Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Οι ελπίδες επειδή η ΟΥΕΦΑ κάνει κωλοτούμπες!!

O Αποδυτηριάκιας αποκαλύπτει γιατί,  η ΟΥΕΦΑ ασχολήθηκε ειδικά με ΠΑΣ και Παναθηναϊκό και που θα κριθεί οριστικά τύχη των δύο ΠΑΕ.
Εκατοντάδες ομάδες συμμετέχουν στα κύπελλα Ευρώπης και η ΟΥΕΦΑ κάθε χρόνο κάνει ένα δειγματολογικό έλεγχο σε 5-6, άντε σε 6-7 ομάδες. Και σε ποιες χώρες; Σε κάτι Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Αλβανίες. Ιδού το μέγα ερώτημα. Γιατί η ΟΥΕΦΑ έβαλε στο σημάδι δύο ΠΑΕ από την Ελλάδα, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ;
Έπεσε κάρφωμα. Κάποιοι, μάλιστα από Ελλάδα μερηά, το χοντρορουφιάνεψαν. Οι φάκελλοι που παρουσιάστηκαν από ΠΑΟ και ΠΑΣ είναι αβαβά. Πράγματι, έτσι είναι. Πρόκειται περί σκανδάλου να αδειοδοτηθούν από την ΕΠΟ οι δύο ομάδες. Γιατί, όμως, το θέμα να φθάσει στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία; Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Κάποιος, κάποιοι έκαναν “υπέρβαση”, δηλαδή αγνόησαν την ΕΠΟ, και “ενημέρωσαν” σχετικώς την ΟΥΕΦΑ.
Να διευκρινιστεί υπεύθυνα ότι ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός είναι στην ΙΔΙΑ μοίρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που πρώτος γνωστοποίησε στην Ελλάδα ο αποδυτηριάκιας, γι' αυτή την υπόθεση που έσκασε χθες τη νύχτα, και οι δύο ομάδες έχουν πρόβλημα. Που σημαίνει ότι ακόμα ΔΕΝ κόπηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΥΤΕ έχει ελπίδες ο Παναθηναϊκός.
Όλα θα κριθούν από το ανώτατο όργανο της UEFA, το οποίο θα αποφασίσει τελικά για την αρνητική εισήγηση και για ΠΑΣ και για ΠΑΟ, που ήδη έγινε από το “Ερευνητικό Σώμα” της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Ποιες είναι οι προβλέψεις;
Αν μπορούν να γίνουν προβλέψεις αυτές είναι 50-50. Κανονικά με τίποτα δεν παίρνουν άδεια οι δύο ελληνικές ομάδες. Να ληφθεί υπ'όψιν, όμως, ότι η ΟΥΕΦΑ είναι γνωστή για τις κωλοτούμπες πρώτον, και δεύτερον, ότι στην Ελλάδα παίζει το ατού της οικονομικής κρίσης.

Τι πρέπει να κάνει ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ για να “φάει” τη θέση του ΠΑΣ Γιάννινα στην Ευρώπη κι έτσι να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός
 
Έκανε πολλά ο φουκαράς ο Αλαφούζος για να καταφέρει να εξασφαλίσει την αδειοδότηση από την ΕΠΟ του κατεστημένου. Κι αν είναι δυνατόν να βγάλει νοκ-αουτ τον ΠΑΣ Γιάννινα που τον στήριζε η ΕΠΟ του Μαρινάκη και της Παράγκας.

Δικαιολογημένα καταγράφηκε ως επιτυχία η προσπάθεια του Αλαφούζου, αφού ο φάκελλος του Παναθηναϊκού είναι ολότελα σκάρτος. Χωρίς εγγυητική επιστολή τραπέζης, εκπρόθεσμος και ανοικτός στο θέμα της Παιανίας.

Θυμίζω ότι η πλευρά Παναθηναϊκού είχε υποσχεθεί στην ΕΠΟ ότι θα έφερνε νέο συμφωνητικό με τους Βαρδινογιάννηδες, αφού το εν ισχύ μετράει μέχρι 31 Μαϊου. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, όμως, χωρίς να είναι έτοιμο το Απήλιον δεν δίνει κανένα χαρτί και γυρίζει πίσω τις επιταγές του Σιωπήλη, άσε αυτά που βγαίνουν από το στόμα του.

Γιατί, λοιπόν, τα γεροντάκια της επιτροπής αδειοδότησης, οι εφέτες ψήφισαν υπέρ του Παναθηναϊκού; Πιθανόν να τρομοκρατήθηκαν από τους μπράβους που περίμεναν απ'έξω να μπουκάρουν και γι'αυτό η ΕΠΟ μίλησε για άνευ προηγουμένου βία. Πιθανόν, όμως, οι δικαστικοί να φοβήθηκαν τις μηνύσεις του Αλαφούζου.

Θυμίζω ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού απείλησε να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον του εισηγητή της επιτροπής αδειοδότησης για την εν γένει συμπεριφορά του και την αρνητική του θέση. Να, λοιπόν, ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός για να δικαιωθεί και στην ΟΥΕΦΑ.

Να αναχωρήσει τάχιστα για τη Γενεύη της Ελβετίας ο Α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου. Να ετοιμάσει τις βαλίτσες του κι ένα τσεκ 40.000 ελβετικών φράγκων και να κτυπήσει την πόρτα του γνωστού δικηγορικού γραφείου.

Ποια είναι αυτά τα τσογλάνια που χθες τη νύχτα στη Νυόν συναποφάσισαν να αρνηθούν την αδειοδότηση στον Παναθηναϊκό και να μειώσουν το κύρος του διεθνώς; Ο Αλαφούζος είναι υποχρεωμένος να αντιδράσει νομικά. Όπως έκανε και στην Ελλάδα με τους διαιτητές της Παράγκας.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: