Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο Μίτσελ και η «διαβολοβδομάδα»…!

Από τα «ντέρμπι» που διεξάγονται με ανακοινώσεις, δηλώσεις και φαιδρά πρωτοσέλιδα προτιμά χωρίς δεύτερη συζήτηση εκείνα που γίνονται στο πράσινο χορτάρι. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

Ο Μίτσελ και η «διαβολοβδομάδα»…
Ο Ολυμπιακός έχει τρία τέτοια σε διάστημα μιας εβδομάδας. Τρία ματς που είναι ικανά να τον απογειώσουν ή να τον βυθίσουν στον προβληματισμό και την εσωστρέφεια.

Δεν πάει καιρός (μόλις λίγοι μήνες) που οι οπαδοί των ερυθρόλευκων αποδοκίμαζαν εν χορώ την ομάδα τους. Τα σκάγια της αποδοκιμασίας πήραν τον ίδιο τον Μαρινάκη…

Με τη λήξη του πρωταθλήματος άρχισε το ξήλωμα της ομάδας και η δημιουργία μιας άλλης. Ο Μίτσελ που αμφισβητείτο πανταχόθεν παρέμεινε στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας αποδεχόμενος την διακριτική επιστασία του Κριστιάν Καρεμπέ και του Πιερ Ισά. Η ομάδα άλλαξε, νέοι παίκτες ήρθαν και τα αποτελέσματα αυτής της γενικότερης αναμόρφωσης είναι ήδη ορατά.

Θεαματικό ποδόσφαιρο, νίκες με ευρύ σκορ στην Ελλάδα, πετυχημένα αποτελέσματα στην Ευρώπη. Ο κόσμος ακόμα επιφυλακτικός αν κρίνουμε από το μισογεμάτο Γ. Καραϊσκάκης.
Την εβδομάδα που έρχεται ο Ολυμπιακός παίζει κατά σειρά

• Για το γόητρο του με τον ’’αιώνιο αντίπαλο’’ στη Λεωφόρο.

•Για την πρόκριση στους ‘16’ του Τσάμπιονς Λιγκ, στην έδρα του με την Μπενφίκα.

•Για να καθαρίσει (σχεδόν) τον τίτλο με τον ΠΑΟΚ, στην έδρα του.

Ο πρωταθλητής πάει στα τρία ντέρμπι με την καλύτερη ψυχολογία και όλο το δυναμικό του ετοιμοπόλεμο.

Ο Μίτσελ έχει αφήσει πίσω του την αμφισβήτηση που έφτασε να εκδηλώνεται μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και τώρα έχει μπροστά του τη διαβολοβδομάδα.

Αν περάσει απέναντι χωρίς να βραχεί έχει βάλει τις βάσεις για να σταθεί απέναντι στον Βαλβέρδε. Οι προϋποθέσεις για να τα καταφέρει υπάρχουν. Η διαχείριση του ρόστερ από τον ίδιο υποδειγματική. Είτε αφορά τον Μήτρογλου που έδειχνε ‘στραβωμένος’ από την μεταγραφή του Σαβιόλα είτε αφορά τον Βάις που αναγκάζεται να καταλάβει ότι πρέπει να συμμορφωθεί αγωνιστικά είτε τον Χολέβας που κατανόησε πως θα παίζει όποιος προσπαθεί και ανταποκρίνεται στις οδηγίες του προπονητή.

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν μέχρι τη σέντρα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, παίκτες και προπονητής μπαίνουν σε μια νέα εξεταστική περίοδο όπου οι καλοί βαθμοί της προηγούμενης περιόδου δεν «μετράνε»… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: