Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οι εκλογές δεν κερδίζονται με τον φόβο!!

ΟΛΟΙ τους και μόνος του. Από την Παπαρήγα και τον Κουβέλη, μέχρι τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Ολοι έχουνε πέσει με τα μούτρα να φάνε τον Τσίπρα. Και δεν καταλαβαίνουνε ότι τον κάνουνε μάγκα. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Οι εκλογές δεν κερδίζονται με τον φόβο
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κατηγορούνε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι το κόμμα της δραχμής. Το κόμμα που θα καταστρέψει την Ελλάδα και θα την κάνει Αλβανία του Ενβέρ Χότζα (φωτό).
Η Παπαρήγα λέει και ξαναλέει ότι ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό. Οτι δήθεν αν έρθει πρώτο κόμμα μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Ο Κουβέλης πιο μετριοπαθής αποκαλεί τους ΣΥΡΙΖΑίους ανεύθυνους. Μόνο ο Καμμένος δεν έχει ανοίξει μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και η Χρυσή Αυγή με τον Μιχαλολιάκο να λέει ότι όσοι θεωρούν τον Τσίπρα σαν τον νέο Στάλιν είναι βλάκες. Κι είναι προφανές. Αν περάσει σου λέει ο φόβος της καταστροφής της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς σαν Χρυσή Αυγή θα χάσουμε ψήφους που θα πάνε στη Νέα Δημοκρατία.
Εκεί παίζεται λοιπόν το παιχνίδι στις εκλογές: Στη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όχι μόνο από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Φασόν έχουνε πάρει τη δουλειά και επίλεκτα δημοσιογραφικά στελέχη: Γιάννης Πρετεντέρης και Μανώλης Κωττάκης έχουν ενωθεί εις σάρκαν μίαν. ΠΑΣΟΚτζήδες και Νεοδημοκράτες έχουν γκρεμίσει τα τείχη των ιδεολογικών τους διαφορών.
Κι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους απέναντι στον κοινό εχθρό. Ο Μιχελάκης έχει γίνει Πάγκαλος Νο 2. Τις προάλλες κάποιοι ρίξανε κάτι ψιλές έξω από τα δικαστήρια σε μια από τις μεταγραφές της τελευταίας στιγμής της Νέας Δημοκρατίας. Τον Θανάση Πλεύρη. Σ' αυτές τις περιπτώσεις παίζει ρόλο και το όνομα που φέρει κάποιος. Ο αδελφός του Μιχαλολιάκου, για παράδειγμα, γνωστός και καλός δικηγόρος, έχει άλλο όνομα. Μιχαλόλια τον λένε.
Τι βγήκε λοιπόν και είπε ο Μιχελάκης ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας για την επίθεση που δέχτηκε ο Πλεύρης: Οτι αυτοί που του έριχναν τις φάπες, φώναζαν «θα δείτε τι έχετε να πάθετε μόλις έρθουμε στην εξουσία». Αρα δεν επρόκειτο για τίποτα αναρχικούς ή αντιεξουσιαστές. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήτανε που προσδοκούν στις 18 Ιουνίου να είναι κυβέρνηση.
Ιδού λοιπόν πώς ο Μιχελάκης, παρά το γεγονός ότι είναι εξήντα κιλά πιο αλαφρής, γίνεται Πάγκαλος. Το ξαναλέω για μια ακόμα φορά. Ούτε έχω ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ούτε τώρα πρόκειται να τους ψηφίσω. Το ότι δεν έχουν να πουν τίποτα παραπάνω από συνθήματα είναι προφανές. Αυτή όμως η ενορχηστρωμένη επίθεση που τους γίνεται φέρνει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Κι από ποιους μάλιστα;
Από τον Αδωνη Γεωργιάδη που τσιρίζει σαν κακιά πεθερά κι από την Αννα Διαμαντοπούλου που θυμίζει ανοργασμική γεροντοκόρη δημόσια υπάλληλο, που σου βγάζει την ψυχή για να σε εξυπηρετήσει. Οι εκλογές δεν κερδίζονται με τον φόβο. Τι να φοβηθούν ένα εκατομμύριο άνεργοι; Τι να φοβηθούν οι κατεστραμμένοι αυτοαπασχολούμενοι; Τι να φοβηθούν οι νέοι; Οντως ο Τσίπρας είναι ανεύθυνος.
Και οι υπεύθυνοι ποιοι είναι; Αυτοί που το μόνο που ξέρουνε να κάνουν είναι να κόβουν μισθούς και συντάξεις; Με ποια επιχειρήματα θέλει να βγει ο Σαμαράς πρώτο κόμμα και να κάνει κυβέρνηση; Τι έχει να προτείνει σαν αντίβαρο στην ανευθυνότητα του Τσίπρα; Τη σοβαρότητα της Αριας Αγάτσα, της Αννας Καραμανλή, του Μανώλη Μαυρομάτη και του Γιώργου Ανατολάκη; Αυτά.
Τσιπρανδρέου
-Observer
Πιο εύκολο θα είναι να κάνει τον αναστενάρη και ν' αρχίσει να περπατάει ξυπόλητος σε αναμμένα κάρβουνα
Ο Νίκος Γκάτσος είναι που έχει γράψει ότι «το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη». Ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα προκαλεί η αφραγκία. Με τι μυαλό δηλαδή να σκεφτείς όταν είσαι ρέστος; Ψάχνοντας λοιπόν για προπονητή στον Πανιώνιο, φτάσαμε μέχρι τον Τοπαλίδη. Ολόκληρο Κύπελλο Ευρώπης σου λέει σήκωσε ως βοηθός του Ρεχάγκελ. Ή μήπως ο Ντι Ματέο, που σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ, διαθέτει βιογραφικό;
Στη λογική ότι ο Τοπαλίδης μπορεί να κάνει τον προπονητή, μπορεί με την ίδια ευκολία η αμπιγέρ της Αννας Βίσση να βγει στη σκηνή και να τραγουδήσει. Τόσα χρόνια είναι δίπλα της. Απέξω ξέρει όλα τα τραγούδια του ρεπερτορίου κι έχει ξεπατικώσει μάλιστα κι όλες τις κινήσεις της στην πίστα. Θα μου πείτε τώρα ο Μάντζιος, που έσωσε τον Πανιώνιο, πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι πέρυσι ο Λεμονής και με πολύ χειρότερη ομάδα, είναι κανονικός προπονητής;
Οχι. Ηξερε όμως τα αποδυτήρια της Νέας Σμύρνης, ήξερε πώς να χειρισθεί την ψυχολογία του Ελληνα ποδοσφαιριστή. Αν όμως πιάνει ένα πείραμα αυτό δεν σημαίνει ότι πιάνουν όλα. Κι αφού στράβωσε του Τοπαλίδη, πήγαν στο επόμενο πείραμα: Στον Ελευθερόπουλο (φωτό). Ξύπνιο παιδί ο Μήτσος και με προσωπικότητα, σίγουρα έχει θέση στο ποδόσφαιρο. Με τι συνθήκες όμως και με ποιες προϋποθέσεις να ξεκινήσει προπονητής στον Πανιώνιο; Πιο εύκολο θα είναι να κάνει τον αναστενάρη και ν' αρχίσει να περπατάει ξυπόλητος σε αναμμένα κάρβουνα.
Ο τομέας της προσωπικότητας
ΔΙΑΒΑΖΩ τα προσόντα του Βλαχοδήμου: Ψηλός με μεγάλο διασκελισμό. Δυνατός ώστε να αντέχει στις προσωπικές μονομαχίες με οποιονδήποτε πλάγιο μπακ ή στόπερ. Γυμνασμένος, με πολύ καλό μυϊκό σύστημα. Θα μπορούσες να προσθέσεις και κάποια άλλα στοιχεία. Οτι είναι σχετικά γρήγορος και καλός στο ένας μ' έναν. Οτι έχει καλά πόδια κι ότι έχει δυνάμεις να γυρίζει πίσω και ν' ακολουθεί αν χρειαστεί τον προσωπικό του αντίπαλο.
Αυτό που μένει είναι να τα δούμε όλα αυτά σε υψηλότερο επίπεδο. Αλλο είναι να φοράς τη φανέλα της Skoda και να προσπαθείς να ξεπατικώσεις την ντρίπλα του Κριστιάνο Ρονάλντο, κι άλλο να είσαι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Οι ευθύνες είναι πολύ μεγαλύτερες. Σε γενικές γραμμές πάντως έχει τα προσόντα και τις προδιαγραφές. Περιμένουμε να δούμε τι ψάρια πιάνει στον τομέα της προσωπικότητας.
Επί τη ευκαιρία όμως θυμήθηκα τον Φετφατζίδη. Τον Ελληνα Μέσι κατά τους αθλητικογράφους και όχι μόνο ερυθρόλευκων χρωμάτων. Ποια από τα προσόντα του Βλαχοδήμου διαθέτει; Το μπόι; Τον διασκελισμό; Τη δύναμη; Το σουτ; Το μυϊκό σύστημα; Την αντοχή; Είναι καλύτερος στην ντρίμπλα. Και πώς γίνεται με κάτω από τη βάση σε όλα τα άλλα να έχει βαφτιστεί παιχταράς;
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πού θα βρει ο Δώνης καλύτερες συνθήκες δουλειάς από τον Ατρόμητο;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: