Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

«Έτσι πρέπει να κατεβαίνει»!!

Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει στη στήλη του στο katimagiko.gr, αναλύει όσα έχει δει έως τώρα στην προετοιμασία από τους ερυθρόλευκους και «δείχνει» πως πρέπει να «κατεβαίνει» ο Ολυμπιακός
«Έτσι πρέπει να κατεβαίνει»!
• Αυτός δεν είναι Ολυμπιακός, θέλει δουλειά ακόμα η ομάδα, και της λείπουν οι δύο νέες μεταγραφές, συν τον Γκρέκο, τον Φουστέρ, και κυρίως τον Μιραλάς. Λείπει πολύ ο Μιραλάς, είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, δίνει άλλο αέρα στην ομάδα.
• Πέρσι το καλοκαίρι αν θυμάστε απ’ τα φιλικά έλεγα συνεχώς ότι την πατήσαμε με τον τερματοφύλακα. Τον είχα πάρει πρέφα τον Κοστάντζο κι έλεγα ότι έπρεπε ο Ολυμπιακός να ενισχυθεί κάτω απ’ τα δοκάρια γιατί με τον Κοστάντζο θα έχει πρόβλημα. Φέτος στα φιλικά λέω συνέχεια για το κέντρο της άμυνας.
• Πάμε να τα πιάσουμε από την αρχή για όσα έχω δει ως τώρα αυτό το καλοκαίρι. Στη θέση του τερματοφύλακα δεν πρέπει να αδικηθεί ο Μέγερι. Πρέπει να ξεκινάει αυτός. Είναι νέος, μην του κόψεις τη φόρα, ο Κάρολ έχει την πείρα αλλά είναι και μεγάλος σε ηλικία, με τον Μέγερι νιώθω ασφάλεια έτσι όπως έχει προοδεύσει, είναι γρήγορος, τον βλέπω ανεβασμένο.
Δεξί μπακ, Τοροσίδης. Όλα τα άλλα είναι μπαλώματα.
Αριστερός μπακ Χολέβας ή μια άλλη επιλογή που θα την πω παρακάτω. Έχω δει παίκτη στον Ολυμπιακό που μου αρέσει και μπορεί να βγει, θα πω παρακάτω ποιος είναι.
Σέντερ μπακ απαραίτητα θέλω σπουδαίο παίκτη, έμπειρο, να μας δέσει πίσω. Κάθε ένας από τους νέους που έχουμε εκεί, μπορεί να έχει καλά στοιχεία ατομικά, μπορεί να έχει μέλλον, αλλά ως σύνολο η άμυνα δεν δένει, έχει πρόβλημα. Όσους και αν έχει δοκιμάσει ο Ζαρντίμ, η άμυνα μπάζει.
Πάμε στα χαφ. Τα ΜΜΕ σπρώχνουν συνέχεια τον Φέισα, εγώ με Φέισα δεν τρελαίνομαι. Θέλω ταχύτητα στα χαφ, θέλω δύναμη και τρεξίματα, θέλω δημιουργία. Ο Ιμπαγάσα έχει προβλήματα μυϊκά λόγω ηλικίας, βλέπω και τους αντίπαλους να περνάνε από τα χαφ μας ανενόχλητοι. Χρειαζόμαστε μια χαφάρα για μεταγραφή.
Στη μπροστινή γραμμή είμαστε εντάξει, έχουμε πληθώρα καλών παικτών. Είχα πει από πέρσι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να παίζει και 4-4-2. Ακόμα περισσότερο τώρα που έχει και τον Μήτρογλου. Όμως το 4-4-2 δεν είναι να το λες στα λόγια, για να βγει δυνατό πρέπει να ξέρεις να το δουλέψεις. Ως τώρα όποτε το έπαιξε ο Ολυμπιακός, είδα μπουλούκι…
• Εναλλάξ μπορούν να παίζουν λίγο μπρος και λίγο πίσω ο Μήτρογλου με τον Τζιμπούρ. Όχι στατικά. Ο Μήτρογλου είναι πολύ καλός μέσα στην περιοχή, ενώ ο Τζιμπούρ είναι πιο γρήγορος και πιο κινητικός. Για να μην είναι όμως προβλέψιμος ο Ολυμπιακός, πρέπει να κάνουν συνεχώς κίνηση μεταξύ τους και να φεύγουν λίγο μπρος ο ένας στην καρδιά και λίγο πίσω ο άλλος. Να αλλάζουν μεταξύ τους μέσα στο παιχνίδι.
Εγώ πάντως σε αυτόν τον Ολυμπιακό θα ήθελα ακόμα πιο πολύ να έβλεπα τον Μιραλάς στον άξονα και να έχει τον Τζιμπούρ για παρτενέρ.
Ο Φετφατζίδης ήταν καλός χθες, τον βλέπω πιο δυνατό, βελτιωμένο, άρχισε να κάνει αυτό που του έλεγα, να μπουκάρει και να σουτάρει. Δεν είναι εύκολο να παίξει, για να καθαρίσει τους ανταγωνιστές του για μια θέση στην 11άδα πρέπει να πασχίσει πολύ.
• Ένα πράγμα που με απασχολεί και θέλω να το παρακολουθήσω περισσότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ δεν έχει την κίνηση που είχε ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε. Δεν πιέζει όπως πίεζε ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε. Βέβαια είναι νωρίς ακόμα, μην ξεχνάμε ότι και πέρσι στα φιλικά δεν πήγαινε πολύ καλά ο Ολυμπιακός με τον Βαλβέρδε. Πρέπει να περιμένουμε.
Ο παίκτης που έχω διακρίνει και γουστάρω είναι ο νεαρός Λυκογιάννης. Βλέπω πράγματα σε αυτό το παιδί. Είναι νέος, είναι ψηλός, είναι γρήγορος, έχει καλό αριστερό πόδι, ξέρει και μπάλα, αυτός μπορεί να βγει καλό αριστερό μπακ. Ας παίζει τώρα πιο μπροστά, μπορεί να βγει καλός μπακάκος, έχει προσόντα.
Δεν βλέπω να γίνεται δουλειά στις στημένες φάσεις. Πριν έρθει ο Ζαρντίμ, σας είχα πει ότι στην Πορτογαλία με Ζαρντίμ ήταν η χαρά του over…  Θέλει προσοχή ο Ολυμπιακός στις στημένες φάσεις, δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Ας ελπίσουμε ότι ο Κανού θα βοηθήσει στο ψηλό παιχνίδι και ότι γενικώς θα δέσει η άμυνα, αν και ανησυχώ για τους πρώτους μήνες χωρίς τον Αβραάμ και χωρίς τον Μέλμπεργκ…

πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: