Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η ανατροπή του ΠΑΟ με τη Χόνβεντ (ΒΙΝΤΕΟ)

"ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ": Ήταν 9 Δεκεμβρίου 1987 όταν ο Παναθηναϊκός σημείωσε μία από τις πιο εντυπωσιακές ανατροπές στην ευρωπαϊκή ιστορία του.
Η ανατροπή του ΠΑΟ με τη Χόνβεντ (ΒΙΝΤΕΟ)
Μετά την ήττα με 5-2 από τη Χόνβεντ στην Ουγγαρία, οι περισσότεροι είχαν ξεγράψει τον Παναθηναϊκό από τη συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Πάλι καλά, δηλαδή, που υπήρχε και ο Δημήτρης Σαραβάκος στη Βουδαπέστη, για να μειώσει με δύο προσωπικά γκολ από 5-0 σε 5-2 και να κρατήσει “ζωντανό” το όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά. Και πάλι, όμως, λίγοι πίστευαν στην ανατροπή.

Όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο και πέτυχε μία ανατροπή που μόνο με εκείνη επί του Ερυθρού Αστέρα, το 1971, μπορεί να συγκριθεί. Με εντυπωσιακή εμφάνιση μπροστά σε 75.000 οπαδούς του (κόπηκαν 73.282 εισιτήρια!) συνέτριψε με 5-1 τη Χόνβεντ στη ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου και έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ονειρεύονταν τον τελικό!

Το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ. Ο Παναθηναϊκός έφτασε σχετικά νωρίς (55’) στο 3-0, το οποίο ήταν ο αρχικός του στόχος, αλλά στο 60’ δέχθηκε γκολ από τον μετέπειτα παίκτη του, Γιόζεφ Φίτος, και βρέθηκε πάλι με την πλάτη στον τοίχο.
Το γκολ της λύτρωσης ήρθε τελικά από τον μεγάλο ηγέτη του, τον Δημήτρη Σαραβάκο, στο 65ο λεπτό και λίγο πριν τη λήξη ο Κώστας Μπατσινίλας έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση. Η αποβολή των Καλιτζάκη-Φίτος, οι οποίοι συνεπλάκησαν στο 84’, δεν άλλαξε το τελικό 5-1.

Παναθηναϊκός - Χόνβεντ 5-1
(23’, 37’ Βλάχος, 55’ Αντωνίου, 65’ Σαραβάκος, 82’ Μπατσινίλας - 60’ Φίτος)

Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Πατσιαβούρας, Ρότσα, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Χρ. Δημόπουλος, Βλάχος (76’ Μπατσινίλας), Γεωργακόπουλος (72’ Καλιτζάκης).

Χόνβεντ (Μπέρταλαν Μπίτσκεϊ): Π. Ντιστλ, Σάλαϊ, Τσεχ, Λ. Ντιστλ, Φίτος, Κόβατς, Σίγκεσντι, Τσούχαϊ, Σας, Φόντορ (69’ Ρόμανεκ), Γκίμεσι.

Πηγή: sday.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: