Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Συμπλήρωσε την τετράδα του Λιμπερταδόρες η Ουνιβερδιδάδ!

Η Ουνιβερσιδάδ της Χιλής και η Λιμπερτάδ έμειναν στο 1-1, όπως και στην Παραγουάη, αλλά οι κάτοχοι του Κόπα Σουνταμερικάνα επικράτησαν με 5-3 στα πέναλτι και προκρίθηκαν στους «4» του Λιμπερταδόρες.
Μοιραίος για τη Λιμπερτάδ ήταν ο 24χρονος μέσος, Βίκτορ Αγιάλα, καθώς αστόχησε στην τρίτη εκτέλεση της τελικής διαδικασίας καθορισμού νικητή των Παραγουανών. Στη συνέχεια ο Γκουστάβο Λορενζέτι διαμόρφωσε το 5-3 και έστειλε την Ουνιβερσιδάδ στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Οι Ματίας Νικόλας Ροντρίγκεζ, Ραούλ Ρουιντιάζ, Μαρσέλο Ντίαζ και Τσάρλες Αράνγκουιζ αποτέλεσαν τους υπόλοιπους εύστοχους εκτελεστές των Χιλιανών.
Στο 90λεπτο, το οποίο ακολουθήθηκε άμεσα από τα πέναλτι, καθώς μονάχα στους διπλούς τελικούς υπάρχει ημίωρη παράταση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής, οι δύο ομάδες ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου ματς καταλήγοντας στο 1-1. Μάλιστα δεν σημειώθηκαν πολλές ευκαιρίες.
Το πρώτο γκολ σημειώθηκε στο 17ο λεπτό, με ωραία εκτέλεση φάουλ του Ντίαζ, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Οσβάλντο Γκονζάλεζ έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ουνιβερσιδάδ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Λιμπερτάδ ήταν αυτή που απείλησε με τη σημαντικότερη ευκαιρία, πριν από την έναρξη των πέναλτι.
Στα ημιτελικά η Ουνιβερσιδάδ θα αντιμετωπίσει την Μπόκα Τζούνιορς. Στο άλλο ζευγάρι, η Κορίνθιανς θα κοντραριστεί με τη Σάντος και θα συμπληρωθούν τρεις «εμφύλιοι» ομάδων από τη Βραζιλία στο φετινό Κόπα Λιμπερταδόρες.
Ουνιβερσιδάδ της Χιλής: Χερέρα, Ασεβέδο, Ρόχας, Γκονζάλεζ, Ντίαζ, Αράγκουιζ, Ροντρίγκεζ, Μένα, Λορενζέτι, Φερνάντεζ, Ιτούρα (79’ Ρουιντιάζ).
Λιμπερτάδ: Μουνιόζ, Νασούτι, Μπόνετ (79’ Γκαμάρα), Σαμούδιο, Μπενέγκας, Κάσερες, Αγκουίνο (80’ Σαντάνα), Τσιβέγι, Αγιάλα, Νούνιεζ (86’ Καμάτσο), Βελάσκεζ.






πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: