Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Φουλ για Ράιτ!

Ειλημμένη η απόφαση για απόκτηση γκαρντ στον Παναθηναϊκό. Eκλεκτός ο Ζακ Ράιτ που φεύγει από την Μπάμπεργκ και... έρχεται. Στη λίστα και ο Που Τζέτερ, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Φουλ για Ράιτ
Η ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μάλαγα φέρνει εξελίξεις στο θέμα της απόκτησης γκαρντ. Οι «πράσινοι» αποφάσισαν να εντείνουν την προσπάθεια απόκτησης γκαρντ και πρώτος τους στόχος είναι ο Ζακ Ράιτ. Μάλιστα το θέμα έχει προχωρήσει αρκετά και όλα δείχνουν πως η μεταγραφή θα γίνει. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο παίκτης συμφώνησε με την Μπάμπεργκ για να αποχωρήσει και έρχεται στην Αθήνα για τις υπογραφές.

Ο Αμερικανός γκαρντ με βοσνιακό διαβατήριο (και συμμετοχή στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ) ανήκει στην Μπάμπεργκ. Ο 29χρονος άσος (1,88μ.) αναδείχθηκε παίζοντας στο Ρέθυμνο, ενώ στη συνέχεια έπαιξε στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Φέτος έχει 10,2 πόντους, 3,5 ριμπάουντ, 3,1 ασίστ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο στο γερμανικό πρωτάθλημα, στην Ευρωλίγκα είχε 6,6 πόντους, 3,4 ασίστ και 3,2 ριμπάουντ, ενώ στο Eurocup έχει 10,5 πόντους, 4,8 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα. Είναι πολύ καλός οργανωτής, αξιόλογος αμυντικός και στην επίθεση καλός σε διεισδύσεις, αλλά όχι και στο μακρινό σουτ.

Οι «πράσινοι» έχουν (ή μάλλον... είχαν) στα υπόψη τους και τον Που Τζέτερ, τον Αμερικανό γκαρντ (1,80μ.) που παίζει στη Σαντόνγκ και διακρίθηκε με την Ουκρανία στο περασμένο Ευρωμπάσκετ, αλλά εφόσον η ομάδα του προκριθεί στα play offs της κινεζικής λίγκας δεν μπορεί να έρθει.

Όπως και να’ χει, οι εξελίξεις θα είναι άμεσες, αφού ο Παναθηναϊκός έχει διορία να αποκτήσει παίκτη που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο της Ευρωλίγκας μέχρι την έναρξη του δευτέρου γύρου του Top 16.


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: