Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πέρασε στο… ντέρμπι!!

Επικρατώντας και μέσα στην Κρήτη του Εργοτέλη (αυτήν τη φορά 1-0 με γκολ του Μπεργκ), ο Παναθηναϊκός πέρασε στους «16» του Κυπέλλου και πλέον σκέφτεται μόνο το σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Πέρασε στο… ντέρμπι!
Σε πρώτης τάξεως γιατρικό αποδείχτηκε για τον Παναθηναϊκό ο Εργοτέλης, που μετά το πισωγύρισμα λόγω της εντός έδρας ήττας από τον Πανθρακικό, έψαχνε μια ένεση ηθικού ενόψει του ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι», μέσα σε λίγες μέρες πήραν δύο διπλά στην Κρήτη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και πλέον πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι «αιωνίων».

Δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το 2-1 του πρώτου ματς οι Κρητικοί, που μόνο για 20 λεπτά έδειξαν ικανοί να επαναλάβουν την επιτυχία του 2005, όταν και είχαν αποκλείσει το «τριφύλλι».

Το ματς


Μπορεί τις προηγούμενες μέρες τα πληκτρολόγια στα γραφεία των δύο ΠΑΕ να είχαν πάρει φωτιά με εκατέρωθεν ανακοινώσεις, στο γήπεδο όμως τα πράγματα ήταν πολύ πιο ήρεμα.

Λιγοστός -πάντως περισσότερος από ό,τι συνήθως- κόσμος στις κερκίδες, λίγες (ας είμαστε ειλικρινείς) ελάχιστες και οι καλές στιγμές στο ματς, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα πρώτα λεπτά στην… αποκρυπτογράφηση του αγωνιστικού συστήματος του Παναθηναϊκού.

Ο Αναστασίου εγκατέλειψε το αγαπημένο του 4-3-3 και επέλεξε το 4-4-2 σε ρόμβο, διάταξη που ίσως να ευθύνεται για το γεγονός πως οι γηπεδούχοι βρήκαν… κενό στο αριστερό άκρο της «πράσινης» άμυνας και «χτυπούσαν» συχνά με τους Μπαντιμπανγκά και Ρέντζα που έβγαινε στην πλάτη του Νάνο.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, αν και ξεκίνησαν πιο ζωηρά, δεν είδαν την (όποια) υπεροχή τους να μεταφράζεται σε κάποια μεγάλη ευκαιρία και αφού ξεθύμανε ο επιθετικός τους οίστρος το πρώτο 20λεπτο, είδαν τους «πράσινους» να φτάνουν δύο φορές αρκετά κοντά στο γκολ. Όμως, ο Κλωναρίδης με ωραίο «γλυκό» φαλτσαριστό σουτ και ο Κουτρουμπής με «λόμπα» και τον Αθανασίου εξουδετερωμένο δεν είδαν την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα ούτε το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ…

Εκείνος όμως που τα κατάφερε, αφού αυτή είναι και η δουλειά του εδώ που τα λέμε, ήταν ο Μπεργκ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Σουηδός επιθετικός μετά από κόρνερ του Πιάνιτς, σηκώθηκε μόνος (μιας και ο Σαρρής έπεσε στο έδαφος ζητώντας φάουλ, κάτι που δεν προκύπτει πάντως από κανένα ριπλέι) και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Με την προίκα του 2-1 του πρώτου ματς και το… ταμπλό να γράφει ήδη 0-1 στο Παγκρήτιο, το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν οι «πράσινοι» ήταν διαχείριση της υπέρ τους κατάστασης αλλά και των δυνάμεών τους ενόψει του προσεχούς ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το κατάφεραν μια χαρά και πλέον καλούνται να αφήσουν πίσω τους την πρόκριση, το χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων, τους… κύκλους και οτιδήποτε άλλο και να επικεντρωθούν αποκλειστικά και μόνο στο ματς απέναντι στους «ερυθρόλευκους» με στόχο μια νίκη ουσίας και φυσικά γοήτρου.

Για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη, οι δύο σερί ήττες από τον Παναθηναϊκό (και τρεις μέσα στη σεζόν που είναι και οι μοναδικές φετινές για τον Εργοτέλη) μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό μάθημα. Μπορεί το Κύπελλο να αποτελεί παρελθόν πια γι’ αυτούς, αλλά τα συμπεράσματα από αυτά τα παιχνίδια ίσως αποδειχτούν πολύτιμα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Ρέντζας (74’ Βερπακόφσκις), Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Κοζορώνης (64’ Αναστασάκος) , Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαλκιαδάκης (79’ Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Κοιλιάρας, Γιοβάνοβιτς, Καρντόσο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Πράνιτς (80’ Μαρινάκης), Αμπεΐντ (60’ Ζέκα), Κλωναρίδης (71’ Καρέλης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Ατζαγκούν, Φιγκερόα, Χουχούμης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: