Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

«Έχει θράσος ο κ. Κούγιας»

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας και η Παναχαϊκή κατά του Ηρακλή Ψαχνών για τα όσα διαδραματίστηκαν στο μεταξύ τους ματς για τη Football league την περασμένη Κυριακή, δεν έμεινε αναπάντητη.

«Έχει θράσος ο κ. Κούγιας»
Έτσι, ο σύλλογος της Εύβοιας εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση την Τρίτη, στην οποία θεωρεί θρασύ τον γνωστό ποινικολόγο, ειρωνεύοντάς τον για τις διαμαρτυρίες του για τη διαιτησία της κυριακάτικης αναμέτρησης και όσες έχουν προηγηθεί, περιμένοντας την απάντηση των ποδοσφαιριστών της ομάδας για τις προσβολές του, ενώ θεωρεί ατυχία για την πατρινή ΠΑΕ το ότι έχει πέσει στα χέρια του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Χρειάζεται αρκετό θράσος για να εκδίδει κάποιος τέτοιες κατάπτυστες ανακοινώσεις, όπως αυτή που εξέδωσε χθες ο κ. Κούγιας, αλλά και αρκετή δειλία για να κρύβεται πίσω από το όνομα ενός συλλόγου για να διακινεί προσωπικές του απόψεις. Αλλά, η θρασυδειλία ανέκαθεν ήταν από τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου κυρίου.

Στην μακρά λίστα των διαιτητών που τον έχουν "σφάξει" (Καμπαξή, Αμπάρκιολη, Δημητρόπουλου και άλλων ουκ έστιν αριθμός) μετά το χθεσινό παιχνίδι μεταξύ της ομάδας μας και της ομάδας του, μπορεί ο κ. Κούγιας να προσθέσει και τον κ. Τζήλο και τους Βοηθούς του, καθώς και τον απίθανο τέταρτο διαιτητή κ. Δημητρόπουλο. Όλη αυτή η "παράφωνη χορωδία" σφύριζε "φάλτσα" σε βάρος της ομάδας μας σε όλο το παιχνίδι, το οποίο και με τις αποφάσεις και τις υποδείξεις της σε μεγάλο βαθμό, καθόρισε. Αυτό το είδε όλη η Ελλάδα – εκτός φυσικά από τον γνωστό κοσμικό, τρόφιμο των τηλεοπτικών παραθύρων, περιπλανώμενο παράγοντα, κατά συνήθεια μάρτυρα και διαστρεβλωτή της πραγματικότητας, κ. Αλέξη Κούγια.

Για τις αήθεις και προσβλητικές αναφορές του εις βάρος των ποδοσφαιριστών μας, θα απαντήσουν αρμοδίως οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές μας εκεί που πρέπει και όπως πρέπει - και ενδεχομένως και το συνδικαλιστικό τους όργανο, εφόσον διαθέτει την απαιτούμενη ευαισθησία για τις προσβολές που δέχονται ποδοσφαιριστές - μέλη του.

Για τις υπόλοιπες κρίσεις και χαρακτηρισμούς του περιοδεύοντος προέδρου, τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού φίλαθλου κοινού, την οποία έχει κερδίσει επάξια με το σπαθί του. Αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν και στην Πετρούπολη και στην ΑΕΚ και στον Ηρακλή και στη Λαμία και στα Γιάννενα και οπουδήποτε αλλού πέρασε ο έγκριτος αυτός "παράγοντας" με ορατά τα αποτελέσματα της δράσης του. Σε λίγο καιρό θα υποχρεωθεί να αλλάξει χώρα, γιατί δεν θα μείνει γεωγραφικό διαμέρισμα στην Ελλάδα όπου θα μπορεί να εμφανιστεί…

Δυστυχώς, τώρα έχει πέσει στα χέρια του μια από τις ιστορικότερες ελληνικές ομάδες, το όνομα της οποίας αρνούμαστε από σεβασμό στην ιστορία και τους φιλάθλους της να αναφέρουμε για να μην τη συσχετίσουμε με το συγκεκριμένο άτομο, την οποία έχει οδηγήσει σε τέτοιο επίπεδο απαξίωσης που αγωνίζεται ενώπιον συγγενών και φίλων του, ενώ υπό τη διοίκησή του έχει γίνει η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που έχει τελεσιδίκως καταδικαστεί για πλαστογραφία, αλλά και απόπειρα δωροδοκίας. Ακόμα και οι ίδιοι οι φίλαθλοί της ντρέπονται για την κατάληξή της.

Είναι τουλάχιστον φαιδρό, εμείς που εκπροσωπούμε μια σημαντική γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας και το κάνουμε με συνέπεια και κόπο, να ανοίξουμε διάλογο με ένα άνθρωπο που δεν τολμάει να περάσει ούτε καν έξω από την πόλη της Πάτρας. Και φανερώνει έλλειψη σοβαρότητας να μπούμε σε αντιπαράθεση με ένα άνθρωπο που φημίζεται για τις επιδόσεις του στις… κυβιστήσεις τις οποίες έχει αναγάγει σε επιστήμη είτε μιλάει στις τηλεοπτικές κάμερες, είτε καταθέτει στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Μια φιλική συμβουλή έχουμε να του δώσουμε μόνο: Λευκό μπαστούνι (για τους τυφλούς) Αλέξη και ένα σκύλο βοηθείας. Επειγόντως…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: