Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Έκαναν την αγγαρεία… «πανδαισία»

Σε ένα… «τελειωμένο» παιχνίδι, ο Ολυμπιακός με τον Φωκικό προσέφεραν υπέροχο θέαμα, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν 5-3, και κάποια υπέροχα γκολ. «Στροφή» σε Λεωφόρο και Παναθηναϊκό πλέον.

Έκαναν την αγγαρεία… «πανδαισία»
Χωρίς να κουραστεί, χωρίς να ιδρώσει και- αυτό που ήθελε ο Μίτσελ- χωρίς απώλειες, ο Ολυμπιακός επικράτησε 5-3 του Φωκικού και «σφράγισε» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, που είχε πάρει από το 5-1 του Καραϊσκάκη. Εξαιρετικό παιχνίδι και υπέροχα γκολ από τις δύο ομάδες.

Για την ομάδα του Πειραιά σκόραραν οι Φουστέρ, Βάις, Όλαϊτάν, Εντιγκά και Παπασάββας, με τους τέσσερις τελευταίους να πετυχαίνουν πολύ όμορφα γκολ. Φράγκος, Ράντι και Αλβάρεζ τα γκολ της ομάδας του Κούτση, η οποία το «πάλεψε» όσο μπορούσε και εκμεταλλεύτηκε, πως στο φινάλε ο Ολυμπιακός έριξε στροφές.

Πως έπαιξε:


Πολλές αλλαγές από τον Μίτσελ και αρκετό… νέο «αίμα». Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα. Ο Σαλίνο δεξιά, ο νεαρός Βούρος αριστερά και οι Μεντζανί και Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Οι Εντιγκά και Γιαταμπαρέ βρίσκονταν στον άξονα, με τους Φουστέρ και Βάις στα δύο άκρα. Ο Σέποβιτς με τον Ολαϊτάν ήταν στην επίθεση.

Το ματς:


Όταν μία ομάδα μένει πίσω στο σκορ και στο πρώτο ημίχρονο έχει ήδη κάνει την ανατροπή και προηγείται 4-1, το παιχνίδι δεν αντέχει και μεγάλης κριτικής. Ο Φωκικός έπαιζε για την ιστορία του. Άνοιξε το σκορ με τον Φράγκο, αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα, άπαντες έγιναν ένα κουβάρι, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Αντιθέτως «αφύπνισε» τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα και χωρίς να συναντήσουν και ιδιαίτερες δυσκολίες, ανέβασαν λίγο την απόδοσή τους και χωρίς κανείς να το καταλάβει, το σκορ ήταν ήδη στο 4-1. Ο Φουστέρ έφερε το παιχνίδι στα ίσια για να ακολουθήσουν τρία πολύ όμορφα τέρματα από Βάις, Ολαϊτάν και Εντιγκά. Το ημίχρονο έκλεισε έτσι και ο Μίτσελ είδε και παίκτες χωρίς πολύ χρόνο συμμετοχής να αποδίδουν πολύ καλά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μίτσελ να περνάει στην αναμέτρηση δύο νέα παιδιά. Ο Σάλιακας και ο Παπασάββας πέρασαν στην αναμέτρηση, ο Ισπανός τεχνικός έδωσε ανάσες στους Φουστέρ και Εντιγκά που σχεδιάζει να ξεκινήσει στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό και οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν μια… αναγκαία φρεσκάδα, μετά το 4-1 του πρώτου μέρους. Αυτός που σκόραρε όμως ήταν ο Φωκικός. Ο Ράντι βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και μείωσε με δυνατό σουτ, το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μέγιερι.

Ο Ολυμπιακός, από ένα σημείο και μετά έριξε στροφές, περιορίστηκε στο να κυκλοφορεί τη μπάλα, στο να μην εκδηλώνει επιθέσεις και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Φωκικός. Η ομάδα του Κούτση, προσπάθησε να πιέσει και μείωσε κι άλλο το σκορ με τον Αλβάρεζ, να πετυχαίνει ένα θαυμάσιο τέρμα. Εκεί που όλα έδειχναν πως έχουν τελειώσει ήρθε ένα ακόμα γκολ, αυτή την φορά από τον νεαρό Παπασάββα, ο οποίος στο ντεμπούτο πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό 5-3.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Φωκικός (Γιώργος Κούτσης): Λαντζάνο, Πεχλιβανώπουλος, Καλαγκάνης, Πολυχρονάκης, Αλά, Σκαρίμπας (68’ Ζαχαρόπουλος), Τζέκος, Θέος (76’ Γεωργουσόπουλος), Άλβαρεζ (89’ Κυριάκης), Ράντι, Φράγκος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο (63’ Παπάζογλου), Μεντζανί, Παπαδόπουλος, Βούρος, Εντιγκά (46’ Σάλιακας), Γιαταμπαρέ, Φουστέρ (46’ Παπασάββας), Βάις, Ολαϊτάν, Σέποβιτς.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Ελευθερίου (Αθηνών), Καμπούρης (Εύβοιας) Πηγή: sport-fm.gr

Και στην αδιαφορία... ΠΑΟΚ!!

Με την πέμπτη σερί νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας, έβγαλε –με μέτρια εικόνα- εις πέρας την αγγαρεία και πέρασε στους «16» του Κυπέλλου.

Και στην αδιαφορία... ΠΑΟΚ
Ακόμα και στις... αγγαρείες, ο ΠΑΟΚ παίρνει νίκες!

Οι Θεσσαλονικείς έχοντας ως πλεονέκτημα το 3-0 της Τούμπας, πήγαν στην Καρδίτσα και κόντρα στην τοπική Αναγέννηση ζευγάρωσαν τις νίκες τους (1-0), σφραγίζοντας την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου.

Πολλές αλλαγές από τον Στέφενς που είδε την ομάδα του να έχει μέτρια εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά να πετυχαίνει την πέμπτη σερί νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις. Σκόρερ ο Ολίσε στο 67’.

Το ματς


Μπήκε φουριόζος ο ΠΑΟΚ και μόλις στο 2’ θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα, αλλά ο Γεωργιάδης έχασε την ευκαιρία στο τετ-α-τετ που του παρουσιάστηκε. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να έχουν τα ηνία του αγώνα, να έχουν την κατοχή υπέρ τους, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο έχαναν το κέφι τους και οι παίκτες της Καρδίτσας έπαιρναν παράλληλα θάρρος! Κάτι που θα μπορούσε να τους βάλει και μπροστά στο σκορ, αλλά ο από μηχανής... Θεός, Σπυρόπουλος έβγαλε την μπάλα πάνω στη γραμμή, διορθώνοντας την κακή έξοδο του Γλύκου.

Όσο περιέργο κι αν μπορεί να φαίνεται, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες, αφού οι Καρδιτσιώτες δοκίμαζαν τα πόδια τους από μακριά. Και λίγο πριν κλείσει το πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ... θυμήθηκε να κάνει φάση μετά τα πρώτα λεπτά, αλλά ο Τσάμης είπε «όχι» στο κοντινό σουτ του Κατσικά, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0.

Προφανώς ο Χουμπ Στέφενς δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του, οι οποίοι είχαν σαν μικρό ελαφρυντικό την κακή αγωνιστική κατάσταση του γηπέδου. Αλλά, φαίνεται πως στο δεύτερο μέρος μπήκαν με περισσότερη διάθεση. Πάντως το δεδομένο είναι πως δεν ήταν η μέρα του Λόρενς! Διότι αφού αρχικά έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 52’, 15 λεπτά αργότερα είχε και δοκάρι σε ωραία ψιλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε.

Τελικά ο ΠΑΟΚ έλυσε τον γόρδιο δεσμό! Στο 67’ μετά από ωραία κάθετη πάσα του Νέτσιντ, ο Ολίσε μπήκε από τα δεξιά έκανε εξαιρετικό σουτ και άνοιξε το σκορ για τον «Δικέφαλο του βορρά». Προς το φινάλε, οι «ασπρόμαυροι» θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο τέρμα, αλλά ο Νέτσιντ από πλεονεκτική θέση και μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Τζανδάρη δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει άνετα την πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Αναγέννηση Καρδίτσας: Τσάμης, Κόκκινος, Οικονόμου, Κουκούλης, Δημόπουλος, Μπιτέλης, Καραχάλιος (54’ Κοντός), Ρόβας, Κρανιώτης, Γεωργακόπουλος, Μπουσινάκης

Στον πάγκο: Αναστασίου, Γκουγκούδης, Τζανής, Πάτρας, Μυριώτης, Γήττας

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος, Σκόνδρας, Λόπεθ, Κατσικάς, Λόρενς (73’ Τζανδάρης), Γκαρσία, Γεωργιάδης, Ολίσε (68’ Πόζογλου), Βούκιτς, Νέτσιντ

Στον πάγκο: Χακόμπο, Κουλούρης, Κωνσταντινίδης, Δεληγιαννίδης, ΚιόσεΠηγή: sport-fm.gr

Θεός ή διάβολος; (BINTEO)

Στις 30 Οκτωβρίου του 1960 ήρθε στη ζωή ένα μεγάλο ταλέντο. Ένας παίκτης που λατρεύτηκε για την μπάλα που έπαιξε και αμφισβητήθηκε για τον χαρακτήρα του. Το να αναφέρουμε διακρίσεις και βιογραφικό για τον Ντιέγκο Μαραντόνα το θεωρούμε λίγο μπανάλ. Πόσοι, δηλαδή, δεν γνωρίζουν ότι κατέκτησε ένα Μουντιάλ σχεδόν μόνος του, ότι πήρε από το χέρι την αδύναμη Νάπολι και την οδήγησε σε τίτλους ή ότι αγαπήθηκε όσο λίγοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο αφού ήταν ένας τεράστιος παικταράς;
Ωστόσο, ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν αγαπήθηκε μόνο. Αμφισβητήθηκε κιόλας για τον χαρακτήρα του και για τα λάθη που έκανε με τη συμπεριφορά του.
Ο Μαραντόνα, που ήρθε στον κόσμο σαν σήμερα πριν από 53 χρόνια, είναι μια μεγάλη μορφή του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Κατά πολλούς ο κορυφαίος παίκτης που πέρασε ποτέ απ΄ αυτόν τον πλανήτη. Στην Μπόκα Τζούνιορς λατρεύτηκε και λατρεύεται σαν θεός, ενώ πέρασε κι από την Μπαρτσελόνα που δεν μπόρεσε να μαγέψει λόγω τραυματισμού.
Είναι, όμως, κι ένας άνθρωπος των άκρων πάνω απ΄ όλα…
Εκεί που αναρωτιόσουν πώς ήταν δυνατόν να "έκλεψε" έτσι με το γκολ που έβαλε με το χέρι στους Άγγλους το 1986, ερχόταν η μαγική του ενέργεια στο άλλο γκολ για να σου δείξει ότι δεν έχει μόνο το χέρι του θεού, αλλά και το ...πόδι του!
Εκεί που έλεγες πόσο συγκροτημένος ήταν μέσα στο ματς και τι γερά νεύρα διέθετε, μετά από λίγο δεν συγκρατιόταν απέναντι στους δημοσιογράφους και τους έκανε βίαιη επίθεση. Το ίδιο κι αργότερα ακόμα και ως προπονητής. Ασυγκράτητα νεύρα…
Εκεί που αποθέωνες το φυσικό ταλέντο του, μάθαινες ότι έκανε χρήση ουσιών θέτοντας σε κίνδυνο και την ίδια του τη ζωή κάποια στιγμή από τις καταχρήσεις και τις κραιπάλες…
Εκεί που έβλεπες την πονηριά του στο ματς, σε αφόπλιζε η ειλικρίνειά του σε συνεντεύξεις ότι "έβλαψα τον εαυτό μου, δεν πείραξα ποτέ κανέναν και πολλοί απ΄ όσους ήταν δίπλα κοίταζαν να με κλέβουν".
Είτε …θεός, είτε …διάβολος ο Ντιέγκο Μαραντόνα, περνάει στην ιστορία σαν ένας ποδοσφαιριστής που χόρτασε τον κόσμο μπαλίτσα. Ήταν μέταλλο γνήσιο και σκληρό μέσα στο γήπεδο κι αν είχε και λίγο περισσότερο μυαλό, τότε θα κατακτούσε ακόμα περισσότερα πράγματα.
Συμβαίνουν, όμως, αυτά με τους ανθρώπους των άκρων…



 

Πηγή: sportdog.gr

Συνάντηση Πλατινί – Σαρρή!!

Συνάντηση Πλατινί – ΣαρρήΜε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί είχε συνάντηση χθες ο επικεφαλής της Ελληνικής Π.Ο.

Ο Γιώργος Σαρρής συνομίλησε με τον Μισέλ Πλατινί –ανάμεσα σε όλα τα άλλα- και για την συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής εισηγητικού χαρακτήρα για αλλαγές στον αθλητικό νόμο, ύστερα από υπουργική απόφαση.

Η ΕΠΟ θεωρεί πως, σε ό,τι έχει να κάνει τουλάχιστον με το ποδόσφαιρο, οποιαδήποτε ρύθμιση κυβερνητικής προέλευσης συνιστά παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ενημερώθηκε σχετικά η ΟΥΕΦΑ, με την ΕΠΟ να επιχειρεί να προλάβει καταστάσεις και να αποτρέψει παρεμβάσεις που ενδεχομένως να μπορούν να γίνουν.Πηγή: sport-fm.gr

«Έχει θράσος ο κ. Κούγιας»

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας και η Παναχαϊκή κατά του Ηρακλή Ψαχνών για τα όσα διαδραματίστηκαν στο μεταξύ τους ματς για τη Football league την περασμένη Κυριακή, δεν έμεινε αναπάντητη.

«Έχει θράσος ο κ. Κούγιας»
Έτσι, ο σύλλογος της Εύβοιας εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση την Τρίτη, στην οποία θεωρεί θρασύ τον γνωστό ποινικολόγο, ειρωνεύοντάς τον για τις διαμαρτυρίες του για τη διαιτησία της κυριακάτικης αναμέτρησης και όσες έχουν προηγηθεί, περιμένοντας την απάντηση των ποδοσφαιριστών της ομάδας για τις προσβολές του, ενώ θεωρεί ατυχία για την πατρινή ΠΑΕ το ότι έχει πέσει στα χέρια του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Χρειάζεται αρκετό θράσος για να εκδίδει κάποιος τέτοιες κατάπτυστες ανακοινώσεις, όπως αυτή που εξέδωσε χθες ο κ. Κούγιας, αλλά και αρκετή δειλία για να κρύβεται πίσω από το όνομα ενός συλλόγου για να διακινεί προσωπικές του απόψεις. Αλλά, η θρασυδειλία ανέκαθεν ήταν από τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου κυρίου.

Στην μακρά λίστα των διαιτητών που τον έχουν "σφάξει" (Καμπαξή, Αμπάρκιολη, Δημητρόπουλου και άλλων ουκ έστιν αριθμός) μετά το χθεσινό παιχνίδι μεταξύ της ομάδας μας και της ομάδας του, μπορεί ο κ. Κούγιας να προσθέσει και τον κ. Τζήλο και τους Βοηθούς του, καθώς και τον απίθανο τέταρτο διαιτητή κ. Δημητρόπουλο. Όλη αυτή η "παράφωνη χορωδία" σφύριζε "φάλτσα" σε βάρος της ομάδας μας σε όλο το παιχνίδι, το οποίο και με τις αποφάσεις και τις υποδείξεις της σε μεγάλο βαθμό, καθόρισε. Αυτό το είδε όλη η Ελλάδα – εκτός φυσικά από τον γνωστό κοσμικό, τρόφιμο των τηλεοπτικών παραθύρων, περιπλανώμενο παράγοντα, κατά συνήθεια μάρτυρα και διαστρεβλωτή της πραγματικότητας, κ. Αλέξη Κούγια.

Για τις αήθεις και προσβλητικές αναφορές του εις βάρος των ποδοσφαιριστών μας, θα απαντήσουν αρμοδίως οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές μας εκεί που πρέπει και όπως πρέπει - και ενδεχομένως και το συνδικαλιστικό τους όργανο, εφόσον διαθέτει την απαιτούμενη ευαισθησία για τις προσβολές που δέχονται ποδοσφαιριστές - μέλη του.

Για τις υπόλοιπες κρίσεις και χαρακτηρισμούς του περιοδεύοντος προέδρου, τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού φίλαθλου κοινού, την οποία έχει κερδίσει επάξια με το σπαθί του. Αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν και στην Πετρούπολη και στην ΑΕΚ και στον Ηρακλή και στη Λαμία και στα Γιάννενα και οπουδήποτε αλλού πέρασε ο έγκριτος αυτός "παράγοντας" με ορατά τα αποτελέσματα της δράσης του. Σε λίγο καιρό θα υποχρεωθεί να αλλάξει χώρα, γιατί δεν θα μείνει γεωγραφικό διαμέρισμα στην Ελλάδα όπου θα μπορεί να εμφανιστεί…

Δυστυχώς, τώρα έχει πέσει στα χέρια του μια από τις ιστορικότερες ελληνικές ομάδες, το όνομα της οποίας αρνούμαστε από σεβασμό στην ιστορία και τους φιλάθλους της να αναφέρουμε για να μην τη συσχετίσουμε με το συγκεκριμένο άτομο, την οποία έχει οδηγήσει σε τέτοιο επίπεδο απαξίωσης που αγωνίζεται ενώπιον συγγενών και φίλων του, ενώ υπό τη διοίκησή του έχει γίνει η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που έχει τελεσιδίκως καταδικαστεί για πλαστογραφία, αλλά και απόπειρα δωροδοκίας. Ακόμα και οι ίδιοι οι φίλαθλοί της ντρέπονται για την κατάληξή της.

Είναι τουλάχιστον φαιδρό, εμείς που εκπροσωπούμε μια σημαντική γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας και το κάνουμε με συνέπεια και κόπο, να ανοίξουμε διάλογο με ένα άνθρωπο που δεν τολμάει να περάσει ούτε καν έξω από την πόλη της Πάτρας. Και φανερώνει έλλειψη σοβαρότητας να μπούμε σε αντιπαράθεση με ένα άνθρωπο που φημίζεται για τις επιδόσεις του στις… κυβιστήσεις τις οποίες έχει αναγάγει σε επιστήμη είτε μιλάει στις τηλεοπτικές κάμερες, είτε καταθέτει στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Μια φιλική συμβουλή έχουμε να του δώσουμε μόνο: Λευκό μπαστούνι (για τους τυφλούς) Αλέξη και ένα σκύλο βοηθείας. Επειγόντως…».

Μετά το +23 έριξε... Άγκυρα!!

Πρώτη ήττα για τον ΠΑΟΚ στο Eurocup που έχασε «δικό του» ματς από την Άνκαρα με 77-75, στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα και με 23 πόντους προηγήθηκε ο «Δικέφαλος του Βορρά»!

Μετά το +23 έριξε... Άγκυρα
Σε… εφιάλτης μετατράπηκε το βράδυ της Τετάρτης για τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» που μπήκε εξαιρετικά στο παρκέ του PAOK Sports Arena και προηγήθηκε ακόμα και με 23 πόντους (44-21), γνώρισε τελικά την πρώτη του ήττα από την Άνκαρα με 77-75, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής τους 6ου ομίλου του Eurocup.

Τα κενά διαστήματα των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου σε άμυνα και επίθεση στο δεύτερο μέρος ήταν εκείνα που τους… πρόδωσαν.

Κορυφαίοι Χαραλαμπίδης και Μπόγρης για τους Θεσσαλονικής. Γκολούμποβιτς και Τάκερ ξεχώρισαν για τους νικητές.

Το ματς



Μαγικό πρώτο δεκάλεπτο για τον ΠΑΟΚ επιθετικά. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν αλάνθαστος στα δίποντα σκοράροντας 10/10 (!) και με τους Μπόγρη, Τσαϊρέλη και Χαραλαμπίδη on fire κατάφερε να πετύχει στην πρώτη περίοδο 31 πόντους και να προηγηθεί στο τέλος της με 12, 31-19. Αντίστοιχη ήταν η συνέχεια για τους γηπεδούχους που βρέθηκαν ακόμα και στο +23 (44-21). Στο τελευταίο τετράλεπτο του πρώτου μέρους ωστόσο κατέβασαν ρυθμούς επιτρέποντας στην Άνκαρα με επιμέρους 11-4 να μειώσει στο ημίχρονο σε 48-32.

Η τουρκική ομάδα μπήκε φορτσάτη στο παρκέ στην τρίτη περίοδο μειώνοντας στου 10 (52-42). Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε για το +14 (61-47), όμως μένοντας χωρίς καλάθι στα τελευταία δύο λεπτά επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, 61-52. Η επιθετική δυστοκία των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τα 5’33’’ που έμειναν άποντοι και το σερί 15-0 της Άνκαρα μετέτρεψαν τον ΠΑΟΚ από… οδηγό στο σκορ σε… κυνηγό με τους Τούρκους να περνούν μπροστά, 61-67. Ο Χαραλαμπίδης 1’44’’ πριν το φινάλε ισοφάρισε σε 67-67 ο Τάκερ όμως με δύο καθοριστικά καλάθια (δίποντο και τρίποντο) έκανε το 69-72. Ακολούθησε χαμένη επίθεση για τον ΠΑΟΚ και φάουλ του Κασελάκη στα 26’’ με τον Τάκερ να πετυχαίνει δύο βολές για το 69-74. Στα 20’’ ο Τσόχλας έδωσε ζωή στην ομάδα του με τρίποντο (72-74). Ο Καντάν με 1/2 βολές έκανε το 72-75, ο Χαραλαμπίδης αστόχησε σε τρίποντο, ακολούθησαν νέες βολές (72-77), τρίποντο από τον Κούπερ (75-77) και λάθος της Άνκαρα αλλά ο Αμερικανός δεν κατάφερε να πετύχει το καλάθι και να στείλει το ματς στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 31-19, 48-32, 61-52, 75-77

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 4, Κούπερ 3 (7 ριμπάουντ), Χαραλαμπίδης 20 (3), Τσόχλας 8 (2), Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 10, Δέδας, Μαργαρίτης 5 (1), Καλλές 4, Μπόγρης 17, Κασελάκης 4, Λιάπης

Άνκαρα (Σουντέρ): Καβάκλιογλου 7 (1), Καντάν 11 (7 ριμπάουντ), Ερντενίζ 2, Πλίσνιτς 2, Βάλτερς 9 (1), Γκολούμποβιτς 23 (10 ριμπάουντ), Σαριασλάν, Τάκερ 19 (3), Καμέρ, Οζκάν 4, ΜπαϊγκούλΠηγή: sport-fm.gr

Πέρασε στο… ντέρμπι!!

Επικρατώντας και μέσα στην Κρήτη του Εργοτέλη (αυτήν τη φορά 1-0 με γκολ του Μπεργκ), ο Παναθηναϊκός πέρασε στους «16» του Κυπέλλου και πλέον σκέφτεται μόνο το σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Πέρασε στο… ντέρμπι!
Σε πρώτης τάξεως γιατρικό αποδείχτηκε για τον Παναθηναϊκό ο Εργοτέλης, που μετά το πισωγύρισμα λόγω της εντός έδρας ήττας από τον Πανθρακικό, έψαχνε μια ένεση ηθικού ενόψει του ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι», μέσα σε λίγες μέρες πήραν δύο διπλά στην Κρήτη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και πλέον πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι «αιωνίων».

Δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το 2-1 του πρώτου ματς οι Κρητικοί, που μόνο για 20 λεπτά έδειξαν ικανοί να επαναλάβουν την επιτυχία του 2005, όταν και είχαν αποκλείσει το «τριφύλλι».

Το ματς


Μπορεί τις προηγούμενες μέρες τα πληκτρολόγια στα γραφεία των δύο ΠΑΕ να είχαν πάρει φωτιά με εκατέρωθεν ανακοινώσεις, στο γήπεδο όμως τα πράγματα ήταν πολύ πιο ήρεμα.

Λιγοστός -πάντως περισσότερος από ό,τι συνήθως- κόσμος στις κερκίδες, λίγες (ας είμαστε ειλικρινείς) ελάχιστες και οι καλές στιγμές στο ματς, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα πρώτα λεπτά στην… αποκρυπτογράφηση του αγωνιστικού συστήματος του Παναθηναϊκού.

Ο Αναστασίου εγκατέλειψε το αγαπημένο του 4-3-3 και επέλεξε το 4-4-2 σε ρόμβο, διάταξη που ίσως να ευθύνεται για το γεγονός πως οι γηπεδούχοι βρήκαν… κενό στο αριστερό άκρο της «πράσινης» άμυνας και «χτυπούσαν» συχνά με τους Μπαντιμπανγκά και Ρέντζα που έβγαινε στην πλάτη του Νάνο.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, αν και ξεκίνησαν πιο ζωηρά, δεν είδαν την (όποια) υπεροχή τους να μεταφράζεται σε κάποια μεγάλη ευκαιρία και αφού ξεθύμανε ο επιθετικός τους οίστρος το πρώτο 20λεπτο, είδαν τους «πράσινους» να φτάνουν δύο φορές αρκετά κοντά στο γκολ. Όμως, ο Κλωναρίδης με ωραίο «γλυκό» φαλτσαριστό σουτ και ο Κουτρουμπής με «λόμπα» και τον Αθανασίου εξουδετερωμένο δεν είδαν την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα ούτε το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ…

Εκείνος όμως που τα κατάφερε, αφού αυτή είναι και η δουλειά του εδώ που τα λέμε, ήταν ο Μπεργκ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Σουηδός επιθετικός μετά από κόρνερ του Πιάνιτς, σηκώθηκε μόνος (μιας και ο Σαρρής έπεσε στο έδαφος ζητώντας φάουλ, κάτι που δεν προκύπτει πάντως από κανένα ριπλέι) και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Με την προίκα του 2-1 του πρώτου ματς και το… ταμπλό να γράφει ήδη 0-1 στο Παγκρήτιο, το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν οι «πράσινοι» ήταν διαχείριση της υπέρ τους κατάστασης αλλά και των δυνάμεών τους ενόψει του προσεχούς ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το κατάφεραν μια χαρά και πλέον καλούνται να αφήσουν πίσω τους την πρόκριση, το χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων, τους… κύκλους και οτιδήποτε άλλο και να επικεντρωθούν αποκλειστικά και μόνο στο ματς απέναντι στους «ερυθρόλευκους» με στόχο μια νίκη ουσίας και φυσικά γοήτρου.

Για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη, οι δύο σερί ήττες από τον Παναθηναϊκό (και τρεις μέσα στη σεζόν που είναι και οι μοναδικές φετινές για τον Εργοτέλη) μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό μάθημα. Μπορεί το Κύπελλο να αποτελεί παρελθόν πια γι’ αυτούς, αλλά τα συμπεράσματα από αυτά τα παιχνίδια ίσως αποδειχτούν πολύτιμα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Ρέντζας (74’ Βερπακόφσκις), Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Κοζορώνης (64’ Αναστασάκος) , Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαλκιαδάκης (79’ Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Κοιλιάρας, Γιοβάνοβιτς, Καρντόσο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Πράνιτς (80’ Μαρινάκης), Αμπεΐντ (60’ Ζέκα), Κλωναρίδης (71’ Καρέλης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Ατζαγκούν, Φιγκερόα, Χουχούμης. Πηγή: sport-fm.gr

Το «τσέκαρε» μόνος του!!

Το εισιτήριο τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας «σφράγισε» ο Απόλλων στη Ριζούπολη, επικρατώντας 2-1 του Πλατανιά, με τον Χρήστο Μίγνκα να πετυχαίνει το πρώτο γκολ και να δίνει την ασίστ για το δεύτερο.

Το «τσέκαρε» μόνος του
Στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο Απόλλων. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επικράτησε με σκορ 2-1 του Πλατανιά στη Ριζούπολη και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν ο Χρήστος Μίγνκας. Ο μεσοεπιθετικός του Απόλλων άνοιξε το σκορ στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης και στο 69’ έβγαλε την ασίστ στον Τσιλιγγίρη για το 2-0. Αδικήθηκαν από τον εαυτό τους στο πρώτο ημίχρονο οι Κρητικοί, που είχαν δοκάρι (11’) και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. To τελικό 2-1 διαμορφώθηκε με τέρμα του Στόλερ στο 85’.

Οι συνθέσεις:


Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Γκόμες, Αργυρόπουλος, Παπαζαχαρίας, Βέρτζος, Διαμάντης, Καμαρά, Τσεμπερίδης, Τσοκάνης, Τσιλιγκίρης, Μίνγκας, Μπάρκογλου

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Περιστερίδης, Ντεντάκης, Ράφαελ, Καστέλς, Ιντζίδης, Σιώπης, Στόλερ, Γουνδουλάκης, Μπεριάν, Κάταϊ, Πόποβιτς Πηγή: sport-fm.gr

Προθέρμανση για το Περιστέρι!!

Με… «κάβα» το 1-0 του πρώτου αγώνα, στην Κέρκυρα, ο Παναιτωλικός, υποδέχεται την Πέμπτη τους Φαίακες, στον επαναληπτικό στο Αγρίνιο, προκειμένου να «σφραγίσει» την πρόκριση και να πάει Περιστέρι.

Προθέρμανση για το Περιστέρι
Με αρκετές απουσίες και με καμία διάθεση να μπει σε… περιπέτειες, ο Παναιτωλικός, υποδέχεται την Πέμπτη, την Κέρκυρα για το Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε επικρατήσει στο νησί των Φαιάκων 1-0, χάρη σε ένα τέρμα του Κουτσοσπύρου και πλέον, θέλει να «σφραγίσει» την πρόκριση για να σκεφτεί τον Ατρόμητο και το ματς της δέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός αποστολής, Μπόγιοβιτς, Γκάλο, Γοδόι, Τζούνιορ, Κούσας, Μελισσάς, Μήλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Ράφαελ, θα προπονηθούν στις 11.00 το πρωί στο EMILEON.

Η αποστολή: Άσκες, Μπελόν, Μπικέι, Καμαρά, Καλί, Γκόλιας, Θεοδωρίδης, Ιωάννου, Καλογέρης, Κουτσοσπύρος, Μεταξούλης, Δάρλας, Μπακάκης, Μύγας, Πασάς, Σφακιανάκης, Μουμίν, Στεφανάκος, Τακίδης. Πηγή: sport-fm.gr

Έξω και ο Πανθρακικός!!

Οι εκπλήξεις, στον θεσμό του Κυπέλλου συνεχίζονται. Μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Λεβαδειακό, εκτός έμεινε και ο Πανθρακικός, ο οποίος έχασε 4-1 στα πέναλτι από την Νίκη Βόλου.

Έξω και ο Πανθρακικός
Εκπλήξεων συνέχεια…

Τον δρόμο που… χάραξαν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Λεβαδειακός, ακολούθησε και ο Πανθρακικός, ο οποίος πλέον θα ασχολείται μόνο με την Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα της Κομοτηνής έχασε 4-1 στα πέναλτι από τη Νίκη Βόλου και είναι εκτός συνέχειας του Κυπέλλου.

Ο Τζάνης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 16’, ενώ ο Ίγκορ στο 32’ έκανε το 2-0, δείχνοντας πως τα πάντα έχουν τελειώσει. Το γκολ του Ανιέτε στο 80’ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και από εκεί χωρίς να αλλάξει κάτι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Η Νίκη επικράτησε 4-1 και η ομάδα του Τζαναβάρα πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η σειρά των πέναλτι:

Ανιέτε 0-1
Πόποβιτς δοκάρι
Μανυνυσάκης 0-2
Παπαγεωργίου 1-2
Ριβερα 1-3
Ίγκορ άουτ
Παπαδόπουλος 1-4

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Πανθρακικός (Α. Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Παπαγεωργίου, Χρήστου, Μίκουλιτς (71' Ζοσέ), Έμπουε, Ρομέου (69' Καθάριος), Τζάνης (63' Χασομέρης), Πόποβιτς, Σκλιοπίδης, Μπαϊκάρα, Ιγκόρ.

Νίκη Βόλου (Π. Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Ζουλιώτης (75' Ριβέρα), Παπαδόπουλος, Μπιτσάκος, Γιώτας, Γκότοβος, Ισαάκ (42' Μανουσάκης), Ακασού (46' Αναστασόπουλος), Ανιέτε, Γέσιτς, Τζιώρας. Πηγή: sport-fm.gr

Είχε φροντίσει ο Πανιώνιος...!!

Μπορεί να έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά ο Πανιώνιος έχοντας το αβαντάζ του 3-1 από το πρώτο ματς, πέρασε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Είχε φροντίσει ο Πανιώνιος...
«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»! Γι’ αυτό και ο Πανιώνιος είχε φροντίσει να «καθαρίσει» την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι με το 3-1 κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και απλώς με το σημερινό 0-0 να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Νίκος Παντελής έχοντας το πλεονέκτημα από το πρώτο παιχνίδι έκανε ένα μίνι ροτέισον και η αλήθεια είναι πως δεν διεξήχθη πολύ καλό ματς, αφού οι φάσεις ήταν ελάχιστες στις δύο εστίες. Ο «Ιστορικός» στο 84’ έμεινε με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Καλτσά, ωστόσο δεν επηρέασε το σκορ του αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι ήθελαν δύο γκολ για πρόκριση, κάτι που έμοιαζε αδύνατο, βάσει και του χρονικού διαστήματος που απέμενε.

Απόλλων Καλαμαριάς(Α. Παντζιαράς): Βαλσαμάκης, Ορφανός, Μανουσαρίδης (28' λ.τ. Παρμαξίδης), Πιτσόκος, Λιόνης, Παντελιάδης, Μωυσίδης, Βέργος (24' λ.τ. Ναλμπάντης), Βλάχος, Γκουγκουλιάς, Πασιαλής (66’ Δρόσος).

Πανιώνιος (Ν. Παντέλης): Παπαδόπουλος, Πάνος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Ζαχαράκης, Μητρόπουλος, Κολοβός, Παναγιωτούδης (46’ Κατσάς), Μαρουκάκης (Γιάννου), Καμπάνταης, Λάσνικ (63’ Παντίδος).
Πηγή: sport-fm.gr

Πραγματικός... Αστέρας!

Με γκολ του τερματοφύλακα, Αλέξη Κασμερίδη, στο 90+2’ ο Αστέρας Μαγούλας πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πετώντας εκτός συνέχειας τον Λεβαδειακό παρά την ήττα με σκορ 3-2 στη Βοιωτία.

Πραγματικός... Αστέρας
Θύμα έκπληξης από τον Αστέρα Μαγούλας έπεσε ο Λεβαδειακός, που αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας παρά τη νίκη του με σκορ 3-2 στη Βοιωτία. Στο 90+2’ το γκολ της πρόκρισης για την ομάδα της Αττικής, που πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» χάρη σε κεφαλιά του τερματοφύλακα Αλέξη Κασμερίδη.

Ο Νίκος Καραγεωργίου, που παρέταξε ενδεκάδα με αρκετούς βασικούς, είδε την ομάδα του να προηγείται με το σουτ του Ορτέγκα στο 25ο λεπτό. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, όμως με το ξεκίνημα του δευτέρου οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ροτζέριο και πήραν προβάδισμα για την πρόκριση. Η ομάδα της Αττικής μετά το 2-0 προσπάθησε να βγει μπροστά και να φτάσει στο τέρμα που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση και κατάφερε να μειώσει με τον Νόνη στο 84’.

Ο Λεβαδειακός μετά το γκολ «ξύπνησε» και κατάφερε δύο λεπτά αργότερα (86’) να κάνει το 3-1 με τον Μπούστο. Ωστόσο οι παίκτες του Αστέρα δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους για την πρόκριση και δικαιώθηκαν ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο τερματοφύλακας της ομάδας, Αλέξης Κασμερίδης, που είχε ανέβει για τη φάση, έστειλε την μπάλα στην εστία του Πρζιρόφσκι με κεφαλιά στο 90+3’ χαρίζοντας την... απρόσμενη –βάσει της εξέλιξης του παιχνιδιού- πρόκριση στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Μαρτίνεθ, Μάγκας, Ιωαννίδης, Ορτέγκα, Κονέ, Σκέμπης (68' Νικολακάκης) , Γιάντσης (81' Μπούστο), Μάρτινς, Μάντζιος

Αστέρας Μαγούλας (Αντώνης Πριόνας): Κασμερίδης, Σαμαρόπουλος (64' Γκόγκας), Στρατομήτρος, Κοτίτσας, Νόνης, Τριάντος, Έβερετ, Κάστρο, Πολίτης, Κορνελάτος, Δημητριάδης (80' Στρατάκης).Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΣ… σπίτι σου!!

Έκπληξη από τον Αιγινιακό στο Κύπελλο Ελλάδας καθώς νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς τον έστειλε… σπίτι του, παίρνοντας αυτός το εισιτήριο για τους «16»!

ΠΑΣ… σπίτι σου!
Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πέρασε ο Αιγινιακός που κατάφερε να πετάξει εκτός συνέχειας ομάδα Σούπερ Λίγκας και συγκεκριμένα τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το ματς –και η πρόκριση αφού το πρώτο παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» είχε τελειώσει 0-0, κρίθηκε από ένα γκολ του Τσορλίνοφ στο 25’.

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αιγινιακός κάνει το… θαύμα, καθώς και πέρυσι περίπου τέτοια εποχή είχε αποκλείσει σε μονό ματς τον Εργοτέλη!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αιγινιακός (Κ. Νικολαϊδης): Τόλιος, Κιβρακίδης (65' Καρακατσάνης), Σαμαράς, Λιόλιος, Γεωργίου, Πετκάκης, Χατζής, Φαμπίνιο, Δεμιρτζόγλου (54' Μιτρόφ), Τσουρλίνοφ (75' Ζούρκος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Σ. Παντελίδης): Αμπάρης, Ντάσιος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Στρούνα, Τσουκαλάς, Κεϊτά, Βίλα (35' Ντε Βινσέντι), Κρητικός (59' Βισέντο), Ίλιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Τετάρτη σήμερα με εμβόλιμη αγωνιστική σε Ισπανία και Ιταλία, καθώς και λιγκ καπ σε Αγγλία και Γαλλία. Για την Serie A ξεχωρίζουν τα 2 ντέρμπι Μίλαν-Λάτσιο για το οποίο δεν θα ασχοληθώ αφού παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, καθώς και το ματς Φιορεντίνα-Νάπολι που είναι αμφίρροπο, έχουν επιθετική ποιότητα, οπότε θα πάω με εκατέρωθεν γκολ. Σε άλλο ματς για τη Serie A η Βερόνα υποδέχεται την Σαμπντόρια, δυνατοί οι γηπεδούχοι σκοράρουν εύκολα, αλλά έχουν «θέματα» με την άμυνά τους, πιστεύω ότι θα δούμε γκολ και όβερ. Τέλος στην Ισπανία η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Σεβίλλη, μετά το Classico η Ρεάλ προσπαθεί να «συνέλθει», πάντα επικίνδυνοι «στην κόντρα» οι Ανδαλουσιάνοι, περιμ΄πενω να σκοράρουν στο Μπερναμπέου, οπότε εκατέρωθεν γκολ.


Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΒΕΡΟΝΑ-ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ  OVER(2.5)  (1.95)
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ-ΝΑΠΟΛΙ  G/G (1.66)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΣΕΒΙΛΛΗ  G/G (1.66)

Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Wanda Nara)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!  

ΠΑΟΚ: «Ψηφίσαμε αρνητικά»

ΠΑΟΚ: «Ψηφίσαμε αρνητικά»Ο ΠΑΟΚ με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει για τη στάση που είχε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ.

Μάλιστα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επισημαίνει πως ζήτησε αναβολή της ψηφοφορίας κάτι που δεν έγινε αποδεκτό με αποτέλεσμα να καταψηφίζει την σχετική διάταξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

«Σχετικά με τη διάταξη της Super League περί απαγόρευσης κρίσεων μελών του Συνεταιρισμού, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκαθαρίζει πως στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ ζήτησε αναβολή της ψηφοφορίας της επίμαχης διάταξης. Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχοντας σημαντικές διαφωνίες επί του συγκεκριμένου άρθρου ψήφισε αρνητικά»

Αποφάσισαν για τα μέτρα!!

Σε σύσκεψη στη οποία έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του Παναθηναϊκού αποφασίσθηκε να μείνουν κενά 312 καθίσματα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αποφάσισαν για τα μέτρα
Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν για το σαββατιάτικο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, στη Λεωφόρο, αποφασίσθηκαν στη σύσκεψη που έγινε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΓΑΔΑ.

Από αυτή απείχε εκπρόσωπος του Ολυμπιακού λόγω του αγώνα Κυπέλλου της ομάδας με τον Φωκικό σήμερα και το παρών έδωσε άνθρωπος των πρασίνων και της ελληνικής αστυνομίας.

Αποφασίσθηκε να μείνουν κενά 312 κενά καθίσματα πάνω από τον πάγκο του Ολυμπιακού και όχι 1.000 που ζητούσαν οι φιλοξενούμενοι.

Εκτός αυτού θα υπάρχει αστυνομική δύναμη πάνω από τον πάγκο των ερυθρολεύκων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πηγή: sport-fm.gr

Σε Λούκας και Ντε Μπλάσις τα βραβεία!!

Το βραβείο του MVP για την 9η αγωνιστική κατέληξε στον Λούκας Πέρεθ, ενώ το αντίστοιχο για το καλύτερο γκολ πήρε ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις.

Σε Λούκας και Ντε Μπλάσις τα βραβεία
Καλύτερος ποδοσφαιριστής για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας αναδείχθηκε ο Λούκας Πέρεθ για την επίδοσή του στην εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανθρακικό (3-0).

Παράλληλα, ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις κέρδισε το βραβείο του καλύτερου γκολ, ύστερα από το όμορφο ψαλιδάκι που πέτυχε στην εντός έδρας επικράτηση του Αστέρα Τρίπολης επί του Λεβαδειακού με 2-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τον MVP και το καλύτερο γκολ της 9ης αγωνιστικής:

• Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Λούκας Πέρεθ (ΠΑΟΚ) 79,39%
Τζόελ Κάμπελ (Ολυμπιακός) 14,48%
Δημήτρης Κολοβός (Πανιώνιος) 6,13%

• Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Πάμπλο Ντε Μπλάσις (Αστ. Τρίπολης) 69,73%
Σίλβα Τζούνιορ (Παναιτωλικός) 22,78%
Νίκος Καλτσάς (Βέροια) 7,49%

Τους αφήνει στα… πιτς!!

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές, αφού δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση ορισμένων παικτών του Άρη με τον Πλατανιά, είναι ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Τους αφήνει στα… πιτς
Απογοητευμένος από την απόδοση αρκετών ποδοσφαιριστών του Άρη, τους οποίους έδωσε την ευκαιρία στον πρόσφατο αγώνα με τον Πλατανιά, έμεινε ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός δεν έχει περιθώρια για δραστικές αποφάσεις, αφού γνωρίζει το ρόστερ είναι περιορισμένο και με αυτό θα πορευτεί τουλάχιστον το επόμενο δίμηνο.

Η μοναδική λύση που έχει ο 45χρονος προπονητής είναι να άρει την εμπιστοσύνη του σε κάποιους παίκτες που έχουν πάρει κατ' επανάληψη ευκαιρίες από εκείνον.

Συγκεκριμένα, ο Μιλίνκοβιτς σκοπεύει να αφήσει εκτός κάποιους παίκτες για να «συνέρθουν» και στους υπόλοιπους να περιμένουν την ευκαιρία τους.

Σύμφωνα με την SportDay, οι Τριανταφυλλάκος, Ιμπε και Παπαδόπουλος θα είναι εκείνοι που θα… πληρώσουν το μάρμαρο της κακής εμφάνισης και ήττας από τον Πλατανιά.

Οι τρεις παίκτες θα μείνουν εκτός ενδεκάδας από τον αυριανό επαναληπτικό (ήττα 1-0) του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου. Στον άξονα επιστρέφει ο Οικονομόπουλος - που εξέτισε την ποινή του - με τον Ηρακλή.

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τον Τάτο, ο οποίος κόντρα στους Κρητικούς έπαιξε στα πλάγια. Στη θέση του Ίμπε θα παίξει ο Σταυρόπουλος, ενώ η μία θέση στα πλάγια της επίθεσης και αυτό εξαρτάται από τον Ουντότζι που έχει ένα μικροπρόβλημα.Πηγή: sport-fm.gr

«Με ενδιαφέρει μόνο ο ΟΦΗ»

Τα πράγματα στη θέση τους θέλησε να βάλει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, όσον αφορά τη σχέση του με τον Ολυμπιακό, μετά και το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του.

«Με ενδιαφέρει μόνο ο ΟΦΗ»
Έτσι, ο Αργεντινός μέσος του ΟΦΗ διέψευσε την Τρίτη δηλώσεις περί επιθυμίας του να επιστρέψει στους νταμπλούχους Ελλάδος από άλλο πόστο και ξεκαθάρισε πως σκέφτεται μόνο τη νυν ομάδα του αυτή τη στιγμή και τίποτα περισσότερο.

«Εγώ ποτέ δεν είπα ότι θέλω να επιστρέψω στον Ολυμπιακό και να εργαστώ σε κάποιο άλλο πόστο. Μπορεί οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να με έχουν στην καρδιά τους και τους ευχαρίστησα θερμά για αυτό, αλλά τώρα ανήκω στη μεγάλη οικογένεια του ΟΦΗ, είμαι ευχαριστημένος εδώ και έχω εκφράσει πολλές φορές τις ευχαριστίες μου προς τον ΟΦΗ που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο.

Είμαι επαγγελματίας, έχω συμβόλαιο και θα κάνω τα πάντα για την ομάδα μου. Μόνο αυτό σκέφτομαι, μόνο αυτό θέλω και τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και ίσως κάποιοι να θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε μένα και τον ΟΦΗ»,, ήταν η διευκρινιστική δήλωση του 32χρονου παίκτη.
Πηγή: sport-fm.gr

Ενστάσεις για τη νομιμότητα των απομαγνητοφωνήσεων!!

Ενστάσεις για τη νομιμότητα των απομαγνητοφωνήσεωνΖήτημα νομιμότητας των απομαγνητοφωνήσεων που απέστειλε το εγκληματολογικό έθεσαν οι δικηγόρου του Μάκη Ψωμιάδη στη σημερινή συνεδρία για τα στημένα παιχνίδια.

«Υπάρχει θέμα με τη νομιμότητα των εγγράφων. Έχουμε ενστάσεις. Βλέπουμε ότι στις απομαγνητοφωνήσεις δεν υπάρχει διαβιβαστικό και έκθεση πραγματογνωμοσύνης», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Ηρειώτη ο οποίος συνέχισε:

«Δεν αναφέρονται ποια άτομα μιλάνε στις συνομιλίες. Υπάρχει μόνο πιθανολόγηση. Εξάλλου, πρόκειται για αντίγραφα. Είναι νόμιμα αντίγραφα. Από ποια πρωτότυπα έγινε η αντιγραφή; Ζητάμε να διακόψετε, διότι πρέπει να μελετήσουμε τα έγγραφα, να λάβουμε γνώση και να προβάλλουμε τις αντιρρήσεις μας», κατέληξε.

Μετά από διαφωνία με την εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση για την Παρασκευή.Πηγή: sport-fm.gr

Τα 50 χρόνια του Υou’ll never walk alone!!

Τις κορυφαίες στιγμές που το «You’ll never walk alone» ακούστηκε από το στόμα των φίλων της Λίβερπουλ, θυμάμαι το site του συλλόγου με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του τραγουδιού.  

Ήταν τέτοιες μέρες το 1963, που το κομμάτι που είχαν ηχογραφήσει λίγους μήνες πριν ο Gerry και οι Pacemakers έφτανε στην κορυφή του βρετανικού τσάρτ, στην οποία θα παρέμενε για τέσσερις εβδομάδες.
Το «You’ll never walk alone» είχε γραφτεί το 1945 για το μιούζικαλ Carousel  και έμελλε στα χρόνια του Μπιλ Σάνκλι στις αρχές της δεκαετίας του 60 να συνδεθεί όσο κανένα άλλο με μια ποδοσφαιρική ομάδα. Μάλιστα, όπως αναφέρει σε βιβλίο του ο αμυντικός των «κόκκινων» Τόμι Σμιθ ο Τζέρι Μάρσντεν είχε δώσει ένα αντίγραφο του σινγκλ πριν  κυκλοφορήσει στον Σάνκλι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της Λίβερπουλ για φιλικό το καλοκαίρι του 63 και ο τεχνικός της ομάδας αισθάνθηκε δέος ακούγοντας το.
Με αφορμή λοιπόν την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την κυκλοφορία της διασκευής από το συγκρότημα του Λίβερπουλ, το επίσημο σαιτ των «κόκκινων» επέλεξε τις καλύτερες …εκτελέσεις από τους οπαδούς της ομάδας.
To england365 επιλέγει να σας παρουσιάσει το top 5 από τη δεκάδα που φιλοξενείται στο site της Λίβερπουλ.
Η εκτέλεση που ακούστηκε στον τελικό Κυπέλλου του 1989 μεταξύ της Λίβερπουλ και της Εβερτον, λίγες εβδομάδες μετά την τραγωδία του «Χίλσμπορο» βρίσκεται στην πέμπτη θέση.  Ο Τζέρι Μάρσντεν και οι Pacemakers τραγούδησαν το YNWA συνδυάζοντας το με το Adide with me και οι οπαδοί των δυο ομάδων ακολούθησαν




Το  Kop παραμένει μέχρι και σήμερα το πιο ενεργό κομμάτι της εξέδρας στο «Ανφιλντ». Ο …αποχαιρετισμός της αρχικής μορφής του τον Απρίλιο του 1994 μετά τις επιταγές της έκθεσης Τέιλορ για τοποθέτηση καθισμάτων στις εξέδρες ορθίων, δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς το YNWA. Σε εκείνο το ματς η Λίβερπουλ γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Νόριτς, όμως το… αποχαιρετιστήριο πάρτι δόθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια.





Η Λίβερπουλ διεκδικούσε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια να βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών και όπως ήταν το «Ανφιλντ»  ήταν σε …ετοιμότητα αρκετή ώρα πριν την σέντρα του ημιτελικού με την Τσέλσι τον Μάιο του 2005.




Δεκαπέντε μέρες μετά την τραγωδία του Χιλσμπορο το 1989, πάνω από 60.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Σέλτικ Πάρκ για μια φιλική αναμέτρηση μεταξύ της Σέλτικ και της  Λίβερπουλ στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας. Η σύμπραξη των οπαδών των δυο ομάδων στο You’ ll never walk alone (το οποίο επίσης χρησιμοποιεί η Σέλτικ) υπήρξε συγκλονιστική.





Όσα χρόνια και αν περάσουν η ανατροπή που πέτυχε η Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μίλαν το 2005 θα ανακαλείται με ευκολία στη μνήμη.  Όμως αξέχαστη θα μείνει για πολλούς και η παρουσία των οπαδών των «ρεντς», που παρά το γεγονός ότι έχαναν με 3-0 στο ημίχρονο δεν έχασαν την πίστη τους και φρόντισαν να δώσουν ώθηση στους παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ.



  Πηγή: england365.gr

Αμερικανικός Τύπος: Το είπε και ο Πάγκαλος, και η Ευρώπη παρακολουθούσε τις ΗΠΑ!!

Η εμπλοκή της Ευρώπης στα «παιχνίδια κατασκοπείας» κατέστη πιο αξιόπιστη μετά τις δηλώσεις του πρώην ΥΠΕΞ, λένε οι New York Times .

Αμερικανικός Τύπος: Το είπε και ο Πάγκαλος, και η Ευρώπη παρακολουθούσε τις ΗΠΑ
Η δήλωση του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου ότι «Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα!» αναφερόμενος στη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών και σχετικά με το μείζον διπλωματικό θέμα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.

Ενδεικτικές του κλίματος που έχει διαμορφωθεί μετά τη δήλωση του πρώην υπουργού είναι οι ανταποκρίσεις του αμερικανικού Τύπου.

Ειδικότερα, οι New York Times αναφέρουν πως η εμπλοκή της Ευρώπης στα «παιχνίδια κατασκοπείας» κατέστη πιο αξιόπιστη μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Θεόδωρου Πάγκαλου, σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες «υπέκλεπταν τηλεφωνικές συνομιλίες» των πρεσβευτών των ΗΠΑ στην Ελλάδα και στην Τουρκία, τη δεκαετία του '90.

Επίσης, σημειώνουν πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν τρόπους για να καθυστερήσουν την υιοθέτηση σχετικής νομοθεσίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών της Ευρώπης, μολονότι καταγγέλλουν τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών που διενεργούσαν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο ημέρες μετά το τηλεφώνημα που έκανε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για να διαμαρτυρηθεί για την υποκλοπή του κινητού της τηλεφώνου, η Άγγελα Μέρκελ συντάχθηκε με τους Ευρωπαίους εταίρους της, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την προηγούμενη εβδομάδα. Η Γερμανίδα καγκελάριος συμφώνησε με την αναβολή υιοθέτησης ενός νέου νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, πιθανώς έως το 2015, μετά την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως επισημαίνεται, η συγκατάθεση της Γερμανίας στη βρετανική πρόταση για πάγωμα της σχετικής νομοθεσίας υπογραμμίζει τις αντιφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών μεταξύ της λεκτικής στήριξης της ιδιωτικότητας και των πολιτικών τους αποφάσεων. Αναλυτές εκτιμούν ότι «όλοι εμφανίζονται θιασώτες της προστασίας της ιδιωτικότητας στις δημόσιες δηλώσεις τους, αλλά βλέπουμε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις και αναζητούν τρόπους για να καθυστερήσουν τη διαδικασία».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για τις δραστηριότητες της NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ) δημιούργησαν «έντονο διάλογο» στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, σχετικά με τη «δέουσα ισορροπία» μεταξύ της ιδιωτικότητας και των οικονομικών συμφερόντων ή τις απαιτήσεις ασφάλειας. Στην προσπάθειά της να ελέγξει τη ζημιά, όπως τονίζεται, η κυβέρνηση Ομπάμα δήλωσε ότι εξετάζει την απαγόρευση της παρακολούθησης φίλα προσκείμενων ξένων ηγετών. Αν και δεν υπήρξε αντίδραση από μέρους της κ. Μέρκελ, αξιωματούχοι στο Βερολίνο δέχθηκαν θετικά την είδηση, ως συνειδητοποίηση ότι τα αμερικανικά οικονομικά συμφέροντα θα μπορούσαν να πληγούν εάν συνεχίζονταν οι παρακολουθήσεις.

Επίσης, στο εν λόγω δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι αποκαλύψεις δεν έβλαψαν, ωστόσο, μόνο την αμερικανική πλευρά, καθώς οι Ευρωπαίοι πολιτικοί επιχειρούν να υποβαθμίσουν τον ρόλο των δικών τους μυστικών υπηρεσιών στις παρακολουθήσεις και είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες διεξήγαν παρακολουθήσεις εκ μέρους των ΗΠΑ.

Τέλος, προστίθεται ότι η νομοθεσία που πρότεινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προστασία της ιδιωτικότητας προσέκρουσε στην έντονη αντίδραση επιχειρηματικών κύκλων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Υπάρχει, επίσης, η ανησυχία ότι το θέμα αυτό θα μπορούσε να περιπλέξει τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία δημιουργίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, μιας συμφωνίας την οποία πολλοί Ευρωπαίοι θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

πηγή: protothema.gr

«Σάρκα και οστά» στο… όνειρο!

Το πρώτο βήμα για την ανέγερση της «Αγιας Σοφιάς» θα γίνει απόψε με την προκήρυξη της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ της «Δικέφαλος 1924».

«Σάρκα και οστά» στο… όνειρο
Πραγματικότητα θα αρχίσει να γίνεται (επίσημα) από σήμερα στις 7 το απόγευμα το όνειρο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, με την προκήρυξη της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ στη Γενική Συνέλευση της «Δικέφαλος 1924».

Η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη αποτελεί κίνητρο και προσδίδει σιγουριά για την ανέγερση της «Αγιας Σοφιάς» στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Με τον γνωστό επιχειρηματία «μπροστάρη» η ανταπόκριση είναι τεράστια και μαζί του έχουν ταχθεί δυνατοί «συμπαίκτες», οι οποίοι αναμένεται να συμμετάσχουν ενεργά στο σπουδαίο αυτό πρότζεκτ.

Όπως γράφει σήμερα η SportDay, στην Α.Μ.Κ. θα συμμετάσχουν εκτός από τον Πέτρο Παππά και τον Πόλυ Χατζηιωάννου και οι Γιώργος Δαλακούρας, Μάκης Αγγελόπουλος, Βασίλης Σαραντίτης, Γκίκας Γκούμας, Δημήτρης Στεφάνου, Μιχάλης Σάλλας.

Πρόκειται επιτυχημένους επιχειρηματίες, οι οποίοι αποτελούν δυνατά οικονομικά «χαρτιά» και προκύπτουν αισιόδοξα μηνύματα πως το εγχείρημα θα πετύχει.

Από εκεί και πέρα, σημαντική θεωρείται και η συμβολή του κόσμου στην ανέγερση του νέου γηπέδου, αφού από τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας (περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα φέτος) το 50% των χρημάτων είναι για αυτό τον σκοπό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ από σήμερα όποιος επιθυμεί να συνδράμει θα μπορεί να το κάνει ακόμα και αν δεν έχει αγοράσει κάρτα διαρκείας. Μάλιστα, σύντομα θα γίνει γνωστός ο λογαριασμός που όποιος φίλαθλος επιθυμεί με 10 ευρώ θα μπορεί να αγοράσει μετοχή της εταιρείας.

Παράλληλα, όμως, αναμένεται να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση και από επιφανείς οπαδούς της ΑΕΚ του εξωτερικού και κυρίως από την Κύπρο, που είναι διατεθειμένοι να σταθούν στο πλευρό του Μελισσανίδη και να κάνουν μαζί πραγματικότητα το μέχρι πρότινος όνειρο.Πηγή: sport-fm.gr

Για το απόλυτο ΠΑΟΚ και Πανιώνιος!!

Το «3Χ3» στο Eurocup θέλουν να κάνουν ΠΑΟΚ και Πανιώνιος, που υποδέχονται την τουρκική Άνκαρα για τον 6ο όμιλο και τη λιθουανική Νεπτούνας για τον 8ο αντίστοιχα.

Για το απόλυτο ΠΑΟΚ και Πανιώνιος
Μετά τις δύο νίκες τους στις αντίστοιχες πρώτες αγωνιστικές στη δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος ρίχνονται απόψε στην μάχη της 3η αγωνιστικής του Eurocup. Μοναδικός στόχος τους είναι η διεύρυνση του απόλυτου, που θα βάλει και τους δύο εκπροσώπους της Ελλάδας στον θεσμό για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης.

Ο «δικέφαλος του βορρά», μετά την επικράτηση επί της Μπουντότσνοστ στη Πυλαία και επί της Φέχερβαρ στην Ουγγαρία, φιλοξενεί στην Θεσσαλονίκη την τουρκική Άνκαρα που προέρχεται από δύο ήττες. Ο Σούλης Μαρκόπουλος, δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα για να συνεχίσει η ομάδα τον νικηφόρο σερί της σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Η φιλοξενούμενη, είναι ομάδα στα μέτρα του δικεφάλου, στις τάξεις της πιο γνωστός στο ελληνικό κοινό είναι ο 33χρονος Αμερικανός γκαρντ Κλέι Τάκερ (πρώην Ρεάλ, Ρόμα) που είχε αγωνιστεί το 2005 στη ΜΕΝΤ. Στο πρωτάθλημα της Τουρκίας η Άνκαρα έχει δύο νίκες και μία ήττα. Το τζάμπολ θα γίνει στις 19:00 και ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports3.

Με προβλήματα ο Πανιώνιος

Σε ότι αφορά τον Πανιώνιο, θεωρητικά έχει πιο εύκολο έργο στο κλειστό του Ελληνικού, κόντρα στην Νεπτούνας Λιθουανίας, που επίσης έχει δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Παρόλα αυτά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει αρκετούς αγωνιστικούς «πονοκεφάλους» να αντιμετωπίσει. Μετά τον Βασίλη Καββαδά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Μάριου Μπατή, που τραυματίστηκε στη χθεσινή προπόνηση. Η συμμετοχή και των δυο θα κριθεί την τελευταία στιγμή, με τον δεύτερο να έχει περισσότερες πιθανότητες. Σε αντίθεση με τον διεθνή σέντερ, ο οποίος αντιμετωπίζει διάστρεμμα που τον έχει κρατήσει εκτός δράσης στα παιχνίδια με Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης και ΚΑΟΔ.Πηγή: sport-fm.gr

Πάει για Σκορδίλη ο Πανιώνιος!

Για την απόκτηση του Γάιου Σκορδίλη κινείται ο Πανιώνιος, προκειμένου να ενισχυθεί στη ρακέτα.

Πάει για Σκορδίλη ο Πανιώνιος
Προσπάθειες για την απόκτηση του Γάιου Σκορδίλη κάνει ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την προσφορά του Γκι Μαρκ Μισέλ και από τη στιγμή που δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφή ξένου (παρά μόνο κάποιου που το δελτίο του παραμένει στην Ελλάδα) έχουν στραφεί στον Κερκυραίο σέντερ.

Ο 26χρονος άσος (2,10μ.) ανανέωσε το καλοκαίρι για ένα χρόνο με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν έχει παίξει καθόλου φέτος και δυσκολεύεται να βρει θέση στη δωδεκάδα, λόγω της παρουσίας των Λάσμε, Γκιστ, Μαυροκεφαλίδη, Μπατίστ, Φώτση και Σανγκ Πινγκ.Πηγή: sport-fm.gr

Λαβρόφ: «Η Ρωσία θα στηρίξει την Ελλάδα με κάθε τρόπο»

«Όχι μόνο ηθικά, αλλά και προωθώντας την οικονομική συνεργασία», είπε ο Ρώσος υπουργός στον πρωθυπουργό.

Λαβρόφ: «Η Ρωσία θα στηρίξει την Ελλάδα με κάθε τρόπο»
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει αυτή την ώρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που επισκέπτεται την Ελλάδα.

Στο διάλογο που προηγήθηκε της συνάντησης, παρουσία των δημοσιογράφων, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Λαβρόφ που επισκέπτεται την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να ενδυναμωθούν.

Από την πλευρά του ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε τη συμπάθεια της Μόσχας για τις προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση να βγει από την κρίση. «Βλέπουμε ότι υπάρχει πρόοδος και θα σας στηρίξουμε κι εμείς με κάθε τρόπο, όχι μόνο ηθικά, αλλά και προωθώντας το εμπόριο και την οικονομική συνεργασία», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στον πρωθυπουργό.

«Ευχαριστούμε πολύ. Το εκτιμούμε», απάντησε ο κ. Σαμαράς και έκανε ειδική αναφορά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς της Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «τα χρήματα των Ρώσων τουριστών έπεσαν σαν βροχή σε μια αφυδατωμένη οικονομία».

Επίσης, ο κ. Λαβρόφ είπε πως θα ενισχυθεί η συνεργασία σε πολλούς τομείς δίνοντας και αυτός έμφαση στην ενίσχυση του τουρισμού. «Φέτος θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο οι Ρώβσοι που θα επισκεφθούν την Ελλάδα», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ελλάδα και Ρωσία, συμμαχία

Ελλάδα και Ρωσία είναι «σταθεροί εταίροι και φίλοι και υποστηρίζουν τον σεβασμό των αρχών δικαίου και την επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου στον πολυκεντρικό κόσμο» που ζούμε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των διήμερων τιμητικών εκδηλώσεων για τον Ιωάννη Καποδίστρια, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι «η Ρωσία πάντα ήθελε μια ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα». Πρόσθεσε δε ότι οι βαθιές ιστορικές ρίζες στις σχέσεις των δύο κρατών, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία οικοδομούμε τις πολιτικές μας σχέσεις, και προχωρούμε τις οικονομικές σχέσεις και το εμπόριο, οι οποίες υπάρχει η βούληση να επεκταθούν.

Συνάντηση με Παπούλια

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα ο κ. Παπούλιας, ως παλιός αθλητής, ευχήθηκε στον κ. Λαβρόφ να πάνε καλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι. «Είμαστε δύο χώρες που πολεμήσαμε μαζί πολλές φορές. Μας βοηθήσατε στη μεγάλη απελευθερωτική επανάσταση του 1821», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών. «Πολεμήσαμε μαζί ενάντια στο ναζισμό και τώρα έχουμε μια εγκάρδια σχέση, την οποία πρέπει να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ το ένα εκατομμύριο Ρώσους πολίτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα φέτος, ελπίζουμε το 2014 να γίνουν δύο εκατομμύρια και αυτό ήταν μια εξαιρετική συμβολή για την ανάπτυξη του τουρισμού μας φέτος, που ήταν μια καλή χρονιά» πρόσθεσε.

«Οι σχέσεις μας οι εμπορικές και οικονομικές είναι καλές, αλλά θα έλεγα είναι φτωχές σε σχέση με την εγκαρδιότητα των πολιτικών σχέσεων. Νομίζω ότι η άφιξή σας θα δώσει μια ώθηση στις σχέσεις αυτές και οι δυνατότητες - θα το δείτε και εσείς και με τις συναντήσεις τις οποίες θα έχετε - είναι πολύ καλές και νομίζω ότι θα είναι επωφελείς και για τους δύο λαούς μας» συνέχισε.

Επίσης συνεχάρη τη Ρωσία «για την προσπάθειά σας να αποφευχθεί σύρραξη στην Συρία. Όλοι παρακολουθούσαμε με αγωνία τις προσπάθειές σας. ήταν μια μεγάλη επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας. Η παρέμβασή σας ήταν πολύ καλή και ανέπτυξε το ειδικό βάρος της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας. Το ενδιαφέρον σας συμβάλλει σε μια ισορροπία απαραίτητη για την ειρήνευση».

Από την πλευρά του ο κ. Λαβρόφ τόνισε: «Τα προβλήματα είναι εξαιρετικά περίπλοκα και καμία χώρα, όσες δυνάμεις και αν διαθέτει, δεν μπορεί να τα διευθετήσει από μόνη της. Απαιτούνται συλλογικές προσπάθειες, ιδιαίτερες συμμαχίες ομοϊδεατών, θα έλεγα, για τη διευθέτηση προβλημάτων όπως αυτό της Συρίας».

Και συμπλήρωσε: «Είμαστε δύο φιλικές χώρες, έχουμε μία πνευματική εγγύτητα μακραίωνη και υπάρχει ένας συμβολισμός στο γεγονός ότι τιμάμε φέτος τα 175 χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Ιωάννη Καποδίστρια, που είναι μια συμβολική μορφή και συμμετείχαμε στην έναρξη εργασιών ενός Συνεδρίου για το γεγονός αυτό.

Τα ηθικά ιδεώδη τα οποία χαρακτηρίζουν αμφότερες τις χώρες μας είναι κοινά. Και η Ρωσία και η Ελλάδα είναι χριστιανικές χώρες. Και σήμερα οι ηθικές αρχές, ακριβώς αυτές οι αρχές που προσπάθησε να θεσπίσει στην διεθνή πολιτική και ο Ιωάννης Καποδίστριας, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και επικαιρότητα
».

Ομιλίες Βενιζέλου-Αβραμόπουλου στο Συμπόσιο για τον Καποδίστρια

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος άνοιξε τον κύκλο των ομιλιών, υπογράμμισε ότι αποτελεί "ανεκπλήρωτο χρέος", η ολοκλήρωση του έργου του Ι. Καποδίστρια για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, ιδιαίτερα σήμερα, μετά την κρίση, που πρέπει να παρουσιάσουμε στη διεθνή κοινότητα ένα αισιόδοξο αφήγημα. Για τον Καποδίστρια, είπε ακόμη ότι ήταν κοσμοπολίτης αλλά και βαθιά πατριώτης και προσηλωμένος στην υπεράσπιση των ελληνικών συμφερόντων, ενώ αναφερόμενος στη δολοφονία του είπε ότι "οι μεγάλες πρωτοβουλίες ανοίγουν και μεγάλες αντιθέσεις".

Ο Βλαδιμίρ Γιακούνιν, πρόεδρος των δύο ρωσικών ιδρυμάτων που συνδιοργανώνουν τις εκδηλώσεις αλλά κι πρόεδρος της ΑΕ "Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι", έδωσε έμφαση στους πνευματικούς και θρησκευτικούς δεσμούς των δύο λαών και υπογράμμισε ότι υπάρχουν μύθοι και αρνητικά στερεότυπα που πρέπει να διαλυθούν, όπως "ο μύθος για τη ρωσική επιθετικότητα".

Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στη συμβολή του Καποδίστρια στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής διπλωματίας στις αρχές του 19ου αιώνα και στην πρωτοπόρα αντίληψή του για τον συνδυασμό ρεαλισμού και μετριοπάθειας ενάντια στον αυταρχισμό της εποχής.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Αβραμόπουλος είχε ολιγόλεπτη κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον κ. Λαβρόφ.

Πηγή: protothema.gr

Ξεπέρασαν τα 6 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο το μήνα Σεπτέμβριο!!

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο ανέρχονται πλέον στα 59,66 δισ.ευρώ

Ξεπέρασαν τα 6 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο το μήνα Σεπτέμβριο
Στα 6,188 δισ. ευρώ ανήλθε το Σεπτέμβριο το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο καθώς τον μήνα αυτόν σημείωσαν νέα αύξηση κατά 809 εκατ. ευρώ

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία παλαιά (έως 31.1.2012) και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο ανέρχονται πλέον στα 59,66 δισ.ευρώ.

Το εννεάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2013 το δημόσιο εισέπραξε από ληξιπρόθεσμες οφειλές 985 εκατ. ευρώ ενώ ταυτόχρονα διαγράφηκαν χρέη ύψους 91 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία υστέρηση παρουσιάζεται σε μια σειρά στόχους που θέτει το μνημόνιο για τον ελεγκτικό μηχανισμό.

Έτσι στο διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου έπρεπε να υποβληθούν συνολικά 3.850.018 δηλώσεις ΦΠΑ και υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 3.018.332 δηλώσεις. Στο διάστημα αυτό ολοκληρώθηκαν 204 τακτικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις ενώ ο στόχος ήταν να διενεργηθούν συνολικά φέτος 596 έλεγχοι. Για τους αυτοαπασχολούμενους και τους φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, ενώ ο στόχο είναι να έχουν γίνει 910 φορολογικοί έλεγχοι μέχρι το τέλος του έτους είχαν διενεργηθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου μόλις τέτοιοι 281 έλεγχοι.

Πηγή: protothema.gr

Οι πρωταθλητές και οι… αντιστασιακοί!!

Η σεζόν στο ΝΒΑ άρχισε με το Μαϊάμι να νικά εύκολα 108-95 τους Μπουλς στην επιστροφή του Ντέρικ Ρόουζ με όπλο τον πλουραλισμό. Νίκη για Λέικερς απέναντι στους θεωρητικά ισχυρότερους Κλίπερς.

Οι πρωταθλητές και οι… αντιστασιακοί
Οι παίκτες του Μαϊάμι παρέλαβαν τα δαχτυλίδια για το περσινό πρωτάθλημα πριν το τζάμπολ κι έπαιξαν σαν πρωταθλητές νικώντας με 107-95 τους Μπουλς. Έχοντας επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Λεμπρόν Τζέιμς με 17 πόντους, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ, οι γηπεδούχοι με ένα 31-5 μεταξύ πρώτης και δεύτερης περιόδου ξέφυγαν στο σκορ κι έφτασαν μέχρι και το +25. Οι «ταύροι» παρά τις προσπάθειες στο τέλος δεν απείλησαν ουσιαστικά ποτέ κι απλώς περιόρισαν την έκταση της ήττας τους. Ο Ντέρικ Ρόουζ στην επίσημη επανεμφάνισή του μετά από ενάμιση χρόνο έμεινε στους 12 πόντους με 4/15 σουτ (1/7 τρίποντα), ενώ ξεχώρισε ο Κάρλος Μπούζερ με 31 πόντους.

Χιτ: Τζέιμς 17, Μπος 16, Μπατιέ 14, Ουέιντ 13, Τσάλμερς 13, Άλεν 11, Κόουλ 11, Χάσλεμ 6, Άντερσεν 6.

Μπουλς: Μπούζερ 31, Μπάτλερ 20, Ρόουζ 12, Ντανλίβι 10, Γκίμπσον 10, Χάινριχ 6, Ντενγκ 4, Νοά 2 (11 ριμπ.).

Λος Άντζελες Λέικερς-Λος Άντζελες Κλίπερς 116-103

Απρόσμενα καλοί, παρά την απουσία του Κόμπι Μπράιαντ, εμφανίστηκαν οι Λέικερς και επικράτησαν 116-103 των συμπολιτών Κλίπερς χαλώντας το ντεμπούτο του Ντοκ Ρίβερς στον πάγκο τους. Ο Ξαβιέ Χένρι έκανε ρεκόρ καριέρας με 22 πόντους, ο Πάου Γκασόλ πρόσθεσε από τη θέση του σέντερ πλέον 15 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ η ομάδα του Μάικ Ντ’ Αντόνι παρουσίασε αξιοθαύμαστο πλουραλισμό. Ο Μπλέικ Γκρίφιν με 19 πόντους αλλά μόλις 3/10 βολές ήταν πρώτος σκόρερ των τυπικά φιλοξενούμενων, που πέρσι είχαν κερδίσει και τα τέσσερα ματς με τους Λέικερς.

Λέικερς: Χένρι 22, Φάρμαρ 16, Γκασόλ 15 (13 ριμπ.), Μικς 13, Γιανγκ 13, Χιλ 12, Κέιμαν 10, Μπλέικ 6, Νας 3, Ουίλιαμς 3, Τζόνσον 3.

Κλίπερς: Γκρίφιν 19, Τζόρνταν 17 (11 ριμπ.), Πολ 15 (11 ασίστ), Κρόφορντ 15, Ρέντικ 13, Κόλισον 9, Μπαρνς 8, Ντάντλεϊ 5, Μπούλοκ 2.

Ιντιάνα Πέισερς-Ορλάντο Μάτζικ 97-87

Στο πρώτο χρονικά ματς της σεζόν, οι Πέισερς επικράτησαν πιο δύσκολα από ό,τι αναμενόταν του Ορλάντο με 97-87. Ο Πολ Τζορτζ με 24 πόντους ηγήθηκε των γηπεδούχων, που χάρη σε ένα επί μέρους σκορ 21-4 που άρχισε στο τρίτο δωδεκάλεπτο «καθάρισαν» το ματς. Ο Ρόι Χίμπερτ πρόσθεσε 8 πόντους, 16 ριμπάουντ και 7 τάπες. Ο Βίκτορ Ολαντίπο, νούμερο 2 του ντραφτ και με θητεία στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, είχε 12 πόντους για τους ηττημένους.

Πέισερς: Τζορτζ 24, Στίβενσον 19, Γουέστ 13, Τζόνσον 9, Χίμπερτ 8 (16 ριμπ.), Σκόλα 8, Χιλ 7, Ουότσον 5, Μαϊνμί 4.

Μάτζικ: Νίκολσον 18, Χάρκλες 14, Νέλσον 12, Ολαντίπο 12, Αφλάλο 9, Βούτσεβιτς 8 (10 ριμπ.), Μουρ 6, Ο’ Κουίν 6, Πράις 2. Πηγή: sport-fm.gr

Ανοικτή γραμμή Άντερλεχτ – Κάτσε!!

katse
Το arenafm.gr είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον της Άντερλεχτ για τον Έργκους Κάτσε.
Η Βελγική ομάδα δείχνει να προχωράει το ενδιαφέρον της για τον μέσο του “Δικεφάλου”. Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται να έρθουν τις επόμενες  μέρες άνθρωποι της Άντερλχτ προκειμένου να μιλήσουν με τον Έργκους Κάτσε για το θέμα της μεταγραφής του.
Στην Βελγική ομάδα, γνωρίζουν αρκετά καλά τον νεαρό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ καθώς βοηθός του προπονητή της Γιον Φαν Ντερ Μπρομ, είναι ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Αλβανίας, Μπέσνικ Χάσι.
Δεν είναι όμως η μοναδική ομάδα που φαίνεται να ενδιαφέρεται καθώς δυο ομάδες από Ιταλία και Γερμάνια τον παρακολουθούν επίσης.
Πηγή: arenafm.gr