Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Εξετάζουν και το plan B!!

Την απάντηση του Λάσλο Μπόλονι περιμένουν ενδεχομένως σήμερα στον ΠΑΟΚ για να δρομολογήσουν την επόμενη μέρα στο ζωτικό και πρωτεύον θέμα του τεχνικού οδηγού της ομάδας.
Ο Ρουμάνος τεχνικός σήμερα ολοκληρώνει το πρόγραμμα προπονήσεων με νέους παίκτες της ομάδας και πιθανώς ως το βράδυ να δώσει την απάντηση του, είτε καταφατική, είτε αρνητική.
Στην πρώτη περίπτωση ο προγραμματισμός συνεχίζεται ως είχε δρομολογηθεί με το πλάνο προετοιμασίας και τα δεδομένα που ήταν στις καθημερινές ζυμώσεις του Λάσλο Μπόλονι με το διοικητικό προεδρείο.
Στην περίπτωση που απαντήσει αρνητικά τότε ο ΠΑΟΚ θα αναζητήσει άμεσα την διάδοχη λύση και αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα ώστε σε 10 μέρες περίπου να έχει βρεθεί ο νέος τεχνικός. Η λύση του διαζυγίου όμως δεν θα είναι ανώδυνη για τον ΠΑΟΚ δεδομένου πως θα κοστίσει το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 200 χιλιάδων που είναι η ρήτρα απομάκρυνσης του. Αυτό το γνωρίζουν οι διοικούντες που κάνουν λογαριασμούς επί πραγματικών δεδομένων. Στην εκδοχή αυτή θα αναζητηθεί μια low badget λύση, που μαζί με την αποζημίωση του Ρουμάνου τεχνικού να μην υπερβεί η δαπάνη τις 280-300 χιλιάδες ευρώ.

Plan B
Εδώ ακριβώς συνίσταται το αίνιγμα και ο προβληματισμός της διοίκησης τους ΠΑΟΚ. Ένα μικρού βεληνεκούς όνομα ενδεχομένως να μην μπορούσε να σηκώσει τις υποχρεώσεις και τις αξιώσεις της ομάδας και αυτό δεν ξεφεύγει από την σκέψη των παραγόντων.
Ο Λάσλο Μπόλονι με τα θετικά ή τα αρνητικά του, έχει εργαστεί στην κατεύθυνση της ανάδειξης νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και στον τομέα αυτό τα κατάφερε. Ο υποψήφιος διάδοχος του δεν είναι σίγουρο πως θα έχει την διάθεση και το ανάστημα να ασχοληθεί το ίδιο σοβαρά σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της ομάδας.
H περίπτωση του Γιώργου Δώνη έγινε πλέον δαπανηρή και είναι αβέβαιο αν θα πριμοδοτηθεί στο ενδεχόμενο διαδοχής. Όμως στις σκέψεις των παραγόντων του ΠΑΟΚ υπάρχουν και άλλα ονόματα από την εγχώρια ποδοσφαιρική αγορά τα οποία θα εξεταστούν όταν ο Μπόλονι απαντήσει αρνητικά.
Η προοπτική να απαντήσει καταφατικά ο Ρουμάνος τεχνικός είναι μικρότερη απ' το αντίστροφο. Τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας που φέτος τον αποθάρρυναν δεν είναι βέβαιο πως θα εκλείψουν. Υπάρχει βεβαίως και η προοπτική της εισόδου του Ιβάν Σαββίδη στην ομάδα και το μετοχικό κεφάλαιο της, θέμα για το οποίο ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε μια μικρή αναφορά στην συνάντηση του (και όχι συνέντευξή του) την Τρίτη με τους δημοσιογράφους. Όμως μην νομισθεί πως και με τον Σαββίδη θα ανοίξουν οι κρουνοί της χρηματοδότησης και θα ρέουν ασύστολα τα εκατομμύρια. Η ομάδα είναι υποχρεωμένη να νοικοκυρευτεί οικονομικά με κάθε αντίτιμο και η διοίκηση που ήδη ξεκίνησε αυτή την διαδικασία της εξυγίανσης αναζητά τις σωστές και βιώσιμες λύσεις.
Αναφορά στην ονοματολογία που παρατίθεται για την περίπτωση διαδοχής του Μπόλονι, εκτός του Γιώργου Δώνη, ας αποφύγουμε, δεδομένου πως ο Ρουμάνος τεχνικός είναι ακόμα προπονητής της ομάδας και δεν αποκλείεται να παραμείνει. Πάντως η διοίκηση έχει κάνει τις σκέψεις και τα πλάνα της, έχει ψάξει τις εναλλακτικές λύσεις της και θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει την τελική της επιλογή αν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος της συνεργασίας της με τον Ρουμάνο προπονητή. Όμως η διοίκηση του ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι επέλεξε προπονητή για διετή συνεργασία και όχι για ένα συν ένα χρόνο.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: