Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μην το... κουράσετε με Μέσι – Ρονάλντο!!

Στην λίστα για την «Χρυσή Μπάλα» υπάρχουν κάποια... σιγουράκια και κάποιοι πού αναρωτιέσαι πώς βρέθηκαν εκεί; Εμείς πάντως ξέρουμε που πρέπει να πάει από τώρα! Κι ενώ στον «μαγικό» κόσμο της Super League ασχολούμαστε με τα αποδυτήρια που μυρίζουν και τους... κύκλους του Εργοτέλη, στην υπόλοιπη Ευρώπη σχολιάζουν την λίστα για την «Χρυσή Μπάλα».
Η ώρα για την ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του 2013 πλησιάζει, καθώς FIFA και France Football ανακοίνωσαν τους 23 υποψηφίους, στους οποίους υπάρχουν αρκετές... παραφωνίες, κάποια σιγουράκια και κάποιοι που ΠΡΕΠΕΙ να την πάρουν.
Ξεκινώντας ανάποδα, βλέποντας κανείς την λίστα αναρωτιέται γιατί έπρεπε να «χωρέσει» σε αυτή οπωσδήποτε ο Νεϊμάρ; Σίγουρα έχει όλες τις προοπτικές για να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι. Το ίδιο και για τον Εζίλ, ο οποίος μπορεί να κάνει... απίστευτα πράγματα στην Άρσεναλ, όμως κορυφαίος δεν είναι. Επίσης, τα ονόματα των Λαμ και Αζάρ, μάλλον κατά λάθος βρέθηκαν εκεί. Όσο παικταράδες και αν είναι, δεν μπορούν να ψηφιστούν ως κορυφαίοι...
Από εκεί και πέρα λοιπόν, έχουμε τους «σίγουρους» Ινιέστα, Τσάβι, Μέσι, Ρονάλντο, Ιμπραΐμοβιτς, Φαλκάο, Καβάνι, Φαν Πέρσι, Μπέιλ, αλλά και τους Σουάρες – Τιάγκο Σίλβα και Γιάγια Τουρέ που μπήκαν για να... γεμίσουν την λίστα. Μετά υπάρχει ο Λεβαντόφσκι, που είναι μία κατηγορία μόνος του, καθώς αν πέρυσι έπαιρνε το Τσάμπιονς Λιγκ, σίγουρα θα άξιζε το βραβείο.
Και φθάνουμε σε αυτούς, που κατά τη γνώμη μου, πρέπει πάρουν την «Χρυσή Μπάλα» και δεν είναι άλλοι από τους παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπάγερν. Ρομπέν, Σβαϊνστάγκερ, Μίλερ και Ριμπερί (ο Λαμ είναι σε άλλη κατηγορία). Και οι τέσσερις έκαναν... πράγματα και θαύματα πέρυσι. Αυτός όμως που ξεχώρισε ήταν ο Ριμπερί. Τα έκανε όλα, τα πήρε όλα και μάλλον αξίζει αυτό το βραβείο. Καλό θα ήταν λοιπόν για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να γίνει αυτός ο κορυφαίος και όχι κάποιος από τους Μέσι – Ρονάλντο που τα τελευταία χρόνια... κούρασαν να είναι τόσο καλοί. Ας τους ξεπεράσει κάποιος μία φορά και ας μην έχει την διάρκειά τους.
Όσον αφορά τους προπονητές, μάλλον κορυφαίος ήταν ο Γιουπ Χάινκες, όμως δεν αποκλείεται τιμητικά το βραβείο να πάει στον Φέργκιουσον...
Δείτε την λίστα αναλυτικά (όσοι δεν έχετε δει) για να έχετε και την δική σας άποψη:

Μέσι, Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Μπέιλ, Ριμπερί, Καβάνι, Φαλκάο, Αζάρ, Ιμπραΐμοβιτς, Ινιέστα, Λαμ, Λεβαντόφσκι, Μίλερ, Νόιερ, Οζίλ, Πίρλο, Ρόμπεν, Σβαϊνστάιγκερ, Σουάρες, Τιάγκο Σίλβα, Γιάγια Τουρέ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Τσάβι.
Παράλληλα η ΦΙΦΑ γνωστοποίησε και τη δεκάδα των υποψηφίων για τον κορυφαίο προπονητή της χρονιάς.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Αντσελότι, Μπενίτες, Κόντε, Ντελ Μπόσκε, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Χάινκες, Κλοπ, Μουρίνιο, Σκολάρι και Βενγκέρ.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: