Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

«Πελάτισσα» της Ατλέτικο η Ρεάλ!! (video)


«Πελάτισσα» της Ατλέτικο η Ρεάλ! (video)

Σαν στο σπίτι της στο Μπερναμπέου η Ατλέτικο. Οι ροχιμπλάνκος επικράτησαν για τρίτη σερί σεζόν(!) της Ρεάλ εκεί μέσα (1-0), διατήρησαν ελπίδες για πρωτάθλημα και έθεσαν οριστικά νοκ-άουτ τη βασίλισσα.

Κουμάντο στην Μαδρίτη κάνει η Ατλέτικο κάτι που επιβεβαιώθηκε ΚΑΙ φέτος!

Με το... γνωστό στυλ παιχνιδιού της, η ομάδα του Σιμεόνε «ξέρανε» (1-0) την «υπνωτισμένη» Ρεάλ για τρίτη σερί χρονιά στο πρωτάθλημα, μέσα στο Μπερναμπέου!

Κι όχι μόνο έφυγαν ξανά (και ξανά) με το διπλό, αλλά οι ροχιμπλάνκος διεύρυναν το αήττητο σερί τους κόντρα στη συμπολίτισσα στα έξι τελευταία παιχνίδια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, δείγμα του ότι έχουν πάρει για τα καλά το πάνω χέρι στην πρωτεύουσα!

Τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα πρακτικά (πέραν του πρεστίζ και του ότι ρίχνει ακόμα πιο... βαθιά στην εσωστρέφεια τη Ρεάλ); Πως η μεγάλη αποψινή θριαμβεύτρια μείωσε την απόστασή της από την κορυφή και την Μπαρτσελόνα (ματς λιγότερο) στους πέντε βαθμούς και ελπίζει, την ώρα που η ομάδα του Ζιντάν έμεινε στο -9 με... προοπτική να γίνει -12.

Το ματς

Βαρετό το πρώτο ημίχρονο, με την Ατλέτικο να παίζει μαζική άμυνα (σε πολλές περιπτώσεις όλοι οι παίκτες της βρίσκονταν μεταξύ κέντρου και περιοχής τους) και την Ρεάλ να μην μπορεί να φτιάξει σχεδόν καμία φάση... Τα αστέρια της ήταν άφαντα, τα μπακ της δεν ανέβαιναν να βοηθήσουν (τεράστια η απουσία Μαρσέλο) και όλοι περίμεναν μια ενέργεια -που δεν ήρθε- του Κριστιάνο για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Μοιραία λοιπόν το κάτι παραπάνω από 70% ποσοστό κατοχής δεν έλεγε τίποτα, ενώ χρειάστηκε εκτίναξη του Κέιλορ Νάβας προς το τέλος για να πει όχι στον Γκριζμάν και να κρατήσει το 0-0.

Πάνω που οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να πιέσουν με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους, πάνω που ο Ρονάλντο έχασε τεράστια ευκαιρία -με το διαγώνιο κοντινό σουτ του να φεύγει... ξυστά δίπλα απ' το δοκάρι του Όμπλακ- ήρθε το σοκ! Η Ατλέτικο έφυγε σε υποδειγματική αντεπίθεση, Γκριζμάν και Φελίπε Λουίς έπαιξαν εξαιρετικά το 1-2 και ο Γάλλος φορ με όμορφο τελείωμα... πάγωσε το Μπερναμπέου για το 0-1.

Χάμες και Ίσκο ήταν εξαφανισμένοι, ο Ζιζού έκανε διορθωτικές αλλαγές που έδωσαν μια... διαφορετική πνοή, αλλά έκανε «μπαμ» πως δεν μπορούσε η κακή Ρεάλ να αντιδράσει (πέραν δύο κεφαλιών του Κριστιάνο, ο οποίος έμοιαζε μόνος). Τα λεπτά περνούσαν και οι φιλοξενούμενοι -με τη γνωστή τακτική Τσόλο- κλείδωναν όλο και περισσότερο το τρίποντο. Και τελικά το πέτυχαν, δίχως να πιεστούν ιδιαίτερα (σε κακό βράδυ Μόντριτς-Κρόος), αν και στο 75' δεν δόθηκε πέναλτι στις μερένχες. Ο Γκάμπι ανέτρεψε τον Ντανίλο, αλλά ο διαιτητής... έκλεισε τα μάτια και κάπου εκεί εξανεμίστηκαν οι ελπίδες της βασίλισσας για την αποφυγή της ήττας.

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Ράμος, Ντανίλο, Καρβαχάλ, Βαράν, Μόντριτς, Κρόος, Χάμες (57’ Βάσκεθ), Ίσκο (70’ Χεσέ), Κριστιάνο, Μπενζεμά (46’ Μαγιοράλ)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Φελίπε Λουίς, Γκοντίν, Χιμένες, Γκάμπι, Φερνάντεθ (77’ Κρανεβίτερ), Σαούλ, Κόκε, Τόρες (81’ Κορέα), Γκριζμάν



Η 26η αγωνιστική

Παρασκευή, 19/2

Εϊμπάρ-Λας Πάλμας 0-1
(45+1 Μπίγκας)

Σάββατο, 20/2

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1
(53' Γκριζμάν)

Χετάφε-Θέλτα (19:15)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Εσπανιόλ (19:15)
Μπέτις-Ράγιο Βαγεκάνο (21:30)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μάλαγα (23:05)

Κυριακή, 21/2

Βιγιαρεάλ-Λεβάντε (13:00)
Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Λα Κορούνια-Γρανάδα (19:15)
Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη (21:30)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική

Τρίτη 1 Μαρτίου

Ατλέτικο – Σοσιεδάδ (22.00)
Λας Πάλμας – Χετάφε (23.00)

Τετάρτη 2 Μαρτίου

Μάλαγα - Βαλένθια (21.00)
Σεβίλλη – Έιμπαρ
Θέλτα – Βιγιαρεάλ
Μπιλμπάο – Λα Κορούνια
Λεβάντε – Ρεάλ Μαδρίτης (22.00)

Πέμπτη 3 Μαρτίου

Γρανάδα – Χιχόν (21.00)
Εσπανιόλ – Μπέτις
Βαγιεκάνο – Μπαρτσελόνα (22.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: