Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τα τρία σενάρια για το μέλλον της ΑΕΚ!!

Λύση στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται για την ΑΕΚ, που εξακολουθεί, πάντως, να προσπαθεί για να αποφύγει τα χειρότερα.
Μέχρι στιγμής, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, η διοίκηση συνεχίζει να ψάχνει τα 3,5 εκατ. ευρώ που θέλει άμεσα, ο Ντέμης Νικολαΐδης συνεχίζει και αυτός τις προσπάθειές του, ωστόσο το τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό και το μέλλον δυσοίωνο.
Αυτή τη στιγμή, τα σενάρια για το μέλλον της ΑΕΚ είναι τρία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal».
Το πρώτο είναι η ΑΕΚ να βρει χρήματα, να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Europa League και στη συνέχεια να ψάξει τον τρόπο που θα την κάνει βιώσιμη. Ωστόσο, κάτι τέτοιο με τα υπάρχοντα δεδομένα δείχνει να μοιάζει με... θαύμα.
Δηλαδή να βάλουν χρήματα οι... εξαφανισμένοι μέτοχοι, για να πάρει την άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ένωση και στη συνέχεια να κάνει το σχεδιασμό της, χωρίς σημαντικά προβλήματα.
Το δεύτερο σενάριο είναι να μην πάρει την αδειοδότηση και να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το χρόνο που θα έχει μπροστά της. Αυτό το σενάριο δείχνει να είναι και το πιο πιθανό.
Η Ένωση, δηλαδή, να μην βρει τα χρήματα, να μην πάρει την άδεια, να χάσει την ευρωπαϊκή συμμετοχή, να παρακρατηθεί το 20% του τηλεοπτικού συμβολαίου της νέας σεζόν και να επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών και ανανεώσεων σε παίκτες άνω των 22 χρόνων. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν λιγότερα έσοδα, η ομάδα θα έχει χρόνο να συγκροτηθεί, αλλά θα είναι ερωτηματικό η πορεία της.
Το τρίτο σενάριο, που είναι το πιο καταστροφικό, είναι να πτωχεύσει η ΑΕΚ και να υποβιβαστεί στη Δ' Εθνική, δημιουργώντας από την αρχή μια ομάδα χωρίς χρέη. Στην ΑΕΚ φαίνεται πως αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει ως σκέψη, ενώ υπάρχει και η περίπτωση απόκτησης άλλου ΑΦΜ, για να αγωνιστεί η ομάδα σε υψηλότερη κατηγορία από τη Δ' Εθνική.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: