Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Παικταρά μου!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος ήταν ο Άγγλος βιρτουόζος, με μεγάλη καριέρα στη Λίβερπουλ, που ξεσήκωνε τα γήπεδα με την τεχνική του και σήμερα είναι προπονητής; Δείτε βίντεο με μαγικά γκολ! Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες που πέρασε από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Κι έγραψε ιστορία στη χρυσή εποχή της Λίβερπουλ.
Ο λόγος για τον Κέβιν Κίγκαν που γεννήθηκε σαν σήμερα, 14 Φεβρουαρίου 1951.
Τεχνίτης, με εντυπωσιακό στιλ, έκανε φαντεζί ενέργειες, ενώ πέτυχε και μερικά πανέμορφα γκολ, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω.
Ο Κίγκαν πήγε στη Λίβερπουλ το 1971 σε ηλικία 20 ετών. Κι έμεινε μέχρι το 1977. Έπαιξε σε 230 ματς και σκόραρε 68 φορές, ενώ αναδείχθηκε σε σταρ της εποχής.

Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στο Αμβούργο, όπου έμεινε μέχρι το 1980 για να επιστρέψει στην Αγγλία και τη Σαουθάμπτον. Έκλεισε την καριέρα του το 1984 στη Νιούκαστλ.
Με την εθνική Αγγλίας αγωνίστηκε 63 φορές κι έβαλε 21 γκολ.
Στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με τη Λίβερπουλ, ένα κύπελλο, ένα πρωταθλητριών και δυο ΟΥΕΦΑ. Με το Αμβούργο πήρε ένα πρωτάθλημα.

Σαν προπονητής έκατσε στους πάγκους της εθνικής Αγγλίας, της Νιούκαστλ, της Φούλαμ και της Μάντσεστερ Σίτι



Πηγή: sportdog.gr

Σούλης: «Είμαι 17 χρόνια προπονητής με διπλώματα»

Την απάντησή του σε αυτούς που αμφισβητούν το δίπλωμα προπονητικής του έδωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο τεχνικός του Άρη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον επεισοδιακό αγώνα με τον Πανιώνιο.

Σούλης: «Είμαι 17 χρόνια προπονητής με διπλώματα»
Στις κατηγορίες που τον θέλουν να μην κατέχει το κατάλληλο δίπλωμα ώστε να μπορεί να κάτσει στον πάγκο του Άρη απαντάει ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Ο προπονητής των «κίτρινων» μίλησε στην Nova για το επίμαχο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο «Κ. Βικελίδης», το επεισόδιο με τον Λαμπρόπουλο αλλά και την συνέχεια της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Στόχος επετεύχθη απέναντι στον Πανιώνιο και κοιτάτε τώρα τη Βέροια.
« Ναι, είναι ένα ακόμα παιχνίδι που έχουμε στην έδρα μας, στο οποίο η νίκη είναι παραπάνω από αναγκαία. Παίζουμε με μία ομάδα που είναι ακριβώς από πάνω μας και μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν αρκετά από πάνω μας. Αν καταφέρουμε και κερδίσουμε, την ξεπερνάμε και θα κοιτάμε πιο αισιόδοξα το μέλλον. Όμως η Βέροια είναι καλύτερη εκτός έδρας, απ΄ ότι είναι στο γήπεδό της, έχοντας κάποιους παίκτες μπροστά, όπως είναι ο Μπαργκάν, ο Καλτσάς, ο Μπεν που είναι πάρα πολύ γρήγοροι και ιδιαίτερα όταν βρίσκουν ανοιχτό γήπεδο, δημιουργούν πολλά προβλήματα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις της Βέροιας και προσηλωμένοι στο στόχο μας. Να μη δεχτούμε γκολ, να πετύχουμε ένα ή δύο και να πάρουμε το παιχνίδι. Νομίζω ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα τα καταφέρουμε, όμως είναι δύσκολο ματς, γιατί και η Βέροια μάχεται για τη σωτηρία της».

Το ότι ο Αρης νίκησε τον περασμένο Απρίλη στο «Κλ. Βικελίδης» και ξανακερδίζει τόσους μήνες μετά, ξανά με Σούλη στον πάγκο, τι δείχνει;
« Εντάξει, αυτό μπορείς να πεις ότι είναι σύμπτωση! Ο Αρης είχε αργήσει υπερβολικά να κερδίσει στο γήπεδό του. Δε νοείται μια ομάδα, με την έδρα που έχει ο Αρης, να έχει να κερδίσει, μου φαίνεται 10 παιχνίδια. Για μένα ήταν μόλις το τέταρτο παιχνίδι, αλλά θα πω ότι κι εγώ άργησα. Μπορεί να ήταν δύσκολα τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο και την Ξάνθη, αλλά δεν νοείται ο Αρης μετά από τόσα παιχνίδια να μην έχει κερδίσει. Αν η ομάδα είχε κερδίσει ένα-δυό παιχνίδια στον α΄ γύρο, τώρα τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα για τη σωτηρία».

Εγιναν πολλά, μετά το ματς με τον Πανιώνιο, υπήρξαν ανακοινώσεις, θέλετε να σχολιάσετε;
« Εντάξει, όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια, σίγουρα υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση, όπως και την Κυριακή πιστεύω ότι θα υπάρχει ένταση. Αλλά σ΄ όλα τα παιχνίδια, υπάρχει αυτό το στοιχείο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα δυναμικό, υπάρχουν μονομαχίες σώμα με σώμα και ανεβαίνει πάρα πολύ η αδρεναλίνη. Μετά το παιχνίδι όμως, όλοι τα ξεχνάμε και κοιτάμε μπροστά. Σίγουρα δεν πρέπει να ξεφεύγουμε απ΄ τα όρια και σε ότι έχει να κάνει με τις ανακοινώσεις του Πανιωνίου, δεν με αφορούν, δεν με αγγίζουν και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Εγώ στα τόσα χρόνια που είμαι προπονητής, έχω αποδείξει και το ήθος μου, αλλά και το πόσο επαγγελματίας είμαι και μερικές ανακοινώσεις γίνονται για τις εντυπώσεις».

Πάντως, σας άγγιξε προσωπικά η αναφορά του Πανιωνίου για την προπονητική σας ιδιότητα;
« Ο καθένας μπορεί να κρίνει και να λέει ότι θέλει. Στα τόσα χρόνια που είμαι προπονητής, η καλύτερη απάντηση είναι οι ποδοσφαιριστές. Ολους μπορούμε να τους κοροϊδέψουμε, τους ποδοσφαιριστές όμως δεν τους μπορεί να τους κοροϊδέψει κανένας, αν έχεις συνεργαστεί μαζί τους. Δόξα τω Θεό, έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές και ο Πανιώνιος έχει ποδοσφαιριστές που έχουν συνεργαστεί μαζί μου».

Λέτε, δηλαδή, πως αυτό που μετρά είναι η επαφή με τον ποδοσφαιριστή;
« Ο ποδοσφαιριστής για τον προπονητή, είναι ο καλύτερος κριτής, διότι τον ζει 24 ώρες το 24ωρο. Μπορεί να λένε πολλά και διάφορα για μένα, όμως αν ακούσετε έναν ποδοσφαιριστή που έχει συνεργαστεί μαζί μου, να λέει πως έχω βρίσει έστω και μια φορά, πρέπει να σταματήσω και δεν θα ξαναασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Ποδοσφαιριστή δικό μου έτσι; Αν έχω βρίσει έστω και μια φορά, στην προπόνηση ή οπουδήποτε. Είναι κάτι που δεν μ΄ αρέσει. Οσο για το περιστατικό με τον Λαμπρόπουλο, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει».

Σε ότι έχει να κάνει με την αναφορά του Πανιωνίου για το δίπλωμά σας, έχετε ένα σχόλιο;
« Εγώ είμαι 17 χρόνια επαγγελματίας προπονητής με διπλώματα. Αν αυτοί έχουν κάποιο πρόβλημα με τον προπονητή τους και δεν τον άφησαν να κάτσει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, απ΄ ότι θυμάμαι, αυτό δεν μ΄ αφορά!».

Από τη Βέροια τι υπολογίζετε περισσότερο;
« Είναι μια ομάδα πάρα πολύ καλή, έχω δουλέψει εκεί. Εχει κάποιους παίκτες που τους είχα κι εγώ. Παλεύει κι αυτή για τη σωτηρία της, θα είναι πολύ δυνατή και πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Εμείς θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου μας, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κερδίσουμε, γιατί απλά την περασμένη Κυριακή πήραμε οξυγόνο. Και αυτό το οξυγόνο είναι μέχρι την Κυριακή, μετά ξαναμπαίνουμε στην εντατική. Αν θέλουμε, λοιπόν, να ξαναπάρουμε οξυγόνο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, πρέπει να κερδίσουμε».

Ξανά άγχος, λοιπόν, για μία ακόμα νίκη. Φοβάστε μήπως λυγίσουν οι ποδοσφαιριστές απ΄ αυτό το άγχος;
« Χωρίς άγχος, δεν υπάρχει ζωή! Αν δεν έχεις άγχος, είσαι μικρός. Πρέπει να έχεις άγχος για να καταφέρεις να κάνεις πράγματα στη ζωή σου. Είτε στο ποδόσφαιρο, είτε οπουδήποτε. Το άγχος μας κάνει πιο δυνατούς και όπως είπα στους παίκτες, μετά το ματς με τον Λεβαδειακό, θα πρέπει να δείξουμε δύναμη για να σταθούμε στα πόδια μας. Στα τρία ματς με Ξάνθη, Παναιτωλικό και Πανιώνιο, δείξαμε ότι είμαστε πολύ δυνατοί».

Την Κυριακή στο γήπεδο αναμένεται κοσμοσυρροή
«Το να είσαι προπονητής σε μια ομάδα όπως είναι ο Αρης, είναι πολύ σημαντικό. Και πέρυσι μας στήριξε και τι μπορείς να πεις για αυτόν τον κόσμο; Ακόμα κι όταν δεν κερδίζαμε ήταν εκεί, μας στήριζε, ερχόταν στις προπονήσεις, στα ξενοδοχεία, παντού. Μας μιλάνε, μας δίνουν δύναμη, κουράγιο και νομίζω πως βλέπουν πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια τον τελευταίο καιρό, δίνοντας τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ώστε να τους αφιερώνουμε τις νίκες. Να ξέρουν πως αν χάνουμε δεν θα ψάξουμε για δικαιολογίες, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι, για να μην έχουν πρόβλημα. Όταν θα κερδίζουμε, θα κερδίζουμε όλοι μαζί κι όταν θα χάνουμε, θα χάνουμε εμείς».

Ο Θάνος στο Αστέρας-ΠΑΟΚ!

Ο Δημήτρης Θάνος από τα Γρεβενά θα διευθύνει τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Θάνος στο Αστέρας-ΠΑΟΚ
Αγωνιστική με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η 25η στη Σούπερ Λίγκα κι αυτό δεν περιορίζεται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στους… διαιτητές. Ο Δημήτρης Θάνος θα διαιτητεύσει τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Σταύρος Τριτσώνης αυτόν του Πανθρακικού με τον Παναθηναϊκό και ο Ανδρέας Παππάς το ντέρμπι του Ηρακλείου ανάμεσα σε Εργοτέλη και ΟΦΗ. Αναλυτικά:

Σάββατο 15/2

Skoda Ξάνθη-Καλλονή (15:00): Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Λεβαδειακός-Ατρόμητος (17:15): Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Ολυμπιακός-Πλατανιάς (19:30): Γιάννης Καμπαξής (Εύβοιας)

Κυριακή 16/2

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (15:00): Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης (17:15): Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15): Γιώργος Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Άρης-Βέροια (17:15): Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
Πανθρακικός-Παναθηναϊκός (19:30): Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Δευτέρα 17/2

Εργοτέλης-ΟΦΗ (19:30): Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Μονακέλο ο αντι-Διαμαντάκος!!

Με τον Γκαετάνο Μονακέλο αναμένεται να αντικαταστήσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον τραυματία Δημήτρη Διαμαντάκο.

Μονακέλο ο αντι-Διαμαντάκος
Τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Διαμαντάκου, πρωταγωνιστή του Εργοτέλη στις τελευταίες αναμετρήσεις των Κρητικών, ψάχνει να βρει ο Μαρίνος Ουζουνίδης ενόψει του ντέρμπι με τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (17/2, 19:30).

Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή τον 21χρονο επιθετικό -που ταλαιπωρείται από θλάση- αν τελικά δεν τον έχει στη διάθεσή του αναμένεται να τον αντικαταστήσει με τον Γκαετάνο Μονακέλο.

Ο Ιταλός επιθετικός, ο οποίος δείχνει καλά στοιχεία στις προπονήσεις φαίνεται πως είναι έτοιμος να βγάλει 90λεπτο.
Ακόμη, ο Ουζουνίδης για το ματς με τον ΟΦΗ δεν μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Σαρρή και τον τραυματία Καρντόσο. Πηγή: sport-fm.gr

Πολλαπλά κερδισμένος!!

Χαμόγελα στον ΠΑΟΚ για τη νίκη με 3-0 επί του Απόλλωνα και τα αγωνιστικά κέρδη με Ινσαουράλδε, Νάτχο, αλλά και τον νεαρό Κουλούρη που βάδισε στα χνάρια του… θείου του.

Πολλαπλά κερδισμένος
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προκριθεί με στυλ στα ημιτελικά του Κυπέλλου νικώντας με 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και στη Ριζούπολη. Το ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ωστόσο ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποκομίζει σημαντικά κέρδη από αυτό με την παρουσία συγκεκριμένων παικτών.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης σκόραρε σε ένα ακόμη παιχνίδι και δείχνει να βρίσκει ρυθμό σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος μετά από μία περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος.

Ο Μπίμπρας Νάτχο αρχίζει να ξεδιπλώνει στο χορτάρι την αναμφισβήτητη ποιότητά του και ανεβάζει επίπεδο το δημιουργικό κομμάτι στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Ο Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε έκανε ενθαρρυντικό ντεμπούτο και συνέθεσε ένα καλό δίδυμο στόπερ με τον Χέντβιγκες Μαντούρο, το οποίο πέρα από αρκετά καλό βαθμό στα ανασταλτικά καθήκοντα διακρίθηκε και για την ικανότητά το να βγάζει την ομάδα μπροστά.

Ο Ευθύμης Κουλούρης πιστοποίησε όσα καλά ακούγονται για το ταλέντο του. Ευκαιρίες δύσκολα θα πάρει πολλές φέτος λόγω του «συνωστισμού» στην επίθεση, αλλά το μέλλον τού ανήκει. Μάλιστα ο νεαρός φορ έκανε ό,τι ακριβώς και ο θείος του, Λέανδρος Συμεωνίδης, που στο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ το 1954 είχε σκοράρει δις σε έναν αγώνα.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο Χουμπ Στέφενς χαμογελούσε μετά το τέλος του αγώνα. Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στο δύσκολο και συνάμα κρίσιμο ματς της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Πηγή: sport-fm.gr

Μπάλλας: «Δεν ήταν πέναλτι»

Σίγουρος πως δεν έκανε κάτι παράτυπο στη φάση που καταλογίστηκε σε βάρος του Ατρομήτου πέναλτι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό δήλωσε στη SportDay ο Παναγιώτης Μπάλλας. Επαφή Σπανού με Σαρρή για παράπονα.

Μπάλλας: «Δεν ήταν πέναλτι»
Θέση για τη φάση που συζητήθηκε πολύ πήρε ο πρωταγωνιστής της. Ο Παναγιώτης Μπάλλας στον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό πέρασε στο 51’ αντί του τραυματία Τάσου Καραμάνου και τέσσερα λεπτά μετά καταλογίστηκε σε βάρος του πέναλτι για χέρι. Από αυτό προήλθε το 1-1 και η πρόκριση των «ερυθρόλευκων», με τον 21χρονο μέσο να αποχωρεί από το γήπεδο με λυγμούς.

Ο ίδιος μιλώντας στη SportDay κατέστησε σαφές πως δεν έκλαιγε από… τύψεις, αλλά επειδή ένιωθε απογοητευμένος και ταυτόχρονα αδικημένος από την απόφαση του Σταύρου Μάνταλου να δείξει την άσπρη βούλα.

«Δεν έκανα πέναλτι. Η μπάλα βρήκε στο σώμα μου κι όχι στο χέρι μου. Δεν έχει υπάρξει τίποτα στη φάση», τόνισε, ενώ ανάλογα λόγια έλεγε και στους συμπαίκτες του στη χθεσινή προπόνηση.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, είχε χθες τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, εκφράζοντάς του παράπονα για τα σφυρίγματα που έχει τον τελευταίο καιρό η ομάδα του.Πηγή: sport-fm.gr

Μένει, αλλά έως το καλοκαίρι ο Ιγκλέσιας!!

Μέχρι το τέλος της σεζόν θα παραμείνει στον Ατρόμητο ο Ιγκλέσιας, καθώς ο σύλλογος του Περιστερίου δεν τον παραχωρεί σε αυτόν της Κίνας. Απέρριψε και νέα πρόταση των «μπλε» για ανανέωση ο Αργεντινός.

Μένει, αλλά έως το καλοκαίρι ο Ιγκλέσιας
Τη φανέλα του Ατρόμητου θα συνεχίσει να φοράει ο Ματίας Ιγκλέσιας -όπως φαίνεται- αλλά μέχρι το καλοκαίρι. To ενδιαφέρον της Τσανγκτσούν Γιατάι είναι δεδομένο, αλλά δύσκολα θα δώσει πάνω από 100.000 ευρώ στον σύλλογο του Περιστερίου, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει στον παίκτη πως δεν τον αφήνει τώρα.

Ωστόσο, υπάρχει και ρήτρα που είναι 250.000 ευρώ και αν την καταβάλουν οι κινέζοι, η ελληνική ομάδα δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα. Δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο, διότι το συμβόλαιο του Αργεντινού μέσου λήγει στο τέλος της σεζόν και κρίνονται πολλά τα λεφτά, αν και ο 29χρονος παίκτης προτιμάει να φύγει από τώρα. Οι ασιάτες του δίνουν 450.000 ευρώ ετησίως και συμβόλαιο 1+1 χρόνου.

Από εκεί και πέρα δύσκολα θα παραμείνει ο Ιγκλέσιας και την επόμενη σεζόν στον Ατρόμητο είναι λίγες, διότι οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν ούτε στη χθεσινή τους συνάντηση, με τον ποδοσφαιριστή να απορρίπτει τη νέα πρόταση που του έγινε για ανανέωση. Ο Ατρόμητος προσφέρει τετραετές συμβόλαιο, αλλά τα δεν έχουν γίνει γνωστά τα χρήματα που του δίνονται, αλλά πρόκειται για μεγάλη αύξηση σε σχέση μετά που παίρνει τώρα. Πηγή: sport-fm.gr

Φαβορί ο Εντινγκά!!

Ο Ντελβίν Εντινγκά κερδίζει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ και φαίνεται πως «τρώει» μία θέση από το δίδυμο Μανιάτη-Σάμαρη. Οι σκέψεις του Ισπανού για Πλατανιά και στο βάθος… Μαν. Γιουνάιτεντ.

Φαβορί ο Εντινγκά
Τρεις σερί συμμετοχές στην ενδεκάδα με καλές εμφανίσεις και αποκορύφωμα αυτή στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο μετρά ο Ντελβίν Εντινγκά. Ο Κονγκολέζος μέσος φαίνεται πως πλέον έχει κερδίσει για τα καλά την εμπιστοσύνη του Μίτσελ και παράλληλα προβάρει φαβορί για μία θέση στη μεσαία γραμμή, όχι μόνο για τα αμέσως επόμενα ματς στην Ελλάδα, αλλά και για τα μεγάλα παιχνίδια με τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Όλα δείχνουν πως το «δίδυμο» Μανιάτη-Σάμαρη, που τα πήγε περίφημα στο πρώτο μισό της σεζόν, θα… σπάσει μέχρι νεωτέρας, με τον δεύτερο να είναι επικρατέστερος για να χάσει τη θέση του αφού εσχάτως δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ο Μίτσελ, παράλληλα, προτίθεται να παγιώσει το δίδυμο στόπερ στα προσεχή παιχνίδια ώστε να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους εν όψει Μαν. Γιουνάιτεντ. Μανωλάς και Μαρκάνο φαίνεται πως θα αποτελέσουν τις δύο «κολώνες» στα μετόπισθεν, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να μένει στον πάγκο ως πρώτη «ρεζέρβα» μέχρι να επανέλθει ο Δημήτρης Σιόβας.

Στο μεταξύ, Φουστέρ, Βαλντές και Χολέμπας δεν πρόκειται να παίξουν στο προσεχές παιχνίδι με τον Πλατανιά, αν και οι δύο πρώτοι χθες προπονήθηκαν κανονικά, καθώς προέρχονται από μυϊκούς τραυματισμούς και δεν υπάρχει λόγος να παρθεί ρίσκο εν όψει Μαν. Γιουνάιτεντ. Όσο για τον διεθνή αριστερό μπακ, υπάρχει ανησυχία γιατί οι μέρες περνούν, το πρώτο ματς με τους πρωταθλητές Αγγλίας πλησιάζει (25/2) και ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Πηγή: sport-fm.gr

Κάμπελ… άμεσα!!

Να κλείσει γρήγορα την υπόθεση του Τζόελ Κάμπελ θέλει ο Ολυμπιακός και φαίνεται πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρχουν εξελίξεις. Αισιοδοξία για την παραμονή του Κοσταρικανού εξτρέμ.

Κάμπελ… άμεσα
Όπως στην υπόθεση του Ρομπέρτο, έτσι και σε αυτή του Τζόελ Κάμπελ ο Ολυμπιακός δεν θέλει να χρονοτριβήσει. Γνωρίζει καλά πως ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του και ειδικά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου ο Κοσταρικανός άσος θα λάβει μέρος με την ομάδα της πατρίδας του, μπορεί η τιμή του να πάρει την ανιούσα. Για το λόγο αυτό έχει αρχίσει ήδη επαφές με την Άρσεναλ για να κρατήσει στις τάξεις του τον ποδοσφαιριστή και από ό,τι φαίνεται εξελίξεις θα υπάρξουν πολύ σύντομα.

Οι «κανονιέρηδες» φαίνεται πως δεν προτίθενται να επαναφέρουν τον Κάμπελ στο Λονδίνο, αφού παρότι πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα με την άδεια εργασίας του (μιας κι έχει πολλές συμμετοχές με την εθνική του ομάδα), δεν υπάρχει… θέση στο ρόστερ και ο ίδιος ο παίκτης δεν επιθυμεί να είναι θεατής αλλά να αγωνίζεται. Η Άρσεναλ φαίνεται πως άρχισε τις συζητήσεις από τα 8 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να φτάσει τόσο ψηλά και θέλει να αγοράσει τα δικαιώματά του με τα μισά (ή λίγο περισσότερα) χρήματα. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί ένα μεγάλο ποσό, που θα πλησιάζει αλλά δεν θα ξεπερνά αυτό που δόθηκε για τον Ρομπέρτο, προκειμένου να αγοραστεί ο Κάμπελ, αλλά η διοίκηση της ΠΑΕ θεωρεί πως αξίζει να το δώσει, καθώς πέραν της δεδομένης ποιότητάς του ο 22χρονος εξτρέμ έχει και μεταπωλητική αξία.

Ο Τζόελ Κάμπελ δεν είναι καθόλου αρνητικός στο ενδεχόμενο να μείνει στον Ολυμπιακό αν δεν υπάρχει θέση στην Άρσεναλ. Είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες στην ομάδα και την Ελλάδα και προτιμά τη σιγουριά των συμμετοχών με τους Πειραιώτες παρά το ρίσκο να μείνει στον «πάγο» στο Λονδίνο σε μια ηλικία που χρειάζεται να παίζει για να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο.Πηγή: sport-fm.gr

«Μπαίνει» και τα βρίσκουν!

Αποφασισμένος να βοηθήσει την ΠΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Παραμένει ενοχλημένος από τον Γιάννη Αλαφούζο ο πρόεδρος της ΚΑΕ, αλλά θα συναντηθεί μαζί του για να τα βρουν. Με Πέτριτς στην Κομοτηνή.

«Μπαίνει» και τα βρίσκουν
Χωρίς συνέπειες για το σύλλογο φαίνεται θα είναι η ρήξη που φαίνεται να δημιουργήθηκε στις σχέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζου μετά το ρεπορτάζ εκπομπής του «ΣΚΑΪ» που ενόχλησε τον πρόεδρο της ΚΑΕ.

Ο τελευταίος καθιστά σαφές πως αυτή η δυσαρέσκειά του δεν θα τον αποτρέψει από την απόφασή του να βοηθήσει οικονομικά την ΠΑΕ, δίχως ακόμη να έχει αποσαφηνιστεί πότε και πώς θα συμβεί αυτό, καθώς πάνω από όλα βάζει το συμφέρον του «τριφυλλιού».

Αν και η πλευρά Γιαννακόπουλου παραμένει φανερά ενοχλημένη από τον Γιάννη Αλαφούζο και δεν καλύφθηκε από τις εξηγήσεις πως ο τελευταίος δεν ήταν γνώστης του περιεχομένου της επίμαχης εκπομπής, έχει αποφασίσει να ρίξει τους τόνους. Μάλιστα εμφανίζεται θετικός στο να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο ανάμεσά τους και να πορευθούν μαζί… εν ειρήνη. Για αυτή τη συνάντηση φέρονται να έχουν αναλάβει πρωτοβουλία τόσο μέλη του Ερασιτέχνη, όσο και οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού που προσπαθούν να ρίξουν γέφυρα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ίσως και μέσα στη μέρα να υπάρξει τηλεφωνική επαφή των δύο ανδρών, αλλά η συνάντησή τους μάλλον θα γίνει κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα.

Με Πέτριτς στην Κομοτηνή

Στην αποστολή για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή αναμένεται να πάρει ο Γιάννης Αναστασίου τον Μλάντεν Πέτριτς. Πάντως ο Κροάτης φορ θεωρείται απίθανο να παίξει βασικός στη θέση του τιμωρημένου Μάρκους Μπεργκ και το πιθανότερο είναι να κάνει ντεμπούτο ερχόμενος από τον πάγκο.

Νοκ άουτ, πέραν του Σουηδού φορ, είναι και ο επίσης τιμωρημένος Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, όπως και οι τραυματίες Σπύρος Ρισβάνης, Εμίρ Μπαϊράμι και Μέντες ντα Σίλβα. Σήμερα θα κριθεί του Θανάση Ντίνα, που έχει ένα σφίξιμο στο δικέφαλο. Πιθανότερη ενδεκάδα με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι: Καπίνο, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Μαρινάκης, Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Καρέλης.Πηγή: sport-fm.gr

Τα «βρίσκει σκούρα» η Ρεάλ Μαδρίτης…!!

Σε μια όχι και τόσο φιλόξενη έδρα, το «Coliseum Alfonso Perez» της Χετάφε, δοκιμάζεται η εκ των πρωτοπόρων της Πριμέρα Ντιβιζιόν, Ρεάλ Μαδρίτης. Εύκολες αποστολές για Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο.

Τα «βρίσκει σκούρα» η Ρεάλ Μαδρίτης…
Χωρίς απώλειες θέλουν να συνεχίσουν τον «μαραθώνιο» της φετινής Πριμέρα Ντιβιζιόν (η πιο αμφίρροπη των τελευταίων ετών) οι τρεις πρωτοπόροι, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πιο εύκολο θεωρητικά έργο έχουν η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο. Οι «μπλαουγκράνα», με τον Λιονέλ Μέσι να βρίσκει τα… πατήματα του στα τελευταία παιχνίδια, υποδέχονται την προτελευταία της βαθμολογίας, Βαγιαδολίδ και θέλουν να «καθαρίσουν» από νωρίς, αφού την προσεχή Τρίτη (18/02) υπάρχει το πρώτο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι για τη φάση των «16» του Champions League.

Ίδιος είναι και ο στόχος των «ροχιμπλάνκος», που φιλοξενούν την Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία επίσης βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Ντιέγκο Σιεμόνε θέλει μια εύκολη νίκη και να μην σπαταληθούν πολλές δυνάμεις, αφού την Τετάρτη (19/02) ακολουθεί το παιχνίδι με τη Μίλαν για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η τρίτη του ρετιρέ, Ρεάλ Μαδρίτης, μπορεί να μην έχει την επόμενη εβδομάδα υποχρεώσεις στο Champions League, αλλά η αποστολή της στο «Coliseum Alfonso Perez» δεν αναμένεται τόσο εύκολη. Η Χετάφε της «βάζει δύσκολα», αφού σε εννιά παιχνίδια, οι δύο ομάδες έχουν από τέσσερις νίκες, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Μάλιστα, υπάρχει ισορροπία και στα γκολ (13-13). Συν τοις άλλοις, η «βασίλισσα» θα αγωνιστεί για δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος χωρίς τον τιμωρημένο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Από εκεί και πέρα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε υποδέχεται την Εσπανιόλ, με στόχο την επιστροφή στις νίκες (προέρχεται από δύο σερί ισοπαλίες), ώστε να κάνει άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στο «Ramon Sanchez Pizjuan», όπου η Σεβίλλη φιλοξενεί τη Βαλένθια. Αν αξίζει να αναφερθεί κάτι για αυτό το παιχνίδι, είναι η παράδοση των τελευταίων ετών, καθώς οι γηπεδούχοι μετρούν οχτώ νίκες και δύο ισοπαλίες. Τελευταία φορά που έφυγαν με το διπλό οι «νυχτερίδες» ήταν το 2004.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 14/02
Έλτσε-Οσασούνα (22:00)

Σάββατο 15/02
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ (17:00)
Λεβάντε-Αλμερία (19:00)
Μπαρτσελόνα-Ράγιο Βαγιεκάνο (21:00)
Βιγιαρεάλ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή 16/02
Γρανάδα-Μπέτις (13:00)
Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης (18:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ (20:00)
Σεβίλλη-Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα 17/02
Μάλαγα-Σοσιεδάδ (23:00)


Επόμενη (25η) αγωνιστική

Παρασκευή 21/02
Βαγιαδολίδ-Λεβάντε (22:00)

Σάββατο 22/02
Ρεάλ Μαδρίτης-Έλτσε (17:00)
Θέλτα-Χετάφε (19:00)
Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα (21:00)
Αλμερία-Μάλαγα (23:00)

Κυριακή 23/02
Ράγιο Βαγιεκάνο-Σεβίλλη (13:00)
Μπέτις-Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)
Βαλένθια-Γρανάδα (20:00)
Οσασούνα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα 24/02
Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Μάχη στο… όριο!!

Η αναμέτρηση της Φιορεντίνα με την Ίντερ, που θέλουν να μπουν στην τριάδα της βαθμολογίας, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής στη Serie A.

Μάχη στο… όριο
Φιορεντίνα και Ίντερ πολύ θα ήθελαν να βρεθούν στην τριάδα που οδηγεί στο Champions League και το αποτέλεσμα της μεταξύ τους συνάντησης θα κρίνει αρκετά για αυτή την προσπάθεια.

Οι «βιόλα», που προκρίθηκαν στον τελικό Κυπέλλου, απέχουν τρεις βαθμούς από την τρίτη Νάπολι και οκτώ από τους πέμπτους «νερατζούρι», αλλά και τις σημαντικές απουσίες των Βαλέρο, Αμπροζίνι και Ρόσι. Η Ίντερ θα παίξει χωρίς Καμπιάσο και Άλβαρες γνωρίζοντας παράλληλα πως ο κίνδυνος να μη βρεθεί στις θέσεις του Europa League είναι μεγαλύτερος από τις ελπίδες να προλάβει την τριάδα.

Η πρωτοπόρος Γιουβέντους, που βρίσκεται στο +9 από τη Ρόμα με ματς περισσότερο, υποδέχεται την Κιέβο χωρίς Κιελίνι και Βούτσινιτς, ενώ οι «τζιαλορόσι» στον απόηχο του αποκλεισμού από τη Νάπολι στα ημιτελικά του Κυπέλλου αναμετρώνται με τη Σαμπντόρια με απουσίες τους Ντοντό και Μπαλτσαρέτι.

Η Μίλαν, που την Τετάρτη υποδέχεται την Ατλέτικο για τους «16 του Champions League, ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής απέναντι στην Μπολόνια δίχως τους Ελ Σαράουι, Μπονέρα, Ρομπίνιο, Σιλβέστρε και Εμάνουελσον.

Αναλυτικά η 24η αγωνιστική

Παρασκευή 14/2
Μίλαν-Μπολόνια (21:45)

Σάββατο 15/2
Φιορεντίνα-Ίντερ (21:45)

Κυριακή 16/2

Κατάνια – Λάτσιο (13:30)
Γιουβέντους – Κιέβο (16:00)
Κάλιαρι – Λιβόρνο (16:00)
Σασουόλο – Νάπολι (16:00)
Αταλάντα – Πάρμα (16:00)
Τζένοα – Ουντινέζε (16:00)
Ρόμα – Σαμπντόρια (21:45)

Δευτέρα 17/2
Βερόνα-Τορίνο (21:45)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική

Σάββατο 22/2
Μπολόνια-Ρόμα (21:45)

Κυριακή 23/2

Λιβόρνο-Βερόνα (13:30)
Κιέβο-Κατάνια (16:00)
Ίντερ-Κάλιαρι (16:00)
Σαμπντόρια-Μίλαν (16:00)
Ουντινέζε-Αταλάντα (16:00)
Γιουβέντους-Τορίνο (16:00)
Λάτσιο-Σασουόλο (21:45)

Δευτέρα 24/2

Πάρμα-Φιορεντίνα (20:00)
Νάπολι-Τζένοα (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Θα γίνει… αρένα!

Η αγριεμένη μετά τον αποκλεισμό το Κύπελλο Λεβερκούζεν και η φορμαρισμένη Σάλκε συγκρούονται στην «Μπάι Αρένα» στο ματς που ξεχωρίζει στην 21η αγωνιστική της Bundesliga.

Θα γίνει… αρένα
Ματς που μπορεί να κρίνει πολλά στη μάχη για την τετράδα και τη σειρά κατάταξης είναι αυτό που θα γίνει στην «Μπάι Αρένα» μεταξύ Λεβερκούζεν και Σάλκε για την 21η αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι μετά τις σημαντικές νίκες με Στουτγκάρδη και Γκλάντμπαχ για το πρωτάθλημα προσγειώθηκαν ανώμαλα γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στην έδρα τους από την Καϊζερσλάουτερν της δεύτερης κατηγορίας για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Κρούζε και Ντερντιγιόκ θα λείψουν από την ομάδα του Σάμι Χίπια. Η Σάλκε, που μετρά τρεις σερί νίκες στο δεύτερο γύρο και δείχνει σε καλή κατάσταση, έχει να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Χέβεντες, Αόγκο, Ουτσίντα και Χέγκερ. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Σίντνεϊ Σαμ, που το καλοκαίρι μετακομίζει από τη Λεβερκούζεν στους «βασιλικούς μπλε».

Η πρωτοπόρος Μπάγερν φιλοξενεί τη Φράιμπουργκ, μία από τις δύο ομάδες που ΔΕΝ νίκησε στον πρώτο γύρο (1-1). Ο τραυματίας Ριμπερί και ο τιμωρημένος Μάντζουκιτς προστέθηκαν στην ήδη γνωστή απουσία του Μπαντστούμπερ.

Η τρίτη του πίνακα Ντόρτμουντ δείχνει να βρίσκει ξανά τον εαυτό της μετρώντας δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, παρότι τα αγωνιστικά προβλήματα παραμένουν: εκτός πλάνων του Γιούργκεν Κλοπ στο παιχνίδι με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Βεστφαλία θα είναι οι Χούμελς, Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι και Ρόις.

Αναλυτικά η 21η αγωνιστική:

Παρασκευή 14/2
Μάιντς – Ανόβερο (21.30)

Σάββατο 15/2 (16.30)
Ντόρτμουντ– Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μπάγερν Μονάχου – Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης – Γκλάντμπαχ
Χόφενχαϊμ – Στουτγκάρδη
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ – Αμβούργο
Λεβερκούζεν – Σάλκε (19.30)

Κυριακή 16/2
Άουγκσμπουργκ – Νυρεμβέργη (16.30)
Χέρτα Βερολίνου – Βόλφσμπουργκ (18.30)

Η επόμενη αγωνιστική (22η):

Παρασκευή 21/2
Σάλκε – Μάιντς (21.30)

Σάββατο 22/2 (16.30)
Γκλάντμπαχ – Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη – Χέρτα
Νυρεμβέργη – Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Φράιμπουργκ – Άουγκσμπουργκ
Αμβούργο – Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ – Λεβερκούζεν (19.30)

Κυριακή 23/2
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βέρντερ Βρέμης (16.30)Πηγή: sport-fm.gr

«Μάχη» για την Ευρώπη!

Η αναμέτρηση Σεντ Ετιέν- Μάρσειγ, που μπορεί να φέρει αλλαγή στην τέταρτη θέση, ξεχωρίζει στην 25η αγωνιστική του Championnat. Εύκολη αποστολή έχει η Παρί Σεν Ζερμέν.

«Μάχη» για την Ευρώπη
Την 18η της βαθμολογίας, Βαλανσιάν θα φιλοξενήσει η πρωτοπόρος του γαλλικού πρωταθλήματος, Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία προέρχεται από την ισοπαλία στο εκτός έδρας ματς με την Μονακό. Θα προφυλαχθεί ο Έντισον Καβάνι, ο οποίος φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αλλά πλησιάζει και το παιχνίδι με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, την Τρίτη (11/2) για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το παιχνίδι της Σεντ Ετιέν με τη Μαρσέιγ, καθώς σε περίπτωση νίκης των φιλοξενούμενων, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στην τέταρτη θέση που δίνει εισιτήριο για το Europa League της επόμενης σεζόν. Κόντρα στην παλιά του ομάδα θα αγωνιστεί ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Μπραντάο, που άνηκε στους Μασσαλούς από το 2009 έως το 2012, ενώ απών θα είναι για τους «πράσινους» ο Κλερκ.

Η δεύτερη της βαθμολογίας Μονακό θα παίξει στην έδρα της Μπαστιά, των Σισέ και Μοντεστό, που πέτυχαν από ένα γκολ μεσοβδόμαδα, στο 3-1 επί της Τουλούζ.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική

Παρασκευή (14/2)

Παρί Σ.Ζ.-Βαλανσιάν (21:30)

Σάββατο (15/2)

Μπαστιά- Μονακό (18:00)
Λοριάν-Τουλούζ (21:00)
Νις-Ναντ (21:00)
Ρεμς-Μπορντό (21:00)
Ρεν-Μονπελιέ (21:00)
Σοσό-Γκινγκάμπ (21:00)

Κυριακή (16/2)

Λιόν-Αζαξιό (15:00)
Εβιάν-Λιλ (18:00)
Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (26η)

Παρασκευή (21/2)

Μονακό-Ρεμς (21:30)

Σάββατο (22/2)

Μαρσέιγ-Λοριάν (18:00)
Μπαστιά- Σεντ Ετιέν (21:00)
Μπορντό- Εβιάν (21:00)
Γκινγκάμπ- Νις (21:00)
Μονπελιέ-Αζαξιό (21:00)
Βαλασιάν-Σοσό (21:00)

Κυριακή (23/2)

Τουλούζ- Παρί Σ.Ζ. (15:00)
Ναντ- Ρεν (18:00)
Λιλ-Λιόν (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Η επιστροφή του δακρυσμένου «αυτοκράτορα» (video)

Μετά από περίπου διετή απουσία από τα γήπεδα, ο Αντριάνο επέστρεψε στη δράση στη νίκη της Ατλέτικο Παραναένσε επί της Δε Στρόνγκεστ με 1-0 για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Συγκινημένος ο 32χρονος φορ.

Η επιστροφή του δακρυσμένου «αυτοκράτορα» (video)
Με αρκετά παραπανίσια κιλά, «βαρύς» στις κινήσεις του, αλλά με το σύνηθες πλατύ χαμόγελο, απόρροια του ότι κάνει και πάλι αυτό που αγαπά, ο Αντριάνο επέστρεψε στη δράση μετά από δύο χρόνια αποχής.

Ο Βραζιλιάνος φορ, που έκανε μεγάλη καριέρα σε Ίντερ, Πάρμα και Ρόμα μεταξύ άλλων, έπαιξε για οκτώ λεπτά σαν αλλαγή στη νίκη της Ατλέτικο Παραναένσε επί της Δε Στρόνγκεστ με 1-0 για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Αμέσως μετά το ματς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, καθώς λίγο έλλειψε η κατάθλιψη και η αγάπη του για το αλκοόλ και άλλες καταχρήσεις λίγο έλειψε να τον οδηγήσει στην καταστροφή.

«Δεν είναι μία επιστροφή στην κορυφή, αλλά ένα μικρό come back. Αυτό δείχνει σε όλο τον κόσμο πως αν το επιθυμούν, μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους. Σήμερα έκανα το πρώτο βήμα, αλλά έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Ελπίζω σύντομα να βρεθώ στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, γιατί ακόμη δεν είμαι καλά. Είμαι πολύ συγκινημένος και μόνο που μπορώ μετά από δύο χρόνια να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο και να αγωνίζομαι σε μια ομάδα σαν αυτή», δήλωσε ο άλλοτε αποκαλούμενος και «αυτοκράτορας», που σε τρεις μέρες κλείνει τα 32.


Πηγή: sport-fm.gr

«Όχι» Σαμαρά σε τρομερή πρόταση από Ρωσία

Συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με εξαιρετικές οικονομικές απολαβές από σύλλογο της Ρωσίας προτάθηκε στον Γιώργο Σαμαρά, σύμφωνα με τη «SportDay», αλλά απάντησε αρνητικά ο επιθετικός της Σέλτικ.

«Όχι» Σαμαρά σε τρομερή πρόταση από Ρωσία
Λίγες είναι πιθανότητες να παραμείνει ο Γιώργος Σαμαράς στη Σέλτικ μετά το τέλος της σεζόν, όταν και λήγει το συμβόλαιο του με τους Σκωτσέζους. Οι δύο πλευρές δεν τα έχουν βρει ακόμη για ανανέωση της συνεργασίας τους και όπως φαίνεται δύσκολα θα αλλάξει κάτι στα δεδομένα της υπόθεσης.

Ο Έλληνας επιθετικός αναζητεί – εν όψει και του Μουντιάλ της Βραζιλίας- συμβόλαιο που θα του αποφέρει πάνω ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Όμως θέλει ομάδα από προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα.

Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι πρόσφατα είχε «όχι» σε πρόταση με πολύ καλές οικονομικές απολαβές. Όπως αναφέρει ο «τρελός του χωριού» της εφημερίδας «SportDay» στον 29χρονο ποδοσφαιριστή έδινε σύλλογος από τη Ρωσία πέντε εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για συνεργασία τριετούς διάρκειας.

Ο Σαμαράς αγωνίζεται στη Σέλτικ από το 2008, όταν και πήρε μεταγραφή από τη Μάντσετσερ Σίτι, στην οποία είχε παραμείνει για δύο σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Τα «ευρήματα» από τη χθεσινή… ενέδρα!!

Τα «ευρήματα» από τη χθεσινή… ενέδρα!Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επέμβασή της χθες πριν από το παιχνίδι Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

«Μερίδα οπαδών επιχείρησαν να προκαλέσουν επεισόδια, τα οποία με την έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων δεν κλιμακώθηκαν», αναφέρει το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας.

Σε αυτό επισημαίνεται ότι δεν ευσταθούν τα έγραψαν ιστοσελίδες περί επίθεσης των αστυνομικών κατά των οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά».

Αναλυτικά, όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ

"Χθες (13-2-2014) το απόγευμα, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον περιβάλλοντα χώρο του Γηπέδου «Αριστείδης Καμάρας» στη Ριζούπολη, πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος, μεταξύ των ομάδων «ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ» και «Π.Α.Ο.Κ.»
βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τέσσερις (4) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ),
τέσσερα (4) πιστόλια φωτοβολίδων,
δύο (2) φωτοβολίδες πιστολιού,
δώδεκα (12) βεγγαλικά,
σαράντα οκτώ (48) ξύλινα καδρόνια – ρόπαλα,
δεκατέσσερις (14) μεταλλικοί σωλήνες –σιδερόβεργες –λοστοί,
ειδικό σφυρί θραύσης τζαμιών και
δύο (2) πυροσβεστήρες

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Όσον αφορά τα αναγραφόμενα σε διαδικτυακούς τόπους για αναίτια επίθεση αστυνομικών σε βάρος οπαδών στο Σταθμό Λαρίσης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μερίδα οπαδών επιχείρησαν να προκαλέσουν επεισόδια, τα οποία με την έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων δεν κλιμακώθηκαν. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που συνόδευαν τους οπαδούς, παρέμειναν μέχρι την επιβίβαση και αναχώρηση τους".


inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Πιστόριους: «Τραγικό δυστύχημα ο θάνατος της Ρίβα»

Ο Όσκαρ Πιστόριους με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, από το δικό του όπλο, επιμένει να κάνει λόγο για δυστύχημα.

Πιστόριους: «Τραγικό δυστύχημα ο θάνατος της Ρίβα»
Με μια γραπτή δήλωση ο Όσκαρ Πιστόριους θέλησε να εκφράσει τη θλίψη του για το θάνατο της Ρίβα Στίνκαμπ, ένα χρόνο αφότου η σύντροφός του έπεσε νεκρή από το όπλο του. Η είδηση δεν έγκειται στα συναισθήματα που εκφράζει ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, αλλά στο γεγονός ότι επιμένει να χαρακτηρίζει τη δολοφονία του μοντέλου τραγικό δυστύχημα.

inner

Εξ αρχής ο αποκαλούμενος και «blade runner» είχε υποστηρίξει πως πυροβόλησε την άτυχη κοπέλα καθώς νόμιζε πως στο σπίτι του είχε μπει διαρρήκτης. Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις, πιθανώς και αποδείξεις, πως δεν επρόκειτο για δυστύχημα αλλά για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αφού η σχέση τους φερόταν να περνά κρίσεις και ο ίδιος να έχει συχνά-πυκνά εκρηκτική συμπεριφορά λόγω της ζήλειας του.

«Δεν υπάρχουν λέξεις που να αποτυπώνουν τα συναισθήματά μου για αυτό το τραγικό δυστύχημα που προκάλεσε τόσο μεγάλο πόνο σε όσους αγαπούσαν πραγματικά και συνεχίζουν να αγαπούν τη Ρίβα. Ο πόνος και η δυστυχία, ειδικά για τους γονείς, την οικογένεια και τους φίλους της με βυθίζουν στη θλίψη. Την απώλεια της Ρίβα και τις πληγές που άνοιξε εκείνη η μέρα θα κουβαλώ για το υπόλοιπο της ζωής μου», αναφέρει στη δήλωσή του ο Πιστόριους.

Η δίκη του θα αρχίσει το Μάρτιο και ο 27χρονος παραολυμπιονίκης κινδυνεύει ακόμη και με ποινή ισόβιας κάθειρξης. Πηγή: sport-fm.gr

Αποκλεισμός για Παγδατή!!

Ο Μάρκος Παγδατής έχασε με 2-1 σετ από τον Λέιτον Χιούιτ στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Μέμφις.

Αποκλεισμός για Παγδατή
Αν και πήρε το πρώτο σετ με 6-1 σετ, ο Μάρκος Παγδατής ηττήθηκε με 2-1 από τον Λέιτον Χιούιτ στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Μέμφις χάνοντας τα άλλα δύο με 6-2 και 6-0.

Ο 28χρονος Κύπριος τενίστας έχει υποχωρήσει στο νούμερο 134 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο 33χρονος Αυστραλός αντίπαλός του βρίσκεται στο 40.Πηγή: sport-fm.gr

Πέισλι, ο άνθρωπος που έφτασε τη Λίβερπουλ ψηλά!

Ο καλύτερος προπονητής που πέρασε από τον πάγκο της Λίβερπουλ, Μπομπ Πέισλι, πριν από 18 χρόνια (14/2/1996) άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 χρονών.

Πέισλι, ο άνθρωπος που έφτασε τη Λίβερπουλ ψηλά
Μια ζωή ολόκληρη ήταν «υπηρέτης» της Λίβερπουλ ο Μπομπ Πέισλι, καθώς μετά το πέρας της ποδοσφαιρικής του καριέρας (1939-1954) δούλεψε και στην αγγλική ομάδα από τα πόστα του φυσικοθεραπευτή, του βοηθού προπονητή και του τεχνικού.

Ειδικά τα 9 χρόνια που κάθισε στον πάγκο των «κόκκινων» κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα η οποία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της τόσο στo αγγλικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη.

inner

Δεν είναι τυχαίο πως ο Άγγλος τεχνικός κατέκτησε 20 τίτλους για λογαριασμό της Λίβερπουλ (6 πρωταθλήματα, 6 Charity Shield, 3 Λιγκ Καπ, 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 1 Κύπελλο UEFA και 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ), ενώ μέχρι και σήμερα είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει κατάκτησει 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών (1977, 1978 και 1981) με την ίδια ομάδα.

Μάλιστα μετά από τον θάνατο του (14/2/1996) τιμήθηκε από την ομάδα της Λίβερπουλ με το σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ να δίνει το όνομα του σε μια θύρα του «Άνφιλντ». Πηγή: sport-fm.gr

Επιτέθηκαν σε ΜΑΤατζήδες γιατί τους πέρασαν για Παναθηναϊκούς!!

Τα έχουμε ξαναγράψει. Οσο υπάρχει ατιμωρησία, τόσο τα φαινόμενα χουλιγκανισμού και βίας θα γιγαντώνονται, εντός και εκτός γηπέδων.

Επιτέθηκαν σε ΜΑΤατζήδες γιατί τους πέρασαν για Παναθηναϊκούς!
Ένα απίστευτο, λοιπόν, περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Άνδρες των ΜΑΤ που είχαν μεταβεί στο Ηράκλειο, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αρη, έπεσαν θύμα επίθεσης από οπαδούς του Ολυμπιακού, επειδή οι τελευταίοι τους πέρασαν για Παναθηναϊκούς!

Συγκεκριμένα, περίπου 100 οπαδοί των ερυθρόλευκων είχαν στήσει καρτέρι, περιμένοντας φίλους του «τριφυλλιού». Μόλις, λοιπόν, αντίκρισαν 20 άνδρες των ΜΑΤ να εξέρχονται από το πλοίο και να κατευθύνονται σε παρακείμενη στάση λεωφορείο (φορώντας, φυσικά, πολιτικά), τους επιτέθηκαν με ρόπαλα και καδρόνια, νομίζοντας ότι είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού…

Δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν και κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων. Παράλληλα, άσκησαν δριμύτατη κριτική και στο Λιμενικό που δεν φρόντισε από νωρίς, προκειμένου οι χούλιγκαν να μην πλησιάσουν καν τον χώρο του λιμανιού. Πηγή: sport-fm.gr

Κι άλλο βήμα για την «Αγια-Σοφιά»

Στη ΓΓΑ κατατέθηκε την Παρασκευή ο φάκελος καταλληλότητας για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται η έγκρισή του.

Κι άλλο βήμα για την «Αγια-Σοφιά»
Μέρα με τη μέρα η υλοποίηση του οράματος κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ έρχεται και πιο κοντά. Ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε την Παρασκευή, όταν και κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο φάκελος του γηπέδου για την καταλληλότητά του.

Χθες ολοκληρώθηκαν οι μελέτες στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και τα αποτελέσματά τους αναμενόταν αρχικά να συμπληρωθούν στο φάκελο την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο οι άνθρωποι της «Ένωσης» δεν θέλουν να χαθεί ούτε μια μέρα και κατέθεσαν σήμερα το φάκελο.

Υπολογίζεται πως θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να εξεταστεί και να εγκριθεί, ενώ στη συνέχεια θα μπορεί να απευθυνθεί η ΑΕΚ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Εξάλλου, θέμα ημερών είναι να αρχίσει ξανά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος 1924», που είχε «παγώσει» λόγω κάποιων γραφειοκρατικών ζητημάτων. Οι άνθρωποι της εταιρείας που έχει συσταθεί για να τρέξει το πρότζεκτ του γηπέδου έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες και έχουν καταθέσει φάκελο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που στην επόμενη συνεδρίαση αναμένεται να δώσει τυπική έγκριση για να προχωρήσει η διαδικασία. Πηγή: sport-fm.gr

«Στη ζούγκλα η ΑΕΚ χρειαζόταν έναν τίγρη»

Ευτυχής για την επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ηγεσία της ΑΕΚ και βέβαιος πως θα την οδηγήσει ξανά στην κορυφή δήλωσε ο άλλοτε συνοδοιπόρος του στην κεφαλή της ομάδας, Γιάννης Καρράς.

«Στη ζούγκλα η ΑΕΚ χρειαζόταν έναν τίγρη»
Ο Γιάννης Καρράς είχε συνθέσει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη ένα διοικητικό δίδυμο που είχε οδηγήσει την ΑΕΚ σε δύο πρωταθλήματα. Η συνεργασία αυτή για λόγους που δεν είναι της παρούσης δεν συνεχίστηκε, αλλά ο άλλοτε συνιδιοκτήτης της «Ένωσης» εκφράζει τη χαρά του για τη δυναμική επάνοδο του «τίγρη» στην κεφαλή του συλλόγου και παρουσιάζεται βέβαιος πως θα έχει ανάλογη επιτυχία με το παρελθόν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η ΑΕΚ έχει μπει στο σωστό δρόμο. Ο Δημήτρης σκέφτηκε με την ψυχή και το συναίσθημα και γύρισε για να ξανασηκώσει την ΑΕΚ. Τόσο καιρό τού έλεγα ‘ασχολήσου’ και για δικούς του λόγους δεν ήθελε. Ξαφνικά πήρε μία… ένεση και μπήκε πάλι μπροστά. Ευτυχώς για την ΑΕΚ», δήλωσε στην «Ώρα των Σπορ».

«Ήμουν σίγουρος πως κάποια στιγμή θα επέστρεφε. Δεν αγαπά απλώς την ΑΕΚ, αλλά είναι τρελαμένος μαζί της. Σίγουρα θα φέρει την ΑΕΚ στην κορυφή. Το υπογράφω, είναι 100% σίγουρο. Αν δεν είσαι ‘τίγρης’ δεν πρόκειται ποτέ να πιάσεις τον Ταρζάν και να κατακτήσεις τη ζούγκλα του ελληνικού ποδοσφαίρου», πρόσθεσε.

«Έχει ήδη ξημερώσει για την ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια ήμασταν στο σκοτάδι. Πλέον έχει γλυκοχαράξει. Ένας χρόνος είναι ακόμη. Θα περάσει. Εγώ δεν θα πω ‘ερχόμαστε’, αλλά ‘λίγο υπομονή και φτάσαμε’», συμπλήρωσε ο Γιάννης Καρράς.

Όσο για το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στην ΑΕΚ, είπε: «Ποτέ μη λες ποτέ στη ζωή. Υγεία να έχουμε. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια και χαίρομαι γι’ αυτό».

«Κλείνει» Κούρντι, επαφή με Μάκο!

Ο Αμίρης Κούρντι είναι πολύ κοντά στη μετακίνησή του στην ΑΕΚ. Επαφή με τον Γρηγόρη Μάκο, που είναι θετικός σε επιστροφή. Προτάθηκε και ο Μουλόπουλος.

«Κλείνει» Κούρντι, επαφή με Μάκο
Φαβορί για να αποκτηθεί για τη θέση του δεξιού μπακ είναι ο Αμίρης Κούρντι. Η ΑΕΚ θα αποκτήσει τουλάχιστον έναν παίκτη για τη συγκεκριμένη θέση και είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον 22χρονο άσο του Πανιωνίου, ενώ κάποιοι μιλούν για ήδη κλεισμένη μεταγραφή.

Η λύση του Γκάλο έχασε έδαφος, καθώς ο Βραζιλιάνος άσος που παίζει δανεικός στον Παναιτωλικό ανήκει στην Μπράγκα που αξιώνει πολλά χρήματα (500.000 ευρώ) για την πώληση του. Στην «Ένωση» προτάθηκε και ο Θανάσης Μουλόπουλος, αλλά για την ώρα η περίπτωση του 27χρονου άσου που μένει ελεύθερος από τον Λεβαδειακό το καλοκαίρι δεν φαίνεται να απασχολεί για τη θέση του δεξιού μπακ.

Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ δείχνει «γεμάτη» στα κεντρικά χαφ με την παρουσία των Κορδέρο, Ρόβα και Ανάκογλου υπό προϋποθέσεις, αλλά και με την προσθήκη του Φαγέ το καλοκαίρι, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Γρηγόρη Μάκου. Με τον 27χρονο μέσο έχει γίνει ήδη επαφή και ο ίδιος εμφανίζεται θετικός στο να επιστρέψει. Ο πρώην διεθνής άσος τα πηγαίνει καλά στην Ανόρθωση που τον δεσμεύει με συμβόλαιο, αλλά υπάρχει φόρμουλα να αποκτηθεί και για τον παίκτη έχουν καλή άποψη Δέλλας και Λυμπερόπουλος, που ήταν και συμπαίκτες του.

Αλλαγή γκολκίπερ;

Ο Τραϊανός Δέλλας έδειξε χθες πως σκέφτεται να επαναφέρει τον Βούρα αντί του Καραγκιολίδη κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ στον αγώνα της Κυριακής με τον ΑΟ Περιστερίου στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ. Οι υπόλοιποι δέκα ήταν αυτοί του αγώνα με τον Μανδραϊκό: Τσουκαλάς, Πεταυράκης, Γεωργέας, Ρόβας, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πόποβιτς, Πλατέλλας, Ντακόλ και Μπρέσεβιτς.

Λύση με Ράμα

Ίσως και μέσα στη μέρα να λυθεί το θέμα της άδειας παραμονής του Ρενάλντο Ράμα (την ώρα που προχωρά και το ζήτημα της ελληνοποίησής του), προκειμένου να μπορεί να αγωνίζεται στην ΑΕΚ. Πάντως δύσκολα θα είναι στην αποστολή για το ματς με τον ΑΟ Περιστερίου. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Λο και οι… γυναίκες της ζωής του!

Οι… γυναίκες στη ζωή του Έισι Λο είναι πολλές, όμως ο γκαρντ του Ολυμπιακού τις θυμήθηκε όλες και τους ευχήθηκε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο Λο και οι… γυναίκες της ζωής του
Ο Έισι Λο ευχήθηκε για την ημέρα των ερωτευμένων μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Μάλιστα ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, που βρίσκεται ακόμα στις Η.Π.Α. καθώς πριν λίγες μέρες εγχειρίστηκε στο γόνατο, δεν είχε χρόνια πολλά μόνο στη σύζυγό του αλλά σε όλες τις σημαντικές γυναίκες της ζωής του.

«Ευτυχισμένη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη μητέρα μου, τις αδελφές μου, την όμορφη σύζυγό μου και την κόρη μου. Δεν ξέρω που θα βρισκόμουν χωρίς εσάς. Ελπίζω όλη να απολαύσετε τη μέρα», τιτίβισε ο Λο.

Πηγή: sport-fm.gr

Αγαπάει ο Κουφός!!

Ημέρα των ερωτευμένων η Παρασκευή (14/02) και ο Κώστας Κουφός τιτίβισε για την καλή του και για το δώρο που έλαβε από εκείνη.

Αγαπάει ο Κουφός!
Το ιδιαίτερο δώρο που έλαβε από την αγαπημένη του για τη γιορτή των ερωτευμένων ποστάρισε στο tweeter ο Κώστας Κουφός.

Ο ομογενής ΝΒΑer μάλιστα συνόδευσε τη φωτογραφία από ένα τιτίβισμα όλο… αγάπη για την καλή του Λία Σεργάκης.

«Το μωρό μου με ένα ιδιαίτερο δώρο για του Αγίου Βαλεντίνου. Σ’ αγαπάω μωρό μου!», έγραψε ο Κουφός.
My baby @leiasergakis with a special valentine's gift!! I love you babe!

Πηγή: sport-fm.gr

Μίνιτς: «Μια ομάδα είναι μια οικογένεια»

Ο Άρης παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε προετοιμάστηκε για τον επικείμενο αγώνα με τον Πανιώνιο, με τον προπονητή του, Μίλαν Μίνιτς να τονίζει ότι η ομάδα είναι μια… οικογένεια.

Μίνιτς: «Μια ομάδα είναι μια οικογένεια»
Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την απώλεια του Κυπέλλου ο Άρης επιστρέφει στην αγωνιστική δράση αντιμετωπίζοντας το Σάββατο (15/02, 16:00) στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο για τη 18η αγωνιστική της Α1.. Οι «κίτρινοι» προετοιμάστηκαν μετ’ εμποδίων, όμως τελικά βρήκαν τις λύσεις για να προπονηθούν γεγονός που επέτρεψε στον Μίλαν Μίνιτς να παρομοιάσει την ομάδα με οικογένεια η οποία έχει τις χαρές της και τις λύπες της.

«Περάσαμε μία εβδομάδα μετά από τον τελικό, με διάφορα προβλήματα, λειτουργικά, αλλά και αγωνιστικά, όπως οι τραυματισμοί του Ασημακόπουλου, του Τσακαλέρη, του Βεζένκοβ και του Πελεκάνου, παικτών που αγωνίζονται στην ίδια θέση και επηρέασαν την ομαλή διεξαγωγή της προπόνησης. Βρήκαμε, όμως, τις λύσεις μας και κάναμε τις προπονήσεις με συγκέντρωση και ενέργεια», είπε αρχικά ο τεχνικός των «κίτρινων» και συνέχισε:

«Μια ομάδα είναι μία οικογένεια, που έχει τα προβλήματά της και τις χαρές της. Ο "πατέρας" σε αυτήν την οικογένεια είναι η διοίκηση, η "μητέρα" είναι τα γραφεία της ομάδας, τα "παιδιά" είναι οι παίκτες, το προπονητικό και ιατρικό τιμ και οι φίλαθλοι και όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, μέσα από τις οποίες γινόμαστε πιο δυνατοί. Σε ό,τι αφορά τον αντίπαλο, θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα, που έχει δυνατή έδρα, παίζει σκληρά και βασική της αρχή είναι η ενέργεια και η διάρκεια. Με την ενέργεια που βγάζει, παίζει στα όρια του φάουλ, αλλά εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και η αντίδρασή μας να είναι η υψηλότερη μπασκετική ενέργεια».

Από την πλευρά των παικτών, ο Λευτέρης Μποχωρίδης, σχολίασε: «Στρέφουμε ξανά την προσοχή μας στο Πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας έναν δυνατό αντίπαλο, τον οποίο γνωρίζουμε καλά. Στόχος μας είναι να έχουμε συγκέντρωση από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, κυρίως στην άμυνα και να βγάλουμε την απαιτούμενη ενέργεια, ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ο ερωτευμένος Λοτζέσκι!

Ο Ματ Λοτζέσκι δεν παρέλειψε να ευχηθεί διαδικτυακά στη σύζυγό του για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο ερωτευμένος Λοτζέσκι
Είναι πολύ ντροπαλός, αλλά αγαπά και το δείχνει. Ο λόγος για τον Ματ Λοτζέσκι, που ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για τη σύζυγό του.

«Εύχομαι σε όλους να έχουν μία όμορφη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ειδικά στη σύζυγό μου. Τέσσερα χρόνια, δύο παιδιά, αγάπη και χαρούμενες στιγμές», έγραψε στο Twitter ο Βελγοαμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Matt Lojeski @lojokid10
Hope everyone has a Happy Valentines Day! Especially to my wife Elise :) !

Πηγή: sport-fm.gr

Διαζύγιο κοινή συναινέσει με Γκρέιντζερ!

Ο Τζέρεμι Γκρέιντζερ αποτελεί παρελθόν και τυπικά για τα Τρίκαλα. Κοινή συναινέσει το «διαζύγιο», διευκρινίζει η ΚΑΕ.

Διαζύγιο κοινή συναινέσει με Γκρέιντζερ
Παρελθόν και τυπικά αποτελεί για την ομάδα των Τρικάλων ο Τζέρεμι Γκρέιντζερ. Ο Αμερικανό γκαρντ τραυματίστηκε σοβαρά όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο σε αθηναϊκό δρόμο και χθες λύθηκε το συμβόλαιό του, κάτι που όπως διευκρίνισε η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της έγινε κοινή συναινέσει.

«Επειδή σε Αθηναϊκή ιστοσελίδα δημοσιεύτηκε σχόλιο σχετικά με την λύση της συνεργασίας της ΚΑΕ με τον καλαθοσφαιριστή Jeremy Granger το οποίο εν συνεχεία αναπαράχθηκε και από άλλα ΜΜΕ θα επιθυμούσαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Ο Jeremy Granger έλυσε το συμβόλαιο του κοινή συναινέσει μετά από συζητήσεις των δύο μάνατζερ του με την διοίκηση της ομάδας. Εισέπραξε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό καθώς και ένα εισιτήριο business class για την επιστροφή του στις ΗΠΑ όπου θα συνεχίσει την αποθεραπεία του. Τα όσα αναφέρονται αφορούν τις αρχικές απαιτήσεις του Αμερικανού μάνατζερ οι οποίες όμως στην συνέχεια αναθεωρήθηκαν και επήλθε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές
».

Φουλ για Ράιτ!

Ειλημμένη η απόφαση για απόκτηση γκαρντ στον Παναθηναϊκό. Eκλεκτός ο Ζακ Ράιτ που φεύγει από την Μπάμπεργκ και... έρχεται. Στη λίστα και ο Που Τζέτερ, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Φουλ για Ράιτ
Η ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μάλαγα φέρνει εξελίξεις στο θέμα της απόκτησης γκαρντ. Οι «πράσινοι» αποφάσισαν να εντείνουν την προσπάθεια απόκτησης γκαρντ και πρώτος τους στόχος είναι ο Ζακ Ράιτ. Μάλιστα το θέμα έχει προχωρήσει αρκετά και όλα δείχνουν πως η μεταγραφή θα γίνει. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο παίκτης συμφώνησε με την Μπάμπεργκ για να αποχωρήσει και έρχεται στην Αθήνα για τις υπογραφές.

Ο Αμερικανός γκαρντ με βοσνιακό διαβατήριο (και συμμετοχή στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ) ανήκει στην Μπάμπεργκ. Ο 29χρονος άσος (1,88μ.) αναδείχθηκε παίζοντας στο Ρέθυμνο, ενώ στη συνέχεια έπαιξε στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Φέτος έχει 10,2 πόντους, 3,5 ριμπάουντ, 3,1 ασίστ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο στο γερμανικό πρωτάθλημα, στην Ευρωλίγκα είχε 6,6 πόντους, 3,4 ασίστ και 3,2 ριμπάουντ, ενώ στο Eurocup έχει 10,5 πόντους, 4,8 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα. Είναι πολύ καλός οργανωτής, αξιόλογος αμυντικός και στην επίθεση καλός σε διεισδύσεις, αλλά όχι και στο μακρινό σουτ.

Οι «πράσινοι» έχουν (ή μάλλον... είχαν) στα υπόψη τους και τον Που Τζέτερ, τον Αμερικανό γκαρντ (1,80μ.) που παίζει στη Σαντόνγκ και διακρίθηκε με την Ουκρανία στο περασμένο Ευρωμπάσκετ, αλλά εφόσον η ομάδα του προκριθεί στα play offs της κινεζικής λίγκας δεν μπορεί να έρθει.

Όπως και να’ χει, οι εξελίξεις θα είναι άμεσες, αφού ο Παναθηναϊκός έχει διορία να αποκτήσει παίκτη που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο της Ευρωλίγκας μέχρι την έναρξη του δευτέρου γύρου του Top 16.


Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ντουράντ υπέγραψε τη «μαύρη» ιστορία!

Με 43 πόντους του Κέβιν Ντουράντ η Θάντερ υποχρέωσε τους Λέικερς στην έβδομη σερί εντός έδρας ήττα τους, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους. Νίκη των Μπουλς επί των Νετς.

Ο Ντουράντ υπέγραψε τη «μαύρη» ιστορία
Για τρία δωδεκάλεπτα οι Λέικερς έδειχναν ικανοί να κάνουν την έκπληξη απέναντι στη Θάντερ. Όμως στο τελευταίο η καλύτερη ομάδα της Δύσης απάντησε με ένα επί μέρους σκορ 35-21 και επικράτησε 107-103. Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν και πάλι ασταμάτητος με 43 πόντους (12/12 βολές, 11/20 δίποντα, 3/13 τρίποντα), 12 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα υπογράφοντας ένα ιστορικό… χαμηλό για τους γηπεδούχους: έφτασαν για πρώτη φορά από το 1960, όταν και μετακόμισαν στο Λος Άντζελες, τις επτά σερί εντός έδρας ήττες.

Λος Άντζελες Λέικερς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 103-107 Κέιμαν 19 (10 ριμπ.), Τζόνσον 19, Γουίλιαμς 15, Μάρσαλ 14 (17 ασίστ), Μπλέικ 13, Χιλ 10-Ντουράντ 43 (12 ριμπ.), Τζάκσον 16, Φίσερ 12, Λαμπ 11, Ιμπάκα 10.

Τρίτη σερί νίκη για τους Μπουλς, που επικράτησαν 92-76 των Νετς στο Σικάγο. Ο Ταζ Γκίμπσον με 16 και ο Κάρλος Μπούζερ με 15 πόντους ηγήθηκαν των «ταύρων» στο σκοράρισμα, ενώ ο Γιοακίμ Νοά είχε 14 πόντους, 13 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Ο Πολ Πιρς με 15 πόντους ξεχώρισε από τους φιλοξενούμενους, που 6:29 λεπτά πριν το τέλος είχαν πλησιάσει στους τρεις, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσαν.

Σικάγο Μπουλς-Μπρούκλιν Νετς 92-76 Γκίμπσον 16, Μπούζερ 15 (10 ριμπ.), Νοά 14 (13 ριμπ.), Μπάτλερ 14, Ντανλίβι 14-Πιρς 15, Γουίλιαμς 13, Τζόνσον 11, Λίβινγκστον 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: «Μίλησε» στην Ουρουγουάη ο Ριβέρος! (videos)

Ο… κοσμογυρισμένος Κριστάν Ριβέρος οδήγησε την Γκρέμιο σε εκτός έδρας 1-0 εναντίον της Νασιονάλ Μοντεβιδέο στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Ο 31χρονος Παραγουανός σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 68ο λεπτό, ενώ σε άλλο ματς του έκτου γκρουπ η Ατλέτικο Νασιονάλ κέρδισε τους Νιούελς Ολντ Μπόις με 1-0 χάρη σε μακρινό εύστοχο σουτ του 21χρονου Εντουίν Καρντόνα στο 81ο λεπτό. Από την πλευρά του, ο Αντριάνο επέστρεψε στη δράση έπειτα από διετία ως… παλαίμαχος εισερχόμενος ως αλλαγή στο 85ο λεπτό του 1-0 της Ατλέτικο Παραναένσε επί της Δε Στρόνγκεστ από τη Βολιβία, στο οποίο ο Παουλίνιο Ντίας πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 24ο λεπτό.
Ακόμα, η Eμελέκ επικράτησε με 2-1 της Μπολιβάρ, αν και έμεινε πίσω στο 9ο λεπτό έπειτα από ατομική προσπάθεια του Χοσέ Μαρία Καγεχόν, αφού στο 10ο λεπτό ισοφάρισε ο Ανχέλ Μένα στο 73ο ο Φερνάντο Χιμένεζ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Τέλος, η Λανούς παραχώρησε εντός έδρας 0-0 στην Ο’ Χίγκινς με τους Χιλιανούς να έχουν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, ενώ η Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε πήρε 1-0 σε βάρος της Ντεφενσόρ χάρη σε πανέμορφο γκολ του 28χρονου Γκουστάβο Λορενζέτι στο 82ο λεπτό.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
Ατλέτικο Παραναένσε-Δε Στρόνγκεστ 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 3 (1 αγ.), Βελέζ (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 0 (1 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Περού) 0 (1 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μποταφόγκο 3 (1 αγ.), Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 0, Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 0, Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 0 (1 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
Λανούς-Ο’ Χίγκινς 0-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Λανούς (Αργεντινή) 1 (1 αγ.), Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 1 (1 αγ.), Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 0 (1 αγ).
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο 3 (1 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (1 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 0 (1 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε-Ντεφενσόρ 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (1 αγ.), Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 3 (1 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.), Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 0 (1 αγ.).
Έκτος Όμιλος
Νασιονάλ Μοντεβιδέο-Γκρέμιο 0-1
Ατλέτικο Νασιονάλ-Νιούελς Ολντ Μπόις 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Γκρέμιο (Βραζιλία) 3 (1 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 0 (1 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 0 (1 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
Εμελέκ-Μπολιβάρ 2-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Λεόν (Μεξικό) 3 (1 αγ.), , Εμελέκ (Εκουαδόρ) 3 (1 αγ.), Φλαμένγκο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.), Μπολιβάρ (Βολιβία) 0 (1 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 3 (1 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 1 (1 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 1 (1 αγ.), Άρσεναλ Σαραντί 0 (1 αγ.).
Σημείωση: Οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στη φάση των «16».














Πηγή: onsports.gr

Απίστευτο ξύλο από την... Μπαρτσελόνα!! (video)

Κλωτσιές και μπουνιές έπεσαν σε ματς στο Εκουαδόρ ανάμεσα στους παίκτες της Πορτοβιέχο και της Μπαρτσελόνα.
Ο αγώνας αναβλήθηκε όταν στο 83ο λεπτό οι παίκτες των δύο ομάδων συνεπλάκησαν. Ο λόγος που έγινε αυτό φέρεται να είναι μια αντιαθλητική ενέργεια του τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, Νταμιάν Λάνζα, ο οποίος χτύπησε στο πρόσωπο αντίπαλο παίκτη.
Με το που έπεσε το πρώτο μπουκέτο, άρχισε αμέσως ένας καβγάς που προκάλεσε χαμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παίκτες, τεχνικό προσωπικό, άνδρες ασφάλειας και ματ έγιναν... ένα, αλλά αποχώρησαν όταν ο διαιτητής διέταξε τη διακοπή του παιχνιδιού. Το ματς ήταν στο 0-0 όταν συνέβησαν τα επεισόδια.
Δείτε το βίντεο με το απίστευτο ξύλο που έπεσε στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Εκουαδόρ και τον χαμό που έγινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο:



Πηγή: onsports.gr

Βολιβία: Βγήκε… βόλτα και το «πλήρωσε» ο Λάπτσικ!! (video)

Μια από εκείνες τις… κακές στιγμές έζησε ο Χένρι Λάπτσικ της Ρεάλ Ποτόσι στο ματς με την Γκουαμπίρα και δέχθηκε ένα αστείο γκολ που θα μας μείνει αξέχαστο
Ο Παραγουανός τερματοφύλακας που αγωνίζεται στην μεγάλη ομάδα της Βολιβίας, Ρεάλ Ποτόσι, επιχείρησε να κάνει μια έξοδο σε μακρινό γέμισμα ενός αντιπάλου, όμως τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως περίμενε.
Υπολόγισε λάθος, η μπάλα χτύπησε μπροστά του και πέρασε από πάνω του, με τον επιθετικό της Γκουαμπίρα που κατευθυνόταν προς την εστία της Ρεάλ να την σπρώχνει στα δίχτυα, «σφραγίζοντας» την… ντροπιαστική στιγμή για τον Λάπτσικ. Το βίντεο «μιλάει» από μόνο του…




Πηγή: onsports.gr

Πάλι τούμπα, πάλι κωλοτούμπα!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τις ανατροπές που σημειώνονται στα στρατόπεδα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, μία εβδομάδα πριν τον «τελικό» του ΟΑΚΑ.
Έτσι όπως είναι δομημένη η Ευρωλίγκα σε συνδυασμό με τις εγχώριες διοργανώσεις, είναι πολύ εύκολο μέσα σε - λιγότερο - από ένα μήνα η κατάσταση να γυρίζει ανάποδα. Και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον Ολυμπιακό σε σχέση με τον Παναθηναϊκό και τούμπαλιν.
Μια μικρή αναδρομή φτάνει. Μέχρι τις 23 Δεκέμβρη ο Ολυμπιακός ήταν τρένο, μέχρι που έχασε από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο και πέρασε δύσκολες μέρες μέχρι να ξαναβρεί το δρόμο του. Έχασε έναν τίτλο, ένα αβαντάζ έδρας (δύο ήττες στην Α1) και βρέθηκε στο 1-2 στο Top 16 της Ευρωλίγκα.
Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός διασφάλισε έναν τίτλο (το Κύπελλο), το αβαντάζ έδρας στους τελικούς και έκανε εκκίνηση με 3-0 στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα...
Ε, δεν χρειάστηκε να συμπληρωθεί καν ένας μήνας για να βρεθεί πάλι ο Ολυμπιακός από πάνω, τουλάχιστον στην Ευρωλίγκα. Εκεί που πλέον θα υπάρχει το ενδιαφέρον, μέχρι τα μέσα του Μάη. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν τρεις συνεχόμενες νίκες, έχουν ρεκόρ 4-2 και βρίσκονται στη δεύτερη θέση, πίσω από την Μπαρτσελόνα. Όσο για τους πράσινους; Έκαναν τρεις συνεχόμενες ήττες και πλέον το ρεκόρ του είναι 3-3...
Η απλή καταγραφή είναι όμως και η αλήθεια... Έτσι είναι η Ευρωλίγκα πλέον, κάθε εβδομάδα μπορεί να μεταβάλλεται η κατάσταση. Το ταμείο γίνεται στο τέλος, όποιος βιάζεται να πανηγυρίσει, μπορεί να βρεθεί από... κάτω, δίχως να το καταλάβει. Είναι θέμα φόρμας, προγράμματος, τύχης...
Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάτι περισσότερο από το αυτονόητο. Είχε πρόγραμμα που του επέτρεπε να κάνει τρεις συνεχόμενες νίκες, ώστε να βρει ρυθμό και να φτιάξει την ψυχολογία του. Δεν παίζει φοβερό και τρομερό μπάσκετ αυτό το 20μερο ο Ολυμπιακός, αλλά παίρνει τα αποτελέσματα. Το κομβικό ματς ήταν με την Κούτσα στην Βιτόρια, αφού έκανε εκεί περίπατο, τα ματς με την Μάλαγα και με την Εφές στο ΣΕΦ ήταν πιο εύκολα...
Όσο για τον Παναθηναϊκό; Το πρόγραμμα δυσκόλεψε, η ψυχολογία άλλαξε, η κούραση σε συνδυασμό με την εκπληκτική μέρα της Μάλαγα, έφεραν την τρίτη ήττα... Η κατάσταση φυσικά και είναι αναστρέψιμη, όμως είναι ξεκάθαρο ότι μέσα σε σχεδόν 20 μέρες, το πρόβλημα μετακόμισε από το ΣΕΦ στο ΟΑΚΑ... Αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα μείνει εκεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί και να επιστρέψει εκεί, μέχρι το τέλος του Top 16.
Ο μαραθώνιος της δεύτερης φάσης θα φτάσει στο μισό της διαδρομής την επόμενη εβδομάδα και μέχρι να ολοκληρωθεί, υπάρχει μέλλον... Η διαφορά σε σχέση με τον Ιανουάριο είναι ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε πλέον την πλάτη από τον τοίχο και ο Παναθηναϊκός αισθάνεται ξανά πίεση. Το ματς των αιωνίων την επόμενη εβδομάδα γίνεται πια πάρα πολύ σημαντικό για τους πράσινους, που αν χάσουν, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πλέι οφ! Είναι και η διαφορά της ήττας από την Μάλαγα, που μπορεί να κοστίσει, ειδικά αν χαθεί κι άλλο ματς στο ΟΑΚΑ... Και ο Ολυμπιακός θα κάνει τα πάντα για να φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον αιώνιο αντίπαλό του, έχοντας και το δικό του κέρδος... Με διπλό στην έδρα του Παναθηναϊκού γίνεται αυτομάτως το φαβορί για τη δεύτερη θέση, που δίνει αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ...
Τα πράγματα, λοιπόν, ήρθαν και πάλι τούμπα και έγινε πάλι κωλοτούμπα. Τώρα ο Ολυμπιακός είναι ο καλός, ο Παναθηναϊκός ο άσχημος... Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που οι απόψεις θα αλλάζουν μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Η αλήθεια όμως παραμένει μία: είμαστε ακόμα στον Φεβρουάριο και το Top 16 ολοκληρώνεται τον Απρίλη... Δεν έχουμε δει ακόμα τους αιώνιους να παίζουν μεταξύ τους, μεσολαβεί και η εβδομάδα που επιτρέπονται οι τελευταίες μεταγραφές... Υπομονή συνεπώς, για να μην υπάρξει υπερκόπωση από τις τούμπες και τις κωλοτούμπες.
Πηγή: gazzetta.gr

Το... three peat στα χέρια των Αγγελόπουλων!!

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για το πιο καυτό θέμα των ημερών. Που δεν είναι το Ολυμπιακός-Εφές και το Μάλαγα-Παναθηναϊκός…  
Ώρες ώρες είμαστε τόσο κολλημένοι με τα σπορ, που κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έχουμε πάθει αποχαύνωση. Μεγαλύτερη ενδεχομένως κι απ' αυτή της τηλεόρασης. Άλλος από επαγγελματική διαστροφή κι άλλος από οπαδική, η ουσία παραμένει ίδια: Ζούμε σε έναν μικρόκοσμο, σαν να είναι κάθε μέρα Κυριακή. Μπορεί να καίγεται το σπίτι του δίπλα, κι εμείς να ασχολούμαστε με την Τσέστερφιλντ. Παράνοια.
Σήμερα για παράδειγμα, θα βρείτε δεκάδες αναλύσεις για το Ολυμπιακός-Εφές και το Μάλαγα-Παναθηναϊκός (ούτως ή άλλως το άρθρο γράφτηκε πριν ακόμα αρχίσουν οι αγώνες). Είναι ένα πολύ ωραίο δέντρο πίσω από ένα δάσος που καίγεται. Μήπως δεν διαβάσατε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων της εταιρίας που τροφοδοτεί στην ουσία τον Ολυμπιακό, δηλαδή η «Χαλυβουργική», τίθεται από τη Δευτέρα σε διαθεσιμότητα; Οι 200 από τους 250!
Η ανακοίνωση της οικογένειας Αγγελόπουλου δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις. Ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα «Από το 2008 ως σήμερα η ζήτηση χάλυβα καταβαραθρώθηκε από τους 2.500.000 τόνους ετησίως στους 300.000. Οκτώ φορές κάτω!... Η ζημιά ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ... Από το 2008 η εταιρία δεν έθιξε στο ελάχιστο το εισόδημα των εργαζόμενων... Η εταιρεία εξάντλησε όλα τα οικονομικά της όρια προκειμένου να διατηρήσει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων της στην καλύτερη κατάσταση στην ελληνική βιομηχανία... Μετά από έξι χρόνια συνεχούς κρίσης, επέλεξε την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, αντί αυτού των απολύσεων, ως το λιγότερο επώδυνο για τους εργαζομένους της, έχοντας στόχο τη βιωσιμότητα και διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας».
Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο φιλόλογου για να διαπιστώσεις το προφανές. Η Χαλυβουργική κινδυνεύει με κλείσιμο, αν δεν πρέπει ήδη να τη θεωρούμε κλεισμένη με μια τέτοια κίνηση.
Κι αν δεν σας καίγεται καρφάκι για τη Χαλυβουργική και (τουλάχιστον) 200 οικογένειες που θα αυξήσουν το (υποτιθέμενο) 28% της ανεργίας, τι θα λέγατε αν... αντιλαμβανόσασταν το επίσης... προφανές: Μια γεμάτη τσέπη μπορεί να τροφοδοτεί μια ζημιογόνα αλλά ευχάριστη ασχολία. Μια τσέπη με τρύπες πόσο μπορεί να αντέξει να το κάνει; Όλα αυτά δε μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από υποθέσεις και ερωτηματικά που ευλόγως βέβαια γεννώνται.
Κουμάντο άλλωστε στην τσέπη ιδιώτη δε μπορεί να κάνει ουδείς εξ ημών. Μπορεί να χάνει όσα θέλει και να βάζει στο μπάσκετ όσα θέλει. Δεδομένο είναι ότι ο αθλητισμός χρειάζεται ανθρώπους σαν τους Αγγελόπουλους που δεν απειλούν, δεν έχουν συμπεριφορά τραμπούκων. Κι ας ξεφεύγουν κι αυτοί από τους κανόνες μερικές φορές. Η παρουσία τους είναι ευεργετική για το μπάσκετ, τον ανταγωνισμό, ακόμα και για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Καλώς ή κακώς, το μπάσκετ είναι το Νο1 εξαγώγιμο προϊόν πανευρωπαϊκά.
Αν οι Αγγελόπουλοι ήταν… τίποτα ανάλγητοι ή αντικοινωνικοί, ίσως να είχαν πάρει ανάλογες αποφάσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Για να το καθυστέρησαν τόσο, χωρίς να χρειάζεται εμείς να κάνουμε τους… δικηγόρους τους, σημαίνει πως το πάλεψαν όσο περνούσε απ' το χέρι τους για να μην φτάσουν σε αυτό το σημείο.
Από την άλλη όμως, χάνεται και η έξωθεν καλή μαρτυρία όταν ένας Μπέγκιτς ισούται με τη διαβίωση 200 οικογενειών για τρία χρόνια. Λάθος; Ο Μπέγκιτς κοστίζει 800.000 ευρώ. Αν ο μέσος όρος κάθε εργαζόμενου ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, με απλά μαθηματικά οι 200 οικογένειες όχι απλά δεν θα έβγαιναν σε διαθεσιμότητα αλλά θα μπορούσαν να πληρωθούν για 4 μήνες ακόμα… Ψιλά γράμματα;
Ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στους ίδιους θα κόστιζε αν αποφάσιζαν να θυσιάσουν τον 12ο παίκτη μιας ομάδας για να κρατήσουν τις δουλειές τους 200 άνθρωποι. Αντιθέτως, μια τέτοια ανακοίνωση (τυχαίο το παράδειγμα του Σλοβένου) θα αποτελούσε φάρο κοινωνικής ευαισθησίας και παράδειγμα για άλλους επιχειρηματίες.
Είναι εντελώς ουτοπικό να πιστεύει κανείς πως υπάρχει πιθανότητα να συμβεί μια τέτοια "ανταλλαγή". Κι είναι εξίσου βέβαιο ότι οι φανατικοί ούτε καν θα συζητούσαν τέτοιο ενδεχόμενο, όπως το ίδιο θα συνέβαινε αν αφορούσε μια άλλη ομάδα…
Να λοιπόν η ευκαιρία για τους Αγγελόπουλους να κάνουν το… δικό τους three peat… Άλλωστε σε μια παρόμοια κατάσταση είχαν βρεθεί και με τον Ολυμπιακό προ τριετίας. Έφτασαν κοντά στην αποχώρηση, αλλά δεν εγκατέλειψαν το καράβι. Το συμμάζεψαν, κατέβασαν τα έξοδα και κατέκτησαν την Ευρώπη δυο φορές. Άρα ξέρουν τον τρόπο για να γίνουν ξανά αντικείμενο θετικής συζήτησης…
Πηγή: gazzetta.gr

Πως αλλάζει το DNA της Λίβερπουλ!!

Ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος αναλύει το πως η οπισθοχώρηση του ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥ Στίβεν Τζέραρντ έχει μεταλλάξει το αγωνιστικό πλάνο των Reds. Ιδρωμένος σαν καρβουνιάρης σε παλιό ατμόπλοιο του Μισισιπή και βαριανασαίνοντας λες και μόλις είχε τρέξει κάμποσα μίλια, ο Μπρένταν Ρότζερς δεν μπορούσε μετά τη νίκη επί της Φούλαμ να κρύψει το χαμόγελο του που θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με εκείνο της... Τζοκόντα. «Για να ξέρετε, εμείς ίσως και να είμαστε τα τσιουάουα που τρέχουν ανάμεσα στα πόδια των διεκδικητών του τίτλου», είπε θέλοντας προφανώς να βάλει την ομάδα του στην κουβέντα του πρωταθλήματος χωρίς όμως να πρέπει να το πει ξεκάθαρα. Βέβαια ο τεχνικός της Λίβερπουλ μπορεί να παρομοίασε δημόσια την ομάδα του με τα μικρά σκυλάκια που έχουν πάρει το όνομα τους από την ομώνυμη επαρχία του Μεξικού, αλλά ο ίδιος σιωπηλά μέσα του γνωρίζει πως για αρχηγό έχει έναν τεράστιο... μολοσσό.
Ο Στίβεν Τζέραρντ δεν περίμενε την άφιξη του Ιρλανδού κόουτς για να να γίνει παικταράς. Ωστόσο, λίγο πριν πατήσει στα 34 (τον Μάιο), ο αρχηγός των Reds είδε τον προπονητή του να του ανοίγει ξαφνικά μπροστά του μία νέα σταδιοδρομία, μία αλλαγή θέσης που έχει βάλει φωτιά και έχει συμπαρασύρει όλη την αγωνιστική λειτουργία και μαζί και τους συμπαίκτες του. Η σκέψη κυοφορούσε στο μυαλό του Ρότζερς από καιρό. Το είχε μάλιστα δοκιμάσει σε κάμποσες διάσπαρτες φορές. Ο σοβαρός τραυματισμός όμως του Λούκας Λέιβα (ρήξη χιαστών) άφησε ορφανή την θέση του αμυντικού μέσου, την οποία θα έπρεπε να καλύψει ο Captain.
Η οπισθοχώρηση
Ξαφνικά λοιπόν με το ξεκίνημα του 2014 βρέθηκε σε έναν ρόλο που δεν είχε ούτε όταν μπορούσε λόγω ηλικίας και δυνάμεων να τρέξει περισσότερο. Οι πρώτοι αρθρογράφοι στο Νησί που το αντιλήφθηκαν, έσπευσαν να ανησυχήσουν και να κινδυνολογήσουν ότι αυτή η μετατόπιση θα τον εξέθετε. Το φοβερό όμως ήταν πως τελικά συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Στα ματς με Στόουκ (5-3), Αστον Βίλα (σ.σ.: 2-2, το μόνο που δεν ήταν καλός), Εβερτον (4-0), Γουέστ Μπρομ (1-1), Αρσεναλ (5-1), Φούλαμ (3-2) ο Τζέραρντ ήταν εξαιρετικός και ειδικά με Εβερτον και Αρσεναλ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Για το 5-1 με τους Κανονιέρηδες μάλιστα γράφτηκε πως ήταν μία από τις τρεις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του.

Η αλήθεια είναι πως ο νέος ρόλος του ταιριάζει και θα εξηγήσουμε το γιατί: Υπήρχαν πολλοί που θεωρούσαν ότι ο αρχηγός καθυστερούσε το παιχνίδι που ήθελε να παίξει ο Ρότζερς. Κρατούσε ως συνήθως αρκετά τη μπάλα και ήταν «απείθαρχος» τακτικά με την έννοια ότι ήθελε να είναι παντού και πάντα, με συνέπεια να μην βρίσκεται πολλές φορές εκεί που θα έπρεπε να είναι. Ολα αυτά ήταν φυσικά απόρροια του ηγετικού και σαφώς πιο άναρχου ρόλου που του ανέθεταν στο παρελθόν, κάτι που φυσικά ήρθε σε σύγκρουση με την «τάξη» και τους κανόνες που επιχειρεί να θέσει ο Ιρλανδός κόουτς. Τον Τζέραρντ όμως δεν μπορούσε να τον αφήσει εκτός 11άδας. Οπότε είπε να το ρισκάρει, χρίζοντας τον ένα βήμα πριν τα ποδοσφαιρικά γεράματα του, αμυντικό μέσο.
Πιστός στρατιώτης της Λίβερπουλ εκείνος δεν αρνήθηκε και όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, η... εγχείρηση πέτυχε, η ασθενής ομάδα ανάρρωσε και μπορεί να λέει ξανά πως βλέπει την κορυφή από το -4. Οποιος λοιπόν έχει δει τους Κόκκινους σε αυτά τα ματς, θα διαπίστωσε ότι ο Τζέραρντ δεν τρέχει πλέον τη μπάλα και δεν προωθείται όσο πριν. Για την ακρίβεια μετατρέπεται σταδιακά σε αυτό που αποκαλούμε deep lying playmaker. Εκείνος είναι που παίρνει την πρώτη πάσα από την άμυνα και τούτο εξασφαλίζει ότι η επίθεση θα δομηθεί σωστά από πίσω. Κοντινές πάσες, καλή κυκλοφορία, σε συνδυασμό με ένα γερό κορμί, μακριά πόδια, καλά τρεξίματα, απύθμενο πάθος και όλα αυτά σε έναν ποδοσφαιριστή που... στροφάρει όσο λίγοι στην θέση του.

Το φονικό δίδυμο και ο Κοουτίνιο
Σε αυτή την επιτυχημένη μετάλλαξη έχουν συντελέσει φυσικά και οι συμπαίκτες του. Το φονικό δίδυμο των Λουίς Σουάρες-Στάριτζ επιτρέπει στον Ρότζερς την πολυτέλεια να τραβήξει πιο πίσω τον αρχηγό του, καθώς τα γκολ του δεν λείπουν πλέον από την ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον Κοουτίνιο, ο οποίος σταδιακά από εξτρέμ επίσης έχει μπει σε διαδικασία μετατροπής σε επιτελικό αν και ακόμα έχει πιο ελεύθερο ρόλο, ώστε να κινείται και στα πλάγια. Ωστόσο, με Εβερτον, Αρσεναλ, και Φούλαμ ο Βραζιλιάνος έκανε υπέροχα παιχνίδια και προσέφερε γκολ και ασίστ τόσο συγκλίνοντας από τη γραμμή όσο και από παίζοντας τον άξονα.


Η απογείωση του Χέντερσον

Πάνω απ' όλα όμως αυτό που κάνει τη διαφορά, αλλά με σαφώς πιο σιωπηλό τρόπο, είναι η απίστευτη άνοδος του Τζόρνταν Χέντερσον που κινείται στο πλευρό του Τζέραρντ και λίγο πιο μπροστά. Ο ίδιος παίκτης που μέχρι πέρσι ένιωθες ότι έτρεμε να δώσει τη μπάλα στο μισό μέτρο, τώρα οργώνει, κόβει και μοιράζει μαεστρικά το παιχνίδι, έχοντας και έξι ασίστ. Χέντερσον και Τζέραρντ ήταν εκείνοι που μπλόκαραν τη μεσαία γραμμή και έκαναν τα κλεψίματα και τις γρήγορες κάθετες στα ντέρμπι με Εβερτον, Αρσεναλ και ήταν οι βασικοί υπεύθυνοι για τους αμφότερους θριάμβους. Ο αρχηγός λοιπόν μπορεί πλέον να μην σκοράρει με την ίδια συχνότητα, αλλά βλέποντας το γήπεδο από πιο πίσω, έχει τη δυνατότητα να δίνει ακόμα πιο σωστά τη μπάλα (σ.σ.: δείτε την υπέροχη ασίστ του με τη Φούλαμ), με αποτέλεσμα να έχει φτάσει τα εννέα... κερασμένα γκολ (σ.σ.: στην 1η θέση μαζί με τον Ρουνεϊ) και να έχει ξεκινήσει ακόμα 38 επικίνδυνες φάσεις στο πρωτάθλημα. Αυτός είναι ένας υπέροχος συνδυασμός μαζί με τα πέντε επιτυχημένα τάκλιν που έχει ανά ματς ως αμυντικός μέσος.
Δείτε πως και από που δίνει τη μπάλα ο Τζέραρντ




Ορισμένες φορές πάντως εξακολουθεί να... χάνεται κάπως και αυτό έχει κοστίσει στην άμυνα που ταλαιπωρείται τόσο από αυτό όσο και από τις απανωτές γκάφες των σέντερ μπακ. Ακόμα και έτσι όμως η αλλαγή θέσης του Τζέραρντ είναι εκείνη που έχει δώσει αυτό το κάτι που χρειαζόταν η Λίβερπουλ για να αρχίσει να ονειρεύεται ξανά. Και ο τρόπος που ο αρχηγός της πανηγύρισε το γκολ της νίκης στο «Κρέιβεν Κόταζ», δείχνει α μη τι άλλο πως εκείνος το πιστεύει. Και όταν το θεωρεί πιθανό ο Captain τους, τότε όλοι στο «Ανφιλντ» αφήνονται να παρασυρθούν από το πάθος και την τρέλα του...
ΥΓ.: Σύντομα αναμένεται η επιστροφή των Σακό, Αγκερ, Γκλεν Τζονσον και αυτό η λογική ορίζει (εάν μπορεί να υπάρχει λογική με αυτή την ομάδα) πως θα σώσει την τρικυμία στην άμυνα της Λίβερπουλ. Εάν μπορέσει και κλείσει αυτή την πληγή, τότε ο Ρότζερς εκτός από τη Γιουνάιτεντ εντός, θα έχει τις Σίτι, Τσέλσι και Τότεναμ στο «Ανφιλντ» και εκεί έχει αποδείξει πόσο δυνατό μπορεί να είναι το σύνολο του. Επίσης από όλες αυτές η Λίβερπουλ είναι η μόνη που δεν έχει ευρωπαϊκά ματς! Λέτε... ;;;
ΥΓ1.: Και όλα αυτά από έναν οπαδό της Εβερτον που δεν χαίρεται με τις επιτυχίες της Λίβερπουλ, αλλά η σκληρή πραγματικότητα τον υποχρεώνει να υποκλιθεί...
Πηγή: gazzetta.gr

Κόκκινη γραμμή και προχωράμε!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του για ένα ραντεβού που όλοι περιμένουν στον Παναθηναϊκό για να δουν πως διαγράφεται το μέλλον του συλλόγου!   Όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει το ραντεβού του Αλαφούζου με τον Γιαννακόπουλο που θα κρίνει πολλά όσον αφορά την εμπλοκή του προέδρου της ΚΑΕ με την ΠΑΕ και θα ξεκαθαρίσει και την μεταξύ τους σχέση.
Τόσα χρόνια ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι ταλαιπωρημένος από τις εσωτερικές κόντρες και δεν αντέχει να παρακολουθήσει άλλη μία. Στο θέμα που προέκυψε μεταξύ Αλαφούζου, Γιαννακόπουλου πρέπει και οι δύο να πουν ότι έγινε, έγινε  και τραβάμε μία κόκκινη γραμμή και προχωράμε παρακάτω , διότι πάνω απ’όλα είναι ο Παναθηναϊκός.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επαναλαμβάνει την επιθυμία του να βάλει χρήματα. Μακάρι θα είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη και για μένα ακόμα καλύτερο είναι να βοηθήσει οικονομικά και από τώρα, που η ομάδα κάνει την προσπάθεια να πάρει την άδεια και να παίξει στην Ευρώπη, που είναι ο μεγάλος στόχος.
Στην πορεία του χρόνου τα λόγια ξεχνιούνται , τα παίρνει ο αέρας. Μόνο οι πράξεις μένουν. Και αν Γιαννακόπουλος και Αλαφούζος συνεργαστούν για να ξεπεράσει μία και καλή την οικονομική δυσχέρεια η ΠΑΕ θα τους γράψει η ιστορία με χρυσά γράμματα και ο κόσμος δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ την τεράστια συνεισφορά στην αναγέννηση της ποδοσφαιρικής ομάδας.
Για αυτό λέω, ότι εγώ στα λόγια δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία, ούτε βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα. Περιμένω την κατάληξη της υπόθεσης με την ελπίδα και την πίστη , ότι κάτι πολύ καλό θα βγει.
Αυτό ελπίζουν και οι φίλοι του Παναθηναϊκού, που κάθονται….στα καρφιά , για να μάθουν αν θα δοθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα της ομάδας. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι θα μάθουμε σύντομα μετά το ραντεβού που θα γίνει ανάμεσα στους δύο άνδρες, το που πηγαίνει το πράγμα, το πότε θα μπει στην ΠΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και με ποιο τρόπο. Είπαμε ο κόσμος του Παναθηναϊκού θέλει μόνο πράξεις και όχι λόγια. Από λόγια έχει χορτάσει…
Πηγή: gazzetta.gr