Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Eνα βήμα από το κανόνι

Ο Γιώργος Μαζιάς γραφει για για τις επικείμενες "εκκαθαρίσεις" στον Παναθηναϊκό.
Εξω όλοι! Να φύγετε, να πάτε αλλού. Αντε και τους διώχνουμε τους παίκτες που δεν παίζουν καλά και ξεφτιλίζουν την ομάδα. Βέβαια, είναι οι ίδιοι που την περασμένη εβδομάδα «σάρωσαν» τον Ολυμπιακό και ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό πάει, πέρασε. Τώρα... ουστ.
Κόψε, κόψε, κόψε όμως δεν θα μείνει τίποτα. Να πουλήσουμε τον Καρνέζη και όποιον άλλο φέρει πρόταση. Στο τέλος ποιος θα παίζει; Τα παιδιά από τις Ακαδημίες; Καλά, χρυσά και άγια είναι, αλλά η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι πολύ βαριά. Εχει καταλάβει κανείς ότι ακόμη η έξοδος στην Ευρώπη δεν είναι σίγουρη. Υπερβολές; Ναι, στο τέλος, δεν μπορεί, Παναθηναϊκός είναι θα πάει τουλάχιστον στο Γιουρόπα Λιγκ. Με τις θεωρίες όμως δεν βγαίνει άκρη. Οσο χαμηλώνει ο πήχυς, κατεβαίνουν και οι απαιτήσεις. Παναθηναϊκός δίχως Ευρώπη; Αδιανόητο.
Οχι μόνο για το πρεστίζ. Τόσο αγωνιστικά όσο και εμπορικά θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα. Λιγότερα έσοδα από κάθε άποψη και φυσικά κάθετη μείωση του ενδιαφέροντος. Θα πείτε τώρα, το πας μακριά. Μέχρι τον Μάη έχει ο Θεός. Ο Θεός έχει, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει. Και ο Ρότσα τι είναι; Φακίρης να κάνει μαγικά; Ο ΠΑΟ και ο κάθε ΠΑΟ, μέσα στο γήπεδο, είναι οι παίκτες του. Αυτοί παίζουν και κερδίζουν τα ματς (με την υποστήριξη του κόσμου φυσικά). Αν δεν στείλουν εκείνοι τη μπάλα στα δίχτυα ότι κι αν κάνουν όσοι είναι στις κερκίδες και έξω από το γήπεδο δεν γίνεται τίποτα. Το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Το να κόβεις έξοδα και να επιβάλεις λιτότητα είναι μια λύση στα οικονομικά. Αν όμως αυτό συνδυάζεται με πειθαρχικούς λόγους τότε χάνεται η μπάλα.
Δεν παίζεις έτσι ευκολα με ένα όνομα σαν του «τριφυλλιού». Οι εν θερμώ αποφάσεις είναι οι χειρότερες. Ο ΠΑΟ είναι στο -19. Με τέτοια διαφορά, πρωτάθλημα δεν παίρνει. ΟΚ, το ξέρουμε όλοι. Τελείωσε και η χρονιά; Οχι. Δεν υπάρχει στη μέση το κύπελλο; Κι αυτό χαμένο είναι. Δεν παίζεται η είσοδος στα πλεϊ οφ, η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και συνολικά η επόμενη χρονιά; Αυτά τα έχουμε ξεχάσει; Kαι μετά πας να πάρεις άλλους παίκτες. Φύγε εσύ, έλα εσύ. Πως; Οταν ξέρει ότι στην επόμενη στραβή θα είναι ο επόμενος που θα την πληρώσει; Κι αυτοί που θα φύγουν ποιος θα τους πληρώσει; Ηδη το ταμείο είναι μείον. Τα χρωστούμενα; Σε λίγο θα έρθει η ΟΥΕΦΑ για την αδειοδότηση της επόμενης χρονιάς;
Με το ζόρι την πήρε πέρυσι ο Παναθηναϊκός; Οταν διώχνεις σωρηδόν τους παίκτες, δύσκολο είναι να σου σκάσουν προσφυγές όταν τους χρωστάς; Μετά θα τρέξεις να μαζευεις τα ασυμμάζευτα. Πάνε και οι διακανονισμοί και όλα τα σχετικά. Θα βαρέσει κανόνι χωρίς να το καταλάβεις. Ολα μαζί δεν γίνονται. Κι όποιος ξαναπεί, «ε, και να μην βγουμε στην Ευρώπη δεν έγινε και τίποτα», μάλλον δεν ξέρει σε ποια ομάδα αναφέρεται. Panathinaikos, mister! You know Panathinaikos?
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: