Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Σίλβα για δέκα χρόνια ακόμα!!


Σίλβα για δέκα χρόνια ακόμα!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sportfm.gr γιατί είναι άδικη η τόσο σκληρή κριτική στον Μάρκο Σίλβα και γιατί ο Πορτογάλος πρέπει να παραμείνει στον Ολυμπιακό.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Όταν μια ομάδα προέρχεται από ευρωπαϊκό αποκλεισμό καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι ξεκινούν οι συζητήσεις για να βρεθεί ο “ένοχος”. Καλύτερα για ν' ακριβολογούμε ξεκινά το “δικαστήριο” και στο πλείστο των περιπτώσεων...κατηγορούμενος είναι ο προπονητής.

Το ίδιο “έργο” παρακολουθούν όλοι από το βράδυ της Πέμπτης μετά τη ρεβάνς με την Άντερλεχτ για να μην πούμε ότι η “προβολή” ξεκίνησε δειλά-δειλά μετά τον πρώτο αγώνα στο “Βάντεν Στοκ” των Βρυξελλών. Το κλίμα λένε είναι βαρύ για τον Μάρκο Σίλβα, έχει μεγάλες ευθύνες ο Μάρκο Σίλβα, έκανε πολλά λάθη ο Σίλβα, λένε αρκετοί.

Κάποιοι προχωρούν ακόμα περισσότερο λέγοντας “να δούμε τι θα κάνουμε το καλοκαίρι με προπονητή”. Ενδεχομένως το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός να ψάχνει προπονητή αλλά αν συμβεί κάτι τέτοιο θα οφείλεται στο ότι ο 39χρονος κόουτς θα έχει πάρει μεταγραφή σε μια μεγαλύτερη ομάδα και όχι επειδή οι “ερυθρόλευκοι” θα επιδιώξουν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Πορτογάλο τεχνικό.

Σίγουρα ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του αναφορικά με το αν κάνει ο Σίλβα για τον Ολυμπιακό ή δεν κάνει. Υπάρχουν όμως και ορισμένα πράγματα που δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις και τα οποία είναι αναμφισβήτητα. Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άντερλεχτ είχε πολύ καλύτερη εικόνα από αυτή που είχε απέναντι σε Λεβάντε και Ντνίπρο. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, αποκλεισμός αλλά σίγουρα μετρά και ο τρόπος με τον οποίο αποκλείεται μια ομάδα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν του Σίλβα δεν αποκλείστηκε αμαχητί.

Πάμε παρακάτω κι επειδή μας αρέσουν οι συγκρίσεις, ας μπούμε στο “τριπάκι” των συγκρίσεων για ν΄αποκτήσει και μεγαλύτερη ίντριγκα η σκέψη μας. Είναι καλύτερος προπονητής ο Σίλβα απ' τον Μίτσελ; Την απάντηση δε θα σας τη δώσουμε εμείς. Παραθέτουμε την απάντηση που δόθηκε σε μας από άνθρωπο της ομάδας στου Ρέντη. “Προπονητής ήταν ο Βίκτορ δεν ήταν ο Μίτσελ. Ακόμα δεν το καταλάβατε; Για δείτε τι έγινε τη δεύτερη χρονιά που έφερε τον Αλκόρτα. Σίλβα και ξερό ψωμί”. Πάμε παρακάτω γιατί υπάρχει και ο Βίτορ Περέιρα. Απάντηση στο ίδιο ερώτημα και αυτή τη φορά ας απαντήσει η “αφεντιά” μας. “Καλύτερος προπονητής ο Μάρκο Σίλβα”.

Πάμε και στο φινάλε των συγκρίσεων για να μπει στη ζυγαριά ο νεαρός Πορτογάλος με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη εικόνα με τον Ισπανό, ενδεχομένως γιατί ο Βαλβέρδε είχε πιο επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι του. Που θέλουμε να καταλήξουμε; Ο Ολυμπιακός έχει στον πάγκο του έναν καλό προπονητή. Έχει έναν νέο προπονητή που εξελίσσεται και μαθαίνει. Έχει στον πάγκο του έναν σοβαρό άνθρωπο και όχι έναν προπονητή που μετά από ισοπαλία της ομάδας του στην Τούμπα, χορεύει στα αποδυτήρια και οι παίκτες τον τραβούν βίντεο.

Δε θυμάμαι για παράδειγμα τον Βαλβέρδε να τον τραβούν βίντεο στα αποδυτήρια κι αυτό κάτι λέει για τη σοβαρότητα του ανδρός. Θα ήταν μεγάλο κέρδος για τους Πειραιώτες η παραμονή του Μάρκο Σίλβα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Θα ήταν ιδανικό να μείνει για δύο και τρία ακόμα χρόνια γιατί έτσι φτιάχνονται οι ομάδες. Έτσι δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να φανερώσει και όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά του ένας προπονητής. Ο Μάρκο Σίλβα είναι καλός προπονητής για τους “ερυθρόλευκους” και αν το καλοκαίρι αποχωρήσει, τότε να είστε σίγουροι πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Ολυμπιακό να βρει καλύτερο προπονητή. Πολύ δύσκολο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: