Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τσάνας: «Οι εμπειρίες από την Εθνική βοήθησαν τον Σταφυλίδη»

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Κώστας Τσάνας, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», όπου αναφέρθηκε στην εικόνα που έχει δείξει μέχρι σήμερα ο Κώστας Σταφυλίδης, αλλά και στις ευκαιρίες που πρέπει να δώσουν οι ομάδες στους νέους ποδοσφαιριστές.

Για τις αναμετρήσεις που έχει να δώσει η Εθνική στη Δανία και για το επικείμενο παιχνίδι με την Κύπρο:

«Ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο παιχνίδι που είναι με την Κύπρο στα πλαίσια της elite round. Την Τουρκία τη νικήσαμε με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, ενώ στο τρίτο θα παίξουμε με τη Δανία. Η Κύπρος θα είναι στα μέτρα μας μόνο αν είμαστε καλοί. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα γιατί ένα πιθανό λάθος δεν μπορείς να το διορθώσεις εύκολα. Μια ήττα είναι δύσκολο να διορθωθεί».

Για την ενθαρρυντική εικόνα που δείχνει ο Κώστας Σταφυλίδης:

«Και ο Κώστας αλλά και οι υπόλοιποι είναι πολλοί καλοί. Ο Κώστας είναι από μικρός στις εθνικές ομάδας και από εκεί έγινε γνωστός και έπαιξε στον ΠΑΟΚ. Με την Εθνική έχει διεθνείς εμπειρίες και είναι πολύ σημαντικό,. Στην Εθνική των Νέων έχει παίξει ήδη σε τελικά διοργάνωσης μαζί με τον κύριο Βόκολο. Είναι πολλά χρόνια στην Εθνική. Τα παιδιά εδώ παίρνουν πολλές εμπειρίες και αυτό βοήθησε σίγουρα τον Κώστα για να παίξει έτσι με την Τότεναμ στην Αγγλία».

Για το γεγονός ότι πολλές ομάδες δεν εμπιστεύονται τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

«Τα περισσότερα από τα παιδιά που παίζουν στις Εθνικές ομάδας θα έπρεπε να ήταν ενεργά στελέχη στις ομάδες τους. Δεν νομίζω ότι είναι μικρότερης αξίας από ξένους που έρχονται. Πλέον ήδη αν σκεφτούμε ότι πάνω από 10 -12 άτομα παίζουν σε ομάδες Superleague, ενώ πριν ένα χρόνο έπαιζαν μόνο 2, έχει γίνει μια πρόοδος. Αυτά τα παιδιά δένονται με τις ομάδες τους και τις πονάνε πιο πολύ, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες στις ομάδες νοιάζονται πιο πολύ για τα συμβόλαιά τους».

Για το αν είναι δυναμικό το παρών στην Εθνική από παιδιά που κατάγονται από τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη:

«Εδώ από τη Θεσσαλονίκη είναι επίσης οι Γιαννιώτας, Κατίδης, Διούδης. Υπάρχουν πολλά παιδιά και από τον ΠΑΟΚ και από τον Άρη. Οι ομάδες που ήταν προνοητικές και ασχολήθηκαν με τις υποδομές του μάζεψαν όλα τα ταλέντα από την Ελλάδα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα έχουν τους καλύτερους παίκτες σε αυτές τις ηλικίες. Βέβαια πολλά παιδιά μπορεί να αγωνίζονται σε αθηναϊκές ομάδες, όμως δεν είναι λίγα αυτά που είναι από τη βόρεια Ελλάδα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: