Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Επική ανακοίνωση Παναχαϊκής: «Να μας διαδεχθεί κάποιος με… ούμπαλα»

Με κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικό τρόπο τοποθετήθηκε η διοίκηση της Παναχαϊκής για τα σενάρια περί επενδυτή. Δείτε την ανακοίνωση που περιέχει «κουτσομπόληδες», «ούμπαλα» και προτροπή για… silence

Επική ανακοίνωση Παναχαϊκής: «Να μας διαδεχθεί κάποιος με… ούμπαλα»Με μια μνημειώδη ανακοίνωση πήρε θέση η Παναχαϊκή για τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί περί επενδυτών.

Στην τοποθέτησή της η ΠΑΕ κάνει λόγο για «κουτσομπόληδες και ευφάνταστους σεναριογράφους» και σημειώνει ότι τη νυν διοίκηση θα πρέπει να τη διαδεχθεί «κάποιος που θα έχει… ούμπαλα».

Αφού αναφέρεται, δε, στον Βούδα, τον Κούδα και χαρακτηρίζει τον Πότη Τσιριμπή «Βέγγο της Παναχαϊκής», προτρέπει για «silence, προσευχή και στήριξη για να βγει η χρονιά και μετά να εμφανιστούν οι εκατομμυριούχοι».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παναχαϊκής

«Στο ίδιο έργο αναγνώστες και κουτσομπόληδες, των ίδιων ευφάνταστων σεναριογράφων, που δεν χρωστάνε καλό στην πολύπαθη ΠΑΕ Παναχαϊκή. Όλοι τους παρουσιάζονται εξπέρ στην κριτική καφενείου ή, επί το κομψότερο, στην κριτική καφέ μπαρ. Όλοι τους «πατάνε» στη φιλοδοξία και τον ενθουσιασμό που εκδηλώσαμε στην αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου, όταν είπαμε ότι η φυσική θέση της Παναχαϊκής είναι στη Super League και απώτερος στόχος της η έξοδος στην Ευρώπη. Και επειδή δεν ήμασταν εμείς την Πέμπτη αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Europa League (νομίζουν ότι) μας “πατάνε” στον κάλο για να πτοηθούμε και να τα παρατήσουμε.

Λοιπόν, τα παρατάμε. Αλλά πρέπει να μας διαδεχθεί κάποιος που έχει… ούμπαλα. Εκείνος που θ’ αναλάβει το χρέος των 1,2 εκ. Ευρώ προς ΙΚΑ και Εφορία που παραλάβαμε τον περασμένο Ιούλιο. Εκείνος, που θ’ αποπληρώσει οφειλές του παρελθόντος, ύψους 800.000 Ευρώ. Εκείνος, που θα «τρέξει» την ομάδα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, δαπανώντας 250.000 ευρώ. Εκείνος, τέλος, που θα ξοδέψει τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 1.2 εκ. Ευρώ, για να κάνει πρωταθλητισμό η Παναχαϊκή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Είναι αυτός ο… Αμπράμοβιτς; Ας έλθει και δεν χρειάζονται εγγυήσεις. Είναι ο επιχειρηματίας της… Νότιας Ευρώπης (που διαβάσαμε τελευταία); Ευπρόσδεκτος, αλλά με εγγυήσεις αυτός. Είναι ο… Βούδας; Εδώ είμαστε. Και στον… Κούδα δεν λέμε όχι. Ούτε στον… διάολο, ακόμη-ακόμη, αν είναι να διασφαλισθεί το μέλλον της Παναχαϊκής. Οτιδήποτε άλλο λέγεται η γράφεται δεν απέχει και πολύ από το κουτσομπολιό που κάνουν οι γυναικούλες όταν πηγαίνουν με την στάμνα στη βρύση… Λοιπόν, καιρός κυρίες και κύριοι να σταματήσουν οι αστειότητες σ’ αυτή την πόλη, όσον αφορά την Παναχαϊκή τουλάχιστον. Τα κουκιά είναι μετρημένα (σε εκατομμύρια).

Αλλά αποδεδειγμένα, ουδείς Πατρινός θέλει να τα μετρήσει, γιατί θα πάθει ίλιγγο. Και τι απομένει; Όσο κι αν είναι εγωιστικό, έχει απομείνει ένας «τρελός». Ένας χαμάλης. Ο κ. Ποτής Τσιριμπής, που τρέχει από την αρχή της σεζόν, από το πρωί μέχρι το βράδυ κάθε μέρα. Οι φίλοι του κινηματογράφου έχουν τον Θανάση και η Παναχαϊκή τον δικό της «Βέγγο». Και μέχρι τώρα με τις πρωτοβουλίες και τις επαφές του έφερε στα ταμεία της Παναχαϊκής 800.000 Ευρώ, για να λειτουργήσει η ΠΑΕ. Αν αυτά τα χρήματα αφορούσαν μόνο την τρέχουσα σεζόν, η Παναχαϊκή θα ήταν ήδη πρωταθλήτρια. Δυστυχώς, όμως, καλύφθηκαν πολλές ανελαστικές «αμαρτίες» του παρελθόντος, που αν δεν εξοφλούντο θα είχαμε αφαίρεση βαθμών ή και αποβολή από το πρωτάθλημα.

Και κακά τα ψέματα, η τιτάνια προσπάθεια με τα όποια (ακόμη και σοβαρά) λάθη, δεν στηρίχθηκε. Εισπράξαμε από την πόλη καθαρά (διαρκείας, εισπράξεις, χορηγίες)… 60.000 Ευρώ και έχουμε καταβάλει σε πρόστιμα παραπάνω! Και σήμερα παλεύουμε για την παραμονή, κόβοντας 58, 63 και 93 εισιτήρια. Γιατί – λέει – δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη Διοίκηση. Γιατί χάθηκαν 10 παίκτες. Και εγκαλούνται ο Τσιριμπής και οι λοιποί φταίχτες. Δεν εγκαλούνται, όμως, όσοι συστηματικά διάβρωναν την ομάδα, διαμορφώνοντας αρνητικό κλίμα και έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την Διοίκηση, που αποσταθεροποίησε τα αποδυτήρια.
Όταν έλθει η ώρα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι προσφυγές ποδοσφαιριστών, που ήθελαν να φύγουν από την ομάδα (και έφυγαν γιατί κανέναν δεν κρατάμε με το ζόρι) παρ’ ότι είχαν λάβει ακόμη και παραπάνω χρήματα από τα συμφωνηθέντα!

Πέραν τούτων, είμαστε συνεπείς με την Π.Γ.Ε., έχουμε δαπανήσει 20.000 ευρώ για το γήπεδο της Αγυιάς, δεν έχουμε αφήσει ακάλυπτες τις τελεσίδικες οφειλές του παρελθόντος, λειτουργεί η Εταιρία, ταξιδεύει η ομάδα, παίζει η ομάδα, πληρώνουμε για να παίρνουμε τα παραχωρητήρια από το Δήμο, καλύπτουμε προκαταβολικά τα έξοδα διαιτησίας, καταβάλλουμε κατά το δυνατόν, δεδουλευμένα και δόσεις συμβολαίων στους παίκτες και όλα αυτά με μηδέν έσοδα από την πόλη. Λεφτά, δηλαδή. Κάθε μέρα χιλιάδες ευρώ σ’ ένα πηγάδι, που δεν έχει πάτο…

Η πόλη, όμως, μονίμως αναγορεύεται σε «Εισαγγελέα» και… αγωνιά για τον Ρόκα ή τον Ασίγκμπα (ας αφήσουν ήσυχο, ειρήσθω εν παρόδω, το παλικάρι που έχασε πρόσφατα τον μεγαλύτερο αδερφό του, ζει το δράμα του και η ΠΑΕ είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του). Κι ας μας αφήσουν ήσυχους, τον Μάρτη τουλάχιστον, για να διασφαλίσουμε την παραμονή της Παναχαϊκής στη Β’ Εθνική. Αν αγαπάνε, όπως λένε, την Παναχαϊκή αυτή είναι η απόδειξη. Silence, προσευχή και στήριξη να βγει η χρονιά. Τα λεφτά που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσουμε και να τα καταφέρουμε θα τα φέρνει ο χαμάλης. Μετά, μπορούν να εμφανισθούν οι δισεκατομμυριούχοι (Μακάρι, λίγο νωρίτερα από τον Αύγουστο, γιατί τότε είναι παχιές οι μύγες…)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: