Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο κόσμος καταλαβαίνει και είπε «μείνε»!


Ο κόσμος καταλαβαίνει και είπε «μείνε»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο κόσμος του Ολυμπιακού είπε χθες στον Μάρκο Σίλβα να μείνει στην ομάδα του Πειραιά και του χρόνου.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε απέναντι στη Βέροια ένα ακόμα ρεκόρ, που αφορά τη γρηγορότερη κατάκτηση πρωταθλήματος στη χώρα μας, καθώς καμιά άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει να πάρει τον τίτλο προτελευταία μέρα του Φλεβάρη.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η νίκη επί της Βέροιας με 3-0 έδωσε τη δυνατότητα στους “ερυθρόλευκους” να πανηγυρίσουν κι εκτός από την πολύ καλή απόδοση του Νταβίντ Φουστέρ, η εικόνα που κρατά κάποιος από το ματς στο Φάληρο είχε να κάνει με τον Μάρκο Σίλβα και τους οπαδούς των πρωταθλητών.

Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ στο Γιουρόπα Λιγκ, οι 15.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου, φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Μάρκο Σίλβα, αποθεώνοντας τον Πορτογάλο κόουτς των Πειραιωτών.

Αυτό που έγινε στο φινάλε του αγώνα με τη Βέροια δεν πρέπει να περάσει στο ντούκου, καθώς η απογοήτευση του κόσμου του Ολυμπιακού από την ήττα απέναντι στην Άντερλεχτ είναι “νωπή”.

Κι όμως, παρά τα όσα άκουσε από πολλούς απ΄το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, υπήρξε μια συμπεριφορά που αν μη τι άλλο “βγάζει” υγεία σε ότι αφορά τον τρόπο σκέψης των πολλών και όχι των λίγων.

Γιατί πολύ απλά ο κόσμος καταλαβαίνει αν ένας προπονητής δουλεύει ή κοροϊδεύει και οι οπαδοί του Ολυμπιακού έδειξαν χθες με τη στάση τους, ότι αναγνωρίζουν πως ο προπονητής της ομάδας τους (με τα λάθη του και τις αδυναμίες του) είναι ένας επαγγελματίας που προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό.

Ασφαλώς θα κάνει και λανθασμένες επιλογές, σίγουρα θα υπάρξουν και στιγμές που δε θα βρεθεί στο καλύτερο “φεγγάρι” ωστόσο είναι ένας προπονητής που το “ψάχνει” και αυτό το αναγνωρίζει ο κόσμος.

Το αν τελικά ο Μάρκο Σίλβα συνεχίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού και την επόμενη σεζόν δεν το γνωρίζει κανείς στην παρούσα φάση. Είναι όμως παρήγορο σε ότι αφορά την ποδοσφαιρική λογική, η κίνηση των φίλων της ομάδας του Πειραιά στο φινάλε του αγώνα.

Βέβαια πολύ μεγάλη κουβέντα μπορεί να γίνει αναφορικά με το αν ο Πορτογάλος κρίνεται επιτυχημένος στην Ευρώπη. Αποτυχημένο πάντως δεν μπορεί να τον πει κάποιος αν και με βάση την εικόνα Ολυμπιακού και Άντερλεχτ στα δύο ματς στο Γιουρόπα οι “ερυθρόλευκοι” όφειλαν να πάρουν την πρόκριση κόντρα σε μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερη τους.

Όπως και να έχουν τα πράγματα το καλοκαίρι προβλέπεται “θερμό” σε ότι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τον Σίλβα και αυτό διότι ο Πορτογάλος θα δεχθεί δελεαστικές προτάσεις.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού πάντως είπε χθες στον Σίλβα να μείνει στην ομάδα του Πειραιά και του χρόνου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θέλει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: