Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ! (Vid)

Ήταν μέσα Ιουνίου (16/6 έδειχνε το ημερολόγιο) του 1985. Η Τούμπα είχε “φορέσει τα γιορτινά της” και παλλόμενη από 40.000 λαού, περίμενε να δει να σηκώνεται το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας, για λογαριασμό του “Δικέφαλου του Βορρά”…
Μοναδική η ατμόσφαιρα που επικρατούσε από νωρίς εκείνη την Κυριακή. Ο αέρας “μύριζε αυτό το κάτι διαφορετικό” που μόνο όσοι το έζησαν  από κοντά μπορούν  να το περιγράψουν. Ο ΠΑΟΚ, εννιά χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος, κατάφερνε να στεφθεί  και πάλι πρωταθλητής.
Η ομάδα του Βάλτερ Σκότσικ άφησε πίσω της στην τελική βαθμολογία  τον κάτοχο του νταμπλ της περασμένης σεζόν Παναθηναϊκό (ο οποίος σημειωτέον εκείνη τη χρονιά είχε φτάσει στους “4″ του Πρωταθλητριών), αλλά και τους άλλους δύο φιλόδοξους μνηστήρες του τέως ΠΟΚ.
Ο “Δικέφαλος” μετά τις πρώτες αγωνιστικές πήρε κεφάλι στη βαθμολογία και κατακτώντας τη μια νίκη μετά την άλλη δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στους διώκτες του για να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.
Αν και η λήξη της προηγούμενης  σεζόν 1983-1984, σήμανε το τέλος της καριέρας σημαντικών παικτών (Κούδας, Γκουερίνο, Αποστολίδης, Γεωργόπουλος, Πέλλιος και Φορτούλα), οι αντικαταστάτες τους αποδείχτηκαν εξαιρετικές επιλογές.


Ήρθαν  στην Τούμπα και βοήθησαν στην πραγματοποίηση του ονείρου, ο Ράντε Πάπριτσα, ο Τέλης Καρασαββίδης, ο Λάκης Στεργιούδας,  ο Νίκος Λιάκος, ο Μιχάλης Ιορδανίδης, ο Μπάμπης Σπανοσωτηρόπουλος (οι τέσσερις τελευταίοι ήρθαν το Δεκέμβρη) και μαζί με την παλιά φουρνιά, δημιούργησαν ένα πολύ δεμένο σύνολο.
Και όταν μιλάμε για παλιά φουρνιά αναφερόμαστε στον Τάκη Παντέλη, τον Χάρη Μπανιώτη, τον Κώστα Ιωσηφίδη, τον Απόστολο Τσουρέλα, τον Ιβάν Γιούρισιτς, τον  Θωμά Σίγγα, που σήκωσαν το βάρος της άμυνας, τον Γιώργο Σκαρτάδο (μεγάλο πρωτάθλημα ο Ροδίτης), τον Νίκο Αλαβάντα, τον  Βασίλη Βασιλάκο, τον  Γιάννη Δαμανάκη, τον Κώστα Μαλιούφα, τον Σωτήρη Μαυρομάτη, τον Γιάννη Ψαρρά (έπαιξε λίγα ματς εξαιτίας σοβαρού τραυμαστισμού) στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τον Γιώργο Κωστίκο, τον Χρήστο Δημόπουλο, και τον Κυριάκο Αλεξανδρίδη να επιφορτίζονται μαζί φυσικά με τον Πάπριστα, το έργο του τινάγματος των πλεχτών…
Διατηρήθηκε το αήττητο στην Τούμπα και ο τίτλος με όλα αυτά τα δεδομένα ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο… Μάλιστα εξασφαλίστηκε την προτελευταία αγωνιστική, όταν στη Ν. Σμύρνη ο ΠΑΟΚ έφερε ισοπαλία με τον Πανιώνιο, κάτι που σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, σήμαινε … τίτλο!
Έτσι φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική, με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην φιέστα που είχε στηθεί στην κατάμεστη Τούμπα. Επικρατούσε πολύ μεγάλη ζέστη (στα όρια του καύσωνα) εκείνη τη μέρα στη Θεσσαλονίκη, αλλά πιστέψτε μας κανείς δε τη λογάριαζε.
Και η στιγμή ήρθε το απόγευμα εκείνης της Κυριακής. Χιλιάδες σημαίες μαζί  με τα ουρανομήκη συνθήματα του κόσμου,  δημιούργησαν ένα καταπληκτικό σκηνικό που χαράχτηκε στη μνήμη όλων όσων βρεθήκαμε στο Ναό.
Ο κόσμος της ομάδας, διψασμένος για τίτλο, δεν περίμενε αυτό το παιχνίδι για να δώσει βροντερό παρών, αλλά γέμιζε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς την Τούμπα, έχοντας ένα μέσο όρο 22.532 εισιτηρίων ανά αγώνα.



Θυμόμαστε τον ασπρόμαυρο διάδρομο που έστρωσαν οι συνδεσμίτες των Αμπελόκηπων,  τον οποίον πάτησαν στις 5:00 όταν μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες μας. Ο Λαυρέντης είχε έρθει από το Ηράκλειο να παίξει τρομπέτα και στο άκουσμά της οι εξέδρες πήραν φωτιά!
Θυμόμαστε το ελικόπτερο γνωστής εταιρείας οδικής βοήθειας να ρίχνει την μπάλα με την οποία ξεκίνησε το παιχνίδι, καθώς επίσης και κοπέλες ντυμένες στα ασπρόμαυρα να στεφανώνουν τους παίκτες του ΠΑΟΚ λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού!
Όταν ο τότε υπουργός εμπορίου έδωσε το κύπελλο στο Κώστα Ιωσηφίδη, η Τούμπα σείστηκε από χαρά και ενθουσιασμό. Ένα
Κανείς δε νοιαζόταν για το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα (για την ιστορία και μόνο έληξε 1-1).



ΠΗΓΗ PAOKMANIA.GR

“Κόσκινο” από Στέφενς!!

Πήρε DVD με αγώνες της ομάδας, πήρε πληροφορίες, ξέρει τις πρέπει να κάνει και αποφάσισε να περάσει από… “κόσκινο” όλους τους παίκτες του έμψυχου υλικού του ΠΑΟΚ, ο Χουμπ Στέφενς.
Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ θα διώξει όσους δεν κάνουν για τη δουλειά που τους θέλει και δεν θέλει με τίποτα τους… “δανεικούς” από άλλες ομάδες, εκτός εάν πρόκειται για παίκτη επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι κάθετος: “Όσους παίκτες έχουμε, θα είναι δικοί μας, θα ξέρω ότι μπορώ να τους δουλέψω και κάποια στιγμή, ειδικά τους μικρούς, να τους πουλήσει η ομάδα για να κερδίσει χρήματα”.
Ο Στέφενς θα έχει μάλλον ως συνεργάτη τον Γιώργο Γεωργιάδη που ξέρει γερμανικά και μιλάει άνετα με τον κόουτς, αλλά δεν θέλει άλλους μέσα στα πόδια του. Θα δουλέψει με τεχνικό team της επιλογής του και απο κει και πέρα, κανέναν άλλο!
Στα αποδυτήρια θα μπαίνουν μόνο οι συνεργάτες του και όταν θέλει, ο μεγαλομέτοχος, κανείς άλλος πριν από τα παιχνίδια.
Αυτά είναι μόνο τα πρώτα από όσα συμφώνησε με τον Ιβάν Σαββίδη…
Πηγή: arenafm.gr

Τρέχουν για να τα προλάβουν όλα!!

Γεμάτο θα είναι και αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα των ιθυνόντων του Άρη. Προετοιμασία, παραμονές, αποχωρήσεις, μεταγραφές…

Τρέχουν για να τα προλάβουν όλα
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Άρη, Δημήτρη Ηλιάδη θα έχει -κατά πάσα πιθανότητα- αύριο ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Χατζηνικολάου. Βασικό αντικείμενο της συζήτησης η επιλογή του αθλητικού κέντρου, στο οποίο οι «κίτρινοι» θα ακολουθήσουν το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας. Εκτός των επιλογών από Ελλάδα, υπάρχει η προοπτική του Πράβετς (Βουλγαρία).

Φυσικά η συζήτηση των δύο ανδρών δεν θα περιοριστεί εκεί. Υπάρχουν αρκετές και σημαντικές εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαμόρφωση του ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν.

Μια από τις προτεραιότητες είναι η παραμονή έμπειρων ποδοσφαιριστών όπως οι Παπαζαχαρίας και Παπαστεριανός. Εντός των ημερών προβλέπεται να υπάρξει συνάντηση με τον εκπρόσωπό τους, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση και επιπλέον ένα πλάνο αναφορικά με την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Προς το παρόν οι συγκεκριμένοι παίκτες αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα έτσι ώστε να ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης.

Στο «μέτωπο» των μεταγραφών -ως γνωστόν- έχει προταθεί ο Ντιέγκο Ρίβας. Ο 33χρονος μέσος της Έρκουλες έχει απασχολήσει και παλιότερα τους Θεσσαλονικείς, διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Νταβίντ Αγκάνθο, αλλά υπάρχουν αρκετά εμπόδια στον δρόμο της ολοκλήρωσης μια τέτοιας προσθήκης.
Πηγή: sport-fm.gr

Από ΠΑΟΚ μέχρι… Τορίνο!!

Ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί την περίπτωση του Ρέτο Ζίγκλερ της Γιουβέντους, φυσικά όμως δεν παίζει μόνος για τον διεθνή Ελβετό μπακ-χαφ.

Από ΠΑΟΚ μέχρι… Τορίνο
Σε αντίθεση με προηγούμενες σεζόν, ο ΠΑΟΚ μπορεί να κινηθεί πιο άνετα στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Συγκεκριμένα μπορεί να κοιτάξει και σε ψηλά ράφια. Μια από τις περιπτώσεις λοιπόν που εξετάζονται, είναι αυτή του Ρέτο Ζίγκλερ.

Ο διεθνής Δανός της Γιουβέντους έχει ακόμα συμβόλαιο για δυο χρόνια με τους «μπιανκονέρι», ωστόσο δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας και πέραν του Σίμον Πόουλσεν ψηλά στη λίστα του βρίσκεται και ο Ρέτο Ζίγκλερ. Φυσικά δεν παίζει μόνος του.

Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, ο ποδοσφαιριστής είναι πιθανό να καταλήξει στην Τορίνο, ως έμψυχο αντάλλαγμα για την μεταγραφή του Αντζελο Ογκμπόνα στη Γιουβέντους.Πηγή: sport-fm.gr

Πουλίδο: «Άρης, η Ατλέτικο της Ελλάδας»

Έξοδο στην Ευρώπη με τον Άρη ονειρεύεται ο Ρουμπέν Πουλίδο, που παρομοιάζει τη δυναμική των «κιτρίνων» με αυτή της Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία.

Πουλίδο: «Άρης, η Ατλέτικο της Ελλάδας»
Ευτυχής στην Ελλάδα και τον Άρη δήλωσε ο Ρουμπέν Πουλίδο μιλώντας στη Marca. Ο Ισπανός αμυντικός παρομοίασε τη δυναμική των «κιτρίνων» με αυτή της Ατλέτικο Μαδρίτης στην πατρίδα του κι έθεσε σαν στόχο την έξοδο στην Ευρώπη.

«Νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου να έρθω στην Ελλάδα», τόνισε και πρόσθεσε: «Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων του Άρη, η ομάδα μπορούσε να έχει μόνο τρεις ξένους. Κατάφερε να πάρει εμένα και τον Αγκάνθο και εκμεταλλευτήκαμε και οι δύο την ευκαιρία».

Όσο για το γεγονός ότι επελέγη στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Ειλικρινά είναι κάτι που δεν το περίμενα και δεν το είχα σκεφτεί στη διάρκεια της σεζόν. Πάντα είναι ωραίο να αναγνωρίζεται η δουλειά σου».

Για το μέλλον του, η επιθυμία του είναι σαφής. «Έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και παρότι υπάρχουν άλλες προοπτικές, πρόθεσή μου είναι να παραμείνω γιατί νιώθω καλά εδώ. Ο κόσμος στην Ελλάδα είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και θέλω να μείνω όσο περισσότερο μπορώ. Ο Άρης είναι ένας ιστορικός σύλλογος, σαν την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία. Στόχος μου είναι να παίξω στην Ευρώπη με τον Άρη».

Τέλος, δεν έκρυψε πως απολαμβάνει το κλίμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». «Πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις. Τρία γήπεδα είναι πάντα γεμάτα στη χώρα κι ένα είναι το δικό μας. Η ατμόσφαιρα είναι τόσο καυτή όσο φαίνεται στην τηλεόραση», δήλωσε.Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει για Σουμπίνιο!!

Σημαντικό ρόλο στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ατρομήτου παίζει η παραμονή του Σουμπίνιο στην ομάδα.

Περιμένει για Σουμπίνιο
Τις εξελίξεις στην υπόθεση του Σουμπίνιο αναμένουν στον Ατρόμητο για να ενισχύσουν με τον καλύτερο δυνατό την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Βραζιλιάνος χαφ έπαιξε τη φετινή σεζόν ως δανεικός από τον Ολυμπιακό και στη διαδικασία των πλέι οφ αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμος για τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος ανέλαβε τους Περιστεριώτες στις αρχές Απριλίου.

Αν όλα πάνε καλά και ο 26χρονος παίκτης θα παραμείνει στα κυανόλευκα και δεν θα υπάρχουν άλλα κενά στη γραμμή κρούση του Ατρομήτου.

Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα στον Γιάννη Αγγελόπουλο να έρθει σε επαφή με τους υποψήφιους στόχους που βρίσκονται στα υπ’ όψν των Περιστεριωτών.
Πηγή: sport-fm.gr

Ναπολεόνι: «Μεγάλη μου αγάπη η Ρόμα»

Μια διαφορετική συνέντευξη από τις άλλες έδωσε ο Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος δήλωσε οπαδός της Ρόμα και αποκάλυψε ένα περιστατικό ως οπαδός των «τζιαλορόσι».

Ναπολεόνι: «Μεγάλη μου αγάπη η Ρόμα»
Φανατικός οπαδός της Ρόμα δήλωσε ο Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος παραχώρησε μία διαφορετική συνέντευξη από ό,τι έχουμε συνηθίσει στη SportDay.

«Ο πατέρας μου. Αυτός “ευθύνεται”. Φανατικός οπαδός της Ρόμα. Είχε εισιτήριο διαρκείας και όταν ήμουν μικρός με έπαιρνε κάθε εβδομάδα στο γήπεδο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ιταλός επιθετικός του Ατρομήτου.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Στέφανο Ναπολεόνι στην SportDay

Μεγαλωμένος στη Ρώμη και δηλωμένος οπαδός της Ρόμα. Πώς κόλλησε το μικρόβιο;

«Ο πατέρας μου. Αυτός “ευθύνεται”. Φανατικός οπαδός της Ρόμα. Είχε εισιτήριο διαρκείας και όταν ήμουν μικρός με έπαιρνε κάθε εβδομάδα στο γήπεδο. Μέσω της Ρόμα έκανα φίλους, που βρίσκονται ακόμα στην κερκίδα, στους οργανωμένους. Οποτε γυρίζω στη Ρώμη και έχει αγώνα, παίρνω τους φίλους μου και πηγαίνω στο γήπεδο μαζί τους, να βλέπω την ομάδα μου, τη μεγάλη μου αγάπη».

Στους οργανωμένους;

«Ναι, βέβαια. Πάω να τραγουδήσω. Να μην το βλέπω το παιχνίδι. Ξέρεις, εκεί είσαι συνέχεια όρθιος, τραγουδάς και πολλές φορές δεν βλέπεις το ματς, αλλά δεν με νοιάζει. Μου λείπει πολύ αυτό, μου λείπει η εξέδρα. Είμαι φανατικός με τη Ρόμα και μου λείπει».

Πες μου ένα περιστατικό που σου έχει μείνει από τα γήπεδα.

«Είναι πολλά. Οταν ήμουν πιο μικρός και πηγαίναμε με τους φίλους μου στο γήπεδο, δεν είχαμε κάθε εβδομάδα λεφτά για εισιτήριο. Ετσι, τρυπώναμε στο Ολίμπικο από κάποια σειρά που μπορούσες να πηδήξεις και να μπεις έτσι. Παραλίγο να μας πιάσουν 2-3 φορές, αλλά αυτά συμβαίνουν στα γήπεδα. Αυτό που θυμάμαι πιο καλά είναι το ματς με την Πάρμα το 2001, που πήραμε το πρωτάθλημα. Μετά το παιχνίδι έγινε φιέστα, μπήκαμε μέσα και πήραμε χόρτο. Πήρα στο σπίτι μου χόρτο από το Ολύμπικο, ήμουν εκεί στο τελευταίο πρωτάθλημα της ομάδας και είναι κάτι που θα μου μείνει χαραγμένο για πάντα».

Στις φωτογραφίες του στο facebook υπάρχει μία που τον βλέπουμε να… σερβίρει σε ένα εστιατόριο. Πώς συνέβη αυτό;

«Ο καλύτερός μου φίλος, ο Φαμπρίτσιο, δουλεύει σε ένα εστιατόριο και είχαμε βάλει ένα στοίχημα. Μου είπε πως αν το χάσω θα έρθω να δουλέψω μια μέρα στο εστιατόριο. Το έχασα και για μια μέρα έκανα τον σερβιτόρο. Ημουν ήδη επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και είχε πολλή πλάκα, γιατί ήταν ο κολλητός μου, ο αδερφός μου, ο Φαμπρίτσιο. Φυσικά δεν πήρα λεφτά, αλλά ήταν μια τέλεια μέρα, που γελάσαμε πάρα πολύ».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Στέφανο Ναπολεόνι στο σημερινό (16/06) φύλλο της SportDay…Πηγή: sport-fm.gr

Παπαδόπουλος: «Δεν κρατάω κακία…»

Δεν κρατάει κακία σε κανέναν ο Σούλης Παπαδόπουλος για τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από τον Άρη, τον οποίο κατάφερε να κρατήσει στη Σούπερ Λίγκα.

Παπαδόπουλος: «Δεν κρατάω κακία…»
Χαρούμενος για τις στιγμές που έζησε στις τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας, έχοντας αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη, παρουσιάστηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Παρότι ο 46χρονος προπονητής έφυγε απλήρωτος και χωρίς να μάθει τους λόγους για τους οποίους δεν συνεχίστηκε η συνεργασία του με τους «κίτρινους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος στην εφημερίδα «Live Sport»

Για την αρνητική κατάληξη που είχε η υπόθεση της παραμονής του:

«Δεν μπορώ να κρατήσω κακία στον Άρη, ούτε στους ανθρώπους που αποφάσισαν να μην συνεχίσουμε. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να φέρεις πίσω πράγματα που δεν είναι στα χέρια σου.

Και ακόμη κι αν δεν μου είπαν 100% τους λόγους, εντούτοις και πάλι δεν μπορώ να κρατήσω κακία σε κανέναν. Σίγουρα νιώθω πικραμένος, στεναχωρήθηκα, γιατί ήθελα να συνεχίσω, δεν το κρύβω, αλλά δεν κρατάω κακία. Κάτι θα είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι, διαφορετικό από εμένα, οπότε προχώρησαν στην επιλογή τους».

Για την παραμονή του Άρη στη Σούπερ Λίγκα:

«Ήξερα ότι ο Άρης είχε δυναμική για να τα καταφέρει, αλλά ήξερα ότι και στην Ελλάδα πλέον κρίνεσαι από το αποτέλεσμα. Πίστευα ότι θα μπορούσα να συνεχίσω και του χρόνου, αυτό ζήτηση και είχαμε συμφωνήσει κιόλας. Αλλά δυστυχώς για μένα, δεν το ζήτησα να γίνει γραπτώς.

Είπαμε να πάρω μόνο κάποιο μπόνους αν πετυχαίναμε τον στόχο και τα καταφέραμε. Αυτό για μένα είναι ικανοποίηση κι ανταμοιβή, αφού ο κόσμος μάς αγκάλιασε και μας ευχαρίστησε για την παραμονή της ομάδας. Κι όταν ένας μεγάλος κόσμος, σαν του Άρη, σε ευχαριστεί, τότε μπορείς να νιώθεις χαρούμενος. Είναι αυτό μια σπουδαία ανταμοιβή».

Για τους λόγους που δεν παραμένει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας:

«Δεν μπορώ να ξέρω αν για αυτό δεν συνέχισα. Εμένα μου είπε απλά ο νέος πρόεδρος (κ. Ηλιάδης) ότι έχουν στο πλάνο τους κάτι άλλο. Δεν μπορώ να έχω άποψη για αυτό. Συνεργάστηκα καλά με τον κ. Σκόδρα, εκτιμώ πολύ τη στήριξή του και τον ευχαριστώ, αλλά δεν μου είχε πει ότι θα με κρατήσει και με το… ζόρι του χρόνου.

Τώρα αν είπε δημοσίως ότι θα με κρατήσει, δεν το ήξερα, και τον ευχαριστώ και πάλι. Αλλά πιστεύω ότι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν είναι σωστό. Ο Άρης πρέπει να είναι ενωμένος. Μόνο έτσι μπορεί να τα καταφέρει.

Έχει μεγάλο κόσμο, πλούσια ιστορία, δεν μπορεί να στήνονται μικροπολιτικά παιχνίδια. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους, η ζωή συνεχίζεται, αυτό μόνο μπορώ να πω, ο Άρης θα είναι πάντα στην καρδιά μου και ίσως κάποια στιγμή οι δρόμοι μας ξανασυναντηθούν».

Απίθανο του Ρίβας!!

Η κατάσταση που επικρατεί στα μεταγραφικά του Άρη καθιστά… πλεονασμό την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή, όπως είναι ο Ντιέγκο Ρίβας που έχει προταθεί στους Θεσσαλονικείς.

Απίθανο του Ρίβας
Την περίπτωση του Ντιέγκο Ρίβας εξέτασαν με μεγάλο ενδιαφέρον στον Άρη.

Ο 33χρονος αμυντικός χαφ έμεινε ελεύθερος από την Έρκουλες και προτάθηκε (εκ νέου φέτος) στους «κίτρινους».

Ωστόσο, το γεγονός ότι η διοίκηση του συλλόγου προσπαθεί να κρατήσει στην ομάδα τους Οικονομόπουλο, Κοέλιο και Παπαστεριανό καθιστά απίθανο να προχωρήσει η παραπάνω υπόθεση, αφού μία τέτοια μεταγραφή θα αποτελέσει πλεονασμό.

Άλλωστε, αν αποκτηθεί θα καλυφθεί η μία από τις τρεις μεταγραφές ξένων που δικαιούνται να κάνουν οι Θεσσαλονικείς. Πηγή: sport-fm.gr

«Βερδού, όπως λέμε Ιμπαγάσα»!

Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο στενός συνεργάτης του Ερνέστο Βαλβέρδε, Γιόν Ασπιάθου, για τον Ζοάν Βερδού, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό.

«Βερδού, όπως λέμε Ιμπαγάσα»!
Το εγκώμιο του Ζοάν Βερδού έπλεξε το… δεξί χέρι του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Γιόν Ασπιάθου, για τις ικανότητες του Καταλανού χαφ.

Μάλιστα, ο άμεσος συνεργάτης του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού τόνισε πως ο Καταλανός χαφ είναι του ίδιου επιπέδου με τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

«Ο Βερδού είναι ένας παίκτης με μεγάλη τεχνική. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ανάλογης αξίας με τον Ιμπαγάσα. Είναι ιδανικός για να οργανώνει το παιχνίδι και να δίνει επιθετικό ρυθμό. Μοιράζει ωραία την μπάλα και βγάζει ασίστ για γκολ. Κινείται παντού στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Εκτιμώ ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη του Ολυμπιακού και σύντομα να τον αγαπήσει ο κόσμος της ομάδας», τόνισε ο κ. Ασπιάθου στην εφημερίδα Real News. Πηγή: sport-fm.gr

Έχει ξεχωρίσει τον Λίνεν!!

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει σύντομα συνάντηση του Γιώργου Χριστοβασίλη με τον Εβαλντ Λίνεν, ο οποίος αποτελεί το πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΣ Γιάννινα.

Έχει ξεχωρίσει τον Λίνεν
Στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων προπονητών του ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται το όνομα του Εβαλντ Λίνεν.

Ο Γερμανός τεχνικός φαντάζει αυτή τη στιγμή ως το απόλυτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Γιάννη Χριστόπουλου στον πάγκο του «Άγιαξ της Ηπείρου» και ο Γιώργος Χριστοβασίλης θέλει να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό η συγκεκριμένη υπόθεση.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει άμεσα συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ με τον 60χρονο προπονητή.

Παράλληλα, στον ΠΑΣ εξετάζουν την περίπτωση του Σίνισα Γκόγκιτς, όμως το όνομά του δεν «παίζει» το ίδιο δυνατά.

Παράλληλα, η διοίκηση πήρε θέση για τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η επιτροπή αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ «έκοψε» τον ΠΑΣ από το Europa League.

Έτσι η αγωνία συνεχίζεται μέχρι την επίσημη απόφαση, αν και υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά.
Πηγή: sport-fm.gr

Ενισχύσεις στέλνει ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη!!

Περίπου 1.000 αστυνομικοί έφτασαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Ενισχύσεις στέλνει ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
Ενισχύσεις στέλνει ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, μετά την χθεσινή άγρια νύχτα και εν όψη της μεγάλη διαδήλωσης των υποστηρικτών του.

Περίπου 1.000 αστυνομικοί και άνδρες των ΜΑΤ έφτασαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ από περιοχές τόσο μακριά από την Κωσταντινούπολη, όπως από τις νοτιοανατολικές επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ και Σιρνάκ, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Την Κυριακή το πρωί, οι μπουλντόζες απομάκρυναν τα οδοφράγματα που είχαν φτιάξει οι διαδηλωτές γύρω από την πλατεία Ταξίμ ενώ, εργαζόμενοι του δήμου φύτευαν λουλούδια στα παρτέρια και τους χώρους του Γκεζί, υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας.

Στους δρόμους όμως γύρω από την πλατεία, οι συγκρούσεις συνεχίζονται με ένταση καθώς, η οργή των Τούρκων διαδηλωτών ξεχειλίζει μετά την χθεσινοβραδινή ανελέητη επίθεση της αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή, άγριες συμπλοκές σημειώνονται και στην Άγκυρα, με τους διαδηλωτές να "πυροβολούνται" από αντλίες νερού, ενισχυμένες με χημικά, και αστυνομικούς με πολιτικά να συλλαμβάνουν πολίτες.

Πηγή: newsbeast.gr

Έτσι περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε!!

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο η Εθνική σημείωνε έναν ακόμη άθλο. Το γκολ του Καραγκούνη οδηγούσε τη γαλανόλευκη στη νίκη επί της Ρωσίας, στην πρόκριση στα προημιτελικά του Euro και όλους μας στα ουράνια.

Έτσι περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε
Οι στιγμές μέσα στο 2012 που ως Έλληνες είχαμε την ευκαιρία να φουσκώσουμε σαν παγώνια από περηφάνια ήταν ελάχιστες. Μία από αυτές πρόσφερε και πάλι ο αθλητισμός…

Το βράδυ της 16ης Ιουνίου όλα τα προγνωστικά ήταν σε βάρος της Εθνικής στον τελευταίο αγώνα των ομίλων για το Euro 2012. Η Ρωσία υπερείχε σε ταλέντο, στήριξη στις κερκίδες και επιλογές αποτελεσμάτων, αλλά η Ελλάδα είχε ψυχή.

Σαν κι αυτή που χρειάστηκε από τον Γιώργο Καραγκούνη-την ημέρα που έπιανε τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην κορυφή με 120 συμμετοχές-για να επωφεληθεί από ένα λάθος στα… χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου και να πετύχει το γκολ του θριάμβου. Τι κι αν η τύχη (στο δοκάρι από το φάουλ του Τζαβέλλα) και ο διαιτητής (που μετέτρεψε σε κίτρινη για θέατρο μία εξόφθαλμη ανατροπή και πέναλτι κατά του Καραγκούνη) της γύρισαν την πλάτη; Με τον Κυριάκο, τον Σωκράτη και τα άλλα παιδιά να υψώνουν τείχος μπροστά από την εστία του Σηφάκη το 1-0 ήταν υπεραρκετό για να φέρει την πρόκριση στα προημιτελικά. «Έτσι περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε», φώναζε από το μικρόφωνο του NovaΣΠΟΡ F 94,6 ο Γιώργος Χελάκης.

Η ανατριχιαστική ατάκα του Φερνάντο Σάντος ήταν ο ιδανικός επίλογος στη βραδιά. «Αυτό που μας εμπνέει είναι η ιστορία της Ελλάδας. Οι Έλληνες έχουν τεράστια περηφάνια και αξίζουν το σεβασμό όλων», δήλωσε ως ένας από μας ο Πορτογάλος.

Για τις έξι μέρες που ακολούθησαν μέχρι τον προημιτελικό απέναντι στη Γερμανία κανένα μνημόνιο, κανένα χαράτσι και καμία Μέρκελ δεν ήταν δυνατό να χαλάσουν τη διάθεση ενός έθνους που βρισκόταν σε μία ψυχική ανάταση που τόσο πολύ είχε ανάγκη. Κι αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα καμίας… δόσης, παρά της προσπάθειας μιας παρέας Ελλήνων στην Πολωνία.

Θυμηθείτε το γκολ…



Το ΓΚΟΛ που έστειλε στα ουράνια την ΕΛΛΑΔΑ! από armantsik13

… την περιγραφή του Γιώργου Χελάκη



… και τον αναστεναγμό του Ρώσου σχολιαστή



O αναστεναγμός του Ρώσου σχολιαστή για το γκολ... από texniti
 
Πηγή: sport-fm.gr

Στις 14/7 η Γ.Σ της ΕΠΟ με θέμα τις διαγραφές!

Με κύριο θέμα τη διαγραφή των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, η γενική συνέλευση της ΕΠΟ ορίστηκε για τις 14 Ιουλίου.

Στις 14/7 η Γ.Σ της ΕΠΟ με θέμα τις διαγραφές
Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας γνωστοποιήθηκε παράλληλα πως ανακλήθηκαν 1080 δελτία ερασιτεχνών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που ερευνώνται, ενώ βρέθηκαν και 100 πλαστά οι κάτοχοι των οποίων δεν θα μπορέσουν ποτέ ξανά να αγωνιστούν σε ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση:

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε μεταξύ άλλων τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Ως είχε υποχρέωση, σύμφωνα με το άρθρο 26 του Καταστατικού της ΕΠΟ, και αφού δέχθηκε σχετικά αιτήματα από Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, οι οποίες υπερβαίνουν σε αριθμό τα 2/5 (δύο πέμπτα) του συνολικού αριθμού των μελών της, όρισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των ΕΠΣ μελών της για τις 14-7-2013 στην Αθήνα με θέμα "Παύση ιδιότητας μέλους των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς", όπως προβλέπει το άρθρο 13 του Καταστατικού της.

2.Αποδέχθηκε το υπόμνημα της Επιτροπής Ιδιότητας & Μετεγγραφών και προχώρησε στην ανάκληση 1.080 δελτίων ερασιτεχνών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, των οποίων η νομιμότητα είναι σε έρευνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της τρίμηνης έρευνας των υπηρεσιών της ΕΠΟ, από τη συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς εκτός Ελλάδας, 100 δελτία είναι πλαστά, 3 είναι γνήσια και 4 χρειάζονται περαιτέρω έρευνα.

Σε ό,τι αφορά τους 100 ποδοσφαιριστές των οποίων τα δελτία είναι πλαστά, τους απαγορεύθηκε το δικαίωμα να αγωνιστούν ξανά σε ελληνικό σωματείο.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα δελτία αλλοδαπών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, όσο συνεχίζεται η έρευνα της ΕΙΜ παραμένουν σε ανάκληση έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εφόσον κριθούν νόμιμα θα εκδοθούν εν νέου.

3. Θα καταθέσει επίσημη πρόταση για την ανάληψη της διοργάνωσης του Ετήσιου Συνεδρίου της FIFA, για τα έτη 2016 ή 2017.

4.Θα διοργανωθεί στην Αθήνα, 23-26/9/2013, το ειδικό σεμινάριο Grassroots της UEFA, μετά από προτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

5. Ενέκρινε τις προτάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων προεπιλογής 2013 ως εξής:

i) Super League, συγκέντρωση και αγωνιστικά τεστ 9-10/8/2013

ii) Football League & Γ’ Εθνική Νότος, 19-21/8/2013

iii) Νέοι βοηθοί Γ’ Εθνικής Νότος, 22-23/8/2013

iv) Football League & Γ’ Εθνική Βορράς, 26-28/8/2013

v) Νέοι βοηθοί Γ’ ΅Εθνικής, 29-30/8/2013

vi) Football League, Γ’ Εθνική & νέοι βοηθοί Γ’ Εθνικής Κρήτης, 24-25/8/2013

vii) Core διαιτητών Football γεννηθέντες το 1983 και μετά, 9/9/2013

viii) Γυναικών, 13-14/9/2013

6.Ενέκρινε την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής και αποφάσισε τη διεξαγωγή του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Soccer υπό την αιγίδα της ΕΠΟ».

«Σε κίνδυνο οι ΠΑΕ όσο καθυστερεί ο ΟΠΑΠ»

Σε τήρηση των δεσμεύσεών του (ανανέωση ατομικών συμβάσεων) προς τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας καλεί τον ΟΠΑΠ ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιάννης Μώραλης.

«Σε κίνδυνο οι ΠΑΕ όσο καθυστερεί ο ΟΠΑΠ»
Στον κίνδυνο που διατρέχουν ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, στο ενδεχόμενο νέας καθυστέρησης από πλευράς ΟΠΑΠ στην ανανέωση των ατομικών τους συμβάσεων, στάθηκε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιάννης Μώραλης.

Η γραπτή δήλωση του Γιάννη Μώραλη:

Ο πρόεδρος της Super League κ. Γιάννης Μώραλης, ερωτηθείς στο περιθώριο του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. για τη συνεργασία των ΠΑΕ-μελών της Super League με την ΟΠΑΠ Α.Ε. για την ανταποδοτική διαφήμιση στις εμφανίσεις των ομάδων, έκανε την κάτωθι δήλωση:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο περνά, όπως η χώρα και οι πολίτες, τη δική του οικονομική -και όχι μόνο- κρίση.
Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες, πρωτόγνωρες πραγματικά συνθήκες, η Super League προσπαθεί -μέσα από συζητήσεις, διαφωνίες, συμφωνίες, αποφάσεις - αλλά και επιχειρώντας να βελτιώσει τον προγραμματισμό της, να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία έτσι ώστε να εμφανιστεί το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο όσο δυνατότερο μπορεί -και γιατί όχι καλύτερο- τα επόμενα χρόνια.

Στην κατεύθυνση αυτή, σημαντική παράμετρος είναι η συνεργασία των ομάδων του συνεταιρισμού με την ΟΠΑΠ Α.Ε., μια συνεργασία που διαρκεί, χωρίς υπερβολή, από την ημέρα που γεννήθηκε ο ΟΠΑΠ, ο οποίος όπως είναι άλλωστε γνωστό και κοινά αποδεκτό αναπτύχθηκε και γιγαντώθηκε χάρη στη διαχρονική του συνεργασία με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε η πλήρη ονομασία του υποδηλώνει τα παραπάνω: Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, υπογράφηκε η ανανέωση της συνεργασίας ανταποδοτικής προβολής-διαφήμισης – χορηγίας της ΟΠΑΠ Α.Ε. με την Super League για τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους.

Ο Συνεταιρισμός ευχαρίστησε δημόσια την ΟΠΑΠ Α.Ε. για την αμοιβαία επιθυμία επέκτασης της συνεργασίας αυτής, καθώς και για τις κοινές αντιλήψεις που διαπιστώθηκαν για την περαιτέρω ανάπτυξη αλλά και βελτίωση παραμέτρων της συμφωνίας αυτής ώστε να αποβεί το δυνατό επωφελής και για την Super League αλλά και για τον Οργανισμό.

Οι 18 ΠΑΕ που θα αγωνίζονται την νέα περίοδο στη Super League και που συμπεριλαμβάνονται στα κουπόνια της ΟΠΑΠ Α.Ε. και έχουν μεγάλο μερίδιο συνεισφοράς στον κύκλο εργασιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. περίμεναν εδώ και αρκετούς μήνες υπομονετικά, προκειμένου να υλοποιηθεί από την πλευρά του Οργανισμού η δέσμευσή του ότι θα δει θετικά και την ανανέωση των ατομικών συμβάσεων των ομάδων, τουλάχιστον για την επόμενη αγωνιστική περίοδο αφού είχε από την αρχή των συζητήσεων καταστεί σαφές ότι δεν υπήρχε δυνατότητα υπογραφής για μεγαλύτερο διάστημα λόγω της επικείμενης πώλησης σε Ιδιώτες του 33% του οργανισμού.

Κατά την διάρκεια του πρόσφατου Διοικητικού Συμβουλίου της Super League ωστόσο, διαπιστώθηκε από το σύνολο των ομάδων ότι παρά τις δεσμεύσεις του Οργανισμού, παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Κ. Λουρόπουλου για θετική διάθεση του Οργανισμού, παρά το ότι το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί και θα πρέπει οι ΠΑΕ να γνωρίζουν ένα βασικό τους έσοδο, προκειμένου να κάνουν σωστό προγραμματισμό για την νέα αγωνιστική περίοδο και τέλος, παρά το ότι πολλές ΠΑΕ είχαν ήδη συμφωνήσει για την ανανέωση της διαφήμισης με την ΟΠΑΠ Α.Ε. στις φανέλες τους, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια από την ΟΠΑΠ Α.Ε. προς αυτή την κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό ζήτημα εύρυθμου προγραμματισμού των ΠΑΕ-Μελών της Super League.

Με αυτά τα στοιχεία και δεδομένου ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι ελάχιστος, αναμένουμε το συντομότερο την υλοποίηση των δεσμεύσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. έναντι των ΠΑΕ-Μελών της Super League, στο πλαίσιο της ανταποδοτικής διαφήμισης στις εμφανίσεις των ομάδων. Επισημαίνεται δε ότι η καθυστέρηση, η αναβλητικότητα και η μη απάντηση από την πλευρά της ΟΠΑΠ Α.Ε. στέρησε ήδη από τις ΠΑΕ την όποια δυνατότητα είχαν προκειμένου να αντλήσουν αντίστοιχα ποσά διαφήμισης από την αγορά.

Αναμένουμε έστω και την ύστατη στιγμή την άμεση ανταπόκριση της ΟΠΑΠ Α.Ε., καθώς κάθε άλλη καθυστέρηση, δε μπορεί παρά να θεωρηθεί ως αθέτηση των όσων έχει δεσμευθεί -τόσο σε θεσμικές συναντήσεις, όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις- η ΟΠΑΠ Α.Ε. έναντι των ΠΑΕ-Μελών της Super League βάζοντας σε ουσιαστικό κίνδυνο τον προγραμματισμό και την λειτουργία τους. Είναι πιστεύω μονόδρομος σε περίπτωση, που η χωρίς κανένα λόγο αναβλητικότητα της ΟΠΑΠ Α.Ε. συνεχιστεί, ότι θα πρέπει και τα μέλη του συναιτερισμού να πάρουν άμεσα αποφάσεις καθώς η διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων αποτελεί παγκόσμια μια από τις βασικότερες πηγές εσόδων των ομάδων και η διακύβευση ενός τέτοιου εσόδου θα ήταν καταστροφική για τον οικονομικό προγραμματισμό των επόμενων ετών».

ΠΣΑΠ: «Στο ίδιο έργο θεατές»

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν οι παίκτες του Ηρακλή από τους οπαδούς της ομάδας τους, εξέδωσε ο ΠΣΑΠ.

ΠΣΑΠ: «Στο ίδιο έργο θεατές»
Η είδηση της επίθεσης οπαδών του Ηρακλή στους ίδιους τους παίκτες της ομάδας τους, στο περιθώριο της προπόνησης της Παρασκευής, προκάλεσε αντιδράσεις και ο ΠΣΑΠ με ανακοίνωσε που εξέδωσε, καταδίκασε το συμβάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Είμαστε στο 2013, αλλά, πάλι, λες και τίποτα δεν αλλάζει γύρω μας κι η ιστορία επαναλαμβάνεται, βρισκόμαστε θεατές στο ίδιο έργο της υπερβολής, των ακροτήτων και του βίαιου καταλογισμού ευθυνών σε ποιους άλλους, τους ποδοσφαιριστές….

Οι συνάδελφοι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς της ομάδας τους, στο χώρο δουλειάς τους, στο δεύτερο σπίτι τους, στο γήπεδο, επειδή δεν πέτυχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τα θύματα είναι, για ακόμα μία φορά, τα ίδια.

Φταίνε (…) για όλα, οι ποδοσφαιριστές…..

Ο Π.Σ.Α.Π. καταγγέλλει και καταδικάζει κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην απειλή, τον εκφοβισμό, την βιαιοπραγία, τη μετάθεση ευθυνών σε εκείνους οι οποίοι ρισκάρουν, σε αντίξοες συνθήκες, τη σωματική ακεραιότητα τους ώστε να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν στην ομάδα τους κι απλώς ζητούν ηρεμία ώστε να κάνουν τη δουλειά τους.Σε καθεστώς πίεσης και τρομοκρατίας, σε περιβάλλον αταξίας, ποιός περιμένει ότι θα αποδώσει ένας ποδοσφαιριστής, ειδικά όταν έχει προηγηθεί ένας βασανιστικός μαραθώνιος αγώνων κι η κούραση έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο αντοχής, μαζί με τις φυσικές και ψυχικές δυνάμεις ; Επιτέλους, αφήστε ήσυχους τους ποδοσφαιριστές.Δεν είναι δυνατό, μονίμως, εκείνοι να φταίνε για όλα.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών είναι στο πλευρό των συναδέλφων του Ηρακλή, τάσσεται αλληλέγγυος τους κι εκφράζει την ελπίδα ότι η ιστορική όσο και ταλαιπωρημένη ομάδα θα βρει το δρόμο της μέσα από διαδικασίες και λειτουργίες, στις οποίες ο σεβασμός στον ποδοσφαιριστή, θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση όσο κι αναγκαία συνθήκη.

ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Σ.Α.Π./ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ"

«Χτυπάει» Καλί ο Απόλλων!!

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται ο Απόλλων Σμύρνης με τον Σιρίλ Καλί, ούτως ώστε να αποσπάσει την υπογραφή του.

«Χτυπάει» Καλί ο Απόλλων
Πολύ πιθανή είναι η αποχώρηση του Σιρίλ Καλί από την Βέροια, όχι όμως και από την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί τις τελευταίες ώρες, ο Απόλλων Σμύρνης έχει μπει πολύ δυναμικά στο κόλπο της απόκτησής του.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» ψάχνει για έναν έμπειρο στόπερ και η λύση του Γάλλου αμυντικού συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που ζητάει το τεχνικό τιμ.

Βέβαια, και η «βασίλισσα του βορρά», όπου αγωνίστηκε πέρσι ο Καλί θέλει να τον κρατήσει, όμως οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου έχουν «κολλήσει» και γι’ αυτό οι νεοφώτιστοι έχουν μπει «σφήνα».

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος άσος την σεζόν που μας πέρασε είχε 17 συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Καλάθης και το… θηρίο!

Ο Νικ Καλάθης φωτογραφήθηκε με ένα άγριο θηρίο.

Ο Καλάθης και το… θηρίο
Τις διακοπές του απολαμβάνει κοντά στη σύντροφό του και το νεογέννητο παιδί τους ο Νικ Καλάθης. Ο ομογενής γκαρντ, που είχε μια εξαιρετική σεζόν με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, φωτογραφήθηκε έχοντας στους ώμους του έναν τεράστιο βόα.

«Δείτε τι πιάσαμε στη ζούγκλα», έγραψε στο Twitter ο διεθνής άσος ποστάροντας και τη σχετική φωτογραφία.


Nick Calathes         @Nick_Calathes15
Look what we caught in the jungle!!!! @J_Deighan @SirAlexCastillo pic.twitter.com/YPzXF41rgM
 
 
Πηγή: sport-fm.gr

Ούκιτς: «Αποδείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι»

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς δεν αμφέβαλε ποτέ για την επιτυχία του Παναθηναϊκού και δηλώνει δικαιωμένος για την κατάκτηση του νταμπλ μιλώντας στη SportDay.

Ούκιτς: «Αποδείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι»
Δικαιωμένος για την επιλογή του να παίξει στον Παναθηναϊκό σε μία μεταβατική σεζόν δηλώνει στη SportDay ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Ο Κροάτης γκαρντ αποκαλεί τους τίτλους που πήρε η ομάδα του απόδειξη υπεροχής και απάντηση σε όσους την αμφισβήτησαν, ενώ προσδοκά ακόμη σπουδαιότερα πράγματα στο μέλλον.

Αναλυτικά, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς μίλησε για:

-τα επεισόδια στον τρίτο τελικό: «Αυτό που έγινε στο τρίτο ματς ήταν φυσιολογικό στην Ελλάδα. Εν πάση περιπτώσει, ήμασταν προετοιμασμένοι για όλα. Ήμασταν πνευματικά δυνατοί, όπως αποδεικνύεται και από το αποτέλεσμα. Προσπάθησαν να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, για να μας βγάλουν εκτός ρυθμού, αλλά δεν τα κατάφεραν. Και θέλαμε να επιστρέψουμε για το τελευταίο ενάμιση λεπτό, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Προσωπικά, ζητώ συγγνώμη που δεν τελείωσε το ματς. Αποδείξαμε και στα τρία παιχνίδια ποια είναι η καλύτερη ομάδα και έχουμε κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζουμε».

-την αμφισβήτηση που δέχτηκε η ομάδα: «Γνωρίσαμε έντονη αμφισβήτηση. Στην εκκίνηση δεν είχαμε και μεγάλη επιτυχία, γιατί είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, ενώ αλλάξαμε αρκετά το ρόστερ. Μόλις όμως, βρήκαμε τη σωστή χημεία, μόλις βρήκαμε όλοι το σωστό μας σημείο μέσα στο σύνολο και ‘κουμπώσαμε’, όλα πήραν τον δρόμο τους».

-το ατού του Παναθηναϊκού: «Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της ομάδας. Η δύναμη του πνεύματος. Έχουμε παιδιά με εκπληκτικό χαρακτήρα, με μεγάλη εμπειρία και αρκετούς βετεράνους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να μείνουν συγκεντρωμένοι στη δουλειά, ό,τι και αν συμβαίνει».

-το μέγεθος της επιτυχίας: «Αυτό το 3-0, με τα δύο break, ανήκει σε όλον τον οργανισμό. Ειδικά μετά τα όσα είχαν γίνει πέρυσι. Πρόκειται για τεράστια επιτυχία, το γεγονός ότι αν και νέα ομάδα, πήραμε πίσω το πρωτάθλημα Ελλάδας. Μόνο εύκολο δεν είναι να φτιάξεις ομάδα, με την πλήρη έννοια του όρου, μέσα σε λίγους μήνες, όταν έχεις δέκα νέους παίκτες και νέο προπονητή. Εύλογα χρειαστήκαμε χρόνο και πιστεύω πως πρέπει να δώσετε συγχαρητήρια στον κόουτς, σε όλους τους παίκτες, αλλά και στους διοικούντες και τους φιλάθλους μας, που είχαν υπομονή μαζί μας».

-τη σημασία του πρωταθλήματος για τον ίδιο: «Κάθε τρόπαιο είναι γλυκό, αλλά ομολογώ πως αυτό είναι ιδιαίτερο! Για εμένα, αυτοί οι τελικοί είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Αφορούν τους πέντε πρωταθλητές της Ευρωλίγκας, την τελευταία επταετία. Αν κρίνουμε λοιπόν, βάσει των αποτελεσμάτων, είναι μακράν των δεύτερων οι καλύτεροι τελικοί. Και αν σκεφτείτε τι κάναμε σε αυτή τη σειρά, αντιλαμβάνεστε πως αν μη τι άλλο αποδείξαμε πως ανήκουμε στο ύψιστο επίπεδο».

-το αν περίμενε το νταμπλ όταν υπέγραφε: «Σαφέστατα και περίμενα πως θα ζήσουμε μεγάλα πράγματα. Ειλικρινά νιώθω ευτυχής για αυτήν τη σεζόν. Βρεθήκαμε μια νίκη μακριά από την τέλεια χρονιά και φυσικά αναφέρομαι σε αυτήν που θα μας έστελνε στο Final 4 της Ευρωλίγκας».

-το μέλλον: «Το εκπληκτικό είναι ότι μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτήν την εξαιρετική σεζόν, για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Έχουμε πια, κάτι που μπορούμε να εξελίξουμε, ώστε να θέσουμε ακόμα υψηλότερους στόχους. Εγώ θα είμαι ένα χρόνο πιο μεγάλος, πιο ώριμος και εύχομαι να είμαι υγιής -κάτι που ισχύει για όλη μου την ομάδα- για να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους μας».

Αργεντινή: Έκρυψαν… την μπάλα και τον… πυροβόλησαν!! (video)

Ένα εξαιρετικό τέρμα σημείωσαν οι παίκτες της Φέρο Καρίλ Οέστε στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της Αργεντινής κόντρα στην Νουέβα Σικάγο… εκθέτοντας τους φιλοξενούμενους.
Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι ήταν στην σέντρα και αμέσως μετά την έναρξη του αγώνα… έστειλαν τους παίκτες της Νουέβα στην σέντρα, ξεκινώντας την αναμέτρηση μ’ ένα εξαιρετικό τέρμα.
Αμέσως μετά την σέντρα, οι γηπεδούχοι άλλαξαν μερικές πάσες και λίγα μέτρα πιο κάτω από την σέντρα, ο Χαβιέ Κορέα έπιασε έναν… κεραυνό και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα.
Δείτε το εξαιρετικό γκολ του Αργεντίνου επιθετικού:



Golazo de Correa (Fer) a los 15 seg - Ferro 1... από sxplVII

Πηγή: onsports.gr

MLS: Ήττες για Ίμπακτ και Ντάλας!! (videos)

Δεν τα κατάφεραν οι πρωτοπόροι της Ανατολής και της Δύσης του MLS, αφού οι Μόντρεαλ Ίμπακτ έχασαν με 2-0 στην έδρα των Κολόμπους Κρου και το Ντάλας με 1-0 στην έδρα των Πόρτλαντ Τίμπερς.
Καταρχάς, τα «αφεντικά» της ανατολικής περιφέρειας βρέθηκαν πίσω με 2-0 από το 22ο λεπτό, καθώς οι Ντομινίκ Οντούρο και Ματίας Σάντσεζ εκμεταλλεύτηκαν αμυντικά λάθη των Ίμπακτ. Από την πλευρά του, το Ντάλας αποτέλεσε θύμα απίστευτης έμπνευσης του 22χρονου Ντάρλινγκτον Νάγκμπε στο 52ο λεπτό, το γκολ του οποίου αποτέλεσε τη διαφορά των δύο ομάδων. Επίσης, οι Νιου Ίνκλαντ Ρεβολούσιον προηγήθηκαν με 2-0 στο 20ό λεπτό, αλλά ο 33χρονος Κένι Μίλερ κέρδισε αποβολή και πέναλτι στο 25ο λεπτό, πριν πετύχει δύο γκολ και οδηγήσει τους Βανκούβερ Ουάιτκαπς στο 4-3 επί των εκπρόσωπων της Μασαχουσέτης.
Παράλληλα, ο Μαρκ Ουότσον ντεμπούταρε στον πάγκο των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς με εκτός έδρας 2-1 εναντίον των Κολοράντο Ράπιντς, καθώς ο Στίβεν Λένχαρτ άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό και ο Σαμ Κρόνιν διαμόρφωσε το 2-0 στο 52ο, ενώ στο 18ο οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Ατίμπα Χάρις. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Νάθαν Στούργκις και πίεσαν για την ισοπαλία μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού. Τέλος, η Ντι Σι Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με πέναλτι του Ντουέιν Ντε Ροζάριος το 19ο λεπτό, αλλά ηττήθηκε με 2-1 από το Τορόντο, που ευνοήθηκε τέρμα του Ρόμπερτ Έρνσο στο 30ό λεπτό και από αυτογκόλ του Ντάνιελ Ούλαρντ στο 41ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Πόρτλαντ Τίμπερς-Ντάλας 1-0
Ντι Σι Γιουνάιτεντ-Τορόντο 1-2
Κολόμπους Κρου-Μόντρεαλ Ίμπακτ 2-0
Κολοράντο Ράπιντς-Σαν Χοσέ Έρθκουείκς 1-2
Βανκούβερ Ουάιτκαπς-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 4-3
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
13
26
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
16
25
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
15
22
Χιούστον Ντάιναμο
14
22
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
15
22
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
15
20
Κολόμπους Κρου
15
20
Σικάγο Φάιρ
13
12
Τορόντο
14
11
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
15
6
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντάλας
15
28
Ρέαλ Σολτ Λέικ
16
27
Πόρτλαντ Τίμπερς
15
26
Σιάτλ Σάουντερς
13
21
Λος Άντζελες Γκάλαξι
14
20
Κολοράντο Ράπιντς
15
20
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
14
19
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
16
18
Σίβας ΗΠΑ
13
11
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.





















Πηγή: onsports.gr

«Μηνύσεις στην ΕΠΟ για τους εκβιασμούς»

Καυστική ανακοίνωση από τους προέδρους των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου, Β. Χατζηαποστόλου και Ν. Τζώρτζογλου, κάνοντας λόγο για μηνύσεις κατά του προεδρείου της ΕΠΟ των... εντολών του.
Έπειτα από την απόφαση της Ομοσποδνίας να προχωρήσει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την παύση των δύο Ενώσεων λόγω της προσφυγής τους στην τακτική δικαιοσύνη, οι Χατζηαποστόλου και Τζώρτζογλου απειλούν με μηνύσεις, ενώ κάνουν λόγο για εκβιασμούς.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:
«Επειδή, ίσως μέχρι σήμερα η σιωπή μας εκλαμβάνεται ως αδυναμία και επειδή όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν ένα όριο, απευθυνόμενοι στο προεδρείο της ΕΠΟ το οποίο με διαφόρους μεθόδους προσπαθεί να υφαρπάξει αποφάσεις-προτάσεις από τις Ενώσεις για σύγκληση έκτακτης Γ.Σ με θέμα την διαγραφή μας επειδή ασκήσαμε νόμιμο δικαίωμα μας, δηλώνουμε ότι άμεσα θα κληθούν να λογοδοτήσουν και για αυτό τον εκβιασμό, αλλά και να είναι έτοιμοι οι εμπνευστές και οι ενεργούντες (Μπουτζιώλης) κατόπιν εντολών τους, να αντιμετωπίσουν στα αστικά δικαστήρια τις αγωγές αποζημίωσης των Ενώσεων και των σωματείων-μελών μας, για την όποια ζημία υφιστάμεθα εμείς και τα σωματεία από αυτή την αχαρακτήριστη και κολάσιμη πράξη».

Πηγή: gazzetta.gr

Πιάσε και κανένα ρε Ίκερ!! (vid)

Εκείνος δεξιός μπακ, με επιθετικές μεν αρετές. Απέναντί του ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο. Ε και; Το 3/3 ήταν... παιχνιδάκι για τον Σέρχιο Ράμος απέναντι στον Κασίγιας.
Ο πάγκος που «έφαγε» για μεγάλο χρονικό διάστημα ελέω Λόπεθ αλλά και Μουρίνιο στη Ρεάλ, φαίνεται ότι επηρέασε τον αρχηγό της «βασίλισσας», που έχοντας απέναντί του τον Ράμος, τον είδε τρεις διαδοχικές φορές να χρίζεται σκόρερ.
Η εθνική Ισπανίας έκανε την τελευταία της προπόνηση ενόψει του Κονφεντερέισον Καπ και τα τρία σουτ που επιχείρησε ο μπακ των Μαδριλένων απέναντι στον συμπαίκτη του σε Ρεάλ και εθνική ομάδα, βρήκαν όλα τους στόχο.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή: gazzetta.gr

Τόρες: «Δεν θέλω Μπαρτσελόνα»

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στη Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε ο Φερνάντο Τόρες, ελπίζοντας πως ο Μουρίνιο μπορεί να τον κάνει τον καλύτερο επιθετικό του κόσμου.
Ξεκάθαρη θέση στα σενάρια που τον ήθελαν να βρίσκεται στο στόχαστρο των Καταλανών πήρε ο Ισπανός στράικερ σε συνέντευξή του στην «As». Ο «Ελ Νίνιο» δήλωσε πως θέλει να παραμείνει στους κατόχους του Γιουρόπα Λιγκ, ώστε να ξαναβρεί μεταξύ άλλων τον παλιό καλό του εαυτό.
«Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να είσαι στην Τσέλσι του Μουρίνιο», είπε αρχικά ο Τόρες, για να προσθέσει ότι: «Θα συναντηθούμε σύντομα. Θα μου εξηγήσει τι σκέφτεται για μένα και θα του πω κι εγώ από την πλευρά μου. Θέλω να συνεχίσω, να τελειώσω το συμβόλαιό μου, να κερδίσω τρόπαια και να ξαναγίνω ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο».
Σχετικά με το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, φορ των Λονδρέζων ανέφερε ότι: «Είναι ωραίο να ακούω πως ενδιαφέρονται ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, αλλά στόχος μου είναι να παραμείνω στην Τσέλσι».
Πηγή: gazzetta.gr

Συμπληρώνεται το «παζλ» ανόδου;

Ίσως μάθουμε τον τέταρτο της «παρέας» στην Σούπερ Λίγκα! Αν ο Παναιτωλικός κερδίσει και ο Ολυμπιακός Βόλου όχι, τότε οι Αγρινιώτες ανεβαίνουν στα «σαλόνια» από την 5η αγωνιστική των πλέι οφ!

Συμπληρώνεται το «παζλ» ανόδου;
Θα «τελειώσει» η ιστορία των πλέι οφ ή θα έχουμε παράταση;

Η απάντηση την Κυριακή και την πέμπτη αγωνιστική της διαδικασίας, σε «Καυταντζόγλειο», όπου ο Ηρακλής υποδέχεται τον Παναιτωλικό και σε Πανθεσσαλικό, όπου η Νίκη Βόλου φιλοξενεί τον τοπικό Ολυμπιακό!

Αν οι Αγρινιώτες φύγουν με διπλό από την Θεσσαλονίκη και την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» στραβοπατήσουν στο ντέρμπι, τότε θα ξέρουμε τον τέταρτο που θα παίζει στη Σούπερ Λίγκα του χρόνου (μαζί με Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλη, Καλλονή). Θα είναι ο Παναιτωλικός!

Τα «καναρίνια» πάνε με αρκετές απουσίες στο συγκεκριμένο ματς, όμως οι τελευταίες καταστάσεις στο στρατόπεδο του «Γηραιού», όπου οι οπαδοί έκαναν «ντου» στην προπόνηση της ομάδας, δείχνουν πως οι Θεσσαλονικείς δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση κι ενώ έχουν ήδη χάσει τις μαθηματικές ελπίδες ανόδου.

Στο ντέρμπι «μίσους» στον Βόλο, η Νίκη είναι εξίσου αδιάφορη βαθμολογικά, ωστόσο η αντιπαλότητα των δύο ομάδων είναι δεδομένη και αναμένεται να τα δώσει όλα κόντρα στον Ολυμπιακό. Από την μεριά της, η ομάδα του Βαζάκα χρειάζεται τους τρεις βαθμούς για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της ανόδου, εφόσον ειδικά την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός κερδίζει.

Τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής (20:00):

Ηρακλής-Παναιτωλικός
Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου

Η βαθμολογία (5 αγώνες):

1. Παναιτωλικός 11
2. Ολυμπιακός Βόλου 8
3. Ηρακλής 4
4. Νίκη Βόλου 2
Πηγή: sport-fm.gr

Κασίγιας: «Είμαι έτοιμος να παίξω»!

Ο Κασίγιας είναι αρχηγός. Και σαν τέτοιος δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί την εστία της εθνικής Ισπανίας στο Confederations Cup, παρά το γεγονός πως δεν έχει παιχνίδια... στα πόδια του.

Κασίγιας: «Είμαι έτοιμος να παίξω»!
Το δεύτερο μισό στη Ρεάλ Μαδρίτης του ‘βγήκε «ξινό», αφού δεν αγωνιζόταν, λόγω Μουρίνιο.

Ωστόσο, τα πράγματα τώρα έχουν αλλάξει. Ο Ίκερ Κασίγιας δήλωσε έτοιμος να υπερασπιστεί την εστία της εθνικής Ισπανίας στην πρεμιέρα της στο Confederations Cup κόντρα στην Ουρουγουάη, παρά τον πολύμηνο παραγκωνισμό του.

Βέβαια, ξεκαθάρισε πως τα πάντα θα κριθούν από την επιλογή που θα κάνει ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, αφού ο ανταγωνισμός με Πέπε Ρέινα και Βίκτορ Βαλντές –που έχουν παιχνίδια στα πόδια τους- φαντάζει μεγάλος.

«Δεν ξέρω αν τελικά θα αγωνιστώ. Ήρθα στην Βραζιλία με μειονέκτημα σε σχέση με τους άλλους δύο γκολκίπερ μας, αλλά τις τελευταίες δέκα ημέρες έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω το επίπεδο ετοιμότητας. Νιώθω έτοιμος να αγωνιστώ, αλλά αυτό είναι αρμόδιος να το απαντήσει ο κ. Ντελ Μπόσκε. Ο κόουτς έχει τρεις ισάξιους τερματοφύλακες», τα λόγια του Σαν Ίκερ στην αρχή και συνέχισε:

«Τους τελευταίους 4,5 μήνες δεν αγωνιζόμουν και ήμουν συνεχώς στον πάγκο της ομάδας μου. Όταν ο Ντελ Μπόσκε ανακοίνωσε την αποστολή και ήμουν μέσα, μου έδωσε μεγάλη χαρά κι αποφάσισα να αρπάξω την ευκαιρία».

Όσο για ένα πιθανό τελικό ανάμεσα σε Ισπανία και Βραζιλία, σχολίασε: «Σίγουρα θα ήταν ένα παιχνίδι που θα ήθελαν να δουν πολλοί σε όλο το κόσμο. Και οι δύο ομάδες θεωρούνται δικαίως φαβορί, όμως θα πρέπει να φανεί και μέσα στο γήπεδο αυτό, κόντρα σε άλλες εθνικές που είναι εξίσου πολύ δυνατές». Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώθηκε στη Φενέρ ο Κάντλετς!!

Παίκτης της Φενέρμπαχτσε είναι και με τη βούλα ο Μίχαλ Κάντλετς, καθώς υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.

Ανακοινώθηκε στη Φενέρ ο Κάντλετς
Φενέρμπαχτσε και Μπάγερ Λεβερκούζεν είχαν ήδη συμφωνήσει και απέμενε το «ok» του Μίχαλ Κάντλετς για την μεταγραφή.

Εν τέλει, ο παίκτης μετέβη στην Τουρκία, τα βρήκε σε όλα με την διοίκηση του συλλόγου, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσει και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Αυτό θα έχει διάρκεια τριών χρόνων, με τους Τούρκους να προσφέρουν στις «ασπιρίνες» περίπου 5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

Ο 28χρονος άσος, τη σεζόν που πέρασε είχε 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Φόβοι για νεκρό στην Ταξίμ!!

Πανικός επικρατεί στην Τουρκία, με τους τραυματίες να έχουν φτάσει τους 29 προς το παρόν, ενώ υπάρχουν και φόβοι για νεκρό.

Φόβοι για νεκρό στην Ταξίμ
«Κόλαση» επικρατεί στην πλατεία Ταξίμ ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας που προσπαθούν να τους διαλύσουν, στοχεύοντάς τους με αντλίες νερού και χημικά.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν τραυματιστεί 29 άνθρωποι, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νεκρό. Η αστυνομία έπειτα από δύο περίπου ώρες διέλυσε την κατάληψη στο πάρκο Γκεζί.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί βίντεο όπου φαίνεται αύρα της αστυνομίας να παρασέρνει διαδηλωτή και παρά το γεγονός ότι δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να τον απεγκλωβίσουν, η υδροφόρα συνεχίζει κανονικά την πορεία της

Νέο κάλεσμα για τις 4 το απόγευμα της Κυριακής απηύθυναν οι οργανώσεις ενώ οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο με σύνθημα « Ας γίνουμε ένα εκατομμύριο».

«Αν η πλατεία δεν εκκενωθεί οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ξέρουν τον τρόπο να την εκκενώσουν» ήταν νωρίτερα το τελεσίγραφο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: Newsbeast.gr

Κλείνει στη Σάντος ο Μπιέλσα!!

Πολύ κοντά στον πάγκο της Σάντος βρίσκεται ο Μαρσέλο Μπιέλσα, παρά τις διαφορές που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες.

Κλείνει στη Σάντος ο Μπιέλσα
Μια... ανάσα από την Σάντος είναι ο Μαρσέλο Μπιέλσα, σύμφωνα με βραζιλιάνικα Μέσα.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επαφές το τελευταίο διάστημα κι εσχάτως είχαν προκύψει διαφορές, κυρίως στο οικονομικό. Αυτές φαίνονται πως έχουν ξεπεραστεί και ο Αργεντίνος προπονητής είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Αυτό, βάση των ΜΜΕ της «χώρας του καφέ», θα έχει ισχύ μέχρι το 2014, με τις ετήσιες αποδοχές του να «αγγίζουν» τα 4 εκατ. ευρώ! Πηγή: sport-fm.gr

Προβάδισμα τίτλου για Σιένα!!

Το 2-1 στη σειρά των τελικών της ιταλικής λίγκας έκανε η Σιένα που επικράτησε 89-81 της Ρόμα.

Προβάδισμα τίτλου για Σιένα
Πιο κοντά στο τίτλο η Σιένα. Οι πρωταθλητές επικράτησαν εντός έδρας της Ρόμα με 89-81 και έκαναν το 2-1 στη σειρά των τελικών.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με 8 πόντους (28-20), ωστόσο το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να είναι σε πλήρη ισορροπία (43-43). Στο δεύτερο μέρος, η Σιένα πήρε εκ νέου προβάδισμα (55-49), όμως οι φιλοξενούμενοι με σερί 10-2 πέρασαν μπροστά στο σκορ (57-59) και έκλεισαν σε θέση οδηγού το δεκάλεπτο (62-64).

Οι Ρωμαίοι συνέχισαν εντυπωσιακά και 3 λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, προηγούνταν 75-68 κι έδειχναν έτοιμοι για το break. Εκεί, όμως, μίλησε η «καρδιά» της πρωταθλητρίας, όπου με σερί τρίποντα, η Σιένα ανέτρεψε το σκορ κι έφτασε στο τελικό 89-81.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Μπράουν με 23 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Χάκετ με 17. Για τους ηττημένους, ξεχώρισε ξανά ο Ντατόμε με 25 πόντους.

Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα, στο «σπίτι» της Σιένα.Πηγή: sport-fm.gr

«Έκοψε» τέσσερις ο Ίβκοβιτς!!

Τους Σαβάνοβιτς, Έρτσεγκ, Βελίτσκοβιτς και Μίτσοβ «έκοψε» ο Ντούσαν Ίβκοβιτς από την προεπιλογή της εθνικής ομάδας της Σερβίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

«Έκοψε» τέσσερις ο Ίβκοβιτς
Τις πρώτες… περικοπές στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας της Σερβίας ανακοίνωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Ο «Ντούντα» άφησε εκτός τον Βλάντιμιρ Μίτσοβ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και τους Ντούσκο Σαβάνοβιτς, Ζόραν Έρτσεγκ και Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, καθώς οι τρεις τελευταίοι δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς τους.

Ωστόσο, στη λίστα παραμένει ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος θέλει ακόμα δύο μήνες για να μπει ξανά σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς μετά τον τραυματισμό του, ελπίζοντας πως θα είναι έτοιμος μέχρι την έναρξη της διοργάνωσης, στις 4 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: sport-fm.gr

Ισπανία και Ιταλία για το τίτλο!!

Οι δύο κορυφαίες ομάδες σε επίπεδο Ελπίδων, Ισπανία και Ιταλία θα διεκδικήσουν το τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης την Κυριακή!

Ισπανία και Ιταλία για το τίτλο! (video)
Πέρυσι, Ισπανία και Ιταλία «μονομάχησαν» στο τελικό του Euro των ανδρών, φέτος θα κάνουν το ίδιο σε επίπεδο Ελπίδων!

Η κάτοχος του τίτλου επικράτησε 3-0 της Νορβηγίας, ενώ από την άλλη, οι γείτονές μας –έστω και με πολύ δυσκολία- έκαμψαν την αντίσταση της Ολλανδίας με 1-0, με αποτέλεσμα οι δύο νικητές να διεκδικήσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης (στις Ελπίδες) την Κυριακή.

Οι Ίβηρες προηγήθηκαν των «Βίκινγκ», χάρη στο τέρμα του Μορένο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Προς το τέλος του αγώνα και πιο συγκεκριμένα στο 87’ και στο 90+3’ βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα οι Ίσκο και Μοράτα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, οι Ιταλοί επικράτησαν 1-0, με τον άσο της Λίβερπουλ, Μπορίνι να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 79’.

Οι δύο φετινοί φιναλίστ είναι οι δύο κορυφαίες ομάδες σε επίπεδο Ελπίδων, αφού η μεν Ιταλία είναι η πολυνίκης του θεσμού με πέντε κατακτήσεις, η δε Ισπανία είναι δεύτερη με τρεις. Πηγή: sport-fm.gr

Καταδικάζει και αφήνει αιχμές ο Ηρακλής!!

Το… «ντου» των οπαδών του Ηρακλή στις εγκαταστάσεις της ομάδας, καταδίκασε η διοίκηση του «Γηραιού» με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Καταδικάζει και αφήνει αιχμές ο Ηρακλής
Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου καταδίκασε η ΠΑΕ Ηρακλής, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Παράλληλα, αφήνει αιχμές για το χρονικό το οποίο επέλεξαν οι οπαδοί να κάνουν επίθεση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, αφού αυτά τα επεισόδια ήρθαν λίγες μέρες πριν την πρώτη συνέντευξη Τύπου της νέας σεζόν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 καταδικάζει τα απαράδεκτα γεγονότα, τα οποία έλαβαν χώρα σήμερα στις εγκαταστάσεις της Μίκρας. Επιπλέον δηλώνει ρητά ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει με κάθε τρόπο τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος από γεγονότα τα οποία αμαυρώνουν την ιστορία της ομάδας μας.

Τέλος, δηλώνει ότι τα γεγονότα αυτά δημιουργούν ερωτηματικά, καθώς εκδηλώθηκαν λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση συνέντευξης τύπου του σχεδιασμού της επόμενης ημέρας της ομάδας».