Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Το προφίλ της Λεβάντε!!

Η Λεβάντε θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League. Στην ισπανική ομάδα αγωνίζεται ο Νίκος Καράμπελας, όχι όμως πλέον και ο Φάνης Γκέκας.

Το προφίλ της Λεβάντε
Ιδρύθηκε το 1909, έχει χρώματα το μπλε και το κόκκινο, ενώ έδρα της είναι το «Ciutat de Valencia», χωρητικότητας 25.000 θεατών. Δεν έχει κατακτήσει ποτέ κάποιον τίτλο. Προπονητής της είναι ο Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ, που το καλοκαίρι είχε προταθεί και στον Ολυμπιακό.

Πέρυσι τερμάτισε στην έκτη θέση της Primera Division και φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Στα play offs του Europa League απέκλεισε με δύο νίκες τη Μάδεργουελ (ομάδα που απέκλεισε ο Παναθηναϊκός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League) με δύο νίκες, 1-0 στην Ισπανία και 2-0 στη Σκωτία. Στη φάση των ομίλων του Europa League τερμάτισε δεύτερη πίσω από το Ανόβερο έχοντας απολογισμό τρεις νίκες (3-0 την Τβέντε, 1-0 και 1-3 τη Χέλσινγκμποργκ), δύο ισοπαλίες (0-0 με την Τβέντε και 2-2 με το Ανόβερο) και μία ήττα (2-1 από το Ανόβερο στη Γερμανία).

Μετά από 16 αγώνες είναι έκτη στο ισπανικό πρωτάθλημα με 27 βαθμούς και απολογισμό 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Στο ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζει ο Νιγηριανός επιθετικός Ομπαφέμι Μάρτινς, αλλά και οι γνωστοί μας από τη θητεία τους στην Ελλάδα Χουανφράν (αριστερός μπακ) και Ναμπίλ Ελ Ζαρ (εξτρέμ) που πέρασαν από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Το ρόστερ της Λεβάντε

Τερματοφύλακες: Γκουστάβο Μουνούα (Ουρουγουάη), Κέιλορ Νάβας (Κόστα Ρίκα).

Αμυντικοί: Μάσιμο Βόλτα (Ιταλία), Νταβίντ Ναβάρο, Χέκτορ Ρόντας, Χουανφράν, Νίκος Καράμπελας (Ελλάδα), Σέρχιο Μπαγεστέρος, Πέδρο Λόπεθ, Κρίστιαν Λελ (Γερμανία).

Μέσοι: Μιγκέλ Παγιαρντό, Χοσέ Μπαρκέρο, Ναμπίλ Ελ Ζαρ, Βιθέντε Ιμπόρα, Όσκαρ Σεράνο, Ντάριους Ντούντκα, Πέδρο Ρίος, Μίτσελ, Χουανλού, Πάπε Ντιόπ (Σενεγάλη), Ρούμπεν Γκαρθία.

Επιθετικοί: Άνχελ, Ομπαφέμι Μάρτινς (Νιγηρία), Ρότζερ.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: