Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Όταν ο Πικέ ξανασυνάντησε τον «Ίμπρα»

Όταν ο Πικέ ξανασυνάντησε τον «Ίμπρα»
Φήμες του παρελθόντος «φούντωσε» η συνάντηση του Ζεράρ Πικέ με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Μία φωτογραφία που απαθανάτιζε τους δύο παίκτες σε κάτι που θύμιζε τρυφερό τετ-α-τετ ζεύγους όταν ήταν συμπαίκτες στην ομάδα της Βαρκελώνης, είχε προκαλέσει σάλο και πολλές συζητήσεις για τις… προτιμήσεις του.

Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός, ο Καταλανός αμυντικός διαφημίζει σε κάθε ευκαιρία τη σχέση του με την Κολομβιανή ποπ-σταρ Σακίρα, ενώ ο Σουηδός επιθετικός παραμένει στο πλευρό της επί σειρά ετών συντρόφου του και μητέρα των δύο παιδιών τους, Έλενα.

Χθες, με την ευκαιρία του φιλικού της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι, οι δυο τους αντάλλαξαν μία θερμή χειραψία. Και τίποτα περισσότερο. Πάντως το βλέμμα των συμπαικτών του Πικέ μαρτυρά την περιέργειά τους…


πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει για Μαϊκόν η Παρί!!

Προχωράει για Μαϊκόν η Παρί
Έτοιμη να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Ντάγκλας Μαϊκόν εμφανίζεται η Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Βραζιλιάνος μπακ δεν υπολογίζεται στην Ίντερ και ο Κάρλο Αντσελότι παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να τον πάρει στο Παρίσι.

Άλλωστε, ο 31χρονος παίκτης δεν είναι ο πρώτος παίκτης που μπορεί να φορέσει τη φανέλα των Πρωτευουσιάνων το φετινό καλοκαίρι.

Από το ιταλικό πρωτάθλημα έχει πάρει τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Τιάγκο Σίλβα και Εζεκιέλ Λαβέτσι, ενώ την περσινή περίοδο πήρε τον Χαβιέρ Παστόρε.

Ενδιαφέρον για τον Μαϊκόν έχει εκδηλώσει, επίσης, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Τσέλσι, κάτι που δυσκολεύει ιδιαίτερα τις προσπάθειες του γαλλικού συλλόγου.


πηγή: sport-fm.gr

Σοκ με Χέλμες!!

Σοκ με Χέλμες!
Ισχυρό πλήγμα για τη Βόλφσμπουργκ. Ο Πάτρικ Χέλμες τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο στο χθεσινό φιλικό απέναντι στη Μαν. Σίτι (0-2) και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως υπέστη ρήξη χιαστών.

Ο άλλοτε φορ της Λεβερκούζεν αποχώρησε στο 35ο λεπτό δίχως να έχει προηγηθεί κάποιο μαρκάρισμα. Πλέον εκτιμάται πως θα λείψει από τα γήπεδα για 4-6 μήνες. «Είναι κρίμα. Μια πολύ άσχημη είδηση για το παιδί, αλλά και ολόκληρη την ομάδα», τόνισε ο προπονητής των «λύκων», Φέλιξ Μάγκατ.

Την περασμένη περίοδο ο 28χρονος άσος είχε 16 εμφανίσεις και 12 γκολ στην Bundesliga, μένοντας για αρκετό καιρό εκτός δράσης λόγω ρήξης στις σχέσεις του με τον προπονητή του, που τον έβαλε να αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα.


πηγή: sport-fm.gr

Έδωσε Χοσέλου η Ρεάλ Μαδρίτης!!

Έδωσε Χοσέλου η Ρεάλ Μαδρίτης
Στην Χόφενχαϊμ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χοσέλου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς ο γερμανικός σύλλογος συμφώνησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ποσό των 6 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 22χρονου επιθετικού. Η «βασίλισσα» θα έχει το δικαίωμα να αγοράσει και πάλι τον ποδοσφαιριστή τα δύο πρώτα χρόνια.

Ο Χοσέλου θα ταξιδέψει στην Γερμανία το απόγευμα της Κυριακής, ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να βάλει υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο. Η Χόφενχαϊμ «πολιορκούσε» πολύ καιρό τον νεαρό διεθνή και τελικά βρέθηκε η «χρυσή τομή» για την μεταγραφή του.

Μάλιστα, η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει το δικαίωμα να αγοράσει και πάλι τα δικαιώματα του Χοσέλου μετά το πέρας του πρώτου χρόνου έναντι 7.5 εκατ. ευρώ ή ακόμα και στο τέλος του δεύτερου με το οικονομικό αντίτιμο να ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ.


πηγή: sport-fm.gr

Ο Ρέντναπ αποκαλύπτει...!!

Ο Ρέντναπ αποκαλύπτει...
Το σίριαλ με τον Λούκα Μόντριτς καλά κρατεί και ο Χάρι Ρέντνπαπ ήρθε να δώσει κάποιες λεπτομέρειες για τις συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στον παίκτη και τη διοίκηση της Τότεναμ από την περσινή κιόλας περίοδο.

Ο πρώην τεχνικός της ομάδας θέλησε να πάρει θέση για την επιθυμία του Κροάτη μέσου να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Όταν τέτοια εποχή πέρυσι ετοιμαζόμασταν για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, κάναμε ένα ραντεβού με τον Μόντριτς και του είπαμε να μας δώσει άλλη μια εξαιρετική σεζόν. Θα ήταν καλό και για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο και του υποσχεθήκαμε ότι αν έρθει η Ρεάλ και τον ζητήσει εμείς δεν θα στεκόμασταν εμπόδιο στην καριέρα του», δήλωσε ο Ρέντναπ χωρίς να θέλει να πει φυσικά περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά κυρίως τις συζητήσεις γύρω από το οικονομικό.

Πηγή: england365.gr

Κοντά σε Παπάζογλου ο ΟΦΗ!!

Κοντά σε Παπάζογλου ο ΟΦΗ
Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του ΟΦΗ με τον Θανάση Παπάζογλου και τον ΠΑΟΚ.

Όλο αυτό το διάστημα οι Κρητικοί έχουν πιέσει αρκετά τον 24χρονο επιθετικό για να τον πείσουν να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Ηρακλείου.

Θετικός στο παραπάνω ενδεχόμενο παρουσιάζεται ο «Δικέφαλος του Βορρά», ο οποίος φέρεται να έχει αποφασίσει να καλύψει μέρος του συμβολαίου του παίκτη.

Ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Νίκος Μαχλάς έχουν ενημερώσει τον Παπάζογλου ότι θα «χτίσουν» πάνω του την επίθεση του ΟΦΗ, κάτι που έχει ακουστεί θετικά στον διεθνή με την Ελπίδων φορ.

Όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα ξεκαθαρίσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και είναι αρκετά πιθανό ο Παπάζογλου να φοράει τη φανέλα της κρητικής ομάδας την επόμενη σεζόν.


πηγή: sport-fm.gr

… Σκάσε και κολύμπα!!

… Σκάσε και κολύμπα
Αχ βρε Ράιαν! Αχ βρε Ράιαν! Στις πισίνες κάνει πάταγο, το ίδιο και στο γυναικείο φύλο, όμως από ότι φαίνεται ο Ράιν Λόχτι το… μιλητό δεν το έχει.

Ο 28χρονος Αμερικανός κολυμβητής που σάρωσε τα μετάλλια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κατακτώντας δύο χρυσά, δύο αργυρά και δύο χάλκινα, έχει… αχίλλειο πτέρνα τον προφορικό λόγο.

Ευτυχώς για τον ίδιο που και κολυμπάει εξαιρετικά και διαθέτει εξωτερική εμφάνιση, οπότε τα λόγια δεν του… πολυχρειάζονται!


Δείτε video με τα best of από τις συνεντεύξεις του:





πηγή: sport-fm.gr

«Καίει» καρδιές, σπάει… ρεκόρ!!

«Καίει» καρδιές, σπάει… ρεκόρ
Η καρδιά του αθλητισμού χτυπά στο Λονδίνο, όπου και διανύουμε την ένατη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο οι καρδιές του αντρικού πληθυσμού πρέπει να… σκίρτησαν όταν είδαν την Βικτόρια Πέντλετον.

Μην πάει ο νους σας στο πονηρό... η αθλήτρια από τη Μεγάλη Βρετανία πέρα από το να «καίει» καρδιές ξέρει να σπάει και ρεκόρ, αφού στην προκριματική φάση στο αγώνισμα της ποδηλασίας στο σπριντ κατάφερε να κάνει νέο Ολυμπιακό ρεκόρ.

Η αθλήτρια από τη Βρετανία έκανε χρόνο 10.724 και πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση (1/16) στην οποία θα τρέξει κόντρα στην Τζνιντένκο από τη Ρωσία, η οποία κατετάγη τελευταία.


πηγή: sport-fm.gr

Νυστέρι για Μάριο Γκόμεζ!!

Νυστέρι για Μάριο Γκόμεζ!
Σοκ στην Μπάγερν! Ο Μάριο Γκόμεζ θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση καθαρισμού στον δεξιό αστράγαλο. Ο Γερμανός φορ αγωνίστηκε 42 λεπτά στη χθεσινή αναμέτρηση με τη Βέρντερ κι αποχώρησε με ενοχλήσεις. Οι εξετάσεις έδειξαν πως είναι αναγκαίο να χειρουργηθεί και θα μείνει για αρκετό καιρό εκτός δράσης, δίχως να είναι ακόμη σαφές πότε θα επιστρέψει στα γήπεδα.

Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα τραυματισμού στην Μπάγερν. Υπενθυμίζεται πως εκτός δράσης είναι οι Αλάμπα (κάταγμα κόπωσης) και Ραφίνια (ρήξη συνδέσμων). Το κενό του «Σούπερ Μάριο», που την περασμένη περίοδο πέτυχε 45 γκολ σε 52 επίσημες συμμετοχές, θα κληθούν να καλύψουν οι νεοαποκτηθέντες Μάριο Μάντζουκιτς και Κλαούντιο Πισάρο.


πηγή: sport-fm.gr

«Κλείδωσαν» οι μειώσεις συντάξεων!!

«Κλείδωσαν» οι μειώσεις συντάξεων
Με υποσχέσεις για μεγαλύτερες περικοπές σε «ελαστικές» δαπάνες των υπουργείων που «συνεισέφεραν λιγότερο» ως τώρα με μέτρα λιτότητας στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, αποχαιρέτησε την Τρόικα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για να αποφύγει, μέχρι την επάνοδό της, στις αρχές Σεπτεμβρίου, νέες πιέσεις για ακόμα περισσότερα μέτρα.

Μπορεί βγαίνοντας από το γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα ο Πολ Τόμσεν να δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «όλα πήγαν καλά, κάναμε σημαντική πρόοδο», ωστόσο αφήνει τοποτηρητές στην Αθήνα τα χαμηλόβαθμα κλιμάκια, που θα εποπτεύουν την προετοιμασία του τελικού πακέτου μέτρων, με τα οποία θα ολοκληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ ως τα τέλη Αυγούστου, με βάση και τις κατευθύνσεις που έδωσε φεύγοντας η «τριανδρία» Μορς, Τόμσεν και Μαζούχ.

Σύμφωνα με τον Πολ Τόμσεν, η Τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το πιθανότερο το Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ματίας Μορς (επικεφαλής του κλιμακίου των Βρυξελλών), θα ολοκληρωθεί και η έκθεση προόδου για την επόμενη δόση των δανείων προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης που μετέχει στις συσκέψεις, η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει «πολύ συστηματικά» τόσο τα δημοσιονομικά «ισοδύναμα» του 2012 (για να μην κοπούν δηλαδή τα ειδικά μισθολόγια και για να καλυφθούν οι τρύπες στην εκτέλεση προϋπολογισμού) όσο και για το 2013-2014.

«Έγινε μία αρκετά αναλυτική πρώτη προσέγγιση των μακροοικονομικών μεγεθών και της ύφεσης για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια» ανέφερε η ίδια πηγή. Η ύφεση θα είναι πιο βαθιά και φέτος και τα επόμενα χρόνια, σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Μεσοπρόθεσμου και του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

«Προχωρά η διαδικασία για τον προϋπολογισμό του 2012... Θα κατασταλάξουμε μέσα στην βδομάδα για το τι θα κάνουμε, πως θα το κάνουμε και ποια ισοδύναμα θα γίνουν αποδεκτά» ανέφερε.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, η κυβέρνηση θα αποστείλει λίστα με επιπλέον ισοδύναμα, κυρίως στην κατεύθυνση της μείωσης 0,5% έως 0,8% του ΑΕΠ από λειτουργικές δαπάνες όλων των υπουργείων. Μέσα στην εβδομάδα θα συνεχιστεί αυτή η προετοιμασία, στο τέλος της εβδομάδας θα σταλούν στην Τρόικα κάποια προτάσεις και αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση.

Συζήτηση για τα μέτρα αναμένεται να γίνει και σε επίπεδο πολιτικών αργηγών κατά τις συσκέψεις που θα έχει τη Δευτέρα (στις 16:00) και την Τρίτη (στις 18:00) ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μείωση των κύριων συντάξεων από ένα ποσό και πάνω, περικοπή στο εφάπαξ, επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, πλαφόν στις συντάξεις, κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και περικοπή κοινωνικών επιδομάτων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Πριν φύγει η Τρόικα, παρέδωσε στον κ. Στουρνάρα τη λίστα με τα μέτρα που κατ' αρχήν αποδέχεται. Στη συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας τέθηκαν επί τάπητος τα επιπλέον μέτρα που δεν την ικανοποιούν -και στη θέση των οποίων μπορεί να απαιτηθούν άλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11 το βράδυ του Σαββάτου και εν όψει της αναχώρησής της από την Αθήνα, η Τρόικα παρέδωσε κείμενο με τα κοινά αποδεκτά μέτρα, στα οποία φαίνεται πως γίνονται δεκτές οι περισσότερες από τις περικοπές που έχουν προτείνει τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας.

Ωστόσο, γίνονταν συνεχείς συσκέψεις μέχρι και το πρωί της Κυριακής, σε μια προσπάθεια μήπως πειστούν οι ελεγκτές να μην ανοίξει νέα «τρύπα» στο πακέτο, πετώντας έξω πολλά από τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος που μετέχει στις συσκέψεις, «υπάρχει καλή χημεία τις τελευταίες ημέρες, συμφωνούμε σε πολλά». Αν και διαπιστώνει πως «υπάρχει συμφωνία σε ένα μέρος των 11,5 δισ. ευρώ», το σίγουρο είναι πως ένα επίσης μεγάλο μέρος (ίσως και μεγαλύτερο) παραμένει στον αέρα.

Ωστόσο, τώρα το «μπαλάκι» πέφτει στα άλλα υπουργεία, για να βρουν να κόψουν επιπλέον δαπάνες τους και να αποφευχθούν πιέσεις για συμπληρωματικά μέτρα από τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας για περικοπές μισθών και συντάξεων, «μαχαίρι» στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων και απολύσεις αναπληρωτών καθηγητών.

«Όλα τα υπουργεία συνεισέφεραν, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο» σχολίαζε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Ανακοίνωση της Τρόικας

«Η τρόικα ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Ελλάδα, προκειμένου να συζητήσει με τις νέες ελληνικές αρχές την οικονομική πολιτική που χρειάζεται να ακολουθηθεί, για να αποκατασταθεί η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα, να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημοσιονομικών και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, που υποστηρίζεται από τα τρία θεσμικά όργανα».

»Οι συζητήσεις σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος ήταν παραγωγικές και υπήρξε γενική συμφωνία για την ανάγκη να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα τις εργασίες τους μέσα στον επόμενο μήνα, και οι αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναμένονται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, για να συνεχίσουν τις συζητήσεις».

Πηγή: Protothema.gr

Μόνο κέρδος ο Βίντιτς!!

Μόνο κέρδος ο Βίντιτς
Ισόπαλη χωρίς γκολ ήρθε η Μαν. Γιουνάιτεντ σε φιλική αναμέτρηση στο Όσλο με τη Βαλερένγκα. Η είδηση ήταν η επανεμφάνιση του Νεμάνια Βίντιτς, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο το Δεκέμβριο και αγωνίστηκε για μία ώρα δείχνοντας σε αρκετά καλή κατάσταση.

Οι «διάβολοι» έχασαν αρκετές ευκαιρίες στην αναμέτρηση, κυρίως με τον Ντάνι Γουέλμπεκ, δίχως όμως να λείψουν και οι καλές στιγμές για τους οικοδεσπότες. Επόμενο τεστ για τη Μαν. Γιουνάιτεντ είναι αυτό της ερχόμενης Τετάρτης με την Μπαρτσελόνα στο Γκέτεμποργκ.

Η σύνθεση της Μαν. Γιουνάιτεντ: Λίντεγκααρντ, Βαλέντσια, Βίντιτς (61’Άντερσον), Φέρντιναντ, Κιν, Νάνι, Κάρικ, Σκόουλς (75’ Πάουελ), Γιανγκ (75’ Λίνγκαρντ), Ρούνεϊ (76’ Τσιτσαρίτο), Γουέλμπεκ (61’ Καγκάουα).


πηγή: sport-fm.gr

29 τρίποντα σε 1 λεπτό (video)

29 τρίποντα σε 1 λεπτό (video)
Οι παίκτες των ΗΠΑ έριχναν τα τρίποντα στο καλάθι της Νιγηρίας σαν να πετούσαν πέτρες στη θάλασσα στο μεταξύ τους παιχνίδι για το ολυμπιακό τουρνουά την Πέμπτη (156-73). Οι Αμερικανοί ευστόχησαν 29 φορές σε 46 προσπάθειες πίσω από τα 6,75μ.

Δείτε σε ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού πώς ο Καρμέλο Άντονι (10/12), ο Κέβιν Ντουράντ (4/7), ο Αντρέ Ιγκουοντάλα (3/3), ο Ράσελ Γουέστμπρουκ (3/4), ο Κέβιν Λοβ (3/6), ο Κόμπι Μπράιαντ (2/2), ο Ντερόν Ουίλιαμς (2/3), ο Κρις Πολ (1/3) και ο Τζέιμς Χάρντεν (1/5) «βομβάρδισαν» το καλάθι των δύσμοιρων Νιγηριανών.




πηγή: sport-fm.gr

Με Ανόρθωση στην Κύπρο!!

Η Ανόρθωση ανακοίνωσε και επίσημα την διεξαγωγή φιλικού με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στις 12 Αυγούστου στις 20:00 στο "Αντώνης Παπαδόπουλος".
Με Ανόρθωση στην Κύπρο
Αναλυτικά:
"Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου σας ενημερώνει πως την Κυριακή 12 Αυγούστου και ώρα 20:00, η ομάδα μας θα δώσει διεθνή φιλικό παιχνίδι με την ομάδα του Παναθηναϊκού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Η Ελληνική ομάδα έρχεται στην Κύπρο, ειδικά για τον φιλικό αγώνα με την ομάδα μας. Καλούμε τον κόσμο της ομάδας μας να έρθει στο γήπεδο να δει ένα ξεχωριστό φιλικό αγώνα ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες με μεγάλη προσφορά αλλά και με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το φιλικό, θα ανακοινωθούν αργότερα".

Ντουέτο για τελικό!!

Οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη έκαναν εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό του τεχνικού προγράμματος του ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση και ελπίζει στην είσοδό του στον τελικό.
Ντουέτο για τελικό!
Στην πρεμιέρα των αγωνισμάτων της συγχρονισμένης κολύμβησης στο Λονδίνο, οι δύο αθλήτριές μας τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Με 89.200 βαθμούς το ελληνικό δίδυμο βρίσκεται μέχρι στιγμής στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, μεταξύ των 15 ομάδων που έχουν αγωνιστεί.
Στα προκριματικά αγωνίζονται συνολικά 24 ντουέτα, οπότε οι δύο πρωταθλήτριές μας θα πρέπει να περιμένουν την ολοκλήρωση όλων των προγραμμάτων. Στον τελικό προκρίνονται 12 ντουέτα.

πηγή: sportdog.gr   

«Διαπραγματεύσεις στα 2,5 εκατ. ευρώ για Μασάδο»

Τα γαλλικά ΜΜΕ υπογραμμίζουν ότι ο Ολυμπιακός κάνει πια τις τελικές επαφές για να κλείσει τον Πάουλο Μασάδο από την Τουλούζ με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.
«Διαπραγματεύσεις στα 2,5 εκατ. ευρώ για Μασάδο»
Ο Ολυμπιακός είναι σε διαπραγματεύσεις για τον Πάουλο Μασάδο με την Τουλούζ για να τον κλείσει με ένα ποσό στα 2,5 εκατ. ευρώ», υποστηρίζουν οι Γάλλοι που εξακολοθούν να κρατούν στο... κόλπο της Μαρσέιγ.
Οι Μαρσεγιέζοι, όμως δεν έχουν το απαιτούμενο κεφάλαιο για να κάνουν κίνηση για τον Πορτογάλο χαφ. Όσο για το ποιός έχει το προβάδισμα για την απόκτηση του Μασάδο; Άλλα ΜΜΕ στην Γαλλία δίνουν τον πρώτο λόγο στους ερυθρολεύκους και άλλα στην Μαρσέιγ...

πηγή: sportdog.gr   

Άλλο Γουίμπλεντον, άλλο Ολυμπιακοί!!

Ο Άντι Μάρεϊ ήταν φοβερός στο κεντρικό κορτ του Λονδίνου και επικράτησε 3-0 σετ (6-2, 6-1, 6-4) του Ελβετού νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ρότζερ Φέντερερ, και μπροστά στους συμπατριώτες του κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τένις.
Άλλο Γουίμπλεντον, άλλο Ολυμπιακοί!
Από το μακρινό 1908 και τον Τζόσια Ρίτσι είχε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου Βρετανός τενίστας στο μόνο του αθλήματος.
Η κούραση του «βασιλιά των κορτ» φαινόταν εξ’ αρχής, μετά τον μαραθώνιο στον ημιτελικό και ο Άντι Μάρεϊ κάνοντας ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι έφτασε στην… πηγή. Για χρόνια ο Βρετανός βρισκόταν στη… σκιά των «big three» του τένις, όμως είχε έρθει πλέον η ώρα να πάρει το… αίμα του πίσω. Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Φέντερερ να μπει στο κλαμπ των Αγκάσι και Ναδάλ, οι οποίοι έχουν κατακτήσει τόσο τα τέσσερα μεγάλα Grand Slam, όσο και χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο μονό.
Στο πρώτα γκέιμ του παιχνιδιού φαινόταν ότι θα έχουμε μεγάλο… ντέρμπι όσον αφορά τον τελικό νικητή. Οι δύο τενίστες πήγαν συντηρητικά στο ξεκίνημα, ωστόσο ο Άντι Μάρεϊ ήταν… σεληνιασμένος. Με δύο συνεχόμενα μπρέικ, ολοκλήρωσε το πρώτο σετ με 6-2 υπέρ του μόλις σε 37λεπτά και έδειχνε ότι είχε έρθει η… ώρα του να κάνει επιτέλους το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ο Φέντερερ έκανε άσχημα χτυπήματα και σίγουρα ήταν κουρασμένος από τον μαραθώνιο του ημιτελικού κόντρα στον Ντελ Πότρο.
Ο Βρετανός ήταν ασταμάτητος. Με το… καλημέρα έκανε μπρέικ στο δεύτερο σετ και πλέον τα δύσκολα για τον Ελβετό νούμερο ένα είχαν έρθει. Στο τρίτο γκέιμ και ενώ ο Μάρεϊ ήταν ήδη μπροστά με 2-0 γκέιμ, ο Φέντερερ έχασε έξι ευκαιρίες να κάνει μπρέικ και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του χρυσού. Τελικά η… αύρα που είχε ο Μάρεϊ φαινόταν ώρες-ώρες εξωπραγματική. Προηγήθηκε με 2-0 σετ, «ισοπεδώνοντας» τον Φέντερερ με 6-1 γκέιμ και πλέον βρισκόταν μια… ανάσα από την πρώτη του σπουδαία επιτυχία.
Δεν μπορούσε να το χάσει αυτό το χρυσό ο Άντι Μάρεϊ! Αφού είχε βάλει τα… θεμέλια στα δύο πρώτα σετ, ήρθε και η ολοκλήρωση στο τρίτο. Όπως και στο πρώτο σετ, ο Βρετανός έκανε μπρέικ και πάλι στο 5ο γκέιμ, όπου σέρβιρε ο Φέντερερ. Ο Ελβετός δεν είχε δυνάμεις να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση, είχε μπει το «νερό στο αυλάκι» και με απλή συντήρηση ο Μάρεϊ, έκανε το 3-0 με 6-4 γκέιμ, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Παράλληλα, πήρε και μια άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό στο πρόσφατο Wimbledon από τον Φέντερερ.
Πηγή: sport-fm.gr

To σουτιέν του Πουγιόλ (ΦΩΤΟ).

Φοράει σουτιέν ο Πουγιόλ; Γιατί με σουτιέν μοιάζει το... φανελάκι που φορούσε κάτω από την εμφάνισή του στο φιλικό της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σαιντ Ζερμαίν.
To σουτιέν του Πουγιόλ (ΦΩΤΟ)
Μάλιστα ο Ισπανός αμυντικός φαίνεται να δείχνει στον Ιμπραήμοβιτς το σουτιέν του...

πηγή: sportdog.gr   

Υποψία "στημένου" στο Europa...!!

Η ομοσπονδία της Νορβηγίας ζήτησε από την UEFA να τσεκάρει την αναμέτρηση της Αλεσουντ με τα Τίρανα στο Europa League για να ελέγξει μήπως είχε «μαγειρευτεί».
Υποψία "στημένου" στο Europa...
Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της σκανδιναβικής χώρας μπήκε σε υποψίες μετά τα πολύ μεγάλα πονταρίσματα που έγιναν σε χώρες κυρίως από την Ασία. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρία στοιχήματος της Νορβηγίας έπαψε να δέχεται πονταρίσματα όταν το σκορ του ματς έφτασε στο 2-0 και ενώ ολοκληρώθηκε με 5-0.

πηγή: sportdog.gr   

Ανέβηκε 5ος ο Κοκκαλάνης!!

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βύρων Κοκκαλάνης στην 9η ιστιοδρομία των RS-X. Ο Έλληνας ιστιοπλόος κατέλαβε την 4η θέση στην προτελευταία ιστιοδρομία πριν από την κούρσα των μεταλλίων τερματίζοντας 5 λεπτά και 3'' μετά τον πρώτο Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε από την Ολλανδία (32:01).
Ανέβηκε 5ος ο Κοκκαλάνης
Στην ίδια κούρσα, ο Κύπριος Ανδρέας Καριόλου πέρασε 12ος τη γραμμή του τερματισμού 7 λεπτά και 6'' από τον νικητή.
Μετά τις πρώτες εννέα ιστιοδρομίες, ο Κοκκαλάνης βρίσκεται πλέον στην 5η θέση της γενικής με 56 βαθμούς ποινής, ενώ ο Καριόλου από τη 17η ανέβηκε στη 15η θέση με 127 βαθμούς ποινής.
Στην κορυφή της γενικής βρίσκεται ο Ολλανδός Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε με 10 βαθμούς ποινής.

πηγή: sportdog.gr   

Το "δράμα" του κλασσικού αθλητισμού!!

Ομολογώ πως περίμενα ότι οι αθλητές του στίβου δεν θα είχαν ιδιαίτερη πορεία στο Λονδίνο. Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης.
Το "δράμα" του κλασσικού αθλητισμού!
Η οικονομική ένδεια είναι αναμφισβήτητη, η έλλειψη χορηγών και πόρων στήριξης εμφανέστατη, η ανυπαρξία της ομοσπονδίας τους πανθομολογούμενη, το κλίμα "ήταν στραβό" εξαρχής και το "έφαγε ο γαιδαρος" με τις υποθέσεις Παπαχρήστου και Χονδροκούκη.
Όποιος έβλεπε σήμερα τους προκριματικούς καταλάβαινε ότι είχε να κάνει με "φοβισμένα παιδιά", ανέτοιμα -ψυχικά κυρίως- για τέτοια πρόκληση, εμφανώς επιρρεασμένα από όσα προηγήθηκαν, παραμελημένα και αβοήθητα απ όλους εκείνους τους "πατέρες" τους αθλητισμού, που ...βρήθουν στον σεγας, και οι οποίοι πάντα απουσιάζουν στις κρίσιμες στιγμές. Γιατί φυσικά για όλους αυτούς μετρά μόνον η καρέκλα τους, οι φωτογραφίες με τους μεταλλιούχους και όχι οι αθλητές στη δύσκολη στιγμή τους...
Γιατί ν ασχοληθούν άλλωστε με το γεγονός ότι κανένας εκ των Ελλήνων αθλητών που αγωνίστηκαν σήμερα δεν κατάφερε να προκριθεί σε ημιτελικό, αντίθετα όλοι πλασαρίστηκαν από την 24η θέση του αγωνίσματός τους και κάτω!!!
Οι Έλληνες αθλητές του στίβου σήμερα "έπεσαν αμαχητί". Όχι γιατί είναι κακής ποιότητας αθλητές, ούτε γιατί δεν έχουν αθλητικά προσόντα και αγωνιστική αξία. Τουναντίον... Γι αυτό άλλωστε και υπάρχουν ακόμα και στη δύσκολη αυτή στιγμή...
Τους Έλληνες αθλητές δεν τους νίκησαν οι αντίπαλοί τους, όσο καλύτερα προετοιμασμένοι κι άν ηλθαν στους ολυμπιακούς αγώνες.
Αυτή την ομάδα την κέρδισε (αν όχι τη... διέλυσε, ιστορικά) κατά κράτος, ξεκάθαρα και δίχως άλλη κουβέντα, η αδιαφορία των αρμοδίων του ελληνικού στίβου, η εμφανής απουσία τους από κάθε προσπάθεια των παιδιών αυτών, ο πλήρης απεγκλωβισμός από κάθε έννοια αθλητισμού, χάρην του "επαγγελματικού" παραγοντισμού...
Απέφυγα να ασχοληθώ με τον κ. Σεβαστή και την "αυλή" του όταν ξέσπασε το θέμα Χονδροκούκη, το οποίο ...επιμελώς απέκρυβε και επί 36 ώρες "έκανε το παγώνι". Απόρω πως γίνεται να έχει ξεχάσει τόσο εύκολα όσα τράβηξε από τον Ρογκ στην Αθήνα την παραμονή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων του 2004, με το σκάνδαλο Κεντέρη-Θάνου, και πόσα συνεπεία αυτού υπέστη διεθνώς η χώρα αυτή στην ιστορικότερη στιγμή της... Με τον ίδιο ανεύθυνο τρόπο συμπεριφέρεται πάλι! Όχι μόνο απέναντι στο άθλημα του, στους αθλητές του, αλλά κυρίως στο σύνολο των Ελλήνων που βλέπουν τον κλασσικό αθλητισμό να εξαφανίζεται πλέον από τη χώρα μας.
Απορώ επίσης με τους ανθρώπους του (δύσμοιρου, πια) αθλήματος αυτού... Για πόσο καιρό ακόμα μπορούν να συμβιβάζονται με αυτή την καταστροφική κατάσταση και να αποδέχονται την απόλυτη διάλυση τους αθλήματος τους?
Υ.Γ. Έμαθα πριν λίγο ότι αύριο ο κ. Σέβαστης έρχεται στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Αλήθεια, τι έρχεται να δει? Γιατί κλασσικό αθλητισμό στην Ελλάδα...δεν άφησε, ώστε να μπορεί να τον παρακολουθήσει...
Πηγή: pamesports.gr

«Έτσι πρέπει να κατεβαίνει»!!

Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει στη στήλη του στο katimagiko.gr, αναλύει όσα έχει δει έως τώρα στην προετοιμασία από τους ερυθρόλευκους και «δείχνει» πως πρέπει να «κατεβαίνει» ο Ολυμπιακός
«Έτσι πρέπει να κατεβαίνει»!
• Αυτός δεν είναι Ολυμπιακός, θέλει δουλειά ακόμα η ομάδα, και της λείπουν οι δύο νέες μεταγραφές, συν τον Γκρέκο, τον Φουστέρ, και κυρίως τον Μιραλάς. Λείπει πολύ ο Μιραλάς, είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, δίνει άλλο αέρα στην ομάδα.
• Πέρσι το καλοκαίρι αν θυμάστε απ’ τα φιλικά έλεγα συνεχώς ότι την πατήσαμε με τον τερματοφύλακα. Τον είχα πάρει πρέφα τον Κοστάντζο κι έλεγα ότι έπρεπε ο Ολυμπιακός να ενισχυθεί κάτω απ’ τα δοκάρια γιατί με τον Κοστάντζο θα έχει πρόβλημα. Φέτος στα φιλικά λέω συνέχεια για το κέντρο της άμυνας.
• Πάμε να τα πιάσουμε από την αρχή για όσα έχω δει ως τώρα αυτό το καλοκαίρι. Στη θέση του τερματοφύλακα δεν πρέπει να αδικηθεί ο Μέγερι. Πρέπει να ξεκινάει αυτός. Είναι νέος, μην του κόψεις τη φόρα, ο Κάρολ έχει την πείρα αλλά είναι και μεγάλος σε ηλικία, με τον Μέγερι νιώθω ασφάλεια έτσι όπως έχει προοδεύσει, είναι γρήγορος, τον βλέπω ανεβασμένο.
Δεξί μπακ, Τοροσίδης. Όλα τα άλλα είναι μπαλώματα.
Αριστερός μπακ Χολέβας ή μια άλλη επιλογή που θα την πω παρακάτω. Έχω δει παίκτη στον Ολυμπιακό που μου αρέσει και μπορεί να βγει, θα πω παρακάτω ποιος είναι.
Σέντερ μπακ απαραίτητα θέλω σπουδαίο παίκτη, έμπειρο, να μας δέσει πίσω. Κάθε ένας από τους νέους που έχουμε εκεί, μπορεί να έχει καλά στοιχεία ατομικά, μπορεί να έχει μέλλον, αλλά ως σύνολο η άμυνα δεν δένει, έχει πρόβλημα. Όσους και αν έχει δοκιμάσει ο Ζαρντίμ, η άμυνα μπάζει.
Πάμε στα χαφ. Τα ΜΜΕ σπρώχνουν συνέχεια τον Φέισα, εγώ με Φέισα δεν τρελαίνομαι. Θέλω ταχύτητα στα χαφ, θέλω δύναμη και τρεξίματα, θέλω δημιουργία. Ο Ιμπαγάσα έχει προβλήματα μυϊκά λόγω ηλικίας, βλέπω και τους αντίπαλους να περνάνε από τα χαφ μας ανενόχλητοι. Χρειαζόμαστε μια χαφάρα για μεταγραφή.
Στη μπροστινή γραμμή είμαστε εντάξει, έχουμε πληθώρα καλών παικτών. Είχα πει από πέρσι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να παίζει και 4-4-2. Ακόμα περισσότερο τώρα που έχει και τον Μήτρογλου. Όμως το 4-4-2 δεν είναι να το λες στα λόγια, για να βγει δυνατό πρέπει να ξέρεις να το δουλέψεις. Ως τώρα όποτε το έπαιξε ο Ολυμπιακός, είδα μπουλούκι…
• Εναλλάξ μπορούν να παίζουν λίγο μπρος και λίγο πίσω ο Μήτρογλου με τον Τζιμπούρ. Όχι στατικά. Ο Μήτρογλου είναι πολύ καλός μέσα στην περιοχή, ενώ ο Τζιμπούρ είναι πιο γρήγορος και πιο κινητικός. Για να μην είναι όμως προβλέψιμος ο Ολυμπιακός, πρέπει να κάνουν συνεχώς κίνηση μεταξύ τους και να φεύγουν λίγο μπρος ο ένας στην καρδιά και λίγο πίσω ο άλλος. Να αλλάζουν μεταξύ τους μέσα στο παιχνίδι.
Εγώ πάντως σε αυτόν τον Ολυμπιακό θα ήθελα ακόμα πιο πολύ να έβλεπα τον Μιραλάς στον άξονα και να έχει τον Τζιμπούρ για παρτενέρ.
Ο Φετφατζίδης ήταν καλός χθες, τον βλέπω πιο δυνατό, βελτιωμένο, άρχισε να κάνει αυτό που του έλεγα, να μπουκάρει και να σουτάρει. Δεν είναι εύκολο να παίξει, για να καθαρίσει τους ανταγωνιστές του για μια θέση στην 11άδα πρέπει να πασχίσει πολύ.
• Ένα πράγμα που με απασχολεί και θέλω να το παρακολουθήσω περισσότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ δεν έχει την κίνηση που είχε ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε. Δεν πιέζει όπως πίεζε ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε. Βέβαια είναι νωρίς ακόμα, μην ξεχνάμε ότι και πέρσι στα φιλικά δεν πήγαινε πολύ καλά ο Ολυμπιακός με τον Βαλβέρδε. Πρέπει να περιμένουμε.
Ο παίκτης που έχω διακρίνει και γουστάρω είναι ο νεαρός Λυκογιάννης. Βλέπω πράγματα σε αυτό το παιδί. Είναι νέος, είναι ψηλός, είναι γρήγορος, έχει καλό αριστερό πόδι, ξέρει και μπάλα, αυτός μπορεί να βγει καλό αριστερό μπακ. Ας παίζει τώρα πιο μπροστά, μπορεί να βγει καλός μπακάκος, έχει προσόντα.
Δεν βλέπω να γίνεται δουλειά στις στημένες φάσεις. Πριν έρθει ο Ζαρντίμ, σας είχα πει ότι στην Πορτογαλία με Ζαρντίμ ήταν η χαρά του over…  Θέλει προσοχή ο Ολυμπιακός στις στημένες φάσεις, δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Ας ελπίσουμε ότι ο Κανού θα βοηθήσει στο ψηλό παιχνίδι και ότι γενικώς θα δέσει η άμυνα, αν και ανησυχώ για τους πρώτους μήνες χωρίς τον Αβραάμ και χωρίς τον Μέλμπεργκ…

πηγή: katimagiko.gr

"Φέρτε μας την Ισπανία"!!

Αργεντινή και Ρωσία δεν αποκλείεται να συναντηθούν στα προημιτελικά, αλλά ο Μανού Τζινόμπιλι δεν ανησυχεί, ξεκαθαρίζοντας πως, για να γίνεις ο καλύτερος, πρέπει να νικήσεις τους καλύτερους.
"Φέρτε μας την Ισπανία"!
Η ήττα απ' τη Ρωσία διαφοροποίησε τα δεδομένα στις πιθανές διασταυρώσεις στην 8άδα και το ζευγάρι Αργεντινή-Ισπανία φαντάζει προ των πυλών, ιδίως με τα όσα ακούγονται περί... μαγειρέματος στο Iσπανία-Βραζιλία (6/8). Ο Αργεντινός All Star γκαρντ των Σπερς δεν έχει λόγο να φοβάται.
«Ξαφνιαστήκαμε λίγο, όταν μάθαμε για την ήττα της Ισπανίας, αφού δεν την περιμέναμε. Στη συνέντευξη Τύπου της 23/7 είχα πει πως στην κορυφή του κάθε ομίλου θα βρίσκονται οι Η.Π.Α. κι η Ισπανία και πως θα πρέπει να τερματίσουμε στη 2η ή στην 3η θέση για τις αποφύγουμε.
Αλλά το είχα πει επειδή θα τους νικούσαν οι άλλες ομάδες, όχι επειδή θα έχαναν από μόνες τους. Αν διασταυρωθούμε με την Ισπανία, θα παίξουμε με την Ισπανία. Βγαίνεις και νικάς. Δε φοβόμαστε. Δε φοβόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πώς ήσουν και πώς έγινες…!!

Τα τελευταία χρόνια από τον ΠΑΟΚ πέρασαν πάρα πολλοί παίκτες.
Πώς ήσουν και πώς έγινες…
Πολλοί από αυτούς έγραψαν τις δική τους ιστορία, κάποιοι άλλοι δεν πέτυχαν. Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτή που έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον…
Ο Εντίνιο πέρασε, πέτυχε το γκολ στο «Γ.Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό και μετά… χάθηκε. Ο Κριστιάνο Μοράες, ήρθε ως επένδυση, αλλά μόνο τέτοια δεν ήταν. Που βρίσκονται σήμερα παίκτες, όπως ο Κνολ, ο Σάλμον, ο Ελ Ζαρ, ο Βαγγελής ή ακόμα και ο… Χούτος;

Κριστιάνο Μοράες
Ηρθε ως επιλογή του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, τότε, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε για να τον αποκτήσει, αλλά δεν έπιασε ποτέ. Μετά τον ΠΑΟΚ πήγε αρχικά στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας που έπαιξε ελάχιστα, πέρσι ήταν στη Μπεΐρα Μαρ και φέτος υπέγραψε στη βραζιλιάνικη, Κρισιούμα…

Εντίνιο
Με το που ήρθε στον ΠΑΟΚ, έκανε το ιδανικό ξεκίνημα με το γκολ της νίκης στο «Γ.Καραϊσκάκης», αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Φεύγοντας το ίδιο καλοκαίρι, πήγε στη Μαρίτιμο, κάνοντας μόλις 7 συμμετοχές, ενώ πέρσι ήταν στην Ακαντέμικα, όπου σε 13 παιχνίδια, σκόραρε 5 φορές. Οσο και αν κάνει εντύπωση, ανήκει ακόμα στη Μάλαγα, που τον δίνει δανεικό κάθε φορά.

Λάμπρος Χούτος
Λίγοι θυμούνται το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ, αφού δεν πρόλαβε να… ακουμπήσει. Η «Πόρσε» πήγε μετά σε μία ιταλική ομάδα, λεγόταν Βάλε Τζιοβένκο, η οποία όμως διαλύθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων. Πέρσι, τέτοιο καιρό, έγινε γνωστό, ότι θα παίξει στον ΠΑΟ… Κυριακίου, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Βοιωτίας, που ανήκε στον κουμπάρο του…

Λούσιο Φιλομένο
Το μόνο που άφησε στον ΠΑΟΚ, ήταν εκνευρισμός, για όλα όσα έκανε για να πάρει τα λεφτά του. Ποδοσφαιρικά, συνεχίζει στην Ατλέτικο Ραφαέλα της Αργεντινής, με την οποία κάνει και εκεί «εξαιρετική» χρονιά με 7 συμμετοχές και φυσικά κανένα γκολ.

Ναμπίλ Ελ Ζαρ
Ο Μαροκινός συνεχίζει σε υψηλό επίπεδο μετά τον ΠΑΟΚ, αφού πέρσι αγωνίστηκε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και τη Λεβάντε, που έκανε 27 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, σκοράροντας μία φορά.

Γκλεν Σάλμον
Τη σεζόν 2007-2008 ήταν ο βασικός επιθετικός του ΠΑΟΚ, αλλά όλοι θυμούνται ότι η σχέση του με τα δίχτυα, ήταν τουλάχιστον… ανεπαρκής. Από το καλοκαίρι του 2008, που έφυγε, επέστρεψε στην πατρίδα του, τη Νότια Αφρική και στη Σούπερσπορ Γιουνάιτεντ. Πέρσι, σε 13 παιχνίδια, είχε 1 γκολ.

Ρουντ Κνολ
Την πρώτη χρονιά του Ζαγοράκη στη διοίκηση, επιλέχθηκε ο Ολλανδός για το κέντρο της άμυνας. Και μόνο η σχέση Ολλανδίας και άμυνας, ήταν αρκετή για να καταλάβει ο καθένας τις δυνατότητες του παίκτη… Από τότε, ανήκει στη Σπάρτα Ρότερνταμ, που έπαιξε για δύο χρόνια στην πρώτη κατηγορία και πέρσι στη δεύτερη.

Λάμπρος Βαγγελής
Ως ταλέντο από την ιταλική Σιένα, ήρθε, αλλά δε μπόρεσε ποτέ να «πιάσει» στον ΠΑΟΚ. Πέρσι αγωνίστηκε στη Football League με τον Θρασύβουλο, σε 10 παιχνίδια.
Πηγή: paok24.com

Ανοίγουν καζίνο Ρέμος-Πηλαδάκης!!

Οι φήμες θέλουν να ανοίγουν καζίνο στη ...Ζάμπια!
Ανοίγουν καζίνο Ρέμος-Πηλαδάκης!
Το καζίνο εκτείνεται σε ένα χώρο περίπου 1.500 τετραγωνικών μέτρων και είναι πενταπλάσιο από τα υπόλοιπα καζίνο που υπάρχουν στη Λουζάκα, την πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας.
Είναι ακόμα πιο πολυτελές από τα υπάρχοντα καζίνο και μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και συναυλίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο τραγουδιστής διατηρεί στενή φιλία με την οικογένεια Κουβαρά, η οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε πολλές χώρες της αφρικανικής ηπείρου.

Η κόρη της οικογένειας Αντζελίκ, είναι εκείνη που διοργανώνει τις πιο επιτυχημένες συναυλίες ελλήνων καλλιτεχνών εκεί και αυτόν τον καιρό βρίσκεται στη Μύκονο. Λέγεται, πως μια συναυλία του Αντώνη Ρέμου στην Αφρική και η γνωριμία του με τον πρόεδρο της ελληνικής ομογένειας ήταν η αφορμή να έρθει κοντά στο μεγάλο project του καζίνο.

Από το περιβάλλον όμως του τραγουδιστή δεν έχει κυκλοφορήσει καμία πληροφορία για το εν λόγω θέμα.

Πηγή: newsbeast.gr

"Δεν είμαι προδότης"

Απάντηση στον χαρακτηρισμό "προδότη" δίνει ο πρωταθλητής του Κανόε Καγιάκ, Χρήστος Τσακμάκης.
"Δεν είμαι προδότης"
Τα απόνερα των όσων δήλωσε ο Έλληνας ομογενής Ολυμπιονίκης  πλέον της Γερμανίας Σιδέρης Τασιάδης συνεχίζουν να προκαλούν τρικυμία στην Ελλαδα με τον Χρήστο Τσακμάκη να βρίσκεται στο επίκεντρο της καταιγίδας. Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή του κανόε καγιάκ ότι σκέφτεται να συνεχίσει τον αθλητισμό κάτω από άλλη σημαία πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις που έφτασαν ακόμη και στο σημείο να του κολλήσουν την ταμπέλα του «προδότη».
Συναντήσαμε τον Χρήστο Τσακμάκη στην γιορτή που έκανε χορηγός της ΕΟΕ στο Λονδίνο και δεν έκρυψε την οργή του για όσα του προσάπτουν.
"Η θέση μου εμένα είναι πολύ ξεκάθαρη , εγώ είμαι Έλληνας ,ποτέ δεν δήλωσα ότι δεν είμαι Έλληνας όπως ο συναθλητής μου. Εγώ χαίρομαι που τρέχω με τα ελληνικά χρώματα αλλιώς δεν θα είχα κάνει αυτή την επιλογή ενώ είμαι Έλληνας ομογενής και χαίρομαι που τρέχω για την Ελλάδα .
Οι εφημερίδες και τα media γράφουν πάρα πολλά , ίσως να θέλουν να γεμίσουν κάποια κενά. Το βρίσκω πολύ άδικο και δεν γίνεται να κάνουν την τρίχα τριχιά".
Όλα αυτά ξέσπασαν από τις δηλώσεις του συναθλητή σου του Σιδέρη Τασιάδη που αγωνίζεται με τα χρώματα της Γερμανίας. Πως θα τις χαρακτήριζες;
"Εγώ δεν μπορώ να πάρω θέση για τις δηλώσεις του συναθλητή μου. Είναι επιλογή του καθενός τι θα πει στα Μέσα Ενημέρωσης αλλά δεν βρίσκω δίκαιο να ακούγονται πράγματα που δεν έχω πει. Γιατί δεν είμαι ούτε ήμουν προδότης. Εγώ αισθάνομαι 100% Έλληνας και κάθε φορά που ακούω τον Εθνικό ύμνο χαίρομαι, μου έρχονται δάκρυα και μου σηκώνεται η τρίχα".
Αναφορικά με τις δηλώσεις που είχες κάνει ότι ίσως σκεφτείς να φύγεις απο την Ελλάδα;
"Το είπα μετά τον αγώνα . Ήμουν πολύ δυσαρεστημένος απο την απόδοσή μου γιατί είχα βάλει τον πήχη πολύ πιο ψηλά απο ότι έφτασα . Τώρα θα δείξει πως θα συνεχιστεί και η δική μου η πορεία, γιατί ήταν μια Ολυμπιακή χρονιά που τελείωσε , αλλάζουν τα πράγματα μέσα στις ομοσπονδίες , τα προεδρεία τα μέλη , θα δούμε πως θα αλλάξει γενικά η κατάσταση. Ακόμη δεν γνωρίζω ο ίδιος τι θα κάνω οπότε πιστεύω ότι ήταν πολύ επιθετικό αυτό που γράφτηκε", κατέληξε αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι υπάρχει πρόβλημα με την ομοσπονδία του.  
Πηγή: contra.gr

"Δώσ’ μου δυο κατοστάρικα"

Ωραία περνάγαμε στην εφηβεία. Ρίχναμε γέλιο πολύ όταν ακούγαμε "Tsopana Rave" να τραγουδάνε "δώσ' μου δυο κατοστάρικα". Toυ Θανάση Κελαντώνη.
"Δώσ’ μου δυο κατοστάρικα"
Επίκαιρο το τραγούδι τους. Φανταζόμαστε πολλούς ποδοσφαιριστές να πλασάρουν τον εαυτό τους εδώ και εκεί αναζητώντας ούτε καν δύο κατοστάρικα (ευρώ) για ένα συμβόλαιο. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Για την πλειοψηφία των Ευρωπαίων ισχύει αυτό.
Ποιοι απέμειναν να έχουν χρήμα και να το ξοδεύουν; Οι σεΐχηδες της Παρί Σεν Ζερμέν. Οι υπόλοιποι, τζίφος. Στη Μάντσεστερ Σίτι ήρθε η περίοδος «πρώτα να πουλήσουμε, μετά να αγοράσουμε», στη Μάλαγα πέφτει ξύλο επειδή οι κελεμπίες την... έκαναν και όλες οι άλλες ομάδες κόβουν. Εξοδα προσωπικού, μισθοδοσίας, τα πάντα και παντού.
Θεωρούσαμε ότι το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν το πιο φτωχό που είχαμε ζήσει από πλευράς μεταγραφών. Ηταν, μόνο που δεν φανταζόμασταν τη «Σαχάρα» που θα επικρατούσε σε τέτοια έκταση στο τρέχον. Προ διετίας η Μπαρτσελόνα θα είχε «χτυπήσει» ένα δυο τραπεζικά δανειάκια και ο Χάβι Μαρτίνεθ θα φορούσε τη φανέλα της. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα έλεγε στην Τότεναμ «πόσα θέλεις για τον Μόντριτς, 35, ωραία πάρε 45 και τελείωνε». Η Μίλαν και η Ιντερ θα αγόραζαν ό,τι ήθελαν. Η Μπάγερν επίσης, κι ένα σωρό ακόμα. Η Γιουνάιτεντ έχει πέσει σε λήθαργο, η Αρσεναλ σε χειμερία νάρκη. Σάλιο δεν υπάρχει στην αγορά. Στην Ιταλία φτάσαμε να απολαμβάνουμε με αγωνία το μεγάλο θρίλερ «πού θα πάει ο Μπαλτσαρέτι» όταν πριν από κάποια χρόνια πατάγαμε το κουμπί του «F5» μανιωδώς περιμένοντας τον Ρονάλντο (τον κανονικό) να υπογράψει στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Αυτή είναι η κατάσταση. Το Financial Fair Play, ως άλλο ΔΝΤ, τα έχουμε αναφέρει και παλαιότερα αυτά με τις απαραίτητες συγκρίσεις και διαφορές, είναι εδώ και βασιλεύει. Στις τσέπες των συλλόγων και σε αυτές των ποδοσφαιριστών.
Πηγή: Goal

Παίκτη από την Μπενφίκα θέλει ο Άρης!

Ποιον επιθετικό θέλει δανεικό η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη.
Παίκτη από την Μπενφίκα θέλει ο Άρης!
Την περίπτωση του 26χρονου βραζιλιάνου επιθετικού Μίτσελ (Μίτσελ Σόουζα Σίλβα είναι το πλήρες όνομά του) εξετάζει ο ;Άρης για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης.
Το όνομα του επιθετικού που αγωνίζεται στην Μπενφίκα έπεσε στο τραπέζι σε κουβέντα που είχε άνθρωπος του ΑΡΗ με τους υπεύθυνους της πορτογαλικής ομάδας στα πλαίσια της προσπάθειας μιας ευρύτερης συνεργασίας που επιδιώκουν οι κίτρινοι με τους αετούς της Λισαβόνας.

Ο Μίτσελ είναι 26 ετών και έκανε πέρσι μια καλή σεζόν με την Πασος Φερέιρα όπου σε σε 29 παιχνίδια σημείωσε εννιά γκολ. Το καλοκαίρι τον απέκτησε η Μπενφίκα, (μάλιστα προχθές αγωνίστηκε στο φιλικό με την Γιουβέντους) αλλά ακόμη ο τεχνικός της Μπενφίκα δεν έχει αποφασίσει αν θα τον διατηρήσει στο ρόστερ. Ο ΑΡΗΣ ποντάρει σε ενδεχόμενο δανεισμό του παίκτη, έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να τον αποκτήσει σε μια τέτοια περίπτωση και περιμένει ως τη Δευτέρα την απάντηση της πορτογαλικής ομάδας.

Πριν την Πάσος Φερέιρα αγωνιζόταν στην Πεναφιέλ με την οποία σε τρεις σεζόν είχε 84 συμμετοχές και 35 γκολ. Το καλό του πόδι είναι το αριστερό και εκτός από φορ περιοχής μπορεί να παίξει και στην αριστερή πλευρά της επίθεσης.
πηγή: allaboutaris.com

Μην πυροβολείτε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή!!

Την βρήκαμε τη λύση! Όχι που δεν θα την βρίσκαμε…"Δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν" στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου "πυροβολούμε" την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Μην πυροβολείτε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή!
Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Την έχουμε κάνει σουρωτήρι από τις «σφαίρες». Βγάζουμε το άχτι μας στην ΕΟΕ !
Κι εάν υποθέσουμε (για την οικονομία της συζήτησης και μόνον …), ότι ορθώς πράττουμε καταγράφοντας τα κακώς κείμενα της, γιατί λησμονούμε τα καλώς; Θέλετε, να βοηθήσουμε λίγο τη μνήμη μας; Να το κάνουμε …
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, η Ολυμπιακή μας Αποστολή αγγίζει τόσο απαλά, τον κρατικό κορβανά! Με επιτυχείς χειρισμούς και με σώφρονες επιλογές η ΕΟΕ κατόρθωσε – επειδή περί κατορθώματος πρόκειται – να μην φορτωθεί (πάλι …) στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Σε τούτη εδώ την αναφορά μας όμως, δεν έχουμε μήτε καν υποψία σκέψης, να παραστήσουμε το συνήγορο υπεράσπισης της Ελληνικής Ολυμπιακή Επιτροπής. Αιτία; Θεωρούμε ότι δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης. Έχουμε υποχρέωση απλά, να αποδίδουμε είτε επαίνους είτε ανάθεμα προσεγγίζοντας κατά το δυνατόν την αλήθεια. Και είμαστε πολύ μακριά, πάρα πολύ μακριά από την αλήθεια αποδίδοντας τόσα πολλά και μόνον ανάθεμα στην ΕΟΕ για τα όσα εξελίσσονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Όταν μάλιστα, ηγείται της ΕΟΕ ένας «γέννημα θρέμμα» αθλητικός (με όλη τη σημασία της λέξης) παράγοντας . Ο Σπύρος Καπράλος, ο οποίος κι ως αθλητής έχει φάει τους Ολυμπιακούς Αγώνες με το κουτάλι. Και τόσα χρόνια στο χώρο αυτό (αλλά και σε άλλους …) παραμένει διαχρονικά ακέραιος ,άφθαρτος κι αλώβητος! Δεν είναι όμως, μόνον αυτό. Είναι και η λάμψη του, είναι κι η αύρα του ως βετεράνου πρωταθλητή. Αμφότερες λειτουργούν καταλυτικά στις σχέσεις της ΕΟΕ με τους αθλητές αλλά … Και γενικότερα στην δημιουργία ιδανικής ατμόσφαιρας μεταξύ διοικητικών κι αγωνιστικών λειτουργιών.
Παράλληλα, αγνοούμε την αθλητική διαδρομή και του επικεφαλής της Ολυμπιακής μας Αποστολής. Ο Ισίδωρος Κούβελος κέρδισε για την Ελλάδα, για τη Θεσσαλία, το Βόλο και τη Λάρισα τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Δεν θα τους διοργανώσουμε βέβαια, αλλά … Όχι τόσο εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης στον τόπο μας, όσο εξ αιτίας της πολιτικής ανικανότητας κι ανευθυνότητας της – εφιαλτικής για το λαό μας - κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και της πολιτικής ακαταλληλότητας του αρμόδιου για τον Αθλητισμό υπουργού Παύλου Γερουλάνου. Συν τοις άλλοις ο Ισίδωρος Κούβελος λειτουργεί υποδειγματικά την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία. Και γενικά ως επικεφαλής της Ολυμπιακής μας Αποστολής και το Πεκίνο ήταν άψογος στα καθήκοντα του…
Όλα αυτά δεν αποτελούν βεβαίως, βεβαίως συγχωροχάρτια για αμφότερους. Και δεν αποτελούν επειδή δεν έκαναν κατ ουσία οποιοδήποτε λάθος για να τους συγχωρέσουμε. Όλα αυτά αποτελούν αιτία, για σεβασμού για αμφότερους. Κυρίως, δε, αποτελούν αιτία για το «πάταξον μεν. Άκουσον σε» …
Μην πυροβολείτε λοιπόν, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν … Ακόμη, ακόμη και για εκείνες του Ζακ Ρογκ και του Ρετζίπ Ερντογάν !
Πηγή: pamesports.gr

Τα κορίτσια μας και οι άλλοι...!!

Ποιον να πρωτοδιαλέξεις για "χρυσό των χρυσών"; Γράφει  Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Τα κορίτσια μας και οι άλλοι...
Tον Mάικλ Φελπς (HΠA) στη μικτή σκυταλοδρομία, που με ακόμα ένα χρυσό (το 4ο στο Λονδίνο, το 18ο σε Oλυμπιακούς και το 22ο μετάλλιο στο σύνολο!) μας αποχαιρετάει όχι μόνο ως ο μέγιστος κολυμβητής στην ιστορία, αλλά μάλλον και ως ο μεγαλύτερος αθλητής αυτών των 30 διοργανώσεων;
Tον 21χρονο Γιανγκ Σουν (Kίνα) με το απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500 μ. ελεύθερο, τον βασιλιά των μεγάλων αποστάσεων στην πισίνα με τα τέσσερα μετάλλια; Ή μήπως το «θαύμα της φύσης», τον 24χρονο «Hρακλή» Iλια Iλγίν (Kαζακστάν) που «δίπλωσε» τα χρυσά μετά το Πεκίνο με ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ στα 94 κ. της άρσης βαρών; Σήκωσε έξι κιλά περισσότερα (418 στο σύνολο, 233 στο ζετέ) απ' ό,τι ο Kάχι Kαχιασβίλι το 1999!
Kαι γιατί όχι ο Φαράχ (M. Bρετανία) στα 10.000 μ. όχι μόνο επειδή σταμάτησε την κυριαρχία της Aιθιοπίας στην απόσταση, αλλά και διότι (είναι βέβαιο) η ιστορία του θα γίνει κινηματογραφική ταινία: Tο 1991, οκτώ ετών, λόγω του εμφυλίου στη Σομαλία πρέπει να εγκαταλείψει (αν θέλει να ζήσει) τη γενέτειρά του Mογκαντίσου. Περνάει στο Tζιμπουτί με σκοπό να φτάσει στο Aμστερνταμ όπου διαμένει η γιαγιά του. Δεν του επιτρέπεται και καταλήγει στο Λονδίνο, αφού ευτυχώς ο μπαμπάς διαθέτει βρετανικό διαβατήριο.
Kι εκεί διακρίνει το ταλέντο του η Πόλα Pάτκλιφ, η οποία τον βοηθάει -και οικονομικά- να προπονηθεί σε υψηλό επίπεδο... Στους άνδρες δεν μπορεί να μη γίνει αναφορά στον Tζιν (Aυστραλία), τον πιο μπαρουτοκαπνισμένο στην τετράκωπο. Στα 38 του παίρνει ασημένιο μετά τα χρυσά το '96, το '04 και το '08 και σχεδιάζει να δώσει το «παρών» στο Pίο το 2016! Aλλά και στον συμπατριώτη του, Γουάτ, στο μήκος, τον «αιώνιο χαμένο» (2ος στο Παγκόσμιο πέρσι, 3ος το '09), όπως και στον Kοχρέιν (Kαναδάς) στα 1.500 μ. ελεύθερο που στο Πεκίνο ήταν 3ος και αμέσως μετά του προέκυψε ο Σουν, την πλάτη του οποίου βλέπει συνεχώς!
Tέλος, και στον Mπαρόντο (Γουατεμάλα) που έβαλε στα 20.000 μ. βάδην τη χώρα του στο χάρτη μεταλλίων, όπως και ο Mεγιούλι (Tυνησία) στα 1.500 μ. ελεύθερο -ήταν 1ος στο Πεκίνο και στον κόσμο μέχρι το 2009...
Tα χάλκινα κορίτσια μας στο σκιφ ελαφρών βαρών, η Aλεξάνδρα Tσιάβου και η Xριστίνα Γιαζιτζίδου, δεν γίνεται να λείπουν και από αυτήν τη σελίδα, από το βάθρο. Oπως δεν γίνεται να λείπει και η Bεροιώτισσα επταθλήτρια Σοφία Yφαντίδου, με το «παγκόσμιο ρεκόρ» (καλύτερη επίδοση όλων των εποχών) στον ακοντισμό του επτάθλου. Mας πάει το ακόντιο: Σακοράφα, Bερούλη, Mανιάνι...
Δεν γίνεται να λείπουν, στην τελευταία τους παράσταση σε αυτούς τους αγώνες, τα τέσσερα σούπερ κορίτσια της κολύμβησης των HΠA: Παγκόσμιο ρεκόρ στη μικτή σκυταλοδρομία με τις Φράνκλιν, Σόνι, Bόλμερ και Σμιθ, πριν πέσουν γι' αυτήν την κούρσα, να έχουν ήδη πάρει 8 χρυσά και συνολικά 12 μετάλλια! Πώς να χάσουν; Kαι πώς να μην καταρρίψουν την προηγούμενη επίδοση των Kινέζων; «Xρυσή των χρυσών», ωστόσο, νομίζω ότι δικαιούται να αναδειχθεί η επταθλήτρια Tζέσικα Eνις (M. Bρετανία).
O 26χρονος «γυρίνος», όπως τη φωνάζουν, η παγκόσμια πρωταθλήτρια προ τριετίας, η «μικρούλα» που έχασε το Πεκίνο (και τη διάκριση) επειδή ο προπονητής της είχε διδάξει λάθος τεχνική στο μήκος με συνέπεια να πάθει ζημιά στο δεξί γόνατο (πηδούσε με λάθος πόδι)! Στο φίνις την προτίμησα από την Oλλανδέζα Pανόμι Kρομοβίτζογιο, την απόλυτη κυρίαρχη και στα 50 μ. ελεύθερο, που έφυγε με τρία μετάλλια από το Λονδίνο, αφήνοντας πίσω της τόσο τη Γερασιμένια (Λευκορωσία) με δύο ασημένια όσο και τη συμπατριώτισσα μέντορά της, τη Φελτχούις (χρυσή στο Πεκίνο, χάλκινη στην Aθήνα), την πρώην διεθνή πολίστρια και νυν πρέσβειρα στον αγώνα για να μη νιώθουν μειονεκτικά τα παιδιά με άσθμα!
Nταμπλ, μετά το Πεκίνο, και για τη Φρέιζερ (Tζαμάικα) στα 100 μ., τη γρηγορότερη γυναίκα του πλανήτη σε μια κούρσα που η παγκόσμια πρωταθλήτρια Tζέτερ (HΠA) πήρε το ασημένιο και η «μόνιμα χαμένη» Kάμπελ (Tζαμάικα) το χάλκινο... H Mιρασλάβα Kνάκποβα (Tσεχία) στο μονό σκιφ μπορεί πια στα 32 της να συγκρίνει με τον πατέρα της τα μετάλλιά τους από Oλυμπιακούς Aγώνες (τα δικά του το '76 και το '80 με την ενιαία Tσεχοσλοβακία), ενώ η Mακλέναν (Kαναδάς) στο τραμπολίνο πήρε το χρυσό και για τον παππού της που είχε προκριθεί για τους Oλυμπιακούς του Tόκιο, αλλά τον πρόλαβε ο Παγκόσμιος Πόλεμος το '40!
Aξίζει, επίσης, αναφορά η τρομακτική εμφάνιση της Σερένας Γουίλιαμς (HΠA) στο τένις, η οποία «σκόρπισε» τη Σαράποβα (Pωσία). Δεν είχε χρυσό στο μονό, μόνο στο διπλό, ωστόσο το Γουίμπλεντον είναι ο τόπος της δόξας της (από τα 9 γκραν σλαμ της τα πέντε τα πήρε στο Λονδίνο)... Tέλος, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στη δισκοβολία Λι (Kίνα) έπρεπε να φτάσει στα 33 της για να δει μετάλλιο -το χάλκινο- που δεν είδε στην Aθήνα και στο Πεκίνο...
Πηγή: Goal

"Τρελάθηκε" o Kατσαβάκης!!

Ποιος μικρός του Άρη γοήτευσε τον Έλληνα τεχνικό.
"Τρελάθηκε" o Kατσαβάκης!
Ο Μάκης Κατσαβάκης έχει μείνει σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την παρουσία των "μικρών" και φαίνεται από το χρόνο που τους έχει δώσει. Ένας από αυτούς όμως φαίνεται να είναι η αδυναμία του. Πρόκειται για τον Δημήτρη Σουνά.
Ολοι όσοι τοποθετήθηκαν στο Πράτο χαρακτήρισαν τη φετινή προετοιμασία ειδικών συνθηκών εξαιτίας της παρουσίας αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών που πέρασαν από αυτή τη δοκιμασία για πρώτη φορά στην κιαριέρα τους. Το μεγάλο στοίχημα για τον Μάκη Καττσαβάκη ήταν να καταφέρει να βγάλει την προετοιμασία δίχως να... κάψει τους νεαρούς παίκτες και ταυτόχρονα μέσα από την παρουσία τους στα πολύ δυνατά φιλικά με πιο δυνατούς αντιπάλους και σαφώς πιο φτασμένους παίκτες, να τεστάρει τις δυνατότητές τους.

Ο έλληνας τεχνικός έχει μείνει σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την παρουσία των "μικρών" και φαίνεται από το χρόνο που τους έχει δώσει. Ένας από αυτούς όμως φαίνεται να είναι η αδυναμία του. Πρόκειται για τον Δημήτρη Σουνά. Το δεκαράκι της ομάδας με τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και την κοψιά... Μενδρινού. Ο Σουνάς αρέσει πολύ στον σερραίο τεχνικό, θεωρεί ότι με την κατάλληλη προσοχή και δουλειά θα εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο κεφάλαιο για τον ΑΡΗ και θα είναι όπως όλα δείχνουν ο πρώτος για τον οποίο θα εισηγηθεί επαγγελματικό συμβόλαιο.  

Πολύ καλές εντυπώσεις έχει αποκομίσει ο Κατσαβάκης και από τους άλλους νεαρούς όπως τον Νταμαρλή, τον Καραγιάννη, τον Αντωνιάδη και με την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη θα συζητήσει με τη διοίκηση για τα περαιτέρω.
πηγή: allaboutaris.com

Κι άλλο ευτράπελο στους Ολυμπιακούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουμε χάσει το μέτρημα... Στην ανάκρουση του εθνικού ύπνου των ΗΠΑ για την πρωτιά της Σερένα Γουίλιαμς στο τένις, η αμερικανική σημαία έπεσε απ τον αέρα!
Κι άλλο ευτράπελο στους Ολυμπιακούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σημαία ΗΠΑ - Απονομή τένις από sxplVII

Το πιο χρήσιμο φιλικό του Ολυμπιακού!!

O Μιχάλης Τσώχος γράφει για το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Βίλεμ
Το πιο χρήσιμο φιλικό του Ολυμπιακού
Δεν ήταν η νίκη που μετρά για τον Ολυμπιακό, στο φιλικό με την Βίλεμ. Σίγουρα έχει σημασία και η ανατροπή του σκορ, και η διάθεση να μην χάσει, ούτε σε φιλικό. Είναι δείγμα χαρακτήρα και νοοτροπίας ομάδας, που θέλει και ξέρει να πρωταγωνιστεί.
Για μένα τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα βγήκαν από τις πολλές φάσεις που δέχθηκε στην άμυνα του, με την μπάλλα να καταλήγει 2 φορές στα δίχτυα του. Απέναντι σε μια μέτρια ποιοτικά ομάδα, εμφανίστηκαν εκ νέου οι ίδιες ανασταλτικές αδυναμίες. Και βοηθούν αφάνταστα τον Ζαρντίμ να βγάλει συμπεράσματα, για την δυναμικότητα των αμυντικογενών ποδοσφαιριστών, που διαθέτει (διότι άμυνα δεν παίζουν μόνο οι αμυντικοί).
Είναι φανερή κατά την ταπεινή μου άποψη η ανάγκη απόκτησης και στόπερ και αμυντικού χαφ. Έστω και αν δεν έχουμε δει ακόμη τον Γκρέκο, ο Ιταλός δεν έχει τα στοιχεία αυτά, που ψάχνει ο Ζαρντίμ από το «6άρι» του. Ο δε Φέισα μόνος του, δεν μπορεί να καλύψει τον ρόλο του Ορμπάιθ.
Το επόμενο ερώτημα είναι, τι στόπερ ψάχνει να βρει ο Ολυμπιακός. Ας δούμε τα ονόματα, που κατά καιρούς ακούστηκαν, χωρίς να σημαίνει αυτό, ότι στον Ολυμπιακό δεν εξετάζουν κάποιους άλλους, που απλά εμείς δεν γνωρίζουμε.
Μπρούνο Αλβες. Αυτός θα ήταν η ιδανική λύση. Και γκελ στον κόσμο, λόγω ονόματος, και με εξαιρετικές ικανότητες και με εμπειρίες να παίξει τον ρόλο του Μέλμπεργκ, όποιος και αν βρεθεί στο πλευρό του (Σιόβας, Μανωλάς) μέχρι να γυρίσει ο Αβραάμ. Ο Πορτογάλος μπορεί να παίξει τόσο δεξιά, όσο και αριστερά, είτε μαρκάροντας αντίπαλο, είτε κουμαντάροντας όλη την άμυνα. Τα πολλά χρήματα που μπορεί να απαιτηθούν τελικά για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας μετακίνησης, είναι ένα θέμα.
Κανού. Έχουμε εικόνα του παίκτη από τα ματς της Σταντάρ Λιέγης. Περισσότερο στόπερ, λιγότερο «λίμπερο». Σαφώς πιο οικονομικός παίκτης, έχει παραστάσεις, ρίσκο όμως να στηρίξεις πάνω του όλο το βάρος, γιατί απλά μέχρι τώρα στην καριέρα του ποτέ δεν είχε αυτό τον ρόλο.
Χάιντσε. Τεράστιο όνομα, απίστευτες παραστάσεις και εφόσον τα πόδια του είναι καλά (προϋπόθεση που ισχύει για όλους τους υποψηφίους, να ξεκαθαρίσω) υπερχρήσιμος. Μοναδικό του πρόβλημα; Αχρηστεύει την παρουσία του Σιόβα, αφού ποτέ δεν μπορούν να συνυπάρξουν, εκτός εάν γίνει η παγκόσμια πρωτοτυπία με δύο αριστεροπόδαρους στόπερ.
Μαρτσένα. Μεγάλη εμπειρία, παραστάσεις και νοοτροπία πρωταθλητή. Ακριβώς στο πετσί του ρόλου του Μέλμπεργκ για να κατευθύνει όλη την άμυνα. Έχει ουσιαστικά όμως δύο χρόνια να αγωνιστεί στην θέση, αφού τις περισσότερες φορές ήταν αμυντικός χαφ στην βιγιαρεάλ.
Σαπουνάρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τον θέλει ο κόουτς, διότι μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις. Είναι όμως πολύ καλύτερος μπακ, παρά δεξιός στόπερ, αφού θέλει καθοδήγηση από τον παρτενέρ του. Δύσκολα να παίξει βάθος, περισσότερο να μαρκάρει τον αντίπαλο φορ.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη απόφαση. Διότι όπως η έλευση του Μέλμπεργκ στο λιμάνι και το «δέσιμο» με τον Αβραάμ, άλλαξε το στάτους της άμυνας των ερυθρόλευκων, η απουσία και των δύο εφέτος, είναι ένα μεγάλο στοίχημα, που πρέπει να βρει και γρήγορα μάλιστα, λύση.
Πηγή: pamesports.gr