Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

"Η άμυνα μας η δύναμη μας"

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε για την Ελλάδα και την Εθνική ομάδα σε γερμανική ιστοσελίδα. Ο διεθνής αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης αναφέρθηκε για την προετοιμασία της «γαλανόλευκης», την κρίση αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
"Η άμυνα μας η δύναμη μας"
Την Ελλάδα: «Θεωρώ πως είναι ατυχές να επικεντρώνεται τόσο πολύ η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Κατά την άποψη μου, το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό αφού χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν επίσης επηρεαστεί σημαντικά από την κρίση. Ξέρω πως ο κόσμος στην Ελλάδα θα χαρεί πολύ εάν έχουμε επιτυχίες στο Euro. Όμως αυτό δεν μας δημιουργεί ιδιαίτερη πίεση».
Για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: «Ο Ολυμπιακός Πειραιώς και ο Παναθηναϊκός έχουν τους περισσότερους τίτλους. Εχουν τις περισσότερες επιτυχίες στην Ευρώπη και συνεπώς από αυτές τις δύο ομάδες αγωνίζονται οι περισσότεροι διεθνείς».
Για το πάθος των Ελλήνων για το ποδόσφαιρο: «Οι Ελληνες ενθουσιάζονται πολύ με το ποδόσφαιρο και ζουν για αυτό. Είδαμε τι έγινε το 2004 όταν η Ελλάδα με τον Οτο Ρεχάγκελ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εγω, όπως και όλοι οι Ελληνες βγήκαμε στους δρόμους για να πανηγυρίσουμε».
Για την Εθνική: «Σημαντικό ρόλο έχει ο προπονητής μας, ο Φερνάντο Σάντος. Εχει στο παρελθόν εργαστεί σε σπουδαίες ελληνικές ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός και συνεπώς γνωρίζει την ελληνική νοοτροπία. Τον γνωρίζω πολύ καλά, αφού τον είχα προπονητή όταν ήμουν 17 ετών στην ΑΕΚ. Στα προκριματικά του Euro παίξαμε πολύ αποτελεσματικά και δεχτήκαμε λίγα γκολ. Η δύναμη μας είναι πως είμαστε σφικτοί στην άμυνα. Δεν έχουμε τον παίκτη που θα κρίνει ένα παιχνίδι μόνος του. Προσωπικά, εξελίχθηκα από το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και θέλω να το αποδείξω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: