Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Πιο «ύποπτο» από το 7-1 τα δύο «άκυρα» γκολ του Αγιαξ!!

Θα ήταν φυσικά μεγάλη χαζομάρα να πίστευε κάποιος ότι τα ματς τα στήνουν μόνο κάτι τύποι σαν τον Μπέο και τον Τσακογιάννη. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.
Πιο «ύποπτο» από το 7-1 τα δύο «άκυρα» γκολ του Αγιαξ
Γινόταν, γίνεται και θα γίνεται και στις καλύτερες οικογένειες. Στο υψηλότερο επίπεδο. Από τη β' κατηγορία της Ελλάδας μέχρι το Champions League και το Μουντιάλ.
ΣΑΝ το 7-1 της Λιόν στην Ντιναμό του Ζάγκρεμπ έχουμε και άλλα πολλά, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αποτυπωμένη στο μυαλό του περισσότερου κόσμου το 6-0 της Αργεντινής απέναντι στο Περού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978. Ποτέ κανένας δεν κάθησε να τα ψάξει όλα αυτά στα σοβαρά. Οι όποιες έρευνες για «ύποπτα», «διεφθαρμένα», ή όπως αλλιώς λέγονται, παιχνίδια έχουν γίνει μόνο σε εθνικά πρωταθλήματα με μικρές ή μεγάλες καμπάνες. Και η αλήθεια είναι όσο πιο... υπεράνω είναι η διοργάνωση τόσο πιο πολύ κουκουλώνονται τα πράγματα, για να μη χάσει τη λάμψη του ο κάθε γκλαμουράτος θεσμός.
ΤΟ 7-1 λοιπόν έχει ξαναγίνει πεντακόσιες φορές σε διάφορες εκδοχές. Μια ομάδα, όπως τώρα η Λιόν, που ψάχνει το μεγάλο σκορ για να προκριθεί, βρίσκεται απέναντι σε κάποια αδιάφορη σαν την Ντιναμό του Ζάγκρεμπ και την ξεσκίζει χωρίς αντίσταση. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία...
ΤΟ μεγαλύτερο σκάνδαλο λοιπόν για μένα είναι, ότι την ίδια ώρα, οι ίδιοι οι διαιτητές ακύρωσαν δύο κανονικά γκολ του Αγιαξ στο δικό του 3-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν μετρούσε τουλάχιστον το ένα, θα περνούσε ο Αγιαξ 2ος στους «16» του Champions League ακόμη κι αν έχανε, ενώ η Λιόν θα έπρεπε να φτάσει στο 9-1 και πάνω για να μπορέσει να προκριθεί αυτή.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ κανείς ότι στο τελευταίο αυτό ματς αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα με τη συμμετοχή της διαιτησίας. Κι αυτό είναι το χειρότερο για την UEFA, η οποία σφυρίζει αδιάφορα, δεν ψάχνει πουθενά και για τίποτα, και... όλα καλά καμωμένα.
ΑΠΟ την άλλη βέβαια είναι παραπάνω από αστείο να συγκρίνει κάποιος το 7-1 της Λιόν με το 3-2 της Μαρσέιγ την Τρίτη στο Ντόρτμουντ, από το οποίο βγήκε off ο Ολυμπιακός. Ούτε από τη μορφή εκείνου του ματς ούτε από το σκορ, έτσι όπως εξελίχθηκε, μπορεί κάποιος να εξάγει το συμπέρασμα ότι έγινε κάτι το... φοβερά ύποπτο. Μια ομάδα, όπως η Μπορούσια που χτυπάει στα ίσια από την αρχή το παιχνίδι και στο τέλος οι παίκτες της βλέπουν ότι καταντάει χαμένη υπόθεση, ακούγεται πολύ λογικό να χαλαρώνουν, να τα παρατάνε και να τρώνε δύο γκολ που γι' αυτούς δεν έλεγαν τίποτα. Εκτός αν δεχτούμε ότι όπου υπάρχει γαλλική ομάδα μυρίζει το πράγμα, επειδή πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι ο Πλατινί...
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Λύση με τα τηλεοπτικά!!

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πάρουν οι ομάδες της Α1 Ανδρών, την προκαταβολή από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Λύση με τα τηλεοπτικά
Το πρόβλημα που είχε προκύψει, λύθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Οπότε, μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι ομάδες θα πάρουν την προκαταβολή από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας χρονιάς...
πηγή: sportdog.gr

Βαρύγδουπες αποφάσεις!!

Καθώς οι ηγέτες μας πηγαίνουν από την μία "σωτήρια" Σύνοδο Κορυφής στην επόμενη, και το τέλος της ευρωζώνης γίνεται όλο και πιο ορατό με κάθε "τελική λύση" που εφευρίσκουν, τόσο λιγότερα έχω να σας γράψω. Γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Βαρύγδουπες αποφάσεις
Ό,τι ήταν να πούμε, επί της ουσίας, το έχουμε πει από καιρό.
* Όσο η Ευρώπη αρνείται να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέπτη και να του πει την αλήθεια (ότι δηλαδή το πρόβλημά της είναι δομικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόβλημα ελλειμμάτων ή χρέους), τόσο πιο κοντά στο τέλος του πειράματος της ευρωζώνης ερχόμαστε.

* Όσο οι ευρωπαϊκές αρχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αποσπασματικά (ως εάν να ήταν ζήτημα κάποιων υπερχρεωμένων κρατών, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερα διμερή δάνεια), τόσο πλησιάζει η μετα-ευρώ εποχή - μια εποχή εξ ίσου δυστοπική για πλεονασματικούς και ελλειμματικούς.

* Όσο οι πλεονασματικές χώρες θεωρούν ότι τα πλεονάσματά τους αποκτήθηκαν δικαιωματικά και κατακρίνουν τους ελλειμματικούς για τα ελλείμματά τους (χωρίς να κατανοούν ή να παραδέχονται πως χωρίς τα ελλείμματα των ελλειμματικών θα ήταν αδύνατον να παραχθούν τα πλεονάσματα που τους κρατούν προς το παρόν "εκτός Κρίσης"), τόσο η Κρίση θα βαθαίνει.

* Όσο η Ευρώπη παραμένει πιασμένη στην ιδέα ότι η λύση θα έρθει από μια διαδικασία ομοσπονδοποίησης που θα ξεκινήσει από την αλλαγή των Συνθηκών με στόχο την εισαγωγή πιο σφικτών κανόνων και μέσω πειθάρχησης των ελλειμματικών, τόσο πιο αδύνατη θα είναι η δημιουργία της σκιαγραφόμενης Ομόσπονδης Ευρώπης - καθώς η διαδικασία αναθεώρησης των Συνθηκών θα αφήσει την κατάρρευση του ευρώ ανενόχλητη, δημιουργώντας τα συντρίμμια που θα απομείνουν προς... ομοσπονδοποίηση.
Τι να περιμένουμε λοιπόν από την Σύνοδο αυτή; Ελάχιστα, από ό,τι φαίνεται. Γιατί; Επειδή, άλλη μία φορά, η μόνη χώρα που τολμά να παρουσιάσει ένα Σχέδιο Επίλυσης (η Γερμανία) είναι εκείνη που δεν θέλει να προτείνει ένα (πραγματικό) Σχέδιο Επίλυσης αλλά, αντίθετα, πασχίζει να καθυστερήσει την Επίλυση ελπίζοντας κάποια στιγμή να μπορέσει να τετραγωνίσει τον κύκλο. Δηλαδή; Δηλαδή να βρει έναν τρόπο να επιλύσει την Κρίση διατηρώντας για τον εαυτό της, για την Γερμανία, την δυνατότητα εξόδου από το ευρώ. Δυστυχώς, τέτοιος τρόπος δεν υπάρχει...
Όπως έχω πει και ξαναπεί, η τραγωδία της Ευρώπης είναι πως η μόνη χώρα που έχει την ισχύ να επιλύσει την Κρίση είναι εκείνη που κρίνει πως, αν χρησιμοποιήσει την ισχύ της για να πετύχει αυτόν τον καλό και αγαθό σκοπό, θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος της εντός των μελλοντικών Συνόδων Κορυφής καθώς θα πρέπει να θυσιάσει την δυνατότητά της να εξέλθει από την νομισματική ένωση - μια δυνατότητα που δεν θέλει μεν να χρησιμοποιήσει αλλά και την οποία, εξ ίσου, δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει (τουλάχιστον άνευ σκληρών όρων που η Γαλλία δεν αποδέχεται).
Τίποτα από τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως θα αποφύγουμε τις θριαμβευτικές ανακοινώσεις τύπου 25ης Μαρτίου (θυμάστε τον κ. Παπανδρέου να δηλώνει περιχαρής πως "Η Ευρώπη σήμερα έπραξε το καθήκον μας και τώρα πρέπει εμείς να κάνουμε αυτό που πρέπει για να σωθεί η χώρα";), 21ης Ιουλίου (που πάλι μας έσωσε η Ευρώπη), 26ης Οκτωβρίου (όταν ξανα-ματα-σωθήκαμε). Είμαι σίγουρος ότι κάτι βαρύγδουπο θα ανακοινωθεί σήμερα-αύριο, οι αγορές θα κάνουν ότι αναπτερώνονται (καθώς κάποιοι θα στοιχηματίσουν ότι για μερικές ώρες ή μέρες κάποιοι άλλοι θα στοιχηματίσουν πως κάποιοι τρίτοι θα στοιχηματίσουν πως οι αγορές θα ανέβουν - πριν όλοι τους αφεθούν στο αναπόφευκτο της επόμενης πτώσης) και η κατεστημένη δημοσιογραφία μας θα κάνει και πάλι το καθήκον της ανακράζοντας, άλλη μία φορά, με τον ίδιο ενθουσιασμό, το γνωστό "εσωθήκαμεν". Τι θα είναι αυτό το βαρύγδουπο νέο;
Αν έπρεπε να μαντέψω θα έλεγα ότι πρόκειται για το Σενάριο Β΄ στο οποίο είχα αναφερθεί στο περασμένο Δελτίο Κρίσης που θέλει τη χρηματοδότηση της Ιταλίας (και λιγότερο της Ισπανίας) από την ΕΚΤ αλλά μέσω του ΔΝΤ (ώστε να κρατιούνται τα προσχήματα που θέλουν την ευρωζώνη να ξορκίζει την χρήση τυπωμένου από την ΕΚΤ χρήματος για την χρηματοδότηση κράτους-μέλους). Το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγο ο (κατ' εμέ) Πρίγκηπας του Σκότους (βλ. το λήμμα που έχω συμπεριλάβει για αυτόν τον κύριο στο "Λεξιλόγιο Κρίσης"), ο Larry Summers, με άρθρο του στους Financial Times καλεί το ΔΝΤ να αναλάβει, σε συνεργασία με την ΕΚΤ, την χρηματοδότηση της Ιταλίας, λέει πολλά. Όταν ο Summers δημοσιεύει κάτι τέτοιο την ώρα που οι ηγέτες μας διαβουλεύονται κεκλεισμένων των θυρών (και δεδομένης της σχετικής πρόβλεψής μου την περασμένη Παρασκευή εδώ), τολμώ να πω πως οι πιθανότητες να ανακοινώσουν κάτι προς αυτή την κατεύθυνση μεγάλωσαν θεαματικά.
Συμπερασματικά, φαντάζομαι ότι θα ακούσουμε πολλές ανοησίες περί νέων σκληρών πειθαρχικών κανόνων, δήθεν δημοσιονομικής ενοποίησης μέσω συνταγματικών αναθεωρήσεων που θα απαγορεύουν δια ροπάλου έλλειμμα μεγαλύτερο από κάποιο σφικτό όριο (αλήθεια: αν είναι να απαγορεύει το Σύνταγμα τα ελλείμματα γιατί δεν προσθέτουμε και μια απαγόρευση για την φτώχεια, την ανεργία, ακόμα και την τριχόπτωση βρε παιδιά;) κλπ. Επί της ουσίας όμως το μόνο χειροπιαστό μέρος της επικείμενης συμφωνίας θα αφορά περί τα €150 με €200 δισ που θα διατεθούν στην Ιταλο-ισπανία μέσω, και πάλι διμερών, δανείων τα οποία θα "ξεπλυθούν" μέσω ΔΝΤ. [Την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ακουγόταν πολύ η ιδέα θα διατεθούν στο ΔΝΤ από τις πλεονασματικές χώρες της ευρωζώνης περί τα €150 δισ και άλλα περίπου €50 δισ από χώρες εκτός ευρωζώνης (π.χ. Δανία, Κίνα, Βραζιλία).]
Αρχικά, η ιδέα ήταν αυτά τα χρήματα να μπουν σε ειδικό λογαριασμό του ΔΝΤ για χρήση αποκλειστικά εντός της ευρωζώνης. Όμως, η Γερμανία (και ειδικά η Κεντρική της Τράπεζα, η Bundesbank) διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως έτσι θα φανεί ότι η Γερμανία χρηματοδοτεί την Ιταλία. Μα, θα πείτε (σωστά), αυτός δεν είναι ο σκοπός; Ναι, αλλά δεν πρέπει να φαίνεται κιόλας! Οπότε, οι ηγέτες μας κλίνουν προς την ιδέα να βάλουν τα χρήματα αυτά στον γενικό κορβανά του ΔΝΤ, υπό την κάλυψη προηγούμενων αποφάσεων την Συνόδου των χωρών μελών του ΔΝΤ περί αύξησης των κεφαλαίων που διαθέτουν στο ΔΝΤ για την καταπολέμηση εστιών της Κρίσης παγκοσμίως (και χωρίς αναφορά στην ευρωζώνη γενικότερα και στην Ιταλία πιο συγκεκριμένα), με την σιωπηλή συμφωνία πως τα χρήματα αυτά θα διατεθούν βεβαίως-βεβαίως (σε συνεργασία με την ΕΚΤ η οποία, κακά τα ψέμματα, θα τα τυπώσει για να τα δώσει, εκ μέρους των πλεονασματικών της ευρωζώνης, στο ΔΝΤ) σε... Ιταλία και Ισπανία.
Το μόνο πρόβλημα με αυτό το μεγαλειώδες πλάνο είναι οι... ΗΠΑ. Βλέπετε, ως το πιο σημαντικό μέλος του ΔΝΤ (ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης του), οι ΗΠΑ κανονικά θα πρέπει (σε μια αύξηση των κεφαλαίων που διαθέτει το ΔΝΤ) να συνεισφέρουν και αυτές. Έτσι γίνεται κανονικά: Όταν οι βασικές χώρες που χρηματοδοτούν το ΔΝΤ αυξάνουν την χρηματοδότησή τους προς αυτό, συνεισφέρουν όλες μαζί αναλογικά. Όμως το Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο δεν θα συναινέσει, εν μέσω μάλιστα Προεδρικών εκλογών που παλεύει να κερδίσει αποκαθηλώνοντας τον Obama. Για αυτό τον λόγο την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές (Πέμπτη μετά τα μεσάνυκτα) γίνονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις ώστε να επιτραπεί στους ευρωπαίους, εκ μέρους της Washington, να συνεισφέρουν κεφάλαια στο ΔΝΤ (Α) χωρίς οι Αμερικανοί να πρέπει να πληρώσουν κι αυτοί και (Β) χωρίς να μειωθεί το ποσοστό επιρροής των ΗΠΑ στο ΔΝΤ. Δύσκολα θα αποτύχουν να τα βρουν σε κάτι τόσο απλό, ιδίως όταν οι Αμερικανοί δεν κολλάνε στα προσχήματα αν είναι να γίνει η "δουλειά".
Εν κατακλείδι, τίποτα από αυτά που, όπως φαίνεται, θα αποφασιστούν δεν θα ανακόψουν (για περισσότερες από μερικές ημέρες) την πορεία του ευρωσυστήματος προς την διάλυση. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η διάλυση δεν μπορεί να αποφευχθεί. Όπως οι συχνοί αναγνώστες γνωρίζουν καλά, είμαι από τους αιθεροβάμονες που πιστεύουν ακράδαντα ότι λύσεις απλές και άμεσα εφαρμόσιμες υπάρχουν (αν θέλετε δείτε εδώ τις ομιλίες του Stuart Holland και εμού στην Ευρωβουλή, πριν μερικές μέρες, όπου, άλλη μία φορά, εξηγήσαμε την πρότασή μας). Δυστυχώς, όπως έγραψα πιο πάνω, οι πραγματικές λύσεις συγκρούονται με την λογική της διατήρησης της ισχύος εκείνων που μπορούν να τις εφαρμόσουν. Από μία άποψη, πρόκειται για μία αρχαία τραγωδία προβεβλημένη στη μεγάλη οθόνη της ευρωπαϊκής Ηπείρου, με τους κεντρικούς χαρακτήρες εγκλωβισμένους σε ατραπούς και συμπεριφορές που και ο τελευταίος θεατής γνωρίζει ότι τους οδηγούν στην Πτώση.
Πηγή: protagon.gr

"Θα παλέψουμε για τη νίκη"

Στη διαχείριση των δυνάμεων της ομάδας, στάθηκε ο Βαγγελης Αλεξανδρής, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ενόψει της αναμέτρησης με την Καβάλα.
"Θα παλέψουμε για τη νίκη"
Ο τεχνικός του ΑΡΗ, υποστήριξε ότι ο ΑΡΗΣ θα παλέψει για τη νίκη, αφήνοντας πίσω την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.
«Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Προσπαθούμε να βρούμε ισορροπία στο ξόδεμα δυνάμεων, με δεδομένο ότι δίνουμε δύο αγώνες την εβδομάδα, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Κατά συνέπεια είμαστε λίγο κουρασμένοι, αλλά όπως και να` χει θα «παλέψουμε» για τη νίκη απέναντι στην Καβάλα. Η αντίπαλη ομάδα είναι ένα πολύ κοντρολαρισμένο σύνολο. Παρουσιάζεται πολύ δυνατή στην έδρα της και αυτός ο αγώνας απαιτεί να δείξουμε πολύ μεγάλη προσοχή. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό ειδικά στην άμυνα, αλλά και στο passing game».
Πηγή: allaboutaris.com

Ε, ρε κάτι... γκολάρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ένα καλύτερο από το άλλο είναι και αυτή τη φορά τα γκολ στο Top 10 της εβδομάδας! Πάντως, δεν υπάρχει κανένα γκολ του Γκομίς, παρότι έβαλε τέσσερα στο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ...
Ε, ρε κάτι... γκολάρες! (ΒΙΝΤΕΟ)
Απολαύστε λοιπόν τα καλύτερα γκολ της εβδομάδας από όλα τα γήπεδα του κόσμου!

πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

"Γούρικη για μας, γρουσούζικη για τους άλλους"!

Το «παρών» στην παρουσίαση της μπάλας Tango 12 της Adidas που θα χρησιμοποιηθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας στο Euro 2012, έδωσε ο Γιάννης Φετφατζίδης.
"Γούρικη για μας, γρουσούζικη για τους άλλους"!
Ο νεαρός μέσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, αρχικά αναφέρθηκε στην μπάλα και είπε: «Είναι καινούριας τεχνολογίας μπάλα και θα βοηθήσει στο θέαμα. Αυτό βέβαια είναι στα πόδια των παικτών».
Για την κλήρωση της Εθνικής στο Euro, απάντησε: «Θα μπορούσε να ήταν χειρότερη, εμείς πιστεύω ότι τελικά θα είμαστε στις θέσεις πρόκρισης. Ελπίζω η μπάλα να είναι γούρικη για μας, γρουσούζικη για τους άλλους και ειδικά για τους Γερμανούς».
Για το ενδεχόμενο να κληθεί στην αποστολή για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, είπε:«Αν με καλέσει ο προπονητής θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω. Είναι απίστευτο συναίσθημα να παίζω με παίκτες που ήταν στην ομάδα και το 2004».

"Ο Μπέος είναι θύμα μιας ιστορίας"

Ο νομικός εκπρόσωπος του Αχιλλέα Μπέου, Βασίλης Χειρδάρης, που εκπροσωπεί τον Ελληνα παράγοντα στην προσφυγή που έχει υποβάλλει στο Στρασβούργο για παράνομη προφυλάκισή του, μίλησε για το κενό το οποίο υπάρχει στην ελληνική νομοθεσία, θύμα του οποίου έχει πέσει ο Μπέος, τονίζοντας πως έχει ουσιαστικά προφυλακιστεί με την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ, το οποίο αποτελεί «παγκόσμια πρωτοτυπία».
"Ο Μπέος είναι θύμα μιας ιστορίας"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "Sentra 103,3":
«Ο κ. Μπέος είναι όπως ξέρουν όλοι, προφυλακισμένος. Γιατί φέρεται ότι έχει διαπράξει μια σειρά ποινικών αδικημάτων. Τα αδικήματα για τα οποία ήταν κατηγορούμενος κι έχει προφυλακιστεί είναι και το περιεχόμενο που μελέτησε η πειθαρχική επιτροπήςτης ΕΠΟ.
Κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δεν έχω δει απόφαση επιτροπής να καταδικάζει, ότι ο Μπέος χωρίς καμία αμφιβολία τα έχει διαπράξει όλα τα αδικήματα. Οι επιτροπές αυτές, προδικάζουν κι ενθαρρύνουν το κοινό να πιστέψει ότι ο Μπέος τα έχει διαπράξει με διατυπώσεις εντυπωσιακές, χωρίς ποσοστό σφάλματος ότι τα έχει διαπράξει.
Όταν κάποιος είναι κατηγορούμενος σε ποινικό δικαστήριο, περιμένουν να κρίνουν αυτά. Μόνο αυτά μπορούν να κρίνουν. Δεν μπορεί να φταίει ο κατηγορούμενος για την καθυστέρηση στις αποφάσεις που αφορούν στο ποδόσφαιρο.
Ο κ. Μπέος είναι θύμα μιας ιστορίας, εφόσον δεν έχει καταδικαστεί από δικαστήριο. Η πολιτεία πρέπει να επιταχύνει τις δίκες, έχουμε πάνω από 400 καταδίκες από το Στρασβούργο επειδή αργούν να βγουν οι αποφάσεις. Για το Στρασβούργο είναι μονόδρομος.
Εδώ έχουμε μια αθλητική δικαιοσύνη που πρέπει να αποδοθεί και μια ποινική που ορίζει την ελευθερία ενός ατόμου. Έχω αποφάσεις επιτροπών που συμμετέχουν δικαστές, που λένε ότι δεν είμαι αθώος πριν δικαστώ. Οι διατυπώσεις που θα έπρεπε να κάνουν τα πειθαρχικά όργανα δεν θα έπρεπε να είναι απόλυτες.
Στα πολιτισμένα κράτη, αυτό κάνουν. Πρόκειται για πρόσωπο εδώ που λέγεται Μπέος κι όχι για ομάδα. Οι νόμοι έχουν μια ιεράρχηση, σύνταγμα, ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η αθλητική δικαιοσύνη είναι κατώτερη στην βαθμίδα. Το πρόβλημα λοιπόν είναι νομοθετικό.
Πρέπει η νομοθεσία να τροποποιηθεί για να είναι συμβατή αφενός με το σύνταγμα, αφετέρου με την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου. Το ευρωπαϊκό δικαστήριο θα αποφασίσει σε 2 χρόνια. Δεν βγάζει τεράστια ποσά οικονομικά για ηθική βλάβη. Το να βγάλει 20-30 χιλιάδες δεν είναι θέμα.
Σε ένα χρόνο περνάει από το παραδεκτό, άρα σε 2 χρόνια θα βγει η απόφαση. Η ελληνική δημοκρατία ειδοποιείται επισήμως μετά από ένα χρόνο. Στην προσφυγή εκτός της παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας, λέμε ότι εδώ δεν υπάρχει αρμόδιο όργανο για να προσφύγω.
Αν τελεσφορήσουν αποφάσεις εδώ κι εκεί ταυτόχρονα: Ανεξαρτήτως μπορεί να καταδικαστεί. Αν βγει ας πούμε κάποιος αρμόδιος, όπως ο γενικός γραμματέας και πει δημόσια ότι ο Μπέος είναι ένοχος, καταπατείται το ευρωπαϊκό δικαστήριο».

«4-3-3 με Ρονάλντο και Ντι Μαρία»


images

Ο Αΐρτον Καράνκα έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (9/12), λόγω της απουσίας του Ζοσέ Μουρίνιο και ανέλυσε το σχήμα αλλά και κάποιες από τις σκέψεις που έχουν στην ομάδα.
«Θα παίξουμε 4-3-3 με τους Ντι Μαρία, Ρονάλντο και «Πίπα» (σ.σ. Ιγκουαΐν) ή τον Καρίμ (σ.σ. Μπενζεμά). Και μετά υπάρχουν οι επιλογές των Οζίλ, Κακά, Τσάμπι Αλόνσο, Ντιαρά και Κεντίρα», ήταν τα πρώτα λόγια του Αΐρτον Καράνκα.
Παράλληλα, ο άμεσος συνεργάτης του «Special One», μίλησε και για το γεγονός πως η Ρεάλ Μαδρίτης… βολεύεται και με την ισοπαλία: «Δεν αναζητούμε την ισοπαλία. Θέλουμε πάντα να κερδίσουμε όλους τους αγώνες που δίνουμε. Η καλύτερη απόδειξη για αυτό είναι το παιχνίδι της Τετάρτης (7/12) με τον Άγιαξ στο Champions League, όταν αγωνιστήκαμε για την νίκη, παρά το γεγονός ότι είχαμε ήδη προκριθεί ως πρώτοι στον όμιλο».
Παράλληλα, ο Αΐρτον Καράνκα, τόνισε: «Η ομάδα είναι καλύτερη καθώς δουλεύουμε για περισσότερο καιρό μαζί. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι έτσι όπως κάναμε όλα τα άλλα. Όλα τα παιχνίδια μας είναι σημαντικά. Αν κερδίσουμε αύριο και στο Καμπ Νου δεν θα σημαίνει τίποτα αν χάσουμε βαθμούς σε άλλα παιχνίδια».
Τέλος, αναφορικά με τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν οι πρωτοπόροι της Πριμέρα Ντιβίζιον, απάντησε: «Ο Αρμπελόα έχει κληθεί στην αποστολή, αλλά θα δούμε αύριο αν θα μπορεί να παίξει. Ο Καρβάλιο είναι ακόμα τραυματίας και θέλει να επιστρέψει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Είναι ένας σημαντικός παίκτης στα αποδυτήρια».

πηγή: metrosport.gr

Χαραλαμπίδης: «Εγώ δούλεψα σωστά»


images (2)

Στο «Αθλητικό Metropolis» μίλησε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης. Ο πρώην προπονητής της Δόξα Δράμας αναφέρθηκε στον νέο προπονητή της ομάδας αλλά και για το δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε αναλαμβάνοντας την Δόξα.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»
Για την Δόξα Δράμας: «Ήταν μια δύσκολη κατάσταση στη Δράμα, όταν πήγα είχε μόλις τρία δελτία και πολλούς παίκτες για δοκιμή. Υπήρχε και η εκκρεμότητα για την κατηγορία που θα αγωνίζεται η ομάδα και τελικά μας είπαν ότι έχετε 10-15 μέρες για να είστε έτοιμοι στην Σούπερλιγκ. Εκείνο το διάστημα είχαν συμφωνήσει όλοι οι παίκτες με άλλες ομάδες και ξεκινήσαμε με μικρούς. Εγώ δούλεψα σωστά και φάνηκε σε όλα τα παιχνίδια εκτός από αυτό με τον Ολυμπιακό. Παλέψαμε όλα τα ματς, χάσαμε στο γκολ πήραμε και ένα βαθμό, δεν ερχόταν όμως το γκολ και αυτό οφείλεται στους νεαρούς που έχουμε οι οποίοι δεν έχουν εμπειρία.
Η ομάδα πιστεύω πως δύσκολα θα σωθεί, υπάρχει ταλέντο και πιστεύω πως με 4-5 παίκτες ποιοτικούς θα ήταν πιο ψηλά».
Για τον διάδοχο του, Μάκη Κατσαβάκη: «Είναι δεδομένης αξίας προπονητής, πολύ έμπειρος, του εύχομαι δύναμη και τα καλύτερα για τον ίδιο και την ομάδα».
Για την απόφαση του να αποχωρήσει από τη Δόξα: «Δεχόμασταν πίεση από την αρχή μέχρι και το τέλος. Ήταν το πιο δύσκολο καλοκαίρι μου σαν προπονητής. Υπήρχε κακή οργάνωση στην ομάδα, δεν έγιναν οι κατάλληλες μεταγραφές, δεν έγινε καλή προετοιμασία και δουλεύοντας με νεαρούς, χρειάζεται υπομονή, που δεν υπήρχε. Γι αυτό πήρα την απόφαση να αποχωρήσω».

πηγή: metrosport.gr

Στην Λόκερεν ο Γκαλίτσιος!!


images (3)

Στο Βέλγιο και την Λόκερεν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Γκαλίτσιος. Ο Λαρισαίος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Λόκερεν μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν με οψιόν ανανέωσης για το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ο 25 χρονος ποδοσφαιριστής δοκιμάστηκε στην Βέρντερ χωρίς όμως να καταφέρει να μείνει και θα ψάξει να βρει την τύχη του στο Βέλγιο.
πηγή: metrosport.gr

Στην αποστολή οι Σαλπιγγίδης και Γεωργιάδης!!


A?EDU ???Ec?????
 ??ú ??? - ?ú (E??? ?E 2011-2012) 
GEORGIADIS SALPIGIDIS FOTAKIS 
 SAMROCK ROVERS - PAOK (EUROPA LEAGUE 2011-2012)

Με τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Γιώργο Γεωργιάδη να συμμετέχουν τελικά στην αποστολή, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το αυριανό παιχνίδι με τον Ατρόμητο.
Ο Λάσλο Μπόλονι συμπεριέλαβε 20 παίκτες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο «Σάλπι» χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι θα είναι και και στην 18άδα που θα ανακοινωθεί λίγη ώρα πριν από την σέντρα. Αποκλείστηκαν οι τραυματίες Χαλκιάς, Παπάζογλου, Κοντρέρας, όπως και οι Λεονάρντο, Σπαντάσιο, Κατσικάς και Τσουκαλάς.
Η αποστολή της ομάδας, αποτελείται από τους παρακάτω 20 ποδοσφαιριστές: Αθανασιάδης, Γεωργιάδης, Γιάννου, Γλύκος, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Σταφυλλίδης, Φωτάκης, Λίμο, Αρίας, Τσιρίλο,
Έτο, Πάμπλο Γκαρσία, Ίβιτς, Κρέσιτς, Λαζάρ, Ρομπέρ, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια. 

Τα εξ αναβολής της 2ης αγωνιστικής!!


images

Η Football League ανακοίνωσε τον ορισμό των τριών εξ αναβολής αγώνων της 2ης αγωνιστικής.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ 1964
14/12/11
19:00
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ
11/01/12
15:00
ΦΩΚΙΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
14/12/11
15:00

Πρόστιμο στον Ηρακλή!!


images

Με αποκλεισμό της έδρας για μία αγωνιστική και πρόστιμο 500 ευρώ τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής τον Ηρακλή για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Οι «κυανόλευκοι» θα εκτίσουν την ποινή τους στο ματς της επόμενης εβδομάδας με αντίπαλο τον Φοίνικα Σύρου.

Φυτανίδης: «Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα»


fytanidis

Ο κεντρικός αμυντικός του Ατρομήτου, Σωκράτης Φυτανίδης, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για τον αυριανό αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ, την πορεία των Περιστεριωτών στο πρωτάθλημα, αλλά και τον αγώνα του Άρη με το πρώην σύλλογό του, Αστέρα Τρίπολης.
Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή:

Για τον τραυματισμό του:
«Δεν το βάζω κάτω, θα επανέλθω σύντομα, αισθάνομαι καλύτερα. Δυστυχώς χάνω παιχνίδια που θα ήθελα να παίξω, όπως αυτά με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Θα προσπαθήσω να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα γίνεται».
Για τον αυριανό αγώνα στην Τούμπα:

«Είναι δύσκολο παιχνίδι, από τα ιδιαίτερα ματς της σεζόν, που θέλουν όλοι οι παίκτες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Για να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς, πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε δείξει φέτος ότι μπορούμε να πάρουμε βαθμούς απ’ όλα τα παιχνίδια».
Για την πορεία του Ατρομήτου:
«Πιστεύω ότι φέτος είμαστε έτοιμοι για πρωταθλητισμό. Δεν εννοώ ότι πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά ότι στοχεύουμε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, δεν κλείνεται και αποσκοπεί στο να παίξει καλή μπάλα και να την απολαύσει το κοινό».
Για τον φετινό ΠΑΟΚ:
«Διαθέτει πολύ καλό ρόστερ με παίκτες που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, για να προβληματίζουμε τον ΠΑΟΚ με την απόδοσή μας, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, γνωρίζοντας ότι αγωνιζόμαστε με αντίπαλο που δεν μπορείς να υποτιμήσεις και ιδιαίτερα όταν παίζεις μέσα στην Τούμπα».
Για τη σεζόν που διανύει, που μέχρι τον τραυματισμό του, ήταν πολύ καλή:
«Στον Ατρόμητο ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο. Σε συζήτηση που είχα κάνει με τον κ. Δώνη πριν υπογράψω μου είχε εξηγήσει τους λόγους που με θέλει και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να επιλέξω τον Ατρόμητο. Έχω βρει όσα χρειάζεται ένας παίκτης για να δουλεύει σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο τρόπος παιχνιδιού μου ταιριάζει με την ομάδα και για αυτό βγαίνει η καλή μου απόδοση».
Για τις επαφές που είχε με τον Άρη για μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι:
«Δε θα ήθελα να πω πολλά, υπήρξαν επαφές σε παλαιότερες μεταγραφικές περιόδους. Ο Άρης είναι μεγάλος σύλλογος και θα με ενδιέφερε να παίξω στο μέλλον. Τόσο ο Άρης όσο και ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στις ομάδες που θα ήθελα να αγωνιστώ, όπως και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ. Είναι όμορφα το να παίζεις σε μία από τις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης και θα ήθελα να είμαι και κοντά στην οικογένειά μου και ως επαγγελματίας. Βλέπω ποιο είναι το καλύτερο για το μέλλον μου και το μυαλό μου αυτή τη στιγμή το έχω μόνο στον Ατρόμητο».
Για τον αγώνα του Άρη με την πρώην ομάδα του, τον Αστέρα Τρίπολης:

«Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Άρης διαθέτει πιο ποιοτικό ρόστερ με παίκτες πιο επικίνδυνους και ποιοτικούς. Είναι πιο συγκροτημένος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και ο Αστέρας είναι επικίνδυνη ομάδα, νίκησε τον Ολυμπιακό, ενώ το ματς έχει την ιδιαιτερότητα με τον πρώην προπονητή του Άρη που δουλεύει τώρα στον Αστέρα, τον κ. Τσιώλη. Ο Άρης πάντως πιστεύω ότι έχει το προβάδισμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι».
Τέλος, ρωτήθηκε για το αν σκέπτεται την εθνική:

«Το έχω στο μυαλό μου και για αυτό δουλεύω καθημερινά μέσα από την καθημερινή μου δουλειά. Είναι κάτι βέβαια που δεν είναι στο χέρι μου, ο κ. Σάντος αποφασίζει και θα είμαι χαρούμενος αν μέσα στις επόμενες κλήσεις θα είμαι κι εγώ».

πηγή: metrosport.gr

Μαρκόπουλος: «Ο κόσμος είναι κίνητρο για εμάς»


markopoulos

Ο Σούλης Μαρκόπουλος παρέθεσε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό (10/12 20:30), όπου τόνισε το βαθμό δυσκολίας που έχει η ομάδα. Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στη δύσκολη αποστολή που έχει αύριο η ομάδα του και παράλληλα ζήτησε τη στήριξε του κόσμου έτσι ώστε οι παίκτες του να αποκτήσουν ακόμη ένα κίνητρο.
«Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε ένα άτυχο αποτέλεσμα στην Καβάλα, αλλά πολύ εύκολα έδειξε να το ξεπερνά και στον αγώνα του με την Ζαλγκίρις ήταν καταιγιστικός. Οι δυνατότητες του αντιπάλου είναι γνωστές, ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά θέλουμε κι ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο. Πάντα ένας αγώνας με τον Παναθηναϊκό έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τους παίκτες, αλλά ελπίζουμε και για τον κόσμο, που μπορεί και πρέπει να έρθει στο γήπεδο και να δημιουργήσει μία ωραία ατμόσφαιρα και να δώσει και σε εμάς την δυνατότητα να έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο και ακόμη μία βοήθεια στην προσπάθεια που θα κάνουμε» είπε στο esake.gr ο προπονητής του ΠΑΟΚ.
Με τη σειρά του, ο Γιάννης Καλαμπόκης εξήγησε πως «ο καθένας αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό που εμείς θέλουμε από την πλευρά μας είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος και να είναι όμορφη και σωστή η ατμόσφαιρα στο γήπεδο κι εμείς να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε από ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μία πορεία ανάκαμψης, όπως έδειξε και στο τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά κι εμείς ,όπως έχουμε δείξει τον τελευταίο καιρό, χρειαζόμαστε μία καλή εμφάνιση για ψυχολογικούς λόγους για να μπούμε σε μία τροχιά καλών και νικηφόρων αποτελεσμάτων».

πηγή: metrosport.gr

Με προβλήματα η… πρώτη του Αναστασιάδη!!


bakayoko

Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν θα πραγματοποιήσει και το πιο εύκολο ντεμπούτο στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα στον αυριανό (10/12 19:10) αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αυτό γιατί θα πρέπει να προχωρήσει σε πολλές αλχημείες όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας, λόγω των πολλών απουσιών.
Αναλυτικά από το δύσκολο ματς στο ΟΑΚΑ θα λείψουν οι: Τζημόπουλος (τιμωρημένος), Γεωργίου, Βίλα, Μπακαγιόκο, Τζάνης, Ντε Βισέντι, Οικονόμου (τραυματίες) και ο Ταμπάσης.
Λίγο μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ο Έλληνας τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας του η οποία απαρτίζεται από τους: Κηπουρός, Φέγκρους, Πάντος, Ντάσιος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Κώτσιος, Μπουζίντ, Ανδράλας, Πατσατζόγλου, Κειτά, Λίλα, Κυριάκος, Σκούφαλης, Ζαιρί, Μπεσέρα, Κουέβας και Μπακαγιόκο.

πηγή: metrosport.gr

Πάει για διακανονισμό με Κουλουχέρη!!

Μετάθεση για λίγα 24ωρα πήρε η απόφαση για την προσφυγή που έχει καταθέσει ο Θέμης Κουλουχέρης. Κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί την προσεχή Δευτέρα και θα είναι υπέρ του ποδοσφαιριστή ο οποίος διεκδικεί την ελευθερία του και ένα ποσό γύρω στις 300.000 ευρώ.
Πάει για διακανονισμό με Κουλουχέρη
O Αρης περιμένει την απόφαση για να καταθέσει στον παίκτη πρόταση για διακανονισμό των οφειλομένων του.
Πηγή: allaboutaris.com

Οι Γάλλοι... ανακάλυψαν Χατζιμπέγκιτς για ΑΕΚ!!

Ολα τα είχε η ΑΕΚ, η... προπονητολογία της έλειπε! Πάντως στη "L` Equipe"... ανακάλυψαν πως μάνατζερ, λειτουργώντας για λογαριασμό της Ένωσης, πλησίασαν τον προπονητή, Φαρούκ Χατζιμπέγκιτς!
Οι Γάλλοι... ανακάλυψαν Χατζιμπέγκιτς για ΑΕΚ!
Συγκεκριμένα πριν από λίγη ώρα στην έγκυρη κατά τ' άλλα εφημερίδα "L' equipe" σημειώνεται ότι μάνατζερ, οι οποίοι όπως ενημέρωναν λειτουργούσαν για λογαριασμό της ΑΕΚ, πλησίασαν τον Βόσνιο πρώην προπονητή της Αρλ, Φαρούκ Χατζιμπέγκιτς, ενημερώνοντας τον για ενδιαφέρον του δικεφάλου.
Εννοείται ότι το συγκεκριμένο σενάριο δεν έχει καμία βάση, τη στιγμή που ο Νίκος Κωστένογλου χαίρει της απόλυτης εκτίμησης  της διοίκησης, ενώ φυσικά δεν υπάρχουν χρήματα για μια τέτοια κίνηση, αν υποθέσουμε οτι στην ΑΕΚ ήθελαν να αντικαταστήσουν τον "Κωστέ"...
Πηγή: novasports.gr

“Ο Αβράμης δεν φεύγει από τον Ολυμπιακό”

Το ενδιαφέρον της Ρόμα για τον A. Παπαδόπουλο δεν ανησύχησε κανέναν στο Λιμάνι, αφού είναι κοινό μυστικό πως πολύ δύσκολα θα αποχωρήσει από την ομάδα.
“Ο Αβράμης δεν φεύγει από τον Ολυμπιακό”
Ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου θέλουν την ομάδα της γειτονικής χώρας να έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του δυναμικού στόπερ. Λογικό αν σκεφτεί κανείς την αγωνιστική κατάσταση του Αβράμη, την ηλικία του και πόσα χρόνια αγωνίζεται βασικός στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως αποτελεί έναν από τους αγαπημένους παίκτες του Σάββα Θεοδωρίδη...
Ξέρετε τι έφτασε στα αυτιά του σκύλου, που τυχαία περνούσε μία βόλτα από το Λιμάνι το απογευματάκι της Παρασκευής, που “έσκασε” η είδηση για το ενδιαφέρον της Ρόμα; “Αυτός ο παίκτης δεν πωλείται. Δεν θα φύγει από τον Ολυμπιακό”, έλεγε καλά πληροφορημένη πηγή για θέματα της ομάδας.
Εδώ που τα λέμε οι “ερυθρόλευκοι” δεν σκέφτονται την παραχώρηση του 34χρονου Μέλμπεργκ, τον Παπαδόπουλο θα κοιτάξουν να πουλήσουν; Έναν παίκτη τον οποίο, μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι στήριξαν μέχρι τέλους, όταν το όνομά του είχε βρεθεί στην υπόθεση με τις κασέτες. Για αυτό και στο συμβόλαιό του δεν υπάρχει συγκεκριμένη ρήτρα αποχώρησης, αφού ουσιαστικά... δεν παραχωρείται. Εκτός, φυσικά, αν υπάρξει πρόταση στην οποία κανένας δεν θα έλεγε όχι...

πηγή: sportdog.gr

Στοίχημα με τον GAZZOUXBET



Καλησπέρα φίλοι μου. Αρχή στοιχηματικού τετραημέρου σήμερα με επιλογή μας μία τριάδα για να μας πληρώσει και να κάνουμε μία καλή αρχή. Τα σημεία που επιλέξαμε: 1) OVER η Μόναχο 1860 στο 1,80, 2) 2 η Τσβόλε στο 1,42 και 3) 1 η Μπράγκα στο 1,35. Απόδοση 3,45 ποντάρουμε 30 Ευρώ και καλή μας τύχη.

Καλοπερνάει με Μελίσα ο Μπόατενγκ! (ΦΩΤΟ)

Μαζί με την Μελίσα Σάτα έκανε την νυχτερινή του βόλτα στο Μιλάνο ο Μπόατενγκ, με το 25χρονο μοντέλο να κλέβει την παράσταση και την καρδιά του άσου της Μίλαν και όχι άδικα όπως θα δείτε στις φωτογραφίες...
Καλοπερνάει με Μελίσα ο Μπόατενγκ! (ΦΩΤΟ)

Σύλληψη παίκτη στην Κύπρο για τα "στημένα"!

Σημαντικές εξελίξεις υπήρξαν στην υπόθεση του "ύποπτου" αγώνα Ολυμπιακός Λευκωσίας-Δόξα Κατωκοπιάς, καθώς η Αστυνομία επισκέφθηκε την απογευματινή προετοιμασία του Ολυμπιακού στον Προμαχώνα, διέκοψε την προπόνηση και οδήγησε στο τμήμα για ανάκριση τον Παουλίνιο!
Παουλίνιο
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Παουλίνιο βρισκόταν στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ωστόσο όταν οδηγήθηκαν οι ομάδες στα αποδυτήρια, ο ποδοσφαιριστής όχι μόνο έγινε αλλαγή από τον Ντε Πίνα, αλλά έμεινε εκτός αποστολής...
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ShootandGoal.com, ο πληροφοριοδότης της UEFA έστειλε έκθεση όπου κατονόμασε συγκεκριμένα άτομα και καταστάσεις που συνέβησαν πριν, κατά και μετά το ματς και δεν αποκλείεται η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να ζητήσει τη σύλληψη και άλλων παικτών ή παραγόντων.
Πηγή: shootandgoal.com

Αντί στο Τσάκα-Τσάκα, τσούκου-τσούκου!

Με ρυθμούς ...χελώνας κινούνται όλα γύρω από τον Παναθηναϊκό, τον Πρίγκιπα και τον Βλάση Τσάκα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί εκνευρισμός μέσα και έξω από την ομάδα.

Αντί στο Τσάκα-Τσάκα, τσούκου-τσούκου!
Η ιστορία με το ενδιαφέρον από την Αραβία να ρίξει λεφτά στο "τριφύλλι" μονοπωλεί το τελευταίο διάστημα το ρεπορτάζ των "πράσινων", κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό. Στο "σκύλο" είχατε διαβάσει πρώτα ότι οι παίκτες και το τεχνικό τιμ είναι ...απόλυτα ευχαριστημένοι που βρίσκονται στη σκιά της επικαιρότητας και δουλεύουν απερίσπαστοι.
Το ζήτημα, όμως, έχει αρχίσει να ενοχλεί πια τόσο τους φιλάθλους όσο και τη νυν διοίκηση, αλλά και τους μετόχους. Από την άποψη πως, ουσιαστικά, δεν έχει υπάρχει κάποια εξέλιξη από τα μέσα Σεπτέμβρη που βρίσκεται το θέμα στο προσκήνιο. Και όσο υπάρχουν λεφτά στα ταμεία του συλλόγου, μπορεί ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα να άγεται και να φέρεται δηλώνοντας ό,τι θέλει.
Ο Γόντικας, όμως, το ξεκαθάρισε στο τελευταίο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πως τα χρήματα που υπάρχουν είναι λίγα και φτάνουν μέχρι τον Φλεβάρη. Μετά δεν υπάρχει ...ευρώ για να προχωρήσει ο σύλλογος, με τους περισσότερους να ελπίζουν ότι μέχρι τότε θα τρέχουν ...πετροδόλαρα στα ταμεία του συλλόγου.
Τι θα γίνει στη συνέχεια δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως λεφτά... ΔΕΝ υπάρχουν στην ΠΑΕ και δηλώσεις όπως οι τελευταίες του Τσάκα, περί παρεξηγήσεων για το χρονικό διάστημα που θα εμφανιστούν τα χρήματα του πρίγκιπα, δεν γεμίζουν κανέναν με αισιοδοξία...

πηγή: sportdog.gr

Πρώτη η Ελλάδα σε αυτοκτονίες στην Ευρώπη!!

Στην οικονομική κρίση οφείλεται η αυξητική τάση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα. Μόνο το πρώτο πεντάμηνο του έτους, η αύξηση περιστατικών άγγιξε το 40%. Διαβάστε τι "λένε" τα στοιχεία αναλυτικά
Πρώτη η Ελλάδα σε αυτοκτονίες στην Ευρώπη

Σύμφωνα με στοιχεία της εθελοντικής οργάνωσης "Get Involved", του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η χώρα κατατάσσεται στην πρώτη θέση της λίστας με τις ευρωπαϊκές χώρες, που παρουσιάζουν αύξηση των αυτοκτονιών.
 
Ειδικότερα, μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2011 καταγράφεται ποσοστό αύξηση που αγγίζει το 40%.
Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι τα αίτια της αυτοκτονίας δεν είναι πάντα, ή μόνο, οικονομικά, καθώς συνήθως συνυπάρχουν ή προηγούνται άλλοι παράγοντες, όπως κατάθλιψη ή προβλήματα στις οικογενειακές σχέσεις.
Στην τηλεφωνική γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία, 1018, οι οικονομικοί λόγοι ήταν η συνήθης αιτία που άκουγαν οι υπεύθυνοι ψυχολόγοι από το 2007, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο, χρονιά κατά την οποία η κρίση δεν είχε ακόμη εκδηλωθεί στην Ελλάδα.
 
Από τότε, οι κλήσεις τετραπλασιάστηκαν για να φτάσουν πέρσι τις 2.500.
Σήμερα, όλο και πιο συχνά καταφεύγουν στη γραμμή παρέμβασης άνθρωποι, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της επιστημονικής επιθεώρησης "The Lancet", κατά την περίοδο 2007-2009 οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 17%.
 
Μετά την Αττική, η Κρήτη είναι η περιοχή με τις περισσότερες κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή 1018, ενώ μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περισσότερα από 20 άτομα αυτοκτόνησαν στην Κρήτη.
 
Πηγή: news247.gr