Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Πρώτο τεστ με Μπάρι

mazinho_karaiskaki2.jpgΤο πρώτο του φιλικό παιχνίδι δίνει σήμερα ο Άρης με αντίπαλο την Μπάρι που από φέτος επέστρεψε στο καμπιονάτο. Ο Ιομάρ Μαζίνιο έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, εκτός από τον τραυματία Ντάρσι Νέτο.


Ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη του παιχνιδιού περιελάμβανε η χθεσινή απογευματινή προπόνηση του Άρη στο Σαν Βιτζίλιο. Ο Ιομάρ Μαζίνιο χώρισε τους παίκτες του, σε τέσσερις ομάδες, των έξι ατόμων, που έπαιζαν εναλλάξ, δίτερμα στο 1/3 του γηπέδου.

Οι μίνι αγώνες είχαν διάρκεια τεσσάρων λεπτών και συνολικά η προπόνηση διήρκησε δυο ώρες. Γρήγορες μεταβιβάσεις, εναλλαγή θέσεων και ακρίβεια στα τελειώματα ήταν το ζητούμενο της άσκησης. Στην προπόνηση δεν πήρε μέρος ο Ντάρσι Νέτο που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα λόγω του διαστρέμματος που τον ταλαιπωρεί εδώ και τρεις ημέρες.
Το θετικό για τον προπονητή των «κιτρίνων» είναι πως με εξαίρεση τον βραζιλιάνο δεξιό μπακ, θα έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες, στη διάθεση του, για το φιλικό με τη Μπάρι, που θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα (6 ώρα Ελλάδας).

Ο Ιομάρ Μαζίνιο αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, χρησιμοποιώντας διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Σήμερα το πρωί θα γίνει χαλάρωμα και στη συνέχεια η αποστολή θα μεταβεί με πούλμαν στη γειτονική Βαλ Ριντάνα (περίπου 80 χλμ από το Σαν Βιτζίλιο) για τη φιλική αναμέτρηση.

Η Μπάρι ανέβηκε φέτος στη μεγάλη κατηγορία, τερματίζοντας πέρσι στην πρώτη θέση της Σέριε Β΄. Στόχος της στο καμπιονάτο είναι η άνετη παραμονή, αλλά έχει ήδη ξοδέψει 8,5 εκ. ευρώ για τη μεταγραφική της ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν. Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν, ο Βέλγος τερματοφύλακας Ζιλέ, ο αριστερός μπακ, Παρίζι και οι επιθετικοί, Μπαρέτο, Κούτουζοφ και Μετζορίνι. Στο πρώτο της φιλικό κέρδισε με 10-0 την ερασιτεχνική Βαλ Ριντάνα και το παιχνίδι με τον Άρη θα αποτελέσει ουσιαστικά το πρώτο δυνατό τεστ της προετοιμασίας.
Στην τεχνική της ηγεσία βρίσκεται ο έμπειρος Τζιανπιέρο Βεντούρα που πήρε τη θέση του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος ήταν ο προπονητής της ανόδου, αλλά απομακρύνθηκε, μετά τις διαφωνίες που είχαν προκύψει με τη διοίκηση της ομάδας, σχετικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: