Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η άλλη όψη του νομίσματος!!

Στον ΑΝΤΕΝΝΑ λογικά θα άνοιγαν σαμπάνιες δύο συνεχόμενα βράδια. Τρίτη και Τετάρτη. Δεν είναι και μικρό πράγμα τις Πέμπτες να έχουν πρόγραμμα… Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχουν πληρώσει μόνο για το Γιουρόπα.
Η άλλη όψη του νομίσματος
Γράφει ο Άγγελος Mενδρινός...
Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός και φυσικά ο ΠΑΟΚ που μπορούν να ζεστάνουν από πλευράς θεαματικότητας, αλλά και διαφημιστικών εσόδων τον έτσι κι αλλιώς δύσκολο χειμώνα του 2012. Είναι και τα ονόματα των άλλων ομάδων. Ποιος περίμενε δηλαδή να συμμετάσχουν ομάδες του εύρους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της συμπολίτισσας της Σίτι που παραμένει ακλόνητο φαβορί για τη κατάκτηση του Αγγλικού πρωταθλήματος!
Η συμμετοχή αυτών ακριβώς των ομάδων δίνει διαφορετική λάμψη στη δεύτερη διοργάνωση του ΟΥΕΦΑ. Η προοπτική να δημιουργηθεί ένα μικρό «τσάμπιονς λιγκ» που θα εξελίσσεται παράλληλα με το αυθεντικό είναι κέρδος και για το κανάλι, αλλά και τους φίλους του ποδοσφαίρου.
Δεν είναι και μικρό πράγμα να μετέχουν στην ίδια διοργάνωση η Σίτι, η πιο πλούσια αυτή τη στιγμή ομάδα του κόσμου με τον ΠΑΟΚ που χρωστά σε όλο τον κόσμο και ψάχνει να ξεφορτωθεί τα βαριά συμβόλαια των Σαλπιγγίδη και Κοντρέρας που ήταν από τους ήρωες του Χαρτ Λέιν Σίτι!
Γιατί όλα αυτά για… εισαγωγή; Μα όταν ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ άρχισαν οι ειρωνείες του τύπου «σιγά το κατόρθωμα για τον Ολυμπιακό, παίζει εκεί που παίζει ο ΠΑΟΚ από τον Σεπτέμβριο».
Έτσι όπως είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο κάθε διοργάνωση είναι μια πρόκληση. Πολυτέλεια εξαιρετική. Δεν τα παρατάς ποτέ. Ακόμη και στη Γιουνάιτεντ που μόνο τρεις φορές αποκλείστηκε τόσο νωρίς από τη διοργάνωση των πρωταθλητών το Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί μια πρόκληση.
Με την ευκαιρία κι επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα για την πτώση της Γιουνάιτεντ θεωρώντας δεδομένο ότι δικαίως ανεβαίνει η… μισητή Σίτι αρκούν δύο πίνακες.
Οι δέκα ακριβότερες μεταγραφές των δύο ομάδων. Η Γιουνάιτεντ το Σεπτέμβριο του 2008 έδωσε στη Τότεναμ το 2008 30,75 εκ. λίρες για να αποκτήσει τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, την πιο ακριβή μεταγραφή της. Αμέσως μετά έρχεται ο Ρίο Φέερντιναντ για τον οποίο δόθηκαν τον Ιούλιο του 2002 στη Λιντς 29,3 εκ. λίρες, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν οι Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν (28,1 εκ. λίρες στη Λάτσιο τον Ιούλιο του 2001) και ο Γουέιν Ρούνεϊ (27 εκ. λίρες στην Έβερτον τον Αύγουστο του 2004). Αυτοί οι τέσσερις μαζί με τον Βραζιλιάνο Άντερσον (20,4 εκ. λίρες τον Ιούλιο του 2007 στη Πόρτο) αποτελούν τις μόνες μεταγραφές για τις οποίες χρειάστηκαν πάνω από 20 εκ. λίρες.
Στον αντίποδα και οι δέκα ακριβότεροι παίκτες της Σίτι αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε το καλοκαίρι 35 εκ. λίρες για τον Σέρτζιο Αγουέρο, η Ρεάλ Μαδρίτης 32,5 εκ. λίρες για τον Ρομπίνιο το καλοκαίρι του 2008, η Βόλφσμπουργκ το καλοκαίρι 27 εκ. λίρες για τον Τζέκιο και πάει λέγοντας. Όταν η μία ομάδα διαλέγει και ξοδεύει του κόσμου τα λεφτά, η άλλη συνεχίζει να ακολουθεί σφιχτή οικονομική πολιτική. Κατά τα άλλα φταίει ο Φέργκιουσον!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: