Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Νεκρός ο Λελέι, τραυματίας ο Τανούι σε τραγικό τροχαίο

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε από το βράδυ η διεθνής αθλητική κοινότητα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Κενυάτη παλιού δρομέα, Ντέιβιντ Λελέι και του συμπατριώτη, παγκόσμιου πρωταθλητή, Μόουζες Τανούι. Οι δυο τους βρέθηκαν σε τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε έξω από την πόλη Νακούρου, μια από τις μεγαλύτερες της αφρικανικής χώρας.

Δηλώσεις για το συμβάν έκανε μια άλλη παλιά δόξα της Κένυας, πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο μαραθώνιο, Πολ Τέργκατ.

«Παραβρέθηκαν σε μία τελετή στο Ναϊρόμπι και επέστρεφαν στο Ελντορέτ, όπου είναι τα σπίτια τους. Δυστυχώς χάσαμε τον Λελέι, αλλά ο Τανούι έχει διαφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Ναϊρόμπι», είπε ο Τέργκατ.

Ο Λελέι κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στα 1.500μ το 1999 στο Γιοχάνεσμπουργκ, στους Αφρικανικούς Αγώνες, ενώ την ίδια χρονιά ήταν 7ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σεβίλης. Το 2001 ήταν 4ος στα 800μ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στη Λισαβόνα.

Από την πλευρά του ο Τανούι ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 10.000μ στη διοργάνωση του Τόκιο του 1991, ενώ αναδείχθηκε δύο φορές νικητής στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, το 1996 και το 1998.

Δεν υπάρχουν σχόλια: