Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Η Λέστερ έχει... μέταλλο! (video)


Η Λέστερ έχει... μέταλλο (video)

Μέταλλο πρωταθλητή έδειξε η Λέστερ, που επικράτησε 1-0 της Νόριτς με γκολ του Ουγιόα στο 90’ και παρέμεινε μόνη της στην κορυφή της Premier League. Μεγάλο διπλό στη Σαουθάμπτον η Τσέλσι.

Την ξέφρενη πορεία της στην Premier League συνεχίζει η Λέστερ. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι έδειξε ότι διαθέτει... μέταλλο πρωταθλητή, επικρατώντας εντός έδρας της Νόριτς, με γκολ του Ουγιόα (1-0) στο 90' και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Άλεξ Νέιλ παρέταξε με τρία στόπερ της Νόριτς, παίζοντας 5-3-2 και έκλεισε πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία της, ενώ περιόρισε σημαντικά τους Βάρντι και Μαχρέζ, που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα... ψάχνονταν.

Η Λέστερ, πάντως, άγγιξε το γκολ στο 13' όταν Οκαζάκι και Βάρντι συνδυάστηκαν άψογα αλλά το σουτ του πρώτου σταμάτησε πάνω στον Μπένετ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για να πετύχουν ένα τέρμα στο πρώτο μέρος, ωστόσο αδυνατούσαν να βρουν χώρους και να δημιουργήσουν ευκαιρίες και λίγο έλειψε να το πληρώσουν στο 39' ο Ζερόμ δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ από πλεονεκτική θέση.

Στην επανάληψη, δεν υπήρξαν πολλές μεγάλες ευκαιρίες, πέραν ενός σουτ του Άλμπριγκτον που έδιωξε ο Ρούντι. Ο χρόνος περνούσε, το άγχος είχε κυριεύσει τους παίκτες της Λέστερ, ωστόσο ο Ρανιέρι έκανε στο 78' την κίνηση-ματ, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ουγιόα. Αυτός, δώδεκα λεπτά αργότερα τον δικαίωσε απόλυτα, σκοράροντας έπειτα από ασίστ Άλμπριγκτον και δίνοντας στην ομάδα του μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί χρυσή αναφορικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.



Μεγάλη νίκη πήρε και η Τσέλσι με ανατροπή (2-1) μέσα στην έδρα της Σαουθάμπτον, θυμίζοντας στο δεύτερο ημίχρονο κάτι από την καλή ομάδα του Λονδίνου που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Το παιχνίδι, πάντως, δεν ξεκίνησε καλά για τους «μπλε», με τον Λονγκ να ανοίγει το σκορ στο 42' έπειτα από τραγικό γύρισμα του Μπαμπά.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γκους Χίντινκ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να κάνει την ανατροπή και να πάρει το τρίποντο χάρις στα γκολ των Φάμπρεγας (75') και Ιβάνοβιτς (89').



Ακόμη πιο κοντά στην Τσάμπιονσιπ έσπρωξε η Στόουκ την Άστον Βίλα, χάρις σε ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο του Αρναούτοβιτς. Ο Αυστριακός πέτυχε δύο τέρματα, το πρώτο στο 51' με πέναλτι και το δεύτερο στο 56' έπειτα από ασίστ του Σακίρι, με τους «χωριάτες» να μειώνουν απλά στο 79' με τον Μπακουνά.



Τέλος, Γουότφορντ και Μπόρνμουθ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0), με το αποτέλεσμα να μη χαλάει καμία από τις δύο ομάδες, που έχουν φτιάξει μια διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.



Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο, 27/2 (17:00)


Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ 1-0
(30' Μάικλ Αντόνιο)

Λέστερ-Νόριτς 1-0
(90' Ουγιόα)

Σαουθάμπτον-Τσέλσι 1-2
(42' Λονγκ / 78' Φάμπρεγας, 89' Ιβάνοβιτς)

Στόουκ-Άστον Βίλα 2-1
(51' πέν, 56' Αρναούτοβιτς / 79' Μπακουνέ)

Γουότφορντ-Μπόρνμουθ 0-0

Γουέστ Μπρομ-Κρίσταλ Πάλας (19:30)

Κυριακή, 28/2

Λίβερπουλ-Έβερτον (αναβολή)
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι (αναβολή)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (16:05)
Τότεναμ-Σουόνσι (16:05)

Η επόμενη αγωνιστική (28η)

Τρίτη, 1/3 (21:45)


Νόριτς-Τσέλσι
Σάντερλαντ-Κρίσταλ Πάλας
Άστον Βίλα-Έβερτον
Μπόρνμουθ-Σαουθάμπτον
Λέστερ-Γουέστ Μπρομ

Τετάρτη, 2/3 (21:45)
Άρσεναλ-Σουόνσι
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ
Στόουκ-Νιούκαστλ
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουότφορντ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: