Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Πρόταση μομφής στην ΕΠΣ Χαλκιδικής!!!


Πρόταση μομφής στην ΕΠΣ Χαλκιδικής!

Πρόταση μομφής κατά της διοίκησης Βούλγαρη κατέθεσαν τα 53 εκ των 62 σωματείων της ΕΠΣ Χαλκιδικής.

Μετά την άρνηση του Αργύρη Βούλγαρη να παραιτηθεί παρά την καταψήφιση, από τη συντριπτική πλειονότητα των σωματείων, του διοικητικού απολογισμού κατά τη θητεία του, κατατέθηκε πρόταση μομφής εναντίον του.

Μάλιστα αυτή η κίνηση κατά του ανθρώπου που είναι στο «άρμα» του Γιώργου Γκιρτζίκη υποστηρίζεται από 63 εκτων 62 σωματείων της ΕΠΣ Χαλκιδικής.

Η πρόταση μομφής κατατέθηκε την Παρασκευή, όπως ενημέρωσε ο Σταύρος Σαρηγιαννίδης που ηγείται της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο δελτίου Τύπου του κ.Σαρηγιαννίδη:

Απαντώντας στο από 23.2.2016 Δελτίο Τύπου του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Χ. και, δεδομένου ότι σε αυτό αναφέρθηκε ρητά το όνομά μου, σημειώνω τα εξής:

1. Την Παρασκευή 26.2.2016 κατατέθηκε κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής Πρόταση Μομφής από τα 53 εκ των 62 συνολικά Σωματείων – Μελών της Ένωσης με Δικαστικό Επιμελητή, δηλαδή ποσοστό περίπου 90% των Σωματείων εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία του στο σημερινό Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χ. και επιθυμεί την παραίτησή του.

2. Παράλληλα με την Πρόταση Μομφής, τα 53 Σωματεία επέδωσαν, επίσης, στους παραπάνω αποδέκτες, Εξώδικη Διαμαρτυρία για την κατάσταση που δημιούργησε το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χ. κατά την Γενική Συνέλευση της 16.2.2016 (παρουσία μπράβων, προσπάθεια παρερμηνείας της ψήφου των Σωματείων, άτακτη φυγή (και φυγάδευση) από τους «μπράβους» των μελών του Δ.Σ. και του «Δικηγόρου» μετά την αποδοκιμασία τους από το σύνολο – σχεδόν – των εκπροσώπων των Σωματείων κατά την προσπάθεια «ερμηνείας» της ψηφοφορίας).
Επίσης, με την ίδια Εξώδικη Δήλωση κοινοποιήθηκαν στην Ε.Π.Σ.Χ. και στα μέλη του Δ.Σ.:
- Τα άρθρα 11 και 25 του Καταστατικού που επικαλέστηκε ο «Δικηγόρος» του Προέδρου κατά την Γ.Σ. της 16.2.2016, από τα οποία προκύπτει ότι αυτά που ισχυρίστηκε το Δ.Σ. και ο «Δικηγόρος» στη Γενική Συνέλευση δεν μπορούν να γίνουν πιστευτά ούτε από ανήλικο παιδί του Δημοτικού Σχολείου.
- Τα υπογεγραμμένα και επίσημα πρακτικά της Γ.Σ., από τα οποία προκύπτει το σαφές αποτέλεσμα της καταψήφισης του Διοικητικού Απολογισμού με 45 «ΟΧΙ» και της μη υπερψήφισης του Οικονομικού Απολογισμού, ο οποίος έλαβε μόλις 12 θετικούς ψήφους.

3. Σχετικά με το Δελτίο Τύπου του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Χ. κ. Βούλγαρη, σημειώνω ότι η «σοβαρότητα» των αναφερομένων σε αυτό προκύπτει από τα εξής:
- Από το γεγονός ότι ισχυρίζεται σε αυτό πως η σημερινή Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Χ. βγήκε ενισχυμένη από Γενική Συνέλευση της 16.2.2016(!).
Αναμφισβήτητα, κ Βούλγαρη, δεδομένου ότι αμέσως μετά την Γ.Σ. το 90 % των Σωματείων σάς έκανε Πρόταση Μομφής.
- Χαρακτηρίστηκαν ως «φιάσκο» τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης.
κ. Βούλγαρη, τα Σωματεία καταψηφίζοντας με συντριπτική πλειοψηφία τον Διοικητικό Απολογισμό και μη υπερψηφίζοντας τον Οικονομικό Απολογισμό χαρακτήρισαν ως «φιάσκο» τα αποτελέσματα της απραξίας και της αδιαφορίας σας.
-Χαρακτηρίσατε «Στασιαστές» και κατευθυνόμενους «Πραξικοπηματίες» την συντριπτική πλειοψηφία των Σωματείων και των εκπροσώπων τους.
κ. Βούλγαρη, υποτιμάτε πολύ τους εκπροσώπους των Σωματείων της Χαλκιδικής. Πιστεύουμε ότι, όσοι ασχολούνται με το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής, είναι άνθρωποι του μόχθου και του αγνού ενδιαφέροντος για το ποδόσφαιρο, χωρίς να μπορεί να τους χειραγωγήσει κανείς.
- Τολμήσατε να αναφέρετε τη λέξη «τιμή» (άραγε εννοείτε χρηματισμό;), όσον αφορά το κίνητρο των Σωματείων για τη συμμετοχή τους στη Γενικής Συνέλευσης της 16.2.2016.
κ. Βούλγαρη, στην επόμενη Γενική Συνέλευση (εάν παραστείτε) θα κληθείτε να εξηγήσετε τι ακριβώς υπονοήσατε για τους εκπροσώπους των Σωματείων της Χαλκιδικής με την έκφραση αυτή; Μήπως δεν μπορείτε να εξηγήσετε την αγνή και άδολη ενασχόληση των ανθρώπων με τον αθλητισμό, διότι «εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια»;
- Όσο για την λέξη «ρέστα» που αναφέρετε στο Δελτίο Τύπου, πρόκειται μάλλον για αυτά, που σύντομα θα αναγκαστείτε εσείς να επιστρέψετε σε αυτούς, που στηρίζετε και σας στηρίζουν και, βέβαια, δεν έχουν έδρα τη Χαλκιδική.
- Χαρακτηρίσατε «αδιάβαστους» και «κοιμώμενους» τους εκπροσώπους των Σωματείων(!).
κ. Βούλγαρη λάβατε εξώδικη δήλωση από το 90% των Σωματείων, με την οποία σας κοινοποίησαν τα άρθρα του Καταστατικού, στα οποία αναφερθήκατε εσείς και ο «Δικηγόρος» σας κατά την Γενική Συνέλευση, από την οποία προκύπτει η ατυχής προσπάθεια παραπλάνησής τους, καθώς και ότι, κάθε άλλο παρά κοιμώμενοι και αδιάβαστοι ήταν και είναι οι εκπρόσωποι των Σωματείων.

4. Όσον αφορά στην Πρόταση Μομφής και την έκτακτη Γενική Συνέλευση που ζήτησαν επίσημα τα 53 από τα 62 Σωματεία (ποσοστό σχεδόν 90% των μελών της Ένωσης):
- κ. Βούλγαρη, θα συγκαλέσετε την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, πράγμα που είναι υποχρεωτικό για εσάς να το πράξετε, σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ. 2 του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.Χ.;
(Τα σωματεία ήδη στοιχηματίζουν ότι, θα προτιμήσετε να παρανομήσετε και να μην τη συγκαλέσετε διότι, απλά, δεν μπορείτε να τεθείτε απέναντί τους).
- κ. Βούλγαρη, όταν εσείς και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χ. αποδοκιμάζεστε με τον πλέον επίσημο τρόπο από το 90% των Σωματείων – μελών της Ένωσης, γιατί «γαντζώνεστε» στην «καρέκλα»; Μήπως για το καλό των Σωματείων και του Ποδοσφαίρου της Χαλκιδικής; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι όλοι έχουν αντιληφθεί γιατί δεν παραιτείστε, πράγμα που θα έπραττε κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος στη θέση σας;
(Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται στον ερχόμενο Οκτώβριο και στις εκλογές της Ε.Π.Ο.).
- κ. Βούλγαρη, δεν αντιλαμβάνεστε ότι με την έως σήμερα συμπεριφορά σας, αλλά και με την αναμενόμενη συμπεριφορά σας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εκτίθεστε ανεπανόρθωτα, αλλά εκθέτετε και την αξιοπρέπεια των μελών του Διοικητικού σας Συμβουλίου;
- κ. Βούλγαρη, να είστε βέβαιος ότι τα «κοιμώμενα» και «αδιάβαστα» Σωματεία είχαν και έχουν την κάθε απάντηση, σε οτιδήποτε σας συμβουλεύσει οποιοσδήποτε «νομικός», σαν αυτόν που χρησιμοποιήσατε στη Γενική Συνέλευση της 16.2.2016.
Τα υπόλοιπα είναι, απλά, θέμα χρόνου.

Το φρένο στον Βενγκέρ και ο κακός δαίμονας Ράσφορντ!! (pic)


Το φρένο στον Βενγκέρ και ο κακός δαίμονας Ράσφορντ (pic)

Λέστερ και Τότεναμ κέρδισαν έδαφος στη μάχη του τίτλου μετά την ήττα της Άρσεναλ από τη Γιουνάιτεντ. Δείτε το καρτούν με το «στοπ» του Φαν Χάαλ στον Βενγκέρ και τον δαίμονα Ράσφορντ.


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης zezo cartoons (@zezocartoons) στις*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε το γκολ του Τούντορ κατά του Ολυμπιακού!!

Μία φωτογραφία με τον Ιγκόρ Τούντορ να σκοράρει σε βάρος του Ολυμπιακού ανάρτησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.
Λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέβασε μία φωτογραφία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter με τον Ιγκόρ Τούντορ να σκοράρει σε βάρος των Πειραιωτών.

Δείτε το tweet


*Πηγή: sport-fm.gr*

Κακές ελληνικές βραδιές στο NCAA!!


Κακές ελληνικές βραδιές στο NCAA

Τάιλερ Ντόρσεϊ και Ντίνος Μήτογλου δεν ήταν σε καλή μέρα τα ξημερώματα, αν και οι ομάδες τους πήραν νίκες για το NCAA.

Το Oregon (23-6) του Τάιλερ Ντόρσεϊ μπορεί να νίκησε 86-73 το Washington (16-13), αλλά ο 19χρονος σούτινγκ γκαρντ ήταν σε κακή βραδιά. Σε 25 λεπτά είχε 3 πόντους (1/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/4 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 λάθη.

Το Wake Forest (11-18) του Ντίνου έχασε από Virginia Tech (16-13) με 81-74. Ο 19χρονος πάουερ φόργουορντ είχε 4 πόντους (2/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 μπλοκ και 3 λάθη σε 25 λεπτά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ραντεβού Κόντε – Αμπράμοβιτς για να «κλείσει» το deal!!


Ραντεβού Κόντε – Αμπράμοβιτς για να «κλείσει» το deal

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η συμφωνία του Αντόνιο Κόντε με την Τσέλσι, με τον Ιταλό τεχνικό να έχει ραντεβού με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με τη συμφωνία του Αντόνιο Κόντε με την Τσέλσι, η οποία θεωρείται σχεδόν δεδομένη.

Πλέον φαίνεται πως η περίπτωση Κόντε έχει προκριθεί έναντι των υπολοίπων, αφού ο Ιταλός τεχνικός ικανοποιεί τις απαιτήσεις των ανθρώπων του Λονδρέζικου συλλόγου.

Αυτό που μένει τώρα είναι να δώσει το τελικό «οκ» και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς που αναμένεται να έχει ραντεβού με τον Ιταλό μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Gazzetta dello Sport, οι δύο άνδρες θα βρεθούν μέσα στην επόμενη βδομάδα στο Μόντε Κάρλο, που δεν αποκλείεται να επισημοποιήσουν τη συμφωνία.

Πληροφορίες λένε τέλος, πως αν υπάρξει συμφωνία, ο Κόντε θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές περίπου 6 εκ. ευρώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βολές» Ξάνθης κατά Μαντζουράκη!


«Βολές» Ξάνθης κατά Μαντζουράκη!

Με ανακοίνωσή της, η Ξάνθη επιτίθεται στον άλλοτε προπονητή της, Γιάννη Μαντζουράκη, για τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις του προπονητή του Παναιτωλικού στον αγώνα του Σαββάτου στο Αγρίνιο.

Κάποτε ήταν συνοδοιπόροι. Πλέον φαίνεται πως οι σχέσεις Ξάνθης και Γιάννη Μαντζουράκη έχουν χαλάσει για τα καλά. Η ακριτική ΠΑΕ με ανακοίνωσή της κατηγορεί τον προπονητή του Παναιτωλικού για προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα, για τις δηλώσεις του, αλλά και για έλλειψη fair play στον αγώνα των δύο ομάδων το Σάββατο στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ξάνθης:

«Ο κόουτς κύριος Μαντζουράκης αποβλήθηκε από το γήπεδο και στην κυριολεξία ήταν σαν μαινόμενος ταύρος. Τους λόγους που ήταν έτσι, μόνο ο ίδιος μπορεί να τους εξηγήσει. Ήθελε να βοηθήσει την ομάδα του; Ήθελε να δημιουργήσει ατμόσφαιρα; Αυτός ξέρει...

Το σίγουρο είναι ότι ο κόουτς κύριος Μαντζουράκης μετά το τέλος του παιχνιδιού έχει ενημερωθεί από τους επιτελείς του για όλα όσα έχουν γράψει τα site για τις επίμαχες φάσεις του παιχνιδιού στην Ελλάδα και την Αγκόλα.

Όπως επίσης έχει ενημερωθεί, βλέποντας σε όλα τα κανάλια τις φάσεις του συγκεκριμένου αγώνα. Ο κόουτς κύριος Μαντζουράκης έχει να δηλώσει κάτι; Για το περιβάλλον, τον αέρα, για τον ουρανό με τ’ άστρα, για την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας ή το οτιδήποτε άλλο;

Ο συμπαθέστατος βοηθός του με την έντονη προσωπικότητα και τις εκπληκτικές δηλώσεις που έκανε αντ’ αυτού, ίσως, ίσως να μείνουν στα ιστορικά χρονικά.

Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ευχαριστεί την Διοίκηση του Παναιτωλικού για την άψογη φιλοξενία της.

ΥΓ1: Κόουτς κύριε Μαντζουράκη, στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, επαγγελματική ή μη, υπάρχει και το fair play. Σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας, πόσο ωραία αισθάνθηκες να έχεις αποβληθεί από το γήπεδο και να είσαι τοποθετημένος στο πρώτο κάγκελο, σα να ήσουνα στον πάγκο και να δίνεις διά ζώσης οδηγίες στους παίκτες σου και ο αντίπαλος προπονητής με το που αποβλήθηκε, να έχει τοποθετηθεί, όπως τουλάχιστον έδειξε πολλές φορές η τηλεόραση, σε ένα γυάλινο κλουβί;
Αυτά τα λίγα για την ζωή
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Είπε «ευχαριστώ», έλαβε… κράξιμο ο Άρθο!!


Είπε «ευχαριστώ», έλαβε… κράξιμο ο Άρθο

Αν και τα λάθη του λίγο έλειψε να στοιχίσουν στην ΑΕΚ, ο Θέσαρ Άρθο ευχαρίστησε τους φιλάθλους για τη βοήθειά τους χθες στο ΟΑΚΑ, λαμβάνοντας-πάντως-αρνητικά σχόλια μέσω Instagram.


Πάντως ο Ισπανός αμυντικός, που έκανε πολλά λάθη στο χθεσινό ντέρμπι, δέχτηκε πολλά αρνητικά σχόλια, πιθανότατα από φίλους της «Ένωσης».

«Τι λάθη ήταν αυτά;», «χθες ήσουν ο Mr Λάθος» και «την άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός», ήταν τα πιο κόσμια από τα επικριτικά σχόλια που δέχτηκε ο Άρθο.


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @carzo4 στις*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν θα κριθεί τον Μάρτιο, αλλά…!!


Δεν θα κριθεί τον Μάρτιο, αλλά…

Ο Τάσος Νικολόπουλος συμφωνεί με τη δήλωση του Αντρέα Στραματσόνι ότι δεν θα κριθεί τον Μάρτιο, αλλά αναρωτιέται τι θα γίνει με τον Ιταλό τεχνικό τον Μάιο αν ο Παναθηναϊκός αποτύχει και στα play-offs.

Παίζοντας με την χειρότερη ΑΕΚ στα τρία ντέρμπι, όπως παραδέχθηκε και ο Γκουστάβο Πογέτ μετά την λήξη του αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να μην πάρει ΤΙΠΟΤΑ! Δεν μιλάω για νίκη, την οποία του πρόσφερε με τον τρόπο που αγωνιζόταν η «Ένωση», αλλά ούτε καν τον βαθμό της ισοπαλίας. Ασφαλώς και δεν θα άλλαζε κάτι, αλλά όταν είσαι καλύτερος από τον αντίπαλό, φτάνεις με τέτοια ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και δεν μπορείς να τελειώσεις μια ρημάδα φάση και να βάλεις ένα γκολ, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Για τον Παναθηναϊκό η χρονιά εξελίσσεται, όπως ξεκίνησε, δηλαδή εφιαλτικά. Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στα play-offs, μιλάμε για μια σεζόν αποτυχημένη σε όλα τα επίπεδα. Ο κόσμος μπορεί να έχει ξενερώσει και έχει περισσότερες από μια δικαιολογίες για να αισθάνεται έτσι, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται στις επάλξεις. «Παίζει μπάλα» με τον τρόπο του, κάτι που δεν κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι επαγγελματίες και ΠΡΕΠΕΙ να βρουν κίνητρο μέχρι το τέλος της σεζόν, κάτι που δεν φαίνεται στο χορτάρι. Είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα νοοτροπίας και το καλοκαίρι θα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις από την διοίκηση. Δεν χωρούν συναισθηματισμοί, αν αυτοί που κρατούν τις τύχες του συλλόγου, θέλουν να τον ξαναβάλουν στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Αντρέα Στραματσόνι είναι σίγουρο ότι θέλει να πετύχει στην αποστολή που ανέλαβε, αλλά μέχρι ώρας δεν έχει καταφέρει να περάσει στους παίκτες τα «θέλω» του. Ασφαλώς και ανέλαβε μια ομάδα που δεν ήταν δική του, σίγουρα παίζει ρόλο ότι ήρθαν πολλά νέα πρόσωπα τον Ιανουάριο, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα. Συν τοις άλλοις, έχει θέμα στη διαχείριση αγώνων, όπως φάνηκε ξεκάθαρα και στο χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Δεν γίνεται να τελειώνει το παιχνίδι ο Βλαχοδήμος, που δεν μπόρεσε να τελειώσει καλά έστω και μια από τις προσπάθειές του. Δεν μπορεί να μένει για 75’ λεπτά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ ο Εσιέν, ο οποίος δεν βοηθούσε ιδιαίτερα ούτε ανασταλτικά, αλλά ούτε στο κομμάτι ανάπτυξης. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και είναι εξίσου πρόβλημα.

Ασφαλώς και ο Ιταλός τεχνικός δεν θα κριθεί τον Μάρτιο, όπως δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου, αλλά οι συνεχείς αναφορές περί χτισίματος για την επόμενη χρονιά, μου δείχνουν ότι δεν αισθάνεται πίεση και ότι δεν υπολογίζει ιδιαίτερα τη φετινή σεζόν. Ουδείς περιμένει από έναν προπονητή να κάνει θαύματα στο τρίμηνο που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία, αλλά δεν γίνεται να μην υπάρχει η παραμικρή πρόοδος. Στο πρωτάθλημα έχει 16 χαμένους βαθμούς σε 13 παιχνίδια με απολογισμό 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ τον βαραίνει και ο αποκλεισμός από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο. Αν γίνει σύγκριση με τον Γκουστάβο Πογέτ, που ανέλαβε την ΑΕΚ λίγο καιρό πριν, η διαφορά είναι τεράστια και το βλέπει και ο πλέον αδαής με το ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση…

Η ουσία είναι ότι η ομάδα παραμένει στο… καναβάτσο και το άσχημο είναι ότι δεν δίνει κανένα σημάδι ανάκαμψης ενόψει της συνέχειας. Όσοι το έχουν ξεχάσει, η χρονιά ΔΕΝ έχει τελειώσει και υπάρχουν μπροστά τα play-offs. Με αυτή τη νοοτροπία δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό. Κι αν δεν κατακτηθεί ούτε αυτός ο στόχος, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο ζόρικα για όλους. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σίγουρος ο Αντρέα Στραματσόνι ότι θα έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει τη νέα σεζόν αυτά που σχεδιάζει από τώρα; Μπορεί ναι, αλλά μπορεί και όχι, γιατί ως γνωστόν, «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό»…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το καλοκαίρι στο MLS ο Χάουαρντ!!


Το καλοκαίρι στο MLS ο Χάουαρντ

Σύμφωνα με το ESPN, ο Τιμ Χάουαρντ συμφώνησε με τους Κολοράντο Ράπιντς και από το καλοκαίρι θα παίζει στο MLS.

Επαναπατρισμός εν όψει για τον Τιμ Χάουαρντ. Το πρόβλημα στο οικονομικό φαίνεται πως ξεπεράστηκε και, σύμφωνα με το «ESPN», ο Αμερικανός γκολκίπερ το καλοκαίρι θα αφήσει την Έβερτον για να ενταχθεί στο δυναμικό των Κολοράντο Ράπιντς.

Έπειτα από εννέα χρόνια παρουσίας στο «Γκούντισον Παρκ», λοιπόν, ο 37χρονος πορτιέρο αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Κολοράντο, με ετήσιες απολαβές 2 εκατ. δολάρια, ποσό που θα τον ανεβάσει στην κορυφή των πιο ακριβοπληρωμένων τερματοφυλάκων του MLS.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμός στα αποδυτήρια της Σίτι μετά το Λιγκ Καπ!! (video)


Χαμός στα αποδυτήρια της Σίτι μετά το Λιγκ Καπ (video)

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Λιγκ Καπ απέναντι στη Λίβερπουλ και όπως ήταν λογικό οι «σίτιζενς» πανηγύρισαν με την ψυχή τους τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Δείτε βίντεο από τα αποδυτήρια.

Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Λιγκ Καπ, με τρομερή εμφάνιση στα πέναλτι από τον Κάρλος Καμπαγέρο.

Όπως ήταν λογικό, οι «σίτιζενς» το χάρηκαν με την ψυχή τους, με το γλέντι να ξεκινάει μετά το ματς από τα αποδυτήρια.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν μπορούσε να εκτελέσει πέναλτι ο Στάριτζ»


«Δεν μπορούσε να εκτελέσει πέναλτι ο Στάριτζ»

Πολλοί απόρησαν γιατί ο Ντάνιελ Στάριτζ δεν εκτέλεσε πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία του τελικού του Λιγκ Καπ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να τονίζει πως ο Άγγλος είχε κράμπες.

Τον λόγο που ο Ντάνιελ Στάριτζ δεν ήταν μέσα στους πέντε εκτελεστές στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, εξήγησε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Η Λίβερπουλ ηττήθηκε από τους «πολίτες» με 3-1 στην διαδικασία από τα έντεκα βήματα, με τον Βίλι Καμπαγέρο να αποκρούει τρία πέναλτι.

Ο Γερμανός τεχνικός φρόντισε να γνωστοποιήσει πως οι κράμπες που αισθανόταν από τα τελευταία λεπτά της παράτασης ο Άγγλος στράικερ, του απαγόρευαν ακόμα και να... περπατήσει, πόσο μάλλον να χτυπήσει πέναλτι.

«Ρωτήσαμε τους παίκτες και αυτοί οι πέντε είπαν ''ναι''. Δεν υπήρχε περίπτωση να εκτελούσε πέναλτι ο Ντάνιελ. Είχε κράμπες στα τελευταία λεπτά. Δεν μπορούσε να περπατήσει. Όποιος ήταν διαθέσιμος εκτέλεσε πέναλτι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κλοπ.

Πηγή: england365.gr

Σενάρια για Ρεάλ και Βαλβέρδε!!


Σενάρια για Ρεάλ και Βαλβέρδε

Την περίπτωση του Ερνέστο Βαλβέρδε φαίνεται πως εξετάζει η Ρεάλ Μαδρίτης, με ισπανικά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι βρίσκεται στη λίστα του Πέρεθ, σε περίπτωση που δεν συνεχίσει ο Ζιντάν.

Το πρωτάθλημα έχει ουσιαστικά τελειώσει για τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ να αποτελεί βαρόμετρο στο να κριθεί η δουλειά του Ζινεντίν Ζιντάν στους «μερένχες».

Πάντως, η καταλανική Sport αναφέρει, ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται στο μυαλό του Φλορεντίνο Πέρεθ, σε περίπτωση που δεν συνεχίσει μετά το καλοκαίρι ο «Ζιζού».

Το όνομα του Βαλβέρδε είχε παίξει δυνατά μετά την απόλυση του Αντσελότι, ενώ είχε κάνει και συναντήσεις με τον Πέρεθ, παρόλο που δεν ολοκληρώθηκε θετικά η υπόθεση του.

Ωστόσο, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, χαίρει εκτίμησης με την παρουσία του στη Μπιλμπάο, και φαίνεται πως βρίσκεται ψηλά στη λίστα της Ρ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πίρλο: «Ο Κόντε είναι ιδιοφυία αλλά λίγο… τρελός»


Πίρλο: «Ο Κόντε είναι ιδιοφυία αλλά λίγο… τρελός»

Τα καλύτερα έχει να πει ο Αντρέα Πίρλο για τον πρώην προπονητή του στους ανθρώπους της Τσέλσι, χωρίς να παραλείψει όμως να τους προειδοποιήσει για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Μία ανάσα από την Τσέλσι βρίσκεται ο Αντόνιο Κόντε, ο οποίος, όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα, είναι έτοιμος να υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

Ο Αντρέα Πίρλο πέρασε πέντε χρόνια υπό τις οδηγίες του Ιταλού προπονητή, τόσο στην Γιουβέντους όσο και στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα και έχει πολλά και καλά να πει για τον Κόντε. Αλλά και κάποια όχι και τόσο καλά…

«Είχα πολλούς σπουδαίους προπονητές, αλλά μπορώ να πω πως ο Κόντε είναι μια ιδιοφυία. Και όπως όλες οι ιδιοφυίες, είναι και λίγο τρελός», συμπλήρωσε «Ο τύπος μπορεί να μεταμορφωθεί σε κτήνος. Όταν είναι θυμωμένος, τα αποδυτήρια είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη που μπορείς να βρεθείς».

Ο Πίρλο δεν έμεινε σε γενικότητες, αλλά πέρασε και σε λεπτομέρειες από τα προσωπικά του βιώματα: «Ήμασταν στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο σε αγώνα όπου προηγούμασταν. Όταν ξαφνικά μπαίνει μέσα, εκτοξεύοντας μπουκάλια με νερό εξαιτίας ενός λάθους που ίσως να είχαμε κάνει ή επειδή θεωρούσε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει περισσότερα γκολ».

Ο 36χρονος μέσος ξεκαθάρισε πως ο Κόντε δεν αφήνει πολλά περιθώρια διαπραγμάτευσης στις απαιτήσεις του: «Αν αναλάβει μια ομάδα, θα γίνει υπό τους δικούς του όρους. Οι παίκτες που θέλει να έρθουν, εκείνοι που θέλει να φύγουν, το στυλ παιχνιδιού που θέλει να επιβάλει. Αν συμφωνήσεις μαζί του και ως ιδιοκτήτης θέλεις να παίρνεις εσύ τις αποφάσεις, τότε δεν αυτός δεν είναι ο κατάλληλος προπονητής για σένα», ξεκαθάρισε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νοκ άουτ ο Γκαλινάρι!!


Νοκ άουτ ο Γκαλινάρι

Εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο θα μείνει ο Ντανίλο Γκαλινάρι.

Πάλι άτυχος ο Ντανίλο Γκαλινάρι. Ο 27χρονος φόργουορντ των Νάγκετς, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς στην καριέρα του, θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες λόγω προβλήματος στον αστράγαλο.

Ο Ιταλός διεθνής δήλωσε πως αναμένεται να προλάβει να αγωνιστεί ξανά πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος στο ΝΒΑ. Φέτος ο «Γκάλο» έχει 19,5 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;


Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;

Το sportfm.gr, ξετυλίγει το κουβάρι της -πολύ ενδιαφέρουσας- ποδοσφαιρικής ζωής του Ρόναλντ Βάργκας, που τείνει να γίνει ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ αυτή τη σεζόν.

«Νιώθω πολύ τυχερός. Πριν από δύο χρόνια κόντεψα να σταματήσω το ποδόσφαιρο», είπε ο Ρόναλντ Βάργκας, μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ με το δικό του τέρμα. Δήλωση που σίγουρα προξένησε απορίες στον κόσμο. Λογικό! Λίγα άτομα γνωρίζουν την ιστορία του 29χρονου Βενεζουελάνου.

Του Γιώργου Τσανάκα
Γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του ’86, στην πόλη Γουατίρε. Μια περιοχή 190 χιλιάδων κατοίκων, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Καράκας, που την τελευταία δεκαετία είναι στο top 2 της χώρας, αναφορικά με τη ανάπτυξή της και τις πολλές θέσεις εργασίας που προσφέρει καθημερινά.

Ο Ρόναλντ, σαν γνήσιος λατινοαμερικάνος, δεν είχε όρεξη να ασχοληθεί πολύ με τα γράμματα. Με μια μπάλα από μικρός στο χέρι ξημερωβραδιαζόταν στις αλάνες. Ξεχώριζε από τότε, όμως, και οι γονείς του αποφάσισαν να τον γράψουν στις ακαδημίες της Καράκας. Δεν άργησε εκεί να φανεί και έκανε το ντεμπούτο του, σχεδόν 10 χρόνια πριν.

Ήταν 15 Μαρτίου του 2006. Η Σιενσιάνο φιλοξενούσε για το Κόπα Λιμπερταδόρες την Καράκας και ο 19χρονος τότε Βάργκας έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο στο 82’, στη θέση του Έντγκαρ Χιμένες. Ενός ποδοσφαιριστή που έχει γράψει τη δική του ιστορία με την Καράκας, έχοντας παίξει 220 ματς με την εν λόγω ομάδα. Το νερό, είχε μπει στ’ αυλάκι.

inner

Λίγους μήνες αργότερα, σκόραρε και το πρώτο του τέρμα με την Καράκας, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του στην έδρα της Ουνιόν Ατλέτικο Μαρακαΐμπο στον τελικό του πρωταθλήματος. Η σεζόν (2007/08) που ήρθε, ήταν η πρώτη γεμάτη στην καριέρα του αλλά και συνάμα η τελευταία του στην πατρίδα. Ο Βάργκας πρόλαβε να πετύχει 8 τέρματα σε 29 εμφανίσεις και μεταξύ αυτών, σκόραρε για πρώτη φορά σε Κόπα Λιμπερταδόρες και Κύπελλο.

Οι τρομερές του εμφανίσεις με την Καράκας, τράβηξαν τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Αυτή που τον έκανε δικό της, όμως, ήταν η Κλαμπ Μπρίζ που έδωσε 1,5 εκ. ευρώ στην ομάδα του και προσέφερε 4ετες συμβόλαιο στον ίδιο. Ωστόσο, ο βελγικός σύλλογος πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην απόκτησή του, μετά την εμφάνισή του κόντρα στην Εθνική Βραζιλίας, στην οποία πέτυχε ένα τέρμα και βοήθησε τα μέγιστα τη Βενεζουέλα να πάρει την πρώτη νίκης της ιστορίας της, τον Ιούνιου του 2008 κόντρα στη Σελεσάο.

Τον Ιούλιο του 2008, λοιπόν, ο Βάργκας πήρε τις βαλίτσες του και μετακόμισε στο Βέλγιο, κουβαλώντας σε αυτές μεγάλες προσδοκίες. Χαρακτηρίστηκε από πολύ κόσμο ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει η Βενεζουέλα. Στην Μπριζ ξεκίνησε με εντυπωσιακές εμφανίσεις και ήταν εξ αρχής βασικός και αναντικατάστατος. Οι δύο πρώτες χρονιές κύλησαν ομαλότατα, όπως και το πρώτο μισό της τρίτης χρονιάς.

inner

Ο Βάργκας είχε αγωνιστεί στα 23 από τα 25 ματς του πρωταθλήματος, έχοντας σκοράρει 17 τέρματα και ήταν καθοδόν προς την κατάκτηση του βραβείου του πρώτου σκόρερ. Κτυπήθηκε, όμως, από την ατυχία τον Φεβρουάριο του 2011. Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και αναγκάστηκε να μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Βενεζουελάνος είναι ένας εκκεντρικός τύπος. Καλός σαν χαρακτήρας μεν, ντόμπρος σαν άνθρωπος αλλά και ιδιαίτερα νευρικός. Μάλιστα, είχε τραβήξει πάνω του τα βλέμματα τόσο των Μέσων του Βελγίου, όσο και αυτών της πατρίδας του. Ο λόγος; Είχε αποκαλέσει ηλίθιο τον Μαραντόνα, διότι ο Αργεντινός ήταν πολύ καλός φίλος με τον Ούγκο Τσάβες και όπως ήταν λογικό και ιδιαίτερος υποστηρικτής του.

Παρά τον τραυματισμό του, ο Ρόναλντ είχε κάνει τον θόρυβό του στο Βέλγιο και τον Αύγουστο του 2011, η Άντερλεχτ πλήρωσε 2,5 εκ. ευρώ και τον έκανε δικό της. Ένα μήνα μετά δε, ήταν έτοιμος να αγωνιστεί ξανά. Κι όμως, η αποθεραπεία του δεν ήταν όπως φάνηκε η καλύτερη δυνατή και εμφανίστηκε νέο πρόβλημα στο ίδιο γόνατό του. Στα τρία χρόνια που έμεινε εκεί, αγωνίστηκε μόλις σε 30 ματς.

inner

«Δεν δουλεύουμε μόνο για να κάνουμε τον Βάργκας να παίξει ξανά, αλλά και για να βελτιστοποιήσουμε την κατάσταση που βρίσκεται το γόνατό του», δήλωσαν οι γιατροί της Άντερλεχτ, Λίβεν Μάεσχαλκ και Γκεερτ Ντεκλέρκ, μετά τον νέο τραυματισμό του Βάργκας, δείχνοντας την σοβαρότητα της κατάστασης. Μετά από λίγους μήνες, ακόμη ένα πρόβλημα, αυτή τη φορά στην επιγονατίδα τον ταλαιπώρησε και πάλι για ένα διάστημα, σαφώς μικρότερο.

Κι όμως δεν το έβαλε κάτω. Είναι η αγάπη του τέτοια για το ποδόσφαιρο που δεν τον λύγισε. Έκανε καλή αποθεραπεία, γυμναζόταν συνεχώς μόνος του, είτε στο σπίτι του είτε στο γυμναστήριο της ομάδας, έκανε κολυμβητήριο και άρχισε να επανέρχεται σε καλή κατάσταση. Όμως ο ίδιος κατάλαβε πως δεν ήταν όπως παλιά. Το πρόβλημά του, τον είχε αφήσει πίσω και ποτέ δεν κατάφερε να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν.

Εκτός από μαχητής, πάντως, ο Βάργκας δικαιούται να δηλώνει και… επαναστάτης. Μπορεί όνειρό του να ήταν η συμμετοχή στην Εθνική της πατρίδας του, όμως ο ίδιος επέλεξε να σταματήσει από αυτή. Μαζί με άλλους δεκατρείς συμπατριώτες του, αλλά όχι τον Μπαρόχα που δεν συμφώνησε με αυτούς, υπέγραψαν μια έγγραφη δήλωση, με την οποία αποχώρησαν από την Εθνική Βενεζουέλας, γιατί δεν συμβιβάζονταν με τα «θέλω» της Ομοσπονδίας και τα όσα ήθελε να περάσει μέσα στην ομάδα.

inner

Πλέον, μετά από πολλά χρόνια αλλά και μια πολύ μέτρια σεζόν (2014/15) στην Τουρκία και την Μπαλικεσίρσπορ, πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά στην ΑΕΚ. Δεν έχει βγάλει ούτε… μισό πρόβλημα, είναι το σήμα κατατεθέν της ομάδας και την έχει πάρει από το χεράκι, οδηγώντας την από νίκη σε νίκη στα ντέρμπι αλλά και στα υπόλοιπα ματς. Εκεί που άρχιζε η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, εμφάνισε την ποιότητά του και εξαφάνισε κάθε κακό λόγο που πήγε να ακουστεί γι’ αυτόν. Πρώτα με το γκολ του κόντρα στον ΠΑΟΚ, μετά με αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό και τώρα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο Ρόναλντ Βάργκας πατάει και πάλι γερά στα πόδια του και υπενθυμίζει σε όλους ποιος είναι!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βάργκας… από ψηλά!! (video)


Βάργκας… από ψηλά (video)

Η τηλεοπτική κάλυψη έδειξε το φάουλ-γκολ του Ρόναλντ Βάργκας σε όλο του το μεγαλείο. Δείτε, τώρα, πώς είδε και το έζησε η εξέδρα του ΟΑΚΑ.

Το είδαμε από πολλά τηλεοπτικά replay που αποτυπώνουν τη μαεστρία και ταυτόχρονα ακρίβεια της εκτέλεσής του…

Ώρα να δούμε το γκολ του Ρόναλντ Βάργκας όπως ακριβώς το έζησε η εξέδρα στο ΟΑΚΑ.

Η… σιγή πριν το «χτύπημα» και το ξέσπασμα πανηγυρισμών αφότου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, όλα στα ακόλουθο βίντεο:


*Πηγή: sport-fm.gr*

Στήριξη στη Θύρα 13 από την Παλαιστίνη!!


Στήριξη στη Θύρα 13 από την Παλαιστίνη

Την στήριξη της Rafah Khadamat έχει η Θύρα 13, με την ομάδα της Παλαιστίνης να υψώνει πανό και να στέλνει μήνυμα συμπαράστασης για το κλείσιμο της θύρας των οργανωμένων του Παναθηναϊκού.

Το μήνυμα «Ελευθερία στη Θύρα 13» έστειλαν υψώνοντας πανό, οι παίκτες και οι οπαδοί της Rafah Khadamat από την Παλαιστίνη.

Μάλιστα έστειλαν και mail στήριξης στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, δείχνοντας την συμπαράσταση τους για το λουκέτο της θύρας των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά το μήνυμα

«Αδέρφια μας Έλληνες,αδέρφια μας οπαδοί του Παναθηναϊκού. Μάθαμε με λύπη ότι σας έδιωξαν από τη "γη σας",την ένδοξη Θύρα 13,επειδή δε σκυβετε το κεφάλι και αντιστέκεστε.

Μάθαμε ότι η αστυνομία σας εμποδίζει να γυρίσετε στη γη σας και αυτό μας θυμίζει αυτό που διαπράττει η σιωνιστική κατοχή στην Παλαιστίνη εμποδίζοντας τον πρόσφυγα λαό μας να επιστρέψει στη γη του.

Ξέρουμε πώς νιώθετε. Το ζούμε 68 χρόνια τώρα σε πιο έντονο βαθμό. Ξέρουμε όμως ότι η Θύρα 13 έχει σταθεί στο πλάι μας όποτε βρέθηκε απέναντι σε ισραηλινή ομάδα και σας ευχαριστούμε.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κάπως επειδή είμαστε εγκλωβισμένοι. Να ξέρετε ότι στεκόμαστε με σας με τις σκέψεις μας και με τη καρδιά μας»

*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαββίδης: «Κανείς πάνω από τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ»

Αποφασισμένος να απομακρύνει τους «κακούς» οπαδούς του ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έθεσε ως προσωπικούς του στόχους την κατάκτηση του Κυπέλλου και την έξοδο της ομάδας στο Champions League.

Σαββίδης: «Κανείς πάνω από τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ»Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ τόνισε πως προσωπικός του στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και η έξοδος της ομάδας στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Παράλληλα, ο ομογενής επιχειρηματίας εμφανίστηκε αποφασισμένος να πολεμήσει τους οπαδούς που δημιουργούν πρόβλημα στον σύλλογο, αφού αυτό είναι αυτοκαταστροφικό για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη έχει ως εξής

– Καλώς ήρθατε στην Αμερική κύριε Σαββίδη.

«Ευχαριστώ πολύ».

– Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στους Πόντιους της Νέας Υόρκης και σε όλη την Αμερική…

«Στην συνάντηση που είχα με τους προέδρους των Ποντίων και του Ποντιακού ελληνισμού είπα ότι είχα εξαιρετικά συναισθήματα, γιατί έχω δει έναν πραγματικό ποντιακό ελληνισμό στην Αμερική. Με τις παραδόσεις, τις πραγματικές που έχετε διατηρήσει».

– Τι είναι ο Πόντος για εσάς;

«Μπορώ να απαντήσω με μία λέξη, ο Πόντος είναι τα πάντα. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αλλά για εμένα είναι τα πάντα. Καμαρώνω γιατί είμαι Πόντιος, είμαι πολύ ευτυχισμένος που έχω αυτή την ανατροφή. Και από τα παιδικά μου χρόνια έχω συνηθίσει να ακούω τα ίδια πράγματα».

– Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει τα 90 χρόνια, εσείς είστε στα ηνία του συλλόγου από το καλοκαίρι του 2012, ποιος ο μεγάλος στόχος, ποια η μεγάλη σας επιθυμία;

«Θέλω σε αυτή την ιστορία να συμβεί, ο ΠΑΟΚ να γίνει μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Στη ζωή μου έχω δύο μεγάλες αξίες: τον Πόντο και τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλοι ιδιοκτήτες ομάδων που για επτά χρόνια ήταν σε διαπραγματεύσεις για να πάρουν μία ομάδα. Εγώ επτά χρόνια βάδιζα και κατάλαβα ότι αυτό είναι το νόημα της ζωής μου. Υπάρχουν βεβαίως λύπες. Και το πιο σημαντικό είναι αυτές οι λύπες να μην με απομακρύνουν από τον στόχο μας. Ο ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετικός, θα είναι ισχυρός, επειδή ο ΠΑΟΚ είναι νοσταλγία των εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών του».

Πεισμώσατε περισσότερο για τον ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα μετά τα όσα σας είπαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας μετά την ήττα από τον Ηρακλή;

«Εγώ νομίζω ότι οι φίλαθλοι με δοκιμάζουν. Θα ήθελα να μοιράσω τους οπαδούς σε δύο μέρη: είναι οι πραγματικοί φίλαθλοι που κοιμούνται και ονειρεύονται το μεγαλείο του ΠΑΟΚ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κάνουν ενέργειες που θα καταστρέφουν τη σταθερότητα του ΠΑΟΚ. Και υπάρχει ένα άλλο μέρος οπαδών, που αποτελεί εσωτερική καταστροφική δύναμη. Κανένας δεν μπορεί να είναι πάνω από τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Ούτε εγώ, αλλά ούτε καμία ξεχωριστή ομάδα των φιλάθλων. Αν αναγκαστώ να ξεκαθαρίσω, θα αναγκαστώ να το κάνω και αν η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων θέλουν να δουν τη δύναμή μου, θα τη δουν. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τους φιλάθλους του. Όλη η περιουσία, ό,τι έχει ο ΠΑΟΚ είναι οι φίλαθλοι και η αγάπη τους. Και αυτή η δύναμη των φιλάθλων δεν μπορεί να λειτουργεί εναντίον του ΠΑΟΚ. Δεν έχω αλλάξει κατεύθυνση. Έχω στεναχωρηθεί, όχι επειδή κάποιος φώναξε προς εμένα, επειδή έκανε λίγα. Εάν αισθανθούμε ότι στην Τούμπα δεν αισθανόμαστε καλά, αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξουμε τη διεύθυνση. Από την ομάδα με απαράδεκτες συμπεριφορές, θα περάσουμε στην ομάδα με μεγαλοπρέπεια. Όσα χρόνια κι αν κάνω λάθη, θα τα διορθώνω και θα προχωράω μπροστά».

– Είναι βασικός στόχος το Κύπελλο για τον ΠΑΟΚ και το ρωτάμε επειδή ακολουθεί ο πρώτος ημιτελικός με τον Ολυμπιακό. Επιπλέον είχατε πει μετά από το ματς πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη πως θα αλλάζατε τους έλληνες. Τι εννοούσατε με αυτή την φράση;

«Θα ξεκινήσω από το παράπονο για τους Έλληνες. Είναι τεράστιο θέμα. Εγώ το είπα σκεφτόμενος και συνειδητοποιώντας πως με καταλαβαίνουν. Η ερώτηση που μου είχαν θέσει τότε, τι πρέπει να αλλάξουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εγώ είπα πως πρέπει να αλλάξουμε τους Έλληνες. Και σήμερα το λέω, ότι μέχρι την στιγμή που ο Έλληνας θα αλλάξει την στάση του απέναντι στον εαυτό του αλλά και απέναντι στο πρόβλημα, δεν θα έρθει κανείς από έξω για να λύσει αυτά τα προβλήματα. Για αυτό είπα ακριβώς πως πρέπει να αλλάξουμε τους Έλληνες. Τώρα όσον αφορά τους στόχους, από τρεις στόχους μας έμειναν δύο υλοποιήσιμοι. Είναι να παλέψουμε, να αγωνιστούμε για το Κύπελλο. Βεβαίως για όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ το μεγαλύτερο δώρο θα είναι να κερδίσουμε το Κύπελλο. Και εγώ θα το επιδιώξω αυτό. Ο δεύτερος στόχος είναι η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο χαρακτήρας μου είναι τέτοιος, εγώ δεν αλλάζω ποτέ τους στόχους, μέχρις ότου υπάρχει θεωρητική δυνατότητα επίτευξης τους. Εγώ νομίζω πως έχουμε κάθε δυνατότητα και κάθε λόγο να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο. Δεν θα ήθελα με τίποτα να χρησιμοποιήσω τους ίδιους κανόνες και μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν άλλες ομάδες με την διαιτησία. Σήμερα είμαι πολύ ευτυχισμένος όχι επειδή κερδίσαμε τον Αστέρα που το είχαμε ανάγκη. Πολύ περισσότερο πριν το ματς του κυπέλλου. Πολύ περισσότερα γιατί θα είχαμε κάνει δύσκολο τον επόμενο στόχο μας αν δεν κερδίζαμε».

Ο Ιβάν Σαββίδης είπε ακόμη για την συναναστροφή του με τους φίλους του ΠΑΟΚ από την Νέα Υόρκη: «Όταν ήρθα στην Νέα Υόρκη την Παρασκευή είχα πει ότι θα ήθελα πάρα πολύ να δω το παιχνίδι με τους φιλάθλους. Είχα μία τόσο ζεστή υποδοχή από τους φιλάθλους και σε μία φάση αισθάνθηκα σαν το σπίτι μου στην Τούμπα. Και αυτό το τονίζω, επειδή δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα και απόλυτα πως η Τούμπα είναι το σπίτι μου. Και βεβαίως πιστεύω ότι η αγάπη που τρέφουν οι φίλαθλοι για την ομάδα δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο σύλλογο. Και όταν βλέπαμε το ματς μαζί και ο διαιτητής σταματούσε το παιχνίδι με οφ σάιντ, οι φίλαθλοι μου έλεγαν πως δεν ήμαστε άλλη ομάδα και σωστά έκανε ο διαιτητής και σταμάτησε. Και μου άρεσε πολύ η έκφραση ενός φιλάθλου στην Νέα Υόρκη που είπε πως ένας δικός μας ήταν ένα στρέμμα… οφσάιντ. Καταλαβαίνω πως ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από ποιοτικό ποδόσφαιρο και θα προχωράμε σε αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να αντιστοιχώ σε όλους τους ποιοτικούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Για αυτούς που δημιουργούν προβλήματα θα διεξάγουμε την διαδικασία κάθαρσης».

Ακούστε τα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης στον Cosmos fm*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «έπος» του Γιουλ με ελληνική περιγραφή!! (video)


Το «έπος» του Γιουλ με ελληνική περιγραφή (video)

Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε η… εντολή «Βάλ’το αγόρι μου!» από τον Βασίλη Σκουντή. Ένα «Παναγία μου και Χριστέ μου», όμως, έδειξε την έκπληξή του από το απίθανο buzzer beater του Σέρχιο Γιουλ.

Ο σπίκερ του OTE TV έμεινε άναυδος από τη «βόμβα» νίκης του Σέρχιο Γιουλ με τη Ρεάλ απέναντι στη Βαλένθια.

Ο αθεόφοβος άσος της «βασίλισσας» είπε την τελευταία λέξη και με τρίποντο από 21 μέτρα (!) χάρισε στην ομάδα του μια ανέλπιστη νίκη αμέσως μετά από ένα καλάθι που φάνηκε να χαρίζει τη νίκη στους γηπεδούχους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «τρολάρισμα» της Μπάγερν στον Ντι Κάπριο!!


Το «τρολάρισμα» της Μπάγερν στον Ντι Κάπριο

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο «Revenant», με την Μπάγερν Μονάχου να… τρολάρει τον Χολιγουντιανό σταρ στο Twitter.

«Συγχαρητήρια για τη νίκη σου στα Όσκαρ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο! Μην στεναχωριέσαι, ο Μπέρνι είναι φιλικός!», ήταν το μήνυμα της Μπάγερν Μονάχου στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο twitter μετά τη νίκη του στα 88α Όσκαρ.

Δείτε το tweet
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απογοήτευση και προβληματισμός στον Παναθηναϊκό!!


Απογοήτευση και προβληματισμός στον Παναθηναϊκό

Βαρύ το κλίμα στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από την ΑΕΚ και μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για νίκη σε ντέρμπι. Απογοητευτική η συγκομιδή με Στραματσόνι. Γκρίνια για τον Ιταλό από κόσμο και Τύπο.

Χωρίς νίκη σε ντέρμπι παρέμεινε ο Παναθηναϊκός, αφού για μία ακόμη φορά παρουσιάστηκε κατώτερος της περίστασης. Απέναντι σε μια μετριότατη ΑΕΚ, οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να φύγουν νικητές από το ΟΑΚΑ, αλλά λάθη και επιπολαιότητες στέρησαν όχι απλώς το τρίποντο, αλλά έστω και το βαθμό της ισοπαλίας.

Πλέον το «τριφύλλι» απέχει επτά βαθμούς από τη δεύτερη ΑΕΚ έχοντας ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα μπροστά του και κινδυνεύει να μπει με handicap στα play offs, όπου θα διεκδικήσει τον μίνιμουμ στόχο μιας ήδη-πάντως-αποτυχημένης σεζόν.

Ο Αντρέα Στραματσόνι στάθηκε στην αναποτελεσματικότητα των παικτών του, τόσο στις δηλώσεις του, όσο και στην κατσάδα του προς την ομάδα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά το φινάλε. Πάντως και στον ίδιο τον Ιταλό προπονητή ασκείται σκληρή κριτική από φιλάθλους και ΜΜΕ για τις επιλογές του: από την διατήρηση του Βλαχοδήμου στο ματς παρότι ήταν σε κακή μέρα (και αποδείχτηκε μοιραίος με το χέρι που «χάρισε» το φάουλ-γκολ του Βάργκας) και την επιμονή του στη χρησιμοποίηση παικτών που δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα (Πράνιτς, Αμπέντ, Εσιέν) μέχρι την έλλειψη αγωνιστικής ταυτότητας και ουσίας στο παιχνίδι.

Ο «Στράμα» εξακολουθεί να στηρίζεται από τον Παναθηναϊκό. Η πρόθεση της διοίκησης από τη στιγμή που τον προσέλαβε ήταν η συνεργασία τους να διαρκέσει ενάμιση χρόνο τουλάχιστον, ωστόσο αν οι «πράσινοι» δεν παρουσιάσουν βελτίωση-μετά και τις εννιά μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο-τότε τα πάντα είναι ανοιχτά. Άλλωστε οι «πράσινοι» έχουν χάσει 16 βαθμούς στα 13 ματς με τον Ιταλό στον πάγκο τους (7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες) στο πρωτάθλημα, χωρίς να υπολογίζεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε ποτέ-ενώ αποκλείστηκαν και στο Κύπελλο.

Για την ώρα, η προσοχή στρέφεται στον αγώνα του Σαββάτου με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο. Εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι Μέστο και Λαγός, ενώ δεν αναμένεται να επιστρέψουν ακόμη Μπουμάλ και Σάντσεθ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Εδώ, κανείς δεν είναι υπεράνω άλλων»


«Εδώ, κανείς δεν είναι υπεράνω άλλων»

Ο Τζόρντι Άλμπα τόνισε μια βασική διαφορά ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η δήλωση του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά την ήττα της Ρεάλ από την Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε το θέμα του σαββατοκύριακου στην Ισπανία –και όχι μόνο.

Στην Βαρκελώνη, ωστόσο, το κλίμα είναι εντελώς αντίστροφο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Τζόρντι Άλμπα αμέσως με το ματς με την Σεβίλλη, πετώντας και την σπόντα για τον CR7: «Σε ό,τι αφορά την Μπαρτσελόνα μπορώ να πω ότι είμαστε δεμένοι σαν αδέρφια και κανείς δεν είναι υπεράνω άλλων. Υπάρχουν μονάδες που κάνουν την διαφορά αλλά είμαστε ομάδα».

Ο Ισπανός αμυντικός πιστεύει (ή τουλάχιστον έτσι λέει) πως η υπόθεση πρωτάθλημα παραμένει ανοιχτή: «Η βαθμολογική απόσταση παραμένει σημαντική αλλά θα πρέπει να παραμείνει έτσι. Δεν αποκλείουμε την Ρεάλ, είναι μεγάλη ομάδα. Είμαστε στην κορυφή αλλά όσοι είναι πίσω μας, θα μας δυσκολέψουν».

Το εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του Μέσι, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τον 26χρονο συμπαίκτη του: «Είναι ένα ακόμα γκολ στη συλλογή του Μέσι. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, είναι τρομερά ευφυής, ο καλύτερος στον κόσμο και κάθε μέρα τον θαυμάζουμε».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βάργκας: «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»


Βάργκας: «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Ο άνθρωπος των ντέρμπι για την ΑΕΚ, Ρόναλντ Βάργκας, έστειλε το δικό του μήνυμα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί. ΑΕΚ-Οικογένεια», έγραψε στο Instagram.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αφεντικό η ΑΕΚ κόντρα στους... «μεγάλους»!


Αφεντικό η ΑΕΚ κόντρα στους... «μεγάλους»

Το απόλυτο στην έδρα της έχει φέτος η ΑΕΚ απέναντι στους «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος, κάτι που η «Ένωση» κάνει για πέμπτη φορά στην ιστορία της στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο χθεσινό ντέρμπι και κατάφερε να επικρατήσει για ακόμα μια φορά φέτος στο «σπίτι» της σε ισάριθμο παιχνίδι απέναντι σε κάποιον από τους «μεγάλους».

Η «Ένωση» στο ΟΑΚΑ μετράει ισάριθμες νίκες στα τρία φετινά ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, επίδοση που πετυχαίνει για πέμπτη φορά στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε 35 αγωνιστικές σεζόν.

Πιο πρόσφατη μέχρι την φετινή, ήταν αυτή της περιόδου 2010-2011 με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ, που καταγράφηκε στο ΟΑΚΑ, αφού οι άλλες δύο είχαν επιτευχθεί στη Φιλαδέλφεια.

Η «Ένωση» είχε το απόλυτο κόντρα στους «μεγάλους» στο «Νίκος Γκούμας» τη σεζόν 1998-1999 με προπονητή τον Μπλαχίν, όταν είχε επικρατήσει με 2-0 και στα τρία ματς με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Αυτό το είχε καταφέρει και την αμέσως προηγούμενη χρονιά, ενώ η πρώτη είχε καταγραφεί επί των ημερών του Ντούσαν Μπάγεβιτς, τη σεζόν 1992-1993 όταν με σκορ 3-1 είχε καθαρίσει και τα τρία παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η 8η φορά που πετυχαίνει... καρέ η ΑΕΚ από καταβολής Α' Εθνικής, με πρώτη την περίοδο 1959-1960.

Αναλυτικά τα παιχνίδια σε επίπεδο επαγγελματικού πρωταθλήματος

Περίοδος 1992-1993

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-1
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-1
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-1

Περίοδος 1997-1998

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-1
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-0
ΑΕΚ Ολυμπιακός 1-0

Περίοδος 1998-1999

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-0
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-0
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0

Σεζόν 2010-2011

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 4-0

Σεζόν 2015 - 2016

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το εντυπωσιακό σκίτσο του Αντετοκούνμπο!!


Το εντυπωσιακό σκίτσο του Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτυπώθηκε σε σκίτσο από τους μαρκαδόρους ενός θαυμαστή του. Ο άσος των Μπακς μοιράστηκε το όμορφο σχέδιο μέσω Facebook.


That's Dope!!! Thank you! Drawing credits: @razitozulu
Δημοσιεύτηκε από Giannis Antetokounmpo στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει…!!


Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει…

Μόνο μία αλλαγή σκοπεύει να κάνει ο Ιγκόρ Τούντορ στην ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ στο μεθαυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αντίστροφα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, μετρούν στον ΠΑΟΚ.

Μετά από αρκετό καιρό οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να νικήσουν μέσα στην έδρα τους και πλέον θέλουν να δώσουν συνέχεια στο παιχνίδι με τους Πειραιώτες.

Πρόθεση του Ιγκόρ Τούντορ είναι να κρατήσει την ίδια ομάδα και την Τετάρτη, αφού και μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης είχε πει πως «θα παίξουμε με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με τον Ολυμπιακό, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι».

Ο Κροάτης τεχνικός αναμένεται να κάνει μία αλλαγή, αφού σκοπεύει να επαναφέρει τον Χαρίση στη θέση του Αντόνις. Μία θέση θα διεκδικήσουμε και ο Τζιόλης, όμως ο Τούντορ δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει έξω τον Τσίμιροτ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φιλ Τζάκσον: «Ε, όχι και δεν έχετε ξαναδεί παίκτη σαν τον Κάρι!»


Φιλ Τζάκσον: «Ε, όχι και δεν έχετε ξαναδεί παίκτη σαν τον Κάρι!»

Μπορεί όλο το ΝΒΑ να αποθεώνει τον Στεφ Κάρι, αλλά ο Φιλ Τζάκσον υποβαθμίζει τις εμφανίσεις του άσου των Γουόριορς. Τα στοιχεία που «εκθέτουν» τον πρόεδρο των Νικς.

Σύσσωμος ο μπασκετικός κόσμος μιλά με θαυμασμό για τα κατορθώματα του Στεφ Κάρι με τελευταίο τους 46 πόντους με 12/16 τρίποντα και το σουτ της νίκης από τα 12 μέτρα στον αγώνα των Γουόριορς με τη Θάντερ.

Εξαίρεση στον… κανόνα αποτελεί ο Φιλ Τζάκσον. Ο θρυλικός προπονητής (έχει κατακτήσει έντεκα πρωταθλήματα, έξι με Μπουλς και πέντε με Λέικερς) και πλέον πρόεδρος των Νικς διαφωνεί με την κοινή γνώμη.

«Ε, όχι και δεν έχετε ξαναδεί παίκτη σαν τον Κάρι! Να σας θυμίσω τον Κρις Τζάκσον ή Μαχμούντ Αμπντούλ-Ραούφ, που είχε μια σύντομη αλλά σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ», έγραψε στο Twitter προκαλώντας ποικίλα σχόλια, κυρίως αρνητικά.

Δεν λέμε, καλός παίκτης το νούμερο «3» του ντραφτ του 1990, αλλά πέραν του ότι επρόκειτο επίσης για γκαρντ με έφεση στο μακρινό τρίποντο, δεν υπάρχουν άλλα κοινά μεταξύ τους. Ο άσος των Γουόριορς έχει υψηλότερους μέσους όρους πόντων (και με καλύτερα ποσοστά), ριμπάουντ, ασίστ και κλεψιμάτων, ενώ έχει κατακτήσει ήδη ένα πρωτάθλημα κι ένα βραβείο MVP οδεύοντας ολοταχώς για το δεύτερο.

Ενδεικτικά ο Μαχμούντ Αμπντούλ-Ραούφ σε εννιά σεζόν στο ΝΒΑ είχε 474 τρίποντα με 35,4%, ενώ ο Στεφ Κάρι στην έβδομη σεζόν του μετρά ήδη 1.479 τρίποντα με 44,6%.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Βαλντές έπιασε από το λαιμό τον σκόρερ της Άντερλεχτ με Ολυμπιακό!! (video)


Ο Βαλντές έπιασε από το λαιμό τον σκόρερ της Άντερλεχτ με Ολυμπιακό (video)

Την ψυχραιμία του στο ματς της Σταντάρ Λιέγης απέναντι στην Άντελεχτ έχασε ο Βίκτορ Βαλντές που έπιασε από το λαιμό τον Καρά Εμπότζι, που είχε βρει δίχτυα κόντρα στον Ολυμπιακό στο Βέλγιο.


Έξαλλος με τον Καρά Εμπότζι έγινε ο Βίκτορ Βαλντές, εξαιτίας μιας αγκωνιάς που έδωσε ο αμυντικός μέσος της Άντερλεχτ στο ματς κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης.

Ο Καταλανός τερματοφύλακας της Σταντάρ, έχασε την ψυχραιμία του και έπιασε τον αντίπαλο του από το λαιμό, αλλά την έβγαλε φτηνά αφού ο διαιτητής έκανε τα στραβά μάτια.

Ο Εμπότζι ήταν ο παίκτης που σκόραρε το νικητήριο γκολ στο Βέλγιο, στο πρόσφατο ματς της Άντερλεχτ κόντρα στον Ολυμπιακό για το Europa League.


*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Βαλντές έπιασε από το λαιμό τον σκόρερ της Άντερλεχτ με Ολυμπιακό!! (video)


Πάει για νέο… δέσιμο ο Πέλκας

Νέο συμβόλαιο με παράλληλη αλλαγή στη ρήτρα αποδέσμευσης αναμένεται να προτείνει ο ΠΑΟΚ στον Δημήτρη Πέλκα.

Το καλοκαίρι του 2018 λήγει το συμβόλαιο του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος στην αρχή της σεζόν κλήθηκε από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να ανανεώσει τη συνεργασία τους.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» φέτος και όπως είναι φυσικό έχουν έρθει στο προσκήνιο τα σενάρια για νέα επέκταση της συνεργασίας τους.

Όπως γράφει σήμερα η Live Sport, αυτό μπορεί να γίνει και άμεσα, και στον διεθνή άσο να προτείνεται νέο συμβόλαιο με παράλληλη αύξηση αποδοχών και αλλαγή στη ρήτρα αποδέσμευσής του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά το νέο συμβόλαιο οι ετήσιες αποδοχές του Πέλκα θα φτάσουν τις 300.000 ευρώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΘΕΜΑ: Η ΑΕΚ τράβηξε λαχείο, ο Πογέτ θέλει το τζόκερ!!


ΘΕΜΑ: Η ΑΕΚ τράβηξε λαχείο, ο Πογέτ θέλει το τζόκερ!

Ήρθε και την… έδεσε. Το sport-fm.gr αναλύει πως στην ΑΕΚ τρίβουν τα χέρια τους με την επιλογή του Πογέτ, που αν καταφέρει να οδηγήσει την Ένωση στο Κυπέλλο και στο Ch.League θα πρόκειται για άθλο.

Δεν είναι ψέμα να πει κανείς πως η ΑΕΚ από την στιγμή που ήρθε στον πάγκο ο Γκουστάβο Πογέτ έγινε ομάδα του προπονητή της. Ο Ουρουγουανός τεχνικός, που έκλεισε έναν γύρο πρωταθλήματος γιορτάζοντας με νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό έχει καταφέρει αναλαμβάνοντας την Ένωση σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν να την φέρει στα μέτρα του, αλλά και να γίνει κι αυτός -κάτι που δεν το κρύβει- ένα με τον κόσμο της.

Γράφει ο Γιάννης Σταυρόπουλος

Εξ αρχής η αποστολή των κιτρινόμαυρων για να βρουν τον αντικαταστάτη του Τραϊανού Δέλλα στη μέση της σεζόν ήταν δύσκολη. Όμως η επιλογή τους στο πρόσωπο του 48χρονου μοιάζει με λαχείο.

inner

Poyet’s WayΣε 16 παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα η ΑΕΚ μετράει 10 νίκες, 3 ισοπαλίες κι άλλες 3 ήττες. Τα 23 γκολ ενεργητικό και τα μόλις 7 παθητικό δείχνουν πολλά σχετικά με το στυλ παιχνιδιού της ομάδας με τον Πογέτ στην άκρη του πάγκου. Άλλωστε το παραδέχεται και ο ίδιος.

«Προτιμώ να κερδίζω παίζοντας άσχημα παρά να χάνω παίζοντας καλά», είπε μετά την επικράτηση και κόντρα στους πράσινους, που δεν ήταν κάτι… συνηθισμένο για τον κόσμο της Ένωσης, ο οποίος είχε να πανηγυρίσει και στα τρία εντός έδρας ντέρμπι (σε κανονική ροή) από το 2010 όταν στον πάγκο ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ.Ο Πογέτ δεν αλλάζει φιλοσοφία ούτε στο Κύπελλο, που αποτελεί και τον βασικότερο στόχο. Έχει περάσει στο DNA των παικτών του πως αυτό που μετράει είναι η πρόκριση, ενώ το rotation κάτι που συνηθίζουν οι Λατίνοι προπονητές σε τέτοιες διοργανώσεις είναι ελάχιστο για πολλούς λόγους.

inner

Το ταμείοΚάποιος που δεν βλέπει παιχνίδια της ΑΕΚ και απλώς κρίνει από τα νούμερα θα καταλήξει πως ο Ουρουγουανός πάει την ομάδα τρένο. Κι όντως έτσι είναι. Όμως η διαδρομή μόνο εύκολη δεν είναι. Για κάθε προπονητή που παίρνει στα χέρια του ένα «ξένο» ρόστερ (και μάλιστα με το μικρότερο μπάτζετ από τους άλλους τρεις), υπάρχει και μια περίοδος χάριτος.

Ο 48χρόνος όμως, μόνο έτσι δεν αντιμετώπισε την γκέλα απέναντι στον Αστέρα (με την αποβολή του Βάργκας) και το σοκ με τον Λεβαδειακό. Το αντίθετο. Ήταν η ευκαιρία του. Έσφιξε λουριά, έδειξε με σαφήνεια στα αποδυτήρια ότι είναι το αφεντικό και μοιραία έγινε ο άνθρωπος που θα έφερε την ευθύνη, τόσο για τις επιτυχίες, όσο και για τις αποτυχίες. Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος στην μεταγραφική περίοδο. Η απώλεια του Μπρούνο Ζουκουλίνι, ενός παίκτη που τον ήθελε πολύ, φέρνει την ομάδα του να καλείται να παλέψει σε πλέι-οφ και Κύπελλο με ουσιαστικά μία προθήκη, τον Πέκχαρτ.

Και ο Πογέτ ξέρει την ΑΕΚ και η... ΑΕΚ τον ΠογέτΌσο για το μέλλον του. Όλα είναι ανοιχτά. Στην ΑΕΚ τον γουστάρουν κι αυτός δεν κρύβει με τις εκφράσεις του πως νιώθει γοητευμένος από τον θαυμασμό των οπαδών προς το πρόσωπό του. Η διοίκηση της Ένωσης το καλοκαίρι εφόσον κρίνει πως θέλει να συνεχίσει μαζί του είναι σαφές τι πρέπει να κάνει.

inner

O Πογέτ άλλωστε φρόντισε να δείξει τα θέλω του μετά τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό όπου ερωτηθείς για το αν θα χρειαστεί να αποκτήσει παίκτες ανάλογου βεληνεκούς με τους ερυθρόλευκους για να μείνει και του χρόνου απάντησε μονολεκτικά και χαμογελώντας: «Ναι»!
*Πηγή: sport-fm.gr*