Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πιστόριους: «Τραγικό δυστύχημα ο θάνατος της Ρίβα»

Ο Όσκαρ Πιστόριους με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, από το δικό του όπλο, επιμένει να κάνει λόγο για δυστύχημα.

Πιστόριους: «Τραγικό δυστύχημα ο θάνατος της Ρίβα»
Με μια γραπτή δήλωση ο Όσκαρ Πιστόριους θέλησε να εκφράσει τη θλίψη του για το θάνατο της Ρίβα Στίνκαμπ, ένα χρόνο αφότου η σύντροφός του έπεσε νεκρή από το όπλο του. Η είδηση δεν έγκειται στα συναισθήματα που εκφράζει ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, αλλά στο γεγονός ότι επιμένει να χαρακτηρίζει τη δολοφονία του μοντέλου τραγικό δυστύχημα.

inner

Εξ αρχής ο αποκαλούμενος και «blade runner» είχε υποστηρίξει πως πυροβόλησε την άτυχη κοπέλα καθώς νόμιζε πως στο σπίτι του είχε μπει διαρρήκτης. Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις, πιθανώς και αποδείξεις, πως δεν επρόκειτο για δυστύχημα αλλά για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αφού η σχέση τους φερόταν να περνά κρίσεις και ο ίδιος να έχει συχνά-πυκνά εκρηκτική συμπεριφορά λόγω της ζήλειας του.

«Δεν υπάρχουν λέξεις που να αποτυπώνουν τα συναισθήματά μου για αυτό το τραγικό δυστύχημα που προκάλεσε τόσο μεγάλο πόνο σε όσους αγαπούσαν πραγματικά και συνεχίζουν να αγαπούν τη Ρίβα. Ο πόνος και η δυστυχία, ειδικά για τους γονείς, την οικογένεια και τους φίλους της με βυθίζουν στη θλίψη. Την απώλεια της Ρίβα και τις πληγές που άνοιξε εκείνη η μέρα θα κουβαλώ για το υπόλοιπο της ζωής μου», αναφέρει στη δήλωσή του ο Πιστόριους.

Η δίκη του θα αρχίσει το Μάρτιο και ο 27χρονος παραολυμπιονίκης κινδυνεύει ακόμη και με ποινή ισόβιας κάθειρξης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: