Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Εννιά τίτλοι σε 130 χρόνια και τώρα πέντε σε μια πενταετία!!!


Εννιά τίτλοι σε 130 χρόνια και τώρα πέντε σε μια πενταετία!

Όταν με ένα ματς πάει στα πέναλτι εκεί ένας από τους δύο τερματοφύλακες θα γίνει ήρωας! Ο τελικός του Λιγκ Καπ για το 2016 έμελλε να κριθεί σε αυτήν την ποδοσφαιρική ρωσική ρουλέτα, με ήρωα τον άνθρωπο που μόλις πριν από μία εβδομάδα τον είχαν σταυρώσει οι εφημερίδες για τα πέντε γκολ που είχε δεχτεί από την Τσέλσι! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  
Ο Βϊλι Καμπαγέρο όμως παρέμεινε στην ενδεκάδα και αυτή είναι ένα εύσημο για αυτό τον κύριο που ακούει στο  όνομα Μανουέλ Πελεγκρίνι! Γιατί ο Χιλιανός  προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι απέδειξε, στην πράξη, τι σημαίνει να κρατάς την αξιοπρέπειά σου και τον λόγο σου περισσότερο από το ρίσκο μιας νίκης ή μία ήττας!
Πριν καν αρχίσει η σεζόν είχε δημόσια πει πως στα παιχνίδια του Κυπέλλου και του Λιγκ Καπ  στην Αγγλία θα αγωνιζόταν ο 34χρονος πλέον Αργεντινός τερματοφύλακας. Και παρότι όλη την εβδομάδα υπήρχε μία σχετική πίεση να προτιμήσει των βασικό του γκολκίπερ, τον διεθνή Τζο Χαρτ ώστε η ομάδα του να παραταχθεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις σε έναν τελικό, ο ίδιος δεν οπισθοχώρησε, προτιμώντας να ρισκάρει και δικαιώθηκε.
Ο Καμπαγέρο έπιασε τρία πέναλτι των παικτών της Λίβερπουλ και παρότι η Σίτι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, χάνοντας το πρώτο χτύπημα στη συνέχεια πήρε πανηγυρικά το δεύτερο τρόπαιο στο Λιγκ Καπ μέσα σε μία τριετία. Το ματς κανονικά θα έπρεπε να έχει "τελειώσει" για τους citizens μέσα στην κανονική διάρκεια, αφού χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για να γίνει το 2-0 το οποίο θα ήταν και αδύνατο να μπορέσει να το γυρίσει η Λίβερπουλ! Όσο όμως έμενε το προβάδισμα του ενός γκολ από το σουτ του Φερναντίνιο, για το οποίο έχει τρομερή ευθύνη  ο Μινιολέ, η Λίβερπουλ επιζητούσε την ισοφάριση και συνέχιζε να βγάζει πάνω στο χορτάρι του Wembley πολύ περισσότερο πάθος από την αντίπαλό της. Η Σίτι κανονικά θα έπρεπε να έχει πάρει και ένα πέναλτι στο δεύτερο μέρος , όταν σε μία αδέξια κίνηση του Μορένο ανατράπηκε ο Αγουέρο, ωστόσο ο διαιτητής Όλιβερ αν και ήταν πολύ κοντά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Τελικά η επιμονή της Λίβερπουλ επιβραβεύτηκε με το γκολ του Κουτίνιο και το 1-1 έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση! Στα πέναλτι ήταν πλέον θέμα ψυχραιμίας, τύχης ίσως όμως και καθαρού μυαλού. Η Λίβερπουλ είχε πια εξαντληθεί και έτσι τα χτυπήματα των παικτών της, ήταν  τέτοια που επέτρεψαν στον Καμπαγιέρο να πει όχι. Για πρώτη φορά σε έναν τελικό που πήγε σε τέτοια διαδικασία η Λίβερπουλ έφυγε ηττημένη από το γήπεδο και η Σιτι οπως και το 2014 πανηγύρισε την κατάκτηση του Λιγκ Καπ! Ήταν εξαιρετική η κίνηση του αρχηγού της Μάντσεστερ Σίτι Βενσάν Κομπανί να γυρίσει αμέσως προς τους παίκτες της Λίβερπουλ για να τους αγκαλιάσει πριν ακόμα πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του τη νίκη και το τρόπαιο! Ο Βέλγος πραγματικά με αυτή τη κίνηση απέδειξε πόσο μεγάλος και σε προσωπικότητα και σε χαρακτήρα είναι εκτός από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής!
Όσο για τον Μανουέλ Πελεγκρίνι που ξέρει πως στο  τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσει ήδη με τον τρίτο τίτλο  σε τρία χρόνια που κατέκτησε η ομάδα υπό τις οδηγίες του γίνεται αμέσως μετά τον μεγάλο Τζο Μέρσερ στα τέλη της δεκαετίας του '60 ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία της Σίτι!
Και είναι πραγματικά εκπληκτικό αν αναλογιστεί κανείς πως η Μάντσεστερ Σίτι με ιστορία από το 1880 μέχρι τον2011 είχε συνολικά εννέα τίτλους και στα τελευταία πέντε  ήδη μετράει πέντε τρόπαια! Η εποχή των Αράβων και τα δολάρια του σεΐχη Μανσούρ πραγματικά άλλαξαν τον ρου της ιστορίας αυτής της ομάδας!


Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: