Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Θεός ή διάβολος; (BINTEO)

Στις 30 Οκτωβρίου του 1960 ήρθε στη ζωή ένα μεγάλο ταλέντο. Ένας παίκτης που λατρεύτηκε για την μπάλα που έπαιξε και αμφισβητήθηκε για τον χαρακτήρα του. Το να αναφέρουμε διακρίσεις και βιογραφικό για τον Ντιέγκο Μαραντόνα το θεωρούμε λίγο μπανάλ. Πόσοι, δηλαδή, δεν γνωρίζουν ότι κατέκτησε ένα Μουντιάλ σχεδόν μόνος του, ότι πήρε από το χέρι την αδύναμη Νάπολι και την οδήγησε σε τίτλους ή ότι αγαπήθηκε όσο λίγοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο αφού ήταν ένας τεράστιος παικταράς;
Ωστόσο, ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν αγαπήθηκε μόνο. Αμφισβητήθηκε κιόλας για τον χαρακτήρα του και για τα λάθη που έκανε με τη συμπεριφορά του.
Ο Μαραντόνα, που ήρθε στον κόσμο σαν σήμερα πριν από 53 χρόνια, είναι μια μεγάλη μορφή του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Κατά πολλούς ο κορυφαίος παίκτης που πέρασε ποτέ απ΄ αυτόν τον πλανήτη. Στην Μπόκα Τζούνιορς λατρεύτηκε και λατρεύεται σαν θεός, ενώ πέρασε κι από την Μπαρτσελόνα που δεν μπόρεσε να μαγέψει λόγω τραυματισμού.
Είναι, όμως, κι ένας άνθρωπος των άκρων πάνω απ΄ όλα…
Εκεί που αναρωτιόσουν πώς ήταν δυνατόν να "έκλεψε" έτσι με το γκολ που έβαλε με το χέρι στους Άγγλους το 1986, ερχόταν η μαγική του ενέργεια στο άλλο γκολ για να σου δείξει ότι δεν έχει μόνο το χέρι του θεού, αλλά και το ...πόδι του!
Εκεί που έλεγες πόσο συγκροτημένος ήταν μέσα στο ματς και τι γερά νεύρα διέθετε, μετά από λίγο δεν συγκρατιόταν απέναντι στους δημοσιογράφους και τους έκανε βίαιη επίθεση. Το ίδιο κι αργότερα ακόμα και ως προπονητής. Ασυγκράτητα νεύρα…
Εκεί που αποθέωνες το φυσικό ταλέντο του, μάθαινες ότι έκανε χρήση ουσιών θέτοντας σε κίνδυνο και την ίδια του τη ζωή κάποια στιγμή από τις καταχρήσεις και τις κραιπάλες…
Εκεί που έβλεπες την πονηριά του στο ματς, σε αφόπλιζε η ειλικρίνειά του σε συνεντεύξεις ότι "έβλαψα τον εαυτό μου, δεν πείραξα ποτέ κανέναν και πολλοί απ΄ όσους ήταν δίπλα κοίταζαν να με κλέβουν".
Είτε …θεός, είτε …διάβολος ο Ντιέγκο Μαραντόνα, περνάει στην ιστορία σαν ένας ποδοσφαιριστής που χόρτασε τον κόσμο μπαλίτσα. Ήταν μέταλλο γνήσιο και σκληρό μέσα στο γήπεδο κι αν είχε και λίγο περισσότερο μυαλό, τότε θα κατακτούσε ακόμα περισσότερα πράγματα.
Συμβαίνουν, όμως, αυτά με τους ανθρώπους των άκρων…



 

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: