Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Υποβιβάστηκε η ιστορική Ιντεπεντιέντε! (video)

Μετά από 108 χρόνια ιστορίας και ούσα η πολυνίκης του Κόπα Λιμπερταδόρες, η Ιντεπεντιέντε υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην δεύτερη κατηγορία του αργεντίνικου ποδοσφαίρου.

Υποβιβάστηκε η ιστορική Ιντεπεντιέντε! (video)
Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Ακόμη και για τα χειρότερα.

Η Ιντεπεντιέντε από του χρόνου θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά στην 108η ιστορία της!

Ισχυρό πλήγμα όχι μόνο για την ομάδα, αλλά γενικά για το άθλημα στην «χώρα του τανγκό».

Γιατί δεν είναι απλό η πολυνίκης του Κόπα Λιμπερταδόρες, με επτά κατακτήσεις, να υποβιβάζεται! Ουσιαστικά, οι «κόκκινοι» χρειάζονταν ένα μίνι θαύμα για να σωθούν, ωστόσο η ήττα τους με 1-0 από την Σαν Λορέντζο ήταν καταδικαστική, με τους οπαδούς τους να μην σταματούν το κλάμα.

Βέβαια, μια τόσο μεγάλη ομάδα δεν πρόκειται να διαλυθεί. Άλλωστε το παράδειγμα με τον υποβιβασμό και την άμεση επάνοδο της Ρίβερ Πλέιτ είναι πολύ πρόσφατο και σίγουρα αποτελεί οδηγό για την επιστροφή της Ιντεπεντιέντε εκεί που της αξίζει.

Πέραν των επτά τροπαίων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής, έχει κατακτήσει και 16 φορές το πρωτάθλημα στην Αργεντινή. Πλέον, μόνο η Μπόκα Τζούνιορς δεν έχει βιώσει τον υποβιβασμό...



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: