Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μπερμπέρογλου: «Πρέπει να δημιουργηθεί διοίκηση για να υπάρξει μέλλον»

Ο Βαγγέλης Μπερμπέρογλου μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis»» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ερασιτέχνης Ηρακλής, τονίζοντας ότι απαιτείτε άμεσα ένα ποσό της τάξεως των 130.000 για να γίνει διακανονισμός με την Εφορία και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συλλόγου.


Αρχικά είπε: «Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται σε όλους τους συλλόγους. Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί πάρα πολλά. Τα νούμερα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς προέρχονται από την περίοδο 2001-2005. Από την αρχή του χρόνου ο σύλλογος δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδά του, καθώς έχουν δεσμευτεί τα έσοδά του από την Εφορία» και συνέχισε αναφερόμενος στις οφειλές προς την Εφορία:

«Το καθαρό ποσό των χρεών είναι 4 εκ. ευρώ και με τις προσαυξήσεις έφτασε στα 18 εκ. ευρώ. Εδώ μιλάμε ότι είναι υποθέσεις προ 10 ετών. Η Εφορία θέλει τώρα να δείξει ένα καλό πρόσωπο και έχει αρχίσει τα πρόστιμα. Τα ποσά εκείνης της εποχής δεν πληρώθηκαν τότε και είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Κάποιο το άφησαν το θέμα. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει γίνει φορολογική δήλωση για αυτό και ο σύλλογος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το ποσό γύρω στις 130.00 είναι απαραίτητο για να γίνει μια κίνηση. Δεν μπορεί να προχωρήσει αλλιώς ο Ηρακλής.

Οι περισσότεροι Ηρακληδείς ήταν ανενημέρωτοι. Αυτό το νούμερο είναι άμεσα απαιτητό. Με αυτά τα χρήματα ο Ηρακλής θα μπορέσει να μπει στην Εφορία για να κάνει μια ρύθμιση».

Για την αναγκαιότητα ύπαρξης διοίκησης: «Η διοίκηση αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Προκηρύσσονται οι εκλογές γιατί κάποιος άνθρωπος μπορεί να βγάλει καινούριο ψηφοδέλτιο με τους δικούς του ανθρώπους, αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να υπάρξει μια νέα διοίκηση πρωτοδικείου. Θα πρέπει να έρθουν κάποιοι φοροτεχνικοί και άλλοι για να βοηθήσουν και από άλλες πλευρές τον σύλλογο. Η ομάδα έχει μια τεράστια ακίνητη περιουσία, αλλά έχουμε μπλοκαριστεί από την Εφορία. Πάνω από όλα θα πρέπει να δημιουργηθεί διοίκηση για να υπάρξει μέλλον».

Για την πορεία της προσπάθειας που έχει γίνει για να μαζευτεί το ποσό που έχει ανάγκη ο σύλλογος: «Μέχρι χθες το βράδυ είχε βγει ότι μαζεύτηκε ένα ποσό των 10.000 ευρώ. Έχουν αξία γιατί αυτή την εποχή απευθυνόμαστε στον καταπονημένο λαό του Ηρακλή. Οι ενέργειες που γίνονται από τους φίλους της ομάδας είναι πολύ σημαντικές. Είναι κατόρθωμα το ότι μαζεύτηκε αυτό το ποσό. Αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Ο σύλλογος δεν είναι έρμαιο γιατί έχει εκτάσεις για να γίνει βιοποριστικός, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν πρώτα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: