Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τα 50 χρόνια του Υou’ll never walk alone!!

Τις κορυφαίες στιγμές που το «You’ll never walk alone» ακούστηκε από το στόμα των φίλων της Λίβερπουλ, θυμάμαι το site του συλλόγου με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του τραγουδιού.  

Ήταν τέτοιες μέρες το 1963, που το κομμάτι που είχαν ηχογραφήσει λίγους μήνες πριν ο Gerry και οι Pacemakers έφτανε στην κορυφή του βρετανικού τσάρτ, στην οποία θα παρέμενε για τέσσερις εβδομάδες.
Το «You’ll never walk alone» είχε γραφτεί το 1945 για το μιούζικαλ Carousel  και έμελλε στα χρόνια του Μπιλ Σάνκλι στις αρχές της δεκαετίας του 60 να συνδεθεί όσο κανένα άλλο με μια ποδοσφαιρική ομάδα. Μάλιστα, όπως αναφέρει σε βιβλίο του ο αμυντικός των «κόκκινων» Τόμι Σμιθ ο Τζέρι Μάρσντεν είχε δώσει ένα αντίγραφο του σινγκλ πριν  κυκλοφορήσει στον Σάνκλι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της Λίβερπουλ για φιλικό το καλοκαίρι του 63 και ο τεχνικός της ομάδας αισθάνθηκε δέος ακούγοντας το.
Με αφορμή λοιπόν την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την κυκλοφορία της διασκευής από το συγκρότημα του Λίβερπουλ, το επίσημο σαιτ των «κόκκινων» επέλεξε τις καλύτερες …εκτελέσεις από τους οπαδούς της ομάδας.
To england365 επιλέγει να σας παρουσιάσει το top 5 από τη δεκάδα που φιλοξενείται στο site της Λίβερπουλ.
Η εκτέλεση που ακούστηκε στον τελικό Κυπέλλου του 1989 μεταξύ της Λίβερπουλ και της Εβερτον, λίγες εβδομάδες μετά την τραγωδία του «Χίλσμπορο» βρίσκεται στην πέμπτη θέση.  Ο Τζέρι Μάρσντεν και οι Pacemakers τραγούδησαν το YNWA συνδυάζοντας το με το Adide with me και οι οπαδοί των δυο ομάδων ακολούθησαν




Το  Kop παραμένει μέχρι και σήμερα το πιο ενεργό κομμάτι της εξέδρας στο «Ανφιλντ». Ο …αποχαιρετισμός της αρχικής μορφής του τον Απρίλιο του 1994 μετά τις επιταγές της έκθεσης Τέιλορ για τοποθέτηση καθισμάτων στις εξέδρες ορθίων, δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς το YNWA. Σε εκείνο το ματς η Λίβερπουλ γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Νόριτς, όμως το… αποχαιρετιστήριο πάρτι δόθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια.





Η Λίβερπουλ διεκδικούσε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια να βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών και όπως ήταν το «Ανφιλντ»  ήταν σε …ετοιμότητα αρκετή ώρα πριν την σέντρα του ημιτελικού με την Τσέλσι τον Μάιο του 2005.




Δεκαπέντε μέρες μετά την τραγωδία του Χιλσμπορο το 1989, πάνω από 60.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Σέλτικ Πάρκ για μια φιλική αναμέτρηση μεταξύ της Σέλτικ και της  Λίβερπουλ στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας. Η σύμπραξη των οπαδών των δυο ομάδων στο You’ ll never walk alone (το οποίο επίσης χρησιμοποιεί η Σέλτικ) υπήρξε συγκλονιστική.





Όσα χρόνια και αν περάσουν η ανατροπή που πέτυχε η Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μίλαν το 2005 θα ανακαλείται με ευκολία στη μνήμη.  Όμως αξέχαστη θα μείνει για πολλούς και η παρουσία των οπαδών των «ρεντς», που παρά το γεγονός ότι έχαναν με 3-0 στο ημίχρονο δεν έχασαν την πίστη τους και φρόντισαν να δώσουν ώθηση στους παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ.



  Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: