Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Φιλική νίκη με Τσιρίλο...


Ο Τσιρίλο στην προπόνηση του ΠΑΟΚ O ΠΑΟΚ ήταν μαχητικός στο φιλικό με την Σπάρτα του Ρότερνταμ και κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο μέρος, χάρη σε ένα πολύ όμορφο γκολ του Τσιρίλο. Ο δικέφαλος μπροστά σε μερικές δεκάδες οπαδούς του, που έσπευσαν να τον χειροκροτήσουν όπως συνηθίζουν στις φιλικές αναμετρήσεις του στην Ολλανδία, είχε πολλές καλές στιγμές και καταφερε να κρατήσει το γκολ που σημείωσε ο Ιταλός μέχρι το τέλος.

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έδειξαν βελτίωση στο τελευταίο φιλικό πριν από την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα, κόντρα στη Βαλερένγκα. Εκτός του Κοντρέρας που είναι ακόμη φανερά ανέτοιμος και του Βιερίνια που έφτασε καθυστερημένα στην Ολλανδία και η... ζυγαριά τον πρόδωσε. Ο Πορτογάλος δεν έχει μπει ακόμη σε κανονικούς ρυθμούς και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για να χάσει τα περιτά κιλά.

Ο Τσιρίλο σκόραρε στο 37΄ και αυτό έφτασε στον Σάντος για να κάνει πολλές αλλαγές στο δευτερο μέρος για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές του.

Οι Ολλάνδοί, για την ιστορία, είχαν ένα δοκάρι στο πρώτο μέρος. Κατά τα άλλα, ο Σάντος δεν θα πρέπει να έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και θα χρειαστεί να διορθώσει πολλά ενόψει του αγώνα στο Όσλο με την Βαλερένγκα.

Οι Ελληνες διαιτητές στην Ευρώπη


Ο Αναστάσιος Κάκος O Τάσος Κάκος και ο Μιχάλης Κουκουλάκης ορίστηκαν να διαιτητεύσουν αναμετρήσεις για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ, μετά τη σχετική ενημέρωση της ελληνικής ομοσπονδίας από την ΟΥΕΦΑ την Τετάρτη.

Ο Τάσος Κάκος θα διαιτητεύσει στον αγώνα Ζίλινα (Σλοβακία) ή Ντάτσια Κισινάου (Μολδαβία) - Χάιντουκ (Κροατία) που θα διεξαχθεί στις 30 Ιουλίου. Βοηθοί του θα είναι οι Δ. Μποζατζίδης - Σπ. Τρύφωνας και τέταρτος διαιτητής ο Γ. Δαλούκας.

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης θα διευθύνει την αναμέτρηση της Λιλ (Γαλλία) με την Κάουνας (Λιθουανία) ή τη Σεβόινο (Σερβία) στις 6 Αυγούστου, με βοηθούς τους Δ. Σαραϊδάρη - Χρ. Ακρίβο και τέταρτο διαιτητή τον Στ. Τριτσώνη.

Νίκησε ο Αρης, εντυωπωσίασε ο Γκρασιάν


Ο Αρης παρουσίασε τον Λεάντρο Γκρασιάν Πρόβα Νο1 για τους "κίτρινους" που αντιμετώπισαν την Μπάρι, στην Ιταλία όπου προετοιμάζονται. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν, ο Γκρασιάν ισοφάρισε και μάλιστα έγινε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Αρη, που τελικά επικράτησε με 2-1 της ιταλικής ομάδας, χάρη σε γκολ του Ρομπέρζ.

Ο Αρης ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο αντιμετώπισε προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία, αλλά, στο δεύτερο διόρθωσε πολλά λάθη για να ισορροπήσει το παιχνίδι και να παίξει με μεγαλύτερη ευχέρεια στην επίθεση.

Ο Ιομάρ Μαζίνιο δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Νέτο και νωρίτερα αποφασίστηκε να προφυλαχθεί και ο Σεμπαστιάν Αμπρέου καθώς υπήρχε κίνδυνος υποτροπής σε παλαιότερο τραυματισμό του. Όσο για τον Θέμη Κουλουχέρη ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, ενώ και ο Σάκης Πρίττας λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο έμεινε εκτός αποστολής.

Στο γήπεδο «Νταλ Ριντάνα» όπου διεξάγεται το παιχνίδι έδωσαν το παρών περίπου 20 οπαδοί του Αρη.

Ο Αρης ξεκίνησε με τους: Σηφάκης, Βανγκέλι, Γιάχιτς, Ρονάλντο, Φλάβιο, Μπατιόν, Γκαρσία, Κάλβο, Αραβίδης, Κόκε, Κάμπορα.

Ο Ιομάρ Μαζίνιο, μετά την πρώτη αναμέτρηση του ’ρη, είχε να πει ότι: «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για μας. Για να δούμε την τακτική και τους καινούργιους ποδοσφαιριστές. Είχαμε δύο πρόσωπα: Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και χάσαμε τον έλεγχο στην τακτική. Στο δεύτερο καταφέραμε να κερδίσουμε αρκετό αγωνιστικό χώρο και να καλύψουμε τα λάθη μας. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και καταφέραμε να νικήσουμε. Είναι νωρίς για να πούμε περισσότερα πράγματα. Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη και θα δουλέψουμε σε αρκετούς τομείς για να βελτιωθούμε».


Η εξέλιξη του αγώνα
Στο 9' καλό σουτ του Κάλβο, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 10' σουτ του Γκάτσι που ήταν αφύλαχτος στην περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 17' σέντρα του Αλβάρες και ο Μπαρέτο με το γόνατο και εντελώς μόνος δεν έχει πρόβλημα να κάνει το 0-1.
Στο 20' εκτέλεση κόρνερ από τον Κάλβο, ο Μασιέλο διώχνει άτσαλα με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 25' ο Μπατιόν τροφοδοτεί τον Γκαρσία που σούταρε δυνατά στην κίνηση με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 26΄ ο Μπαρέτο βγάζει τον Αλβάρες τετ-α-τετ που πλασάρει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.
Στο 30' ο Κάμπορα μέσα από την μικρή περιοχή θα πλασάρει με τον Ζιλέ να απομακρύνει σωτήρια.
Στο δευτερο μέρος αγωνίστηκαν ακόμη οι: Πιοβενζάν, Ρομπέρζ, Νασούτι, Αράνο, Βανγκέλι, Ρόβας, Ναφτί, Γκρασιάν, Χαβίτο, Λαμπριάκος, Ντέιλι
Στο 55' ο Αρης ισοφαρίζει με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γκρασιάν
Στο 56' ο Ντέιλι σούταρε πλασαριστά, αλλά ο Παντέλι μπλόκαρε την μπάλα
Στο 64' σουτ του Μαζιέλο μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Πιοβενζάν
Στο 83' ο Ναφτί σε φάουλ έξω από την περιοχή, πάσαρε στον Βαλεντίν Ρομπέρζ και εκείνος σούταρε δυνατά για να σκοράρει και ο ’ρης προηγήθηκε με 2-1.

Κρουζ: "Η καλύτερη επίθεση της Πρέμιερ Λιγκ"


Ο Ρόκε Σάντα κρουζ με τη φανέλα της Σίτι Επιθετικοί είναι οι τρεις από τους τέσσερις ακριβοπληρωμένους παίκτες που πρόσθεσε φέτος η Μάντσεστερ Σίτι στο δυναμικό της και ένας από αυτούς, ο Ρόκε Σάντα Κρουζ πιστεύει ότι η γραμμή κρούσης που θα παρατάξει ο προπονητής Μαρκ Χιουζ είναι η ισχυρότερη της Πρέμιερ Λιγκ.

«Πιστεύω ότι οι πιθανότητές μας να πετύχουμε είναι περισσότερες από ποτέ», είπε, σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Σίτι ο Κρουζ. «Χάρη στην ποιότητα των παικτών που έχουμε στην ομάδα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές τακτικές και σχήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός σε όλο το σύλλογο», συμπλήρωσε ο Παραγουανός, επιμένοντας ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα συνεργασίας με τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.

«Όταν έχεις μία τόσο ταλαντούχα ομάδα, μπορείς να παίξεις και να συνεργαστείς με οποιονδήποτε από τους επιθετικούς. Είμαι σίγουρος ότι κάποιες φορές θα παίζουμε μαζί ο Αντεμπαγιόρ και εγώ. Υπάρχουν πολλές ομάδες που παίζουν δυνατά στην Πρέμιερ Λιγκ και δεν θα εκπλαγώ αν σε αυτά τα παιχνίδια μας χρησιμοποιήσουν και τους δύο», κατέληξε.

«Φλερτάρουν» Τότεναμ και Τόνι

Στο πρόσωπο του Λούκα Τόνι βλέπει η Τότεναμ, τον σκόρερ που τόσο πολύ της έλειψε πέρυσι. Η κατώτερη των προσδοκιών προσφορά του Ρόμαν Παβλιουτσένκο, σε συνδυασμό με την «ανασφάλεια» που δημιουργεί στον Τόνι η άφιξη του Μάριο Γκόμεζ στη Μπάγερν, ίσως κάνουν τον Ιταλό φορ κάτοικο Λονδίνου.

Παρά την πρόσφατη δήλωση του Λούις Φαν Χάαλ ότι ο Τόνι συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του, ο Ιταλός επιθετικός, σύμφωνα με τα γερμανικά δημοσιεύματα, δεν αποτελεί προτεραιότητα για την επίθεση της Μπάγερν, μετά την απόκτηση του Μάριο Γκόμεζ.

Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι λογικό, έφερε στο προσκήνιο αρκετούς συλλόγους που φάνηκαν πρόθυμοι να αποκτήσουν τον υψηλόσωμο φορ. Ωστόσο, η υποτιθέμενη μετακίνηση του τόσο στη Μίλαν, όσο και στη Φενέρμπαχτσέ δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα να «ανοίξει» πλέον ο δρόμος για την Τότεναμ.

Οι Λονδρέζοι ψάχνουν απεγνωσμένα έναν επιθετικό που θα πετύχει τα γκολ που δεν προσέφερε πέρυσι ο Ρόμαν Παβλιουτσένκο και αναμφίβολα ο Τόνι αποτελεί μια ιδανική περίπτωση τέτοιου ποδοσφαιριστή. Πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση στο θέμα της Μπάγερν, από τις απαιτήσεις της οποίας θα κριθεί εν πολλοίς η τύχη της μεταγραφής. Επιμελεια Γιαννης Πεννος

Σήμανση αυτού του μηνύματος Διπλό μεταγραφικό χτύπημα για Μπόκα


Παίκτες της Μπόκα είναι από σήμερα οι Φεντερίκο Ινσουά και Γκάρι Μέντελ. Ύστερα από αρκετές εβδομάδες διαπραγματεύσεων οι Αργεντίνοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες των δύο ποδοσφαιριστών οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν παίκτες -κλειδιά για την ομάδα του Μπουένος Άιρες.




Ο Ινσούα πάντως δεν είναι άγνωστος στην ομάδα του Μπουένος Άιρες αφού είχε αγωνιστεί στο "Λα Μπομπονέρα" την περίοδο 2005-06. Μάλιστα ο 29χρονος επιθετικός πρόλαβε να γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας κατακτώντας με τη Μπόκα ένα πρωτάθλημα και το Κόπα Σουνταμερικάνα.
Ο Χιλιανός Γκάρι Μέντελ ήρθε ως δανεικός για έναν χρόνο από την Ουνιβερσιδάδ Κατολίκα. Είναι 21 ετών και μετράει 80 συμμετοχές και 12 τέρματα με την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα. Αγωνίζεται στην θέση του αμυντικού χαφ και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην χώρα του Επιμελεια Γιαννης Πεννος

Μαλουντά: Ανανέωσε για τρία χρόνια...


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κάτοικος Στάμφορντ Μπριτζ για άλλα τρία χρόνια, ως το 2012, θα είναι ο Φλοράν Μαλουντά.

Έχοντας συμφωνήσει στους όρους του νέου του συμβολαίου τον περασμένο μήνα, ο Φλοράν Μαλουντά έβαλε την υπογραφή του στη συμφωνία και θα παραμείνει στην Τσέλσι ως το 2012. Ο Μαλουντά είχε αποκτηθεί από τη Λιόν το 2007.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα του συλλόγου, ο Μαλουντά επιβεβαίωσε τα ευχάριστα νέα: "Συμφωνήσαμε κατά τη διάρκεια των διακοπών και τώρα που επέστρεψα υπέγραψα", είπε ο Γάλλος διεθνής.

Ο άλλοτε παίκτης της Λιόν εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νέα συμφωνία προσθέτοντας: "Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί αυτό δείχνει αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στο σύλλογο και εμένα και προσωπικά θεωρώ ότι είναι απλά η αρχή μίας ιστορίας".

Ο Μαλουντά στάθηκε στην παρουσία του στην ομάδα το τελευταίο εξάμηνο, υπό τις οδηγίες του Γκους Χίντινκ: "Τους τελευταίους έξι μήνες πραγματικά ένιωθα υπέροχα. Επιπλέον κερδίσαμε έναν τίτλο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Νιώθω πραγματικά καλά και μπορείτε να το διαπιστώσετε στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζω να κερδίσουμε περισσότερα τρόπαια".

Ο παίκτης της Τσέλσι μίλησε με θαυμασμό και για το νέο του προπονητή, Κάρλο Αντσελότι: "Χάρηκα ειλικρινά όταν το άκουσα. Τον σέβομαι πολύ. Κατά τη γνώμη μου ήταν μία καλή επιλογή και πιστεύω σε αυτόν".

Ιμπραΐμοβιτς: «Θα οργιάσω δίπλα στον Μέσι»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανυπόμονος εμφανίστηκε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, σχετικά με την επικείμενη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες, για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του διεθνούς Σουηδού επιθετικού στους «μπλαουγκράνα», η οποία θα φέρει στο Μιλάνο τον Σάμουελ Ετό, ως αντάλλαγμα.

«Ονειρεύομαι να παίξω μαζί με τον Μέσι. Θα οργιάσω παίζοντας δίπλα στο συγκεκριμένο παίκτη. Η Μπαρτσελόνα είναι ευκαιρία ζωής για όλους τους ποδοσφαιριστές», δήλωσε ο διεθνής φορ σε ιταλικά ΜΜΕ.

Ειπε..........................

"Η συμπεριφορά του Μπόμπο είναι προσβλητική, καλύτερα να φύγει"

Μουσταφά Ντενιζλί

(... ο τεχνικός της Μπεσίκτας είδε τον βραζιλιάνο να κάνει πάσες στους αντιπάλους του, σε φιλικό με την Κατάνια και εξοργίστηκε)

Ψιθυροι......................

  • Φανερά αδυνατισμένος ήταν ο Σχορτσανίτης στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας. Εκανε μάλιστα και δηλώσεις, αν και δεν το συνηθίζει. Φαίνεται πως ο Καζλάουσκας έχει βρει το κουμπί του...

  • Δεν της... κάθισε της ΑΕΚ η Lamborghini του Γιούρκα και τώρα πάει για Φεράρι...
  • Η πειθαρχία των παικτών του Ολυμπιακού αποτελεί προτεραιότητα για τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος μετά την προπόνηση της Δευτέρας (20/7) τους έκανε συστάσεις για την εξωγηπεδική τους ζωή. Κομμένα τα ποτά και τα ξενύχτια στο Λιμάνι...

Μουσλίμοβιτς: Οπλο μας ο κόσμος


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μεταγράφηκε πέρσι το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ και δεν άργησε να γίνει σύνθημα στα στόματα των οπαδών του ΠΑΟΚ. Οι τρομερές εμφανίσεις του στο ξεκίνημα της σεζόν τον μετέτρεψαν σε ίνδαλμα των φιλάθλων και η ιαχή «Ζλάταν αλάνι» δονούσε την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Το Νοέμβριο τραυματίστηκε, έχασε γύρω στον ενάμιση μήνα και όταν επέστρεψε τον Ιανουάριο, έχασε την επαφή με τα δίχτυα. Τώρα, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, δηλώνει αποφασισμένος για μια μεγάλη σεζόν, ειδικότερα από τη στιγμή που κάνει και προετοιμασία με την ομάδα, κάτι που δε συνέβη πέρσι. Ο Βόσνιος φορ μίλησε για όλους και για όλους, μη διστάζοντας να αποκαλέσει τον ΠΑΟΚ σπίτι του…

-Θεωρείς τη σεζόν που ξεκινάει ιδιαίτερα σημαντική για την καριέρα σου, καθώς το επόμενο καλοκαίρι υπάρχει και το Μουντιάλ, στο οποίο ενδεχομένως να βρεθείς με τη Βοσνία;
«Σίγουρα η χρονιά είναι πολύ σημαντική για μένα και για τον ΠΑΟΚ. Κάθε χρόνο θέλεις να κάνεις περισσότερα πράγματα, να βελτιωθείς περισσότερο και να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα και ως παίκτης ατομικά αλλά και ως ομάδα. Θέλω να έχουμε μία καλή σεζόν στον ΠΑΟΚ και μετά μακάρι να είμαι με την Εθνική Βοσνίας στο Μουντιάλ…»

-Με τις προσθήκες που έγιναν φέτος στον ΠΑΟΚ πιστεύεις ότι θα έχεις περισσότερα στηρίγματα φέτος στην επίθεση; Πέρυσι ήσουν μόνος μπροστά και σε ορισμένα παιχνίδια έμοιαζες να έχεις έναν άχαρο ρόλο…
«Εγώ είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και ότι μου ζητήσουν να κάνω μέσα στο γήπεδο, θα το κάνω. Πάντα προσπαθώ να δώσω το καλύτερο που μπορώ. Κάνω τη δουλειά μου όπως ο κάθε παίκτης και ο προπονητής είναι αυτός που κρίνει το τι θέλει από εμένα να κάνω. Εκείνος αποφασίζει και εμείς πληρωνόμαστε για να κάνουμε αυτό που μας ζητάνε. Μπορεί ο προπονητής να θέλει να παίζουμε με έναν, με δυο ή και τρεις στην επίθεση, αλλά αυτό δεν είναι δικό μου θέμα».

-Πέρυσι τα συστατικά της επιτυχίας του ΠΑΟΚ ήταν η καλή αμυντική λειτουργία και η σωστή εκμετάλλευση των λίγων ευκαιριών. Θα υπάρξει φέτος διαφοροποίηση της φιλοσοφίας ή η ομάδα θα κινηθεί και φέτος στους ίδιους άξονες;
«Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ! Φέτος όπως και κάθε χρόνο ο ΠΑΟΚ έχει στόχο να κερδίζει παντού. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί. Αν θέλουμε να πετύχουμε φέτος κάτι παραπάνω πρέπει να κάνουμε κάτι περισσότερο στην επίθεση. Και ο πρώτος που πρέπει να κάνω περισσότερα είμαι εγώ…»

-Μετά από ένα χρόνο στην Ελλάδα τι διαφορές βλέπεις να υπάρχουν μεταξύ και των τριών μεγάλων ομάδων της Αθήνα;. Η μία είναι σίγουρα το μπάτζετ. Τι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να χτυπήσει έναν τίτλο ή να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ;
«Σίγουρα, όταν μας λείπουν κάποιες νίκες τότε δεν μπορείς να πάρεις τίτλο. Ακόμα όμως και τα… πουλιά στα δέντρα βλέπουν και ξέρουν ότι οι τρεις ομάδες της Αθήνας έχουν πιο πολλά χρήματα από τον ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το τι κάνει μόνο η δική μας ομάδα. Είμαστε ο ΠΑΟΚ και δεν μας νοιάζει τι κάνει ο αντίπαλος. Και οι άλλοι βλέπουν τον εαυτό τους και όχι τον αντίπαλο. Κι εμείς έχουμε πράγματα από την πλευρά μας που δεν έχουνε οι άλλοι, όπως ο κόσμος. Όπως οι άλλοι βελτιώνονται πρέπει να βελτιωθούμε και εμείς. Τα λεφτά δεν παίζουν ποδόσφαιρο! Στο γήπεδο είσαι 11 εναντίον 11. Εκεί πρέπει να παίξεις δυνατά με κάθε αθλητικό τρόπο αθλητικό χωρίς να φεύγεις από τα όρια, με πάθος με δύναμη, με πίστη. Αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος και μας κερδίσει, τότε καλώς, θα τον συγχαρώ. Αλλά θέλω να δω και ένα ντέρμπι με τις τρεις ομάδες της Αθήνας να τελειώνουμε 11 εναντίον 11 και όχι όπως έγινε τόσες φορές πέρυσι να μένουμε με παίκτη λιγότερο…».

-Θεωρείς ότι ίσως υπήρχαν εξωγενείς παράγοντες που δεν άφησαν τον ΠΑΟΚ να πάει ακόμη καλύτερα πέρυσι;
«Δε με νοιάζουν οι διαιτητές, οι άλλες ομάδες κτλ. Δεν τους ξέρω καν τους διαιτητές και δεν θέλω να τους μάθω. Θέλω κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος, να αισθάνομαι καλύτερος και εγώ και η ομάδα. Και να παίζουμε πάντα για τη νίκη. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από εμάς, ούτε διαιτητές, ούτε άλλες ομάδες. Εμείς! Εμείς φταίμε για το καλό και για το κακό…»

-Αρκετές φορές ο ΠΑΟΚ έπαιξε με παίκτη λιγότερο λόγω νεύρων. Πως το βλέπετε αυτό;
«Δεν πρέπει να κάνουμε τα ίδια λάθη φέτος. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στον ΠΑΟΚ. Και εμένα με χτυπάνε συνέχεια οι αντίπαλοι και με κλωτσάνε. Ο διαιτητής πρέπει να το δει. Εγώ δε θα αφήσω τον εαυτό μου να παρασυρθεί. Απλά από μέσα μου θα πω «ας’ τον» και θα προχωρήσω. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Αυτός είναι ο κόσμος. Χωρίς λάθος δε θα μπει ποτέ γκολ! Δε πρέπει όμως να αφήσουμε εξωγενείς παράγοντες να μας επηρεάζουν αρνητικά. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει τις ομάδες της Αθήνα και να τις κοντράρει στα ίσια όπως πέρυσι. Πρέπει να το πιστέψουμε αυτό και φέτος και παλεύουμε πάντα για το καλύτερο δυνατό».

-Όταν σε ρωτάει κάποιος φίλος σου τι είναι ο ΠΑΟΚ, εσύ του τι απαντάς;
«(χαμογελάει…) Θα σας απαντήσω κάπως αλλιώς. Στην εθνική Βοσνίας οι μισοί παίκτες έχουν «ring tone» στα κινητά τους το «Ωωω ΠΑΟΚάρα έχω τρέλα μες το μυαλό»! Το άκουσαν στο δικό μου κινητό και ξετρελάθηκαν! Όλοι οι φίλοι μου έχουν μάθει αυτό που ξέρει όλος ο κόσμος: ότι ο ΠΑΟΚ έχει τους καλύτερους φιλάθλους του κόσμου! Μετά είδαν φωτογραφίες, βιντεάκια στο ίντερνετ και έπαθαν όλοι πλάκα! Οι φίλοι μου στην Εθνική έβλεπαν εμένα κι αυτό που άρχισα να ζω πέρυσι στον ΠΑΟΚ, το πόσο χαίρομαι που βρίσκομαι στην Ελλάδα και στην ομάδα που παίζω και χαίρονταν κι αυτοί για μένα. Τους άρεσε η αίσθηση που τους έδινα. . Κάποιοι συμπαίκτες μου στη Βοσνία με ρωτούσαν πως θα γίνει να έρθουν και αυτοί στον ΠΑΟΚ! «Κάνε κάτι να μας προσεγγίσουν για να έρθουμε στον ΠΑΟΚ…», μου έλεγαν και εγώ απλά τους έλεγα ότι είναι ακριβοί. «Ίσως έρθω στον ΠΑΟΚ στα 30 μου…», μου είπε ο Μισίμοβιτς. «Στα 30 σου να πας στο σπίτι σου…», του είπα εγώ! Πάντως όλοι είδαν από το youtube τον κόσμο του ΠΑΟΚ, το πάθος και την τρέλα για την Ελλάδα και διαπίστωσαν ότι περνάω καλά και ότι βρήκα μια καλή ποδοσφαιρική στέγη».

-Δεν έχεις μείνει πάνω από ένα χρόνο στην ίδια ομάδα ποτέ μετά από τις αρχές του 2000 όταν ήσουν πολύ νέος και έπαιξες τρία χρόνια στην Ουντινέζε. Στον ΠΑΟΚ βρήκες το… σπίτι σου;
«Σίγουρα! Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην καριέρα μου σαν παίκτη και σαν άνθρωπο. Ναι, ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου! Έχουμε την ίδια νοοτροπία και δεν δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ».

-Φήμες σε ήθελαν να πηγαίνεις σε ομάδα της Τουρκίας…
«Κανείς δεν έχει μιλήσει με εμένα. Μπορούν να λένε και να γράφουν ότι θέλουν. Αν δεν το αποφασίσω εγώ, δεν πάω πουθενά. Τέλος. Μόλις έπαιζα με την εθνική έβλεπα δημοσιεύματα, και μετά σταματούσαν».

Το γκολ

-Πέρυσι είχες επτά γκολ μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά μετά κανένα! Πως το αντιμετωπίζεις αυτό;
«Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να κερδίζει, οπότε δεν ήταν το θέμα το ποιος θα σκοράρει. Δε με νοιάζει ποιος σκοράρει, αρκεί να κερδίζει η ομάδα. Είναι καλό για μια ομάδα να έχει αρκετούς παίκτες που να μπορούν να σκοράρουν. Είναι καλό να σκοράρουν και οι μέσοι. Ο ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ και όχι ο Μουσλίμοβιτς. Δε με πειράζει το να μη σκοράρω. Είναι λογικό να θέλουν όλοι από τον επιθετικό να σκοράρει, αλλά ακόμη περισσότερο θέλουν όλοι τη νίκη. Αυτή μετράει πάνω από όλα. Ακόμα και όταν δε σκοράρω προσπαθώ μέσα στο παιχνίδι να βοηθάω την ομάδα να φτάσει στη νίκη με κάθε τρόπο. Εγώ είμαι εδώ για να υπηρετώ τον ΠΑΟΚ και να βοηθάω για τη νίκη. Όταν έρχεται η νίκη, όλοι είμαστε ικανοποιημένοι. Ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα μας βοηθάει όλους…».

Ο στόχος

- Τι θα πρέπει να πετύχει ο ΠΑΟΚ φέτος για να ικανοποιηθείς εσύ και οι συμπαίκτες σου;
«Αυτό το θα το κρατήσω μέσα μου. Δε θα σας πω τι εύχομαι και τι προσδοκώ για φέτος. Αν πω την ευχή είναι κακή τύχη. Όλοι όμως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και όσοι είναι γύρω από την ομάδα, είμαι σίγουρος ότι έχουν την ίδια ευχή και προσδοκία με μένα. Όσες ευχές και να έχουμε αν δεν δουλέψουμε δε θα κάνουμε τίποτα. Πέρυσι σκεφτόμασταν παιχνίδι το παιχνίδι και αυτό μας βοήθησε αρκετά. Η καλώς εννοούμενη πίεση κάνει καλό στην ομάδα. Ξέρουμε ότι ο κόσμος και οι εφημερίδες περιμένουν από μας το καλύτερο. Ε, εμείς θα παλέψουμε γι’ αυτό…».

Η προετοιμασία

-Πέρυσι δεν έκανες το βασικό στάδιο της προετοιμασίας με τον ΠΑΟΚ και στην πορεία της χρονιάς είχες ορισμένους τραυματισμούς. Φέτος κάνοντας κανονική προετοιμασία, περιμένεις τα πράγματα να είναι καλύτερα για σένα;
«Σίγουρα! Θα είναι όλα καλύτερα για μένα και όχι μόνο από άποψη φυσικής κατάστασης. Τώρα είμαι με την ομάδα από την πρώτη μέρα, και ξέρω τι θέλει ο κόουτς όχι μόνο από εμένα αλλά και από όλους. Πέρυσι ήρθα στο τέλος της προετοιμασίας και πάλεψα να μπω στη νοοτροπία και φιλοσοφία της ομάδας. Έκανα ότι μπορούσα. Τώρα ξέρω πως είναι τα πράγματα. Δε λέω ότι όλα θα είναι εύκολα, απλά υπάρχουν καλύτερες συνθήκες. Το πρωτάθλημα δε θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς όλες οι ομάδες βελτιώνονται μέρα με τη μέρα ενώ υπάρχουν και ομάδες που έκαναν σημαντικές μεταγραφές. Το παν όμως είναι η δουλειά. Αυτό κάνουμε εδώ στην Ολλανδία. Δουλεύω συνέχεια και εγώ και οι συμπαίκτες μου, για να γίνουμε καλύτεροι».

Κοβαλέφσκι «Άλμα τα πλέι οφ»

kovalefski.jpgΟ Πολωνός γκολκίπερ του Ηρακλή Βοϊτσεχ Κοβαλέφσκι επισήμανε ότι στον «γηραιό» κινούνται βήμα βήμα και τόνισε ότι θα είναι μεγάλη πρόοδος η είσοδος στα πλέι οφ.



Συγκεκριμένα ο έμπειρος «άσος» της ομάδας της Θεσσαλονίκης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα SportDay τόνισε «Πέρυσι σωθήκαμε λίγες αγωνιστικές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Θα είναι τεράστιο άλμα να πάμε στα πλέι οφ. Πηγαίνουμε βήμα βήμα και να δούμε που θα φτάσουμε. Σίγουρα θα θέσουμε τις βάσεις για να έρθουν διακρίσεις. Τώρα δεν είναι σωστό να λέμε για πεντάδα ή κατάκτηση κυπέλλου. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και θα πρέπει να δέσουμε ως σύνολο».

Κάλβο: «Μόνο στον Άρη»

calvo_goal.jpgΟ Τόνι Κάλβο μίλησε από το Σαν Βιτζίλιο της Ιταλίας. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Άρη, αποκάλυψε πως έχει συμφωνήσει σε όλα με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, για την επέκταση του συμβολαίου του για άλλα τρία χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως δεν τον ενδιαφέρει να παίξει σε άλλη ελληνική ομάδα.


O Κάλβο αναφέρθηκε στην προετοιμασία που γίνεται στην Ιταλία «Για εμάς τους παίκτες το πιο δύσκολο κομμάτι της χρονιάς είναι η προετοιμασία. Αναγκαζόμαστε να βρισκόμαστε μακριά από τα σπίτια μας και να δουλεύουμε σκληρά καθημερινά» και συμπλήρωσε «ωστόσο το γνωρίζουμε ότι αυτό είναι μέρος της δουλειάς μας. Όταν φθάνουν τα φιλικά παιχνίδια, το μυαλό μας ξεκουράζεται και ο χρόνος μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, περνάει πιο γρήγορα». O Ισπανός μεσοεπιθετικός έδωσε απαντήσεις σε πολλά

Για το καλό κλίμα που επικρατεί φέτος στην ομάδα:
«Δεν υπάρχει καμιά ομοιότητα με πέρσι. Φέτος είμαστε ενωμένοι, το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και οι προπονήσεις έχουν ενδιαφέρον και είναι δυνατές. Θεωρώ ότι αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό θα δούμε εντυπωσιακά πράγματα φέτος από τον Άρη. Ο κ. Μαζίνιο είναι ο πρωτομάστορας του κλίματος που επικρατεί. Έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να υπάρχει άψογο κλίμα στα αποδυτήρια.

Για την ποδοσφαιρική του αξία: «Εγώ βρίσκομαι ακόμη σε νεαρή ηλικία. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο «ταβάνι» για μένα. Είμαι σε ηλικία που βελτιώνομαι διαρκώς και δουλεύω πολύ για αυτό. Από εκεί και πέρα έχω φθάσει σε συμφωνία με τον Άρη για τα επόμενα τρία χρόνια και θεωρώ ότι αυτό έγινε για κάποιο λόγο. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Άρη δέθηκα με την ομάδα και τον κόσμο. Αγαπάω πολύ τους οπαδούς μας, δεν μας έχουν εγκαταλείψει ποτέ, ακόμα και πέρσι που τους απογοητεύσαμε. Κάθε φορά αγωνίζομαι για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Όχι για μένα, αλλά για την φανέλα του Άρη και τον κόσμο μας. Από τότε που ήρθα στον Άρη, ποτέ δεν ένιωσα πίεση.

Για τον αν τον προσέγγισε άλλη ελληνική ομάδα: «Υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον, αλλά τίποτα επίσημο. Από την πρώτη στιγμή είπα στον εκπρόσωπο μου πως θέλω να ανανεώσω με τον Άρη. Ήθελα να μείνω στον Άρη γιατί είμαι χαρούμενος σε αυτόν και χρωστάμε πολλά στους οπαδούς μας. Όσων αφορά κάποια δημοσιεύματα που έλεγαν ότι μιλάω με τον ΠΑΟΚ, το έκαναν μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν θέμα και να επηρεάσουν τόσο εμένα όσο και την ομάδα. Δεν περνάει από το μυαλό μου η ιδέα να βάλω τη φανέλα άλλης ομάδας στην Ελλάδα».

Για τους λόγους που ήθελε να παραμείνει στον Άρη: «Την πρώτη μου χρονιά στον Άρη, ερχόμουν από την ομάδα της Μπαρτσελόνα, από τις μικρές ομάδες της Εθνικής Ισπανίας, και με αρκετούς τίτλους στο ενεργητικό μου. Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη κάναμε μια καλή χρονιά, βγήκαμε 4οι στο πρωτάθλημα, πήγαμε στο τελικό του κυπέλλου και κάναμε καλή πορεία στο κύπελλο UEFA. Αυτό μου άνοιξε τα μάτια και κατάλαβα πόσες δυνατότητες έχει ο Άρης και πόσο μεγάλος μπορεί να γίνει. Παράλληλα είδα το φετινό πρότζεκτ, τους παίκτες που ήρθαν και για αυτό αποφάσισα να ανανεώσω».

Για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: «Η θέση μου είναι δεξιά της μεσαίας γραμμής. Ωστόσο θέλω να παίζω σε όποια θέση και αν με βάζει ο προπονητής μου. Αλλά η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να παίζω πάνω στον «ασβέστη».

Για το γούρι του:
«Είναι ένα φυλακτό, αλλά δεν το κουβαλάω τώρα μαζί μου. Το έχω φυλαγμένο σπίτι μου για να μην το χάσω. Είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό το φυλαχτό, γιατί μου του έδωσε ένας άνθρωπος που τον υπεραγαπούσα και δυστυχώς δεν είναι πια κοντά σε μένα και την οικογένεια μου».

Πρώτο τεστ με Μπάρι

mazinho_karaiskaki2.jpgΤο πρώτο του φιλικό παιχνίδι δίνει σήμερα ο Άρης με αντίπαλο την Μπάρι που από φέτος επέστρεψε στο καμπιονάτο. Ο Ιομάρ Μαζίνιο έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, εκτός από τον τραυματία Ντάρσι Νέτο.


Ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη του παιχνιδιού περιελάμβανε η χθεσινή απογευματινή προπόνηση του Άρη στο Σαν Βιτζίλιο. Ο Ιομάρ Μαζίνιο χώρισε τους παίκτες του, σε τέσσερις ομάδες, των έξι ατόμων, που έπαιζαν εναλλάξ, δίτερμα στο 1/3 του γηπέδου.

Οι μίνι αγώνες είχαν διάρκεια τεσσάρων λεπτών και συνολικά η προπόνηση διήρκησε δυο ώρες. Γρήγορες μεταβιβάσεις, εναλλαγή θέσεων και ακρίβεια στα τελειώματα ήταν το ζητούμενο της άσκησης. Στην προπόνηση δεν πήρε μέρος ο Ντάρσι Νέτο που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα λόγω του διαστρέμματος που τον ταλαιπωρεί εδώ και τρεις ημέρες.
Το θετικό για τον προπονητή των «κιτρίνων» είναι πως με εξαίρεση τον βραζιλιάνο δεξιό μπακ, θα έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες, στη διάθεση του, για το φιλικό με τη Μπάρι, που θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα (6 ώρα Ελλάδας).

Ο Ιομάρ Μαζίνιο αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, χρησιμοποιώντας διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Σήμερα το πρωί θα γίνει χαλάρωμα και στη συνέχεια η αποστολή θα μεταβεί με πούλμαν στη γειτονική Βαλ Ριντάνα (περίπου 80 χλμ από το Σαν Βιτζίλιο) για τη φιλική αναμέτρηση.

Η Μπάρι ανέβηκε φέτος στη μεγάλη κατηγορία, τερματίζοντας πέρσι στην πρώτη θέση της Σέριε Β΄. Στόχος της στο καμπιονάτο είναι η άνετη παραμονή, αλλά έχει ήδη ξοδέψει 8,5 εκ. ευρώ για τη μεταγραφική της ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν. Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν, ο Βέλγος τερματοφύλακας Ζιλέ, ο αριστερός μπακ, Παρίζι και οι επιθετικοί, Μπαρέτο, Κούτουζοφ και Μετζορίνι. Στο πρώτο της φιλικό κέρδισε με 10-0 την ερασιτεχνική Βαλ Ριντάνα και το παιχνίδι με τον Άρη θα αποτελέσει ουσιαστικά το πρώτο δυνατό τεστ της προετοιμασίας.
Στην τεχνική της ηγεσία βρίσκεται ο έμπειρος Τζιανπιέρο Βεντούρα που πήρε τη θέση του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος ήταν ο προπονητής της ανόδου, αλλά απομακρύνθηκε, μετά τις διαφωνίες που είχαν προκύψει με τη διοίκηση της ομάδας, σχετικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Ανακοίνωσε Λεάλ ο Εργοτέλης


Ο Ούγκο Λεάλ Γκονζάλες υπέγραψε στον Εργοτέλη Μία ακόμα σημαντική επιτυχία κατέγραψε ο Εργοτέλης στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την απόκτηση του Ούγκο Λεάλ. Ο παίκτης είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ έχει αγωνιστεί για αρκετά χρόνια, τόσο στην Ντανούμπιο, όσο και στην Πενιαρόλ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: "Η ΠΑΕ Διεθνής Ενωσις Εργοτέλης ανακοινώνει την απόκτηση του Διεθνούς Ουρουγουανού επιθετικού Σέρτζιο Γουΐλιαμ Λεάλ Γκονζάλες για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο 26χρονος (25-09-1982) επιθετικός έχει 7 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Ουρουγουάης. Την περασμένη περίοδο ο Λεάλ αγωνιζόταν στην πατρίδα του με τα χρώματα της Ντανούμπιο, ενώ για αρκετά χρόνια φόρεσε την φανέλα της Πενιαρόλ.

"Ντόπες" από τον κόσμο για την πρόκριση


Οι παίκτες και οι φίλαθλοι της Λάρισας πανηγυρίζουν Περίπου 400 οπαδοί της Λάρισας, παρακολούθησαν την προπόνηση της Τρίτης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εμψυχώσουν τους παίκτες, ενόψει της ρεβάνς με την Ρέικιαβικ. Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν το "ΑΕΛ μπορείς, μπορείς να προκριθείς" και φυσικά άπαντες θέλουν... ανατροπή.

Ο Τουμέρ Μετίν προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη και των συνεργατών του, τη στιγμή που η ομάδα μετράει ήδη τις απουσίες (για διάφορους λόγους) των Βενετίδη, Κατσιαρού, Κυριακίδη, Γιαννακόπουλου, Ντέλσον, Αμπουχατζίρα και Ιγκλέσιας.

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης και η αποστολή των Ισλανδών. Την Τετάρτη στις 5.30μ.μ. στην αίθουσα Τύπου του Σταδίου Αλκαζάρ θα μιλήσει στους εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ ο τεχνικός ηγέτης της KR, Λόγκι Ολαφσον, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 5μ.μ., έχει προγραμματιστεί η συνέντευξη Τύπου του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Πέρασε στους "8" η Εθνική


Οι παίκτες της Εθνικής πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Ισπανίας Σε ένα ματς θρίλερ που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα η Εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών επικράτησε της Ισπανίας με 70-67 και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που φιλοξενείται στη Ρόδο. Επόμενος αντίπαλος η Λετονία.

Με «όπλο» την πολύ καλή της άμυνα και τις ώριμες επιλογές στην επίθεση η Εθνική κατάφερε γρήγορα να προηγηθεί με 9-2. Οι Ισπανοί στη συνέχεια κατάφεραν να πλησιάσουν μέχρι και στον πόντο (12-11), ωστόσο με ένα σερί 9-0 και συνεχείς πόντους από τον Γιώργο Μπόγρη και τον Κώστα Παπανικολάου η Εθνική έφτασε στο 20-11 για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με 20-13. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ζήσης Σαρικόπουλος επέστρεψε δυναμικά δείχνοντας να ξεπερνά τις ενοχλήσεις στο γόνατο και πέτυχε 4 συνεχείς πόντους. Μία τεχνική ποινή στον ισπανικό πάγκο για διαμαρτυρία κι ένα αντιαθλητικό φάουλ σε βάρος του Χόρχε Φερνάντεθ έδωσαν την ευκαιρία στο συγκρότημα του Κώστα Μίσσα να ξεφύγει με +16 πόντους (33-17) στο 14'. Οι «φούριας ρόχας» κατάφεραν να ψαλιδίσουν κατά το ήμισυ τη διαφορά με επί μέρους σκορ 2-12 (35-27), αλλά ο Κώστας Σλούκας με δύο σπουδαίες ατομικές ενέργειες, ένα γκολ-φάουλ κι ένα σουτ, έφερε την Ελλάδα στο +13 (40-27), με το ημίχρονο να κλείνει με 4 ισπανικούς πόντους (40-31). Οι Ίβηρες κράτησαν χωρίς πόντο την Ελλάδα για περίπου τέσσερα αγωνιστικά λεπτά στην τρίτη περίοδο και με ένα επιμέρους σκορ 3-14 προηγήθηκαν (43-44). Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα «απάντησαν» με επτά αναπάντητους πόντους (50-44) και η περίοδος ολοκληρώθηκε με το εύθραυστο 52-50. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα προηγήθηκε ξανά με +8 χάρη σε τρίποντο του Νίκου Παππά, αλλά η Ισπανία κατάφερε να μειώσει και 2�� πριν το τέλος ο Ραμπασέδα κέρδισε φάουλ και την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση. Ωστόσο ο Ισπανός φόργουορντ ήταν άστοχος και ο Κώστας Παπανικολάου που μάζεψε το ριμπάουντ διαμόρφωσε με μία βολή το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 31-40, 50-52, 67-70

Ισπανία (Γκουστάβο Αρανθάνα) : Φερνάντεθ 2, Λόπεθ 4, Μάρκο 4 (1), Αλμαθάν, Τόμας 21 (1), Γιόρκα 2, Ραμπασέδα 12, Παρέχο 4, Σαμπ 7, Ντε Λα Φουέντε 11, Ράγια.
Ελλάδα (Κώστας Μίσσας) : Μάντζαρης 2, Μούρτος, Παππάς14 (4), Γιαννόπουλος 2, Παπανικολάου 6, Σλούκας 13, Γιάνκοβιτς 10 (1), Μπόγρης 12, Κασελάκης 7, Σαρικόπουλος 4.

Η Σλόβαν αντίπαλος του Ολυμπιακού


Ο Χάλιναρ της Σλόβαν Μπρατισλάβας πανηγυρίζει Η Σλόβαν Μπρατισλάβας θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Σλοβάκοι, με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ισάριθμα στο δεύτερο, επικράτησαν 4-0 της πρωταθλήτριας Βοσνίας, Ζρίνσκι Μόσταρ, ανατρέποντας το εις βάρος τους 1-0 από την πρώτη αναμέτρηση για το β' προκριματικό γύρο.

Τα τέρματα της Σλόβαν, η οποία θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στις 28 ή 29 Ιουλίου (ο επαναληπτικός 4 ή 5 Αυγούστου), σημείωσαν οι Χάλεναρ (13ο, 60ό), Γκαούτσο (19ο) και Σιλβέστρ (90ό).

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ: Μπίκιτς, Βαλάχοβιτς, Ντόσουντιλ, Σάλατα, Ντόμπροτκα, Πέτρας, Κόζακ, Σλόβακ, Μάσαρικ (89ο Μπόζιτς), Γκαούτσο (84ο Σιλβέστρ), Χάλεναρ (75ο Τσέρνακ).

Περίπατος για το ΑΠΟΕΛ

Εύκολα πήρε την πρόκριση και ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος νίκησε 3-0 τη Στρέιμουρ στο ΓΣΠ με γκολ του Ζεβλάκοφ στο 42ο με κεφαλιά (είχε δοκάρι στο 18ο), του Αλεξάνδρου στο 63ο με πλασέ και του Μιροσάβλιεβιτς στο 75ο. Δοκάρι είχε και ο Μπρέσκα στο 60ό.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πάολο Ζόρζε, Γκριτσάροφ, Μπρούσερ, Κόντης, Ηλία, Σατσιάς, Αλεξάνδρου, Μπρέσκα (68ο Παουλίστα), Μιροσάβλιεβιτς (80ό Πίντο), Ζεβλάκοφ (70ό Παπαθανασίου).

Βασικός ο Παπαδόπουλος

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν βασικός στη νίκη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Πιούνικ με 3-0 και αγωνίστηκε για 82 λεπτά. Οι Κροάτες που είχαν παραχωρήσει ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι στην Αρμενία πέρασαν στην επόμενη φάση και περιμένουν την Τετάρτη για να μάθουν τον αντίπαλο τους (Μποέμιανς ή Σάλτσμπουργκ).

Tα αποτελέσματα

Μπάτε Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-FK Σκοπίων (ΠΓΔΜ) 2-0 (2-0)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Πιουνίκ Ερεβάν (Αρμενία) 3-0 (0-0)

Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)-Εκράνας (Λιθουανία) 4-2 (2-2)

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Στρέιμουρ (Νήσοι Φαρόε) 3-0 (2-0)

Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Ριλ (Ουαλία) 8-0 (4-0)

Σεριφ Τιρασπολ (Μολδαβία)-Ιντερ Τούρκου (Φινλανδία) 2-0 (1-0)

Σάντα Τζούλια (Ανδόρα)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) 0-5 (0-4)

Στάμπαεκ (Νορβηγία)-KF Τίρανα (Αλβανία) 4-0 (1-1)

Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)-Ζρινσκι Μόσταρ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 4-0 (0-1)

Τετάρτη

Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)-Βεντσπιλς (Λετονία) (0-3)

Μάριμπορ (Σλοβενία)-WIT Τιφλίδας (Γεωργία) (0-0)

Γκλεντόραν (Β.Ιρλανδία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) (0-6)

Καλμαρ (Σουηδία)-Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) (0-2)

Μόγκρεν (Μαυροβούνιο)-Κοπεγχάγη (Δανία) (0-6)

Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία)-Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) (1-1)

Μποέμιανς (Ιρλανδία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) (1-1)

Ακτόμπε (Καζακστάν)-Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) (4-0)

Έφυγε Γιαννάκης, επιστρέφει Γιάννης...


επιμέλεια-TENORIO !


Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, ο Γιάννης Οκκάς ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ομάδα που του χάρισε τους πρώτους τίτλους της πλούσιας καριέρας του. Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών που έφεραν τον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να έχει συμφώνησε σε όλα με την Ανόρθωση φαίνεται πως πολύ σύντομα θα επιβεβαιωθούν και επισήμως. Γεγονός είναι πως δεν υπάρχει ως τώρα κάποια επίσημη τοποθέτηση για κάτι τέτοιο, αλλά όλες ενδείξεις συντείνουν στο ότι ο Οκκάς θα φορέσει ξανά τη φανέλα με τον Φοίνικα στο στήθος


Η καριέρα του

Ο Οκκάς, ξεκίνησε την καριέρα του στην Νέα Σαλαμίνα από όπου μετακινήθηκε το καλοκαίρι του 1997 στην Ανόρθωση. Κατά την τριετή παρουσία του εκεί, κέρδισε τρία πρωταθλήματα(1998,1999,2000) και ένα κύπελλο(1998), πραγματοποιώντας και αρκετές επιτυχίες στα κύπελλα Ευρώπης. Ακολούθως, μεταγράφηκε «πακέτο» με τον Γιώτη Εγκωμίτη στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο πανηγύρισε δυο κύπελλα (2001,2003). Το καλοκαίρι του 2003 αποχαιρετά τη Θεσσαλονίκη για χάρη της Αθήνας και της ΑΕΚ. Όμως ο Μπάγεβιτς την επόμενη σαιζόν πήγε στον Ολυμπιακό και τον πήρε μαζί του εκεί. Με τους ερυθρόλευκους του Πειραιά, πήρε τρία πρωταθλήματα (2005,2006,2007) και δύο κύπελλα (2005,2006) ενώ το 2007 έφυγε για την Ισπανία και την Θέλτα, για να επιστρέψει στο νησί μας το 2008 για λογαριασμό της Ομόνοιας.

Συμφώνησαν Ίντερ και Ετό ....


επιμέλεια-TENORIO !


Πολύ κοντά στο να φορέσει τη φανέλα της Ίντερ -και αυτόματα να «στείλει» τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη Μπάρτσελονα- βρίσκεται πλέον ο Σάμουελ Ετό. Ο μάνατζερ του Καμερουνέζου, Χοσέ Μαρία Μεσάγιες, αποκάλυψε πως οι διαπραγματεύσεις με τους «νερατζούρι» εξελίχθηκαν θετικά και με την επιστροφή του αύριο στο Μιλάνο αναμένεται να επισημοποιηθεί η συμφωνία.

Ο Μεσάγιες είχε τετράωρης διάρκειας συνάντηση στο Μιλάνο με τη διοίκηση της Ίντερ, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτιμάται πως επιτεύχθηκε συμφωνία για πενταετές συμβόλαιο στον Ετό, με ετήσιες αποδοχές περίπου 11 εκατ. ευρώ. Μετά τη λήξη των συνομιλιών, ο μάνατζερ του παίκτη αναχώρησε για την Ισπανία, αποκαλύπτοντας, ωστόσο πως θα επιστρέψει την Τετάρτη στο Μιλάνο. Μια επιστροφή που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα γίνει για να πέσουν και οι υπογραφές στα συμβόλαια.

Η οριστικοποίηση της μεταγραφής του Καμερουνέζου «ξεμπλοκάρει» αυτόματα και εκείνη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη Μπαρτσελόνα, καθώς η συναίνεση του πρώτου να «μετακομίσει» στο Μιλάνο αποτελούσε τη μοναδική εκκρεμότητα για να ολοκληρωθεί. Υπενθυμίζεται πως -εκτός των δικαιωμάτων του Ετό- η Μπαρτσελόνα θα δώσει για τον Σουηδό 40 εκατ. ευρώ, αλλά και τον Αλεξάντρ Χλεμπ ως δανεικό.