Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ματθαίου: «Η πρόταση Αθανασιάδη μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Νικήτας Ματθαίου με αφορμή τις διοικητικές εξελίξεις και την οικονομική κατάσταση του Άρη. Ο πρώην πρόεδρος των «κίτρινων» υπογράμμισε πως κρατάει μικρό… καλάθι για την διοίκηση Αθανασιάδη, τονίζοντας πως είναι η διοίκηση που έφερε την ομάδα σε αυτήν την δεινή οικονομική θέση, ενώ πρόσθεσε πως η περιουσία του είναι ακόμη δεσμευμένη από το Δημόσιο, ελέω άρθρου 44.

Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην πρόταση της πλευράς Αθανασιάδη για την οικονομική εξυγίανση της ομάδας:

«Αυτή τη στιγμή μια παρόμοια πρόταση είχε γίνει και πριν λίγους μήνες για εισροή κεφαλαίων στην ομάδα. Τώρα υπάρχει μια σχεδόν ίδια πρόταση για να υπάρχει μια οικονομική ρευστότητα στην ΠΑΕ. Εγώ κρατάω μικρό καλάθι γιατί ο τρόπος που πάει να ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Γιατί σε τέτοιες δύσκολες εποχές το να χαρίζει κάποιος χρήματα στην ομάδα.

Φτάσανε τα μέλη της κοινωνίας μελών την τελευταία μέρα πριν οικονομική καταστροφή και είπαν ψηφίστε μας γιατί μπαίνουν αυτά τα χρήματα. Από τη στιγμή που είπαν το ίδιο τον Φεβρουάριο και δεν έγινε κρατάω μικρό καλάθι».

Για το αν γνωρίζει για τα 500.000 ευρώ που μπήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ:

«Δεν γνωρίζω αν έβαλαν 500.000 . Το άκουσα, αλλά αν δεν δω το έμβασμα δεν μπορώ να πω κάτι. Αυτά τα χρήματα μπορεί να είναι κάποιων που είναι ήδη στη διοίκηση για να ενισχύσουν την πρότασή τους» και συνέχισε κάνοντας δριμεία κριτική στη διοίκηση Αθανασιάδη:

«Εγώ όταν βγήκε αυτή η διοίκηση την πίστεψα και την στήριξα. Η ιστορία και οι αριθμοί όμως, έδειξε ότι απέτυχαν. Τώρα αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μείνουν στις θέσεις τους και δεν ξέρω γιατί. Εγώ είδα μια ομάδα της οποίας διπλασίασαν το ποσό των οφειλών.

Πριν τρία χρόνια ήμασταν δεύτεροι στα εισιτήρια και είχαμε μια πολύ καλή ομάδα. Μέσα στην τριετία το άνοιγμα πλησιάζει τα 50 εκ. Έχουμε 20 εκ. από τα εισιτήρια, έχουμε 12 εκ. από τα χρέη και άλλα 20 εκ. τα προηγούμενα χρέη, φτάνει κοντά στα 50 εκ. Το πραγματικό άνοιγμα είναι γύρω στα 47 εκ. ευρώ. Δεν ασχολήθηκα ποτέ γιατί απογοητευτικά. Οι θυσίες όλων αυτών που έβαλαν τον Άρη στο άρθρο 44 και αυτών που ξαναγέννησαν τον Άρη οικονομικά πήγαν χαμένες».

Για την επένδυση για την οποία μιλούν οι άνθρωποι του Άρη ότι θα γίνει στην ΠΑΕ και για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα τα τελευταία χρόνια:

«Συμφωνώ ότι αυτή είναι μια σκέψη αυτού που θέλει να επενδύσει. Αλλά πως μπήκε τόσο μέσα ο Άρης και είπαν στην τελευταία ΓΣ ή ψηφίστε μας ή χανόμαστε; Πως έγιναν όλα αυτά τόσα χρόνια και με τι αφελείς ενέργειες; Έχεις φτάσει στους 32 της Ευρώπης, έχεις 10.000 μέλη στη Λέσχη και ήσουν 2ος στα εισιτήρια. Πως έγινε αυτό το έλλειμμα»;

Για το άρθρο 44 και για το πώς έχει επηρεάσει τον ίδιο επί προσωπικού η συγκεκριμένη ιστορία:

«Εμείς βάλαμε υποθήκη τις περιουσίες μας με το άρθρο 44 και ήρθαν κάποιοι οι οποίοι μας έφτασαν εδώ που είμαστε, χωρίς να λέω ότι υπήρχε δόλος. Η διοίκηση της Λέσχης και της ομάδας εξαφανίζουν κάθε όραμα που έχει ο κάθε Αρειανός. Η διοίκηση της Λέσχης έχει ευθύνη γιατί έπρεπε να ελέγχει τις κινήσεις των ανθρώπων στην ΠΑΕ. Δεν έκανε σωστά τη δουλειά της και θα πρέπει να παραιτηθεί.

Εγώ δεν έχω ξεμπερδέψει με το άρθρο 44. Η ακίνητη μου η περιουσία και αυτή που απέκτησα από τον πατέρα μου είναι δεσμευμένη από το δημόσιο και όλα αυτά με κάνουν να μην μπορώ να κοιμάμαι το βράδυ.

Μπορεί να καταστραφώ και εγώ και η οικογένειά μου. Εξυγιάναμε μια ΠΑΕ. Από 20 εκ. ευρώ το φτάσαμε το χρέος στα 5.300.000 ευρώ. Δεν πείθομαι ότι τα οικονομικά της ΠΑΕ Άρης στο μέλλον θα είναι καλύτερα. Πως μπορεί η ίδια διοίκηση που μας έφτασε ως εδώ να μπορέσει να βγάλει το… κάρο από τη λάσπη».

Για τον Φερέρ και την επιστροφή του στην ομάδα:

«Όταν κάποιος αφήνει έλλειμμα 8 εκ ευρώ και μετά φεύγει στην Ισπανία, τι να πουν στον κόσμο που έχει όραμα. Αυτό δεν ταιριάζει στην ιστορία του Άρη».

Για την ανυπαρξία άλλων προτάσεων εκτός από εκείνη της πλευράς Αθανασιάδη:

«Όταν σου λένε ή αυτό ή τίποτα, οι άλλες προτάσεις δεν θα μπορούσαν να συσταθούν μέσα σε λίγες ημέρες».

Για το αν έχει μετανιώσει που διετέλεσε πρόεδρος στον Άρη:

Το να γίνεις πρόεδρος στο Άρη είναι τιμή. Από μωρό παιδί είμαι δεμένος ψυχολογικά και συναισθηματικά με την ομάδα. Δεν έχω μετανιώσει ποτέ. Εγώ δεν είχα πείρα από ΠΑΕ, ήμουν πρόεδρος στον ερασιτέχνη μόνο. Για το μόνο που μετανιώνω είναι ότι νόμιζα ότι όλα θα πάνε καλά γιατί πίστευα σε αυτούς τους ανθρώπους. Ακόμη και να το ήξερα ότι θα δεσμεύονταν η περιουσία μου θα το έκανα και πάλι.

Στον επίλογό του τόνισε πως:

«Εγώ έχω την επιθυμία να γίνει οικονομικός έλεγχος όλων αυτών που ασχολήθηκαν με τον Άρη και να βγουν και τα πόθεν έσχες. Έτσι θα δείξουμε στον κόσμο ότι υπάρχει διαφάνεια. Να ξαναδώσουμε ένα ταρακούνημα και ένα ξύπνημα σε αυτή την ιδέα που λέγεται Άρης».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: