Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Πρίφτης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πελεκάνο που έπαιξε με θλάση»


Πρίφτης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πελεκάνο που έπαιξε με θλάση»

Εμφανώς χαρούμενος ήταν ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τη νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ, με τον Έλληνα κόουτς να στέκεται στον Μιχάλη Πελεκάνο, ο οποίος έπαιζε με θλάση.

Στον εγωισμό των παικτών του Άρη, αλλά και στην τύχη στο τέλος, απέδωσε ο Δημήτρης Πρίφτης τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ.

Μάλιστα, ο Έλληνας κόουτς αποκάλυψε πως ο Μιχάλης Πελεκάνος (που ήταν και πρώτος σκόρερ) αγωνιζόταν με ένεση λόγω μίας θλάσης που τον ταλαιπωρούσε, ενώ τόνισε πως η ομάδα του δεν θα πρέπει να σταθεί εδώ ενόψει της συνέχειας.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες, πήραμε απόψε μια σπουδαία νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πελεκάνο που έπαιξε με θλάση που δημιουργήθηκε την Τετάρτη. Ιατρικά δεν θα έπρεπε να παίξει, έκανε δύο ενέσεις μέσα στο τετραήμερο, έπαιξε και ήταν μάλιστα και καθοριστικός. Συγχαρητήρια και στην ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά στο μεγαλύτερο διάστημα. Εμείς είχαμε σαφές πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ (σ.σ. 18 επιθετικά πήρε η ΑΕΚ) και αυτό μας πλήγωσε και μας έκανε ουσιαστικά να παίζουμε το διπλάσιο χρόνο άμυνα, κάτι που μας έκανε πιο ευάλωτους. Στο τέταρτο δεκάλεπτο βάλαμε κάποια κρίσιμα σουτ με τον Τζέικ (σ.σ. Κοέν) και τον Πελεκάνο. Έπαιξε ρόλο και η τύχη στα τελευταία λεπτά, πάντα χρειάζεται σε τέτοια ματς. Εμείς συνεχίζουμε, εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΚ», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Πρίφτης.

Για το πώς μεταφράζονται οι τρεις νίκες που έχει σημειώσει ο Άρης φέτος κόντρα στην ΑΕΚ: «Μεταφράζονται και έτσι και αλλιώς. Τον εγωισμό δεν μπορείς να το ελέγξεις και δεν μπορείς να το κάνεις σκάουτινγκ. Προφανώς μπορεί να υπάρχει μια ψυχολογική ανάταση μετά από τρεις ήττες απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Θα ήταν ουτοπικό κάτι τέτοιο. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό».

Για τη διαιτησία: «Δεν θέλω να σχολιάσω αυτό το κομμάτι».

Για το γεγονός ότι κράτησε τον Χάγκινς στο παρκέ στα τελευταία λεπτά, παρόλο που ο Αμερικάνος δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος στις βολές: «Δεν υπήρχε Σίμτσακ, δεν υπήρχε Ουάιτ. Θα μπορούσα να βάλω τον Τσούπκοβιτς ή τον Πελεκάνο, αλλά ο Πελεκάνος είχε τελειώσει. Κάποια πράγματα γίνονται ενστικτωδώς, δεν τα ελέγχω όλα».

Ο Τζέικ Κοέν, που είχε μεγάλη συμβολή στη νίκη, είπε: «Το σημερινό ματς είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το πόσο όμορφο και σκληρό άθλημα είναι το μπάσκετ. Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι πάμε να χάσουμε το παιχνίδι, όμως παλέψαμε στην 3η περίοδο, με τα μεγάλα σουτ και τις άμυνες στα κρίσιμα σημεία καταφέραμε και γυρίσαμε το ματς, γενικότερα κάναμε όλα αυτά που έπρεπε για να φτάσουμε στη νίκη. Το σημερινό ματς είναι μια ακόμα απόδειξη πως, ακόμα κι όταν δεν παίζουμε καλά μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτό οφείλεται στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι και στο πνευματικό κομμάτι που έχουμε δουλέψει».

Για τα κρίσιμα σουτ που ευστόχησαν αυτός και ο Πελεκάνος: «Νιώθω πάντα καλά πριν πάρω τα σουτ. Πέρα από εμένα, σήμερα ο Πελεκάνος έβαλε μεγάλα σουτ. Έχει τύχει να μην είναι στην μέρα του κάποιες φορές, όμως ξέρουμε ότι μπορεί να πετύχει τα μεγάλα σουτ. Επανόρθωσε για κάποιες μέτριες εμφανίσεις που έκανε στο παρελθόν, βοηθώντας την ομάδα να φτάσει στη νίκη».

Για το γεγονός ότι ο Άρης συνεχίζει να πορεύεται με το ίδιο υλικό: «Αυτό πραγματικά είναι εντυπωσιακό, μπαίνει Μάρτιος και δεν έχουμε κάνει ούτε μια αλλαγή. Η σαζόν μας είναι πετυχημένη μέχρι τώρα. Γίνεται πολύ καλή δουλειά απ’ όλους, παίκτες, προπονητές και διοίκηση. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ μας και ο ένας στηρίζει τον άλλον. Ακόμα και μετά από μια κακή εμφάνιση μπορούμε και το ξεπερνάμε. Αυτό για μένα είναι που κάνει φοβερό το να παίζεις σε αυτή την ομάδα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: