Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Απίθανο γκολ στη Γαλλία! (video)


Απίθανο γκολ στη Γαλλία (video)

Θα σ'αφήσει άφωνο η έμπνευση του Πιερίκ Καπέλ της Ανζέ. Διότι κοντρόλαρε εκπληκτικά και έπιασε ένα απίστευτο γυριστό σουτ που τίναξε τα δίχτυα του ανήμπορου ν' αντιδράσει γκολκίπερ της Γκινγκάμπ!









*Πηγή: sport-fm.gr*

Λυκογιάννης: «Η επίθεση μας ξεκόλλησε»


Λυκογιάννης: «Η επίθεση μας ξεκόλλησε»

Στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα από την επίθεση κατάφερε ο Κολοσσός Ρόδου να πάρει τη ηνία του ματς και να νικήσει τα Τρίκαλα, σύμφωνα με τον Άρη Λυκογιάννη.

Τα τρίποντα του δευτέρου ημιχρόνου και ειδικά αυτά του Γεωργαλλή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη νίκη του Κολοσσού Ρόδου επί των Τρικάλων, όπως δήλωσε ο Άρης Λυκογιάννης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άρη Λυκογιάννη:

«Ήταν μία σημαντική νίκη για εμάς. Είχαμε μία εβδομάδα προβληματική λόγω των τραυματισμών. Ουσιαστικά εκτός ήταν οι Λαρεντζάκης και Μανωλόπουλος, πρόβλημα είχε και ο Σαλούστρος, ενώ δεν γνωρίζαμε την κατάσταση του Άχονεν ύστερα από την απουσία του. Στο πρώτο ημίχρονο προσεγγίσαμε λάθος το παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο είναι από τις λίγες φορές που η επίθεση μάς ξεκόλλησε. Βάλαμε τρίποντα που μας έδωσαν ψυχολογία και ιδιαίτερα τα σουτ του Γεωργαλλή. Πήραμε μία διαφορά και από ‘κει και πέρα ελέγξαμε το παιχνίδι και πήραμε μία δίκαιη νίκη. Συνεχίζουμε, θα κάνουμε μία προσπάθεια να βρούμε περισσότερες νίκες, αλλά αυτό θα κριθεί από το κίνητρο που θα υπάρχει. Αν θα είναι ομαδικό η αν θα είναι ατομικό. Αν είναι ατομικό τότε πιστεύω πως θα αποτύχουμε. Νομίζω πως πέρυσι τα καταφέραμε γιατί όλοι είχαν το “εγώ” τους κάτω από την ομάδα. Αυτή τη στιγμή γίνεται μάχη για να γίνει αυτό. Καλή συνέχεια στον κόουτς και στα Τρίκαλα. Θεωρώ ότι με όλα όσα έχουν συμβεί στην ομάδα τους, έχουν μία καλή συγκομιδή νικών και ως τρίτος παρατηρητής πιστεύω πως η ομάδα θα μείνει στην κατηγορία και θα μείνει γιατί το αξίζει».

Ο Γκάρι ΜακΓκί, από τη μεριά του, είπε: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς. Τα γκαρντ μετέφεραν την μπάλα καλά, έκαναν καλά σουτ, ενώ ήμασταν συνεπείς στην άμυνα. Ήταν μία καλή νίκη για εμάς, καθώς όλες οι ομάδες είναι κοντά στη βαθμολογία. Τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε καλά γιατί μετά τη διακοπή ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Κόροιβο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φλεβαράκης: «Στο τέταρτο δεκάλεπτο μίλησε η κούραση»


Φλεβαράκης: «Στο τέταρτο δεκάλεπτο μίλησε η κούραση»

Τα Τρίκαλα έκαναν μεγάλη προσπάθεια αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο «μίλησε» η κούραση και έτσι ο Κολοσσός Ρόδου έφτασε σε μία δίκαιη νίκη, σύμφωνα με τον Κώστα Φλεβαράκη.

Στα πολύ καλά ποσοστά του Κολοσσού Ρόδου από την περιφέρεια, αλλά και στην κούραση των Τρικάλων στην τέταρτη περίοδο, απέδωσε ο Κώστας Φλεβαράκης την ήττα.

«Συγχαρητήρια στον Άρη και στην ομάδα του Κολοσσού. Νίκησαν δίκαια. Στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε καλά το παιχνίδι με τον τρόπο που θέλαμε. Είμαστε χωρίς “5” και έπρεπε να προστατέψουμε τη ρακέτα μας, αλλά ο Κολοσσός σουτάρει καλά από το τρίποντο πάντα και είναι δύσκολο για τα παιδιά τα δικά μας. Στο δεύτερο κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά στην τέταρτη περίοδο μίλησε η κούραση και μία ομάδα όπως ο Κολοσσός ήταν καλύτερη. Δουλεύουμε καθημερινά να φτιάχνουμε τη χημεία μας με τα καινούρια δεδομένα. Έρχεται η διακοπή όπου θα δουλέψουμε για ό,τι καλύτερο. Και πάλι συγχαρητήρια στον Άρη και καλή συνέχεια. Νομίζω ότι ο Κολοσσός είναι από τις ομάδες που τιμούν το πρωτάθλημα με την παρουσία τους», δήλωσε ο Κώστας Φλεβαράκης.

Από την πλευρά του, ο Μπράντον Μπράουν είπε: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κοντά με την ομάδα τη Ρόδου. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και προσπαθούσαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ, αλλά ήταν πολύ εύστοχοι σε βολές και σουτ. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δούμε τι δεν πήγε καλά και να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

«Κυανόλευκο» το ντέρμπι!


«Κυανόλευκο» το ντέρμπι

Ένας εντυπωσιακός Ηρακλής νίκησε με 3-1 σετ τον Άρη στη Μίκρα, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για τη 18η αγωνιστική της Volley League και ανέβηκε στην ένατη θέση.

Ο Ηρακλής νίκησε 3-1 σετ τον Άρη στη Μίκρα, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Volley League και ανέβηκε στην ένατη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τους «κιτρινόμαυρους» στην 11η και στα οικονομικά προβλήματα που τους ταλανίζουν από την αρχή της χρονιάς.

Ο «Γηραιός» απέκτησε παράλληλα και προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού στον πρώτο γύρο οι "κυανόλευκοι" είχαν νικήσει 3-2 σετ εκτός έδρας.

Ο Ηρακλής φάνηκε πιο έτοιμος και πιο φορμαρισμένος, πίεσε περισσότερο στο σερβίς και είχε πιο γρήγορη ανάπτυξη και περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Αντίθετα, ο Άρης δεν μπόρεσε να πιέσει με το σερβίς του.


Διακύμανση:

1ο σετ: 7-8, 16-15, 19-21, 23-25
2ο σετ: 5-8, 14-16, 17-21, 21-25
3ο σετ: 8-5, 16-10, 21-12, 25-15
4ο σετ: 7-8, 13-16, 18-21, 22-25

*Οι πόντοι του Άρη προήλθαν από 0 άσσους, 53 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και του Ηρακλή προήλθαν από 5 άσσους, 52 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων.


Τα σετ: 23-25, 21-25, 25-15, 22-25 σε 101΄.

ΑΡΗΣ (Μέλκας): Κυριακίδης 12 (11/22 επ, 1 μπλοκ, 76% υπ - 53% άριστες), Γκιρτζίκης 9 (8/9 επ, 1 μπλοκ), Παπαϊακώβου 1 (1 μπλοκ), Χαριτωνίδης 2 (2/3 επ), Σωτηρίου 8 (8/14 επ, 46% υπ - 31% άριστες), Τζελάτι 21 (20/29 επ, 1 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 36% υπ - 27% άριστες), Κουτσονίκας, Πρώιος, Μήλης, Μακρυγιάννης 7 (4/5 επ, 3 μπλοκ)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Μαυροβουνιώτης 8 (7/16 επ, 1 μπλοκ, 73% υπ - 58% άριστες), Παλέντζας 16 (13/26 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Στίγγας 12 (10/14 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Πέντσεφ 4 (1/1 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Πίτζα 15 (10/21 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ, 43% υπ - 36% άριστες), Γάτσης 14 (11/18 επ, 3 μπλοκ) / Παπαδημητρίου (λ, 65% υπ - 59% άριστες), Πιπέργιας 1 (μπλοκ), Στεφανίδης


Ο Γιάννης Μέλκας είπε πως: «Ο Ηρακλής έπαιξε καλύτερα. Δεν καταφέραμε να του χαλάσουμε την υποδοχή, πήγαινε γρήγορα η μπάλα στον πασαδόρο του και μας έπαιζαν καλό πρώτο χρόνο. Είχαμε 61% στην επίθεση και 54% ο Ηρακλής και, όμως, χάσαμε. Εμείς κερδίζαμε δύσκολα τον πόντο και ο Ηρακλής πιο εύκολα.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα και, έτσι όπως πάει, θα δοκιμαστούμε στα πλέι άουτ. Η προσπάθεια για την παραμονή μας θα είναι σκληρή και μεγάλη».

Ο Γιάννης Ορφανός τόνισε: «Είναι τεράστια νίκη. Οι βαθμοί μετρούν διπλοί, γιατί παίζαμε με ομάδα που έχει ίδιους στόχους με μας. Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τη δύσκολη συνέχεια. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Παρά την κούραση που είχαν, τα έδωσαν όλα και πήραμε μία σημαντική νίκη».

Ο Κάσσανδρος Στίγγας είπε πως: «Μας βγήκε η τακτική μας από το κέντρο. Αιφνιδιάσαμε τον αντίπαλό μας. Σημαίνει πολλά αυτή η νίκη. Ήταν ένα ματς "κλειδί" για μας και ουσιαστικά ήταν τετράποντο, γιατί πήραμε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Άρη. Μας έκαναν καλό οι αγώνες σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ, γιατί μας βγήκε. Σίγουρα, στόχος είναι να αποφύγουμε τα πλέι άουτ».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η παραμονή πλησιάζει!! (video)


Η παραμονή πλησιάζει (video)

Η Γουέστ Μπρομ προηγήθηκε 3-0 στο 31’, η Κρίσταλ Πάλας μείωσε με δύο γκολ του Γουίκχαμ λίγο πριν το τέλος (3-2) αλλά οι γηπεδούχοι πήραν το τρίποντο και πλησίασαν ακόμη περισσότερο στην παραμονή τους.

Στην Premier League θα αγωνίζεται, όπως όλα δείχνουν, και τη νέα σεζόν η Γουέστ Μπρομ, που επικράτησε με 3-2 της Κρίσταλ Πάλας και έφθασε τους 35 βαθμούς, ενώ την ίδια στιγμή, η τελευταία ομάδα που... πέφτει έχει 24.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να καθαρίζουν πολύ νωρίς το ματς, καθώς μόλις στο 31ο λεπτό είχαν πετύχει τρία τέρματα. Ο Κρεγκ Γκάρντνερ άνοιξε το σκορ στο 12', για να έρθει ο Κρεγκ Ντόουσον οκτώ λεπτά αργότερα και να κάνει το 2-0. Στο 31', ο Σάιντο Μπεραχίνο έβαλε και αυτός το... ποδαράκι του για να γίνει το 3-0 και να «κλειδώσει» το τρίποντο για την ομάδα του, πριν καν συμπληρωθεί το ημίχρονο.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, πάντως, η Κρίσταλ Πάλας μείωσε το σκορ με τον Κόνορ Γουίκχαμ και ο ίδιος παίκτης φρόντισε στο 80' να προσθέσει άγχος στην Γουέστ Μπρομ, αφού έκανε το 3-2. Ωστόσο, παρότι οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν το τέρμα της ισοφάρισαν, δεν το πέτυχαν και εν τέλει οι γηπεδούχοι πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο, με το οποίο πατάνε γερά στα πόδια τους και πολύ δύσκολα θα κινδυνεύσουν για τη σωτηρία τους.



Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο, 27/2 (17:00)


Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ 1-0
(30' Μάικλ Αντόνιο)

Λέστερ-Νόριτς 1-0
(90' Ουγιόα)

Σαουθάμπτον-Τσέλσι 1-2
(42' Λονγκ / 78' Φάμπρεγας, 89' Ιβάνοβιτς)

Στόουκ-Άστον Βίλα 2-1
(51' πέν, 56' Αρναούτοβιτς / 79' Μπακουνέ)

Γουότφορντ-Μπόρνμουθ 0-0

Γουέστ Μπρομ-Κρίσταλ Πάλας 3-2
(12' Γκάρντνερ, 20' Ντόουσον, 31' Μπεραχίνο / 48', 80' Γουίκχαμ)

Κυριακή, 28/2

Λίβερπουλ-Έβερτον (αναβολή)
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι (αναβολή)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (16:05)
Τότεναμ-Σουόνσι (16:05)

Η επόμενη αγωνιστική (28η)

Τρίτη, 1/3 (21:45)


Νόριτς-Τσέλσι
Σάντερλαντ-Κρίσταλ Πάλας
Άστον Βίλα-Έβερτον
Μπόρνμουθ-Σαουθάμπτον
Λέστερ-Γουέστ Μπρομ

Τετάρτη, 2/3 (21:45)
Άρσεναλ-Σουόνσι
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ
Στόουκ-Νιούκαστλ
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουότφορντ *Πηγή: sport-fm.gr*

Τυπάρα, Τότι!! (video)


Τυπάρα, Τότι (video)

Τι κι αν ο Σπαλέτι δεν τον χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου; Ο μεγάλος καπιτάνο της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι... πνίγει τον καημό του, κάνοντας πλάκες στους συμπαίκτες του!













*Πηγή: sport-fm.gr*

Και τώρα… άντε πιάστον!!


Και τώρα… άντε πιάστον!

Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε άνετα 3-0 την Αγία Νάπα και σε συνδυασμό με τη νέα «γκέλα» της Ανόρθωσης (0-0 με τον Άρη), άφησε την «κυρία» να φάει τη… σκόνη του, ξεφεύγοντας στο +10!

Όγδοη σερί νίκη για τον ΑΠΟΕΛ, που συνεχίζει την… προέλασή του προς την κατάκτηση του τίτλου στην Κύπρο, καθώς επικράτησε στο «ΓΣΠ» της Αγίας Νάπας με σκορ 3-0!

Σε συνδυασμό με τη νέα «γκέλα» της Ανόρθωσης, δε, που έμεινε στο 0-0 με τον Άρη, ξέφυγε από την «κυρία» 10 ολόκληρούς βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μόνο η ΑΕΚ δείχνει, πλέον, ικανή να τον απειλήσει, αφού αν νικήσει τον Απόλλωνα αύριο θα μειώσει στον… πόντο.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο, 27/2

ΕΝΠ - Ομόνοια 1-4
(39' Μπούκορατς-22' Ρούνιε, 27' Μπαντιμπανγκά, 49' Σέρινταν, 88' Κιρμ)

Πάφος - Ερμής 2-0
(80' Αλμπα, 94' Οκόγε)

Άρης-Ανόρθωση 0-0

ΑΠΟΕΛ-Αγία Νάπα 3-0
(12' Εφραίμ, 36' Βάντερ, 63' Αλωνεύτης)

Κυριακή, 27/2 (16:00)

ΑΕΛ-Εθνικός
ΑΕΚ-Απόλλων
Νέα Σαλαμίνα-Δόξα
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Γκαζιάρης» ΠΑΟΚ!!


«Γκαζιάρης» ΠΑΟΚ

Έσπασε τη γκίνια. Με καλή εμφάνιση και από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο ΠΑΟΚ λύγισε χωρίς ζόρια 2-0 τον Αστέρα στην Τούμπα, επέστρεψε στις νίκες μετά από καιρό και περιμένει «ζεστός» τον Ολυμπιακό.

Έδιωξε την κατάρα ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι ματς στο πρωτάθλημα επικρατώντας 2-0 κόντρα στον Αστέρα στην Τούμπα.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους Θεσσαλονικείς, που ζόρισαν για τα καλά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι λύγισαν στο 17’ όταν ο Πέλκας άνοιξε το σκορ. Το παιχνίδι στη συνέχεια χάλασε, καθώς κυριάρχησαν τα νεύρα και τα αλλεπάλληλα δυνατά μαρκαρίσματα, που δεν άφησαν το ματς να διατηρήσει τον ρυθμό του.

Στο δεύτερο παρότι οι Αρκάδες ανέβασαν αισθητά τις γραμμές τους δεν ενόχλησαν καθόλου τον Βελλίδη. Ο ΠΑΟΚ χτύπησε ξανά σε κομβικό σημείο, με τον Μακ να «καθαρίζει» το παιχνίδι στο 77ο λεπτό.

Το ματς:



Το ξεκίνημα που θα ζήλευε κάθε προπονητής έκανε η ομάδα του Τούντορ στο ματς. Με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και κινήσεις χωρίς αυτήν, οι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ ταλαιπώρησαν πολύ την άμυνα του Αστέρα, που μπήκε πολύ φοβισμένα στο γήπεδο. Μια-δυο-τρεις και η ζημιά έγινε, ο Πέλκας επωφελήθηκε από τις κόντρες στην περιοχή των φιλοξενούμενων και άνοιξε το σκορ σε ιδανικό σημείο (17’).

inner

Με το 1-0 στην… τσέπη και από νωρίς, ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν σαφώς πιο άνετος στην συνέχεια. Η αντίδραση των Αρκάδων ήταν σχετικά καλή, αφού ανέβασαν άμεσα τις γραμμές τους, όμως δεν μπόρεσαν να ενοχλήσουν ιδιαίτερα τον «χαλαρό» Βελλίδη. Ενώ το παιχνίδι πάντως ήταν σχετικά ήρεμο τα… αίματα άναψαν μετά το μισάωρο, όπου κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα νεύρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός και φάσεις μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εμφανές πως ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε πιο συντηρητικά. Έτσι, ο Αστέρας βρήκε την ευκαιρία να γίνει πιο επιθετικός και να κρατήσει σε εγρήγορση την άμυνα των γηπεδούχων, που πάντως δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Με την κατοχή της μπάλας στους Αρκάδες, οι παίκτες του Τούντορ έψαξαν τις αντεπιθέσεις, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν λύση στο πρόβλημα της τελικής πάσας.

inner

Η λύση δόθηκε με την είσοδο του Κάτσε. Ο Αλβανός μέσος, μαζί με τον Τζιόλη «φρέσκαραν» το κέντρο και ο πρώτος έδωσε την ασίστ στον Μακ, που καθάρισε την δουλειά στο 77ο λεπτό κάνοντας το 2-0. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, αφού και οι δύο ομάδες κατέβασαν ταχύτητα. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο γκολ αλλά ο Σλοβάκος επιθετικός στάθηκε άτυχος στο 83’, όταν σημάδεψε το δοκάρι.

Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Κίτσιου (62’ Κάτσε), Λέοβατς (82’ Κοροβέσης), Τσίμιροτ, Αντόνις (72’ Τζιόλης), Πέλκας, Μυστακίδης, Μακ

Στον πάγκο: Μελίσσας, Τζιόλης, Μαλεζάς, Σάμπο, Κάκκο

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Αλόκο, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ντουντού (46’ Μούκαμ), Δημούτσος, Χαμντανί, Λούι (80’ Φούντας), Μάσα (62’ Ιωαννίδης), Μπερτόλιο

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Φερνάντες, Γιαννούλης, Τσάβες

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Γήπεδο: Τούμπα
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σφραγίζει» αλλαγμένος το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός!!


«Σφραγίζει» αλλαγμένος το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Χωρίς επτά παίκτες -απρόοπτα με Ομάρ, Μαζουακού, Σιόβα- ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει Βέροιας, όπου με νίκη σφραγίζει και μαθηματικά το 43ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ώρα... στέψης την Κυριακή για τον Ολυμπιακό. Μπορεί η ψυχολογία να μην είναι στα καλύτερά της στο λιμάνι, ωστόσο η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έχει την ευκαιρία αύριο να γλυκάνει τον κόσμο της και να σφραγίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος στην ιστορία της.

Πώς; Με τρίποντο απέναντι στη Βέροια στο Γ. Καραϊσκάκης! Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα κι αναμένεται να προβεί σε αναγκαστικές και μη αλλαγές.

Εκτός μάχης τέθηκε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί καθώς αντιμετωπίζει μια ελαφριά κάκωση στην ποδοκνημική, ενώ κάτι αντίστοιχο στο αριστερό πλάγιο κοιλιακό τοίχωμα έθεσε εξίσου νοκ-άουτ τον Μαζουακού.

Ο Σιόβας ταλαιπωρείται από ίωση και «κόπηκε» από τον Σίλβα, ενώ αναμενόμενα εκτός οι τραυματίες Ντουρμάζ-Πάρντο και ο τιμωρημένος Μποτία. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Μιλιβόγεβιτς, προκειμένου να πάρει «ανάσες» για τα ματς Κυπέλλου που έρχονται.

Αναλυτικά η αποστολή για τον αγώνα με τη Βέροια: Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ, Φορτούνης, Φουστέρ, Ερνάνι, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Κολοβός, Πουλίδο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Τσιμίκας, Βούρος, Ζντιέλαρ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λαμπρόπουλος: «Όπως με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό»


Λαμπρόπουλος: «Όπως με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό»

Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ, Βασίλης Λαμπρόπουλος, έκανε δηλώσεις ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως η Ένωση πρέπει να κατέβει όπως στα ματς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

«Είναι το τρίτο ντέρμπι για μας στον δεύτερο γύρο σε διάστημα ενός μήνα και μάλιστα, στην έδρα μας. Στα δύο προηγούμενα νικήσαμε με το ίδιο σκορ. Θα μπούμε με το ίδιο σκεπτικό. Έχουμε πει ότι κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στα πλέι οφ και πιστεύω ότι και σε αυτό το ματς θα πάμε καλά. Μέσα από τα ματς αυτά μαθαίνεις και τον αντίπαλό σου ενόψει play off. Σίγουρα οι τρεις βαθμοί, αν τους κατακτήσουμε, θα μας δώσουν μεγαλύτερη διαφορά στη βαθμολογία, κάτι που χρειαζόμαστε ενόψει των play off. Είναι όμως ένα ντέρμπι, στο οποίο πρέπει να προσαρμοστούμε και να έχουμε ανάλογη εικόνα με τα προηγούμενα», είπε αρχικά ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ στην κάμερα της NOVA.

Για την παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ: «Το τελευταίο διάστημα έχουμε ικανοποιήσει πολύ τον κόσμο μας, αφού νικήσαμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και είμαστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Έχουμε αρκετές πιθανότητες να πάρουμε τη δεύτερη θέση μέσω των play off και παίζουμε όλο και καλύτερο ποδόσφαιρο. Ελπίζω ο κόσμος να είναι ξανά δίπλα μας. Εμείς θα φέρουμε ακόμα περισσότερους κοντά μας και πιστεύω ότι στο τέλος θα τους χαροποιήσουμε. Τόσο στο τέλος της χρονιάς, όσο και στο τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό».

Για την πορεία του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μια κοιλιά τον τελευταίο καιρό, αφού προσπαθεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του νέου του προπονητή, όπως συνέβη και με εμάς. Δεν θεωρώ ότι έχει συγκεκριμένες αδυναμίες ή πλεονεκτήματα. Σίγουρα το ματς θα πάει στη δύναμη, γιατί και οι δύο θέλουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Και οι δύο θέλουμε να νικήσουμε στο ντέρμπι και να αποκτήσουμε ψυχολογία για τη συνέχεια, ώστε να πάμε με καλή ψυχολογία στον θεσμό του Κυπέλλου».

Για τον Μάρκους Μπεργκ: «Ο Μπεργκ είναι μεγάλος παίκτης και το έδειξε τόσο πέρυσι όσο και φέτος. Όσες φορές αγωνίστηκε έκανε τη διαφορά. Όπως συνέβη όμως με το μαρκάρισμα του Ιντέγε, αλλά και των υπολοίπων, προσαρμοζόμαστε σε κάθε ματς και δεν θα αλλάξουμε κάτι. Ας κερδίσει ο καλύτερος».

Θρίαμβος Εθνικού επί Φάρου με ήρωα Μάντζαρη!


Θρίαμβος Εθνικού επί Φάρου με ήρωα Μάντζαρη

Ένα (τυχερό) τρίποντο του Αντώνη Μάντζαρη στα 22’’ πριν το τέλος της παράτασης χάρισαν στον Εθνικό μεγάλη νίκη με 86-85 επί του Φάρου για τη 18η αγωνιστική της Α2.

Σπουδαία ματς έγινε στην Καλλιθέα, με τον Εθνικό να νικά 86-85 τον Φάρο στην παράταση για τη 18η αγωνιστική της Α1. Οι νικητές πλησίασαν στον πόντο την ομάδα του Κερατσινίου, που με τη σειρά της ισοβαθμεί πλέον στην κορυφή με την Κύμη.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με οκτώ στην αρχή (9-17), αλλά ο Εθνικός έφτασε ακόμη και στο +18 (59-41) στο τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί ήρθε η αντίδραση του Φάρου, που πέρασε μπροστά στα μέσα της τελευταίας περιόδου (69-70). Δύο σερί τρίποντα του Μάντζαρη επανέφεραν τον Εθνικό μπροστά (77-73), όμως ο Λιακόπουλος με προσωπικά καλάθια έστειλε το ματς στην παράταση (79-79), αφού οι επιθέσεις των δύο ομάδων στο φινάλε του 40λεπτου ήταν νευρικές. Ο Μάντζαρης με τρίποντο στα 22,9’’ του έξτρα πενταλέπτου έκανε το 86-85, σκορ που ήταν και το τελικό, καθώς ο Λιακόπουλος αστόχησε λίγο πριν την εκπνοή από τη γωνία.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Ψυχικό-Ευρώπη Πευκοχωρίου 81-76
Δεκάλεπτα: 21-21, 44-38, 62-58, 81-76.
Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Νίκου 5, Αχής Ντ. 8, Μοσχοβίτης 9, Παπανικολάου 14, Δημάκος 16, Αχής Π., Αγγελακόπουλος 11, Στέβοβιτς 7, Μελισσαράτος 9, Πάνου 2.
Ευρώπη (Πλατής): Αμπατζίδης, Μάρτζος 16, Ονάσογλου 6, Αράπης, Νίκολιτς 19, Θεοδωράκος 3, Νησιώτης 4, Ζώτος 8, Κιγμέτογλου, Συμεωνίδης 20.

Λιβαδειά-Μαχητές Δόξας Πεύκων 62-56
Δεκάλεπτα: 17-13, 35-31, 50-42, 62-56.
Λιβαδειά (Γιατράς): Ντακούλιας 3, Βουκαντίνοφ 20, Τερματζίδης, Βούλγαρης 2, Χάλαρης, Γκαγκαλούδης 21, Μαράντος, Μαχαίρας 10, Σταύρου, Δημητριάδης 6.
Μαχητές (Χατζηκυριακίδης): Απιδόπουλος 4, Μπουρδάνος 10, Γερομιχαλός 2, Μαυρογιάννης 6, Θωμαΐδης, Τοπάλης 6, Γράβας 12, Μάρουσιτς 5, Θόρστεϊνσον 2, Στόλης 9.

Παγκράτι-Προμηθέας Πατρών 59-60
Δεκάλεπτα: 15-15, 31-35, 43-51, 59-60
Παγκράτι (Καλαμπάκος): Κυριακόπουλος 2, Παναγιωταράς 1, Παπαδιονυσίου 4, Φακοπουλίδης 2, Αντωνάκης 13, Λεκάκης 4, Κουτρούλιας 21, Σαχπατζίδης, Μήτσιαλος 2, Περσίδης, Δενδρινός
Προμηθέας Πατρών (Γιατράς): Σκούφης 2, Νοέας 9, Κουμπούρας 4, Γιαννικόπουλος, Χαμηλός, Πέττας 6, Γερομιχαλός 9, Πέτροβιτς 6, Τσάμης 15, Αλίχοντζιτς 9.

Κύμη-Δόξα Λευκάδας 79-69
Δεκάλεπτα: 26-13, 46-41, 67-56, 79-69.
Κύμη (Μπρατσιάκος): Τουντζιαράκης 17, Μιλόσεβιτς 12, Ψαθάς, Κακιούζης 2, Παπαντωνίου 4, Καρινιάουσκας 10, Κατράνας 6, Αράπης, Γκιζόγιαννης 13, Κωνσταντακόπουλος 2, Σιγκούνας 11, Λόλας 2.
Δόξα (Τακιανός): Βαγενάς, Τραϊανός 6, Κούτρας 2, Καρύδας 11, Χρυσόπουλος 13, Μανούσος 4, Κανονίδης 18, Κέντζο 2, Πεταλωτής, Τσαλδάρης 13.

Πανερυθραϊκός-Φίλιππος Βέροιας 82-76
Δεκάλεπτα: 24-21, 48-31, 57-53, 76-82.
Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Δέλιος 3, Μπάρδας 19, Καλλιανιώτης 2, Πρίτσος 6, Γεωργοπαπαδάκος 9, Γιαουρτόγλου 13, Γεωργακόπουλος 8, Σολωμός 9, Αντωνίου 3, Γκαϊτάσοφ 7, Σοφρωνάς 3.
Φίλιππος Βέροιας (Γκίμας): Οικονομόπουλος 15, Δεληγεώργης 12, Ότοβιτς 6, Ναούμης 18, Κασαμπαλής 8, Σαμαράς 7, Τριχόπουλος 10.

Ηρακλής-Δούκας 86-91 (κ.α. 73-73)
Δεκάλεπτα: 19-14, 37-31,57-52, 73-73 (κ.α.), 86-91.
Ηρακλής (Αλεξανδρής): Χείλαρης 19, Μουρατίδης 14, Αποστολίδης Γ. 5, Γκιουλέκας 1, Καραγκιολίδης, Κοθράς 15, Αποστολίδης Α. 12, Μπένας 14, Δέσπος 6.
Δούκας (Συμεωνίδης): Τζόρτζεβιτς 17, Καυκής 13, Μιχάλογλου 11, Κουκάς 17, Σπυρόπουλος, Καραμπάτσος 4, Παύλος 2, Περδικάρης 20, Μολφέτας 5, Μιλεντίγεβιτς 2.

Εθνικός-Φάρος Κερατσινίου 86-85 (κ.α. 79-79)
Δεκάλεπτα: 23-24, 48-39, 63-59, 79-79 (κ.α.), 86-85.
Εθνικός (Λιόγας): Μάντζαρης 16, Τζόλος, Τότσιος 11, Βασιλόπουλος 8, Βουγιούκας 12, Ράπτης 13, Γκιζόγιαννης 15, Λάτοβιτς, Μαγκουνής 5, Τζιάλλας, Ψυλέας 6.
Φάρος Κερατσινίου(Πολέμης): Παπαδόπουλος, Παπαμακάριος 7, Καράμπουλας 28, Μπατής, Πετροδημόπουλος 5, Λιακόπουλος 20, Αγγελόπουλος 12, Κομποδίετας, Σκορδίλης 9, Κατούφας 4.

Ρεπό: Περιστέρι

Βαθμολογία
1. Φάρος 31 (14-3)
2. Κύμη 31 (14-3)
3. Εθνικός 30 (13-4)
4. Προμηθέας 29 (12-5)
5. Πανερυθραϊκός 26 (9-8)
6. Δόξα Λευκάδας 25 (9-7)
7. Παγκράτι 25 (8-9)
8. Λιβαδειά 25 (8-9)
9. Ψυχικό 25 (8-9)
10. Ηρακλής 24 (7-10)
11. Δούκας 23 (7-9)
12. Μαχητές Δόξας Πεύκων 23 (6-11)
13. Φίλιππος Βέροιας 21 (4-13)
14. Περιστέρι 20 (4-12)
15. Ευρώπη Πευκοχωρίου 20 (3-14)

Επόμενη αγωνιστική (19η, 05/03):
Περιστέρι-Ηρακλής
Δούκας-Κύμη
Δόξα Λευκάδας-Πανερυθραϊκός
Φίλιππος Βέροιας-Λιβαδειά
Μαχητές Δόξας Πεύκων-Παγκράτι
Προμηθέας Πατρών-Εθνικός
Ευρώπη Πευκοχωρίου-Φάρος Κερατσινίου 81-91
Ρεπό: Ψυχικό
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ανατροπή» της Ορεστιάδας στη Λαμία!


«Ανατροπή» της Ορεστιάδας στη Λαμία

Χάρη σε μια μεγαλειώδη «ανατροπή», η Ορεστιάδα νίκησε με 3-2 σετ τη Λαμία στο Χαλκιοπούλειο, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Volley League, χάνοντας, όμως, βαθμό από την ουραγό της βαθμολογίας.

Η Ορεστιάδα νίκησε με 3-2 σετ στο Χαλκιοπούλειο τη Λαμία, αν και έχανε 2-0 σετ και παρέμεινε στην πρώτη οκτάδα, δίνοντας την ευκαιρία στην ουραγό της βαθμολογίας να πάρει ένα πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια.

Ο αγώνας είχε δύο όψεις, ένα για την κάθε ομάδα, ενώ στο τάι μπρέικ η Ορεστιάδα βρέθηκε να χάνει 5-1, αλλά έκανε «ανατροπή» με αποτελεσματικό μπλοκ που της απέφερε 19 πόντους.

Από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Ορεστιάδας ήταν ο Χήρας, που πέρυσι αγωνίστηκε στη Λαμία, και ο Ριζόπουλος που ήταν στη Λαμία τη σεζόν 2013-14.

Από τη Λαμία ξεχώρισαν Αραούγιο, Μαδούρας.


Διακύμανση:

1ο σετ: 8-5, 16-15, 21-17, 25-21
2ο σετ: 6-8, 13-16, 21-18, 25-21
3ο σετ: 5-8, 11-16, 18-21, 28-30
4o σετ: 4-8, 8-16, 12-21, 13-25
5o σετ: 5-1, 9-10, 9-12, 13-15

*Οι πόντοι της Λαμίας προήλθαν από 13 άσσους, 66 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και της Ορεστιάδας προήλθαν από 5 άσσους, 56 επιθέσεις, 19 μπλοκ και 33 λάθη αντιπάλων.


Τα σετ: 25-21, 25-21, 28-30, 13-25, 13-15 σε 130΄

ΛΑΜΙΑ (Νταγκίεφ): Χένσι 5π. (3/7 επ, 2 μπλοκ, 100% υπ - 67% άριστες), Αγγελόπουλος 1 (1/1 επ), Αραούγιο 24 (22/42 επ, 2 μπλοκ, 54% υπ - 14% άριστες), Παπαθωμόπουλος 5 (5/7 επ), Χάκγουορθ 16 (14/38 επ, 2 μπλοκ), Μαδούρας 14 (7/11 επ, 2 άσσοι, 5 μπλοκ) / Τσιράκης (λ, 47% υπ - 29% άριστες), Δημητριάδης, Καπίρης 19 (14/33 επ, 4 άσσοι, 1 μπλοκ, 45% υπ - 36% άριστες)

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Κριστόφ): Αμπουϊλα 8 (2/8 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ), Χήρας 8 (2/8, 5 μπλοκ, 1 άσσος), Μίλιτς 10 (4/12 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Βουκασίνοβιτς 23 (19/37 επ, 4 μπλοκ, 58% υπ - 36% άριστες), Ριζόπουλος 10 (8/15 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 67% υπ - 33% άριστες), Καρντόσο 20 (19/41 επ, 1 μπλοκ) / Κωνσταντινίδης (λ, 54% υπ - 31% άριστες), Σκαρλατίδης, Οικονόμου 1 (μπλοκ), Πεντίδης 3 (3/3 επ)


Ο Πέτιο Ντραγκίεφ είπε πως: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος, διότι είχαμε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουμε τον αγώνα με 3-0 σετ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι τραυματισμοί και τα προβλήματα βγήκαν μετά την απώλεια του τρίτου σετ και δεν είχαμε τις λύσεις που έπρεπε. Στο τάι μπρέικ, προηγηθήκαμε 7-1, αλλά και πάλι δεν μπορέσαμε να σταθούμε και να πάρουμε, τουλάχιστον, το "δίποντο". Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος, παρότι έχουμε και δύσκολο πρόγραμμα».

Ο Δημήτρης Ριζόπουλος τόνισε πως: "Πήραμε τη νίκη με "ανατροπή" και για αυτό μόνο είμαι ευχαριστημένος. Γενικά, όμως, εγώ προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσιάσαμε. Ήμασταν όλοι απαράδεκτοι απέναντι σε μία κατώτερη αγωνιστικά ομάδα. Άλλωστε, η ομάδα μας ακόμα δεν έχει σωθεί και πρέπει να καταλάβουν κάποιοι πως πρέπει να είμαστε σοβαροί. Φοράμε μία φανέλα "βαριά" και πρέπει να την τιμούμε.

Στα δύο πρώτα σετ, η ομάδα δεν υπήρχε. Καλώς ή κακώς, οι ξένοι της Ορεστιάδας πρέπει να αντιληφθούν σε ποια ομάδα παίζουν".
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν έχει «βασιλιά», έχει «Φαραώ» (video)


Δεν έχει «βασιλιά», έχει «Φαραώ» (video)

Με τον Τότι να επιστρέφει στην αποστολή, αλλά όχι στις επιλογές του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο Ελ Σαραουί ηγήθηκε της Ρόμα και την οδήγησε στην 6η συνεχόμενη νίκη της (1-3) αυτή τη φορά στην έδρα της Έμπολι

Στην 6η συνεχόμενη νίκη της στη Serie A έφτασε η Ρόμα, αφού πέρασε με σχετική άνεση από την έδρα της Έμπολι επικρατώντας με 3-1. Ο Φραντσέσκο Τότι μπορεί να επέστρεψε στην αποστολή, ωστόσο ο Λουτσιάνο Σπαλέτι τον κράτησε «καθηλωμένο» σε όλη τη διάρκεια του 90λέπτου στον πάγκο και τα ηνία ανέλαβε ο Στεφάν Ελ Σαραουί που συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Ο «Φαραώ» με δύο γκολ οδήγησε τη Ρόμα στη νίκη και μάλιστα το σκορ άνοιξε με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή μόλις στο 5'. Η Έμπολι στάθηκε τυχερή, καθώς ισοφάρισε πολύ γρήγορα στο 22' με αυτογκόλ του Ζουκάνοβιτς, αλλά οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι έδειξαν χαρακτήρα και άμεσα προηγήθηκαν εκ νέου στο σκορ.

Ο Μίραλεμ Πιάνιτς στο 27' ήταν αυτός που έκανε το 2-1 με σουτ έξω από την περιοχή, έπειτα από εκτέλεση φάουλ που χτύπησε στο τείχος και ουσιαστικά έθεσε τις βάσεις για την επικράτηση. Στο β' ημίχρονο οι «τζιαλορόσι» απειλήθηκαν ελάχιστα και έφτασαν στο 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ με πλασέ του Ελ Σαραουί στο 74' σε κενή εστία.



Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Έμπολι-Ρόμα 1-3
(22’ αυτ. Ζουκάνοβιτς – 5’, 74’ Ελ Σαραουί, 27’ Πιάνιτς)

Μίλαν-Τόρινο (21:45)

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

Παλέρμο-Μπολονία (13:30)
Κάπρι-Αταλάντα (16:00)
Κιέβο-Τζένοα (16:00)
Σαμπντόρια-Φροζινόνε (16:00)
Ουντινέζε-Βερόνα (16:00)
Γιουβέντους-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου

Λάτσιο-Σασουόλο (20:00)
Φιορεντίνα-Νάπολι (22:00)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Παρασκευή 04 Μαρτίου

Ρόμα-Φιορεντίνα (21:45)

Σάββατο 5 Μαρτίου

Βερόνα-Σαμπντόρια (19:00)
Νάπολι-Κιέβο (21:45)

Κυριακή 6 Μαρτίου

Τορίνο-Λάτσιο (13:30)
Αταλάντα-Γιουβέντους (16:00)
Μπολόνια-Κάπρι
Φροζινόνε-Ουντινέζε
Τζένοα-Έμπολι
Σασουόλο-Μίλαν
Ίντερ-Παλέρμο (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καμίνι» με ΑΕΚ!!


«Καμίνι» με ΑΕΚ!

Δεν θα πέφτει... καρφίτσα στο αυριανό ντέρμπι του Άρη με την ΑΕΚ, καθώς οι φίλοι των Θεσσαλονικέων εξαφάνισαν όλα τα εισιτήρια!

Θα βράζει το απόγευμα της Κυριακής το Nick Gallis Hall! Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε πως εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια για το αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου πιθανώς να κριθεί εν πολλοίς η τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια της Α1.

Οι φίλοι της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη έδειξαν ακόμα μια φορά φέτος πως βρίσκονται κοντά στην προσπάθεια που γίνεται και αναμένεται να αποτελέσουν τον έκτο παίκτη (κλισέ).

Η ανακοίνωση

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ενημερώνει ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια της αναμέτρησης της Κυριακής (28/02, 17:00) με την ΑΕΚ, για την 21η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η διοίκηση της ομάδας ευχαριστεί τον κόσμο για τη στήριξή του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καθάρισε» την Παναχαϊκή ο Παμβοχαϊκός!!


«Καθάρισε» την Παναχαϊκή ο Παμβοχαϊκός

Χάρη στο μπλοκ του, ο Παμβοχαϊκός νίκησε με 3-1 σετ την Παναχαϊκή στο Βραχάτι και παρέμεινε σταθερά στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Volley League.

Ο Παμβοχαϊκός νίκησε άνετα με 3-1 σετ την Παναχαϊκή στο Βραχάτι, στο πλαίσιο της 18η αγωνιστικής της Volley League και παρέμεινε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τους Πατρινούς στην ένατη και σε πιο δύσκολη θέση.

Οι Πατρινοί κατάφεραν να "ανατρέψουν" το πρώτο σετ, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 16-11, αλλά, στη συνέχεια, ο Παμβοχαϊκός με αποτελεσματική τακτική στο σερβίς πάνω σε Μένιο Ρουμελιώτη και Βάλτερ και το καλό του μπλοκ, πήρε τον έλεγχο.


Διακύμανση:

1ο σετ: 8-6, 16-11, 17-21, 27-29
2ο σετ: 7-8, 16-15, 21-19, 25-21
3ο σετ: 8-2, 16-10, 21-17, 26-24
4ο σετ: 8-7, 16-12, 21-18, 25-18

*Οι πόντοι του Παμβοχαϊκού προήλθαν από 8 άσσους, 54 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων και της Παναχαϊκής προήλθαν από 3 άσσους, 50 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων


Τα σετ: 27-29, 25-21, 26-24, 25-18 σε 118΄

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Δεληκώστας): Δημητριάδης 3 (3/3 επ), Γκρόενβλεντ 15 (9/22 επ, 5 άσσοι, 1 μπλοκ, 72% υπ - 41% άριστες), Βαν Ντορν 14 (4/12 επ, 2 άσσοι, 8 μπλοκ), Ροντρίγκο 20 (17/37 επ, 3 άσσοι, 70% υπ - 50% άριστες), Πελεκούδας 9 (6/8 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Κάιο 16 (15/40 επ, 1 μπλοκ) / Εφραιμίδης (λ, 59% υπ - 43% άριστες), Γεωργίου, Ωρολογάς

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Λυκούδης): Βάλτερ 9 (9/26 επ, 45% υπ - 25% άριστες), Λιβαθηνός 3 (2/5 επ, 1 άσσος), Τόρρες 11 (4/12 επ, 2 άσσοι, 5 μπλοκ), Ρουμελιώτης Ν. 21 (19/44 επ, 2 μπλοκ), Σαρικεΐσογλου 10 (10/23 επ, 44% υπ - 11% άριστες), Βλαχοστάθης 5 (4/7 επ, 1 μπλοκ) / Ρουμελιώτης Μ. (λ, 47% υπ - 24% άριστες), Ντονάς 1 (1/2 επ), Μαυραγάνης, Βασιλάκος 1 (1/2 επ, 50% υπ - 50% άριστες), Κωστόπουλος


Ο Κώστας Δεληκώστας τόνισε πως: «Η ομάδα έχει φοβία μετά από πέντε ήττες και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Ηρθα σε αυτή την ομάδα για τους παίκτες. Έχει "ακατέργαστα διαμάντια", όπως ο Ροντρίγκο και ο Βαν Ντορν, που ακόμα δεν παίζουν ούτε στο 20%. Η ομάδα αντιδράει, αλλά ακόμα έχουμε να κάνουμε πολλά και θα περιμένω να δω την αντίδρασή τους στους επόμενους αγώνες».

Ο Νικήτας Εφραιμίδης δήλωσε πως: «Πήραμε δίκαια τη νίκη. Είχαμε πολύ καλό μπλοκ - άμυνα και πιέσαμε με το σερβίς μας όταν έπρεπε. Κάναμε καλή εμφάνιση, ύστερα από ένα δύσκολο 40ήμερο. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία».

O Γιώργος Λυκούδης δήλωσε πως: «Θεωρούμε πως στο σημερινό παιχνίδι αδικηθήκαμε από τη διαιτησία. Υπήρχαν φάσεις που οι επόπτες συντελούσαν σε αυτό, αλλά οι διαιτητές είχαν άλλη άποψη και, επίσης, δεχτήκαμε πολλές κάρτες χωρίς λόγο, γεγονότα που δημιούργησαν ένταση στον αγώνα και δεν μας άφησαν να παίξουμε όπως έπρεπε.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσει αυτό, γιατί κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω πως σήμερα θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει βαθμούς. Πλέον, κοιτάζουμε τη συνέχεια του πρωταθλήματος και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παράσχος: «Ήμασταν πάρα πολύ μέτριοι»


Παράσχος: «Ήμασταν πάρα πολύ μέτριοι»

Δίκαιη ήταν η ήττα του Πλατανιά από την Καλλονή, αφού παρουσιάστηκε πάρα πολύ μέτριος, όπως ανέφερε ο Γιώργος Παράσχος στη συνέντευξη Τύπου.

Λακωνικός ήταν ο Γιώργος Παράσχος μετά το τέλος του ματς, αφού δεν είχε όρεξη για πολλά πολλά μετά την ήττα του Πλατανιά από την Καλλονή.

«Σήμερα ήμασταν πάρα πολύ μέτριοι. Δίκαια χάσαμε. Η Καλλονή ήταν πολύ καλύτερη και είχε περισσότερες ευκαιρίες. Καλή συνέχεια στην Καλλονή», είπε ο τεχνικός των Κρητικών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καραγεωργίου: «Όλοι δίνουν την μάχη τους»


Καραγεωργίου: «Όλοι δίνουν την μάχη τους»

Ψυχολογικό είναι, κυρίως, το πρόβλημα που έχει η Καλλονή, σύμφωνα με τον Νίκο Καραγεωργίου, που ανέφερε, επίσης, στη συνέντευξη Τύπου ότι όταν ανέλαβε την ομάδα την είχε για πολύ ψηλότερα.

Κάθε ένας στην Καλλονή δίνει τη μάχη του, παρότι η ομάδα είναι με το ενάμιση πόδι στη Football League. Γι' αυτό και ακριβώς τον λόγο, ο Νίκος Καραγεωργίου τους δίνει συγχαρητήρια για τις προσπάθειές τους, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά όσα είπε
«Κάναμε μία νίκη με κόπο και προσπάθεια. Βέβαια αδικούμε λίγο τον εαυτό μας γιατί φτάνουμε στο τελευταίο λεπτό για να πάρουμε νίκη. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ για να μας φύγει το άγχος και να χαρεί και ο κόσμος. Είναι κάτι βέβαια που μας συμβαίνει στα τελευταία πέντε με έξι παιχνίδια. Το κίνητρο είναι ένα θέμα, όμως από τη μέρα που είμαι εδώ, δεν έχω δει στα αποδυτήρια κανέναν να αδιαφορεί, όλοι δίνουν τη μάχη τους και μπράβο τους, τους έδωσα συγχαρητήρια σε αυτό το κομμάτι. Ήμουν κι εγώ κάποτε αθλητής και ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται το τμήμα. Κίνητρο είναι να περάσουμε μία θέση παραπάνω και να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι.

Επειδή υπάρχουν μερικές ακόμα μαθηματικές ελπίδες, διεκδικούμε το επόμενο παιχνίδι. Τίποτα παραπάνω, έτσι κάναμε και στα προηγούμενα παιχνίδια, εκεί που αδικήσαμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας και οι διαιτητικές αποφάσεις ήταν εις βάρος μας. Ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν δεν είναι δικό μου θέμα αλλά της διοίκησης. Αυτή τη στιγμή είμαι εγώ προπονητής σε αυτή την ομάδα. Το τι θα κάνει η διοίκηση αργότερα, του χρόνου, μετά από πέντε χρόνια εγώ δεν το γνωρίζω.

Όταν δεχόμαστε ένα γκολ επηρεαζόμαστε ψυχολογικά αλλά είναι φυσιολογικό. Αν είχαμε τους βαθμούς του Πλατανιά αυτό δεν θα γινόταν και όλα τα γκολ που χάσαμε θα έμπαιναν. Όταν είσαι σε μία τέτοια θέση και παίζεις αλλά δεν κερδίζεις, σε επηρεάζει η ψυχολογική κατάσταση. Και άλλη ομάδα να ήταν στη θέση μας το ίδιο θα ένιωθε, γι' αυτό η προσπάθεια που κάνουν αυτά τα παιδιά είναι πολύ μεγάλη. Χάσαμε πέντε ευκαιρίες μπροστά στον τερματοφύλακα, θα μπορούσαν να μπουν και να κερδίσουμε άνετα. Δεν έχει σημασία, η νίκη είναι νίκη και σου δίνει τρεις βαθμούς και οι παίκτες καρπώνονται την προσπάθειά τους.

Είναι η πρώτη φορά προπονητικά που αναλαμβάνω μία ομάδα που πίστευα ότι θα φτάσει πολύ ψηλότερα. Μέχρι τώρα δεν δικαιωθήκαμε αλλά δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό ή την ικανότητα, αλλά με άλλους παράγοντες που είναι λίγο απρόβλεπτοι. Ελπίζω ότι στα παιχνίδια που μένουν τουλάχιστον θα φτάσουμε ψηλότερα».

Σπανός: «Ξεχάστε την ΑΕΚ, προέχει ο Ηρακλής»


Σπανός: «Ξεχάστε την ΑΕΚ, προέχει ο Ηρακλής»

Την ευκαιρία να μιλήσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα βρήκε ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός με αφορμή την κοπή της πίτας για το 2016, τονίζοντας ότι προέχει το ματς με τον Ηρακλή και όχι με την ΑΕΚ.

Την πίτα για το 2016 έκοψε ο Ατρόμητος υπό την παρουσία του Γιώργου Σπανού που βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει σε όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ γνωρίζοντας την κρισιμότητα αυτής της εβδομάδας για τους στόχους της φετινής σεζόν τόνισε πως αυτή τη στιγμή προέχει το ματς με τον Ηρακλή και μόνο αυτό και πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο θα τεθεί το ματς με την ΑΕΚ μόνο όταν έρθει η ώρα.

«Εύχομαι σε όλους, να έχετε υγεία το πιο πολύτιμο αγαθό και να χαίρεστε τις οικογένειες σας. Αυτό που προέχει τώρα είναι το ματς με τον Ηρακλή. Ξεχάστε τον ημιτελικό με την ΑΕΚ, θα ασχοληθείτε όταν θα έρθει η ώρα. Εγώ δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για το Κύπελλο.

Με ενδιαφέρει το πρωτάθλημα και το ματς με τον Ηρακλή το οποίο πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία. Πρέπει να επιστρέψουμε άμεσα στις επιτυχίες γιατί χάσαμε στα προηγούμενα παιχνίδια βαθμούς που έπρεπε να είχαμε πάρει.

Έχουμε ακόμη 7 παιχνίδια και πρέπει να παλέψουμε σε όλα και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό.

Επαναλαμβάνω όμως ότι το μυαλό σας πρέπει να είναι μόνο στο ματς της Δευτέρας γιατί πρωτίστως θέλουμε τη νίκη», είπε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας των «κυανολεύκων» που περιμένει μόνο τη νίκη στο ματς της Δευτέρας.

Τυχεροί ήταν ο τερματοφύλακας Χρήστος Θεοδωράκης και ο φυσικοθεραπευτής Λευτέρης Γαϊτάνος. Κάθε φλουρί αντιστοιχεί σε 500 ευρώ. Παρών ήταν και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, Βασίλης Μπέτσης.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά ζητήματα, ο Τραϊανός Δέλλας υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές του, συμπεριλαμβανομένου του Λε Ταλέκ που προπονήθηκε κανονικά, μετά το πρόγραμμα αποφόρτισης που ακολούθησε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίθανες ατάκες Κριστιάνο: Τα έβαλε και με συμπαίκτες του!! (video)


Απίθανες ατάκες Κριστιάνο: Τα έβαλε και με συμπαίκτες του! (video)

Ξέσπασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά την ήττα της Ρεάλ από την Ατλέτικο. «Ο Τύπος λέει πως είμαι σκατά, αλλά αν οι συμπαίκτες μου ήταν στο επίπεδό μου, τότε θα ήμασταν στην κορυφή» είπε μεταξύ άλλων.

Απίστευτο κράξιμο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο προς τον ισπανικό Τύπο και προς μερίδα συμπαικτών του μετά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Ατλέτικο, που ουσιαστικά έθεσε από τώρα εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος την βασίλισσα.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Πορτογάλος αστέρας χαρακτήρισε... κατώτερου επιπέδου κάποιους εξ' αυτών που ανήκουν στη βασίλισσα, ενώ στήριξε τον Ζινεντίν Ζιντάν.

«Για εσάς (σ.σ. τα Μέσα) μπορεί να φαίνεται ότι είμαι σκατά. Αυτό προκύπτει εάν ακούσω τον Τύπο. Τα στατιστικά όμως είναι εδώ και λένε την αλήθεια για μένα. Αν όλοι οι παίκτες της Ρεάλ βρίσκονταν στο δικό μου επίπεδο, τώρα θα βρισκόμασταν απλά στην κορυφή».

Στη συνέχεια το… έκανε ακόμα χειρότερα, συνεχίζοντας να επιρρίπτει ευθύνη στους συμπαίκτες του: «Δεν θέλω να δυσφημίσω κανέναν από τους συμπαίκτες μου, αλλά όταν δεν είναι εδώ οι καλύτεροι, είναι δύσκολο το να νικήσεις. Μου αρέσει να παίζω με τον Πέπε, τον Μπέιλ, τον Καρίμ, τον Μαρσέλο. Δεν εννοώ ότι οι Χεσέ, Λούκας, Κόβατσιτς δεν είναι καλοί, αλλά... ».

Τέλος άφησε... αιχμές για την καλοκαιρινή προετοιμασία επί Μπενίτεθ, ενώ στήριξε τον Ζιντάν: «Δεν ξέρω αν για την κατάστασή μας οφείλεται η κακή προετοιμασία στην αρχή της σεζόν. Είναι αλήθεια όμως οι τόσοι πολλοί τραυματισμοί μα έχουν πλήξει σοβαρά. Ο Ζινεντίν δεν μπορεί να παίξει, αλλά κάνει τρομερή δουλειά. Είμαι μαζί του, χρειάζεται χρόνο και είμαι χαρούμενος που δουλεύω μαζί του».




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζιντάν: «Τελείωσε το πρωτάθλημα»


Ζιντάν: «Τελείωσε το πρωτάθλημα»

Απογοητευμένος από την ήττα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης εμφανίστηκε ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος δεν δίνει καμία ελπίδα τίτλου στη Ρεάλ.

Δεν έψαξε για δικαιολογίες ο απαρηγόρητος Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος έκανε σαφές πως η υπόθεση τίτλος έλαβε τέλος οριστικά για τη Ρεάλ, μετά την ήττα από την Ατλέτικο.

«Το πρωτάθλημα τελείωσε. Πάντα είναι δύσκολο να χάνεις εντός έδρας από την Ατλέτικο. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, τα πράγματα θα αλλάξουν από τη νέα χρονιά. Την Τετάρτη έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα παιχνίδι (σ.σ εμβόλιμη αγωνιστική στην Ισπανία), αλλά δεν είμαι τρελός, είναι δύσκολη η κατάσταση. Οφείλουμε, όμως, να είμαστε επαγγελματίες. Δεν περίμενα να χάσουμε απόψε, πρέπει να ψάξω να βρω λύσεις. Η Ρεάλ ποτέ δεν τα παρατά…», ανέφερε ο Γάλλος κόουτς της βασίλισσας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντεμπουτάρει για Παναθηναϊκό ο Χάντερ!


Ντεμπουτάρει για Παναθηναϊκό ο Χάντερ

Προπονείται κανονικά ο νεοαποκτηθείς Βινς Χάντερ κι αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα την Δευτέρα. Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Πάβλοβιτς που πάει για Μάλαγα.


«Διάλειμμα» μεταξύ των συνεχόμενων αγώνων στην Ευρωλίγκα ετοιμάζεται να κάνει την Δευτέρα ο Παναθηναϊκός, που θα υποδεχθεί το Λαύριο.

Σε αυτό το ματς αναμένεται να κάνει ντεμπούτο ο νεοαποκτηθείς Βινς Χάντερ, ο οποίος με μόλις… δύο προπονήσεις δεν ήταν σε θέση να παίξει απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Στις προπονήσεις επέστρεψε και ο Σάσα Πάβλοβιτς, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως την λοίμωξη του αναπνευστικού και πλέον ανεβάζει στροφές για το επόμενο παιχνίδι με την Ουνικάχα Μάλαγα, στην Ισπανία, δεδομένου πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ιρανός μεγιστάνας αγόρασε την Έβερτον!!


Ιρανός μεγιστάνας αγόρασε την Έβερτον!

Σελίδα στην ιστορία της άλλαξε από σήμερα η Έβερτον, καθώς ο Ιρανός επιχειρηματίας Φαράντ Μοσίρι, αγόρασε το 49,9% των μετοχών των «ζαχαρωτών» αντί του ποσού των 254 εκατ. ευρώ.

Άνεμος αλλαγής πνέει από σήμερα στο Λίβερπουλ, αλλά για την ομάδα της Έβερτον, καθώς ο Ιρανός επιχειρηματίας, Φαράντ Μοσίρι, αγόρασε το 49,9% των μετοχών αντί 254 εκατ. ευρώ.

Ο Μοσίρι που κατείχε μετοχές της Άρσεναλ, πούλησε το μερίδιό του στον Αλίσερ Ουσμάνοφ, απέκτησε και τυπικά το «κουμάντο» των «εφοπλιστών» μετά και τη σύμφωνη γνώμη της Premier League που ενέκρινε τη μεταβίβαση των μετοχών.

«Είμαι ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να γίνω μέτοχος της Έβερτον με την πλούσια κληρονομιά ως μία από τις σπουδαιότερες ομάδες στην Ευρώπη. Ο Μπιλ Κενράιτ (σ.σ. πρώην μεγαλομέτοχος) μου δίδαξε τι σημαίνει να είσαι οπαδός της Έβερτον και ανυπομονώ με μεγάλο ενθουσιασμό να δουλέψω μαζί του για να φέρω επιτυχία στην Έβερτον», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος ιδιοκτήτης.

Από την πλευρά του, ο Μπιλ Κενράιτ που θα παραμείνει στη θέση του προέδρου, τόνισε: «Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα πιστεύω έχουμε βρει τον τέλειο συνέταιρο για να πάμε την ομάδα μπροστά. Γνωρίζω πολύ καλά τον Φαράντ τους τελευταίους 18 μήνες και το ποδοσφαιρικό επίπεδο γνώσεών του, η οικονομική του επιφάνεια, το “μπλε” του πνεύμα με έπεισαν ότι είναι ο σωστός άνθρωπος να υποστηρίξει την Έβερτον».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δούλεψε για τη… Σέλτικ!!


Δούλεψε για τη… Σέλτικ

Τη Σέλτικ να κρατήσει τη διαφορά στη βαθμολογία βοήθησε η Αμπερντίν το Σάββατο, παραχωρώντας 1-1 στη Σεν Τζόνστον, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Scottish Premier.

Η Αμπερντίν παραχώρησε 1-1 στη Σεν Τζόνστον, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Scottish Premier και έμεινε στο -6 από την πρωτοπόρο Σέλτικ στη δεύτερη θέση, παρά την απώλεια των πρωταθλητών στην έδρα της Χάμιλτον, κάνοντας δυσκολότερη την «ανατροπή» και την κατάκτηση του τίτλου από τους «καθολικούς», ενόψει των πλέι οφ.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στην τέταρτη θέση, όμως μακριά από την τρίτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Εκεί, η Χαρτς ξέφυγε με +11, επικρατώντας στο Εδιμβούργο με 1-0 της Κιλμάρνοκ και δύσκολα θα χάσει την έξοδο στην Ευρώπη, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στην προτελευταία θέση που οδηγεί στα πλέι άουτ για την παραμονή.

Σε όλα αυτά βοήθησε και η μέχρι πρότινος μόνη τέταρτη Ρος Κάουντι, η οποία έχασε με 0-3 από την ουραγό Νταντί Γιουνάιτεντ που πήρε μια ψυχολογική «ανάσα».

Με +4 ξέφυγε από την προτελευταία θέση η Μάδεργουελ, η οποία νίκησε με 3-1 την Πάρτικ εντός έδρας και την άφησε πιο κοντά στις επικίνδυνες θέσεις.



Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:


Παρασκευή, 26/02
Χάμιλτον – Σέλτικ 1-1

Σάββατο, 27/02
Αμπερντίν – Σεντ Τζόνστον 1-1

Νταντί – Ινβερνές 1-1

Χαρτς – Κιλμάρνοκ 1-0

Μάδεργουελ – Πάτρικ 3-1

Ρος Κάουντι – Νταντί Γιουνάιτεντ 0-3


Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Κιλμάρνοκ – Ρος Κάουντι
Σέλτικ – Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ – Αμπερντίν
Σεν Τζόνστον – Πάρτικ
Χάμιλτον – Μάδεργουελ
Ινβερνές – Χαρτς *Πηγή: sport-fm.gr*

Έχασε τον τίτλο ο Παγδατής!


Έχασε τον τίτλο ο Παγδατής

Πάλεψε σαν «λιοντάρι», αλλά δεν έφτανε. Ο Μάρκος Παγδατής ηττήθηκε από τον ανώτερο Στανίσλας Βαβρίνκα και έχασε την κούπα στο Ντουμπάι.

«Παράταση» πήρε η επιστροφή του Μάρκου Παγδατή στους τίτλους (τελευταίος το 2010). Μετά από μια συγκλονιστική μάχη, ο Κύπριος τενίστας ηττήθηκε 2-0 σετ (6-4, 7-6) στον τελικό του Ντουμπάι από τον ανώτερο Στανίσλας Βαβρίνκας, ο οποίος με τη σειρά του πανηγύρισε την 13η κούπα της καριέρας του.

Στο πρώτο σετ, το νούμερο 57 στον κόσμο -που πάντως έστειλε... μήνυμα με την πορεία του στο τουρνουά- έκανε νωρίς μπρέικ και προηγήθηκε 3-2 γκέιμ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η καλή. Ενδεικτικό πως όταν χρειάστηκε να σερβίρει για να μείνει ζωντανός στο σετ, υπέπεσε σε τρία double faults και ουσιαστικά έκανε... δώρο στον Ελβετό αντίπαλό του το προβάδισμα.

Στο δεύτερο, ο Παγδατής τα έδωσε όλα για να μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση. Οι δύο φιναλίστ του τελικού οδήγησαν το σετ στο tie break, εκεί όπου... έπεσαν κορμιά και το οποίο διήρκεσε 24 λεπτά! Μετά από πέντε χαμένα σετ πόιντ, ο Κύπριος… υπέκυψε, με τον Βαβρίνκα να κατακτά το τρόπαιο με 15-13(!), ύστερα από τρία χαμένα ματς πόιντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εδώ είναι Αγρίνιο!!


Εδώ είναι Αγρίνιο!

Με δύο γκολ του Ουάρντα μέσα σε 13 λεπτά (68’, 81’), ο Παναιτωλικός έκανε επική ανατροπή κόντρα στην Ξάνθη (2-2), σε ένα ματς διαφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου! Αποβλήθηκαν Ματζουράκης, Λουτσέσκου!

Ματς που μας έκανε να… βροντοφωνάξουμε «πάντα τέτοια» έγινε στο Αγρίνιο!

Σε έναν αγώνα διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Παναιτωλικός, καταθέτοντας… και την ψυχή του, έφερε «τούμπα» το 0-2 της Ξάνθης και με δύο γκολ του Ουάρντα μέσα σε 13 λεπτά, στο 68’ και στο 81’, πήρε σπουδαίο βαθμό, παραμένοντας κοντά (όπως και οι Ακρίτες) στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Φοβερή ένταση στο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 34’ με τον Καπετάνο και τον Γιάννη Ματζουράκη να αποβάλλεται, επειδή διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος, θεωρώντας -λανθασμένα- πως η μπάλα έχει βγει άουτ πριν βγάλει τη σέντρα ο Νιέτο. Οι Ξανθιώτες, δε, διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 63’ με τον Παπαστεριανό και αφού… κοιμήθηκε η άμυνα των γηπεδούχων!

Οι Αγρινιώτες, ωστόσο, δεν παρέδωσαν τα όπλα, μείωσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ουάρντα στο 68’ και έφεραν το ματς στα ίσα, και πάλι με τον Αιγύπτιο, στο 81’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο ενδιάμεσο (72’) αποβλήθηκε από τον διαιτητή Δημητρόπουλο και ο Ράζβαν Λουτσέσκου, που άνοιξε διάλογο με Αγρινιώτες φιλάθλους στην εξέδρα…

Πώς έπαιξαν


Το αγαπημένο του 4-2-3-1 επέλεξε για άλλη μία φορά ο Γιάννης Ματζουράκης, που πολύ γρήγορα, ωστόσο, αναπροσάρμοσε τα πλάνα του, αφού αναγκάστηκε να αντικαταστήσει μόλις στο 14’ τον Παπάζογλου -του οποίου βγήκε ο ώμος και πήγε στο νοσοκομείο- με τον Βασιλούδη. Στο τέρμα ήταν ο Κυριακίδης, στη δεξιά πλευρά της άμυνας επέστρεψε ο Μύγας, με τον Κέβιν αριστερά και τους Κούσα και Μάκο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ ήταν -για λίγο…- ο Παπάζογλου με τον Πάουλο και η τριάδα πίσω από τον Μαρκόφσκι ήταν οι -από αριστερά προς τα δεξιά- Ουάρντα, Ρουσκουσέδα και Κάπελ.

inner

Στον αντίποδα, 4-2-3-1 και για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος είχε τον Ζαρόπουλο κάτω από τα γκολπόστ και τους -από αριστερά προς τα δεξιά- Παπαστεριανό, Λισγάρα, Καρυπίδη και Γουάλας στην άμυνα. Οι δύο στα χαφ ήταν οι αναντικατάστατοι Φλίσκας και Λουσέρο, δεξιά και πάνω στη γραμμή ο Σολτάνι, αριστερά ο Νιέτο και ο Ορφανίδης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καπετάνο.

Το ματς


Ένα -πρώτο- δεκάλεπτο… ύπνου, ακολούθησε ένα ίδιο, αλλά καταιγιστικό χρονικό διάστημα ως το 20’, με τις δύο ομάδες, και κυρίως τη SKODA Ξάνθη, να δημιουργούν προϋποθέσεις για γκολ. Ο Σολτάνι, δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό, στο 10’ και στο 11’, δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ, με τον Γιάννη Ματζουράκη να… πονοκεφαλιάζει στον πάγκο για την αδυναμία της ομάδας του να βγάλει επιθέσεις, αλλά και λόγω του τραυματισμού του Παπάζογλου, του οποίου βγήκε ο ώμος και αντικαταστάθηκε από τον Βασιλούδη μόλις στο 14’.

inner

Ο ρυθμός, στη συνέχεια, έπεσε ξανά, για να φτάσουμε, όμως, στη φάση του 34’, όταν ο Νιέτο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η άμυνα των γηπεδούχων… σταμάτησε, νομίζοντας πως η μπάλα είχε βγει άουτ, και ο Καπετάνος πλάσαρε για το 0-1! Ο Γιάννης Ματζουράκης, δε, διαμαρτυρήθηκε εντονότατα στον τέταρτο, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον διαιτητή Δημητρόπουλο. Έπειτα από… καμπόσα ριπλέι που είδαμε, ωστόσο, φαίνεται πως, έστω και λίγο, η μπάλα ήταν εντός αγωνιστικού χώρου…

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικό… ροντέο! Ή, τουλάχιστον, σε τέτοιο εξελίχθηκε… Ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ δυνατά και είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, στο 47’ και στο 48’, αλλά το σουτ του Ουάρντα και η κεφαλιά του Μαρκόφσκι δεν βρήκαν στόχο. Οι Αγρινιώτες συνέχισαν να πιέζουν, αλλά κόντρα (εντελώς) στη ροή του αγώνα, η εξαιρετικά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις Ξάνθη, έπειτα από ένα… τυφλό γύρισμα στην πλάτη της άμυνας και αφού… κοιμήθηκαν οι γηπεδούχοι, διπλασίασε τα τέρματά της, με τον Παπαστεριανό να πλασάρει σωστά στο 63’ τον Κυριακίδη.

inner

Από εκεί και πέρα, όμως… χαμός! Στο 68’, ο Δημητρόπουλος, σε μία πολύ δύσκολη φάση, έδωσε πέναλτι για χέρι του Σολτάνι (δέχτηκε την απόφαση του διαιτητή αδιαμαρτύρητα, σε αντίθεση με τον προπονητή του, που έγινε έξαλλος…), ο Ουάρντα εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον Παναιτωλικό, που έβγαζε τρομερή ενέργεια στο παιχνίδι του, έχοντας κλείσει τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο! Στο 72’ αποβλήθηκε και ο Λουτσέσκου(!), επειδή άνοιξε διάλογο με Αγρινιώτες φιλάθλους -που πέταξαν… καμπόσα αντικείμενα στο πάγκο της Ξάνθης- για να φτάσουμε στο 81’, όταν και πάλι ο Ουάρντα, με φάουλ από πλάγια θέση αριστερά, έφερε το ματς… τούμπα, τρέχοντας «καρφί» στα κάγκελα όπου καθόταν ο Γιάννης Ματζουράκης για να τον αγκαλιάσει, πανηγυρίζοντας μαζί του το (τελικό) 2-2!

inner

inner

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν (70' Κέβιν), Παπάζογλου (14' Βασιλούδης), Πάουλο, Ρουσουσέδα (46' Φερέιρα), Κάπελ, Ουάρντα, Μαρκόφσκι.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Φλίσκας, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας, Παπαστεριανός (80' Σκούρτης), Λουσέρο, Ορφανίδης (58' Βασιλακάκης), Νιέτο (73' Ντιμιτρόφ), Σολτάνι, Καπετάνος.

Γήπεδο: Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) *Πηγή: sport-fm.gr*

Eπιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα Πατρών!!

Ο Απόλλωνας έσπασε το αρνητικό σερί των τριών ηττών κι επικράτησε 73-66 της Κηφισιάς, με πρωταγωνιστές τους Βεργίνη και Μέιερ.

Eπιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα ΠατρώνΟ Δημήτρης Βεργίνης σημείωσε 10 από τους 15 πόντους, στην τελευταία περίοδο και ο Απόλλωνας Πάτρας πήρε μια σημαντική νίκη απέναντι στην Κηφισιά με 73-66. Ο Μέιερ με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους. Κορυφαίος από την Κηφισιά ο Χογκ με 22 πόντους και 13 ριμπάουντ.


Με την σκληρή άμυνα και την αστοχία ν’ αποτελούν τα κύρια στοιχεία, το πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση της Πάτρας. Ο Απόλλωνας προηγήθηκε με 7-4 στο 5’, όμως ένα σερί της Κηφισιάς με 10-0 της έδωσε το προβάδισμα με μια διαφορά μέχρι και επτά πόντων, 7-14 με καλάθι του Χογκ στο 8’. Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και με δικό τους 7-0 ισοφάρισαν σε 14-14, για να διαμορφώσουν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Η Κηφισιά παίρνει προβάδισμα με 18-14 στην εκκίνηση της β’ περιόδου, ωστόσο με ένα σερί 10-0 από τους Μέιερ, Πάλμπλαντ και δύο βολές του Βεργίνη ο Απόλλωνας θα προηγηθεί με 24-18 στο 17’. Με δύο βολές του Λαμπρόπουλου, η διαφορά για τον Απόλλωνα έφτασε μέχρι και τους 8 (31-23), 58’’ πριν τελειώσει το ημίχρονο, όμως ο Ελ Αμίν στο τέλος του ημιχρόνου, έφερε το ματς στους τέσσερις (31-27) και με αυτό το σκορ, τελείωσε το ημίχρονο.

Ο Απόλλωνας συνέχισε έχει τον έλεγχο και στο 24’ ανέβασε την διαφορά στο +9 με τρίποντο του Πάλμπλαντ (36-27). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι, αφού έμειναν δίχως πόντο για 4:32 στο 3ο δεκάλεπτο. Με τον Πόποβιτς στο 29’ θα καταφέρουν να κατεβάσουν την διαφορά στους τέσσερις, 1:19 πριν τελειώσει η 3η περίοδος, ωστόσο ο Απόλλωνας πρόλαβε ν’ ανεβάσει την διαφορά ξανά και να προηγηθεί με 48-41, μετά το τέλος της 3ης περιόδου.

Ο Μέιερ δίνει το σύνθημα για να καθαρίσει το ματς για τους Πατρινούς για να δώσει αέρα δέκα πόντων (51-41) στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου. Ένα μικρό σερί 5-0 για τους φιλοξενούμενους, ήταν η τελευταία αναλαμπή για την Κηφισιά, καθώς Μέιερ, Αργυρόπουλος και Βεργίνης ευστοχούν σε τρίποντα για να πάνε την διαφορά στο +12 (62-50), 6:06 πριν τη λήξη του αγώνα. Με ένα ακόμα καλάθι του Βεργίνη, 2:56 πριν το τέλος, η διαφορά μένει στο +12 για την γηπεδούχο, αλλά ένα επιμέρους 12-2, φέρνει την διαφορά στους τέσσερις πόντους (70-66) με γκολ-φάουλ του Χογκ. Ο Βεργίνης με τρίποντο υπέγραψε τη νίκη για τον Απόλλωνα 17 δεύτερα πριν το τέλος.


Tα δεκάλεπτα: 14-14, 31-27, 48-41, 73-66

Απόλλωνας Πάτρας: Αργυρόπουλος 5 (1), Τζαουάρα, Μέιερ 17 (2), Σάντλερ 7, Γουντς 11, Βεργίνης 15 (3), Πάλμπλαντ 8 (1), Λαμπρόπουλος 2, Άντερσον 8 (2).

Κηφισιά: Στίγκερς 7 (1), Κασελάκης 11, Χογκ 22 (1) (13 ριμπάουντ), Ελ Αμίν 4, Γλυνιαδάκης 4, Μάρσαλ 3 (1), Γκίκας 5 (1), Πόποβιτς 1, Σταμάτης, Σμιθ 9 (3) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ!!


Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ!

Παρά τις απουσίες Σόφο-Βασιλειάδη, ο ΠΑΟΚ πήρε παλικαρίσια νίκη (πρώτη μετά από 6 σερί ήττες) 68-66 στην Τρίπολη απέναντι στον Αρκαδικό, που βρίσκεται σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Κορυφαίος ο Τέπιτς.

Σπουδαία νίκη, την πρώτη του στην Basket League μετά από έξι σερί ήττες, πήρε ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη με 68-66 απέναντι στον Αρκαδικό. Παρά τις απουσίες Σχορτσανίτη-Βασιλειάδη, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου βρήκε τις λύσεις, κυρίως από την τετράδα Τέπιτς-Μαργαρίτη-Χάτσερ-Μάρκοβιτς, και απομάκρυνε τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός οκτάδας. Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν μέχρι τέλους με κορυφαίο τον Κάμερον Τζόουνς, αλλά έχασαν μια χρυσή ευκαιρία για νίκη που θα ανανέωνε σημαντικά τις ελπίδες να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία.

inner

Το ματς

Με «καυτό» Λίτζιον και ώθηση από το κοινό του ο Αρκαδικός προηγήθηκε 9-3, αλλά η άμυνα του ΠΑΟΚ αντέδρασε και τροφοδότησε την επίθεση για ένα 14-0 μέσα σε περίπου τριάμισι λεπτά (9-17). Οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν το σοκ και βρίσκοντας λύσεις από τον πάγκο πέρασαν μπροστά (22-21), αλλά μόνο προσωρινά καθώς ο Τέπιτς είχε κέφια (28-35) και συμπαραστάτες.

inner

Ο Μάρκοβιτς βοήθησε τους Θεσσαλονικείς να αποσπαστούν ξανά (35-44), αλλά η κρισιμότητα του αγώνα απαγόρευε τη λευκή πετσέτα από τους Αρκάδες. Με τον Καββαδά να δίνει σκορ και λύσεις από τα μετόπισθεν, οι παίκτες του Καστρίτη ισοφάρισαν (51-51) και πέρασαν μπροστά (58-55) αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τον Μαρκόπουλο. Αυτό λειτούργησε ευεργετικά, καθώς με ένα γκολ-φάουλ του Μάρκοβιτς κι ένα τρίποντο του Χάτσερ ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με τέσσερις (62-66) και ο Τέπιτς με ένα κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ στη συνέχεια «καθάρισε» οριστικά το παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 15-18, 33-35, 47-51, 66-68.

Αρκαδικός (Καστρίτης): Τ. Τζόουνς, Καββαδάς 10 (4 ριμπ.), Βαν Όστρουμ 8, Στεφανίδης 11 (4 ριμπ.), Κ. Τζόουνς 18 (9 ριμπ., 5 ασίστ), Νούτινεν 2 (4 ριμπ.), Καλλινικίδης 3, Τζουγκαράκης, Λι 3, Λίτζιον 11.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 15 (5 ριμπ.), Λιάπης, Κακαρούδης, Τσόχλας 8, Δέδας, Μαργαρίτης 14, Κώττας 4, Ντούβνιακ 3, Μάρκοβιτς 11 (9 ριμπ.), Χάτσερ 13
(5 ριμπ., 4 ασίστ).

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Ανδρικόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ζωντανό» για οκτάδα το Ρέθυμνο!

Νίκη που το διατηρεί «ζωντανό» για την είσοδο στην πρώτη οκτάδα της Basket League πήρε το Ρέθυμνο, που νίκησε με 75-67 τον Κόροιβο στο «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

«Ζωντανό» για οκτάδα το ΡέθυμνοΤο Ρέθυμνο νίκησε με 75-67 τον Κόροιβο στο «Μελίνα Μερκούρη» της κρητικής πόλης, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Basket League και παρέμεινε στο «κόλπο» της πρώτης οκτάδας της κανονικής περιόδου που οδηγεί στα πλέι οφ, αφήνοντας τους Πελοποννήσιους σε δύσκολη θέση.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου απέκτησαν ένα προβάδισμα στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και το διατήρησαν σταθερά στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, παρά τις επίμονες προσπάθειες των φιλοξενούμενων να μειώσουν στο τέλος.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Γιαννόπουλος με 18 και Χάροου με 16 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Τσάπιν με 14 πόντους.

Ο Τσάπιν έφερε το 2-6 για τον Κόροιβο που διατηρούσε το +1 με +3 στην αρχή της αναμέτρησης, με τον Βασιλόπουλο να έχει αναλάβει το σκοράρισμα πλέον για τους φιλοξενούμενους. Στο 10-11, ένα σερί 5-0 του Κόροιβου έφερε το +4 για τους παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου και ο Τσάπιν το 12-18, χάρη στην ευστοχία μέσα στη ρακέτα και στα ριμπάουντ που μάζευαν οι φιλοξενούμενοι. Με 5-0 σερί, οι Κρητικοί μείωσαν στο 17-18 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Ο Τρότερ έφερε το 17-21 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όμως με ένα σερί 4-0 οι Κρητικοί ισοφάρισαν ξανά και το ματς πήγαινε πόντο πόντο στη συνέχεια. Στο 24-25, ένα σερί 7-0 των παικτών του Θανάση Σκουρτόπολυου έφερε το 31-25 με το «κρεσέντο» του Κάρτερ. Στο 33-30, ένα νέο σερί 4-0 έφερε το +7 για τους γηπεδούχους στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Ο Μάντεν έφερε το 39-30 στην αρχή της τρίτης περιόδου και, με σερί 4-0, το Ρέθυμνο προηγήθηκε με 43-32 με τις σωστές επιλογές των ξένων παικτών του μέσα στη ρακέτα. Ο Στόουν έφερε το 48-33 και η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +13 και +15 στο επόμενο διάστημα, με εξαίρεση το 53-43 από τον Χαριτόπουλο, που έφερε τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ +10 και +13, με την τελευταία να είναι η τελική του τριαντάλεπτου.

Με σερί 5-0 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Κόροιβος μείωσε σε 60-52 με λύσεις από περιφέρεια και ρακέτα και τα περισσότερα ριμπάουντ που μάζευαν οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου. Ο Βασιλόπουλος μείωσε σε 64-57, όμως τα τρίποντα του Γιαννόπουλου έφεραν το 70-57 και «έκοψαν τα πόδια» των φιλοξενούμενων. Ο Χαριτόπουλος, όμως, κυριάρχησε κάτω από τα δυο καλάθια και μείωσε με προσωπικό σερί 4-0 στο -9 και η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ του +7 και του +10 και, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των φιλοξενούμενων στο τελευταίο δίλεπτο, το ματς ολοκληρώθηκε στο +8 για τους Κρητικούς.


Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-30, 60-47, 75-67

ΡΕΘΥΜΜΟ: Μάντεν 5, Γιαννόπουλος 18, Στόουν 15, Κάρτερ 7, Ντελινικάιτις 5, Σάφτενααρ 7, Τσακαλέρης 2, Χάροου 16

ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Τρότερ 10, Σλαφτσάκης 8, Βασιλόπουλος 10, Τσάπιν 14, Χάρις 10, Χριστοδούλου 3, Χαριτόπουλος 12 *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πελάτισσα» της Ατλέτικο η Ρεάλ!! (video)


«Πελάτισσα» της Ατλέτικο η Ρεάλ! (video)

Σαν στο σπίτι της στο Μπερναμπέου η Ατλέτικο. Οι ροχιμπλάνκος επικράτησαν για τρίτη σερί σεζόν(!) της Ρεάλ εκεί μέσα (1-0), διατήρησαν ελπίδες για πρωτάθλημα και έθεσαν οριστικά νοκ-άουτ τη βασίλισσα.

Κουμάντο στην Μαδρίτη κάνει η Ατλέτικο κάτι που επιβεβαιώθηκε ΚΑΙ φέτος!

Με το... γνωστό στυλ παιχνιδιού της, η ομάδα του Σιμεόνε «ξέρανε» (1-0) την «υπνωτισμένη» Ρεάλ για τρίτη σερί χρονιά στο πρωτάθλημα, μέσα στο Μπερναμπέου!

Κι όχι μόνο έφυγαν ξανά (και ξανά) με το διπλό, αλλά οι ροχιμπλάνκος διεύρυναν το αήττητο σερί τους κόντρα στη συμπολίτισσα στα έξι τελευταία παιχνίδια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, δείγμα του ότι έχουν πάρει για τα καλά το πάνω χέρι στην πρωτεύουσα!

Τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα πρακτικά (πέραν του πρεστίζ και του ότι ρίχνει ακόμα πιο... βαθιά στην εσωστρέφεια τη Ρεάλ); Πως η μεγάλη αποψινή θριαμβεύτρια μείωσε την απόστασή της από την κορυφή και την Μπαρτσελόνα (ματς λιγότερο) στους πέντε βαθμούς και ελπίζει, την ώρα που η ομάδα του Ζιντάν έμεινε στο -9 με... προοπτική να γίνει -12.

Το ματς

Βαρετό το πρώτο ημίχρονο, με την Ατλέτικο να παίζει μαζική άμυνα (σε πολλές περιπτώσεις όλοι οι παίκτες της βρίσκονταν μεταξύ κέντρου και περιοχής τους) και την Ρεάλ να μην μπορεί να φτιάξει σχεδόν καμία φάση... Τα αστέρια της ήταν άφαντα, τα μπακ της δεν ανέβαιναν να βοηθήσουν (τεράστια η απουσία Μαρσέλο) και όλοι περίμεναν μια ενέργεια -που δεν ήρθε- του Κριστιάνο για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Μοιραία λοιπόν το κάτι παραπάνω από 70% ποσοστό κατοχής δεν έλεγε τίποτα, ενώ χρειάστηκε εκτίναξη του Κέιλορ Νάβας προς το τέλος για να πει όχι στον Γκριζμάν και να κρατήσει το 0-0.

Πάνω που οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να πιέσουν με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους, πάνω που ο Ρονάλντο έχασε τεράστια ευκαιρία -με το διαγώνιο κοντινό σουτ του να φεύγει... ξυστά δίπλα απ' το δοκάρι του Όμπλακ- ήρθε το σοκ! Η Ατλέτικο έφυγε σε υποδειγματική αντεπίθεση, Γκριζμάν και Φελίπε Λουίς έπαιξαν εξαιρετικά το 1-2 και ο Γάλλος φορ με όμορφο τελείωμα... πάγωσε το Μπερναμπέου για το 0-1.

Χάμες και Ίσκο ήταν εξαφανισμένοι, ο Ζιζού έκανε διορθωτικές αλλαγές που έδωσαν μια... διαφορετική πνοή, αλλά έκανε «μπαμ» πως δεν μπορούσε η κακή Ρεάλ να αντιδράσει (πέραν δύο κεφαλιών του Κριστιάνο, ο οποίος έμοιαζε μόνος). Τα λεπτά περνούσαν και οι φιλοξενούμενοι -με τη γνωστή τακτική Τσόλο- κλείδωναν όλο και περισσότερο το τρίποντο. Και τελικά το πέτυχαν, δίχως να πιεστούν ιδιαίτερα (σε κακό βράδυ Μόντριτς-Κρόος), αν και στο 75' δεν δόθηκε πέναλτι στις μερένχες. Ο Γκάμπι ανέτρεψε τον Ντανίλο, αλλά ο διαιτητής... έκλεισε τα μάτια και κάπου εκεί εξανεμίστηκαν οι ελπίδες της βασίλισσας για την αποφυγή της ήττας.

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Ράμος, Ντανίλο, Καρβαχάλ, Βαράν, Μόντριτς, Κρόος, Χάμες (57’ Βάσκεθ), Ίσκο (70’ Χεσέ), Κριστιάνο, Μπενζεμά (46’ Μαγιοράλ)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Φελίπε Λουίς, Γκοντίν, Χιμένες, Γκάμπι, Φερνάντεθ (77’ Κρανεβίτερ), Σαούλ, Κόκε, Τόρες (81’ Κορέα), Γκριζμάν



Η 26η αγωνιστική

Παρασκευή, 19/2

Εϊμπάρ-Λας Πάλμας 0-1
(45+1 Μπίγκας)

Σάββατο, 20/2

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1
(53' Γκριζμάν)

Χετάφε-Θέλτα (19:15)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Εσπανιόλ (19:15)
Μπέτις-Ράγιο Βαγεκάνο (21:30)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μάλαγα (23:05)

Κυριακή, 21/2

Βιγιαρεάλ-Λεβάντε (13:00)
Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Λα Κορούνια-Γρανάδα (19:15)
Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη (21:30)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική

Τρίτη 1 Μαρτίου

Ατλέτικο – Σοσιεδάδ (22.00)
Λας Πάλμας – Χετάφε (23.00)

Τετάρτη 2 Μαρτίου

Μάλαγα - Βαλένθια (21.00)
Σεβίλλη – Έιμπαρ
Θέλτα – Βιγιαρεάλ
Μπιλμπάο – Λα Κορούνια
Λεβάντε – Ρεάλ Μαδρίτης (22.00)

Πέμπτη 3 Μαρτίου

Γρανάδα – Χιχόν (21.00)
Εσπανιόλ – Μπέτις
Βαγιεκάνο – Μπαρτσελόνα (22.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νικητής και με… διαφορά ο Κολοσσός!!


Νικητής και με… διαφορά ο Κολοσσός!

Στις νίκες επέστρεψε ο Κολοσσός Ρόδου επικρατώντας 79-69 των Τρικάλων, ενώ παράλληλα υπερκάλυψε και τη διαφορά των τριών πόντων της ήττας στον πρώτο γύρο.

Διπλή νίκη για τον Κολοσσό!

Η ομάδα της Ρόδου επιβλήθηκε 79-69 των Τρικάλων και μάλιστα υπερκάλυψε τη διαφορά των τριών πόντων που είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο.

Από 14 πόντους είχαν οι Γεωργαλλής, Ρέλεφορντ και Λιούις για τους «θαλασσί», ενώ από τους Θεσσαλούς ξεχώρισε ο Σόκο με 25 πόντους.

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς ο Κολοσσός, ο οποίος είχε από νωρίς το προβάδισμα (4-3) και στα μισά κατάφερε να φτάσει ακόμη και στο +5 (11-6). Η αντίδραση των Τρικάλων ήρθε με τον Σόκο, ο οποίος με δικούς τους πόντους έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία (13-13), όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με ένα 6-0 (19-13), ενώ στη συνέχεια έφτασαν ακόμη και στο +7 (22-15). Στον εναπομείναντα χρόνο, η ομάδα της Θεσσαλίας έσφιξε την άμυνά της και με πρωταγωνιστή τον Μπράουν έριξε τη διαφορά στο -3 (22-19).

Με τον Γεωργαλλή ο Κολοσσός πήγε στο +5 (24-19) στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως στη συνέχεια τα Τρίκαλα ανέβασαν στροφές και απάντησαν με ένα 5-0 για τη νέα ισοφάριση (24-24). Οι Ροδίτες δεν άργησαν να ανακτήσουν τα ηνία της αναμέτρησης και έτσι πήγαν στο +8 (34-26), με την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη να κάνει ένα νέο 8-0 (34-34), αλλά τον Ρέλεφορντ με τρίποντο στο τέλος να διαμορφώνει το 37-34.

Ο Κολοσσός μπήκε με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα σερί 8-0 ξέφυγε στο +11 (45-34) στα πρώτα τρία λεπτά. Τα Τρίκαλα εξακολουθούσαν να δυσκολεύονται στην επίθεση και έτσι οι Ροδίτες έφτασαν ακόμη και στο +15 (50-35) στα μισά. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των «θαλασσί» ρίχνοντας τη διαφορά στους 11 πόντους (51-40), αλλά οι παίκτες του Λυκογιάννη αντέδρασαν γρήγορα για το +17 (57-40), ενώ έκλεισαν την περίοδο με το +11 (60-49).

Τα Τρίκαλα μείωσαν στο -7 (60-53) στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά ο Κολοσσός ανέκτησε το ρυθμό του ματς και έτσι πήγε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (65-54). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι συντηρούσαν την υπέρ τους διαφορά στο ίδιο επίπεδο (70-60), ενώ περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη πήγαν στο +14 (74-60). Πλέον, χρόνος δεν υπήρχε για την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 79-69.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 37-34, 60-49, 79-69

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λίντεν 8 (1), Ρέλεφορντ 14 (2), Σαλούστρος 6, ΜακΓκί 9, Λιούις 14 (2), Λαρεντζάκης, Μπιλλής 3 (1), Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος, Ντέιβις 2, Γεωργαλλής 14 (4), Άχονεν 9 (3).

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Σόκο 25 (2), Τζόουνς 9 (1), Βίλιαλμσον, Καλλές 2, Ρόμπινσον 10, Κάντουγκαν 3, Τσιλούλης, Τσιάρας 5 (1), Μπράουν 15, Βαρυτιμιάδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Λέστερ έχει... μέταλλο! (video)


Η Λέστερ έχει... μέταλλο (video)

Μέταλλο πρωταθλητή έδειξε η Λέστερ, που επικράτησε 1-0 της Νόριτς με γκολ του Ουγιόα στο 90’ και παρέμεινε μόνη της στην κορυφή της Premier League. Μεγάλο διπλό στη Σαουθάμπτον η Τσέλσι.

Την ξέφρενη πορεία της στην Premier League συνεχίζει η Λέστερ. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι έδειξε ότι διαθέτει... μέταλλο πρωταθλητή, επικρατώντας εντός έδρας της Νόριτς, με γκολ του Ουγιόα (1-0) στο 90' και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Άλεξ Νέιλ παρέταξε με τρία στόπερ της Νόριτς, παίζοντας 5-3-2 και έκλεισε πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία της, ενώ περιόρισε σημαντικά τους Βάρντι και Μαχρέζ, που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα... ψάχνονταν.

Η Λέστερ, πάντως, άγγιξε το γκολ στο 13' όταν Οκαζάκι και Βάρντι συνδυάστηκαν άψογα αλλά το σουτ του πρώτου σταμάτησε πάνω στον Μπένετ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για να πετύχουν ένα τέρμα στο πρώτο μέρος, ωστόσο αδυνατούσαν να βρουν χώρους και να δημιουργήσουν ευκαιρίες και λίγο έλειψε να το πληρώσουν στο 39' ο Ζερόμ δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ από πλεονεκτική θέση.

Στην επανάληψη, δεν υπήρξαν πολλές μεγάλες ευκαιρίες, πέραν ενός σουτ του Άλμπριγκτον που έδιωξε ο Ρούντι. Ο χρόνος περνούσε, το άγχος είχε κυριεύσει τους παίκτες της Λέστερ, ωστόσο ο Ρανιέρι έκανε στο 78' την κίνηση-ματ, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ουγιόα. Αυτός, δώδεκα λεπτά αργότερα τον δικαίωσε απόλυτα, σκοράροντας έπειτα από ασίστ Άλμπριγκτον και δίνοντας στην ομάδα του μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί χρυσή αναφορικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.



Μεγάλη νίκη πήρε και η Τσέλσι με ανατροπή (2-1) μέσα στην έδρα της Σαουθάμπτον, θυμίζοντας στο δεύτερο ημίχρονο κάτι από την καλή ομάδα του Λονδίνου που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Το παιχνίδι, πάντως, δεν ξεκίνησε καλά για τους «μπλε», με τον Λονγκ να ανοίγει το σκορ στο 42' έπειτα από τραγικό γύρισμα του Μπαμπά.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γκους Χίντινκ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να κάνει την ανατροπή και να πάρει το τρίποντο χάρις στα γκολ των Φάμπρεγας (75') και Ιβάνοβιτς (89').



Ακόμη πιο κοντά στην Τσάμπιονσιπ έσπρωξε η Στόουκ την Άστον Βίλα, χάρις σε ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο του Αρναούτοβιτς. Ο Αυστριακός πέτυχε δύο τέρματα, το πρώτο στο 51' με πέναλτι και το δεύτερο στο 56' έπειτα από ασίστ του Σακίρι, με τους «χωριάτες» να μειώνουν απλά στο 79' με τον Μπακουνά.



Τέλος, Γουότφορντ και Μπόρνμουθ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0), με το αποτέλεσμα να μη χαλάει καμία από τις δύο ομάδες, που έχουν φτιάξει μια διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.



Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο, 27/2 (17:00)


Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ 1-0
(30' Μάικλ Αντόνιο)

Λέστερ-Νόριτς 1-0
(90' Ουγιόα)

Σαουθάμπτον-Τσέλσι 1-2
(42' Λονγκ / 78' Φάμπρεγας, 89' Ιβάνοβιτς)

Στόουκ-Άστον Βίλα 2-1
(51' πέν, 56' Αρναούτοβιτς / 79' Μπακουνέ)

Γουότφορντ-Μπόρνμουθ 0-0

Γουέστ Μπρομ-Κρίσταλ Πάλας (19:30)

Κυριακή, 28/2

Λίβερπουλ-Έβερτον (αναβολή)
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι (αναβολή)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (16:05)
Τότεναμ-Σουόνσι (16:05)

Η επόμενη αγωνιστική (28η)

Τρίτη, 1/3 (21:45)


Νόριτς-Τσέλσι
Σάντερλαντ-Κρίσταλ Πάλας
Άστον Βίλα-Έβερτον
Μπόρνμουθ-Σαουθάμπτον
Λέστερ-Γουέστ Μπρομ

Τετάρτη, 2/3 (21:45)
Άρσεναλ-Σουόνσι
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ
Στόουκ-Νιούκαστλ
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουότφορντ *Πηγή: sport-fm.gr*

Νικητής και με… διαφορά ο Κολοσσός!!


Νικητής και με… διαφορά ο Κολοσσός!

Στις νίκες επέστρεψε ο Κολοσσός Ρόδου επικρατώντας 79-69 των Τρικάλων, ενώ παράλληλα υπερκάλυψε και τη διαφορά των τριών πόντων της ήττας στον πρώτο γύρο.

Διπλή νίκη για τον Κολοσσό!

Η ομάδα της Ρόδου επιβλήθηκε 79-69 των Τρικάλων και μάλιστα υπερκάλυψε τη διαφορά των τριών πόντων που είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο.

Από 14 πόντους είχαν οι Γεωργαλλής, Ρέλεφορντ και Λιούις για τους «θαλασσί», ενώ από τους Θεσσαλούς ξεχώρισε ο Σόκο με 25 πόντους.

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς ο Κολοσσός, ο οποίος είχε από νωρίς το προβάδισμα (4-3) και στα μισά κατάφερε να φτάσει ακόμη και στο +5 (11-6). Η αντίδραση των Τρικάλων ήρθε με τον Σόκο, ο οποίος με δικούς τους πόντους έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία (13-13), όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με ένα 6-0 (19-13), ενώ στη συνέχεια έφτασαν ακόμη και στο +7 (22-15). Στον εναπομείναντα χρόνο, η ομάδα της Θεσσαλίας έσφιξε την άμυνά της και με πρωταγωνιστή τον Μπράουν έριξε τη διαφορά στο -3 (22-19).

Με τον Γεωργαλλή ο Κολοσσός πήγε στο +5 (24-19) στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως στη συνέχεια τα Τρίκαλα ανέβασαν στροφές και απάντησαν με ένα 5-0 για τη νέα ισοφάριση (24-24). Οι Ροδίτες δεν άργησαν να ανακτήσουν τα ηνία της αναμέτρησης και έτσι πήγαν στο +8 (34-26), με την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη να κάνει ένα νέο 8-0 (34-34), αλλά τον Ρέλεφορντ με τρίποντο στο τέλος να διαμορφώνει το 37-34.

Ο Κολοσσός μπήκε με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα σερί 8-0 ξέφυγε στο +11 (45-34) στα πρώτα τρία λεπτά. Τα Τρίκαλα εξακολουθούσαν να δυσκολεύονται στην επίθεση και έτσι οι Ροδίτες έφτασαν ακόμη και στο +15 (50-35) στα μισά. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των «θαλασσί» ρίχνοντας τη διαφορά στους 11 πόντους (51-40), αλλά οι παίκτες του Λυκογιάννη αντέδρασαν γρήγορα για το +17 (57-40), ενώ έκλεισαν την περίοδο με το +11 (60-49).

Τα Τρίκαλα μείωσαν στο -7 (60-53) στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά ο Κολοσσός ανέκτησε το ρυθμό του ματς και έτσι πήγε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (65-54). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι συντηρούσαν την υπέρ τους διαφορά στο ίδιο επίπεδο (70-60), ενώ περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη πήγαν στο +14 (74-60). Πλέον, χρόνος δεν υπήρχε για την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 79-69.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 37-34, 60-49, 79-69

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λίντεν 8 (1), Ρέλεφορντ 14 (2), Σαλούστρος 6, ΜακΓκί 9, Λιούις 14 (2), Λαρεντζάκης, Μπιλλής 3 (1), Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος, Ντέιβις 2, Γεωργαλλής 14 (4), Άχονεν 9 (3).

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Σόκο 25 (2), Τζόουνς 9 (1), Βίλιαλμσον, Καλλές 2, Ρόμπινσον 10, Κάντουγκαν 3, Τσιλούλης, Τσιάρας 5 (1), Μπράουν 15, Βαρυτιμιάδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάγερν ήταν και… πέρασε!! (video)


Μπάγερν ήταν και… πέρασε (video)

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στον δρόμο προς την κατάκτηση της «σαλατιέρας» άφησε πίσω της η Μπάγερν. Οι Βαυαροί πέρασαν 2-0 από την έδρα της Βόλφσμπουργκ και πήγαν ξανά στο +11 από την Ντόρτμουντ.

Ολοένα και πλησιάζει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος η Μπάγερν. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα για ακόμη μία αγωνιστική απέδειξε πως δεν ξέρει τι θα πει «λάθος» και πήρε τη νίκη με σκορ 2-0 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ.

Κλειστό ματς στην «Volkswagen Arena» με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Από την μεριά τους, οι Βαυαροί προσπαθούσαν με οργανωμένες επιθέσεις να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, που απειλούσαν με «κλεφτοπόλεμο». Το πρώτο λάθος των «λύκων» ο Κομάν δεν το άφησε να πάει χαμένο και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ στο 66’. Πριν καλά-καλά προλάβουν να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους οι παίκτες του Χέκινγκ ήρθε και το δεύτερο γκολ της Μπάγερν με τον Λεβαντόφσκι (74’) και κάπου εκεί όλα κρίθηκαν.

Σαν… ψέμα μοιάζει η τεράστια νίκη που πήρε το Αννόβερο μέσα στην Στουτγκάρδη. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 2-1 και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη μετά τον περασμένο Νοέμβριο. Χωρίς νικητή έληξαν οι αναμετρήσεις της Βέρντερ με την Ντάρμσταντ (2-2) και του Αμβούργου κόντρα στην Ίνγκολσταντ (1-1).




Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 26/2

Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου 0-1
(43’ Ιμπίσεβιτς)

Σάββατο 27/2 (16.30)

Στουτγκάρδη-Ανόβερο 1-2
(18’ Βέρνερ – 32’, 83’ Σουλτς)

Αμβούργο-Ίνγκολσταντ 1-1
(7’ Ντρμιτς – 61’ Χίντεσεερ)

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 0-2
(66’ Κομάν, 74’ Λεβαντόφσκι)

Βέρντερ Βρέμης-Ντάρμσταντ 2-2
(33’ Ούτζα, 89’ Πιζάρο – 44’ Βάγκνερ, 82’ Σουλού)

Κυριακή 28/2
Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 16:30
Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ 18:30
Μάιντς-Λεβερκούζεν 18:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε 20:30

Η επόμενη αγωνιστική (24η)

Τρίτη 1/3 (21.00)
Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ
Ίνγκολσταντ-Κολωνία

Τετάρτη 2/3 (21.00)
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς
Σάλκε-Αμβούργο
Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη
Χέρτα Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ
Ντάρμσταντ-Ντόρτμουντ
*Πηγή: sport-fm.gr*