Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Τα... χρειάστηκε η Βραζιλία!!

Τα... χρειάστηκε η Βραζιλία
Να «τρελάνει» κόσμο είχε βαλθεί η Ονδούρα, ωστόσο στο τέλος του προημιτελικού με τη Βραζιλία «λύγισε», με τους Λατινοαμερικάνους να παίρνουν την πρόκριση με σκορ 3-2 για την τετράδα του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου. Δύο φορές προηγήθηκε η χώρα της Κεντρικής Αμερικής, όμως η «σελεσάο» πανηγύρισε τελικά και απέφυγε το… κάζο.

Μόλις στο 12’ η Ονδούρα πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Μάριο Μαρτίνεζ να βάζει… δύσκολα στους Βραζιλιάνους. Στο 33’ η Ονδούρα έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, καθώς ο Βίλμερ Κρισάντο δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε… δευτερόλεπτα και άφησε την εθνική του με παίκτη λιγότερο. Φυσικά, η Βραζιλία επωφελήθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και έφτασε στην ισοφάριση στο 38’ με τον Νταμιάο, αποτέλεσμα που έμεινε στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ονδούρα όμως ήταν αυτή που έκανε το «μπαμ». Μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Εσπινόζα έδωσε και πάλι προβάδισμα με 2-1 στην ομάδα του. Η «σελεσάο» απάντησε άμεσα αυτή τη φορά με μάλλον μια εύκολη απόφαση του διαιτητή να δώσει πέναλτι. Ο Νεϊμάρ δεν έχασε την ευκαιρία και στο 52’ ισοφάρισε από την άσπρη βούλα σε 2-2. Πλέον η ψυχολογία είχε γυρίσει για τους Λατίνους και στο 60’ μετά από ασίστ του Νεϊμάρ, ο Νταμιάο πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, δίνοντας πλέον σαφές προβάδισμα στη Βραζιλία για το 3-2. Μάλιστα, στο 90’ η Ονδούρα έμεινε και με 9 παίκτες, όμως αυτό είχε μικρή σημασία, μπροστά στον αποκλεισμό.

Πλέον η Βραζιλία θα κληθεί στους «4» της διοργάνωσης να αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μεγάλη Βρετανία - Νότια Κορέα.

Βραζιλία (Μάνο Μενέζες): Γκάμπριελ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Ράφαελ, Ζουάν, Οσκαρ, Σάντρο (42' Ντανίλο), Ρομούλο, Χουλκ (66' Λούκας, Νεϊμάρ, Λεάντρο Νταμιάο.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: