Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ζητούν έκτακτα μέτρα οι Βοιωτοί


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τη λήψη έκτακτων μέτρων για την ασφάλεια της αποστολής στη Θεσσαλονίκη ενόψει της αναμέτρησης με τον Ηρακλή ζήτησε ο επίσημος Λεβαδειακός. Η διοίκηση των Βοιωτών, κατήγγειλε ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα και ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές (αστυνομία, Σούπερ Λιγκ και ΔΕΑΒ) αυξημένα μέτρα για την προστασία της αποστολής από την στιγμή που θα φτάσει στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» έως και την επόμενη μέρα που θα αναχωρήσει μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

«Παλαιοπαραγοντικού τύπου μεθοδεύσεις.
Καλώς να ορίσετε»

Η κίνηση των ανθρώπων της ΠΑΕ Λεβαδειακός προκάλεσε την αντίδραση των «κυανολεύκων» οι οποίοι ως απάντηση εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση.

« Οι από τον κ. Κομπότη πηγάζουσες μεθοδεύσεις, αυτού του είδους, περί δήθεν "ανωνύμων απειλητικών τηλεφωνημάτων" και "εξωαγωνιστικών κινδύνων", είναι ξεπερασμένες και αναδεικνύουν την άλλη όψη της αντίληψης, που έχει για τα πράγματα, καθώς δεν διατηρεί το σθένος να αντιμετωπίσει την ωμή αγωνιστική πραγματικότητα.

Ο Ηρακλής και ο κόσμος του, σε μεγάλο βάθος χρόνου, όταν ακόμη ο Λεβαδειακός δεν υπήρχε, έχουν εμπράκτως αποδείξει το σεβασμό στις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι. Ο επίσημος Ηρακλής και ο κόσμος του θα διαψεύσουν τον κ. Κομπότη και τους "φόβους" του, διασφαλίζοντας την διεξαγωγή του αγώνα, μακριά από παραβατικές συμπεριφορές.

Αυτές οι μέθοδοι στοχεύουν στην δημιουργία τυφλού φανατισμού και στην πρόκληση καταστάσεων, οι οποίες θα οδηγήσουν στην τιμωρία της ομάδας μας. Ωστόσο, ο κόσμος μας αντιλαμβάνεται τον απώτερο στόχο αυτών των τακτικών και γνωρίζει να προστατεύει τον Ηρακλή από όλα αυτά, όπως κάνει επί τόσα χρόνια.

Συνεπώς, ο κ. Κομπότης θα πρέπει να εγκαταλείψει αυτές τις παλαιοπαραγοντικού τύπου μεθοδεύσεις, που δεν οδηγούν πουθενά, καθώς η ομάδα μας, με την αγωνιστικότητα της και ο κόσμος μας, με την μεγάλη και ουσιαστική στήριξή του, σε φίλαθλά πλαίσια, μακριά από παγίδες, θα οδηγήσουν τον Ηρακλή στη νίκη το απόγευμα του Σαββάτου. Κύριε Κομπότη, καλώς να ορίσετε...

ΥΓ. Στο γήπεδο θα υπάρχουν πολλά... "Ball Boys" για να εξυπηρετήσουν τους ποδοσφαιριστές και την ομαλή ροή του αγώνα».

Μοναδικός απών ο Μάρκες

Χωρίς να προκύψει κάτι απρόοπτο συνεχίστηκε το πρόγραμμα προετοιμασίας του Ηρακλή για ον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Η προπόνηση διεξήχθη στο «Καυτανζόγλειο» ώστε να μπορέσει ο Μπουμπένκο να αναλύσει στους παίκτες του κάποια στοιχεία που θα πρέπει να έχουν στο παιχνίδι τους στον τομέα της τακτικής. Το ευχάριστο για τον Σλοβάκο τεχνικό είναι πως είχε όλους τους ποδοσφαιριστές, πλην του Μάρκες, στην διάθεσή του καταστρώνοντας έτσι τα πλάνα του για την Σαββατιάτικη (20.02, 16.45) αναμέτρηση.

Ο Αμάουρι «καθάρισε» τον Αγιαξ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο σε μεγάλα κέφια και τον Αμάουρι «εκτελεστή», η Γιουβέντους «άλωσε» το «Αμστερνταμ Αρένα», νικώντας με 2-1 τον Αγιαξ στην 12η συνάντηση των δύο μεγάλων συλλόγων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα στην φάση των «32» του Europa League.

Εξάλλου υποθήκη για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης έβαλε η Ρουμπίν η οποία επικράτησε με 3-0 της Χαποέλ Τελ Αβίβ στο Καζάν. Συγκλονιστική ανατροπή πέτυχε στην Λιέγη η Σταντάρ η οποία αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Σάλτσμπουργκ, γύρισε το παιχνίδι στα τελευταία 24 λεπτά (3-2). Η Μπριζ έκανε την έκπληξη νικώντας στο Βέλγιο την Βαλένθια με 1-0, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε η Τβέντε στο Ενσεντε της Βέρντερ. Βιγιαρεάλ και Βόλσφπουργκ αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 στο «Μαδριγάλ», ενώ η Λιλ κέρδισε την Φενέρμπαχτσε με 2-1 στην έδρα της.

Στο «Αμστερνταμ Αρένα» ο Αγιαξ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο 17΄ όταν ο Μιραλέμ Σουλεϊμανί ξεχύθηκε σαν βέλος σε αντεπίθεση από τα αριστερά και με ωραίο σουτ νίκησε τον Μπουφόν. Η Γιουβέντους ισορρόπησε στην συνέχεια και στο 31’ έπειτα από τακουνάκι του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, του μοναδικού παίκτη που είχε απομείνει στα ρόστερ των δύο ομάδων από τον τελικό του Champions League το 1996, και σέντρα του Ντε Τσέλιε, ο Αμάουρι ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1.

Η «βέκα σινιόρα» κατόρθωσε να πάρει το προβάδισμα στο 58’ όταν μετά από σέντρα του Ντελ Πιέρο από τα αριστερά, ο Αμάουρι με νέα κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στο Στεκελενμπούργκ. Ο «Αίας» πίεσε στην συνέχεια κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης και έφτασε πολύ κοντά στο 79’ όταν ο Ντε Γιόνγκ έστειλε με δυνατό γυριστό σουτ στο δοκάρι.

Η Ρουμπίν Καζάν έβαλε τις «υποθήκες» για την πρόκριση στους «16» του Europa Legaue καθώς επικράτησε με 3-0 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Καζάν στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της φάσης των «32».

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την πρωταθλήτρια Ρωσίας ήταν ο Αλεξάντρ Μπουκχάροφ. Ο διεθνής Ρώσος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 14’ ενώ επτά λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της Ρούμπιν. Το 3-0 σημείωσε για την ομάδα του Μπερντγιέφ από το σημείο του πέναλτι ο Σεργκέι Σέμακ στο 69’.

Τα αποτελέσματα της φάσης των «32»

Τρίτη (16/2)

Έβερτον-Σπόρτινγκ 2-1 (35' Πιεναάρ, 49' Ντιστέν - 87' πεν. Βελόσο)

Πέμπτη (18/2)

Ρούμπιν Καζάν-Χάποελ Τελ Αβίβ 3-0 (14',23' Μπουκχαρόφ, 69' Σέμακ)

Αγιαξ-Γιουβέντους 1-2 (17’ Σουλεϊμανί ? 32’, 58’ Αμάουρι )

Μπριζ-Βαλένθια 1-0 (56’ Κουεμάχα)

Τβέντε-Βέρντερ Βρέμης 1-0 (39’ Γιάνσεν)

Λιλ-Φενερμπαχτσέ 2-1 (3’ Μπαλμόντ, 52’ Φρο ? 5’ Βέντερσον

Σταντάρ Λιέγης-Σάλτσμπουργκ 3-2 ( 65’ πεν., 82’ Βίτσελ, 80’ Ντε Καμάργκο - 4’, 45’ Γιάνκο)

Βιγιαρεάλ-Βόλφσμπουργκ 2-2 (43’ Σένα, 86’ Ρούμπεν ? 65’, 83’ πεν. Γκραφίτε)

Αθλέτικ Μπ.-Αντερλεχτ

Ατλέτικο Μ.-Γαλατασαράι

Κοπεγχάγη-Μαρσέιγ

Φούλαμ-Σαχτάρ Ντ.

Αμβούργο-Αϊντχόφεν

Χέρτα Β.-Μπενφίκα

Λίβερπουλ-Ουνιρέα

ΗΡΑΚΛΗΣ: Προσφυγή ο Τούμα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τα χρήματα που προβλέπονται βάσει του συμβολαίου του αποφάσισε να διεκδικήσει ο Σαρμπέλ Τούμα. Ο μέσος του Ηρακλή έκανε προσφυγή την Πέμπτη κατά του «Γηραιού» διεκδικώντας το ποσό των 390.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στα χρήματα που έχει να λαμβάνει τη φετινή και την επόμενη σεζόν.

Νεκρός ο Λελέι, τραυματίας ο Τανούι σε τραγικό τροχαίο

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε από το βράδυ η διεθνής αθλητική κοινότητα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Κενυάτη παλιού δρομέα, Ντέιβιντ Λελέι και του συμπατριώτη, παγκόσμιου πρωταθλητή, Μόουζες Τανούι. Οι δυο τους βρέθηκαν σε τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε έξω από την πόλη Νακούρου, μια από τις μεγαλύτερες της αφρικανικής χώρας.

Δηλώσεις για το συμβάν έκανε μια άλλη παλιά δόξα της Κένυας, πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο μαραθώνιο, Πολ Τέργκατ.

«Παραβρέθηκαν σε μία τελετή στο Ναϊρόμπι και επέστρεφαν στο Ελντορέτ, όπου είναι τα σπίτια τους. Δυστυχώς χάσαμε τον Λελέι, αλλά ο Τανούι έχει διαφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Ναϊρόμπι», είπε ο Τέργκατ.

Ο Λελέι κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στα 1.500μ το 1999 στο Γιοχάνεσμπουργκ, στους Αφρικανικούς Αγώνες, ενώ την ίδια χρονιά ήταν 7ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σεβίλης. Το 2001 ήταν 4ος στα 800μ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στη Λισαβόνα.

Από την πλευρά του ο Τανούι ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 10.000μ στη διοργάνωση του Τόκιο του 1991, ενώ αναδείχθηκε δύο φορές νικητής στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, το 1996 και το 1998.

Σκόκο: «Προσοχή και νίκη κόντρα στον Άρη»


Τη σημαντικότητα του αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Άρη επεσήμανε ο Νάτσο Σκόκο, κατά τη διάρκεια της βράβευσής του για το καλύτερο γκολ της 22ης αγωνιστικής, η οποία έγινε στους Θρακομακεδόνες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη νίκη της «Ένωσης» απέναντι στον Πανθρακικό, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να συνεχίσει να βρίσκει δίχτυα. «Σημασία έχει να παίρνει η ομάδα βαθμούς, άσχετα με το αν το γκολ είναι ωραίο ή όχι. Για να μπει ένα γκολ θέλει και τύχη. Εύχομαι να συνεχίσω να έχω τύχη κι εγώ και η ομάδα μου. Εγώ να βάζω γκολ κι η ΑΕΚ να κερδίζει». Αναφερόμενος στο επόμενο ματς του «Δικεφάλου» τόνισε: «Οι νίκες "χτίζουν" ψυχολογία. Εμείς είμαστε ανεβασμένοι και πάμε για τη νίκη, ώστε να μείνουμε εντός στόχων, που είναι η δεύτερη θέση και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Άρης θέλει μεγάλη προσοχή, είναι μία πολύ καλή ομάδα και ανεβασμένη ψυχολογικά μετά την πρόκριση στο κύπελλο. Έχει έναν εξαιρετικό προπονητή, ο οποίος δουλεύει πολύ στην τακτική. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, μπορούμε να πάρουμε τη νίκη».

Ρινκόν: «Η Καβάλα μπορεί να φτάσει ψηλά»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το βραβείο του ως πολυτιμότερος παίκτης της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague παρέλαβε την Πέμπτη (18/2) ο Ντιόγκο Ρινκόν.

Σε δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος επιθετικός μίλησε για τους στόχους της Καβάλας άλλα και για την προσωπική του απόδοση.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γι΄ αυτή την βράβευση. Αποτελεί μία επιβράβευση, όχι μόνο για την αγωνιστικότητά μου στο ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά γενικότερα την παρουσία μου και τις προσπάθειες που έχω καταβάλει από το ξεκίνημα της σεζόν», δήλωσε ο Ρινκόν, που ήταν από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης της Καβάλας με 2-0 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, την περασμένη Κυριακή.

Στη συνέχεια αφιέρωσε το βραβείο στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Σταύρο Ψωμιάδη, ενώ τόνισε: «... δεν με ενδιαφέρει σε ατομικό επίπεδο να πάω καλά, αλλά σε συλλογικό. Στόχος είναι η ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, γιατί το αξίζει».

Η τελετή έγινε στο κτίριο της Νομαρχίας Καβάλας και το βραβείο στον ταχύτατο στάικερ παρέδωσε ο αναπληρωτής νομάρχης, Γιώργος Τσαλουχίδης, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε την παραχώρηση στην ΠΑΕ Καβάλα έκτασης 30 στρεμμάτων, στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου.

Άδεια να πουλήσει παίκτες ζητά η Πόρτσμουθ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Από τη μία τα χρέη και από την άλλη το τελεσίγραφο του Δικαστηρίου για την αποπληρωμή τους, οδήγησαν την διοίκηση της Πόρτσμουθ να ζητήσει από την Πρέμιερ Λιγκ ειδική άδεια να πουλήσει παίκτες για να βάλει χρήματα στα ταμεία της, έστω κι αν η μεταγραφική περίοδος έχει ολοκληρωθεί. Αυτό -τουλάχιστον- αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το “Skysports”.

Η διοίκηση της Πόρτσμουθ -μάλιστα- φέρεται έτοιμη να βάλει πωλητήριο σε τρεις ποδοσφαιριστές, εφόσον γίνει δεκτό το αίτημά της. Πρόκειται για τον Αλγερινό, Ναντίρ Μπελχτζί, τον Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ και τον Μαρκ Γουίλσον.

Το σχετικό αίτημα της Πόρτσμουθ θα πρέπει να το εγκρίνει -εκτός της Πρέμιερ Λιγκ- και η ΦΙΦΑ.

Έχασαν τον Μέσι για πενήντα χιλιάδες ευρώ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ακόμη χτυπάει το κεφάλι του ο πρόεδρος της Τζένοα, Ενρίκο Πρετσιόζι. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος την περίοδο που βρισκόταν στη διοίκηση της ιταλικής Κόμο, έχασε την ευκαιρία να πάρει στην ομάδα τον πολύ νεαρό τότε, Λιονέλ Μέσι έναντι του… αστρονομικού ποσού των πενήντα χιλιάδων ευρώ!

Οι υπεύθυνοι της ομάδας δεν θεώρησαν συμφέρουσα τη συμφωνία, χάνοντας μέσα από τα χέρια τους έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη.

«Τους πρότεινα αυτόν τον παίκτη, αλλά όπως συνέβη και με άλλους, δεν τους έκανε. Φυσικά και μετάνιωσα που τους άκουσα, έπρεπε να κάνω αυτό που εγώ νόμιζα σωστό», αποκάλυψε ο Πρετσιόζι μιλώντας στην «Corriere dello Sport» και πρόσθεσε ότι στην ομάδα της Λομβαρδίας είχε δοκιμαστεί και ο Κριστιάν Λεντέσμα, χωρίς όμως να πείσει για τις ικανότητές του.

«Είχα πάει και τον Λεντέσμα που σήμερα αγωνίζεται στη Λάτσιο. Γυμνάστηκε μαζί μας για αρκετές εβδομάδες και τελικά απορρίφθηκε για τεχνικούς λόγους από το προπονητικό τιμ».

ΠΑΟΚ: Έδειξε 11αδα ο Σάντος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς βρίσκεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας. Τι δοκίμασε ο Φερνάντο Σάντος στην σημερινή προπόνηση.

Τα εισιτήρια τελείωσαν, η διοίκηση προετοιμάζεται για το αγώνα με τους «Πράσινους» και η ομάδα απερίσπαστη συνεχίζει την προετοιμασία της για τον αγώνα της Κυριακής (21/2). Ο Φερνάντο Σάντος συνέχισε το σημερινό πρόγραμμα εκγύμνασης σε υψηλούς ρυθμούς, με ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό δίτερμα από το οποίο προέκυψε και το σχήμα που θα χρησιμοποίηση απέναντι στην ομάδα της Αθήνας.

Ο Πορτογάλος έχει και κάποιες απουσίες οι οποίες δεν εμπνέουν ανησυχία. Ο Θανάσης Παπάζογλου δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης, ενώ ο Μίροσλαβ Σνάουτσερ επέστρεψε στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο Μίρκο Σαβίνι δεν προπονήθηκε λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, ενώ ο Λούσιο Φιλομένο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς προληπτικά αποχώρησε προς το τέλος της προπόνησης, λόγω ελαφρών ενοχλήσεων στο γόνατο. Το ιατρικό επιτελείο που εξέτασε τον Βόσνιο επιθετικό θεωρεί πως δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας με το «Αλάνι» να επιστρέφει από αύριο (19/2) και πάλι σερ κανονικούς ρυθμούς.
Από την προπόνηση απουσίαζε ο Κρίστιαν Μίλιεβιτς, ο οποίος κλήθηκε στην Εθνική ομάδα U18 της Σερβίας.

Ο Φερνάντο Σάντος στο εσωτερικό δίτερμα χρησιμοποίησε στους λεγόμενους βασικούς τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Σνάουτσερ και αριστερά τον Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαλεζάς και Κοντρέρας. Στον χώρο του κέντρου οι Σορλέν και Γκαρσία με τον ΊΒιτς να αγωνίζεται στον άξονα και τους τους Κριστιάνο και Βιερίνια να αγωνίζονται στα πλάγια. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς, με τον Εντίνιο να μπαίνει στην θέση του μετά τις ενοχλήσεις που ένιωσε στο γόνατο.

Καμία ανησυχία για Ριέρα

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν είναι ανησυχητικός ο τραυματισμός του Ριέρα στον αγώνα Κυπέλλου του Πανιωνίου με την Καβάλα και ίσως είναι στην αποστολή για το ματς με τον ΠΑΣ.

Ο Ισπανός μέσος εξετάστηκε από τον γιατρό Γιώργο Κατσιφαράκη και έδειξε να είναι πολύ καλύτερα. Ο 23χρονος παίκτης θα κάνει θεραπεία και ίσως προπονηθεί αύριο με την υπόλοιπη ομάδα. Μάλιστα, ο Ριέρα ενδέχεται να τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Παράσχου για τον κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Επίσης, ο προπονητής των Νεοσμυρνιωτών περιμένει να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Μάριος Νικολάου και ξέρει ότι δεν υπολογίζει τον Λάτκα που αποβλήθηκε στο ματς με την Καβάλα, όπως και τους χειρουργημένους Καστεγιόνε Εστογιανόφ.

Α.ΤΖΙΟΛΗΣ - «Φαβορί για πρόκριση η Ρόμα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού και νυν της Σιένα, Αλέξανδρος Τζιόλης μίλησε στην ιστοσελίδα «Laroma.net» για την αναμέτρηση των «πρασίνων» με τη Ρόμα, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με καλούς παίκτες ειδικά στη μεσαία και στην επιθετική γραμμή. Η Ρόμα χωρίς αμφιβολία δεν είναι κατώτερη σε αυτούς τους τομείς και με δεδομένο ότι υπάρχουν 180 λεπτά να παιχτούν πιστεύω ότι η Ρόμα είναι το φαβορί για την πρόκριση», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος.

Και συνέχισε: «Το στάδιο θα είναι σίγουρα γεμάτο. Οι οπαδοί θα ακούγονται πολύ καθώς είναι πολύ φανατικοί με την ομάδα, τραγουδούν και στα 90 λεπτά και ξέρουν να δίνουν ώθηση στους παίκτες τους. Για αυτό το λόγο ο Παναθηναϊκός είναι πολύ επικίνδυνος στην έδρα του.

Ο τραυματισμός του Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι χωρίς αμφιβολία ένα αβαντάζ για τη Ρόμα, καθώς μιλάμε για έναν παίκτη που είναι προικισμένος με πολύ μεγάλες αρετές».

Καραγεωργίου: «Κίνητρο… ο Ολυμπιακός»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα παλέψει ο Εργοτέλης απέναντι στον Ολυμπιακό το Σάββατο στο Παγκρήτιο για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπως δήλωσε ο Νίκος Καραγεωργίου, ο οποίος αναγνώρισε τις δυσκολίες του αγώνα, αλλά τόνισε πως το όνομα του αντιπάλου αποτελεί κίνητρο.

«Το Σάββατο συνεχίζονται τα δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Το όνομα του αντιπάλου μας, του Ολυμπιακού, είναι κίνητρο για εμάς. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη για να βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Βέβαια δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν με τις ενέργειες τους να καθορίσουν ένα παιχνίδι. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση, ώστε να καταφέρουμε να φύγουμε ευχαριστημένοι από την αναμέτρηση»., τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Για τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του, είπε: «Δεν θα αγωνιστούν οι τιμωρημένοι Φραγκουλάκης και Τσεσνάουσκις που έχουν συμπληρώσει κάρτες. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στην διάθεση μου. Σίγουρα είναι σημαντικές οι απουσίες, ωστόσο πιστεύω ότι το κενό τους θα αναπληρωθεί επάξια από αυτούς που θα αγωνιστούν», ενώ προανήγγειλε και την απουσία του Πόζα. «Ο Πόζα ζήτησε από τον προπονητή τερματοφυλάκων να μην παίξει γιατί δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Είναι πολύ λεπτό το θέμα του τερματοφύλακα σε μια ομάδα. Εγώ έχω πει ότι στους τερματοφύλακες μας ότι τους στηρίζω. Ο τερματοφύλακας πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια και εγώ προσπαθώ να τον αποφορτίζω. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τερματοφύλακας δεν θα είναι ο Πόζα. Θεωρώ αντρίκιο να πει ένας παίκτης ότι δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί διότι δείχνει υπευθυνότητα. Στην ομάδα μας έχουμε τερματοφύλακες, οι οποίοι έχουν δείξει την αξία τους».

Τέλος, για την αναποτελεσματικότητα της ομάδας του στην επίθεση, ανέφερε: «Μας προβληματίζουν οι πολλές χαμένες ευκαιρίες που έχουμε στα τελευταία παιχνίδια. Είναι ένα θέμα για εμάς, ωστόσο έχουμε ικανότατους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι στην περίπτωση μας παίξει ρόλο η τύχη και κανένας άλλος παράγοντας».

Ο Δαλούκας "σφυρίζει" ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Γιώργος Δαλούκας του συνδέσμου Θεσσαλίας θα διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Βοηθοί του θα είναι οι Δάλλας και Τάτσης του συνδέσμου Ηπείρου. Στην αναμέτρηση του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό στο "Παγκρήτιο", διαιτητής θα είναι ο Ηλίας Σπάθας του συνδέσμου Πειραιά ενώ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη στο ΟΑΚΑ θα "σφυρίξει" ο Μιχαήλ Τσινιάρης του συνδέσμου Αθήνας.

Εξάλλου στην συνάντηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος του συνδέσμου Αχαϊας. Πιο αναλυτικά οι διαιτητές των αγώνων της 23ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα είναι:

Εργοτέλης-Ολυμπιακός(Ηλίας Σπάθας-Πειραιά)

ΑΕΚ-Άρης(Μιχαήλ Τσινιάρης-Αθήνας)

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης(Δημήτρης Κύρκος-Ηπείρου)

Λάρισα-Πανθρακικός(Ανδρέας Παππάς-Αθήνας)

Ηρακλής-Λεβαδειακός(Βασίλης Παμπορίδης-Κιλκίς)

Καβάλα-Ξάνθη(Απόστολος Αμπάρκιολης-Μακεδονίας)

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος(Γιώργος Σταθόπουλος-Αχαϊας)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός(Γιώργος Δαλούκας-Θεσσαλίας)

Πραντέλι: «Μόνο τον βοηθό δεν μαρκάραμε!»

Με ειρωνική διάθεση σχολίασε τη διαιτησία του αγώνα της ομάδας του με την Μπάγερν Μονάχου ο προπονητής της Φιορεντίνα, Τσέζαρε Πραντέλι. Ο Ιταλός τεχνικός διαμαρτύρεται για τρεις φάσεις και κυρίως για το νικητήριο γκολ των Βαυαρών, που επετεύχθη από θέση οφσάιντ κι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης με 2-1 στους γηπεδούχους. «Κάναμε τα πάντα σωστά στον αγώνα, εκτός του ότι δεν αμυνθήκαμε καλά απέναντι στον βοηθό διαιτητή», τόνισε διασκεδάζοντας με τον... πόνο του ο Πραντέλι και πρόσθεσε: «Υπήρχαν τρεις αποφάσεις που επηρέασαν την έκβαση του αγώνα: η αποβολή του Γκόμπι, η μη αποβολή του Κλόζε και το γκολ οφσάιντ του της Μπάγερν. Ήταν πεντακάθαρα οφσάιντ, το είδαμε και από τον πάγκο. Όταν έχεις τόσο καλή απόδοση θέλεις να ανταμείβονται οι κόποι σου. Πιστεύω πάντως πως αν έχουμε ανάλογα καλή απόδοση στον επαναληπτικό, μπορούμε να περάσουμε». Πιο σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο μέσος των «βιόλα», Ρικάρντο Μοντολίβο. «Είναι ντροπή να γίνονται τέτοια λάθη στους ‘16’ του Champions League. Δεν ξέρω που κοίταζε ο βοηθός στη φάση του δεύτερου γκολ της Μπάγερν. Μας λήστεψαν. Είναι ό,τι χειρότερο να χάνεις χωρίς να φταις εσύ», τόνισε. Ακόμη και ο προπονητής της Μπάγερν, Λουίς Φαν Γκάαλ, έδωσε δίκιο στους Ιταλούς. «Η Φιορεντίνα είχε εξαιρετική τακτική στο παιχνίδι της, ενώ εμείς κουβαλούσαμε πολύ την μπάλα και κάναμε πολλές βαθιές σέντρες. Δυστυχώς δεχτήκαμε ένα γκολ χωρίς οι αντίπαλοί μας να έχουν κάνει άλλη φάση στο ματς. Στο τέλος ήμασταν τυχεροί, γιατί το δεύτερο τέρμα μας ήρθε από θέση οφσάιντ», είπε ο Ολλανδός τεχνικός. Ο σκόρερ στην επίμαχη φάση, Μίροσλαβ Κλόζε, ανέφερε: «Δεν έχω δει ακόμη τη φάση, αλλά έχω την αίσθηση πως ήμουν οφσάιντ».

Βασιλόπουλος: «Είμαι τυχερός που ζω ακόμα...»


Νικητής στο πιο δύσκολο παιχνίδι της ζωής του βγήκε ο Φώτης Βασιλόπουλος. Ο 24χρονος γκαρντ της Δάφνης, που κινδύνεψε ακόμη και να χάσει τη ζωή του από το αντιαθλητικό χτύπημα του Κώστα Πασχάλη το περασμένο Σάββατο στο ματς με το Ρέθυμνο, μίλησε στη «SportDay» για την περιπέτειά του. «Ήταν η τελευταία φάση του ματς. Με ντρίμπλα προσπάθησα να περάσω τον αντίπαλό μου, αλλά αυτός πρόλαβε και έκανε αυτό που έκανε», ανέφερε ο πρώην άσος του Πανιωνίου και της ΑΕΚ, που δεν θέλει να αναφέρεται καν στο συνάδελφό του. «Δεν θέλω καν να σχολιάσω τον άνθρωπο αυτόν. Δεν έχω να πω κάτι πάνω σε αυτό. Ούτε αν θα τον έβλεπα δεν ξέρω τι θα του έλεγα. Δεν έχω να του πω τίποτα. Δεν ασχολούμαι καν με αυτό το ζήτημα. Είμαι το θύμα στην περίπτωση αυτή και υπάρχουν αρμόδιοι να αποφασίσουν για την πράξη του. Το θέμα είναι πως πήγα κάπου άλλου και ξαναγύρισα στον κόσμο. Έχω κοντά μου οικογένεια και φίλους που με αγαπούν». Μετά το χτύπημα και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής υπάρχει ένα κενό στη μνήμη του. «Θυμάμαι μόνο ότι ξύπνησα ξαφνικά στην Εντατική και ήμουν μόνος μου. Ήταν ό,τι χειρότερο για μένα. Οι πρώτες ώρες εκεί μέσα, όταν κατάλαβα τι έχει γίνει, ήταν οι δυσκολότερες. Εύχομαι σε κανέναν να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ. Είμαι τυχερός που ζω. Και ακόμα πιο τυχερός που σε λίγο καιρό θα μπορώ να παίξω ξανά μπάσκετ. Αυτό που αγαπώ και μου έχει προσφέρει μεγάλες χαρές. Θα μπορούσα τώρα να έχω καταδικαστεί μια ζωή σε καροτσάκι π.χ. Όλα στη ζωή είναι ξαφνικά. Θυμάμαι πιτσιρικάς, όταν έβλεπα με τον πατέρα μου το ματς Πανιώνιος - Παναθηναϊκός. Ποιος φανταζόταν τι θα επακολουθούσε έτσι στα ξαφνικά με τον αείμνηστο Μπόμπαν». Τώρα που έχει ξεπεράσει κάθε κίνδυνο και προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια του νιώθει ευλογημένος. «Αισθάνομαι καλύτερα. Μπορώ να αρχίσω σιγά-σιγά να γυμνάζομαι με βάρη και τρέξιμο, όπως είπε ο γιατρός, αλλά δεν μπορώ να εμπλακώ σε προσωπικές επαφές μέσω παιχνιδιού. Θα δούμε. Μακάρι σύντομα να είμαι ξανά στο παρκέ και να παίξω για τη Δάφνη, που τόσο μου συμπαραστάθηκε. Μόλις άνοιξα τα μάτια μου είδα τον πρόεδρο (Κώστα Τζιβελέκα) και σ' ένα λεπτό είχε αλλάξει 10 χρώματα από την αγωνία του».

ΚΑΒΑΛΑ - Αποθέωση από τους οπαδούς, πριμ από Ψωμιάδη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ατέλειωτο πανηγύρι. Η πρόκριση της Καβάλας στην ημιτελική φάση του κυπέλλου σε βάρος του Πανιωνίου ξεσήκωσε τους φιλάθλους των «αργοναυτών», που αποθέωσαν την αποστολή της ομάδας κατά την επιστροφή της στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης.

Ο Φάνης Κατεργιαννάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «γράψαμε ιστορία. Καταφέραμε να φέρουμε τον κόσμο στο αεροδρόμιο ξανά». Ο Βασίλης Λάκης είπε από τη μεριά του: «κάναμε μια υπέρβαση. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι διότι ακολουθεί δύσκολη συνέχεια».

«Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Ζούμε μοναδικές στιγμές. Σημειώσαμε δύο σπουδαίες νίκες μέσα σε τρεις ημέρες» δήλωσε ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, ο οποίος χθες είχε τα γενέθλιά του.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Μάκης Ψωμιάδης έδωσε στους παίκτες, όπως είχε υποσχεθεί, πριμ πρόκρισης ύψους 55 χιλιάδων ευρώ κατά τη μετάβαση της αποστολής από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Απέρριψε Μπράντφορντ ο Δώνης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιώργος Δώνης είναι γνωστός στο αγγλικό πρωτάθλημα από την θητεία του στην Μπλάκμπερν. Ο προπονητής του Ατρόμητου δέχτηκε πρόταση από την Μπράντφορντ αλλά την απέρριψε λόγω των Περιστεριώτων.

Ο τεχνικός του συλλόγου των Δυτικών Προαστίων πριν από μερικές ημέρες, όπως αναφέρει η «Sportday», πέρασε από συνέντευξη αλλά την τελευταία στιγμή προτίμησε να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στον Ατρόμητο και να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε.

Ο Δώνης αρνήθηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπράντφορντ και να γίνει ο πρώτος Ελληνας προπονητής που θα έκανε καριέρα στο εξωτερικό και δη στην Αγγλία. Ο Δώνης ευχαρίστησε την Μπράντφορντ και ανανέωσε το ραντεβού τους για το καλοκαίρι.

Αντίθετος με Μούσλι ο Κούδας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιώργος Κούδας δεν συμφωνεί με την δήλωση του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που τόνισε ότι το ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό είναι το σημαντικότερο της 30ετίας. Ο παλαίμαχος άσος του «δικεφάλου» ανέφερε πως είναι μια αναμέτρηση όπως όλες οι άλλες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη «SportDay»:

«Είναι μια ωραία συγκυρία. Οπωσδήποτε θα υπάρχει πίεση και για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την γκέλα με την Καβάλα, ενώ και για τον ΠΑΟΚ είναι πιεστικά τα πράγματα, μια και του δίνεται η ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την πρώτη θέση. Δεν το ελπίζαμε να είναι και τόσο κοντά πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά να που καμιά φορά τα πράγματα έρχονται έτσι όπως δεν τα περιμένει κανείς».

Για τη δήλωση του Μουσλίμοβιτς:

«Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να λέγονται τέτοια πράγματα. Στη πραγματικότητα είναι ένα ματς όπως όλα τ' άλλα. Το λέω, γιατί έχω ζήσει πολλές φορές παρόμοιας σημασίας ντέρμπι και μόνο αν τα αντιμετωπίζεις φυσιολογικά, θα είναι καλύτερα και ψυχολογικά για τους παίκτες. Πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα, αλλά ψύχραιμα και να έχουν πάντα στο μυαλό τους ότι αν δεν αποτελούσαν μια τόσο καλή ομάδα, δεν θα βρίσκονταν τώρα σε αυτή τη θέση.

Κοιτάξτε, στην αρχή ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Σταδιακά φάνηκε παιχνίδι με παιχνίδι ότι μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλαμε να βλέπουμε. Αρχισε, λοιπόν, να αποδίδει, ήρθε και μία σειρά από πολύ θετικά αποτελέσματα και αποκορύφωμα ήταν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εκεί έδειξε ένα άλλο πρόσωπο από αυτό της προηγούμενης σεζόν. Ένα διαφορετικό πρόσωπο που δεν είχε ως κυρίαρχα στοιχεία μόνο την καλή κατάσταση στα αμυντικά χαφ και την άμυνα, αλλά και την καλή λειτουργία και στην επίθεση. Στον επιθετικό τομέα η ανάπτυξη είναι ορθολογική και οι επιθετικοί στηρίζονται πλέον από τα χαφ. Γι' αυτό και έχουμε δει στα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ ωραίες φάσεις, υπάρχει ποικιλία στην ανάπτυξη και οι επιθετικοί δεν μοιάζουν αποκομμένοι».

"Κραυγές" από Φιορεντίνα για τη διαιτησία!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Φιορεντίνα λύγισε στις καθυστερήσεις στην "Αλιάντζ Αρίνα" χάνοντας με 2-1 από τη Μπάγερν και με το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε διατηρεί σημαντικές ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης είναι το τελευταίο που συζητούν στην Ιταλία από το βράδυ της Τετάρτης και μετά...

Αιτία η διαιτησία που προκάλεσε με τρεις αποφάσεις της αλλοίωση αποτελέσματος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση : η πρώτη ήταν στο 72' με τον Έβρεμπο να δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Γκόμπι για αγκωνιά στον Ρόμπεν (θεωρήθηκε εσκεμμένη), η δεύτερη λίγο αργότερα με τον Κλόζε να βλέπει μόνο κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Φελίπε και το αποκορύφωμα ήταν στο 89' όταν ο Κλόζε σκόραρε το νικητήριο γκολ όντας τουλάχιστον ένα μέτρο οφσάιντ!

"Είναι πολύ σημαντικό για την οικογένεια του βοηθού διαιτητή να τον πάνε μία βόλτα σε οφθαλμίατρο αύριο", τόνισε με σαρκαστικό ύφος ο εκ των ιδιοκτητών της Φιορεντίνα Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, για να προσθέσει: "Είναι ο μόνος τρόπος για να εξηγήσει κανείς την απόφασή του. Εάν νοιάζονται για αυτόν, θα τον πάνε σύντομα σε γιατρό.

Αισθανόμαστε καλά επειδή θέλαμε να δούμε τη Φιορεντίνα να αγωνίζεται έτσι, χωρίς φόβο σε οποιοδήποτε γήπεδο του κόσμου.

Το διαιτητικό λάθος ήταν τόσο εξώφθαλμο που δεν χρειάζεται να κάνω σχόλιο. Δεν έχω ξαναδεί παρόμοιο λάθος. Τώρα θα έχουμε λίγο περισσότερο πάθος για το επόμενο παιχνίδι και περιμένουμε σπίτι μας τη Μπάγερν.

Κάποιος είπε ότι θα χάναμε με 6-0, οπότε χρειάζεται να δώσουμε απάντηση και σε αυτόν".

Εξίσου επικριτικός απέναντι στον Έβρεμπο και τους βοηθούς του ήταν και το έτερο αφεντικό της ομάδας της Φλωρεντίας, Αντόνιο Ντέλα Βάλε: "Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ήμουν στις εξέδρες μαζί με τον Πλατινί και τον Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε. Και οι δύο παραδέχτηκαν ότι το γκολ ήταν οφσάιντ και ότι ήταν κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα στον Μάσιμο Γκόμπι".

Οι φωνές διαμαρτυρίας κατά του "άρχοντα του αγώνα" και του βοηθού του δεν περιορίστηκαν πάντως μόνο σε διοικητικό επίπεδο, αλλά ακούστηκαν και από ποδοσφαιριστές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ρικάρντο Μοντολίβο που υποστήριξε πως είναι ντροπιαστικό να βλέπει τέτοιο επίπεδο διαιτησίας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

"Κάναμε την εμφάνιση που έπρεπε. Είναι ντροπή να βλέπουμε τέτοια πράγματα στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Είδα το οφσάιντ από τον πάγκο, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τι κοιτούσε ο βοηθός.

Είναι απογοητευτικό να σε κλέβουν με αυτό τον τρόπο. Είναι το χειρότερο αίσθημα στον κόσμο να χάνεις ένας παιχνίδι από λάθη άλλων".

Ιδιαίτερη αναφορά στα... καμώματα της διαιτησίας έκανε και ο τεχνικός των "βιόλα", Τσέζαρε Πραντέλι: "Κάναμε τα πάντα σωστά στο γήπεδο. Δεν κάναμε όμως διπλό μαρκάρισμα στον βοηθό διαιτητή...

Υπήρχαν κάποια γεγονόταν που άλλαξαν το ματς, η αποβολή του Γκόμπι, η μη αποβολή του Κλόζε και το γκολ-οφσάιντ. Από τον πάγκο είδαμε πως ήταν οφσάιντ.

Όταν παίζεις με 10 παίκτες για 25 λεπτά και δουλεύεις τόσο σκληρά, θέλεις να επιβραβεύονται οι προσπάθειές σου".

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: Πόρτο-Αρσεναλ 2-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι γκάφες κόστισαν για την Αρσεναλ στο «Ντραγκάο», αν και υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει ότι η Πόρτο ενήργησε αρκετά έξυπνα ώστε να εκμεταλλευτεί τα δώρα των «κανονιέρηδων» και με το 2-1 να βάλει θεμέλιο έκπληξης-πρόκρισης στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα... καλά ξεκίνησαν νωρίς για τους «δράκους» που είδαν τον Φαμπιάνσκι να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά τη σέντρα σουτ του Βαρέλα στο 11ο λεπτό και το «Ντραγκάο» να πανηγυρίζει! Η γρήγορη αντίδραση της ομάδας του Αρσεν Βενγκέρ, με το γκολ του επανακάμψαντα Σολ Κάμπελ στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη φανέλα της Αρσεναλ στο 18' έδινε την εντύπωση ότι οι Αγγλοι θα έχουν τον πρώτο λόγο εν όψει της ρεβάνς της 9ης Μαρτίου στο Εμιρέιτς.

Ο έμπειρος αμυντικός όμως και ο νεαρός τερματοφύλακας, ξανά, της αγγλικής ομάδας δεν είχαν τελειώσει τις γκάφες τους... Στο 51ο λεπτό και σε μια βαθιά μπαλιά από το κέντρο των Πορτογάλων ο Κάμπελ ακούμπησε την μπάλα επιστρέφοντάς την στον Πολωνό, ο Φαμπιάνσκι την μάζεψε και ο Σουηδός διαιτητής Μάρτιν Χάνσον υπέδειξε το έμμεσο.

Ο... πανέξυπνος Φαμπιάνσκι έδωσε αμέσως τη μπάλα στον Χουλκ ο οποίος πάσαρε πολύ έξυπνα και γρήγορα στον Φαλκάο που έτρεχε για να εκμεταλλευτεί το δώρο και από πολύ κοντά δε δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 2-1. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι κι έτσι η Πόρτο απέκτησε ένα ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο.

Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Μπρούνο Αλβες, Φουτσίλε, Περέιρα-Ντιαμπί

ΠΟΡΤΟ (Ζεσουάλτνο Φερέιρα): Ελτον, Φουτσίλε, Ρολάντο, Μπρούνο Αλβες, Περέιρα, Ρούμπεν Μίκαελ (85' Μπελούτσι), Φερνάντο, Μεϊρέλες (68' Τομάς Κόστα), Βαρέλα, Φαλκάο, Χουλκ (81' Γκονζάλες).
ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βεγκέρ): Φαμπιάνσκι, Σανιά, Κάμπελ, Βερμάελεν, Κλισί, Ντιαμπί, Ντενίλσον, Φάμπρεγκας, Ροζίτσκι (68' Γουόλκοτ), Μπέντνερ (83' Βέλα), Νασρί (88' Εμπουέ).

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: Μπάγερν-Φιορεντίνα 2-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μπάγερν απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Φιορεντίνα στην «Αλιάνζ Αρίνα». Το γκολ που χάρισε τη νίκη στους Βαυαρούς δεν έπρεπε να μετρήσει, μια και ο σκόρερ Μίροσλαβ Κλόζε ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Η Φιορεντίνα ήταν η ομάδα που έκανε πιο αισθητή την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 45 λεπτά, παρ΄ όλα αυτά η Μπάγερν αποδείχθηκε πιο ουσιαστική και στην μοναδική καλή στιγμή που είχε στο διάστημα αυτό κατάφερε να προηγηθεί. Μετά από ασίστ του Ρόμπεν στο Ριμπερί, ο τελευταίος ανατράπηκε στην περιοχή κι αμέσως ο Οβρεμπο καταλόγισε το πέναλτι, έστω κι αν ο Γκόμες στην εξέλιξη της φάσης είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ρόμπεν νίκησε τον Φρεϊ από την άσπρη βούλα του πέναλτι και έδωσε το προβάδισμα στους Βαυαρούς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Οι «βιόλα» μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια. Από κόρνερ του Μαρκιόνι στο 50΄, η μπάλα χτύπησε στον Γιόβετιτς και στρώθηκε στον Κόλντρουπ, ο οποίος από πολύ κοντά έκανε το 1-1. Στο 60΄ ο Ρόμπεν έχασε μεγάλη ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, μια και από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Μία ανόητη ενέργεια του Γκόμπι στο 72΄ (χτύπησε στο πρόσωπο τον Ρόμπεν) στοίχισε την κόκκινη κάρτα στον μέσο της Φιορεντίνα και η Μπάγερν εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπεροχή, πίεσε στο υπόλοιπο του παιχνιδιού για να πετύχει το 2-1. Τρία λεπτά πριν τη λήξη ο Κλόζε έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι, όμως στο 89΄, με κοντινή κεφαλιά κι από εμφανή θέση οφσάιντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φρεϊ, χαρίζοντας στην ομάδα του μία σπουδαία νίκη.

Διαιτητής: Τομ Χένινγκ Οβρεμπο (Νορβηγία)
Κίτρινες: Μαρκ Φαν Μπόμελ, Κλόζε - Ντε Σιλβέστρι, Μαρκιόνι, Βάργκας
Κόκκινες: 73΄ Γκόμπι

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν (46΄ Κοντέντο), Ντεμικέλις, Μπαντστούμπερ, Ρόμπεν, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Ριμπερί, Γκόμες (65΄ Κλόζε), Μίλερ (65΄ Ολιτς).
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): Φρεϊ, Ντε Σιλβέστρι, Κρόλντρουπ, Νατάλι (85΄ Πασκουάλ), Γκόμπι, Μαρκιόνι, Μοντολίβο (83΄ Ντοναντέλ), Μπολάτι, Βάργκας, Γιόβετιτς (74΄ Φελίπε), Τζιλαρντίνο.