Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο Παναθηναϊκός παρασύρθηκε, ο Ολυμπιακός τους παρέσυρε…!

Ο Ολυμπιακός παρέσυρε την Αναντολού Εφές στην 6η αγωνιστική του Τοp 16 της Ευρωλίγκας, ενώ ο Παναθηναϊκός παρασύρθηκε στον ρυθμό της Μάλαγα. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Ο Παναθηναϊκός παρασύρθηκε, ο Ολυμπιακός τους παρέσυρε…
Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό έγιναν πολύ πιο εύκολα μετά τη νίκη του επί της Αναντολού Εφές. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και το έδειξε από την πρώτη περίοδο. Εβγαλε ενέργεια στο γήπεδο κι έπαιξε πολύ πιεστική άμυνα στην περιφέρεια. Ο Σπανούλης έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και συνεπικουρούμενος από τον Λοτζέσκι οδήγησαν τον Ολυμπιακό. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού διέλυσε την άμυνα της Εφές και δεν είχε αντίπαλο, ενώ και ο Λοτζέσκι βοηθούσε στην επίθεση.
Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν ενέργεια κι επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό. Ο Ολυμπιακός δείχνει πολύ φρέσκος. Η διακοπή τού έκανε καλό. Η Ευρωλίγκα είναι μία μεγάλη διοργάνωση και σε κάθε ομάδα χρειαζόταν η διακοπή.
Ο Ολυμπιακός καθάρισε το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και γκάζωσε για τα καλά. Ο Ο Ντάνστον με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ βοήθησε πολύ. Πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα ήτανο Πέτγουεϊ (9π., 6ρ., 1ασ., 1κλ., 3ας.), ο Μπέγκιτς με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ ήταν κι αυτός στους πρωταγωνιστές, όπως και ο Λοτζέσκι (13π., 3ρ., 4ασ., 1λ.), ενώ ο Πρίντεζης έβγαλε ενέργεια. Ηταν κλινήρης και την Τετάρτη ήταν στο νοσοκομείο, αλλά τα 5 ριμπάουντ που πήρε, δείχνουν πως έβγαλε ενέργεια.
Η Εφές δεν μπορούσε να κρατήσει τον Ολυμπιακό ούτε στο σετ παιχνίδι αλλά ούτε και στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Ολυμπιακός καθάρισε εύκολα το παιχνίδι κι έκανε οικονομία δυνάμεων ενόψει των αγώνων του Πρωταθλήματος αλλά κυρίως, όμως, του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί για την Ευρωλίγκα.
Ο Παναθηναϊκός αντιθέτως ήταν πάρα πολύ επιπόλαιος. Ο τίτλος του παιχνιδιού θα μπορούσε να ήταν «άλλος για τρίποντο». Ακολούθησε το παιχνίδι της Μάλαγα κι όσα του έβγαιναν τα μακρινά σουτ ήταν μέσα στο παιχνίδι. Ειδικά στο πρώτο μέρος που βγήκαν τα σουτ του Κάρι.
Δεν χρειαζόταν, όμως, να πάει εκεί το παιχνίδι και να παρασυρθεί στον ρυθμό της Μάλαγα. Επρεπε να παίξει περισσότερο μέσα στο ζωγραφιστό. Είχε την απουσία του Γκιστ, ο οποίος είναι ένας παίκτης που δίνει πολλή ενέργεια, αλλά αν ακουμπούσε την μπάλα στο ζωγραφιστό θα είχε απόθεμα ενέργειας.
Η ευστοχία της Μάλαγα ήτα  μεγάλη. Ο Τούλσον, ο Γκρέιντζερ και κυρίως ο  Κέινερ-Μέντλεϊ έκαναν την ζημιά, οι οποίοι είναι παίκτες που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τους περιορίσει και να τους περάσει…χειροπέδες, αλλά δεν λειτούργησε ως ομάδα. Είχε πρόβλημα στα ριμπάουντ, έκανε πολλά λάθη και το παιχνίδι κρίθηκε στον ξέφρενο ρυθμό του. Με 16 λάθη είναι δύσκολο να κερδίσεις ένα ματς στην Ευρωλίγκα. Μπορεί να κερδίσεις στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρωλίγκα όχι.
Οι Ματσιούλις (13π., 1ρ., 5ασ., 1κλ., 2λ.) Κάρι (14π., 3ασ.)  διακρίθηκαν για τον Παναθηναϊκό, ενώ και ο Διαμαντίδης (10π., 5ας., 4λ.) έκανε πάλι ό,τι καλύτερο μπορούσε. Ο Ούκιτς είχε μικρή προσφορά . Περιορίστηκε σε δημιουργικό ρόλο (5ασ.) και όχι σε εκτελεστικό (0π.).
Ο Παναθηναϊκός όταν δεν λειτουργεί ως ομάδα και δεν πηγαίνει το ματς στην σκληρή άμυνα, ώστε να βρει από εκεί λύσεις στην επίθεση είναι δύσκολο να κερδίσει.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: