Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Πτώση-ρεκόρ!!

Αρνητική πρωτιά σε όλη την Ευρώπη με μείωση 23,5% στα εισιτήρια της Σούπερ Λίγκας, έδειξε πανεπιστημιακή έρευνα!
Πτώση-ρεκόρ!
Η οικονομική κρίση, όπως είναι φυσικό, χτύπησε και τα εισιτήρια της Σούπερ Λίγκας για την περσινή περίοδο. Επειτα από πανεπιστημιακή έρευνα της πορτογαλικής futebolfinance στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, προκύπτει ότι στην Ελλάδα και τη μεγάλη κατηγορία για το 2011/12 σημειώθηκε πτώση της τάξης του 23,5% στην προσέλευση θεατών σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο (10/11).

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο αρνητικό ποσοστό σε όλη την Ευρώπη και στον συγκεκριμένο τομέα! Από 1.550.826 ο αριθμός των εισιτηρίων έπεσε πέρυσι στο 1.186.491!
Το ακριβώς αντίθετο ποσοστό σημείωσε η Ουκρανία που, προφανώς, με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τη δημιουργία νέων γηπέδων ο κόσμος αύξησε την παρουσία του στους αγώνες του ουκρανικού πρωταθλήματος κατά 22,4%.
Σε αριθμό εισιτηρίων πέρασε πρώτη η Γερμανία (+5,7%) αφήνοντας δεύτερη την Αγγλία (-1,9% σε σχέση με το 2010/11). Ο σχετικός πίνακας είναι ενδεικτικός για την κατάσταση στα (κατά την έρευνα) 16 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τα εισιτήρια που κόπηκαν την τελευταία διετία με τις ανάλογες συγκρίσεις.

Η Ελλάδα, δυστυχώς είναι στην ουρά ξεπερνώντας για ελάχιστα εισιτήρια μόνο τη Ρουμανία επί του μέσου όρου εισιτηρίων. Συνολικά, 6 από τα 16 πρωταθλήματα σημείωσαν πτώση στα εισιτήρια.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: