Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μόνο αν αυτοκτονήσει, δεν θα περάσει...!

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ που τον έφερε αγκαλιά με την πρόκριση στο TOP 16.
Μόνο αν αυτοκτονήσει, δεν θα περάσει...
Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ, έστω και αν το λάθος του Κατσίβελη, που προκάλεσε το τρίποντο του Σαν Εμετέριο, δεν του επέτρεψε να έχει την πλέον ιδανική βραδιά. Θεωρούμε, όμως, ή μάλλον είμαστε σίγουροι ότι η «βόμβα» του Σαν Εμετέριο δεν θα παίξει κανένα ρόλο στο «κυνήγι» της πρόκρισης των Πειραιωτών στο TOP-16. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι το εισιτήριο για την επόμενη φάση είναι στα χέρια τους και θα το κρατήσουν σίγουρα αν κερδίσουν την Καντού στο ΣΕΦ και την Νανσί στην Γαλλία. Πράγματα απολύτως εφικτά να προκύψουν.
Στο Φαληρικό Στάδιο ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι δεν χάνει και η Καντού μπορεί να είναι σφριγηλή ομάδα, εν τούτοις ο Σπανούλης και η παρέα του δύσκολα θα της επιτρέψουν να φύγει με το «διπλό» από τον Πειραιά. Από την άλλη στο τελευταίο ματς με την Νανσί, εκτός των άλλων, είναι πολύ πιθανό η γαλλική ομάδα να είναι βαθμολογικά αδιάφορη έχοντας να παίξει πρώτα στην Βιτόρια με την Κάχα. Αλλά και αδιάφορη να μην είναι (που μοιάζει απίθανο), θα πρέπει να αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός για να μην κερδίσει. Υπό την έννοια ότι οι Γάλλοι χωρίς τον Μπατούμ είναι ομάδα, που παραπέμπει σε μικρομεσαία της δικής μας Α1.
Όσον αφορά στο 84-82 επί της Κάχα Λαμποράλ, προέκυψε λίγο πιο εύκολα από ό, τι δείχνει το τελικό σκορ καθώς ο εξαιρετικός για μία ακόμη φορά Σπανούλης είχε αξιόλογη συμπαράσταση. Στην αρχή ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, που έδωσε λύσεις και στις δύο άκρες του γηπέδου και στην τελευταία περίοδο ο Χάινς με τον Πρίντεζη έκαναν τα πάντα, ώστε η ομάδα τους να μην φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ.
Για περίπου 30 λεπτά ο Ολυμπιακός έπαιξε αρκετά καλό έως πολύ καλό μπάσκετ και έδειξε ότι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν. Αυτά τα περιθώρια θα γίνουν πιο μεγάλα αρκεί να αποκτηθεί τουλάχιστον ένας παίκτης. Με δεδομένο ότι Κέσελ και Χάουαρντ δεν φαίνεται να υπολογίζονται, επαναλαμβάνουμε ότι αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει πολυτέλεια να μην παίρνει ουσιαστική βοήθεια από τους ξένους παίκτες του.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: