Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: Πόρτο-Αρσεναλ 2-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι γκάφες κόστισαν για την Αρσεναλ στο «Ντραγκάο», αν και υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει ότι η Πόρτο ενήργησε αρκετά έξυπνα ώστε να εκμεταλλευτεί τα δώρα των «κανονιέρηδων» και με το 2-1 να βάλει θεμέλιο έκπληξης-πρόκρισης στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα... καλά ξεκίνησαν νωρίς για τους «δράκους» που είδαν τον Φαμπιάνσκι να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά τη σέντρα σουτ του Βαρέλα στο 11ο λεπτό και το «Ντραγκάο» να πανηγυρίζει! Η γρήγορη αντίδραση της ομάδας του Αρσεν Βενγκέρ, με το γκολ του επανακάμψαντα Σολ Κάμπελ στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη φανέλα της Αρσεναλ στο 18' έδινε την εντύπωση ότι οι Αγγλοι θα έχουν τον πρώτο λόγο εν όψει της ρεβάνς της 9ης Μαρτίου στο Εμιρέιτς.

Ο έμπειρος αμυντικός όμως και ο νεαρός τερματοφύλακας, ξανά, της αγγλικής ομάδας δεν είχαν τελειώσει τις γκάφες τους... Στο 51ο λεπτό και σε μια βαθιά μπαλιά από το κέντρο των Πορτογάλων ο Κάμπελ ακούμπησε την μπάλα επιστρέφοντάς την στον Πολωνό, ο Φαμπιάνσκι την μάζεψε και ο Σουηδός διαιτητής Μάρτιν Χάνσον υπέδειξε το έμμεσο.

Ο... πανέξυπνος Φαμπιάνσκι έδωσε αμέσως τη μπάλα στον Χουλκ ο οποίος πάσαρε πολύ έξυπνα και γρήγορα στον Φαλκάο που έτρεχε για να εκμεταλλευτεί το δώρο και από πολύ κοντά δε δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 2-1. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι κι έτσι η Πόρτο απέκτησε ένα ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο.

Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Μπρούνο Αλβες, Φουτσίλε, Περέιρα-Ντιαμπί

ΠΟΡΤΟ (Ζεσουάλτνο Φερέιρα): Ελτον, Φουτσίλε, Ρολάντο, Μπρούνο Αλβες, Περέιρα, Ρούμπεν Μίκαελ (85' Μπελούτσι), Φερνάντο, Μεϊρέλες (68' Τομάς Κόστα), Βαρέλα, Φαλκάο, Χουλκ (81' Γκονζάλες).
ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βεγκέρ): Φαμπιάνσκι, Σανιά, Κάμπελ, Βερμάελεν, Κλισί, Ντιαμπί, Ντενίλσον, Φάμπρεγκας, Ροζίτσκι (68' Γουόλκοτ), Μπέντνερ (83' Βέλα), Νασρί (88' Εμπουέ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: