Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο Καμπαγέρο της χάρισε την κούπα!!


Ο Καμπαγέρο της χάρισε την κούπα

Με ήρωα τον Καμπαγέρο που έπιασε τρία πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα, η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Λιγκ Καπ κόντρα στη Λίβερπουλ (1-1 κανονική διάρκεια) και πήρε τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Σε ένα συγκλονιστικό ματς, η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας κόντρα στη Λίβερπουλ, έχοντας ήρωα τον Κάρλος Καμπαγέρο που έπιασε τρία πέναλτι στην ρώσικη ρουλέτα (1-1 κανονική διάρκεια και πέναλτι). Άνοιξε το σκορ ο Φερναντίνιο, τέρμα στο οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη ο Μινιολέ που στη συνέχεια κατέβασε ρολά, ισοφάρισε ο Κουτίνιο.

Το ματς



Η Λίβερπουλ ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, είχε την κατοχή της μπάλας και όποτε την έχανε πίεζε πολύ ψηλά την Σίτι, μην αφήνοντάς τους «πολίτες» να κάνουν παιχνίδι. Οι δύο ομάδες ήταν φανερό πως είχαν στηθεί από τους προπονητές τους για να κρατήσουν αρχικά το μηδέν στην άμυνα και εάν βρουν μια καλή στιγμή να απειλήσουν.

Η πρώτη που το έκανε αυτό ήταν η Σίτι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Σίλβα βρήκε τον Αγουέρο στην πλάτη της άμυνας (ήταν εκτεθειμένος για λίγο), αυτός πήγε κατά μέτωπο στον Σακό που παραπάτησε και βρέθηκε στο έδαφος, ο Αργεντινός έκλεισε προς τα μέσα, σούταρε αλλά ο Μινιολέ βρήκε όσο έπρεπε τη μπάλα, η οποία στη συνέχεια σταμάτησε στο αριστερό του δοκάρι.

inner

Η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Σίτι, με τον Κομπανί να καθαρίζει κάθε υποψία ευκαιρίας, με την καλύτερη φάση της στο πρώτο μέρος να είναι ένα σουτ του Φιρμίνο έξω από την περιοχή που πέρασε πολύ άουτ.

Στην επανάληψη, οι «πολίτες» μπήκαν μπροστά στο σκορ από το… πουθενά. Σε μια αντεπίθεση, ο Αγουέρο άνοιξε στον Φερναντίνιο, ο οποίος έκανε τη σέντρα-σουτ με κατεύθυνση στο τέρμα, ο Μινιολέ έπεσε προσπαθώντας να διώξει αλλά η μπάλα του έφυγε κάτω από τα χέρια καταλήγοντας στα δίχτυα (49’).

inner

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα αλλά επτά λεπτά, ο Μίλνερ δεν κατάφερε να βρει στόχο από θέση τετ-α-τετ. Η Σίτι είχε μεγάλη ευκαιρία στο 60’ να «κλειδώσει» την κούπα, αλλά ο Στέρλινγκ ολομόναχος απέναντι από τον Μινιολέ πλάσαρε άουτ και δύο λεπτά μετά, ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή του Αγουέρο από τον Μορένο μέσα στην περιοχή. Η Μάντσεστερ πίεζε για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα, η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να αντιδράσει και ο Κλοπ άλλαξε Μορένο και Φιρμίνο, βάζοντας Λαλάνα και Όριτζι.

inner

Οι «Reds» απέκτησαν πνοή και τρεξίματα αλλά και δεν απειλούσαν και πάλι, ο Στέρλινγκ έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία στο 80’ και τρία λεπτά μετά, η Λίβερπουλ έφερε το ματς στα ίσια. Ο Στάριτζ, έπειτα από φάση διαρκείας, γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία, ο Λαλάνα κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι αλλά στην επαναφορά ο Κουτίνιο δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας το σκορ. Στα εναπομείναντα λεπτά, βέβαια, η Σίτι θα μπορούσε να πάρει το ματς, όμως Φερναντίνιο και Τουρέ έπεσαν πάνω στον τρομερό Μινιολέ, που μετά το τέρμα που έφαγε και έφερε ευθύνη, κατέβασε τα ρολά.

inner

Στο πρώτο τέταρτο της παράτασης, η Σίτι ήταν πάλι αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, αλλά ο Μινιολέ είπε ξανά «όχι» σε τετ-α-τετ του Αγουέρο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που έφθασε μια ανάσα από το προβάδισμα. Ήταν, όμως, η σειρά του Καμπαγέρο να βάλει «στοπ» στον Όριτζι και να προϊδεάσει για το τι έχει να συμβεί στα πέναλτι. Εκεί, έπιασε τρία στη σειρά και χάρισε την κούπα στην Μάντσεστερ Σίτι, ενώ μοίρασε και… θλίψη στον Κλοπ, που δεν κατάφερε να πάρει τον πρώτο του τίτλο με τη Λίβερπουλ.

inner

Η εξέλιξη στα πέναλτι
Τσαν (1-0)
Φερναντίνιο (δοκάρι)
Λούκας (απέκρουσε ο Καμπαγέρο)
Νάβας (1-1)
Κουτίνιο (απέκρουσε ο Καμπαγέρο)
Αγουέρο (1-2)
Λαλάνα (απέκρουσε ο Καμπαγέρο)
Γιάγια Τουρέ (1-3)

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Λούκας, Σακό (25’ Κόλο Τουρέ), Μορένο (71’ Λαλάνα), Χέντερσον, Μίλνερ, Τσαν, Κουτίνιο, Φιρμίνο (80’ Όριτζι), Στάριτζ.

Στον πάγκο: Μπογκντάν, Μπεντέκε, Άλεν, Φλάναγκαν.

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Καμπαγέρο, Σανιά (91’ Ζαμπαλέτα), Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο (91’ Νάβας), Φερναντίνιο, Ντάβιδ Σίλβα (110’ Μπονί), Γιάγια Τουρέ, Στέρλινγκ, Αγούερο.

Στον πάγκο: Χαρτ, Κολάροφ, Ντεμικέλις, Ιεανάτσο.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: