Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

«Φαβορί η Σίτι για το Λιγκ Καπ – Μακάρι να ήταν ο τελικός με Γιουνάιτεντ»

Στο επικείμενο τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι και τους αγώνες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφέρθηκε ο Ρόνι Γουίλαν, μιλώντας στην εκπομπή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου.






Στους σπουδαίους αγώνες που έχει να δώσει η Λίβερπουλ το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από τον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας κόνρτα στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Ρόνι Γουίλαν, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

Ο παλαίμαχος Ιρλανδός διεθνής ποδοσφαιριστής υπήρξε βασικό στέλεχος της μεγάλης Λίβερπουλ της δεκαετίας του ’80, η οποία είχε κατακτήσει 17 εθνικούς τίτλους και είχε φτάσει σε τρεις τελικού ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο σπουδαίος Ρόνι Γουίλαν στην εκπομπή «ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ» με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και τον Γιάννη Σαπουντζάκη

Για τον αυριανό τελικό με τη Σίτι στο Λιγκ Καπ: «Η Μαν Σίτι είναι το φαβορί. Αν εμφανιστεί στον τελικό, και παίξει κανονικά. Στο Κίεβο ήταν καταπληκτική και αν παίξουμε όπως πριν από μερικές μέρες, είναι ξεκάθαρο φαβορί. Αν η Λίβερπουλ πιάσει σε κακή μέρα τη Σίτι, θα μπορέσει να πάρει το ματς».

Για τη δική του εποχή: «Περάσαμε ωραίες μέρες, η Λίβερπουλ έπαιζε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και κατακτούσε τίτλους».

Για το στοιχείο που λείπει περισσότερο από την τωρινή ομάδα των «Κόκκινων»: «Αυτό που λείπει από τη Λίβερπουλ είναι πως, ενώ έχει έρθει ξανά η όρεξη να παίξουν, λείπει η ποιότητα για να κερδίσουν».

Για τους αγώνες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16» του Europa League: «Είναι εξαιρετικά παιχνίδια. Μακάρι να ήταν ο τελικός. Δεν είναι στα καλύτερά τους και οι δύο ομάδες, και όποιος είναι πιο τυχερός ή είναι σε καλύτερη βραδιά θα μπορέσει να πάρει και την πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Αμπντούν-Μπαλάφα στο Καραϊσκάκη!!


Χωρίς Αμπντούν-Μπαλάφα στο Καραϊσκάκη

Χωρίς τους Τζαμέλ Αμπντούν και Σωτήρη Μπαλάφα, που κρίθηκαν ανέτοιμοι, θα παραταχθεί η Βέροια στην αυριανή (28/02, 15:00) αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Με αρκετά προβλήματα θα παραταχθεί η Βέροια στην αυριανή (28/02, 15:00) αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την 24η αγωνιστική της Super League.

Ο Τζαμέλ Αμπντούν, που κρίθηκε ότι βρίσκεται πίσω σε ό,τι αφορά την φυσική κατάσταση και ο Σωτήρης Μπαλάφας, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον πρόσφατο τραυματισμό του, είναι οι δύο νέοι «πονοκέφαλοι» για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, που δεν υπολογίζει επίσης στους μακροχρόνια τραυματίες Μπατιόν, Βεργώνη, Κόλα και Νάστο.

Μετά το πέρας της πρωινής προπόνησης, ο Έλληνας τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει για την Αθήνα και αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Καντιμοίρης, Βασιλειάδης, Νέτο, Μαλόν, Μπράβο, Πούγγουρας, Όστοϊτς, Μαραγκός, Εντζεγκουέλε, Σιόντης, Άρσε, Μαγιέφσκι, Ανάκογλου, Γεωργιάδης, Γιουσούφ, Μεληκιώτης, Καϊκούτ και Ναζλίδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Το κυριότερο για να επιστρέψει η ΑΕΚ είναι το γήπεδο»


«Το κυριότερο για να επιστρέψει η ΑΕΚ είναι το γήπεδο»

Η κατασκευή του γηπέδου είναι αυτή που θα δώσει ώθηση στην ΑΕΚ για να επιστρέψει στους τίτλους, όπως τόνισε ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης», Κώστας Νικολαΐδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Η απόκτηση της δικής της έδρας είναι ο παράγοντας που θα ξανασπρώξει την ΑΕΚ προς την κατάκτηση τίτλων, σύμφωνα με τον Κώστα Νικολαΐδη.

Ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6 από τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, με αφορμή τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό το 1962, το οποίο ήταν μόλις το δεύτερο που εφαρμόστηκε η διαδικασία των πέναλτι στην Ελλάδα.

Είπε λοιπόν αρχικά για την εξαιρετική ικανότητά του στις εκτελέσεις από τα 11 βήματα: «Νομίζω ότι έχω χάσει ένα μόνο πέναλτι στην Κύπρο. Κι αυτό επειδή δεν ήταν πέναλτι και το έχασα εσκεμμένα. Είναι ικανότητα, το να πιστεύεις να έχεις επιτυχία. Να μην έχεις αμφιβολία, αλλά και να εξασκείσαι. Εγώ είχα εξασκηθεί τόσο πολύ που ήξερα ακόμα και τα βήματα».

Κι όταν η κουβέντα πήγε στην ΑΕΚ και αν την παρακολουθεί, δεν το σκέφτηκε καθόλου πριν απαντήσει στο ποιο είναι το στοιχείο που θα την ξανακάνει πρωταθλήτρια:

«Το πρώτο και το κυριότερο είναι να γίνει το γήπεδο. Το ΟΑΚΑ δεν είναι γήπεδο, να κάθεσαι στην εξέδρα και να βρίσκεται ο επόπτης τόσα μέτρα μακριά σου. Όσο κόσμο και να έχει, δεν γίνεται έδρα. Εμένα τα καλύτερα μου παιχνίδια ήταν στη Λεωφόρο, όπου ένιωθα την πίεση του κόσμου, αλλά και στην Τούμπα. Υπήρχε κόσμος που καθόταν μέχρι και στο κουλουάρ».

«Πάλι καλά που ήταν και ο Οικονομόπουλος…»


«Πάλι καλά που ήταν και ο Οικονομόπουλος…»

Για την πρώτη διαδικασία πέναλτι που έγινε στην Ελλάδα σε ένα παιχνίδι Καλλιθέα-Κιλκισιακός στον Ταύρο, τη σεζόν 1969/70, μίλησε ο Θέμης Ντούλας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

Η πρώτη διαδικασία πέναλτι που έχει γίνει στην Ελλάδα ήταν σε ένα παιχνίδι Καλλιθέα-Κιλκισιακός στον Ταύρο, τη σεζόν 1969/70.

Ο Θέμης Ντούλας, όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που εκτέλεσε πέναλτι στο Κύπελλο Ελλάδας, και τότε το είχε χάσει.

Δεν ξέχασε όμως να πει τα καλύτερα λόγια για τον Τάκη Οικονομόπουλο, ο οποίος τότε είχε αποκρούσε τρία πέναλτι και είχε βοηθήσει την Καλλιθέα να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αρχηγός της Καλλιθέας στην εκπομπή «ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ» με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και τον Γιάννη Σαπουντζάκη

Για το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα που υπήρξε η διαδικασία πέναλτι: Είχα χτυπήσει δυστυχώς, και το έχασα. Ήταν το πρώτο που χτύπησα και καταλαβαίνετε πως ένιωσα. Δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά πράγματα. Πήγαμε στα πέναλτι, έχασα το πρώτο πέναλτι και ευτυχώς που ήταν σε εξαιρετική ημέρα ο Τάκης Οικονομόπουλος. Έπαιζε μόνο στους αγώνες του Κυπέλλου. Ήταν ο άνθρωπος που με έκανε να ξεχάσω εκείνη την ταλαιπωρία.

Για εκείνα που θυμάται από την εποχή που ήταν στην Καλλιθέα: «Τα πάντα θυμάμαι από εκείνη εποχή. Παίζαμε στο γήπεδο του Φωστήρα και του Πανιωνίου. Ήταν η πρώτη φορά που ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία. Παίξαμε στο Κορωπί, με 15.000 κόσμο, η ομάδα μας ήταν η πιο εμπορική ομάδα στη Β’ Εθνική. Με καλούς παίκτες και χαρακτήρες όπως ο Τάκης Οικονομόπουλος. Φτάσαμε δύο φορές στη δεύτερη θέση και την επόμενη χρονιά, με κάτι απεργίες, τιμωρηθήκαμε και μας αφαιρέθηκαν βαθμοί».

Για την προσωπικότητα του Τάκη Οικονομόπουλου: «Ο Τάκης Οικονομόπουλος είχε έρθει στα τελευταία του σε εμάς. Τον βρίσκαμε στο γήπεδο και μας περίμενε. Δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα. Ήταν τύπος και υπογραμμός. Έπαιζε μόνο στους αγώνες του Κυπέλλου. Τον είχα ρωτήσει για αυτό και δεν ήθελε να στερήσει τη δυνατότητα από τον Στέφο (Στέφανο) Κυριαζή».

Πέτυχε ή απέτυχε φέτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός;


Πέτυχε ή απέτυχε φέτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το sport-fm.gr να δώσει την απάντηση.
• Τελικά ο Ολυμπιακός πέτυχε η, απέτυχε φέτος στην Ευρώπη; Για να το δούμε.

• Κατ΄ αρχάς Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι 9 βαθμοί σε όμιλο με Μπάγερν (από τα φαβορί της διοργάνωσης) κι Άρσεναλ (2η στην Πρέμιερ Λιγκ) είναι καλοί. Έως πολύ καλοί. Όμως, και τέσσερα από τα προηγούμενα χρόνια, τόσους έπαιρνε ο Ολυμπιακός και επίσης δεν προκρίνονταν στους 16. Χρειάστηκε να πάρει 10 (πρόπερσι) για να περάσει μία φορά.

Ποια είναι η διαφορά των τεσσάρων προηγούμενων ετών με φέτος; Ότι φέτος ο Ολυμπιακός δεν έφτασε τους εννιά πόντους κερδίζοντας τελευταία αγωνιστική όπως πέρσι τη Μάλμε στο Καραϊσκάκη η, όπως δύο άλλες σεζόν κερδίζοντας την Άρσεναλ ενώ είχε αυτή ήδη προκριθεί στα νοκ άουτ. Φέτος ο Ολυμπιακός είχε τους 9 πόντους από την 4η αγωνιστική κι έφτασε να διεκδικήσει την πρόκριση τελευταία αγωνιστική στο εντός έδρας ματς με την Άρσεναλ, που έπαιζε κι αυτή για την πρόκριση.

Δηλαδή φέτος ο Ολυμπιακός έκανε τουλάχιστον ό,τι και το 2012, όταν έπαιξε την πρόκριση μέχρι τελευταία αγωνιστική. Τότε την έχασε από το Ντόρτμουντ-Μαρσέϊγ 2-3, τώρα την έχασε από το δικό του παιχνίδι, Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-3. Μάλιστα τώρα βρέθηκε πιο κοντά στην πρόκριση, καθώς του αρκούσε μία ισοπαλία η, και ήττα στο ένα γκολ, ενώ τότε εξαρτώνταν και από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου.

Άρα; Επιτυχία του Ολυμπιακού, μεγάλη επιτυχία, που έφτασε πιο κοντά παρά ποτέ στην πρόκριση (με εξαίρεση βέβαια τη σεζόν που προκρίθηκε). Κι αποτυχία που έχασε το κρίσιμο παιχνίδι.

• Τώρα, στο Γιουρόπα Λιγκ.

Είναι επιτυχία που ο Ολυμπιακός έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης (με εξαίρεση φυσικά τη φορά που την πέτυχε, με τη Ρούμπιν). Ισοφάρισε εδώ το σκορ της ήττας του στο Βέλγιο κι έπαιξε την πρόκριση στην παράταση με την Άντερλεχτ. Κάτι που δεν είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια με Σεντ Ετιέν, Λεβάντε, Ντνίπρο. Είναι, όμως, αποτυχία που την έχασε την πρόκριση.

Κατά την γνώμη μου αυτή είναι μία ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, ο Ολυμπιακός πέτυχε φέτος καλύτερα πράγματα από σχεδόν όλες τις άλλες προηγούμενες χρονιές στην Ευρώπη:

Δηλαδή να παίξει την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ στο τελευταίο του παιχνίδι και να εξαρτάται από τον ίδιο η πρόκριση.
Και να παίξει και την πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ στην παράταση.

Και μας αρέσει δεν μας αρέσει ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε και στα δύο αυτά ματς μέσα στο σπίτι του να το πάει ως το τέλος το έργο και να πάρει έστω τη μία από τις δύο προκρίσεις.

• Στα δικά μου τα μάτια, όλο αυτό το σκηνικό είναι περισσότερο πρόοδος και βελτίωση, παρά πισωγύρισμα και στασιμότητα. Αλλά είναι πρόοδος και βελτίωση ως ένα επίπεδο.

• Με την ποδοσφαιρική λογική να λέει ότι το επόμενο επίπεδο μπορεί να έρθει, αν συνεχίσει η ίδια, σε γενικές γραμμές ομάδα, με τον ίδιο προπονητή και την κάλυψη των κενών της το καλοκαίρι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Νασρί κατάφερε το χειρότερο μαλλί της χρονιάς!! (pic)


Ο Νασρί κατάφερε το χειρότερο μαλλί της χρονιάς! (pic)

Στο παρελθόν τα είχε βάψει ξανθά. Κάποια στιγμή τα είχε κάνει ασημί. Με το χρώμα που διάλεξε όμως αυτή τη φορά, ο Σαμίρ Νασρί δεν χάνει με τίποτα τον τίτλο για το «χειρότερο μαλλί της χρονιάς».

Κακή επίδραση είχε στον Σαμίρ Νασρί η μεγάλη απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους.

Όχι τόσο στη φυσική του κατάσταση -που δεν την είδαμε ακόμα- αλλά στο… κεφάλι του (που δυστυχώς το είδαμε).

Ενόψει της επανόδου του λοιπόν έπειτα από τέσσερις μήνες, ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να το γιορτάσει βάφοντας τα μαλλιά του στα χρώματα της ομάδας του.

Πυροδοτώντας, όπως καταλαβαίνει κανείς, το φιτίλι του χαβαλέ και δίνοντας αφορμή για φοβερές ατάκες που κυκλοφόρησαν στο twitter, όπως το ότι: «Ο τραυματισμός του Σαμίρ Νασρί δεν ήταν τόσο φοβερός, όσο η καινούργια του κόμμωση…»

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Και πάλι λάθος με τα εισιτήρια η Λίβερπουλ, ζήτησε συγγνώμη!!


Και πάλι λάθος με τα εισιτήρια η Λίβερπουλ, ζήτησε συγγνώμη!

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Λίβερπουλ έκανε τους οπαδούς της να «σκάσουν» και να της... εναντιωθούν.

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Λίβερπουλ έκανε τους οπαδούς της να «σκάσουν» και να της... εναντιωθούν.

Έχοντας λύσει το πρόβλημα σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων στην νέα εξέδρα του «Άνφιλντ», τις οποίες μετά τις αντιδράσεις του κόσμου, φρόντισαν να «παγώσουν», οι διοικούντες... κατάφεραν και πάλι να κάνουν το «θαύμα» τους.

Συγκεκριμένα, μετά τη «διασταύρωση» της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, τα εισιτήρια που βγήκαν στην αγορά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας για το εντός έδρας παιχνίδι, κόστιζαν 59 λίρες, σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που πλήρωσαν οι φίλοι των «κόκκινων» για να δουν το ματς με την Άουγκσμπουργκ.

Αυτό προκάλεσε σχετικές αντιδράσεις από τους οπαδούς και μέσα σε λίγες ώρες ο σύλλογος φρόντισε να ζητήσει συγγνώμη και να επιβεβαιώσει ότι θα διατηρήσει τις τιμές στο εύρος των 25-35 λιρών, ισχυριζόμενη παράλληλα ότι η αρχική τιμώ στο εισιτήριο της Κατηγορίας Α ήταν ένα τεχνικό λάθος.

Πηγή: england365.gr

Συζητήσεις με Κόντε... τέλος, ακολουθούν οι υπογραφές!!


Συζητήσεις με Κόντε... τέλος, ακολουθούν οι υπογραφές!

Μετά από 48 ώρες συνεχών διαπραγματεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων του Αντόνιο Κόντε και του δεξιού χεριού του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, Μαρίνα Γκρανόβσκαγια, οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα.

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η πρόσληψη του Αντόνιο Κόντε από την Τσέλσι!

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», οι μάνατζερ του Ιταλού κόουτς και το «δεξί χέρι» του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, Μαρίνα Γκρανόβσκαγια, είχαν συνεχείς συζητήσεις καθ' όλη τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ημερών στο Λονδίνο.

Αυτές έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, με την πλευρά του 46χρονου να ζητάει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με ετήσιες απολαβές περί των 6 εκ. λιρών, κάτι που έγινε αποδεκτό από την πλευρά των Λονδρέζων.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο αναμένεται να εγκριθεί και να υπογραφεί τον Μάρτιο, ενώ την Τρίτη θα υπάρξει νέα συζήτηση, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τους καλοκαιρινούς μεταγραφικούς στόχους της Τσέλσι.

Πηγή: england365.gr

Πήρε το αίμα του πίσω ο Θανάσης!! (video)


Πήρε το αίμα του πίσω ο Θανάσης (video)

Μετά από ένα «άσφαιρο» ματς, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήρε το αίμα του πίσω με την απόδοσή του στη νίκη των Γουέστσεστερ Νικς απέναντι στους Γκραντ Ράπιντς.

Ένα βράδυ αφότου έμεινε άποντος, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις έχοντας συμβολή στη νίκη των Γουέστσεστερ Νικς επί των Γκραντ Ράπιντς με 116-115.

Ο 23χρονος φόργουορντ είχε 14 πόντους (5/6 βολές, 3/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 32 λεπτά.

Δείτε τα highlights της εμφάνισής του:




*Πηγή: sport-fm.gr*

Λατρεία για Σπανούλη-Πρίντεζη!! (video)


Λατρεία για Σπανούλη-Πρίντεζη (video)

Για μία ακόμα φορά σε ξένη χώρα, δεκάδες οπαδοί περίμεναν έξω από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού για να πάρουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη.

Η πίκρα από την ήττα από τη Μπαρτσελόνα ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους, όρεξη για πολλά πολλά δεν υπήρχε, όμως οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης, δε μπορούσαν να μην ανταποκριθούν στην αγάπη του κόσμου προς τα πρόσωπά τους. Αρκετή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», δεκάδες Ισπανοί και Έλληνες φίλαθλοι, περίμεναν τα ινδάλματά τους έξω από τα αποδυτήρια.

Αποστολή στην Βαρκελώνη, Νίκος Ζέρβας

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, οι δύο αρχηγοί του Ολυμπιακού, υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα, φωτογραφήθηκαν με τον κόσμο και δεν αρνήθηκαν σε κανέναν, αν και η διάθεσή τους ήταν πολύ κακή. Η αναγνώριση του κόσμου και η αγάπη προς τους δύο μεγάλους έλληνες παίκτες, δεν έχει σύνορα.

Δείτε το βίντεο:



inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρανιέρι… να η ευκαιρία!!


Ρανιέρι… να η ευκαιρία!

Την προσπάθεια να αγχώσει τους άλλους διεκδικητές του τίτλου ξεκινά ξανά ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ποντάροντας σε απώλειες (ειδικά της Άρσεναλ) η Λέστερ έχει ευκαιρία με τη Νόριτς να ανοίξει τη διαφορά.

Η ήττα από την Άρσεναλ έφερε πίσω του όχι μονάχα τους «κανονιέρηδες» αλλά και την Τότεναμ.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι όμως δεν έχει λόγο να πανικοβάλλεται. Γιατί από σήμερα κιόλας θα έχει την ευκαιρία να αγχώσει εκ νέου τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου στην Premier League.

Υποδεχόμενη την παραπαίουσα Νόριτς (που έχει έναν μόλις πόντο σε έξι ματς), η Λέστερ δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από το πώς θα επιστρέψει στις νίκες. Κάτι που αν το καταφέρει, θα ανοίξει ξανά τη διαφορά στους πέντε πόντους και θα της επιτρέψει να ποντάρει σε απώλειες ειδικά της Άρσεναλ (που παίζει την Κυριακή στο «Ολντ Τράφορντ») και δευτερευόντως της Τότεναμ (που έχει εύκολο θεωρητικά έργο υποδεχόμενη τη Σουόνσι).

Την ίδια ώρα η Τσέλσι δεν έχει το άγχος της μάχης του τίτλου (αφού φρόντισε να αποσυρθεί από το ξεκίνημα της σεζόν) αλλά έχει εξαιρετική ψυχολογία για να συνεχίσει τη βελτίωση μετά την έλευση του Γκους Χίντινκ.

Με φόρα από την πεντάρα στο Κύπελλο επί της Μάντσεστερ Σίτι, οι «μπλε» θα δοκιμαστούν στο Σαουθάμπτον και θα δείξουν απέναντι σε έναν φορμαρισμένο και με τεράστιο κίνητρο αντίπαλο (προέρχεται από πέντε νίκες και μια ισοπαλία) αν συνέρχονται και εκτός έδρας.

Κι ενώ οι «άγιοι» θα προσπαθούν να λυγίσουν τους Λονδρέζους και να εισβάλλουν στην πεντάδα, τις δικές της πιθανότητες για να κάνει το ίδιο θα έχει διεκδικήσει νωρίτερα η Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» επιστρέφουν στην έδρα τους και θα χρειαστεί να… σπάσουν τα «σκληρά καρύδια» της Σάντερλαντ (που προέρχονται από ισοπαλία στο Λίβερπουλ και νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) για να επιστρέψουν και στις νίκες.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο, 27/2 (17:00)

Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ (14:45)
Λέστερ-Νόριτς
Σαουθάμπτον-Τσέλσι
Στόουκ-Άστον Βίλα
Γουότφορντ-Μπόρνμουθ
Γουέστ Μπρομ-Κρίσταλ Πάλας (19:30)

Κυριακή, 28/2

Λίβερπουλ-Έβερτον (14:00)
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι (14:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (16:05)
Τότεναμ-Σουόνσι (16:05)

Η επόμενη αγωνιστική (28η)

Τρίτη, 1/3 (21:45)

Νόριτς-Τσέλσι
Σάντερλαντ-Κρίσταλ Πάλας
Άστον Βίλα-Έβερτον
Μπόρνμουθ-Σαουθάμπτον
Λέστερ-Γουέστ Μπρομ

Τετάρτη, 2/3 (21:45)

Άρσεναλ-Σουόνσι
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ
Στόουκ-Νιούκαστλ
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουότφορντ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φιλικό και στη Μελβούρνη η Εθνική!!


Φιλικό και στη Μελβούρνη η Εθνική

Τη διεξαγωγή ενός ακόμη φιλικού στην Αυστραλία, στις 7 Ιουνίου στη Μελβούρνη, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου η ΕΠΟ. Τι δήλωσε ο Βασίλης Τοροσίδης για τους δύο αγώνες με τους Αυστραλούς.

Δύο θα είναι τελικά οι φιλικοί αγώνες που θα δώσει η Εθνική Ελλάδας με την Αυστραλία, αφού μετά το παιχνίδι στις 4 Ιουνίου στο Σίδνεϊ, η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου τρεις ημέρες αργότερα στη Μελβούρνη.

Η ενημέρωση της Ομοσπονδίας

Την Τρίτη 7 Ιουνίου στο «Etihad Stadium» της Μελβούρνης θα διεξαχθεί ο δεύτερος φιλικός αγώνας της Εθνικής Ομάδα με την αντίστοιχη της Αυστραλίας, ύστερα από την προγραμματισμένη για τις 4 Ιουνίου αναμέτρηση στο «ANZ Stadium» του Σίνδεϊ.

Αναφορικά με τους συγκεκριμένους φιλικούς αγώνες, ο αρχηγός της Εθνικής Βασίλης Τοροσίδης, δήλωσε: «Εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου, θα ήθελα να εκφράσω τον ενθουσιασμό μας για τους αγώνες στην Αυστραλία. Για εμάς, τους ποδοσφαιριστές, είμαι μεγάλη χαρά να αγωνιζόμαστε μπροστά σε συμπατριώτες μας στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια είχαμε το προνόμιο και τη χαρά να ζήσουμε και να εισπράξουμε την υποστήριξή τους στη Νότια Αφρική, στις ΗΠΑ, στην Βραζιλία, καθώς και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ξεχωριστές αυτές οι στιγμές για εμάς!».

«Μας αρέσει που θα παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας, αλλά και στους εγκατεστημένους στην Μελβούρνη Έλληνες, που είναι παθιασμένοι με την πατρίδα τους και το ποδόσφαιρό της. Θα δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο γήπεδο», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αυστραλίας Άγγελος Ποστέκογλου.

Για εισιτήρια του αγώνα Αυστραλία-Ελλάδα στην Μελβούρνη, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση (www.socceroos.com.au/tickets).
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τάβλιασε» Λεμπρόν και Καβαλίερς ο Λόουρι!!!


«Τάβλιασε» Λεμπρόν και Καβαλίερς ο Λόουρι!

Στον τόπο άφησε ο Κάιλ Λόουρι τον Λεμπρόν και την παρέα του! Με 43 πόντους και το νικητήριο σουτ, υπέγραψε τεράστια ανατροπή και νίκη των Ράπτορς επί των Καβαλίερς. Μεγάλο come back και από Μάβερικς.

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Καβαλίερς το χουνέρι που τους σκάρωσε ο Κάιλ Λόουρι.

Παρόλο που προηγήθηκε με διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 14 πόντους, η παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς έπεσε θύμα του ενός εκ των δυο ηγετών των Ράπτορς (που χθες έπαιζε και για τους δυο)!

Με το έτερον του ήμισυ, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν να μένει στους 6 πόντους, ο Λόουρι πήρε την ομάδα στις πλάτες του και πετυχαίνοντας ΚΑΙ το νικητήριο καλάθι (εκτός από 41 ακόμα πόντους, 9 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα) άφησε κάγκελο τον «βασιλιά» (που είχε 25 πόντους και άξιο συμπαραστάτη μονάχα τον Λοβ με 20).

Υπέγραψε, έτσι, τη μεγάλη νίκη με 99-97, που ήταν η δεύτερη σε τρεις αναμετρήσεις φέτος με τους Καβς και δίνει προβάδισμα για το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Συστάσεις στις εγκύους να μην πάνε στους Ολυμπιακούς λόγω Ζίκα!


Συστάσεις στις εγκύους να μην πάνε στους Ολυμπιακούς λόγω Ζίκα

Τα CDC των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνέστησαν στις έγκυες να μην ταξιδέψουν στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας της επιδημίας του ιού Ζίκα.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνέστησαν στις έγκυες να μην ταξιδέψουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (5η-21η Αυγούστου) εξαιτίας της επιδημίας του ιού Ζίκα, ο οποίος μεταδίδεται κυρίως από τα τσιμπήματα κουνουπιών.

Η υγειονομική υπηρεσία των ΗΠΑ διευκρίνισε πως η σύστασή της είναι ίδια και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (7η-18η Σεπτεμβρίου).

Σύμφωνα με τα CDC οι γυναίκες που κυοφορούν μπορεί να κινδυνεύουν από τη σεξουαλική μετάδοση του ιού Ζίκα και πρέπει να χρησιμοποιούν προφυλακτικά σωστά και κάθε φορά που έχουν σεξουαλικές επαφές ή να μην έχουν καθόλου.

Πολλοί αθλητές και αθλήτριες διεθνώς έχουν δηλώσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι ανησυχούν για τον Ζίκα, έναν ιό που συνδέεται στη Βραζιλία με πάνω από 4.000 κρούσματα μικροκεφαλίας, μιας σπάνιας πάθησης που συρρικνώνει με αφύσικο τρόπο τα κεφάλια των εμβρύων και μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξή τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Έρχονται εξελίξεις για την «Αγιά-Σοφιά»!


Έρχονται εξελίξεις για την «Αγιά-Σοφιά»

Αισιοδοξία ότι από την προσεχή κιόλας εβδομάδα έρχονται εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου υπάρχει στην ΑΕΚ. Αναμένεται νέα συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη, όπου θα κλείσει οριστικά το ζήτημα της ΜΠΕ.

Το μυαλό όλων στην ΑΕΚ είναι στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι παραμελείται ή μένει πίσω το θέμα του γηπέδου.

Μετά την ανταλλαγή ανακοινώσεων με τον Πάνο Σκουρλέτη κι αφού ξεκαθαρίστηκε το πού είχε «κολλήσει» το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η «Ένωση» έδειξε εκ νέου καλή διάθεση να παρέχει συμπληρωματικές εξηγήσεις σε ό,τι της ζητήθηκε.

Αφού έγινε λοιπόν η αποστολή των σχετικών εγγράφων, αναμένεται πλέον συνάντηση με τον ΥΠΕΝ και τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να τελειώσει οριστικά το θέμα.

Το σχετικό ραντεβού θα επιδιωχθεί να γίνει άμεσα -ακόμα και μέσα στην προσεχή εβδομάδα- προκειμένου να υπογραφεί η ΜΠΕ και κατόπιν να μπει το θέμα στο τελικό στάδιο, που είναι η έγκριση της οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Βάργκας και… λαό η ΑΕΚ!!


Με Βάργκας και… λαό η ΑΕΚ!

Το σχήμα κι η 11άδα παραμένουν γρίφος. Ό,τι κι αν αποφασίσει όμως ο Πογιέτ, δυο πράγματα είναι βέβαια με τον ΠΑΟ: Η ΑΕΚ θα κατέβει με τον άνθρωπο των ντέρμπι και τουλάχιστον 30.000 κόσμο στις εξέδρες.

Στους ρυθμούς του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπαίνει για τα καλά πλέον η ΑΕΚ.

Μια μέρα πριν το παιχνίδι με τους «πράσινους», η «Ένωση» δεν το αντιμετωπίζει απλά ως πρόβα για τα πλέι-οφ, αλλά ως ευκαιρία για μια ακόμα μεγάλη νίκη που θα την εκτοξεύσει περισσότερο (βαθμολογικά και κυρίως ψυχολογικά).

Αυτή τη νίκη λοιπόν είναι άγνωστο ακόμα το πώς θα την ψάξει -με την έννοια ότι ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα- ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι πράγματα που θεωρούνται δεδομένα την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Αφενός ότι στις εξέδρες του θα δημιουργηθεί και πάλι εορταστική ατμόσφαιρα. Δυο μέρες πριν τη σέντρα του ντέρμπι η προπώληση των εισιτηρίων είχε ξεπεράσει τις 15.000 (έχει καλυφθεί ήδη το κάτω διάζωμα) και συνυπολογίζοντας τα διαρκείας, αναμένονται τουλάχιστον 30.000 φίλοι της «Ένωσης».

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, μπορεί οι απουσίες (λόγω τραυματισμών και τιμωριών) να έχουν κάνει γρίφο το πώς θα παραταχθεί η ΑΕΚ, ωστόσο κι εκεί υπάρχουν σταθερές. Καταρχάς είναι βέβαιο πως είτε επιλέξει να διατηρήσει το 4-3-3, είτε αποφασίσει να το αλλάξει σε 4-4-2, παρών στην ενδεκάδα θα είναι ο Βάργκας. Ο άνθρωπος των ντέρμπι για την «Ένωση» θα ξεκινήσει βασικός (ως εσωτερικός μέσος στην πρώτη περίπτωση και ως δεξιός χαφ στη δεύτερη) και θα έχει την ευκαιρία να κάνει ό,τι και με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό.

Από ‘κει και πέρα η επιλογή της διάταξης θα καθορίσει και τις άλλες δυο θέσεις που παίζονται. Διότι τερματοφύλακα (παρά την γκέλα του Μπαρόχα στο Καυταντζόγλειο) ο Πογιέτ δεν αλλάζει, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η τετράδα της άμυνας (Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ). Οι Σιμόες-Γιόχανσον είναι ακλόνητοι στα χαφ κι από ‘και πέρα η διάταξη θα καθορίσει τις θέσεις από τη μέση και μπροστά.

Εφόσον λοιπόν επιλεχθεί το 4-3-3 φαβορί για τρίτος εσωτερικός μέσος είναι ο Βάργκας, με τους Μπαρμπόσα-Αραβίδη στα άκρα και έναν εκ των Πέκχαρτ-Τζεμπούρ να παίρνει τη θέση στην κορυφή της επίθεσης. Αν προτιμηθεί, δε, το 4-4-2, οι Μπαρμπόσα-Βάργκας θα είναι στα άκρα και ο Αραβίδης θα κινείται λίγο πιο πίσω από τον «φουνταριστό» που και σε αυτή την περίπτωση θα επιλεχθεί ανάμεσα σε Τζεμπούρ και Πέκχαρτ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κίνα καλεί Παναθηναϊκό!


Κίνα καλεί Παναθηναϊκό

Πρόταση να συμμετάσχει σε τουρνουά στην Κίνα φαίνεται πως έχει δεχθεί ο Παναθηναϊκός, με το όφειλος για τους «πράσινους» να αγγίξει το μισό εκατ. ευρώ.

Περισσότερο γνωστό στη διεθνή αγορά επιθυμούν να κάνουν οι Κινέζοι το πρωτάθλημά τους.

Εκτός από μεταγραφές που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλοι, μάνατζερ που έχουν έρθει σε επαφή με κινεζικούς συλλόγους και εταιρείες φαίνεται πως έχουν και άλλα πράγματα στο μυαλό τους για την προώθηση της κινεζικής Λίγκας.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Goal», ένα από αυτά είναι η διεξαγωγή φιλικών στην Κίνα, με τον Παναθηναϊκό να είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που έχουν προσεγγίσει για να συμμετάσχει σε διεθνή τουρνουά μαζί με άλλους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Οι «πράσινοι» αναμένεται να απαντήσουν σε αυτή την πρόταση μετά το τέλος της σεζόν, και όταν θα έχει γίνει γνωστό το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν, κυρίως των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του «τριφυλλιού».

Εκτός από τον Παναθηναϊκό ανάλογες προτάσεις αναμένεται να γίνουν στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, με την «αποζημίωση» να φτάνει τις 500.000 ευρώ!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εσιέν και 4-2-3-1 «τέσταρε» ο Στραματσόνι!!


Εσιέν και 4-2-3-1 «τέσταρε» ο Στραματσόνι

Τον Μικαέλ Εσιέν με τους Κάρλος Ζέκα και Μεχντί Αμπέντ δοκίμασε στη χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Αντρέα Στραματσόνι εν όψει του αυριανού ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Τα πλάνα του για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, καταστρώνει ο Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Ιταλός τεχνικός σκοπεύει να αιφνιδιάσει την «Ένωση» και για αυτό τον λόγο δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με όσα γράφει η «Πράσινη», ο Στραματσόνι προτίθεται να αλλάξει το σύστημα του «τριφυλλιού» και να το κάνει 4-2-3-1.

Στη χθεσινή προπόνηση είχε στους βασικούς τους Μέστο, Μολέδο, Τελάντερ, Πράνιτς στην άμυνα, με αμυντικά χαφ τους Ζέκα και Εσιέν και τον Αμπέντ σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Τη θέση του Εσιέν διεκδικεί επίσης ο Λουντ, ενώ στα άκρα θα παίξουν ο Καλτσάς αντί του Κλωναρίδη και ο Βιγιαφάνιες είναι πιθανό να παίξει αντί του Βλαχοδήμου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καπίνο και στο πρωτάθλημα!!


Καπίνο και στο πρωτάθλημα

Από το αυριανό παιχνίδι με τη Βέροια είναι αρκετά πιθανό ο Στέφανος Καπίνο να παίζει ως βασικός στον Ολυμπιακό, αφού πρόθεση του Σίλβα είναι να «προετοιμάσει» εν όψει ΠΑΟΚ τον διεθνή γκολκίπερ.

Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Europa League είναι αρκετά πιθανό να υπερασπίζεται την «ερυθρόλευκη» εστία ο Στέφανος Καπίνο, όπως γράφει σήμερα και ο «Γαύρος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόθεση του Μάρκο Σίλβα είναι να προετοιμάσει καλύτερα τον διεθνή τερματοφύλακα, ώστε να είναι έτοιμος από άποψη ετοιμότητας για τους ημιτελικούς αγώνες με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας.

Οπότε δεν αποκλείεται από το αυριανό κιόλας παιχνίδι με τη Βέροια, ο 21χρονος γκολκίπερ να πάρει φανέλα βασικού…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στηρίζει και θέλει Σίλβα!!!


Στηρίζει και θέλει Σίλβα!

Την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Μάρκο Σίλβα εκφράζουν οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, μετά τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ, & πρόθεση της διοίκησης είναι ο Πορτογάλος τεχνικός να μείνει για χρόνια.

Την επομένη του αποκλεισμού του Ολυμπιακού από το Europa League ορισμένοι έβαλαν στο «στόχαστρο» τον Μάρκο Σίλβα.

Μάλιστα, άσκησαν δριμεία κριτική στον Πορτογάλο τεχνικό για τις επιλογές του στον επαναληπτικό με την Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη, που είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα να ηττηθεί στην παράταση για τη φάση των «32» του Europa League.

Όπως γράφει σήμερα ο «Γαύρος», από τη διοίκηση λέγεται ότι ο σύλλογος εμπιστεύεται τον Σίλβα και ισχύει η απόφαση για συνεργασία των δύο πλευρών, όχι μόνο για του χρόνου, αλλά εάν είναι δυνατό και για περισσότερο.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να προταθεί και νέο συμβόλαιο στον 39χρονο προπονητή, παρότι το υπάρχον είναι σε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2017.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ!!


Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

Δείτε τους εκλεκτούς του Ιγκόρ Τούντορ για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην Τούμπα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Πριν από λίγα λεπτά επισημοποιήθηκε η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Όπως αναμενόταν ο Ιγκόρ Τούντορ επέλεξε στην κορυφή της επίθεσης τους Μακ και Μυστακίδη, ενώ στον άξονα φανέλα βασικού πήρε ο Αντόνις.

Αναλυτικά: Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Αντόνις, Πέλκας, Μυστακίδης, Μακ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται μπαράζ συλλήψεων για τη βία στα γήπεδα!!


Έρχεται μπαράζ συλλήψεων για τη βία στα γήπεδα

Μόνο η αρχή φαίνεται πως ήταν οι πέντε συλλήψεις μελών της «εγκληματικής ομάδας» που κατηγορούνται πως σκορπούσαν χάος κατά τη διάρκεια αγώνων και όχι μόνο. Ανοίγουν και τραπεζικοί λογαριασμοί.

Συνέχεια φαίνεται πως έχει η υπόθεση για την «εγκληματική ομάδα» που κατηγορείται για πλήθος αδικημάτων κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων, πορειών – διαδηλώσεων και ήδη έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ έπεται και συνέχεια.

Όπως γράφει σήμερα η Live Sport, οι Αρχές στρέφουν τις έρευνές τους σε οπαδούς ομάδων που είχαν παραβατική συμπεριφορά και εκτός γηπέδων.

Σύμφωνα μάλιστα, με το δημοσίευμα, έχει δοθεί εντολή να «σαρωθούν» οι τηλεφωνικές κλήσεις όλων και παράλληλα να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Αυτό γίνεται από τη στιγμή που υπάρχουν ενδείξεις πως τα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης» που έκαναν επεισόδια στα γήπεδα, είχαν έσοδα και από άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για συνολικά 24 μέλη της «εγκληματικής ομάδας» και όπως φαίνεται ο αριθμός των κατηγορουμένων θα αυξηθεί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ποντιακή υποδοχή σε Σαββίδη στη Νέα Υόρκη!


Ποντιακή υποδοχή σε Σαββίδη στη Νέα Υόρκη

Συνοδεία ποντιακών χορών και λύρας υποδέχθηκαν οι ομογενείς και οπαδοί του ΠΑΟΚ τον Ιβάν Σαββίδη στη Νέα Υόρκη.

Οπαδοί του ΠΑΟΚ αλλά και εκπρόσωποι του Συλλόγου Ποντίων Νέας Υόρκης, «Κομηνοί», επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος από τα ξημερώματα βρίσκεται στην πόλη των ΗΠΑ.

Ο Σαββίδης που έφτασε στις ΗΠΑ μαζί με τον στενό του συνεργάτη και δικηγόρο, Κώστα Φωτιάδη, ευχαρίστησε τους ομογενείς για την υποδοχή.

Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό σήμερα ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» να παρακολουθήσει μαζί με φίλους της ομάδας τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.














*Πηγή: sport-fm.gr*

Εφιάλτης σε… αδειανή ρακέτα!!

Το φάσμα του αποκλεισμού από τα προημιτελικά είναι πλέον ορατό για τον Ολυμπιακό και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την ήττα με κάτω τα χέρια από τη Μπαρτσελόνα και τα αίτια της συνεχιζόμενης καθίζησης.
Εφιάλτης σε… αδειανή ρακέταΗ άρνηση του να χάσει και η προσπάθεια μέχρι το τέλος ακόμα και στα άσχημα του βράδια, ήταν κάτι για το οποίο δίκαια υπερηφανευόταν τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός. Στην Βαρκελώνη, εκτός από την οδυνηρή διπλή ήττα (χάθηκε και το +12), τέθηκε σε μεγάλο βαθμό σε αμφισβήτηση και η παραπάνω κατάκτησή του. Διότι η εικόνα που παρουσίασε και κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ήταν τραγική. Κακό μπάσκετ, έλλειψη ρόλων, «χημείας» (σα να είναι Οκτώβριος και η ομάδα να... ψάχνεται), αλλά και καμία διάθεση για εγωισμό, αντίδραση και κατάθεση ψυχής. Η πρόκριση πλέον φαντάζει μακρινή, αλλά προτού φτάσουμε ως εκεί, έχουν προηγηθεί τόσες και τόσες γενεσιουργές αιτίες για το πρόβλημα, που δύσκολα χωρούν σε ένα άρθρο.

Γράφει από την Βαρκελώνη, ο Νίκος Ζέρβας

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Βαρκελώνη από το δεύτερο δεκάλεπτο και αυτό είναι που «πονάει» περισσότερο από το καθετί. Διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος, αφού σε τέτοια κατάσταση είναι όλος ο οργανισμός. Διοίκηση, προπονητής και πολλοί παίκτες. Οι περισσότεροι. Η ειρωνεία, είναι πως στο «Παλάου», έχασε κυρίως λόγω του σέντερ που είχε ως πρώτο στόχο για την αντικατάσταση του Σον Τζέιμς. Ο Τζόι Ντόρσεϊ, έβαλε «φρένο» στους διαδρόμους προς τη ρακέτα της Μπαρτσελόνα, σκόραρε, έκοψε, πήρε ριμπάουντ, δημιούργησε, έκλεψε μπάλες και έβαλε σε σοβαρές σκέψεις τους διοικητικούς ηγέτες της ομάδας για το αν έπραξαν σωστά με το να μην κάνουν μία ακόμα μίνι-υπέρβαση για να τον αποκτήσουν.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός δεν είχε τον παίκτη που υπέγραψε τη τελευταία στιγμή –και δεν είναι σέντερ- αφού χειρίστηκε ανώριμα την όλη υπόθεση, από την πρώτη μέρα της φυγής Τζέιμς. Θα πει κανείς, μα αν είχε απόψε ψηλό θα ήταν διαφορετική η κατάσταση; Κανείς δεν το ξέρει, πάντως οι πιθανότητες να παρουσιαστεί στο παρκέ μία κανονική ομάδα και όχι μία που θα της έκαναν πλάκα οι Ντόρσεϊ και Σάμιουελς, θα ήταν περισσότερες. Ασφαλώς και οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν και γιατί η αποτελεσματικότητα της άμυνάς τους έχει μειωθεί αισθητά –σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η αλλαγή κριτηρίων στα σφυρίγματα μετά τις γκρίνιες από αντιπάλους προπονητές και όχι μόνο-, αλλά και για έναν σωρό άλλους λόγους. Με μόλις 9 ασίστ, μηδέν αξιοποίηση των πολλών επιθετικών ριμπάουντ και των έξτρα κατοχών –ναι ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες μπάλες στη Βαρκελώνη-, 11 χαμένες βολές και ποσοστό ευστοχίας το 36% δεν πας πουθενά.

Όταν η «ζώνη» του αντιπάλου σου δίνει ελεύθερα σουτ –σημαντική δικαιολογία η απουσία του Λοτζέσκι- και εσύ δεν τα εκμεταλλεύεσαι, επίσης δε μπορείς να ελπίζεις σε θαύματα. Ο Ολυμπιακός δεν απείλησε ούτε με το δυνατό του σημείο που είναι οι αιφνιδιασμοί, δέχθηκε τους μισούς πόντους μέσα από το «ζωγραφιστό» -ο καλός ψηλός που λέγαμε- και δεν πήρε τίποτα από το 70% όσων αγωνίστηκαν. Εν κατά κλείδι, παρουσιάστηκε αγωνιστικά και πνευματικά ανέτοιμος για μία ακόμα φορά και πλέον κυνηγάει ένα θαύμα, ή αλλιώς τουλάχιστον πέντε –για να είναι σίγουρος θέλει έξι- νίκες στα εναπομείναντα έξι παιχνίδια. Φυσικά και μπορεί να το κάνει, αλλά με την εικόνα που έχει από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και έπειτα, επιτρέψτε να πω πως οι τελευταίες αγωνιστικές θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Μεγαλύτερο πρόβλημα και από το αγωνιστικό, είναι η έλλειψη ρόλων και το μπέρδεμα που επέφεραν οι τραυματισμοί και οι πολλές προθήκες που έγιναν μεσούσης της σεζόν. Και αν για τον Παπανικολάου υπάρχει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο αναγκαιότητας της προσθήκης, όσο καλός παίκτης και αν είναι ο Τζόνσον Όντομ, είναι φανερό πως έκανε σκόνη και θρύψαλα του rotation. Παίκτες όπως ο Μάντζαρης και ο Αθηναίου έχουν… εξαφανιστεί –φυσικά και με δική τους ευθύνη- ο Παπαπέτρου βλέπει άλλη μία χρονιά να χάνεται και αυτή τη φορά όχι λόγω ατυχίας, αφού αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο «3» και στο «4» και ο Αγραβάνης κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει πόσο λάθος έκανε ο Σφαιρόπουλος που τον εμπιστεύτηκε ως δεύτερο τεσσάρι.

Βάλτε την κόπωση όσων κλήθηκαν να καλύψουν τους τραυματίες, συν την μέτρια χρονιά του Σπανούλη –αδικαιολόγητα έμεινε τόσο πολύ στον πάγκο, ιδιαίτερα όταν φάνηκε πως μπορεί να κερδηθεί ο μίνιμουμ στόχος της διαφοράς-, αλλά και την αναστάτωση που επέφερε στο εσωτερικό η από Νοέμβριο μεταγραφολογία και θα καταλάβετε γιατί η ομάδα μοντέλο μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη, δε ξέρει τώρα που πατά και που βρίσκεται. Από εδώ και πέρα, αν ο Ολυμπιακός θέλει να σώσει τη χρονιά, πρέπει μέσα σε μία εβδομάδα να λύσει όλα τα παραπάνω προβλήματα, ο προπονητής να πάρει γενναίες αποφάσεις και να αλλάξει άρδην την εικόνα. Διότι ακόμα και η αποτυχία που είναι μέσα στο πρόγραμμα μετά από δέκα χρόνια διαρκούς παρουσίας στην οκτάδα, είναι πιθανό να… συγχωρεθεί, αν η ομάδα βγάλει αντίδραση και παλέψει στο μέγιστο βαθμό.

Ασφαλώς και τίθεται ερώτημα για το αν μπορεί με τις υπάρχουσες συνθήκες και τα δεδομένα λάθη στον σχεδιασμό –με ευθύνη όλων- να αντιδράσει ο Ολυμπιακός, όταν όμως απομένουν έξι αγωνιστικές, κανείς δεν έχει δικαίωμα να «τελειώνει» ομάδες. Ιδιαίτερα όταν αυτές φορούν «ερυθρόλευκα» και δεν τους αρμόζουν εφιάλτες, σαν και αυτόν που έζησαν το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου στην Βαρκελώνη…

Υ.Γ. : Τρομερή δουλειά έκαναν οι Περπέρογλου και Σατοράνσκι και αθόρυβη στην άμυνα ο Ρίμπας. Για τον Ναβάρο δεν είναι είδηση πως εκτός από μεγάλος παίκτης, κάλλιστα θα μπορούσε όταν αποσυρθεί να κάνει καριέρα στην υποκριτική…

Y.Γ.1: Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα αποδοκίμασαν τον Πασκουάλ και είχαν μαζί τους λευκά μαντήλια για την περίπτωση της ήττας. Φιλί ζωής του έδωσε ο Ολυμπιακός…

Υ.Γ.2: Ένας ολόκληρος μήνας χωρίς δεύτερο σέντερ. Κάποια στιγμή οι λάθος χειρισμοί δεδομένα πληρώνονται…

Υ.Γ.3: Η παρατεταμένα κακή απόδοση του Μάντζαρη, δείχνει πόσο σημαντικός παίκτης είναι για τον Ολυμπιακό.

Υ.Γ.4: Οι κουβέντες για τις ανανεώσεις των συμβολαίων Σπανούλη και Χάντερ, έπρεπε να είχαν τελειώσει ήδη. Ειδικά για τον πρώτο, που άλλαξε την ιστορία του συλλόγου. Φρονώ πως σε αντίθεση με το 2013, αυτή τη φορά το ρίσκο της αναμονής για το καλοκαίρι θα αποβεί αρνητικά καθοριστικό και στη δική του περίπτωση, για πολλούς λόγους…. Εκτός και αν ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει πως θα αλλάξει σελίδα, οπότε… σεβαστό. Αν όμως τον θέλει και δεν του το έχει δείξει, επαναλαμβάνει λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

Υ.Γ.5: Στο ματς με τη Λαμποράλ θα φανούν πόσοι αγαπάνε πραγματικά αυτή την ομάδα. Οι καλοί οπαδοί, φαίνονται στα πολύ δύσκολα.

Υ.Γ.6: Κόουτς, στο χέρι σου είναι να το… ξαναβρείς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έδιωξαν Θόρντον, ακολουθεί ο Λόσον για Ρόκετς!!


Έδιωξαν Θόρντον, ακολουθεί ο Λόσον για Ρόκετς

Οι Ρόκετς αποδέσμευσαν τον Μάρκους Θόρντον ενώ είναι σε συζητήσεις για να διώξουν και τον Τάι Λόσον.

Εκκαθαρίσεις στους Ρόκετς. Το συμβόλαιο του Μάρκους Θόρντον λύθηκε και μετά το «ναυάγιο» της ανταλλαγής του κρίθηκε περιττός. Ο 28χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε φέτος 10 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ κατά μέσο όρο.

Θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς η ομάδα του Χιούστον είναι σε συζητήσεις με τον Τάι Λόσον για την αποδέσμευσή του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Όρθια» και με δέκα η Σέλτικ!


«Όρθια» και με δέκα η Σέλτικ

Αν και αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με αριθμητικό μειονέκτημα η Σέλτικ έμεινε όρθια.

Αν και αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με αριθμητικό μειονέκτημα η Σέλτικ έμεινε όρθια. Ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Χάμιλτον αγωνιζόμενη εκτός έδρας στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 28ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ Σκοτίας.

Ο Γκρίφιθς με πέναλτι στο 35ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τη Σέλτικ, η οποία όμως επτά λεπτά αργότερα ο Μπογιάτα δέχθηκε κόκκινη κάρτα και άφησε με δέκα τους φιλοξενούμενους.

Η Χάμιλτον ισοφάρισε σε 1-1 στο 73ο λεπτό με τον Μπρόφι.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σκοτίας

Παρασκευή, 26/02
Χάμιλτον – Σέλτικ 1-1

Σάββατο, 27/02
Αμπερντίν – Σεντ Τζόνστον (17:00)
Νταντί – Ινβερνές (17:00)
Χαρτς – Κιλμάρνοκ (17:00)
Μάδεργουελ – Πάτρικ Θιστλ (17:00)
Ρος Κάουντι – Νταντί Γιουνάιτεντ (17:00)

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Κιλμάρνοκ – Ρος Κάουντι
Σέλτικ – Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ – Αμπερντίν
Σεντ Τζόνστον – Πάτρικ Θιστλ
Χάμιλτον – Μάδεργουελ
Ινβερνές – Χαρτς
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Αγγλία πάει για το Μουντιάλ 2030!!


Η Αγγλία πάει για το Μουντιάλ 2030

Η εκλογή του Τζιάνι Ινφαντίνο «άρεσε» στην Αγγλία.

Η εκλογή του Τζιάνι Ινφαντίνο «άρεσε» στην Αγγλία και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής της ομοσπονδίας.

Ο Γκρεγκ Ντάικ σε δηλώσεις του μετά την ανάδειξη του Ελβετού ως νέος πρόεδρος της FIFA έκανε γνωστό ότι στις προθέσεις του είναι να καταθέσει φάκελο για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030.

«Υπήρχε μεγάλη διαφθορά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα», τόνισε ο Ντάικ στο Sky sports και συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση που είχε δεχθεί για την υποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2030.

«Υπάρχει μια δουλειά που πρέπει να γίνει. Πρέπει να αλλάξουμε τον προγραμματισμό μας, αλλά τουλάχιστον τώρα πια έχουμε έναν πρόεδρο που μπορούμε να εμπιστευτούμε», ήταν τα λόγια του Ντάικ ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Σεπ Μπλάτερ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απέρριψε πρόταση της Λίβερπουλ επειδή είναι Γιουνάιτεντ!!


Απέρριψε πρόταση της Λίβερπουλ επειδή είναι Γιουνάιτεντ

Ο Ράσφορντ είχε αρνηθεί να φορέσει τη φανέλα της Λίβερπουλ όταν εκείνη του έκανε πρόταση για την απόκτησή του από την ερασιτεχνική, Fletcher Moss Rangers.

Ο Μάρκους Ράσφορντ μπορεί να γίνει το νέο είδωλο των οπαδών της Γιουνάιτεντ. Το όνομά του ήρθε χθες στην επικαιρότητα με τη συμμετοχή του στο ματς με την Μίντιλαντ στο οποίο πέτυχε και δύο γκολ. Ένα επίτευγμα που τον έφερε «πάνω» και από τον Τζορτζ Μπεστ.

Ωστόσο υπάρχει ένας καλύτερος λόγος για τον οποίο ο Ράσφορντ μπορεί να κερδίσει την «καρδιά» των οπαδών της ομάδας του.

Όταν ήταν μικρός τόσο η Λίβερπουλ όσο και η Έβερτον είχαν κινηθεί για την απόκτησή του αλλά εκείνος στύλωσε τα πόδια του και αρνήθηκε. Προτίμησε να παραμείνει στην ερασιτεχνική «Fletcher Moss Rangers» παρά να φορέσει φανέλα της μεγάλης αντιπάλου της αγαπημένης του ομάδας.

Ο πρόεδρος της ομάδας μίλησε σε βρετανική ιστοσελίδα και παραδέχθηκε ότι είχε συμβεί αυτό.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε δεν ήταν μόνο εκείνος που δεν ήθελε αλλά είχε και επιρροή.

«Δεν ήθελε να πάει. Και δεν ήταν μόνο αυτός που αρνούταν αλλά και οι γονείς του δεν ήταν υπέρ μιας τέτοιας κίνησης», ανέφερε ο Ρον Τζέιμισον.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνήλθε με... γκολάρες!! (video)


Συνήλθε με... γκολάρες! (video)

Στις τελευταίες αγωνιστικές παραπαίει, όμως κόντρα στη Λόκερεν η Γάνδη έβαλε τα... καλά τις και επιβλήθηκε 3-1, με τα δύο απ’ τα τρία γκολ, μάλιστα, να... βγάζουν μάτια.

Όχι μόνο επέστρεψε στις νίκες η Γάνδη, αλλά το έκανε και με γκολάρες απέναντι στη Λόκαρεν στην 28η αγωνιστική της Jupiler League.

Η ομάδα του Βανχάζενμπρουκ επιβλήθηκε 3-1 και έπιασε ξανά την Κλαμπ Μπριζ στην κορυφή της βαθμολογίας, ελπίζοντας σε γκέλα δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας, για να πάρει το πλεονέκτημα στα πλέι οφ.

Το κίνητρο, φυσικά, είναι μεγάλο, ιδιαίτερα από την έντονη αμφισβήτηση που δέχτηκε μετά την... διπλή ήττα απ’ την Μπριζ, αλλά και τις βαριές ήττες από Οστάνδη (5-2) και Βόλσφμπουργκ (2-3) για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σκορ άνοιξε στο 10’ ο Νέτο με υπέροχο γυριστό, ενώ ο Ντετζέγκερε με άπιαστο σουτ έκανε το 2-0 στο 38’. Ο Χαρμπαούι μείωσε στο 42’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, για να απαντήσει με το τελικό 3-1 στο 90’ ο Ντεπέτρ.




Αναλυτικά η 28η αγωνιστική:
Παρασκευή 26/2
Γάνδη-Λόκερεν 3-1
(

Σάββατο 27/2
Λέουβεν-Οστάνδη (19.00)
Μαλίν-Κόρτραϊκ (21.00)
Βέστερλο-Πέρουβελς (21.00)
Σιντ Τρούιντεν-Ζούλτε Βάρεγκεμ (21.30)

Κυριακή 28/2
Γκενκ-Κλαμπ Μπριζ (15.30)
Άντερλεχτ-Σταντάρ Λιέγης (19.00)
Σαρλερουά-Μπέβερεν (21.00)

Η επόμενη (29η) αγωνιστική:
Παρασκευή 4/3
Γάνδη-Λέουβεν (21.30)

Σάββατο 5/3
Κλαμπ Μπριζ –Σιντ Τρούιντεν (21.00)
Σταντάρ Λιέγης-Γκενκ
Οστάνδη-Σαρλερουά
Μουσκρόν-Άντερλεχτ
Λόκερεν-Βέστερλο
Κόρτραϊκ-Ζούλτε Βάρεγκεμ
Μπέβερεν-Μαλίν
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίθανο «ξύπνημα» μετά από δώδεκα ματς!!


Απίθανο «ξύπνημα» μετά από δώδεκα ματς (video)

Από αρνητικό σερί δώδεκα αγωνιστικών χωρίς νίκη επέστρεψε η Εξέλσιορ που επιβλήθηκε 2-0 της Ναϊμέγκεν με δύο φοβερά γκολ του φαν Βέιρντ στην 25η αγωνιστική της Eredivisie.

Βήμα σωτηρίας έκανε η Εξέλσιορ που «ξύπνησε» μετά από δώδεκα αγωνιστικές, στις οποίες είχε συγκεντρώσει μόλις τέσσερις βαθμούς.

Η ομάδα του Αλφόνς Χρούνενταϊκ επιβλήθηκε 2-0 της Ναϊμέγκεν και ανέβηκε στην 16η θέση της βαθμολογίας, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον μετά την 25η αγωνιστική της Eredivisie.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς αναδείχτηκε ο Φαν Βέιρντ, με δύο γκολ που πέτυχε στο 13’ και στο 81’.


Αναλυτικά η 25η αγωνιστική:
Παρασκευή 26/2
Εξέλσιορ-Ναϊμέγκεν 2-0
(13’, 81’ φαν Βέιρντ)

Σάββατο 27/2
Τβέντε-Χρόνινγκεν (19.30)
Καμπούρ-Τσβόλε (20.45)
Αϊντχόφεν-Ντεν Χάαγκ (20.45)
Φίτεσε-Βίλεμ (21.45)

Κυριακή 28/2
Χέρακλες-Ρόντα (13.30)
Ουτρέχτη-Φέγενορντ (15.30)
Άγιαξ-Άλκμααρ (17.45)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική:
Παρασκευή 4/3
Ντεν Χάαγκ-Τβέντε (21.00)

Σάββατο 5/3
Τσβόλε-Ντε Γκράαφτσαπ (19.30)
Γκρόνινγκεν-Αϊντχόφεν (20.45)
Χέρενφεν-Ουτρέχτη (21.45)

Κυριακή 6/3
Ναϊμέγκεν-Χέρακλες (13.30)
Άλκμααρ-Εξέλσιορ (15.30)
Βίλεμ-Άγιαξ
Ρόντα-Φίτεσε
Φέγενορντ-Καμπούρ (17.45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι περιμένουμε να δούμε από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ!!


Τι περιμένουμε να δούμε από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τον… άχαρο ρόλο του να κυνηγάς, απλώς, τη 2η θέση, αλλά και την υποχρέωση καλών και πειστικών εμφανίσεων μέχρι το τέλος της σεζόν.

Tου Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Σαφώς και είναι άχαρο και, αν θέλετε, «ξενερωτικό» για τον κόσμο και γενικότερα για τον «οργανισμό» μιας ομάδας, να ξεμένει από στόχους κι ενώ βρισκόμαστε ακόμη στον Φεβρουάριο μήνα. Μαρτυρά την αποτυχία και δημιουργεί ένα κενό στις τάξεις των φιλάθλων και όχι μόνο. Ο,τι γράφει, όμως, δεν ξεγράφει και για μια ακόμη σεζόν, οι «πράσινοι» έχουν να διανύσουν μήνες με μοναδικό σκοπό την κατάληψη της δεύτερης θέσης, μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ. Για κάποιους- τους περισσότερους – μέχρι να φτάσουμε σ’ εκείνη την εποχή, η χρονική περίοδος είναι μαρτύριο. Μαρτύριο, επαναλαμβανόμενο τα τελευταία έτη. Δεν μπορείς, όμως, να κάνεις διαφορετικά.

Ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ένα ντέρμπι απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αγωνιστικά και ψυχολογικά, που θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της και τον ενθουσιασμό. Τη «δίψα» αν θέλετε και τη θέληση να πάρει μια δεύτερη νίκη, μεγάλη, έπειτα απ’ αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό. Σημαντικά αυτά τα κίνητρα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα, η οποία τώρα επέστρεψε. Τι καλύτερο από το «2Χ2» κόντρα στους δυο «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, λοιπόν…

Τα παραπάνω, φυσικά, δεν ισχύουν για τον Παναθηναϊκό. Ούτε κανένα μήνυμα θα στείλει αν πάρει τη νίκη επί της Ενωσης, ούτε τον κόσμο του θα «φτιάξει», ούτε βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Εχει, όμως, την υποχρέωση να συνεχίσει και να πάρει, επιτέλους, ένα «τρίποντο» σε μεγάλο παιχνίδι.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το «πρόσωπο» που θα δείξουν οι «πράσινοι» απέναντι στο παθιασμένο σύνολο του Πογιέτ. Δεν είναι εύκολο να παίζεις τέτοια ματς, χωρίς στόχους. Όταν είσαι, όμως, επαγγελματίας, έχεις υποχρέωση να συνέρχεσαι και να μπαίνεις στο γήπεδο σαν να μην υπάρχει αύριο. Ακόμη κι αν έχουν χαθεί όλα ή σχεδόν όλα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αντρέα Στραματσόνι φαίνεται να έχει καταλήξει στους 9 από τους 11 που θα ξεκινήσουν. Στιλ κάτω από τα δοκάρια, Μέστο και Πράνιτς οι πλάγιοι μπακ, Μολέδο και Τελάντερ οι στόπερ. Στα χαφ θα παίξει ο Αμπέντ, Εσιέν, με Εβαντζελίστα και Κουτρουμπή να διεκδικούν μια θέση. Ο Μπεργκ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, μαζί με Βλαχοδήμο και Βιγιαφάνιες ή Καλτσά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ξεχνά το γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ντέμης!! (pic/video)


Δεν ξεχνά το γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ντέμης (pic/video)

Το γκολ που πέτυχε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου σαν σήμερα, το 1997, θυμήθηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης, δημοσιεύοντας χαρακτηριστική φωτογραφία στο facebook!

Σαν σήμερα, πριν 19 χρόνια, ο Ντέμης Νικολαΐδης έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της ΑΕΚ μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού, που έστειλε τους «κιτρινόμαυρους» στον τελικό του Κυπέλλου.

Λίγες μέρες πριν τον φετινό ημιτελικό της «Ένωσης» κόντρα στον Ατρόμητο, ο παλαίμαχος άσος θυμήθηκε την «επέτειο» του συγκεκριμένου γκολ, δημοσιεύοντας μια χαρακτηριστική φωτογραφία στο facebook και φυσικά, γνώρισε την αποθέωση από φίλους της ομάδας.

inner

Δείτε το βίντεο με τις φάσεις του εν λόγω ημιτελικού Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, που έγινε στις 26/2/1997 και το γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη






*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Μαϊάμι Χιτ ο Τζόνσον!!


Πάει Μαϊάμι Χιτ ο Τζόνσον

Άμεσα βρήκε τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του ο Τζο Τζόνσον καθώς μια μέρα μετά τη λύση του συμβολαίου του με τους Μπρούκλιν Νετς, ετοιμάζεται να υπογράψει στους Μαϊάμι Χιτ.

Ήταν δεδομένο ότι από τη στιγμή που ο Τζο Τζόνσον κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αγορά δεν θα δυσκολευόταν και ιδιαίτερα να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του και την υπογραφή του φαίνεται ότι εξασφαλίζουν οι Μαϊάμι Χιτ.

Μια μέρα μετά την αποδέσμευσή του από τους Μπρούκλιν Νετς, ο 34χρονος γκαρντ-φόργουορντ σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ τα βρήκε σε όλα με την ομάδα του Ντουέιν Ουέιντ και θα ανακοινωθεί άμεσα.

Σε 57 αγώνες με τους φετινούς Νετς είχε 11,8 πόντους μέσο όρο σε 34 λεπτά συμμετοχής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποχωρεί ο Δασκαλάκης από τον ΟΦΗ!!


Αποχωρεί ο Δασκαλάκης από τον ΟΦΗ

Την πόρτα της εξόδου από την ομάδα του ΟΦΗ αναμένεται να περάσει ο Σήφης Δασκαλάκης, καθώς δεν υπολογίζεται και η διοίκηση των Κρητικών θέλει να «ελαφρύνει» το μπάτζετ.

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει άμεσα ο Σήφης Δασκαλάκης από τον ΟΦΗ, καθώς ο παίκτης δεν υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία, ειδικά μετά την απόκτηση του Γιάννη Δερμιτζάκη.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε τερματοφύλακες στο ρόστερ και οι Κρητικοί θέλουν να απαλλαχθούν από το συμβόλαιο ενός παίκτη στον οποίο δεν υπολογίζουν.

Για αυτό το λόγο, ο Σήφης Δασκαλάκης θα αναγκαστεί να αποχωρήσει, ώστε να ελαφρύνει το μπάτζετ μετά τις μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κουβέντα για την ταμπακιέρα κ. Κοντονή»


«Κουβέντα για την ταμπακιέρα κ. Κοντονή»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε νέα ανακοίνωση, απαντώντας στην… απάντηση του Σταύρου Κοντονή και στην όποια τονίζει: «Επιβεβαιώνεται το μένος του υπουργού εναντίον μας. Για την ταμπακιέρα, κουβέντα»!

Ο πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον υπουργό Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή, καλά κρατεί!

Με νέα ανακοίνωση, έπειτα από εκείνη, νωρίτερα, όπου τον καλούσε να παραιτηθεί και μετά την αντίδραση από το υπουργείο, η «πράσινη» ΠΑΕ τονίζει πως «η απάντηση του κ. Κοντονή επιβεβαιώνει περίτρανα το μένος του κατά του Παναθηναϊκού», ενώ σημειώνει: «Κατά τα λοιπά, για την ταμπακιέρα, κουβέντα… μόνο πολιτικές αοριστολογίες και παραποίηση των λεγομένων μας περί δήθεν κλεισίματος της Θύρας 13»!

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Η απάντηση του κ. Κοντονή στην ανακοίνωση της Π.Α.Ε. επιβεβαιώνει περίτρανα το μένος του υπουργού κατά του Παναθηναϊκού.

Κατά τα λοιπά, για την ταμπακιέρα, κουβέντα. Καμία απάντηση στις συγκεκριμένες επισημάνσεις μας παρά μόνο πολιτικές αοριστολογίες και παραποίηση των λεγομένων μας περί δήθεν κλεισίματος της Θύρας 13.

Και κάτι ακόμα. Ο Παναθηναϊκός ούτε φοβήθηκε ποτέ κανέναν ούτε και στο μέλλον πρόκειται να φοβηθεί κάποιον. Η διοίκηση και οι φίλαθλοί του μόνον οργίζονται όταν αντί για συμμάχους βρίσκουν άβουλους παρατηρητές στην άνιση μάχη που δίνουν κατά της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο που γεννά τη βία, αλλά και κατά των λίγων εξωγηπεδικών στοιχείων που την ασκούν εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες
».

Τούντορ: «Δεν σκέφτομαι τον Ολυμπιακό»


Τούντορ: «Δεν σκέφτομαι τον Ολυμπιακό»

Απόλυτα συγκεντρωμένος στο ερχόμενο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης είναι ο Ίγκορ Τούντορ, ο οποίος τόνισε την πίστη που έχει στην 11άδα που θα παρατάξει, για το θετικό αποτέλεσμα.

Την πίστη στους 11 που θα παρατάξει στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης εξέφρασε ο Ίγκορ Τούντορ, τονίζοντας την μεγάλη σημασία που έχει για την ομάδα του το τρίποντο.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμα στο μυαλό του το ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ενώ σχολίασε τον τρόπο που θέλει να αξιοποιήσει την δύσκολη κατάσταση που πέρασε αγωνιστικά ο σύλλογος.

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:
«Όλα παίζουν ρόλο και όλα είναι σημαντικά στο ποδόσφαιρο, απ’ το πρώτο μέχρι το τελευταίο. Δεν μπορώ να βρω κάτι που είναι λιγότερο σημαντικό. Πρέπει να δίνουμε σημασία στην παραμικρή λεπτομέρεια. Στο προηγούμενο παιχνίδι η ομάδα μου έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο, συγκριτικά με τα προηγούμενα και αυτό μου άρεσε. Γίναμε πιο επιθετικοί. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Να δουλέψουμε σε όλες τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού μας και να προσθέσουμε νέα στοιχεία. Για να είμαστε επιθετικού θα πρέπει να μην έχουμε απλά κατοχή, αλλά και να γινόμαστε και επικίνδυνοι. Είμαι ικανοποιημένος απ’ τη δουλειά που γίνεται σ’ αυτό το κομμάτι», σχολίασε αρχικά, ενώ για το επιθετικό στιλ παιχνιδιού τόνισε:

«Το να βγάζουμε την ενέργεια που απαιτείται έχει να κάνει και με το στιλ των ποδοσφαιριστών. Αν το εφαρμόσεις σωστά είναι ένα όπλο που μπορείς να αξιοποιήσεις απέναντι στον αντίπαλο. Όταν δεν έχει τον σωστό τύπο ποδοσφαιριστών δεν μπορείς να το κάνεις και χάνεις τις δυνατότητες που σου παρέχει. Εμείς έχουμε αρκετούς νεαρούς παίκτες, με πολλά τρεξίματα και ενέργεια. Μπορούμε να το εφαρμόσουμε, να το δουλέψουμε και να το εξελίξουμε στην πορεία της σεζόν».

Για το αν επηρεάζεται η ομάδα απ’ τα αρνητικά αποτελέσματα τόνισε: «Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να τα πεις δημόσια και κάποια άλλα που πρέπει να τα συζητήσεις με τους αρμόδιους που πρέπει να τα ακούσουν. Το είπα γιατί θέλω να προστατέψω την ομάδα και εννοώ τους ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια εμένα και τους συνεργάτες μου. Δεν υποτιμώ το κριτήριο του κόσμου. O κόσμος που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη καταλαβαίνει ποδόσφαιρο, καταλαβαίνει τον σύλλογο, την νοοτροπία. Είναι πολύ σημαντικό. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που το βλέπουν διαφορετικά, όμως η πλειοψηφία καταλαβαίνει και εγώ καταλαβαίνω απόλυτα την άποψή τους.

Κατανοώ πως σε κάποιους μπορούν να φαντάζουν αρνητικά όλα αυτά, όμως πρέπει να δούμε τη θετική πλευρά. Είναι καταστάσεις που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο. Πρέπει να το δούμε σαν πρόκληση που αφορά και τους ποδοσφαιριστές και εμένα. Όταν όλα πηγαίνουν καλά δεν μπορείς να καταλάβεις την πρόοδο που μπορείς να έχεις
».

Για το αν έχει στο μυαλό του και τον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό: «Είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στον Αστέρα. Δεν υπάρχει καθόλου στο μυαλό μας το ματς Κυπέλλου. Θα χρησιμοποιήσουμε τους έντεκα καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουμε αυτή τη στιγμή στην διάθεσή μας».

Για το αν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Άντονις σε άλλη θέση, εκτός της μεσαίας γραμμής απάντησε: «Είναι ένας απ’ τους παίκτες που θα ξεκινήσει κόντρα στον Αστέρα. Κάποιες επιλογές μπορεί να μοιάζουν περίεργες σε κάποιον που βρίσκεται εκτός ομάδας και δεν καταλαβαίνει την καθημερινότητά της. Ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να γίνει για να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα. Έχω μεγάλη πίστη στην ομάδα που θα αγωνιστεί το Σάββατο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως όλοι οι παίκτες απ’ την αρχή της σεζόν έχουν πάρει τις ευκαιρίες να δείξουν την αξία τους. Δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης στο ρόστερ που να σκέφτηκα κάποια στιγμή πως θα μπορούσε η ομάδα να συνεχίσει χωρίς αυτόν. Κάποιοι αξιοποίησαν τις ευκαιρίες, κάποιοι όχι, αλλά όλοι είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν».

Τέλος για το αν θεωρεί δύσκολο τον αγώνα του κόντρα στον Αστέρα, είπε: «Δεν θεωρώ πως θα είναι πιο δύσκολο συγκριτικά με τον αγώνα στην Τρίπολη στον πρώτο γύρο. Ήταν ένα απ’ τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα που έχουμε κάνει αυτή τη σεζόν και ένα απ’ τα χειρότερα δεύτερα ημίχρονα. Στο τέλος χάσαμε, χωρίς να το αξίζουμε. Το Σάββατο περιμένω να κυριαρχήσουμε, να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα απ’ το πρώτο λεπτό. Θεωρώ πως είμαστε σε καλή αγωνιστική φάση και θα το αποδείξουμε το Σάββατο. Ο Αστέρας είναι μια δυνατή ομάδα, είναι αντίπαλος για την είσοδο στα πλέι οφ και θέλουμε σ τη νίκη για να καθαρίσουμε αυτή την επίθεση».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απερίσπαστος ο Πετράκης!!


Απερίσπαστος ο Πετράκης

Χωρίς απρόοπτα συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το ματς κόντρα στον Πανθρακικό και ο Γιάννης Πετράκης είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την αναμέτρηση κόντρα στον Πανθρακικό, καθώς όλοι οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη είναι διαθέσιμοι, μένοντας μακριά από προβλήματα τραυματισμών.

Στη σημερινή προπόνηση ο έμπειρος τεχνικός έδωσε βαρύτητα τόσο στην αμυντική όσο και στην επιθετική τακτική ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο δίτερμα με έμφαση στις στημένες φάσεις.

Αύριο ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τον Γιάννη Πετράκη να ανακοινώνει την αποστολή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντελίρ: «Αναρωτιόμασταν τι είναι αυτό το μασκαριλίκι»


Ντελίρ: «Αναρωτιόμασταν τι είναι αυτό το μασκαριλίκι»

Νέο «χτύπημα» από τον δημοσιογράφο του RTL, Μαρκ Ντελίρ, καθώς επέμεινε στα αιχμηρά του σχόλια κατά του διαιτητή, Χάντερ και του Ολυμπιακού, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει την πλήρη υποστήριξη του καναλιού.

Παρά την πρόκριση της Άντερλεχτ επί του Ολυμπιακού, ο άνθρωπος που έχει στρέψει όλο το ενδιαφέρον πάνω του είναι ο Βέλγος σχολιαστής του RTL, Μαρκ Ντελίρ που έβαλε τόσο κατά του διαιτητή της αναμέτρησης, Χάντερ, όσο και κατά του Ολυμπιακού και της διοίκησής του.

Με νέες του δηλώσεις ο Βέλγος ξεκαθάρισε ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω από τα λεγόμενά του, προσθέτοντας μάλιστα ότι σε μια ανάλογη περίπτωση θα είχε πάλι την ίδια στάση, ενώ τόνισε ότι παρά τον διαχωρισμό του RTL από τα όσα είπε, οι σχέσεις του με το κανάλι παραμένουν εξαιρετικές.

«Καταλαβαίνω γιατί λένε ότι ξεπέρασα τα όρια, αλλά λέω ό,τι θέλω. Όταν μεταδίδουμε ένα ματς, δεν αρκεί απλά να περιγράφουμε τα γεγονότα. Πρέπει να παίρνουμε θέση. Θα δεχθώ οποιαδήποτε ποινή ή πρόστιμο, αλλά αν συμβεί ξανά, θα το ξανακάνω. Δέχθηκα περίπου 60 μηνύματα στο κινητό που μου έλεγαν “επιτέλους ένας που λέει την αλήθεια”. Ναι, ήμουν λίγο σκληρός, αλλά δεν νομίζω ότι ήμουν υπερβολικός. Ήμασταν όλοι σε μία φάση: “τι στην οργή ζούμε εδώ; Τι είναι αυτό το μασκαραλίκι;”. Στο ξενοδοχείο συναντήθηκα με τον πρόεδρο Βάντεν Στοκ που έφυγε 30 λεπτά πριν την λήξη του ματς, καθώς δεν άντεχε να βλέπει άλλο. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το RTL, με την Proximus TV. Έχω την στήριξή τους 100%».

Παράλληλα, ο Βέλγος δημοσιογράφος μίλησε και το πρωί της Παρασκευής, επαναλαμβάνοντας τα όσα είπε κατά τη διάρκεια του ματς της Πέμπτης.

«Στην αρχή δεν είχα αμφιβολίες για το ματς. Υπέθετα ότι ο διαιτητής έχει δικαίωμα να κάνει λάθος, έστω κι αν στην προκειμένη περίπτωση, ήταν δύσκολο να το καταπιείς. Αλλά σε μία στιγμή η αμφιβολία έγινε καχυποψία αφού όλα (τα σφυρίγματα) πήγαιναν προς την ίδια κατεύθυνση. Ακόμα και οι Έλληνες δημοσιογράφοι κοιτούσαν με απορία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει αποδεδειγμένο παρελθόν με τον Ολυμπιακό. Υποστηρίζεται ότι αγόρασε τέσσερις τίτλους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τα σφυρίγματα του διαιτητή γεννούσαν κάτι παραπάνω από αμφιβολίες».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σίλβα: «Να γίνουμε καλύτεροι»


Σίλβα: «Να γίνουμε καλύτεροι»

Ο Μάρκο Σίλβα επεσήμανε την ανάγκη να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν φέτος για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να είναι καλύτερος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν.

«Το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε από αυτό το ταξίδι στο Europa League είναι ότι θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Να τα διορθώσουμε στο μέλλον για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι»...

Με τον τρόπο αυτό ο Μάρκο Σίλβα αναφέρθηκε στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Άντερλεχτ στεκούμενος όμως στο τι πρέπει να κάνουν οι ερυθρόλευκοι έτσι ώστε να είναι καλύτερη η παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν

Απαντώντας στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ο Πορτογάλος τόνισε ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη μια καλή βάση παικτών την οποία πρέπει απλώς να εμπλουτίσει.

«Σίγουρα η βάση αυτή είναι καλή. Και όπως είπατε με κάποιες μικρές αλλαγές θα είναι η βάση της ομάδας στη νέα χρονιά», τόνισε.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης του Μάρκο Σίλβα:

Κύριε Σίλβα, τώρα που τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού, θα ήθελα έναν απολογισμό της παρουσίας της ομάδας σας στο Champions League και το Europa League.

«Και εμείς, και οι παίκτες και ο κόσμος θέλαμε κάτι παραπάνω στο Champions League. Όμως, δεν τα καταφέραμε. Είμαστε, όμως ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας σε αυτή τη διοργάνωση. Όσο για το Europa League, τελείωσε πιο γρήγορα για εμάς. Δεν τα καταφέραμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία δεν ήταν καλύτερη από εμάς. Συνολικά, πιστεύω πως σαν ομάδα είμαστε ανώτεροι και καλύτεροι. Ήμασταν καλύτεροι σε πολλά από τα σημεία του παιχνιδιού. Δεν ήμασταν, όμως, σε κάποια άλλα τα οποία μπορεί να είναι πιο λίγα, αλλά είναι αυτά που καθορίζουν το αποτέλεσμα. Τα σημεία αυτά είναι τα γκολ και τα λάθη, Δεν πετύχαμε γκολ και επιτρέψαμε στον αντίπαλό μας να το κάνει. Και επίσης με τα λάθη που δεν επιτρέπονται σε αυτό το επίπεδο γιατί τα πληρώνεις ακριβά, δώσαμε την πρόκριση στον αντίπαλό μας, παρόλο που εμείς είμαστε αρκετά καλύτεροι. Το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε από αυτό το ταξίδι στο Europa League είναι ότι θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Να τα διορθώσουμε στο μέλλον για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

Η συνολική παρουσία της ομάδας σας και κυρίως η πορεία της στο Champions League είναι μία καλή βάση πάνω στην οποία μπορεί να επενδύσει στην επόμενη σεζόν, βεβαίως με κάποιες διορθωτικές κινήσεις, για ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη;

«Καταλαβαίνω την ερώτησή σας. Όταν θέλεις να συνεχίσεις στο Champions League, πρέπει να σκέφτεσαι πάντα το καλύτερο δυνατό για την ομάδα σου. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως η ομάδα πέτυχε όλα αυτά με το υλικό που διαθέτει αυτή τη στιγμή. Οφείλεται στους παίκτες που διαθέτει. Και οι παίκτες αυτοί είναι κατά πλειοψηφία νέα παιδιά που σίγουρα αποτελούν τη βάση και της επόμενης ομάδας του Ολυμπιακού. Με εξαίρεση δύο - τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, οι υπόλοιποι είναι πολύ νέοι. Είναι 25 ή 26 ετών οι οποίοι θα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την επόμενη ομάδα του Ολυμπιακού. Αυτό βέβαια είναι κάτι που το αποφασίζει η διοίκηση, το αποφασίζει ο πρόεδρος, το αποφασίζουν όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν για το σύλλογο αυτό, οι οποίοι πάντα ονειρεύονται ότι καλύτερο για την ομάδα τους. Ονειρεύονται η ομάδα τους να μεγαλώσει και να βελτιώνεται κάθε χρόνο. Να γίνεται όλο και καλύτερη. Όμως, όταν μιλάμε για το Champions League τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί είναι μία πολύ μεγάλη διοργάνωση. Σίγουρα η βάση αυτή είναι καλή. Και όπως είπατε με κάποιες μικρές αλλαγές θα είναι η βάση της ομάδας στη νέα χρονιά».

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βέροια. Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες διότι με νίκη θα κατακτήσετε το πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο για να αλλάξει γρήγορα η ατμόσφαιρα;

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως ο αγώνας αυτός έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την αρνητική εμπειρία στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν παίζονται μόνο οι τρεις βαθμοί. Παίζεται ολόκληρος τίτλος. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που ο τίτλος αυτός μπορεί να έρθει Φεβρουάριο μήνα. Είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα να κερδίσει το πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο. Είναι, λοιπόν, πολύ ευχάριστο για εμάς που έχουμε την ευκαιρία να το διεκδικήσουμε και να τα καταφέρουμε. Είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για εμάς. Ότι έγινε - έγινε. Πρέπει να το αναλύσουμε, να το σκεφτούμε αλλά και να το αφήσουμε στο παρελθόν. Να σκεφθούμε την επόμενη πρόκληση που έχουμε. Είναι πολύ υψηλό το κίνητρο γιατί είναι η κατάκτηση του τίτλου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζιάνι Ινφαντίνο: Το «δεξί χέρι» του Πλατινί και… κοντοχωριανός του Μπλάτερ!!


Τζιάνι Ινφαντίνο: Το «δεξί χέρι» του Πλατινί και… κοντοχωριανός του Μπλάτερ

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο είναι ο νέος πρόεδρος της FIFA και το sportfm.gr σας τον παρουσιάζει, ελπίζοντας πως θα είναι καλύτερος από τον… κοντοχωριανό του, Σεπ Μπλάτερ και τον μέντορά του, Μισέλ Πλατινί…

Μετά, ίσως, τους Λέναρτ Γιόχανσον, Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί είναι η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα από τους… γραβατωμένους του ποδοσφαίρου σε Νιόν (UEFA) και Ζυρίχη (FIFA). Λογικό, αφού τον βλέπει ο κόσμος όλος να τραβά τα μπαλάκια στις κληρώσεις των διοργανώσεων της UEFA επτά, σχεδόν, χρόνια τώρα…

Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν και ανέλαβε το πόστο του γενικού γραμματέα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ο Τζιάνι Ινφαντίνο συνέχισε την ανοδική του πορεία, που ξεκίνησε το 2000 και τον έφερε, σήμερα, 16 χρόνια μετά, να μετακομίζει 270 χιλιόμετρα βορειότερα…

Του Νίκου Ράλλη

Έναν χρόνο (και κάτι ψιλά…), λοιπόν, μετά το απίστευτο σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η FIFA έχει νέο πρόεδρο: Τον Ελβετό, ιταλικής καταγωγής, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ένα γνώριμο, σε ό,τι αφορά εμάς, πρόσωπο, όχι μόνο επειδή τον βλέπαμε, όπως όλος ο πλανήτης, να διεξάγει τις κληρώσεις σε Champions League, Europa League και EURO τα τελευταία χρόνια, αλλά γιατί μόλις πρόσφατα, πέρυσι, και μετά την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να φέρει προς ψήφιση το περιβόητο νομοσχέδιο που έθιγε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ηγήθηκε των σχετικών διαπραγματεύσεων, απειλώντας -εκ μέρους της UEFA και της FIFA, που στήριξαν την ΕΠΟ- με αποβολή των ελληνικών ομάδων από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η πορεία του στους κόλπους του ευρωπαϊκού -αλλά και του παγκόσμιου- ποδοσφαίρου, αξιοσημείωτη, με ραγδαία εξέλιξη. Δεν είναι και λίγο πράγμα, άλλωστε, να γίνεσαι γενικός γραμματέας της UEFA στα 39 σου, ούτε, φυσικά, πρόεδρος κοτζάμ FIFA στα 45 σου! Μία θέση, ωστόσο, που… περιέργως, μέχρι πρόσφατα, έδινε την εντύπωση σε κάθε συνέντευξή του πως δεν… πολυθέλει! Τώρα, πώς έφτασε να τη διεκδικεί, να γίνεται μεγάλο φαβορί για να την κάνει δική του και τελικά, να… κάθεται σε αυτή, είναι μια άλλη ιστορία. Το θέμα είναι πως, πλέον, ο άνθρωπος που ο Μαραντόνα χαρακτήρισε «προδότη», επειδή «είχε τον Μπλάτερ μέσα στα πόδια του να κάνει κουμάντο και συνεχίζει να δουλεύει σαν να μη συμβαίνει τίποτα», είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

inner

Με όσα έχουμε δει να συμβαίνουν από τον Δεκέμβρη του 2014, ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: Θα είναι καλύτερος ένας άνθρωπος που, πέρα από το γεγονός πως φέρεται να μην… καιγόταν για τη θέση του προέδρου της FIFA, ήταν το «δεξί χέρι» του μέντορά του, Μισέλ Πλατινί και τυγχάνει να είναι… κοντοχωριανός του Σεπ Μπλάτερ;

Πράγματι, ο Ινφαντίνο γεννήθηκε στο Μπριγκ της Ελβετίας, μία μικρή κωμόπολη 12.000 κατοίκων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το Βισπ, μία ακόμα μικρότερη πόλη (7.000 κατοίκων), γενέτειρα του άλλοτε αφεντικού της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου! Σύμπτωση, προφανέστατα, αλλά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον επί 18 χρόνια πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, οι συνειρμοί, που ήδη γίνονται και στο εξωτερικό, είναι λογικοί και επόμενοι, πάντα με την ευχή, φυσικά, να παραμείνουν μόνο τέτοιοι και, επιτέλους, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Ινφαντίνο, «να μπει το ποδόσφαιρο στο προσκήνιο» και όχι τα σκάνδαλα.

Από την άλλη, υπάρχει και η σχέση του με τον Μισέλ Πλατινί, τον έτερο κατηγορημένο, που, όπως και ο Μπλάτερ, έχει τιμωρηθεί, πρωτόδικα, με αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο. Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ινφαντίνο είχε ξεκαθαρίσει πως αν, τελικά, ο Γάλλος καταφέρει και είναι υποψήφιος για την προεδρία της FIFA, θα αποσύρει τη δική του υποψηφιότητά. «Είναι ένα απλό θέμα αρχής και αφοσίωσης», είχε τονίσει, ενώ ουδέποτε σχολίασε τις κατηγορίες κατά του -επί εννέα χρόνια- μέντορά του, του οποίου ήταν «δεξί χέρι» από το 2009, όταν και ανέλαβε γενικός γραμματέας στην UEFA.

inner

«Δουλεύω με τον Μισέλ Πλατινί τα τελευταία εννέα χρόνια. Μοιραζόμαστε πολλές ιδέες μαζί. Είναι προφανές πως έχουμε την ίδια φιλοσοφία πάνω σε αρκετά θέματα, αλλά κατεβαίνω στις εκλογές μόνος μου, με τα δικά μου πιστεύω», είχε πει αλλού. Σύμφωνοι, μόνο που υπάρχουν λίγα στοιχεία γι’ αυτά τα πιστεύω για εκείνον που θέλει να τα αξιολογήσει… Η ουσία των απόψεων και των ιδεών του Ινφαντίνο είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή, καθώς ο ίδιος σπανίως τις έχει εκφράσει δημοσίως, ακόμη και μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της FIFA.

Μόνο το πλούσιο, η αλήθεια είναι, βιογραφικό του υπάρχει για να μας «πει» περισσότερα πράγματα: Σπούδασε νομική και έχει βρεθεί σε υψηλές επαγγελματικές θέσεις. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Διεθνούς Κέντρου Μελετών για τον Αθλητισμό (CIES) στο πανεπιστήμιο του Νιουσατέλ, πριν από την ένταξή του στην UEFA το 2000, από την οποία πέρασε από πολλές θέσεις πριν γίνει γενικός γραμματέας. Έπαιξε, δε, σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή του Financial Fair Play και στην επέκταση του πεδίου εφαρμογής του στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ έγινε, ίσως, πιο γνωστός όταν υποστήριξε ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να συμμετέχουν 40 ομάδες, αντί για -τις υπάρχουσες- 32.

Ο Ινφαντίνο, παρά τη θέση του «κοντά» στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, παραμένει… μυστήριο. Πλέον, ως πρόεδρος της FIFA, καλείται να ανοίξει τα χαρτιά του, με την ελπίδα να δει άσπρη μέρα το άθλημα που οι -υγιείς- φίλαθλοι αγαπούν, αλλά βλέπουν να ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κήδεψαν» το τουρκικό ποδόσφαιρο!!


«Κήδεψαν» το τουρκικό ποδόσφαιρο

Ένας φίλος της Τραμπζονσπόρ θέλησε με τον δικό του τρόπο να διαμαρτυρηθεί για τις 4 αποβολές που είχε η ομάδα του κόντρα στην Γαλατασαράι, την περασμένη αγωνιστική.

Στο ματς-παρωδία της περασμένης αγωνιστικής στο τουρκικό πρωτάθλημα ανάμεσα στην Γαλατασαράι και την Τραμπζονσπόρ, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το... λάθος να προηγηθούν και εν τέλει ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με επτά ποδοσφαιριστές. Κάπως έτσι, ένα φίλος της Τραμπζονσπόρ βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο να διαμαρτυρηθεί, καθώς... κήδεψε το τουρκικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, έβαλε ένα φέρετρο πάνω στο αμάξι του, το οποίο έγραφε πάνω του για το πρωτάθλημα Τουρκίας.

Δείτε την εν λόγω φωτογραφία
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Υποκλίθηκε» στον Ινφαντίνο ο Μίχελ!!


«Υποκλίθηκε» στον Ινφαντίνο ο Μίχελ

Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Λούμπος Μίχελ μετά την εκλογή του Τζιάνι Ινφαντίνο στην προεδρία της FIFA, χαρακτηρίζοντας τον Ιταλοελβετό παράγοντα τον «κατάλληλο άνθρωπο» για τη συγκεκριμένη θέση.

Ένας από τους ανθρώπους που κλήθηκαν να μιλήσουν μετά την εκλογή του Τζιάνι Ινφαντίνο στην προεδρία της FIFA ήταν και ο Λούμπος Μίχελ.

Ο Σλοβάκος πρόεδρος και αθλητικός παράγοντας του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε τον Ιταλοελβετό παράγοντα ως «τον κατάλληλο άνθρωπο» να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

«Προσωπικά είμαι χαρούμενος για τα αποτελέσματα της εκλογής για την προεδρία της FIFA. Νομίζω ότι είναι μια καλή επιλογή για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να επαναφέρει την τάξη στη FIFA σχετικά με τα όσα συμβαίνουν εκεί τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας έμπειρος παράγοντας , δούλεψε για πολλά χρόνια στους “κόλπους” της UEFA και συνέβαλλε στο γεγονός ότι είναι σήμερα ένας απόλυτα λειτουργικός οργανισμός», τόνισε ο Μίχελ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέος γενικός γραμματέας της UEFA ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης!!


Νέος γενικός γραμματέας της UEFA ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης!

Μετά την ανάληψη της προεδρίας της FIFA από τον μέχρι πρότινος εκτελεστικό διευθυντή της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει αυτός τη θέση του Ελβετού!

Η δεύτερη πιο σημαντική θέση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, εκείνη του γενικού γραμματέα, που κατείχε -μέχρι σήμερα- ο Τζιάνι Ινφαντίνο, νέος πρόεδρος της FIFA, ανήκει, πλέον, στον Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Ο κ. Θεοδωρίδης, γιος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Σάββα, ήταν διευθυντής του τμήματος των εθνικών ομοσπονδιών και αναπληρωτής γραμματέας της UEFA, από την Παρασκευή (26/2), ωστόσο, αναβαθμίζεται, αναλαμβάνοντας το πόστο του Ελβετού, νέου ισχυρού άνδρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
*Πηγή: sport-fm.gr*