Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Δεύτερος Τσάκας δεν υπάρχει πουθενά!!

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το ...φαινόμενο και την ...όαση Τσάκα και εξηγεί για ποιο λόγο ο Παναθηναϊκός αργά ή γρήγορα θα βρει τον δρόμο του.
Δεύτερος Τσάκας δεν υπάρχει πουθενά
ΤΙ ήτανε αυτό το πράμα χθες πρωί πρωί; Ούτε στον εχθρό σου. Ο Θεός να σε φυλάει και να σε γλιτώνει. Με το που μου φέρνουνε τις εφημερίδες, παίρνω στα χέρια μου το «Goal». Φωτογραφία του Βαλβέρδε και πρώτο θέμα ότι «ο Ολυμπιακός βρήκε τον δικό του Βενγκέρ». Μέχρι εδώ όλα καλά. Και ξαφνικά το μάτι πάει πάνω δεξιά σ' ένα πράσινο θέμα. Κι αρχίζεις και διαβάζεις: «Ετσι θα γίνει μεταγραφή».
Το ζουμί όμως όπως και στις συμβάσεις με τις τράπεζες είναι στα ψιλά γράμματα: «Ενδεχόμενη αποχώρηση των Πλεσί και Σεϊταρίδη, ανοίγει το δρόμο για κίνηση τον Ιανουάριο». Κι από κάτω με ακόμα πιο ψιλά γράμματα: «Τη φόρμουλα για την αποδέσμευσή τους ψάχνουν στον Παναθηναϊκό, αναζητώντας ενδιαφερόμενες ομάδες». Αρχίζει δηλαδή να σε λούζει κρύος ιδρώτας και να τρέμουνε τα χέρια σου. Ποιο από τα δύο, λες από μέσα σου, θα πάθω πρώτα; Το έμφραγμα ή το εγκεφαλικό;
Κι από σίδερο να είσαι, τέτοιο σοκ δεν μπορείς να το αντέξεις. Θα λυγίσεις. Εχει λεχθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν ασπρίσει τα μαλλιά τους μέσα σε δευτερόλεπτα. Από το μεγάλο σοκ. Τα δικά μου τα περισσότερα είναι ήδη άσπρα, αλλά μπόρεσα να το καταλάβω. Μιλάμε λες και σε έχει χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα: Για να κάνει μεταγραφή ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο, θα πρέπει να ξεφορτωθεί τον Πλεσί και τον Σεϊταρίδη. Κι ο πολυχρονεμένος πρίγκιπας; Η αυτού μεγαλειότης, ο Σουλτάν Αλ Σαούντ; Τον πούλο; Κι ο γλυκύτατος και πάντα κομψός Τσάκας (φωτό); Στο πυρ το εξώτερον; Τέτοια λαχτάρα από τον Μανωλιουδάκη δεν την περίμενα ποτέ. Τι μαχαιριά ήταν αυτή; Πώς να αντέξεις τέτοιο χτύπημα;
Αν στον Παναθηναϊκό αρχίζουνε να υπολογίζουνε πόσα λεφτά θα γλιτώσουνε αν φύγουνε ο Πλεσί και ο Γιούρκας, πάει να πει ότι η σεμνή τελετή με τον πρίγκιπα έλαβε τέλος. Κι άντε να αντέξεις αυτήν την απώλεια. Αυτά που λένε ότι τα νεκροταφεία έχουνε γεμίσει αναντικατάστατους είναι μαλακίες. Ποιος μπορεί να αντικαταστήσει τον Τσάκα; Κανένας.
Πρωθυπουργό για να πάει στη θέση του Γιωργάκη βρήκανε. Κι είναι μάλιστα και ξινός. Λες και μας κάνει χάρη. Ούτε μια φορά δεν έχει χαμογελάσει. Δεύτερος Τσάκας πού να βρεθεί; Με τίποτα. Ενας είναι ο Βλάσσης. Εκτοτε το καλούπι έσπασε και άλλος δεν ξαναβγήκε.
Ο Παναθηναϊκός αργά ή γρήγορα θα τον βρει τον δρόμο του
ΚΑΙ δεν το παίρνω το θέμα από την παναθηναϊκή πλευρά. Οτι δηλαδή τα λεφτά τελειώνουν, ότι θα προκύψει αδιέξοδο και δεν θα βγει η χρονιά. Αυτό είναι το έλασσον. Μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν πρόκειται να χαθεί. Θα τον βρει τον δρόμο του. Αλλωστε υπάρχει σε εξέλιξη η κίνηση του Μανώλη Μαυροκουκουλάκη. Πρόταση σοβαρή 100%. Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που πλησιάζει τα 90 του χρόνια να μην είναι αξιόπιστος. Η λύση όμως στον Παναθηναϊκό είναι όμως είπαμε το έλασσον.
Το μείζον για όλους εμάς είναι να περνάμε καλά. Ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες. Ανοίγεις την τηλεόραση και σε πιάνει κόλπος: Καταρρέει όλη η Ευρώπη. Ψάχνει λεφτά το ΙΚΑ για τις συντάξεις του Ιανουαρίου. Λουκέτο σε 80.000 επιχειρήσεις το 2012. Εχουνε στεγνώσει από λεφτά τα ασφαλιστικά ταμεία κι αναμένονται νέες περικοπές τις συντάξεις. Νέο ασφαλιστικό με ακόμα μεγαλύτερα όρια ηλικίας. Νέοι φόροι και νέες έκτακτες εισφορές.
Σε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά η ανεργία το 2012. Πώς να αντέξεις όλον αυτόν τον βομβαρδισμό; Δεν είναι πονοκέφαλος να πάρεις μια ασπιρίνη ή ένα ντεπόν. Εδώ μιλάμε για κόλαση. Μοναδική όαση μέσα σ' αυτήν την καταστροφή είναι ο Τσάκας.
Ο άνθρωπος έχει ομορφύνει τη ζωή μας. Κάνει τον κόσμο να χαμογελάει. Είναι ο μοναδικός Ελληνας που δεν έχει χάσει την αισιοδοξία του. Ο μοναδικός Ελληνας που δίνει υποσχέσεις. Τάζει λεφτά, γήπεδα, μεταγραφές, λαγούς με πετραχήλια. Αυτός που θα φέρει πίσω τον Σισέ. Κι αν τσάκισε του Ροναλντίνιο, ο Τσάκας και το μοναστήρι να είναι καλά.
Φέρνει τον Κακά από τη Ρεάλ. Σιγά τα δύσκολα. Κι εκεί που χθες Πέμπτη ήτανε να δείξει τα λεφτά, έρχεται η πανταχούσα ότι για να κάνει μεταγραφή ο Παναθηναϊκός τον Γενάρη θα πρέπει να φύγουνε Γιούρκας-Πλεσί. Αν τελικά το πάθουμε αυτό, θα είναι η χαριστική βολή. Αν χαθεί ο Τσάκας, θα χαθεί διά παντός και το χαμόγελο από τον Ελληνα. Χαίρετε.
Ο κάθε λαός έχει τα χούγια του
ΠΑΝΤΑ όμως υπάρχει η ελπίδα. Ο Τσάκας λοιπόν ρητά και απερίφραστα έδωσε την πλέον πειστική απάντηση, σχετικά με την καθυστέρηση που υπάρχει στην υπόθεση: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι εδώ στην Ελλάδα ότι στην Τζέντα λειτουργούν με αργούς ρυθμούς». Πράγματι. Ο κάθε λαός έχει τα χούγια του. Τις συνήθειές του.
Δεν μπορεί επειδή εδώ στην Ελλάδα τους έχει πιάσει όλους πρεμούρα με τον πρίγκιπα να έρθουνε τα πάνω κάτω στην Τζέντα. Οι άνθρωποι εκεί είναι χαλαροί. Δεν είναι μέσα στο άγχος και στη βιασύνη. Ισως έχουνε να κάνουμε με ένα φαινόμενο Ικαρίας στην Ερυθρά Θάλασσα. Οσοι έχουνε πάει στην Ικαρία για διακοπές το ξέρουνε πολύ καλά. Αλλοι ρυθμοί, άλλα ωράρια. Καμία σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και με τα άλλα νησιά του Αιγαίου. Ολοι είναι αραχτοί.
Οι Σαουδάραβες είναι όλοι στο περπατητό
ΚΙ ούτε υπάρχει περίπτωση ν' αλλάξουνε οι Ικαριώτες. Αυτοί που οφείλουν να προσαρμοστούν είναι οι τουρίστες. Οτι τα μαγαζιά ανοίγουν από τις δώδεκα το μεσημέρι και βλέπουμε. Ετσι και στη Σαουδική Αραβία. Στο ρελαντί τα κάνουν όλα. Σε σλόου μόσιον σε σχέση με την παράκρουση και τη νευρικότητα της Ευρώπης. Με το πάσο τους. Λάου λάου. Κανένας δεν τρέχει στη Σαουδική Αραβία. Στο περπατητό είναι όλοι τους. Ετσι τους αρέσει, έτσι έχουνε μάθει, έτσι ξηγιούνται και δεν πρόκειται ν' αλλάξουνε.
Σάμπως δηλαδή εδώ στην Ελλάδα είναι όλοι βιαστικοί; Εξαρτάται. Αν μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα, πράγματι υπάρχει μια σχετική ταχύτητα. Στο Δημόσιο τι γίνεται; Κάνεις αίτηση και μέχρι να σου απαντήσουνε έχει αλλάξει η μόδα. Πας και στέκεσαι στην ουρά φρεσκοξυρισμένος και μέχρι να φτάσεις στο γκισέ έχεις βγάλει γένια. Κάπως έτσι ξηγιούνται και στην Τζέντα.
Αλλο τουπαμάρος κι άλλο το νιμού της Μάρως.
-Ντόλτσε και Καμπάνα
Στο 25% των σχολείων δεν υπάρχουν βιβλία
ΚΑΙ χωρίς βιβλία και χωρίς πετρέλαιο είναι τα σχολεία. Φτάσαμε στις διακοπές των Χριστουγέννων και στο 25% των σχολείων δεν έχουνε φτάσει ακόμα τα βιβλία. Σ' αυτό ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα της θέρμανσης, αφού δεν υπάρχουν λεφτά για πετρέλαιο. Και μην έχει κανείς απορία τι κάνει η αρμόδια υπουργός κ. Διαμαντοπούλου:
Κατ' αρχάς φοράει τα καλύτερα ταγέρ κι είναι από τις πλέον κομψές πολιτικούς. Κατά δεύτερο λόγο ασχολείται με την επόμενη μέρα του Κινήματος, έχοντας εκφράσει ήδη την άποψη ότι είναι υπέρ ενός ΠΑΣΟΚ plus. Πράγματι. Ο κόσμος καίγεται και η Αννα χτενίζεται.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσες μεταγραφές έχει κάνει ο Βαγγέλης από το -5 και μετά;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: