Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Άπραγος γύρισε ο "Σβούρας"

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης επέστρεψε από την χώρα όπου βρισκόταν χωρίς όμως να προκύψει συγκεκριμένο αποτέλεσμα στην μεταγραφική προσπάθεια που έκανε.
Άπραγος γύρισε ο "Σβούρας"
Ο "Σβούρας" ταξίδεψε σε ευρωπαϊκή χώρα για να κλείσει ποδοσφαιριστή που αποτελεί βασικό μεταγραφικό στόχο του Δικεφάλου. Έναν από τους τρεις – τέσσερις με τους οποίους έχουν ήδη γίνει επαφές και θεωρούνται πρώτες επιλογές.
Πρώτος στόχος του Κωνσταντινίδη ήταν να διαπιστώσει αν ο ποδοσφαιριστής είναι απόλυτα ελεύθερος χωρίς δέσμευση με την ομάδα που αγωνίζονταν. Αυτό μάλλον ισχύει γιατί ο συγκεκριμένος έχει συμβόλαιο για 2+1 χρόνια. Όλοι ξέρουν ότι αυτές οι συμφωνίες δεν ισχύουν και από την στιγμή που ο ποδοσφαιριστής ολοκλήρωσε την διετία μπορεί να μείνει ελεύθερος.
Το κακό είναι ότι οι απαιτήσεις του συγκεκριμένου ξεφεύγουν πολύ από τα δεδομένα του ΠΑΟΚ. Αυτός ο παίκτης δεν ρίχνει το κασέ του, επικαλούμενος μάλιστα και άλλες μεγάλες προτάσεις που έχει δεχθεί αυτή την περίοδο.
Το θέμα κόλλησε και ίσως επανεξεταστεί στην πορεία, όπου θα φανεί αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να προσεγγίσει οικονομικά έναν ποδοσφαιριστή που έχουν εγκρίνει διοίκηση και τεχνική ηγεσία.
Πηγή: paok24.gr

Απλά μαθήματα ποδοσφαιρικής Οικονομίας!!

Καμία ιδέα. Η πλειοψηφία των Ελλήνων παραγόντων που ανέλαβε να διοικήσει ΠΑΕ δεν είχε καμία ιδέα για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να διοικήσει μία τέτοια επιχείρηση. Γράφει ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος.
Απλά μαθήματα ποδοσφαιρικής Οικονομίας
Δεν είχαν καμία ιδέα για τις ιδιομορφίες της και τις ανάγκες της. Τις δυνατότητές της, σε σχέση με την αγορά στην οποία η κάθε ΠΑΕ απευθύνεται. Δεν είχαν κανένα σχέδιο για το μέλλον. Θεωρούσαν ότι το μόνο που είχαν να κάνουν θα ήταν να διαχειριστούν τα έσοδα που έρχονταν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις όποιες χορηγίες από τον ΟΠΑΠ, άλλες ΔΕΚΟ και επιχορηγήσεις της ΓΓΑ ή ενισχύσεις της ΕΠΟ. Αυτή η αντίληψη «ατσαλώθηκε» από το καθεστώς ατιμωρησίας που υπήρχε στις όποιες παραβάσεις των νόμων έκαναν κατά συρροή οι παράγοντες.
Το κράτος, ως θα όφειλε, δεν έκανε τους ελέγχους που έπρεπε, με αποτέλεσμα να ανοίξει μία μπαλκονόπορτα παρανομίας που περνούσε κόσμος και κοσμάκης, χωρίς να σπρώχνεται. Η ανεπάρκεια, ο καιροσκοπισμός και οι ξεπερασμένες αντιλήψεις των στελεχών της ΕΠΟ συντηρούσαν αυτή την κατάσταση. Η εισαγωγή του ποδοσφαιρικού στοιχήματος στην ελληνική πραγματικότητα αποτέλεσε μία ακόμη ευκαιρία παράνομου πλουτισμού για όποιους είχαν τις κατάλληλες προσβάσεις ή την ιδιοκτησία μίας ΠΑΕ, οι οποίες στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων ήταν σχεδόν τριπλάσιες από εκείνες που υπήρχαν στη Γερμανία των 90 εκατομμυρίων.
Ετσι κι αλλιώς, δεν χρειαζόταν η οικονομική κρίση για να φανεί το οργανωτικό και οικονομικό χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βλέπει, όποιος έχει την ψυχραιμία να το κάνει, με ποιον τρόπο προσπαθούν όλοι, στις ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, να βρουν χρήματα για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ολοι, επειδή ο τραπεζικός δανεισμός δεν είναι εφικτός, προσπαθούν να δεσμεύσουν μελλοντικά έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για να εξασφαλίσουν τη ρευστότητα που χρειάζονται από άλλες πηγές. Το γεγονός, ότι οι ομάδες δεν έχουν άλλη αξιόπιστη πηγή εσόδων πέρα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, είναι αποκαλυπτικό για την ανοργανωσιά τους, την ασχετοσύνη των παραγόντων τους και τις δυνατότητες της ελληνικής ποδοσφαιρικής αγοράς.
Αν οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Super League θέλουν πραγματικά να δουν τις δυνατότητες της ελληνικής ποδοσφαιρικής αγοράς, ας αναθέσουν σε μία ειδικευμένη εταιρεία μια έρευνα για να ανακαλύψουν την αλήθεια. Παραμυθιαζόμαστε όλοι με ένα ποδόσφαιρο το οποίο είναι πολύ μικρότερο από όσο θα θέλαμε. Είναι σαν κάποιον που με πόδι για παπούτσι νούμερο 41 φοράει ένα παπούτσι πέντε νούμερα μεγαλύτερο. Κάθε κίνησή του στο βάδισμα μπορεί να είναι κωμική, αλλά γίνεται και επικίνδυνη.

Οι τρεις πηγές
Αν οι άνθρωποι που ασχολούνταν με την ιδιότητα του παράγοντα στο ποδόσφαιρο είχαν μία εικόνα του κόσμου γύρω τους, θα γνώριζαν πώς ακριβώς γίνεται η οικονομική διαχείριση μίας ποδοσφαιρικής επιχείρησης. Θα γνώριζαν πως ο πιο στοιχειώδης κανόνας στην οικονομία του ποδοσφαίρου προβλέπει πως δεν είναι δυνατόν να ξοδεύεις πάνω από το 60% των εσόδων σου για μισθούς και συμβόλαια. Και το κλειδί σε αυτή τη «συμβουλή» δεν έχει να κάνει με το ποσοστό, αλλά με τα έσοδα.
Κάθε ομάδα που κινείται στον χώρο του σύγχρονου επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι υποχρεωμένη να υπολογίζει τα έσοδά της από τρεις πηγές. Και να φροντίζει η τροφοδοσία αυτών των πηγών να είναι διαρκής και όσο το δυνατόν να εμπλουτίζεται. Οι δύο από τις τρεις πηγές είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα και η πηγή του γηπέδου, που οι Αγγλοι ονομάζουν match day income, καθώς εκτός από τα εισιτήρια περιλαμβάνει και όλα τα άλλα έσοδα που μπαίνουν στο ταμείο της ομάδας την ημέρα του παιχνιδιού.
Από καντίνες ή εστιατόρια του γηπέδου που εκμεταλλεύεται η ομάδα, τις πωλήσεις της μπουτίκ, τις εισπράξεις του προγράμματος του παιχνιδιού και τα εισιτήρια. Πολύ μεγάλες ομάδες μπορεί να έχουν έσοδα και από αυτό που ονομάζεται hospitality ή φιλοξενία. Η Τσέλσι έχει στην ιδιοκτησία της ξενοδοχείο που βλέπει στο γήπεδο. Εχει παρατηρηθεί ότι πολλές ομάδες επιδιώκουν να μεγαλώσουν τα έσοδα από το γήπεδο, κατασκευάζοντας γήπεδα πολυλειτουργικά. Γήπεδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες εκδηλώσεις εκτός από ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Πολιτική εισιτηρίων; Τι είναι αυτό;

Τρίτη πηγή εσόδων είναι το λεγόμενο merchandising. Εδώ περιλαμβάνονται οι πωλήσεις αντικειμένων με το σήμα της ομάδας –και οι φανέλες, φυσικά–, οι χορηγίες και οι διαφημίσεις. Οι πηγές αυτές προσφέρουν έσοδα ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς μέσα στην οποία δραστηριοποιούνται οι ομάδες. Η σκωτσέζικη Ρέιντζερς, που βρίσκεται στα όρια της διάλυσης, στις αρχές της χρονιάς πήρε ένα δάνειο 30 εκατομμυρίων στερλινών βάζοντας υποθήκη τα έσοδα από τα διαρκείας της για την επόμενη πενταετία. Εδώ ποια σοβαρά και σταθερά έσοδα θα μπορούσε να παρουσιάσει μια ελληνική ομάδα –με την εξαίρεση 2-3– από την τριετή, ας πούμε, πώληση εισιτηρίων διαρκείας στα οποία θα μπορούσε να στηριχθεί; Και για να φτάσουμε στην καρδιά του προβλήματος, ποια είναι η κατάσταση των γηπέδων στην Ελλάδα και πόσα εισιτήρια κόβουν οι ομάδες της Super League;
ΠΗΓΗ: Sportday

Το αντίο και τα "ευχαριστώ" του Δώνη!!

Την οικογένεια του Ατρόμητου και κυρίως τον Γιώργο Σπανό, ευχαρίστησε μέσω γραπτής του δήλωσης στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο πρώην προπονητής της ομάδας, Γιώργος Δώνης, για τα τρία χρόνια που πέρασε στην ομάδα του Περιστερίου, κατά τη διάρκεια των οποίων εξελίχθηκε και ο ίδιος.
Το αντίο και τα "ευχαριστώ" του Δώνη
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη στο www.atromitosfc.gr
«Ως προπονητικό team οφείλουμε πολλά πράγματα στην «οικογένεια» του Ατρόμητου. Μια οικογένεια που πρωτίστως περιλαμβάνει τον ιδιοκτήτη της κύριο Γιώργο Σπανό και την οικογένεια Σπανού η οποία με εμπιστεύτηκε, με στήριξε, με βοήθησε να εξελιχθώ και να γίνω καλύτερος προπονητής και να οδηγήσουμε την ομάδα αρκετά ψηλά.
Υπήρξε μια σχέση εμπιστοσύνης και άψογης συμπεριφοράς προς το πρόσωπό μου όσο και στο προπονητικό team από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, από τους οποίους ένιωσα όλα αυτά τα χρόνια αγάπη και πολύ μεγάλη συμπαράσταση.
Ευχαριστώ θερμά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και τους ανθρώπους που ήμασταν στην καθημερινότητα μας τόσες ώρες μαζί κι εκτός από συνεργάτες γίναμε και πραγματικοί φίλοι. Ιδιαιτέρως τον τεχνικό μας διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλο για μια συνεργασία που πέρα από πετυχημένη, η κάθε μέρα ήταν πιο ενδιαφέρουσα από την προηγούμενη.
Επίσης, ευχαριστώ τον γενικό μας αρχηγό Σπύρο Σοφιανό ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που μόνιμα έδειχνε καλή διάθεση για όλα. Το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, τους γιατρούς Νίκο Πισκοπάκη, Πέτρο Καπράλο και τους φυσικοθεραπευτές Νίκο Ζαφειρόπουλο, Παναγιώτη Αμπελιώτη μαζί με τους οποίους πολλές φορές κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να λύσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα.
Τον υπεύθυνο ιματισμού Νίκο Κάτσικα, τον υπεύθυνο τύπου Παύλο Κατώνη , τους υπαλλήλους στα γραφεία της ΠΑΕ με επικεφαλής την διευθύντρια Κάτια Κοξένογλου, τον υπεύθυνο ασφαλείας Γιώργο Πέτρου αλλά και τον οδηγό μας Άγγελο Βερυκάκη.
Ακόμη τους ανθρώπους που ήταν μέλη του προπονητικού επιτελείου και βοήθησαν στην επιτυχία της ομάδας, τον γυμναστή Σωτήρη Κακαργιά και τον προπονητή τερματοφυλάκων Παναγιώτη Μαλλιαρίτση. Όλο αυτό το διάστημα είχα άριστη συνεργασία με τον επικεφαλής των τμημάτων υποδομής Τόλη Αποστόλου για την εξέλιξη των νέων ποδοσφαιριστών.
Αφήνω τελευταία τη δυνατή σχέση και το μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες που συνεργάστηκα αυτά τα τρία χρόνια γιατί οι παίκτες αυτοί ήταν άψογοι επαγγελματίες, εργατικοί και μας έφθασαν σε πολύ μεγάλες επιτυχίες.
Η παρακαταθήκη που κρατάω ως άνθρωπος, κατά την άποψή μου δεν είναι ούτε οι επιτυχίες τόσο πολύ ούτε το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά το γεγονός ότι δημιούργησα πολλές και δυνατές φιλίες στον Ατρόμητο κι ελπίζω στο μέλλον οι δρόμοι μας να ξανασμίξουν».

Τριάρα με Σταφυλίδη και Διαμαντάκο!!

Χάρη στα γκολ των Διαμαντάκου (6΄) και Σταφυλίδη (43΄, 88΄) η Εθνική Νέων επικράτησε 3-0 της Κύπρου στο πλαίσιο του 5ου ομίλου της elite round και έκανε άλλο ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.
Τριάρα με Σταφυλίδη και Διαμαντάκο!
Η ελληνική ομάδα έπαιξε, όπως και στην πρεμιέρα με την Τουρκία, όμορφο ποδόσφαιρο και με τη νέα της επιτυχία παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου της, έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες (6-0 τέρματα).
Όλα, πλέον, θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική (28/5, ώρα 15:00 Ελλάδας), στην οποία η ελληνική ομάδα θ΄ αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Δανία. Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση προκρίνεται ο πρώτος της βαθμολογίας.
Ο Ιρλανδός διαιτητής του αγώνα, Ρόμπερτ Ρότζερς, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Μαρινάκη, Χατζηγεωργίου, Αρτυματά, Κυπριανού, Κυριάκου, Ν. Θεοδώρου, Ζ. Θεοδώρου.

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Μπάλας, Μαυρίας, Φουρλάνος (80΄ Μπούζας), Διαμαντάκος, Κατίδης (72΄ Μπακασέτας), Γιαννιώτας (64΄ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης

Η Premier League με άλλη ματιά... (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ένα πολύ ωραίο βίντεο-ανασκόπηση της φετινής σεζόν στην Premier League, με τις πιο... ιδιαίτερες στιγμές!
Η Premier League με άλλη ματιά... (ΒΙΝΤΕΟ)

Γκερντ Μίλερ | Το κορυφαίο γερμανικό…κανόνι!!

Σειρά στα αφιερώματα των ποδοσφαιριστών που έγραψαν ιστορία στο Ευρωπαικό ποδόσφαιρο έχει ένας επιθετικός που έγραψε τεράστια ιστορία τα χρόνια που αγωνίστηκε. Κυρίες και κύριοι ο μεγάλος Γκερντ Μίλερ.
Γκερντ Μίλερ | Το κορυφαίο γερμανικό…κανόνι !
Τα πρώτα χρόνια
Ο Μίλερ γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1945 στο Nordlingen της Γερμανίας. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ξεκίνησε απ’ όταν ήταν πολύ μικρός. Σε ηλικία 15 ετών γράφεται στις ακαδημίες της τοπικής 1861 Nordlingen. Παρέμεινε εκεί για 3 χρόνια αγωνιζόμενος στην θέση του σέντερ φορ. Μια θέση που κατά την διάρκεια της καριέρας του θα έγραφε ιστορία με χρυσά γράμματα.
Βλέποντας την πρόοδο του στις ακαδημίες της ομάδας, το τεχνικό επιτελείο της 1861 Nordlingen τον προβιβάζει στην αντρική ομάδα την σεζόν 1963-64. Την χρονιά εκείνη επέδειξε φοβερή εκτελεστική δεινότητα σκοράροντας 51 τέρματα σε 31 εμφανίσεις, βοηθώντας παράλληλα την ομάδα του να τερματίσει πρώτη στην Bezirksliga Schwaben. Με τις εμφανίσεις του κέρδισε ένα ακόμα μεγάλο έπαθλο. Την μεταγραφή του στην μεγάλη Μπάγιερν Μονάχου.
Η καταξίωση
Στην Μπάγιερν αγωνίστηκε από την σεζόν 1964-65. Τότε η ομάδα του Μονάχου βρισκόταν στην δεύτερη κατηγορία. Όμως ο Μίλλερ με τις εμφανίσεις του βοήθησε ώστε να προβιβαστεί άμεσα και χωρίς προβλήματα. Με συμπαίκτες ποδοσφαιριστές όπως οι Φράντζ Μπεκεμπάουερ και Σεππ Μάιερ, ο Μίλερ στην πρώτη του σεζόν πέτυχε 33 τέρματα σε 26 εμφανίσεις.
Συνολικά με την ομάδα του Μονάχου αγωνίστηκε απ’ το 1964-1979 και πανηγύρισε 566 τέρματα σε 607 συμμετοχές, εκ των οποίων 365 τέρματα σε 427 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, τις σεζόν 1969-70, 1971-72 και 1972-73 ο Μίλερ σκόραρε πάνω από 35 τέρματα στο πρωτάθλημα.
Οι διακρίσεις με την Μπάγιερν όμως δεν σταμάτησαν μόνο στα τέρματα. Με τους Βαυαρούς πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα(1969, 1972, 1973, 1974), 4 κύπελλα(1966, 1967, 1969, 1971), 3 Τσάμπιονς Λιγκ(1974, 1975, 1976), 1 κύπελλο Ουέφα(1967) καθώς και 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο Συλλόγων(1976).
Σε προσωπικό επίπεδο όμως οι διακρίσεις για τον Μίλερ δεν σταμάτησαν στην διάρκεια της καριέρας του. Πιο συγκεκριμένα, ο Μίλλερ ανακυρήχθηκε Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς το 1970, Γερμανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς τις χρονιές 1967, 1969, πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη το 1970 και το 1972, ενώ επίσης ανακυρήχθηκε και 7 φορές πρώτος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα(1967, 1969, 1970, 1972, 1973, 1974, 1978) καθώς επίσης και πρώτος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ(τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών) τις σεζόν 1973, 1974, 1975, 1977. Μεγάλο παράσημο στην καριέρα του αποτελεί και η ανάδειξη του ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στα 40 χρόνια της Μπουντεσλίγκα.
Από τους Βαυαρούς αποχώρησε το 1979 -κορεσμένος πια από τίτλους και διακρίσεις- αναζητώντας νέο κίνητρο στην πλούσια καριέρα του. Έτσι, ο Γερμανός επιθετικός πήρε μεταγραφή στην Fort Lauderdale Strikers, ομάδα της Αμερικής. Αγωνίστηκε για 3 σεζόν στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα όπου είχε 38 τέρματα σε 71 εμφανίσεις. Σταμάτησε την καριέρα του το 1981 σε ηλικία 36 ετών.
Η εντυπωσιακή καριέρα του Μίλλερ σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο
Η εντυπωσιακή καριέρα του Μίλλερ σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο
Η Nationalmannschaft
Στην αξιοθαύμαστη καριέρα του δεν θα μπορούσε να λείπει η εθνική της χώρας του. Με το εθνόσημο ο Μίλερ έχει πολλές μεγάλες και αξέχαστες στιγμές. Με το εθνόσημο, ο Μίλερ είναι το πάντζερ που έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί με την εθνική της Γερμανίας με μια επίδοση ασύληπτη: 68 τέρματα σε 62 αγώνες!
Ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα της Δυτικής -τότε- Γερμανίας έκανε το 1966. Νωρίτερα την ίδια χρονιά είχε πραγματοποιήσει εμφάνιση με την ομάδα κάτω των 23 της Δυτικής Γερμανίας.
Μια απ’ τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με το εθνόσημο ήταν η κατάκτηση του Euro του 1972. Η πρώτη κατάκτηση Euro των Γερμανών!
Η προκριματική φάση ήταν ίδια με της προηγούμενης διοργάνωσης. Μοναδική διαφορά είναι πως τώρα συμμετείχαν 32 ομάδες. Οι 8 ομάδες που περασαν στα προημιτελικά ήταν: Ιταλία, Βέλγιο, Αγγλία, Δυτική Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία, ΕΣΣΔ. Τα ζευγάρια ήταν: Ιταλία-Βέλγιο, Αγγλία-Δυτική Γερμανία, Ουγγαρία-Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία-ΕΣΣΔ.
Απ’ τα παιχνίδια αυτά προκρίθηκαν οι: Βέλγιο, Δυτική Γερμανία, Ρουμανία(χρειάστηκε να γίνει και 3ο(!!!) παιχνίδι για να ξεκαθαρίσει η πρόκριση) και ΕΣΣΔ. Η διοργάνωση διεξήχθει στο Βέλγιο σε 4 γήπεδα. Το Χέυζελ, το Σκλέσσιν, το Σταντ Εμιλ Βερσ και το Μποσουίλ.
Οι ημιτελικοί ήσαν: Βέλγιο-Δυτική Γερμανία και Ουγγαρία-ΕΣΣΔ.
Με παίκτες όπως οι Μπεκεμπάουερ, Χάινκες, Χένες, Μίλλερ η Δυτική Γερμανία επικράτησε με 3-0 χάρι σε 2 τέρματα του Μίλλερ(πρώτος σκόρερ στα τελικά με 4 τέρματα)
Με παίκτες όπως οι Μπεκεμπάουερ, Χάινκες, Χένες, Μίλλερ η Δυτική Γερμανία επικράτησε με 3-0 χάρι σε 2 τέρματα του Μίλλερ(πρώτος σκόρερ στα τελικά με 4 τέρματα)
Στον πρώτο μεγάλο ημιτελικό, έλαμψε το άστρο του Γκερντ Μίλερ για άλλη μια φορά. Με 2 δικά του τέρματα στο 24′ και στο 71′ έδωσε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό στην χώρα του παγώνοντας έτσι το κατάμεστο Μποσουίλ Στάντιον της Αμβέρσας. Το μόνο που κατάφεραν οι Βέλγοι ήταν να μειώσουν σε 1-2 με τον Polleunis στο 83′. Στον άλλο ημιτελικό, ένα γκολ του Κονκόφ στο 53′ ήταν αρκετό για τους Σοβιετικούς ώστε να κερδίσουν την Ουγγαρία και να περάσουν στον τελικό.
Στον μικρό τελικό που διεξήχθει στην Λιέγη, το Βέλγιο επικράτησε με 2-1 με τέρματα των Λαμπέρτ και Βαν Χιμστ εξασφαλίζοντας την 3η θέση του Euro.
Στον μεγάλο τελικό του Χέυζελ, τέθηκαν αντιμέτωπες δύο κατ’ εξοχίν μεγάλες δυνάμεις της εποχής. Η πλειρότητα όμως των Δυτικογερμανών δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Με παίκτες όπως οι Μπεκεμπάουερ, Χάινκες, Χένες, Μίλερ η Δυτική Γερμανία επικράτησε με 3-0 χάρι σε 2 τέρματα του Μίλερ(πρώτος σκόρερ στα τελικά με 4 τέρματα) ενώ άλλο ένα έβαλε ο Βίμμερ. Έτσι, οι Γερμανοί έφτασαν στην κατάκτηση του Euro επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία τους.
Παράλληλα, ο Μίλερ με το εθνόσημο κατέκτησε και το Μουντιάλ του 1974 σκοράροντας μάλιστα στον τελικό το νικητήριο τέρμα. Αυτό ήταν το τελευταίο του τέρμα με το εθνόσημο καθώς ο τελικός του Μουντιάλ ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τα Πάντζερ.
Οι διακρίσεις δεν έλειψαν πάντως ούτε τότε. Με τις εμφανίσεις του με την εθνική κατόρθωσε να κατακτήσεις βραβεία όπως: Πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970, Πρώτος Σκόρερ στο Euro του 1972
Η ζωή μετά το ποδόσφαιρο
Αφ’ ότου κρέμασε τα παπούτσια του ο Μίλερ είχε προβλήματα. Το αλκοόλ μπήκε στην ζωή του κάνοντας του μεγάλο κακό. Επισκέφτηκε κέντρο με σκοπό να κάνει θεραπεία για να απεξαρτηθεί απ’ το αλκοόλ. Όταν όλα πήγαν καλά, ο Μίλλερ επέστρεψε στην Μπάγερν Μονάχου όπου και εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στην Μπάγερν Μονάχου ΙΙ, μια θέση που έχει μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, η Αντίντας έχει λανσάρει ρούχα με την επωνυμία Γκερντ Μίλερ.
Επίσης, το 2000 βραβεύτηκε ως ο Μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ενώ η FIFA τον έχει συμπεριλάβει στους 100 μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.



πηγή: overlap.gr

Ελπίζοντας να βγει νέος... Βλαχοδήμος!!

Η απόκτηση του 19χρονου ομογενούς Παναγιώτη Τριάδη, ο οποίος προέρχεται από τη Βέχεν Βιεσμπάντεν, δίνει συνέχεια στην Ξάνθη στην ήδη πετυχημένη συνταγή με ποδοσφαιριστές από τη Γερμανία οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα και γίνονται γνωστοί. Όπως δηλαδή συνέβη με την περίπτωση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου.
Ελπίζοντας να βγει νέος... Βλαχοδήμος
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο με την ακριτική ομάδα χωρίς να γίνουν γνωστές άλλες λεπτομέρειες για τη συμφωνία.

πηγή: sportdog.gr

Ο Κυριάκος μπήκε, "λαχτάρησαν" με Φωτάκη!

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν έπαιρνε μέρος στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης της Εθνικής, λόγω ενοχλήσεων που είχε στους προσαγωγούς του, όμως ακολούθησε ένα ειδικό πρόγραμμα με αποτέλεσμα να επιστρέψει πιο γρήγορα απ' ότι αναμενόταν.
Ο Κυριάκος μπήκε, "λαχτάρησαν" με Φωτάκη
Πλέον θα ακολουθήσει το πρόγραμμα των συμπαικτών του και όπως όλα δείχνουν θα τεθεί γρήγορα στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.
Αντίθετα με τον Παπαδόπουλο όμως, ένα απρόοπτο σημειώθηκε με τον Φωτάκη. Ο έμπειρος παίκτης χτύπησε στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε εξετάσεις. Η ακτινογραφία που έβγαλε όμως, δεν έδειξε κάτι το ανησυχητικό, με αποτέλεσμα να είναι και αυτός σε θέση να προπονηθεί κανονικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Πηγή: novasports.gr
 

1500 ευρώ και "καθάρισε"...!!

Οι περίπου 16.000 φίλοι του Παναθηναϊκού στο Ο.Α.Κ.Α. είχαν σχεδόν άψογη συμπεριφορά στη δεύτερη αναμέτρηση των Τελικών της Α1 (24/5), όπως... επιβεβαίωσε και το πρόστιμο των €1.500.
1500 ευρώ και "καθάρισε"...
Οι διαιτητές κατέγραψαν στο φύλλο αγώνος δύο έγγραφες παρατηρήσεις, που... χρέωσαν τον Παναθηναϊκό με €1.500, πρόστιμο που δε μπορεί να συγκριθεί στο ελάχιστο με τις ποινές προηγούμενων αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό σε οποιαδήποτε έδρα.
H απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:
Για παραπτώματα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας, πρόστιμο 1.500,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 24-5-2012.

Κι αν ήταν μια μαριονέτα του Κρόιφ;

Mετά τον αποκλεισμό της Μπάρτσα από την Τσέλσι και τον προβιβασμό του Τίτο Βιλανόβα, βοηθού του Πεπ, σε ρόλο πρώτου προπονητή, υπάρχει μια διάχυτη υποψία ότι του Κρόιφ του αρέσει να κάνει τον προπονητή της ομάδας, χωρίς να χρειάζεται να υποφέρει το στρες του πάγκου.
Κι αν ήταν μια μαριονέτα του Κρόιφ;
Μην ξεχνάτε ότι κουβαλάει και μια επέμβαση στην ταλαιπωρημένη καρδιά του: δεν θα μπορούσε να κάθεται στον πάγκο – δεν θα τον άφηναν οι γιατροί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και ο Ρισελιέ του κόουτς – όποιος κι αν είναι αυτός.
Ιστορία
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Οταν ανέλαβε κανείς δεν περίμενε ότι θα άντεχε τόσο και ότι κυρίως η ομάδα του θα ξεπερνούσε το επίπεδο του ποδοσφαίρου που έπαιξε τον καιρό του Ράικαρντ με τον Ροναλντίνιο και τους υπόλοιπους. Η υποψία ότι ο ρόλος του Κρόιφ όλο αυτό τον καιρό ήταν εν τέλει μεγαλύτερος από αυτόν του Πεπ, είναι ωστόσο τεράστια. Ο Κρόιφ είναι πολύ οργανωτικός για να μην ασχολείται με τα πάντα και κυρίως πολύ αλαζόνας για να αφήσει κάποιον να κάνει το δικό του. Φυσικά, μέχρι την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νόου», κανείς δεν τολμούσε να αναρωτηθεί για κάποιου τύπου πιθανό καπέλωμα: αν αυτή η υποψία γεννήθηκε είναι γιατί το παράξενο σύστημα με το οποίο η Μπάρτσα αγωνίστηκε στα ματς με τη «βασίλισσα» και την Τσέλσι (το παλιομοδίτικο WM με τους τρεις αμυντικούς και τον μυστήριο ρόμβο στο κέντρο) είναι το αγαπημένο σύστημα του Κρόιφ – αυτό που εφάρμοζε η τελευταία δική του ομάδα.
Επιλογή
Επειδή θέλω να παίξω τον ρόλο του συνηγόρου του Γκουαρντιόλα λέω ότι αυτή η επιλογή, αν και παράξενη, μπορεί να είναι δική του. Ο Πεπ ήταν παίκτης εκείνης της ομάδας του Κρόιφ, στην οποία έλαμπαν ο Ρομάριο, ο Στόιτσκοφ, ο Λάουντρουπ. Δεν ήταν ένας απλός παίκτης, αλλά ο οργανωτής και ο αρχηγός της: θέλω να πω ότι είναι τελείως λογικό κάποιες από τις παραστάσεις που είχε ως παίκτης να τον έχουν επηρεάσει. Το παράξενο είναι ότι θυμήθηκε το σύστημα του Κρόιφ παραμονές δυο δύσκολων ματς, αλλά ίσως κι αυτό ακόμα να είναι λογικό, αν αναλογιστεί κανείς την ανάγκη ενός προπονητή να δημιουργήσει εκπλήξεις. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μια έκπληξη (η μετατόπιση του Μέσι από τη δεξιά πλευρά στον άξονα) ήταν ο λόγος της απόλυτης επικράτησης της ομάδας σε όλα τα μέτωπα πρόπερσι. Ισως ο Πεπ να κράταγε και φέτος έναν άσο για την κατάλληλη στιγμή - άσο που απλώς δεν του βγήκε.
Μοίρα
Περιμένοντας τον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, δηλαδή το τελευταίο ματς του Γκουαρντιόλα, επισημαίνω πόσο δύσκολη είναι η αξιολόγηση των προπονητών. Εμείς βλέπουμε μόνο αυτούς, γιατί στον πάγκο είναι μόνοι τους. Μιλάμε για αυτούς θεωρώντας ότι τουλάχιστον παίρνουν τις σημαντικές αποφάσεις, όμως στην πραγματικότητα κανείς τους σχεδόν δεν κάνει αυτό που θέλει χωρίς ν' ακούει συνεργάτες ή να συμβουλεύεται (θέλοντας και μη) προϊστάμενους. Ο Γκουαρντιόλα ήταν λίγους μήνες πριν ένα προπονητικό τζίνι – ο άνθρωπος που πήγε το ποδόσφαιρο τριάντα χρόνια μπροστά. Απόψε, αν η Μπάρτσα πάρει το τρόπαιο, είναι δεδομένο ότι θα γνωρίσει την αποθέωση και δικαίως όμως η καταξίωσή του θα 'ρθει μόνο αν τα πάει καλά στην επόμενη ομάδα του. Εκεί δηλαδή που θα δουλέψει χωρίς τις καταπιεστικές συμβουλές και τις χρήσιμες παρεμβάσεις του Κρόιφ.
Αντίο
«Εδώ και καιρό ποντάρουμε, ως σύλλογος, στους παίκτες: στη βελτίωση και στην παραγωγή τους. Οι προπονητές είναι δευτερεύουσα προτεραιότητα» είπε ο Κρόιφ για να εξηγήσει την αναβάθμιση του Βιλανόβα: ο Γκουαρντιόλα δεν πρέπει να χάρηκε. Η δήλωση έχει αρκετή από την ολλανδική αλαζονεία του Κρόιφ. Αν αποδειχτεί όμως ότι ο Ολλανδός έχει δίκιο και ότι η προπονητική συνέχεια της Μπάρτσα είναι ουσιαστικά ο ίδιος (έστω και πίσω από την κουρτίνα…), θα πρέπει η ποδοσφαιρική Ευρώπη να ψάξει έναν τεράστιο σκουπιδοτενεκέ για να πετάξει μέσα της όλα όσα γράφτηκαν για τον καλό Πεπ…

Βλαχοδήμος
Tον παρακολουθούσα ασταμάτητα ένα χρόνο ολόκληρο τον Βλαχοδήμο, αλλά αν μου πείτε ποιο είναι το πιο καλό του ματς δεν ξέρω να σας πω – πιθανότατα γιατί τέτοιο δεν υπάρχει! Ο πιτσιρικάς ακόμα δεν έχει κάνει ένα ολόκληρο καλό παιχνίδι, δημιουργώντας, καλύπτοντας, πρεσάροντας. Αυτό ήταν και το μεγάλο πρόβλημα του Μαρίνου Ουζουνίδη: ειδικά στον πρώτο γύρο, ο Βλαχοδήμος ήταν πολύ καλός για να παίζει αλλαγή, αλλά και πολύ άγουρος για να ξεκινάει ματς.
Στον πρώτο γύρο ο Βλαχοδήμος στα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό δεν χρειάζεται περισσότερο από τριάντα λεπτά για να τρελάνει τις αντίπαλες άμυνες! Στον β' γύρο, ο πιτσιρίκος έμαθε καλύτερα το μάθημα, έπαιξε περισσότερο για την ομάδα, σκόραρε εναντίον του Ολυμπιακού το σημαντικότερο μέχρι τώρα γκολ του. Ωστόσο περιόρισε λίγο τις ατομικές ενέργειές του, πράγμα που ήταν καλό για την Ξάνθη, αλλά –παραδόξως– κακό για τον ίδιο: θέλω να πω ότι η ανάγκη να δείξει ότι μπορεί ν' ακολουθήσει οδηγίες έμοιαζε για τον ίδιο σημαντικότερη από το να μας δείξει πόσο ποδόσφαιρο ξέρει! Στον β' γύρο η Ξάνθη έκανε ένα τεράστιο σερί από ήττες – ίσως κι αυτό να συνετέλεσε στην έλλειψη ενθουσιασμού του μικρού: σε αυτές τις ηλικίες εύκολα γκαζώνεις κι εύκολα σε παίρνει από κάτω.
Τι μετράει στην προκειμένη περίπτωση; Οτι στα πάνω του και στα κάτω του ο Βλαχοδήμος έδειξε ότι έχει μεγάλη ικανότητα στο «ένας εναντίον ενός» - το οποίο και απολαμβάνει. Ο μικρός δεν διστάζει να μπουκάρει κι αν κάτι πρέπει να βρει, είναι συνέχεια. Φέτος έκανε 6-7 μεγάλες ενέργειες σε όλο το πρωτάθλημα. Αν μάθει να κάνει 4-5 τέτοιες σε κάθε ματς -για να το πω όπως ο μεγάλος Αλέφαντος- «θα χαλάσει κόσμο».

➜Σήμερα στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Είπε ότι χρειάζεται λίγο χρόνο για να ξεκουραστεί και ότι μετά θα κάνει δεκτή μια από τις πολλές προτάσεις που σίγουρα έχει. Με μεγάλη αγωνία θα περιμένουν οι αληθινοί φίλοι του ποδοσφαίρου να δουν την επόμενη ομάδα του. Κυρίως για να λυθεί η απορία αν ο καλός Πεπ είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος με ιδέες και τρόπους δουλειάς ικανές να τον βοηθήσουν να φτιάξει (πάλι) μια καλή ομάδα ή αν απλώς ήταν μια μαριονέτα του Γιόχαν Κρόιφ.

Νέος Μέσι
➜Επειδή σε αρκετούς αρέσουν τα «βιβλία – βιογραφίες» των ποδοσφαιριστών θέλω να επισημάνω ότι μόλις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος η βιογραφία του Λίο Μέσι με τίτλο «Messi, η βιογραφία ενός μύθου». Την υπογράφει ένας πολύ ικανός βιογράφος, ο Ιταλός Λούκα Κάγιολι που έχει γράψει ήδη αντίστοιχα βιβλία για τον Ρονάλντο, το Ροναλντίνιο, τον Τόρες και πολλούς άλλους.
(Ολα αυτά, ενώ περιμένουμε τη βιογραφία του Αντώνη Νικοπολίδη, με την οποία θα γίνει χαμός….)

ΠΗΓΗ: Sportday

Διέψευσε ο Φερνάντες για τον... "εκατομμυριούχο Κόντη"

Ο Πορτογάλος μάνατζερ Αρτούρ Φερνάντες διέψευσε τις φερόμενες ως δηλώσεις του στην εφημερίδα "O Jogo" περί του... εκατομμυριούχου Γιάννη Κόντη.
Διέψευσε ο Φερνάντες για τον... "εκατομμυριούχο Κόντη"
To AllAboutARIS επικοινώνησε με τον κ. Φερνάντεζ ο οποίος ΔΙΕΨΕΥΣΕ κατηγορηματικά όλα τα παραπάνω σημειώνοντας:
«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα παραπάνω. Έχω ήδη επικοινωνήσει με τους ανθρώπους της εφημερίδας τόσο με τον δημοσιογράφο όσο και με τον διευθυντή και τους ζήτησα να διορθώσουν το λάθος τους. Στην Πορτογαλία όποτε πάει να εφαρμοστεί ένα νέο πρότζεκτ όλοι νομίζουν ότι στην μέση υπάρχουν και διαθέσιμα δισεκατομμύρια. Μάλιστα ούτε υπάλληλος του ΑΡΗ θα είμαι, ούτε υπέγραψα τίποτα όπως αναφέρουν.
Αυτό που είπα και είναι η αλήθεια και το σημείωσα και σε όσους δημοσιογράφους με κάλεσαν από την Ελλάδα, είναι πως θα μετέχω στο πρότζεκτ που μετέχει και ο φίλος μου Γιάννης Κόντης. Ότι με την εισροή συγκεκριμένων κεφαλαίων (μέσω του κ. Πλα) θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τον σύλλογο και με σωστές αγωνιστικές επιλογές να τον οδηγήσουμε εκεί που του αξίζει. Πιστεύω ότι η εφημερίδα θα διορθώσει το λάθος και την όποια παρεξήγηση. Αυτό περιμένω κι εγώ γιατί δεν μου αρέσει το όνομά μου να εμπλέκεται με πράγματα που δεν έχω πει ποτέ».
Πηγή: allaboutaris.com

Τελειώνει ο Μπόλονι!!

Με προσωπική απόφαση του Ζήση Βρύζα, ο Λάζλο Μπόλονι αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο του ΠΑΟΚ και οι δύο πλευρές συζητούν ήδη τα της αποζημίωσης...
Τελειώνει ο Μπόλονι
Οι επαφές του Ρουμάνου τεχνικού με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για τη μείωση που του προτάθηκε κατέληξε τελικά σε διαζύγιο, το οποίο πάντως υπάρχει διάθεση να είναι συναινετικό.
Για το πώς έφτασαν τα πράγματα εκεί, οι πληροφορίες αναφέρουν οτι το ζήτημα δεν ήταν τόσο οικονομικό, όσο οτι προσωπικά ο Βρύζας το πήρε πάνω του, καθώς θεώρησε οτι δεν πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία με τον έμπειρο προπονητή.
Όσον αφορά στο θέμα του οικονομικού, στη συνάντηση που έγινε με τον Παντελή Κωνσταντινίδη, ο 56χρονος τεχνικός αρχικά δέχτηκε να πέσει στα 350.000 ευρώ, αλλά και πάλι η αρχική πρόταση του ΠΑΟΚ για μείωση του συμβολαίου άγγιξε το 60%, δηλαδή 200 με 250 χιλιάδες ευρώ.
Επίσημες ανακοινώσεις λογικά θα υπάρξουν το Σάββατο, με το "διαζύγιο" πάντως να είναι ουσιαστικά τελειωμένη υπόθεση...
Από κει και πέρα, φαίνεται πως η... επόμενη μέρα στον πάγκο της ομάδας έχει όνομα και επώνυμο. Αυτό του Γιώργο Δώνη. Είναι γνωστό πως η διοίκηση του ΠΑΟΚ είχε προφορική συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος περίμενε πρόταση τόσο από την ομάδα της Θεσσαλονίκης όσο και από τον Παναθηναϊκού σε περίπτωση που αποχωρούσε ο Φερέιρα. Πλέον, ο πάγκος του «δικεφάλου» είναι... ορφανός και ο Δώνης φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας!

πηγή: sportdog.gr

"Γιατί η ΕΠΟ δεν μας απαντά που θα παίξουν Βόλος-Καβάλα;"

"Ρωτάμε την ΕΠΟ που θα παίξουν Βόλος και Καβάλα αν εγκρίνουμε τον φάκελο τους και δεν μας απαντά", αποκάλυψε η κ.Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
"Γιατί η ΕΠΟ δεν μας απαντά που θα παίξουν Βόλος-Καβάλα;"
Μιλώντας στη ραδιοφωνική "Εφεση στον Σκάϊ", η κ.Μαρούπα τόνισε ότι "την Τρίτη θα κριθεί η τύχη των δύο ομάδων, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ΕΠΟ δεν δίνει μια απάντηση στο απολύτως λογικό ερώτημα μας".
Αναφερόμενη στο θέμα που προέκυψε με τον ΠΑΟΚ, ήταν σαφής: "Αν τα χρήματα του δανείου Σαββίδη δεν είναι καθαρά, θα ανακαλέσουμε την άδεια που έδωσε η ΕΠΟ. Ο νόμος προβλέπει ότι σε περιπτώσεις δημοσίου συμφέροντος, όπως είναι το ξέπλυμα χρήματος, η ΕΕΑ οφείλει να κινηθεί".
Συμφώνησε ότι υπάρχει επικάλυψη αρμοδιοτήτων αναμέσα στην ΕΕΑ και την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ και τόνισε: "Γιατί δεν συμφωνεί η ομοσπονδία να υπάρχει μία και μοναδική επιτροπή; Αν κάνει καλα τη δουλειά, δεν θα χρειάζεται να παρεμβαίνουμε εμείς. ίσως και να αυτοκαταργηθούμε. Δυστυχώς δεν μπορούμε να συννενοηθούμε σε απλά θέματα και φτάσαμε στη λαϊκή ρήση "όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι...". Στην ΕΕΑ δεν έχουμε χρήματα να προσλάβουμε έναν οικονομολόγο ή έναν ορκωτό λογιστή για να κάνουμε τη δουλειά μας. Γι΄αυτό τον λόγο δεν έχει προχωρήσει το θέμα της υπεξαίρεσης των 2,8 εκ.ευρώ από πρόεδρο ομάδας της Football League".
Πηγή: dikisports.blogspot.com

Υποκλίνεται στον Ολυμπιακό η Ευρωλίγκα!!

Ένα αποθεωτικό άρθρο, βασικό μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα της, φιλοξενεί η Ευρωλίγκα για τους πιτσιρικάδες πρωταθλητές Ευρώπης του Ολυμπιακού!
Υποκλίνεται στον Ολυμπιακό η Ευρωλίγκα!
Συγκεκριμένα, κάνει ειδικά μνεία στους Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα, Βαγγέλη Μάντζαρη και Δημήτρη Κατσιβέλη, τονίζοντας την καθοριστική τους συμβολή στην επιτυχία του Ολυμπιακού στο πρόσφατο final-4 της Κωνσταντινούπολης.
Μάλιστα η Ευρωλίγκα στο εκτενεές αφιέρωμά της, τονίζει ότι πρόσφεραν περισσότερα από τους ακριβοπληρωμένους και πολυδιαφημισμένους αστέρες που υπήρχαν στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ τα προηγούμενα χρόνια.
Μεταξύ άλλων το άρθρο αναφέρεται στα κατορθώματα καθενός παίκτη ξεχωριστά, ενώ αναφορά γίνεται και στον Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο οποίος τους «έριξε στα βαθιά» και δικαιώθηκε.

"Γρίφος" με Μπόλονι...!!

Την Τετάρτη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Λάζλο Μπόλονι έκαναν την πρώτη διερευνητική και γενική συζήτηση για την επόμενη σεζόν. Βρύζας και Κωνσταντινίδης μίλησαν στον Ρουμάνο για την γενναία μείωση αποδοχών που πρέπει –και εκείνος- να δεχθεί. Και από τις δύο πλευρές προέκυψε πληροφορία ότι συγκεκριμένο νούμερο δεν συζητήθηκε, αλλά… εννοήθηκε.
"Γρίφος" με Μπόλονι...
Η συγκεκριμένη κουβέντα θα γίνει σήμερα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το σοβαρό θέμα των χρημάτων του Μπόλονι, θα συζητηθεί σήμερα με τον ίδιο και τους εκπροσώπους του. Η πρώτη διαπραγμάτευση γίνεται μόνο με τους εκπροσώπους του Ρουμάνου προπονητή. Αργότερα θα γίνει και η συνάντηση.
Επειδή στην μέση υπάρχει και το θέμα της ρήτρας των 200 χιλιάδων, όλο αυτό το σκηνικό θεωρείται ότι δύσκολα θα κλείσει σήμερα. Στον ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένοι να σκέφτονται αυτή την υπόθεση και πόσο θα στοιχίσει, σε συνδυασμό με την επόμενη μέρα.
Συμφέρει άραγε να λυθεί η συνεργασία με τον Μπόλονι (αν ο Ρουμάνος δεν δέχεται την σημαντική μείωση), να δοθεί αποζημίωση και να προκύψει συμφωνία με νέο προπονητή ο οποίος θα στοιχίσει συνολικά (δικές του αποδοχές συν αποζημίωση Μπόλονι) όσα τα χρήματα που έχει στο συμβόλαιο ο Ρουμάνος; Αυτοί είναι σοβαροί προβληματισμοί που θα απαντηθούν μέσα από τις εξελίξεις… Αυτές θα αποδείξουν τι πραγματικά σκέφτονται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ...
Πηγή: paok24.gr

Νέα πρόταση από Ίντερ για Λαβέτσι!!

Νέα πρόταση από Ίντερ για Λαβέτσι
«Αντεπίθεση» ετοιμάζει η Ίντερ για την απόκτηση του Εζεκιέλ Λαβέτσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Gazzetta dello Sport υποστηρίζει ότι οι «νερατζούρι» προτίθενται να δώσουν 12 εκατ. ευρώ στην Νάπολι και τους Πάντεφ, Πατσίνι ως έμψυχα ανταλλάγματα.

Στον σύλλογο του Μιλάνου θεωρούν ότι με τον συγκεκριμένο τρόπο θα κάμψουν τις αντιστάσεις των «παρτενοπέι» και θα περάσουν μπροστά από την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία προσφέρει άμεσα 26 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Αργεντινού φορ.

Υπενθυμίζεται ότι τη φετινή σεζόν ο 27χρονος παίκτης έπαιξε σε 41 ματς με τη φανέλα της Νάπολι, έχοντας 11 γκολ και 14 ασίστ στο ενεργητικό του.


πηγή: sport-fm.gr

Τίποτα δεν είναι σίγουρο για Ακουϊλάνι!!

Τίποτα δεν είναι σίγουρο για Ακουϊλάνι
Αβέβαιο είναι το μέλλον του Αλμπέρτο Ακουϊλάνι, όπως δήλωσε ο Φράνκο Τζαβάλια στην ιστοσελίδα «itasportpress.it».

Ο Ιταλός χαφ αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Μίλαν από την Λίβερπουλ και αν είχε 25 εμφανίσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα, τότε θα είχε ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του.

Αυτό δε συνέβη και οι «ροσονέρι» θα αποφασίσουν τι θα κάνουν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Τίποτα δεν είναι σίγουρο αυτή τη στιγμή. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Μίλαν έχει αποφασίσει να τον κρατήσει…», τόνισε ο μάνατζερ του διεθνούς μέσου.

Εκείνο που διαρρέεται είναι ότι στον σύλλογο του Μιλάνου περιμένουν να ξεκαθαρίσουν οι υποθέσεις του Κλάρενς Ζέεντορφ και του Ματιέ Φλαμινί, προτού ζητήσουν από τους «κόκκινους» να ρίξουν τις απαιτήσεις τους.


πηγή: sport-fm.gr

«Και η Πόρτο θέλει τον Ροζάλες»

«Και η Πόρτο θέλει τον Ροζάλες»
Το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων φέρεται να έχει προσελκύσει ο Ρομπέρτο Ροζάλες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κλαούντιο Μπάριος στον Τύπο της Βενεζουέλας.

Συγκεκριμένα, ο μάνατζερ του διεθνούς μπακ της Τβέντε αποκάλυψε ότι η Πόρτο είναι μία από τις ομάδες που παρακολουθούν στενά την περίπτωση του πελάτη του.

«Υπάρχει ενδιαφέρον από δύο συλλόγους της Γερμανίας και δύο της Ισπανίας. Επίσης, η Πόρτο και η Νιούκαστλ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν τον Ρομπέρτο», ήταν τα λόγια του ατζέντη του 23χρονου παίκτη.

Τη φετινή σεζόν ο Ροζάλες έπαιξε σε 43 ματς με τη φανέλα της ολλανδικής ομάδας, έχοντας 1 γκολ και 10 ασίστ στο ενεργητικό του.


πηγή: sport-fm.gr